Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 6. 12. 2009 13:09

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Re: Duchovní bytosti

Janina Matějková napsal(a):

Ahoj všichni,píšu si s pani,která zažila to samé a ještě daleko víc,např. ji dokázal říct,jakou má sponu ve vlasech,barvu spodního prádla a nebylo možné,že by ji viděl.Napsala mi různé příhody co vše zažila a jestli i mne to čeká,tak tedy se mam na co těšit.Zažil jste někdo milování opravdové aniž by u toho byl ten druhý?Já taky ne,ale oni to tak prý dělali často,normálně cítila jeho tak opravdově,jak kdyby tam byl.No uvidíme jestli to zažiji i já.Stalo se to už někomu jinému?Myslíte si že je to vůbec možné?

Když jsem začla chodit s manželem, tak mě taky "špehoval" na dálku, ale já jsem se rozzlobila a řekla jsem mu, že to nemá dělat... už to nedělá (doufám).

Jinak že se známe z min. životů, to taky věděl... atd.

Tudíž, jestli se nebojíš, a cítíš se dobře, tak v čem je problém?

Není tady

#27 6. 12. 2009 17:39

sandra
♥♥♥♥♥♥-

Martinka1 napsal(a):

Ahoj všichni,píšu si s pani,která zažila to samé a ještě daleko víc,např. ji dokázal říct,jakou má sponu ve vlasech,barvu spodního prádla a nebylo možné,že by ji viděl.Napsala mi různé příhody co vše zažila a jestli i mne to čeká,tak tedy se mam na co těšit.Zažil jste někdo milování opravdové aniž by u toho byl ten druhý?Já taky ne,ale oni to tak prý dělali často,normálně cítila jeho tak opravdově,jak kdyby tam byl.No uvidíme jestli to zažiji i já.Stalo se to už někomu jinému?Myslíte si že je to vůbec možné?

Když jsem začla chodit s manželem, tak mě taky "špehoval" na dálku, ale já jsem se rozzlobila a řekla jsem mu, že to nemá dělat... už to nedělá (doufám).

Jinak že se známe z min. životů, to taky věděl... atd.

Tudíž, jestli se nebojíš, a cítíš se dobře, tak v čem je problém?

Martinko, to jako opravdu? Jak se na tebe může takhle někdo "napojit"? va

Není tady

#28 6. 12. 2009 18:17

Janina Matějková
♥------

No problém by to nebyl a rozhodně se toho nebojím,jen mi to připadá nemožné.Uvidíme,pokud to zažiji na vlastní kůži,napíšu určitě.Hned to asi nebude,nebo se teprv poznáváme,ale pokud k tomu dojde,budu ráda.Sice bych raději "normálně se milovala"ale proč ne takto,určitě to bude zajímavé.

Není tady

#29 6. 12. 2009 21:50

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Nazdarek Janino,
osobne vim ze je mozne znat (videt) tyhle zalezitosti jako je napr. sponua ve vlasech ,barva pradla, i tohle-  cituji Te :
"Dokáže se přenést do jakékoliv doby, tělem být jinde a duchem taky.... "

Uz osobne nepotvrdim zalezitost ohledne milovani,presto v ni verim aniz bych to nemela nijak overeny.

Je dobre ze se nebojis ale ver ze takovy clovek ( pokud Ty a cely Tvuj pribeh neni jen fikce ci fantazijni pribeh ),ktery ovlada tohle a mnohem vic by si s Tebou mohl delat co chce pokud by sve schopnosti zneuzil (zneuzival). Tak doufejme ze to neni tento pripad.

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#30 6. 12. 2009 23:21

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

sandra napsal(a):

Martinko, to jako opravdu? Jak se na tebe může takhle někdo "napojit"? va

Může, když má dobrou intuici a dobře vnímá, cítí. Záleží na tom člověku, každý to rozhodně neumí (já teda ne).

Není tady

#31 7. 12. 2009 6:08

myholi
♥♥♥----
Místo: Brno

Ahoj Janino,
možné je všechno. smile  smile
Co vnímám u tebe jako důležité je, že se nebojíš a snad si to i užíváš. hjarta
Já osobně za sebe, bych dotyčnému postavila určité hranice, abych třeba časem eliminovala případnou možnost, že bych přestala mít sebe samu "v rukách".
Přece jenom sama píšeš, že zkušenost nemᚠa těžko na první pohled zjistíš, jaké jsou jeho opravdové záměry.
Měl by si dovolit jenom tolik, kolik ty sama mu dovolíš. I v tomto existují nepsaná pravidla.
Teprve čas ukáže víc.
Přeji hodně štěstí. hjarta
myholi

Upravil(a) myholi (7. 12. 2009 6:09)

Není tady

#32 7. 12. 2009 18:33

Janina Matějková
♥------

Ahoj,mᚠpravdu,užívám si to a čekám,co z něj ještě vyleze.Fakt je ten,že jsem si několikrád ověřila,že mi čte myšlenky a ví,že to vím,takže někdy ani nemluvíme a když chci něco vědět,tak mu to "předhodím"v myšlenkách a čekám,jestli začne o tom tématu mluvit.Spíš si se sebou hrajem,provokujem jeden druhého a někdy blbnem jak malé děti.Myslím si,že je naprosto zbytečné před ním hrát komedii a přetvařovat se,když on to stejně prokoukne.Jsem dost silná na to,postavit se třeba peklu,mimochodem,co jsem si vše v životě protrpěla,kam jsem se ve svích duchovních cestách podívala,na to potřebuje mít člověk hodně silný žaludek a nervy,takže on mne nemůže víc ublížit,než už ublíženo bylo.Ale to neskuhrám,jsem za vše ráda,mám aspoň co porovnávat,na co vzpomínat a hlavně už jsem si tím prošla a jen hlupák by udělal stejnou chybu.

Není tady

#33 7. 12. 2009 18:40

Ra
♥♥♥♥♥--

Ahoj Jani,

zajímalo by mě, jak může takto citlivá duchovní bytost v klidu pojídat řízek?
Jak cítí duchovní bytost utrpení toho zvířete, jehož tkáň právě kouše?

Anebo by duchovní bytost nechtěla být příčinou zabíjení a ani by jí řízek za cenu bolesti, utrpení a smrti jiné bytosti nechutnal a tak si dá raději něco jiného?

va jak to je?

hjarta

Není tady

#34 7. 12. 2009 18:56

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

smile Duchovné bytosti žijú v tele a väčšnou tiež musia to telo nejako živi. A vegetariánski fundamentalsiti by si itež mohli zlaoži vlasnté vlákno(ale tam by asi nemohli tak vožne šíri svoj fanatizmus, lebo by tam nikto okrem nich, už konvertovnaých, nechodil tongue ).
P.S. Aj dalajláma je občas mäso. Nie je vám dos duchovný...? roll

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#35 7. 12. 2009 19:26

Ra
♥♥♥♥♥--

Sel,
co hned tak útočně?
sad

Duchovní bytosti nežijí jen v těle wink

Jsou přece i národy vegetariánsky se stravující.

Klást otázky má snad každý právo. Stejně jako ty se ohrazovat proti názoru, který nezastáváš.

Posuzovat duchovnost dalajlámy právo nemám.

hjarta

Není tady

#36 7. 12. 2009 19:34

Janina Matějková
♥------

Ahoj Ra,no,zajímavá otázka.Tak dobře,odpovím otázkou:jak může člověk,který v životě neprožil válku,neviděl popravu tisíce nevinných lidí a dětí,neviděl zmrzačené lidi,nemusel zabíjet také jen lidi akorád jiného vyznání či národnosti,jak může takovej člověk,uctívat Hitlera?Jak je možné,že do školy vletí poblázněnej člověk a postřílí děti,které v ní jsou?Proč lidi učí svého psa,aby roztrhal kočku,která se spokojeně vyhřívá na sluníčku?Jak se můžou bránit kachny na rybníku,když tam vletí houf myslivců a střílí dokud tam je co?Myslíš si,že uctívanej papež jí jen zeleninu?Co Pán Ježíš a jeho učedníci,jedli jen bezmasá jídla?Co by se stalo,když by lidé přestali jíst maso,chovali by se zvířata,bylo by v řekách stále tolik ryb?

Není tady

#37 7. 12. 2009 19:47

Janina Matějková
♥------

No a ještě,vlastně i květiny,rostliny,takže i obilí,z kterého je pečivo,zelenina a vše je živé a mají duši,tak co by jsme měli jíst?Poradíš?Já přes jídlo moc nejsem,jim protože musim,takže jestli víš jak žít bez jídla,poraď,když nebudu muset vařit,budu mít spoustu času na jiné věci a myslím si,že to každá ženská ocení,že dá manželovi a dětem"něco"a nebude se muset otáčet kolem sporáku.

Není tady

#38 7. 12. 2009 20:30

Ra
♥♥♥♥♥--

Jani,
zajímavé otázky, napadá mě zeptat se na ně tvého duchovního přítele.

Cítím tam společný problém u všech, absence empatie, vcítění se, soucitu s druhými a nedomyšlenost svých činů.
A co jí papež? Jak duchovní to je bytost? Kolik by bylo ryb ve vodách a zvěře v lesích nebýt lidské chamtivosti a rozpínavosti? Odpovědi hledejme svým rozumem a srdcem.

Co cítíš, když si utrhneš rajče na záhonku a co cítíš, když zabíjíš třeba králíka nebo slepici? A jak se na toto díval Ježíš hledejme třeba v Evangeliu Esejských. Odpovědi tam jsou.
Jsou všude kolem nás.

Vegetariánství tady propagovat nechci, na to mají své stránky, knihy a tak; ani to, že žít někdo dokáže bez jídla.

Jen mě zaujal tvůj duchovní přítel, který si ten řízek dá, který miluje na dálku kapitulation

hjarta

Není tady

#39 7. 12. 2009 21:25

Janina Matějková
♥------

Ano,souhlasím,že lidé vraždí zvířata aniž by měli hlad,drancují a devastují přírodu,atd.Každý si musí dát ruku na srdce a říct jestli dělá něco pro to,aby Zemi ulevil a nebo jí přitěžuje.To je ale tak trošku začarovanej kruh.Ještě k tomu jídlu,já nedokážu zabít zvíře,ale asi když by byl člověk někde na pustém ostrově,kde je jen skála a nic víc,asi bych musela ulovit nějakou rybu nebo něco,nebo bych se musela uvést do stavu jako např. poustevníci abych neumřela hlady.Určitě to pak jde nejíst nic živé,takže ani to rajče bych nepotřebovala.Jenže neni to tak jednoduché.Normálně fungovat v práci,řešit denodenní starosti,atd.,smeknu před každým člověkem,který je z masa a kostí a dokáže normálně pracovat a při tom za den nesní nic a vydrží to takle několik let.Můj tajemný přítel nemá moc rád maso,ani já moc ne,ale ten řízek si taky čas od času dám.Jenže jemu stačí 2-3 hodiny spánku a dokáže fungovat plný energie dál,nikdo nepozná,že spí jen tak málo.Nemá oteklé oči,ani kruhy pod očima.To mluví za vše.

Není tady

#40 7. 12. 2009 21:42

Nefritt
♥♥♥----

S rozumem se dá vše i být duchovní přítel.Kde je ta hranice být duchovní a neduchovní ? Proč by duchovní člověk občas nesměl jíst maso..tedy neměl jíst maso .Taky nemám ráda smrt ,ale zamysleli jste se nad tím,kdyby najednou všicni odmítli jíst maso ? Co by se stalo ?Proč neutrhnout rajče ? Tak je nepěstujme !Rajče je používáno ke konzumaci a to že je utrhnu neznamená ,že na to rajče nemyslím .To není ironie,ale když ho utrhnu ,v duchu poděkuju ,že je mi k užitku.A tak je to se vším .V rozumné míře.

Není tady

#41 7. 12. 2009 21:44

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Ra napsal(a):

Jani,

Cítím tam společný problém u všech, absence empatie, vcítění se, soucitu s druhými a nedomyšlenost svých činů.
A co jí papež? Jak duchovní to je bytost? Kolik by bylo ryb ve vodách a zvěře v lesích nebýt lidské chamtivosti a rozpínavosti? Odpovědi hledejme svým rozumem a srdcem.

Co cítíš, když si utrhneš rajče na záhonku a co cítíš, když zabíjíš třeba králíka nebo slepici? A jak se na toto díval Ježíš hledejme třeba v Evangeliu Esejských. Odpovědi tam jsou.
Jsou všude kolem nás.

Vegetariánství tady propagovat nechci, na to mají své stránky, knihy a tak; ani to, že žít někdo dokáže bez jídla.

Jen mě zaujal tvůj duchovní přítel, který si ten řízek dá, který miluje na dálku kapitulation

hjarta

Pre mňa otázka znie: Čo cíti rajče - a to neviem, rovnako ako neviem presne, čo cíti králik alebo slepice... Ži chceme všetci, aj rajčata, aj králici - nikto netúži by zjedený. My sme potravinový reazec nevymysleli. Uisujem a, že až sa naučím ži celkom bez jedla, budem to rada robi. wink Ale netrúfam si hodnoti, či je môj život hodnotnejší ako život králika - alebo život králika hodnotnejší ako život rajčaa. To mi neprislúcha.

Upravil(a) Selima (7. 12. 2009 21:46)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#42 7. 12. 2009 22:18

Nefritt
♥♥♥----

Ra napsal(a):

Jani,

Jsou všude kolem nás.

hjarta

Ra ,myslíš si ,že je míň duchovní,že i když miluje na dálku , dá si občas ten řízek ? Opravdu? Pokud jsi to myslela jinak,prosím vysvětli to .Zajímá mě to.

Není tady

#43 8. 12. 2009 12:14

Ra
♥♥♥♥♥--

Pro vysvětlení mě napadá sem přepsat přece něco z Evangelia Esejských:

Ale oni mu odpověděli: "Kam máme jít, když slova věčného života jsou při tobě? Řekni nám, které jsou to hříchy, kterým se musíme vyhýbat, abychom již nikdy neonemocněli?" Ježíš odvětil: "Stane se podle vaší víry."

Sedl si mezi ně a pokračoval: "Bylo vám již dříve řečeno: "Cti svého nebeského Otce i svou Matku zemi a dodržuj jejich přikázání, abys žil dlouho na zemi."

A jako další bylo tímto přikázáním dáno: "Nezabiješ, "nebo život byl dán všem Bohem a to, co dal Bůh, nesmí člověk vzít. Nebo vám pravím, z jedné Matky pochází vše, co na zemi žije. Proto každý, kdo zabíjí, zabíjí svého bratra. A od něj se jeho Matka země odvrátí o odejme mu svá životodárná ňadra. A její andělé ho opustí a do jeho těla se nastěhuje Satan. A maso zabitých zvířat se stane v jeho těle jeho vlastním hrobem. Vpravdě pravím vám, ten, který zabíjí, zabíjí sebe a kdo jí maso zabitých zvířat, jí z těla smrti. Nebo v jeho krvi se každá kapka krve zabitého tvora stává jedem, jejich dech se stává zápachem jeho dechu, jejich maso se proměňuje v hlízy: v jeho kostech jejich kosti ve vápno, v jeho vnitřnostech jejich vnitřnosti v úpadek, v jeho očích jejich oči v šupiny : v jeho uších jejich uši ve voskovou zátku. A jejich smrt se stane jeho smrtí. Nebo jenom ve službě nebeskému Otci budou vaše dluhy sedmi let prominuty v sedmi dnech. Ale Satan vám neodpustí nic a jemu budete musit všechno zaplatit. Oko za oko, zub za zub, ruku za ruku, nohu za nohu, pálení za pálení, ránu za ránu, život za život, smrt za smrt.

Nebo mzda hříchu je smrt. Nezabíjejte ani nejezte maso svých nevinných obětí, jestliže se nechcete stát otroky Satana. Nebo to je stezka utrpení a vede ke smrti. Naopak vykonávejte vůli Boží, aby Vám andělé na vaší cestě životem sloužili. Poslechněte proto slova Boží: "Hleďte, dal jsem vám k obživě všechny rostliny celé země i s jejich semeny a všechny stromy s jejich plody a jádry a veškeré zvěři na zemi a ptákům ve vzduchu a vší havěti, co se po zemi plazí, jsem dal k obživě všechny zelené natě. Také mléko od všeho, co se pohybuje a na zemi žije má být pro vás potravou: tak jako jim jsem dal zelené byliny, dávám vám jejich mléko. Ale maso a krev, která je oživuje, nejezte. Zajisté budu na vás požadovat vaši tekoucí krev, ve které je vaše duše: budu na vás žádat všechna zabitá zvířata i duše všech zabitých lidí.

hjarta

Není tady

#44 8. 12. 2009 15:56

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Valašsko

Ra, je krásné, že bojuješ za práva zvířat, jistě to chce pevný charakter a vizi jasně určené cesty. Ovšem jedna teorie říká, že všechno má svou duši. Od kamení počínaje, přes hmyz, zvířata, člověka až po celou Zemi konče. Každá bytost zde žije pro získávání zkušeností. A jednou ze zkušeností je bohužel i to "zabití" dané bytosti.. Tvorové, kteří tuto zkušenost vyžadují, tak předem plánují, kam a jak se "narodí" a také v tom plánu už mají "svého kata", který se k tomuto předem uvolil a to jen proto, aby ta bytost tuto "zkušenost" měla prožitou. A toto je také základem "hry" zvané - "život zde na Zemi". Neptej se mne jak a proč a kdo to vymyslel.. To není podstatné. Ovšem podle té teorie je podstatné to, že kdyby nebyli "kati", nebyli by "oběti" a právě ty "oběti" by musely projít mnoho dalších vtělení kvůli získání zkušenosti, místo třebas jediného vtělení a "tvrdé zkušenosti" zabitím.. Tráva "zabíjí" v podstatě kameny, které žere zaživa a bere si z nich minerální látky, kráva "zabíjí" trávu, člověk "zabíjí" krávu.. Bohužel jedno z pravidel dané reality.. Ale také člověk "zabíjí" rostliny, které pojídá, protože vše je živé.. Dýchᚠmnožství mikrobů a zabíjíš je tím, ale přes to každý ten mikrob chce žít, stejně jako jiní tvorové. Kam šlápneš, tam zabijíš kvanta organismů.. Nejde si myslet, že nezabitím zvířete jsi na tom lépe, než lidé, co jedí maso zvířat. Ve své podstatě nikdo z nás nedělá chyby. Chyby neexistují. Vytváříme si pouze "učební látku pro nᚠdalší vývoj", neboli - sami sobě jsme učitelem. Ti, co si projdou určitou cestu, pak nemají potřebu dělat nějaké věci a také mají podle toho jídelníček. Ale nelze odsuzovat nikoho za nic. Dokonce ani toho lidojeda.. Bohužel.. Protože vše je pouze zkušenost, která nás posunuje kupředu. A cest je mnoho. Je krásné bojovat za práva zvířat. Ale krásné bude bojovat i za práva rostlin, protože i ony mají pocity bolesti a strach.. A krásné bude bojovat i za práva kamenů, protože i ty mají své pocity a strach ze "zániku".. Tolik k dané teorii.

Myslím, že ta teorie má něco do sebe a nelze ji jen tak přehlédnout. Bojovat za něco je krásné. Jenže je potřeba chápat obě strany. Ten "kat" totiž nejenom, že musí udělat něco, co slíbil dané bytosti a je to pro něj velmi bolestné v jisté realitě, ale protože on sám sobě je soudcem, tak si ještě za tento čin dá tvrdé následky, což ta bytost, která jej o tuto "službu "kdysi požádala, vůbec nechtěla..

Nehledejme dokonalých květů.. nebo všechny květy jsou dokonalé.  Všichni jsme naprosto dokonalí a naše cesta životem - to je postupné uvědomování si této dokonalosti.

Není tady

#45 8. 12. 2009 18:33

Janina Matějková
♥------

Děkuji DaiTerr,za vše co jsi napsala,mᚠstejný pohled na toto jako já,jen to neumím tak napsat.Souhlasím s Tebou naprosto ve všem,jen bych ještě dodala,že každý si vytváří svou budoucnost přítomností a není to tak samozřejmé,že se v dalším životě narodíme do lidského těla.Můžem se narodit do zvířete,při horším do květiny,stromu apod.,no a to ještě horší je do kamene.Jsou ještě jiné světy,ale to je zas trochu jiné téma.

Není tady

#46 9. 12. 2009 10:16

Ra
♥♥♥♥♥--

Ano, taky to tak cítím, že vše má svoji duši.

Můžu mluvit jen za sebe, jak to vnímám já. Respektuji to, že vy to cítíte takhle.
Sama za sebe si raději dám to rajče  nežli kus nožičky králíka či kuřete, bytosti již tak vyspělou, že má centrální nervovou soustavu podobnou té mé. Mám volbu, a proto nebudu jejím katem.

Jestliže je někdo již tak citlivý, že cítí duši rostliny, kamene a celé planety, pak taky cítí duši těch nám nejbližších ve vývojovém stupni - zvířat. Jinak bychom se mohli jíst navzájem podle té torie.

Souhlasím i s tím, že se nemusíme rodit jako lidi, ale i do těl třeba těch zvířat, ve velkochovech určených na jatka. Nekonečně až vlastní prožitky nás změní.

Jak píšeš Jani "... každý si vytváří svou budoucnost přítomností..."

Máme volbu, sami svými skutky, myšlením si vytváříme svoji budoucnost.

hjarta

Není tady

#47 9. 12. 2009 11:51

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Ra napsal(a):

Ano, taky to tak cítím, že vše má svoji duši.

Můžu mluvit jen za sebe, jak to vnímám já. Respektuji to, že vy to cítíte takhle.
Sama za sebe si raději dám to rajče  nežli kus nožičky králíka či kuřete, bytosti již tak vyspělou, že má centrální nervovou soustavu podobnou té mé. Mám volbu, a proto nebudu jejím katem.

Jestliže je někdo již tak citlivý, že cítí duši rostliny, kamene a celé planety, pak taky cítí duši těch nám nejbližších ve vývojovém stupni - zvířat. Jinak bychom se mohli jíst navzájem podle té torie.

Souhlasím i s tím, že se nemusíme rodit jako lidi, ale i do těl třeba těch zvířat, ve velkochovech určených na jatka. Nekonečně až vlastní prožitky nás změní.

Jak píšeš Jani "... každý si vytváří svou budoucnost přítomností..."

Máme volbu, sami svými skutky, myšlením si vytváříme svoji budoucnost.

hjarta

Pekne,vystizne a srdecne.  smile

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#48 9. 12. 2009 15:09

BB
♥♥♥♥♥♥-

Tedy, teď  jsem si přečetla tohle vlákno a před očima mi vyvstal hrůzný obraz : všechna ta kuřata králíci krávy mušle a tři šneci  najednou povstanou z mrtvých a každý si ze mne kousíček ukousne ....
To je úlet - ne? Přece se kuře nenarodí proto, aby z něj vyrostl Sokrates ....  kuře se narodilo jako kuře s tím, že jeho úděl je jasný : předat svoji energii někomu dalšímu. Tak to i beru ... jsem zvířatům vděčná za to, že mi předají svoji energii. Sice jsem skoro vegetarián ale maso občas musím - potřebuju ....  a nemyslím si, že by mě karmicky zatížilo, že  občas sezobnu kus živočicha. Kdyby tomu tak nemělo být, tak to tak není .....

Upravil(a) BB (9. 12. 2009 15:10)

BB

Není tady

#49 9. 12. 2009 18:09

Johana50
♥♥♥♥♥--

Bylo nebylo jednou jedno království, kde si pár lidí vymyslelo, že jsou o něco lepší a hodnotnější než ti druzí a na podporu svých vizí stvořilli celé filozofické systémy , které se opíraly o historii a neodmyslitelný fakt, že nadčlověk je pánem všeho živého, protože přeci z toho souseda, který je jiný ,vyroste JEN povl...... jakož i z kuřete, které se narodilo JEN pro spotřebu, pro nic jiného, to je přeci historicky doložené, jasné a neoddiskutovatelné. big_smile
A tak  právem silnějšího vznikla Treblinka a Osvětim ...... a Buchenwald ...... a jatka..... a všechno se to tvářilo  tak rozumně a logicky.... , vždy člověk je přeci neomezeným pánem tvorstva na celé zemi....a všechno NÁM bylo dáno pouze k osobnímu užitku.... 
Skutečně?
Kdo to určil , že jsme v potravinovém řetězci ti poslední v řadě?
A co když příjde zase někdo silnější a schopnější, kdo se postaví na konec? Myslíte si opravdu, že jste tu sami a ti poslední v řadě... navždy a  trvale ?

Upravil(a) Johana50 (9. 12. 2009 18:11)

Není tady

#50 9. 12. 2009 18:20

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Nie nemyslíme... ale ja osobne zato neprestanem jes... a nehcápem, prečo by osm mala by ohúrená skupinou žudí, ktroá sa rozhodla, že LEN ONA POZNÁ PRAVDU a vie rozhodnú, že zvieratá sú vyššie ako rastliny, a preto rastliny môžeme jes, ale zvieratá nie... Mmch, Hitler bol milovník zvierat a vegetarián... stolt

Brita

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí