6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Janina Matějková napsal(a):
Ahoj vichni,píu si s pani,která zaila to samé a jetě daleko víc,např. ji dokázal říct,jakou má sponu ve vlasech,barvu spodního prádla a nebylo moné,e by ji viděl.Napsala mi různé příhody co ve zaila a jestli i mne to čeká,tak tedy se mam na co těit.Zail jste někdo milování opravdové ani by u toho byl ten druhý?Já taky ne,ale oni to tak prý dělali často,normálně cítila jeho tak opravdově,jak kdyby tam byl.No uvidíme jestli to zaiji i já.Stalo se to u někomu jinému?Myslíte si e je to vůbec moné?
Kdy jsem začla chodit s manelem, tak mě taky "pehoval" na dálku, ale já jsem se rozzlobila a řekla jsem mu, e to nemá dělat... u to nedělá (doufám).
Jinak e se známe z min. ivotů, to taky věděl... atd.
Tudí, jestli se nebojí, a cítí se dobře, tak v čem je problém?
Není tady
Martinka1 napsal(a):
Ahoj vichni,píu si s pani,která zaila to samé a jetě daleko víc,např. ji dokázal říct,jakou má sponu ve vlasech,barvu spodního prádla a nebylo moné,e by ji viděl.Napsala mi různé příhody co ve zaila a jestli i mne to čeká,tak tedy se mam na co těit.Zail jste někdo milování opravdové ani by u toho byl ten druhý?Já taky ne,ale oni to tak prý dělali často,normálně cítila jeho tak opravdově,jak kdyby tam byl.No uvidíme jestli to zaiji i já.Stalo se to u někomu jinému?Myslíte si e je to vůbec moné?
Kdy jsem začla chodit s manelem, tak mě taky "pehoval" na dálku, ale já jsem se rozzlobila a řekla jsem mu, e to nemá dělat... u to nedělá (doufám).
Jinak e se známe z min. ivotů, to taky věděl... atd.
Tudí, jestli se nebojí, a cítí se dobře, tak v čem je problém?
Martinko, to jako opravdu? Jak se na tebe můe takhle někdo "napojit"?
Není tady
No problém by to nebyl a rozhodně se toho nebojím,jen mi to připadá nemoné.Uvidíme,pokud to zaiji na vlastní kůi,napíu určitě.Hned to asi nebude,nebo se teprv poznáváme,ale pokud k tomu dojde,budu ráda.Sice bych raději "normálně se milovala"ale proč ne takto,určitě to bude zajímavé.
Není tady
Nazdarek Janino,
osobne vim ze je mozne znat (videt) tyhle zalezitosti jako je napr. sponua ve vlasech ,barva pradla, i tohle- cituji Te :
"Dokáe se přenést do jakékoliv doby, tělem být jinde a duchem taky.... "
Uz osobne nepotvrdim zalezitost ohledne milovani,presto v ni verim aniz bych to nemela nijak overeny.
Je dobre ze se nebojis ale ver ze takovy clovek ( pokud Ty a cely Tvuj pribeh neni jen fikce ci fantazijni pribeh ),ktery ovlada tohle a mnohem vic by si s Tebou mohl delat co chce pokud by sve schopnosti zneuzil (zneuzival). Tak doufejme ze to neni tento pripad.
Není tady
sandra napsal(a):
Martinko, to jako opravdu? Jak se na tebe můe takhle někdo "napojit"?
Můe, kdy má dobrou intuici a dobře vnímá, cítí. Záleí na tom člověku, kadý to rozhodně neumí (já teda ne).
Není tady
Ahoj Janino,
moné je vechno.
Co vnímám u tebe jako důleité je, e se nebojí a snad si to i uívá.
Já osobně za sebe, bych dotyčnému postavila určité hranice, abych třeba časem eliminovala případnou monost, e bych přestala mít sebe samu "v rukách".
Přece jenom sama píe, e zkuenost nemá a těko na první pohled zjistí, jaké jsou jeho opravdové záměry.
Měl by si dovolit jenom tolik, kolik ty sama mu dovolí. I v tomto existují nepsaná pravidla.
Teprve čas ukáe víc.
Přeji hodně těstí.
myholi
Upravil(a) myholi (7. 12. 2009 6:09)
Není tady
Ahoj,má pravdu,uívám si to a čekám,co z něj jetě vyleze.Fakt je ten,e jsem si několikrád ověřila,e mi čte mylenky a ví,e to vím,take někdy ani nemluvíme a kdy chci něco vědět,tak mu to "předhodím"v mylenkách a čekám,jestli začne o tom tématu mluvit.Spí si se sebou hrajem,provokujem jeden druhého a někdy blbnem jak malé děti.Myslím si,e je naprosto zbytečné před ním hrát komedii a přetvařovat se,kdy on to stejně prokoukne.Jsem dost silná na to,postavit se třeba peklu,mimochodem,co jsem si ve v ivotě protrpěla,kam jsem se ve svích duchovních cestách podívala,na to potřebuje mít člověk hodně silný aludek a nervy,take on mne nemůe víc ublíit,ne u ublíeno bylo.Ale to neskuhrám,jsem za ve ráda,mám aspoň co porovnávat,na co vzpomínat a hlavně u jsem si tím prola a jen hlupák by udělal stejnou chybu.
Není tady
Ahoj Jani,
zajímalo by mě, jak můe takto citlivá duchovní bytost v klidu pojídat řízek?
Jak cítí duchovní bytost utrpení toho zvířete, jeho tkáň právě koue?
Anebo by duchovní bytost nechtěla být příčinou zabíjení a ani by jí řízek za cenu bolesti, utrpení a smrti jiné bytosti nechutnal a tak si dá raději něco jiného?
jak to je?
Není tady
Duchovné bytosti ijú v tele a väčnou tie musia to telo nejako ivi. A vegetariánski fundamentalsiti by si ite mohli zlaoi vlasnté vlákno(ale tam by asi nemohli tak vožne íri svoj fanatizmus, lebo by tam nikto okrem nich, u konvertovnaých, nechodil ).
P.S. Aj dalajláma je občas mäso. Nie je vám dos duchovný...?
Není tady
Sel,
co hned tak útočně?
Duchovní bytosti neijí jen v těle
Jsou přece i národy vegetariánsky se stravující.
Klást otázky má snad kadý právo. Stejně jako ty se ohrazovat proti názoru, který nezastává.
Posuzovat duchovnost dalajlámy právo nemám.
Není tady
Ahoj Ra,no,zajímavá otázka.Tak dobře,odpovím otázkou:jak můe člověk,který v ivotě neproil válku,neviděl popravu tisíce nevinných lidí a dětí,neviděl zmrzačené lidi,nemusel zabíjet také jen lidi akorád jiného vyznání či národnosti,jak můe takovej člověk,uctívat Hitlera?Jak je moné,e do koly vletí poblázněnej člověk a postřílí děti,které v ní jsou?Proč lidi učí svého psa,aby roztrhal kočku,která se spokojeně vyhřívá na sluníčku?Jak se můou bránit kachny na rybníku,kdy tam vletí houf myslivců a střílí dokud tam je co?Myslí si,e uctívanej pape jí jen zeleninu?Co Pán Jeí a jeho učedníci,jedli jen bezmasá jídla?Co by se stalo,kdy by lidé přestali jíst maso,chovali by se zvířata,bylo by v řekách stále tolik ryb?
Není tady
No a jetě,vlastně i květiny,rostliny,take i obilí,z kterého je pečivo,zelenina a ve je ivé a mají dui,tak co by jsme měli jíst?Poradí?Já přes jídlo moc nejsem,jim protoe musim,take jestli ví jak ít bez jídla,poraď,kdy nebudu muset vařit,budu mít spoustu času na jiné věci a myslím si,e to kadá enská ocení,e dá manelovi a dětem"něco"a nebude se muset otáčet kolem sporáku.
Není tady
Jani,
zajímavé otázky, napadá mě zeptat se na ně tvého duchovního přítele.
Cítím tam společný problém u vech, absence empatie, vcítění se, soucitu s druhými a nedomylenost svých činů.
A co jí pape? Jak duchovní to je bytost? Kolik by bylo ryb ve vodách a zvěře v lesích nebýt lidské chamtivosti a rozpínavosti? Odpovědi hledejme svým rozumem a srdcem.
Co cítí, kdy si utrhne rajče na záhonku a co cítí, kdy zabíjí třeba králíka nebo slepici? A jak se na toto díval Jeí hledejme třeba v Evangeliu Esejských. Odpovědi tam jsou.
Jsou vude kolem nás.
Vegetariánství tady propagovat nechci, na to mají své stránky, knihy a tak; ani to, e ít někdo dokáe bez jídla.
Jen mě zaujal tvůj duchovní přítel, který si ten řízek dá, který miluje na dálku
Není tady
Ano,souhlasím,e lidé vradí zvířata ani by měli hlad,drancují a devastují přírodu,atd.Kadý si musí dát ruku na srdce a říct jestli dělá něco pro to,aby Zemi ulevil a nebo jí přitěuje.To je ale tak troku začarovanej kruh.Jetě k tomu jídlu,já nedokáu zabít zvíře,ale asi kdy by byl člověk někde na pustém ostrově,kde je jen skála a nic víc,asi bych musela ulovit nějakou rybu nebo něco,nebo bych se musela uvést do stavu jako např. poustevníci abych neumřela hlady.Určitě to pak jde nejíst nic ivé,take ani to rajče bych nepotřebovala.Jene neni to tak jednoduché.Normálně fungovat v práci,řeit denodenní starosti,atd.,smeknu před kadým člověkem,který je z masa a kostí a dokáe normálně pracovat a při tom za den nesní nic a vydrí to takle několik let.Můj tajemný přítel nemá moc rád maso,ani já moc ne,ale ten řízek si taky čas od času dám.Jene jemu stačí 2-3 hodiny spánku a dokáe fungovat plný energie dál,nikdo nepozná,e spí jen tak málo.Nemá oteklé oči,ani kruhy pod očima.To mluví za ve.
Není tady
S rozumem se dá ve i být duchovní přítel.Kde je ta hranice být duchovní a neduchovní ? Proč by duchovní člověk občas nesměl jíst maso..tedy neměl jíst maso .Taky nemám ráda smrt ,ale zamysleli jste se nad tím,kdyby najednou vicni odmítli jíst maso ? Co by se stalo ?Proč neutrhnout rajče ? Tak je nepěstujme !Rajče je pouíváno ke konzumaci a to e je utrhnu neznamená ,e na to rajče nemyslím .To není ironie,ale kdy ho utrhnu ,v duchu poděkuju ,e je mi k uitku.A tak je to se vím .V rozumné míře.
Není tady
Ra napsal(a):
Jani,
Cítím tam společný problém u vech, absence empatie, vcítění se, soucitu s druhými a nedomylenost svých činů.
A co jí pape? Jak duchovní to je bytost? Kolik by bylo ryb ve vodách a zvěře v lesích nebýt lidské chamtivosti a rozpínavosti? Odpovědi hledejme svým rozumem a srdcem.
Co cítí, kdy si utrhne rajče na záhonku a co cítí, kdy zabíjí třeba králíka nebo slepici? A jak se na toto díval Jeí hledejme třeba v Evangeliu Esejských. Odpovědi tam jsou.
Jsou vude kolem nás.
Vegetariánství tady propagovat nechci, na to mají své stránky, knihy a tak; ani to, e ít někdo dokáe bez jídla.
Jen mě zaujal tvůj duchovní přítel, který si ten řízek dá, který miluje na dálku
Pre mňa otázka znie: Čo cíti rajče - a to neviem, rovnako ako neviem presne, čo cíti králik alebo slepice... i chceme vetci, aj rajčata, aj králici - nikto netúi by zjedený. My sme potravinový reazec nevymysleli. Uisujem a, e a sa naučím i celkom bez jedla, budem to rada robi. Ale netrúfam si hodnoti, či je môj ivot hodnotnejí ako ivot králika - alebo ivot králika hodnotnejí ako ivot rajčaa. To mi neprislúcha.
Upravil(a) Selima (7. 12. 2009 21:46)
Není tady
Ra napsal(a):
Jani,
Jsou vude kolem nás.
Ra ,myslí si ,e je míň duchovní,e i kdy miluje na dálku , dá si občas ten řízek ? Opravdu? Pokud jsi to myslela jinak,prosím vysvětli to .Zajímá mě to.
Není tady
Pro vysvětlení mě napadá sem přepsat přece něco z Evangelia Esejských:
Ale oni mu odpověděli: "Kam máme jít, kdy slova věčného ivota jsou při tobě? Řekni nám, které jsou to hříchy, kterým se musíme vyhýbat, abychom ji nikdy neonemocněli?" Jeí odvětil: "Stane se podle vaí víry."
Sedl si mezi ně a pokračoval: "Bylo vám ji dříve řečeno: "Cti svého nebeského Otce i svou Matku zemi a dodruj jejich přikázání, abys il dlouho na zemi."
A jako dalí bylo tímto přikázáním dáno: "Nezabije, "nebo ivot byl dán vem Bohem a to, co dal Bůh, nesmí člověk vzít. Nebo vám pravím, z jedné Matky pochází ve, co na zemi ije. Proto kadý, kdo zabíjí, zabíjí svého bratra. A od něj se jeho Matka země odvrátí o odejme mu svá ivotodárná ňadra. A její andělé ho opustí a do jeho těla se nastěhuje Satan. A maso zabitých zvířat se stane v jeho těle jeho vlastním hrobem. Vpravdě pravím vám, ten, který zabíjí, zabíjí sebe a kdo jí maso zabitých zvířat, jí z těla smrti. Nebo v jeho krvi se kadá kapka krve zabitého tvora stává jedem, jejich dech se stává zápachem jeho dechu, jejich maso se proměňuje v hlízy: v jeho kostech jejich kosti ve vápno, v jeho vnitřnostech jejich vnitřnosti v úpadek, v jeho očích jejich oči v upiny : v jeho uích jejich ui ve voskovou zátku. A jejich smrt se stane jeho smrtí. Nebo jenom ve slubě nebeskému Otci budou vae dluhy sedmi let prominuty v sedmi dnech. Ale Satan vám neodpustí nic a jemu budete musit vechno zaplatit. Oko za oko, zub za zub, ruku za ruku, nohu za nohu, pálení za pálení, ránu za ránu, ivot za ivot, smrt za smrt.
Nebo mzda hříchu je smrt. Nezabíjejte ani nejezte maso svých nevinných obětí, jestlie se nechcete stát otroky Satana. Nebo to je stezka utrpení a vede ke smrti. Naopak vykonávejte vůli Boí, aby Vám andělé na vaí cestě ivotem slouili. Poslechněte proto slova Boí: "Hleďte, dal jsem vám k obivě vechny rostliny celé země i s jejich semeny a vechny stromy s jejich plody a jádry a vekeré zvěři na zemi a ptákům ve vzduchu a ví havěti, co se po zemi plazí, jsem dal k obivě vechny zelené natě. Také mléko od veho, co se pohybuje a na zemi ije má být pro vás potravou: tak jako jim jsem dal zelené byliny, dávám vám jejich mléko. Ale maso a krev, která je oivuje, nejezte. Zajisté budu na vás poadovat vai tekoucí krev, ve které je vae due: budu na vás ádat vechna zabitá zvířata i due vech zabitých lidí.
Není tady
Ra, je krásné, e bojuje za práva zvířat, jistě to chce pevný charakter a vizi jasně určené cesty. Ovem jedna teorie říká, e vechno má svou dui. Od kamení počínaje, přes hmyz, zvířata, člověka a po celou Zemi konče. Kadá bytost zde ije pro získávání zkueností. A jednou ze zkueností je bohuel i to "zabití" dané bytosti.. Tvorové, kteří tuto zkuenost vyadují, tak předem plánují, kam a jak se "narodí" a také v tom plánu u mají "svého kata", který se k tomuto předem uvolil a to jen proto, aby ta bytost tuto "zkuenost" měla proitou. A toto je také základem "hry" zvané - "ivot zde na Zemi". Neptej se mne jak a proč a kdo to vymyslel.. To není podstatné. Ovem podle té teorie je podstatné to, e kdyby nebyli "kati", nebyli by "oběti" a právě ty "oběti" by musely projít mnoho dalích vtělení kvůli získání zkuenosti, místo třebas jediného vtělení a "tvrdé zkuenosti" zabitím.. Tráva "zabíjí" v podstatě kameny, které ere zaiva a bere si z nich minerální látky, kráva "zabíjí" trávu, člověk "zabíjí" krávu.. Bohuel jedno z pravidel dané reality.. Ale také člověk "zabíjí" rostliny, které pojídá, protoe ve je ivé.. Dýchá mnoství mikrobů a zabíjí je tím, ale přes to kadý ten mikrob chce ít, stejně jako jiní tvorové. Kam lápne, tam zabijí kvanta organismů.. Nejde si myslet, e nezabitím zvířete jsi na tom lépe, ne lidé, co jedí maso zvířat. Ve své podstatě nikdo z nás nedělá chyby. Chyby neexistují. Vytváříme si pouze "učební látku pro ná dalí vývoj", neboli - sami sobě jsme učitelem. Ti, co si projdou určitou cestu, pak nemají potřebu dělat nějaké věci a také mají podle toho jídelníček. Ale nelze odsuzovat nikoho za nic. Dokonce ani toho lidojeda.. Bohuel.. Protoe ve je pouze zkuenost, která nás posunuje kupředu. A cest je mnoho. Je krásné bojovat za práva zvířat. Ale krásné bude bojovat i za práva rostlin, protoe i ony mají pocity bolesti a strach.. A krásné bude bojovat i za práva kamenů, protoe i ty mají své pocity a strach ze "zániku".. Tolik k dané teorii.
Myslím, e ta teorie má něco do sebe a nelze ji jen tak přehlédnout. Bojovat za něco je krásné. Jene je potřeba chápat obě strany. Ten "kat" toti nejenom, e musí udělat něco, co slíbil dané bytosti a je to pro něj velmi bolestné v jisté realitě, ale protoe on sám sobě je soudcem, tak si jetě za tento čin dá tvrdé následky, co ta bytost, která jej o tuto "slubu "kdysi poádala, vůbec nechtěla..
Není tady
Děkuji DaiTerr,za ve co jsi napsala,má stejný pohled na toto jako já,jen to neumím tak napsat.Souhlasím s Tebou naprosto ve vem,jen bych jetě dodala,e kadý si vytváří svou budoucnost přítomností a není to tak samozřejmé,e se v dalím ivotě narodíme do lidského těla.Můem se narodit do zvířete,při horím do květiny,stromu apod.,no a to jetě horí je do kamene.Jsou jetě jiné světy,ale to je zas trochu jiné téma.
Není tady
Ano, taky to tak cítím, e ve má svoji dui.
Můu mluvit jen za sebe, jak to vnímám já. Respektuji to, e vy to cítíte takhle.
Sama za sebe si raději dám to rajče neli kus noičky králíka či kuřete, bytosti ji tak vyspělou, e má centrální nervovou soustavu podobnou té mé. Mám volbu, a proto nebudu jejím katem.
Jestlie je někdo ji tak citlivý, e cítí dui rostliny, kamene a celé planety, pak taky cítí dui těch nám nejbliích ve vývojovém stupni - zvířat. Jinak bychom se mohli jíst navzájem podle té torie.
Souhlasím i s tím, e se nemusíme rodit jako lidi, ale i do těl třeba těch zvířat, ve velkochovech určených na jatka. Nekonečně a vlastní proitky nás změní.
Jak píe Jani "... kadý si vytváří svou budoucnost přítomností..."
Máme volbu, sami svými skutky, mylením si vytváříme svoji budoucnost.
Není tady
Ra napsal(a):
Ano, taky to tak cítím, e ve má svoji dui.
Můu mluvit jen za sebe, jak to vnímám já. Respektuji to, e vy to cítíte takhle.
Sama za sebe si raději dám to rajče neli kus noičky králíka či kuřete, bytosti ji tak vyspělou, e má centrální nervovou soustavu podobnou té mé. Mám volbu, a proto nebudu jejím katem.
Jestlie je někdo ji tak citlivý, e cítí dui rostliny, kamene a celé planety, pak taky cítí dui těch nám nejbliích ve vývojovém stupni - zvířat. Jinak bychom se mohli jíst navzájem podle té torie.
Souhlasím i s tím, e se nemusíme rodit jako lidi, ale i do těl třeba těch zvířat, ve velkochovech určených na jatka. Nekonečně a vlastní proitky nás změní.
Jak píe Jani "... kadý si vytváří svou budoucnost přítomností..."
Máme volbu, sami svými skutky, mylením si vytváříme svoji budoucnost.
Pekne,vystizne a srdecne.
Není tady
Tedy, teď jsem si přečetla tohle vlákno a před očima mi vyvstal hrůzný obraz : vechna ta kuřata králíci krávy mule a tři neci najednou povstanou z mrtvých a kadý si ze mne kousíček ukousne ....
To je úlet - ne? Přece se kuře nenarodí proto, aby z něj vyrostl Sokrates .... kuře se narodilo jako kuře s tím, e jeho úděl je jasný : předat svoji energii někomu dalímu. Tak to i beru ... jsem zvířatům vděčná za to, e mi předají svoji energii. Sice jsem skoro vegetarián ale maso občas musím - potřebuju .... a nemyslím si, e by mě karmicky zatíilo, e občas sezobnu kus ivočicha. Kdyby tomu tak nemělo být, tak to tak není .....
Upravil(a) BB (9. 12. 2009 15:10)
Není tady
Bylo nebylo jednou jedno království, kde si pár lidí vymyslelo, e jsou o něco lepí a hodnotnějí ne ti druzí a na podporu svých vizí stvořilli celé filozofické systémy , které se opíraly o historii a neodmyslitelný fakt, e nadčlověk je pánem veho ivého, protoe přeci z toho souseda, který je jiný ,vyroste JEN povl...... jako i z kuřete, které se narodilo JEN pro spotřebu, pro nic jiného, to je přeci historicky doloené, jasné a neoddiskutovatelné.
A tak právem silnějího vznikla Treblinka a Osvětim ...... a Buchenwald ...... a jatka..... a vechno se to tvářilo tak rozumně a logicky.... , vdy člověk je přeci neomezeným pánem tvorstva na celé zemi....a vechno NÁM bylo dáno pouze k osobnímu uitku....
Skutečně?
Kdo to určil , e jsme v potravinovém řetězci ti poslední v řadě?
A co kdy příjde zase někdo silnějí a schopnějí, kdo se postaví na konec? Myslíte si opravdu, e jste tu sami a ti poslední v řadě... navdy a trvale ?
Upravil(a) Johana50 (9. 12. 2009 18:11)
Není tady
Nie nemyslíme... ale ja osobne zato neprestanem jes... a nehcápem, prečo by osm mala by ohúrená skupinou žudí, ktroá sa rozhodla, e LEN ONA POZNÁ PRAVDU a vie rozhodnú, e zvieratá sú vyie ako rastliny, a preto rastliny môeme jes, ale zvieratá nie... Mmch, Hitler bol milovník zvierat a vegetarián...
Není tady