Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#726 27. 4. 2010 12:02

luminka
♥♥♥♥♥--

Re: Má mít ohledy nezaměstnaný nebo jeho rodina?

Tak jsem propuštěná z brigády a znovu nezaměstnaná. Dostala jsem doma vynadáno ještě předem, než jsem začala nějak vyvádět, takže jsem ani nezačala. Tchyně marodí s nervy, tchán se srdcem, maminka jde na gastroskopii a bojí se, takže té to ani říkat nebudu, dcera má před maturitou a musela jsem jí svatosvatě slíbit, že nebudu doma jakkoliv brečet nebo křičet. A syn nemá ani přehled, do jaké práce chodím a jestli do nějaké chodím, a čeká ho zkouškové období, takže ani jeho tím zatěžovat nebudu. Kdo má mít tedy ohledy? Rozhodně chudák nezaměstnaný! Navíc mě posílají k psychiatrovi, i když jsem to vzala docela v pohodě, a tchyně včera a maminka kdysi se zmínily o tom, že na hlavu můžu dostat důchod, to mě teda už dorazilo! Nejspíš proto, abych mohla vykonávat milované domácí práce.

Není tady

#727 27. 4. 2010 12:15

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava

Luminko, co k tomu dodat ? kapitulation

Není tady

#728 27. 4. 2010 13:48

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Tak nič, vydýchni, a šup-šup do ďalšieho kola... Hľadania, zháňania... atď., etc. A skús vynechať ten porazenecký postoj, lebo to spoľahlivo odradí každého...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#729 14. 5. 2010 11:03

luminka
♥♥♥♥♥--

Tak teď jsem ve stadiu vyčkávání, jestli se podnik ještě více rozjede a budou nabírat těch 100 lidí, jak se čekalo, a jestli mezi nima budu já. Brigáda tam už mi skončila, vypršely mi hodiny, které jsem mohla oddělat. Takže zase sezení doma. Teď nevím, jestli se o víkendu zúčastnit oslavy, vždycky se to zvrtne na ty depresívní řeči o práci, moje nemocná tchyně to nesnáší a vždycky se jí přitíží. Naposledy v neděli se to takto zvrtlo. I kdybych měla vůli nemluvit o práci, někdo o tom začne. Maminka už mě po telefonu neodbývá, ale lituje mě, neboť v červnu by mi už končila podpora. Paní z pracáku mi velmi přeje, aby mi to v bývalé firmě vyšlo, neboť jiná práce prý není. A mám pocit, že tohle se všechno mělo stát. Naučila jsem se dost věcí. Třeba teď se z ničeho neumím radovat, vždycky mě napadne: Ale vždyť nemám práci. Naopak, když mě dříve něco trápilo, neříkala jsem si: Ale aspoň že mám ještě práci. Dneska bych se asi povznesla nad ledacos, kdybych tu práci měla. I na té brigádě se mi to snažila jedna bývalá kolegyně otrávit, teď bych se tím asi už otrávit nenechala. Naučila jsem se i spát, dřív jsem spala 3,4 hodiny, četla, seděla u internetu, ačkoliv jsem měla jít do práce a doma vařit a uklízet. Jenže při depce z té ztráty se nespat nedá. Tělo si řekne a prostě usnu, i když jsem ještě něco měla v plánu. Spím docela dost hodin. A kupodivu se mi zlepšil vzhled, jedna bývalá kolegyně, kterou jsem potkala na pracáku, mi řekla, že mi to sluší. Jen mi připadalo nespravedlivé, že si už ani nemohu postěžovat rodině, že nechtějí o mých starostech poslouchat, i když práci mají nebo ji před důchodem měli. Ale pokud přispěje k rodinné pohodě nemluvit o tom, tak to zkusím. Moje maminka sice říká, že by se to mělo probrat, ale moje rodina už nic probírat vážně nechce.

Není tady

#730 14. 5. 2010 11:23

luminka
♥♥♥♥♥--

Ptala jsem se taky tchána, proč zrovna já mám být silná, když problémy máme všechny: dceřina maturita, tchynina nemoc, moje nezaměstnanost. Byl v koncích, prostě řekl musíš, tak to je, a prostě najednou nevěděl proč, prostě nevěděl proč já to mám snášet mlčky a být ještě oporou druhým, fakt jsem ho dostala do úzkých. No tak to teda zkusím, co se po mě chce. Ještě jeden postřeh, na podzim většina propuštěných řekla: Ňáko bylo - ňáko bude. Ty všechny pracují. Já jediná jsem řekla: Proboha, co si počnu?

Není tady

#731 14. 5. 2010 11:23

agewa
♥♥♥♥♥♥-

luminka napsal(a):

Tak teď jsem ve stadiu vyčkávání, jestli se podnik ještě více rozjede a budou nabírat těch 100 lidí, jak se čekalo, a jestli mezi nima budu já. Brigáda tam už mi skončila, vypršely mi hodiny, které jsem mohla oddělat. Takže zase sezení doma. Teď nevím, jestli se o víkendu zúčastnit oslavy, vždycky se to zvrtne na ty depresívní řeči o práci, moje nemocná tchyně to nesnáší a vždycky se jí přitíží. Naposledy v neděli se to takto zvrtlo. I kdybych měla vůli nemluvit o práci, někdo o tom začne. Maminka už mě po telefonu neodbývá, ale lituje mě, neboť v červnu by mi už končila podpora. Paní z pracáku mi velmi přeje, aby mi to v bývalé firmě vyšlo, neboť jiná práce prý není. A mám pocit, že tohle se všechno mělo stát. Naučila jsem se dost věcí. Třeba teď se z ničeho neumím radovat, vždycky mě napadne: Ale vždyť nemám práci. Naopak, když mě dříve něco trápilo, neříkala jsem si: Ale aspoň že mám ještě práci. Dneska bych se asi povznesla nad ledacos, kdybych tu práci měla. I na té brigádě se mi to snažila jedna bývalá kolegyně otrávit, teď bych se tím asi už otrávit nenechala. Naučila jsem se i spát, dřív jsem spala 3,4 hodiny, četla, seděla u internetu, ačkoliv jsem měla jít do práce a doma vařit a uklízet. Jenže při depce z té ztráty se nespat nedá. Tělo si řekne a prostě usnu, i když jsem ještě něco měla v plánu. Spím docela dost hodin. A kupodivu se mi zlepšil vzhled, jedna bývalá kolegyně, kterou jsem potkala na pracáku, mi řekla, že mi to sluší. Jen mi připadalo nespravedlivé, že si už ani nemohu postěžovat rodině, že nechtějí o mých starostech poslouchat, i když práci mají nebo ji před důchodem měli. Ale pokud přispěje k rodinné pohodě nemluvit o tom, tak to zkusím. Moje maminka sice říká, že by se to mělo probrat, ale moje rodina už nic probírat vážně nechce.

tyhle řeči tu už byli, když si bala minule bez práce, tak jaká změna?
vážně se jim divíš? já teda vůbec, stěžovala jsi si, když jsi práci měla, když si byla doma, když jsi měla brigádu....tak proč by to měli snášet dál,?

Není tady

#732 14. 5. 2010 13:39

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

luminka napsal(a):

Ptala jsem se taky tchána, proč zrovna já mám být silná, když problémy máme všechny: dceřina maturita, tchynina nemoc, moje nezaměstnanost. Byl v koncích, prostě řekl musíš, tak to je, a prostě najednou nevěděl proč, prostě nevěděl proč já to mám snášet mlčky a být ještě oporou druhým, fakt jsem ho dostala do úzkých. No tak to teda zkusím, co se po mě chce. Ještě jeden postřeh, na podzim většina propuštěných řekla: Ňáko bylo - ňáko bude. Ty všechny pracují. Já jediná jsem řekla: Proboha, co si počnu?

Toto ma zaujalo... Čo keby si si to skúsila povedať aj ty? Nezhoršuje ti pozíciu tvoj už vopred porazenecký postoj? wink

Upravil(a) Selima (14. 5. 2010 13:42)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#733 14. 5. 2010 13:47

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Inak, lumi, spomenula som si na Teba dnes v lekárni, keď som si kupovala náplasť a pani predo mnou ma obvinila (úplen nezmyselne a nespraovodivo), že na ňu vyplazujem jazyk... va Asi som si oblizla pery, mám vysušené sliznice zo zhoršenej alergie - a ona v tom hneď videla osobný útok. Zrejme ju sužovala nejaká bolesť, ale aj tak... dumbom A ja som si spomenula na teba, ako vidíš v každej nevinnej poznámke hneď osobný útok. roll A zbytočne, aspoň si myslím. Ľudia majú väčšinou dosť práce sami so sebou (ja som spomínala, ako sa volá náplasť, čo drží na prste a nie kdekoľvek inde...), než aby sa zaoberali druhými.

Upravil(a) Selima (14. 5. 2010 13:50)

Brita

Není tady

#734 14. 5. 2010 14:14

helena
♥♥♥♥♥♥♥

proč zrovna já mám být silná, když problémy máme všechny: dceřina maturita, tchynina nemoc, moje nezaměstnanost... prostě nevěděl proč já to mám snášet mlčky a být ještě oporou druhým
luminko, asi se ti to nebude líbit, ale tvůj problém je problém hlavně pro tebe samotnou. Dcerka odmaturovat potřebuje, to je dneska základ pro aspoň trochu slušnou práci, no a o nemoci ani nemluvím.
nejsem si jistá, jak velká jsi pro ně opora, ale na rozdíl od tchána ti povím, proč - protože jsi momentálně na tom nejlíp. Dcera je "děcko", který mámu ještě potřebuje a babička už se zase bez určitých ohledů a pomoci neobejde. I když tomu možná nebudeš věřit, jsi z nich teď ty ta nejsilnější... jenom se tak odmítáš chovat.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#735 15. 5. 2010 6:38

luminka
♥♥♥♥♥--

Selima napsal(a):

Inak, lumi, spomenula som si na Teba dnes v lekárni, keď som si kupovala náplasť a pani predo mnou ma obvinila (úplen nezmyselne a nespraovodivo), že na ňu vyplazujem jazyk... va Asi som si oblizla pery, mám vysušené sliznice zo zhoršenej alergie - a ona v tom hneď videla osobný útok. Zrejme ju sužovala nejaká bolesť, ale aj tak... dumbom A ja som si spomenula na teba, ako vidíš v každej nevinnej poznámke hneď osobný útok. roll A zbytočne, aspoň si myslím. Ľudia majú väčšinou dosť práce sami so sebou (ja som spomínala, ako sa volá náplasť, čo drží na prste a nie kdekoľvek inde...), než aby sa zaoberali druhými.

To by ses divila, ale v bývalé práci na brigádě na mě jedna paní opravdu zaútočila, to jsem si nevymyslela. A nebylo to jednou, ona mě prostě nemá ráda.

Není tady

#736 15. 5. 2010 9:36

agewa
♥♥♥♥♥♥-

luminka napsal(a):

Selima napsal(a):

To by ses divila, ale v bývalé práci na brigádě na mě jedna paní opravdu zaútočila, to jsem si nevymyslela. A nebylo to jednou, ona mě prostě nemá ráda.

no a co?musí tě mít každý rád?
takových lidí je. u nás v práci byla jedna, co utočila snad na všechny , no a?

Není tady

#737 15. 5. 2010 15:15

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Lumirko nikdy nebudes sympaticka vsem.Vzdycky jsem nasla v zamestnani nekoho,kdo me rad nemel.Ta svuj zivot jsem prosla 4 zamestnani a vzdy tam byl nekdo kdo se do me navazel,ale taky tam byli lidi u kterych jsem byla oblibena meli me radi.Az najdu dalsi praci,jsem pripravena,ze to bude zase tak.Tesim se,ze poznam nove lidi,ze najdu pratele.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#738 20. 5. 2010 21:33

luminka
♥♥♥♥♥--

Lidi, štěstí se unavilo a sedlo na vola! Jeden den mi odmaturovalo dítě na samé jedničky a druhý den se dozvím, že jdu zpátky do staré práce! A tu zprávu mi  zavolala švagrová, protože z práce se mi nemohli dovolat! Už podruhé byla poslem dobrých zpráv, jednou před lety mi oznámila, že můj propuštěný manžel si našel novou práci. Už budu řešit jen blbosti, třeba, jak se dostat do práce. S autem to nakonec dopadlo špatně, dosloužilo a je sešrotované. Už se ani nebojím doktorů, co hrozného mi najdou. Nemoc a dlouhá neschopenka se mi totiž zdá člověka důstojnější než nezaměstnanost. A dneska tomu štěstí ještě dodali krásnou tečku naši hokejisté. Nechci se ani moc radovat, snad to nezakřiknu a nepřijde zase nějaká hrůza.

Není tady

#739 20. 5. 2010 21:39

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Luminko, srdečně gratuluji k práci a úspěchu potomka! Dítěti splňte nějaké velké přáníčko!! smile
Švagrové kup kvalitní čokoládu smile.
Auto vyřešíte - těch je na trhu víc než dost.
Opačný názor mám tedy k Tvému postoji s neschopenkou a nezaměstnaností.
A hokejisti jsou mi naprosto ukradení big_smile, ale jsem ráda, že se máš hezky.

Není tady

#740 20. 5. 2010 22:23

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

No vidíš.... big_smile To je super! storstark Dúfam, že už budeš spokojná... stolt

Brita

Není tady

#741 20. 5. 2010 23:56

luminka
♥♥♥♥♥--

A ještě jedna podivnost. Víte, že když jsem se mohla vypsat, vypovídat, vynaříkat, tak se mi vůbec neulevilo, právě naopak. Až jak jsem musela brát ty ohledy, tak mi bylo o něco lépe a pak se zlepšila i ta samotná situace.

Není tady

#742 21. 5. 2010 5:53

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Tak to je bezva, luminko - všechno. Gratuluju a držím pěsti, aby ti to vydrželo http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png
(A drobnou radu gratis - snaž se vidět švagrovou jako nositelku dobrých zpráv a ne gelových drápků - a neplatí to jen pro ni http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png)

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#743 21. 5. 2010 7:57

luminka
♥♥♥♥♥--

Ty drápky měla jen dvakrát. A myslím, že mě už tak nerozhází, když to někomu bude slušet. Že budu mít tu práci, co jsem měla i vloni touhle dobou, ale že to budu všechno jinak brát. Tuhle jsem si přečetla, že když prožíváme delší dobu nějaké štěstí nebo idylu, tak to tak vůbec nevnímáme, dokud nás osud na chvíli nevyhodí na mráz. My jsme to od listopadu pořád tak nějak plácali z podpory a brigád, takže bez příjmu bych se ocitla právě až příští měsíc. Tak to bylo od osudu jen "ty, ty ty".

Upravil(a) luminka (21. 5. 2010 8:12)

Není tady

#744 22. 5. 2010 13:22

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Luminko, ráda čtu takové dobré zprávy, zvlášť od tebe :-) tak gratuluju ;-)

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#745 24. 5. 2010 21:32

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Luminko, taky gratuluju pussa tak ať se ti ve staronové práci líbi, jsi tam spokojená a všechno jde tak, jak si přeješ tummenupp !!!

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí