|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|

Ježíšmarjá, Lumi, co teda vlastně chcš, o co ti jde. Seš druhej den doma a skučíš? Co máš v plánu dělat? Myslím dnes, celej den, zítra, tento týden?
Není tady

ukliď si doma, něco fdobrýho uvař, umyj si vlasy, učš se hezky, obleč si něco hezkýho na sebe, jdi na chvilku ven, popřemýšlej o tom, co ti tady píšeme. mrkni na net, na nabídky k práci, omrknmi autoškoly, kolik stojí, kdy ten kurz začne, prostě se snaž něco dělat. sedět a hýčkat si bolístky, na to není čas, to tě totálně zahrabe. Začni hlavně pracovat sama na sobě. Hlavně nerezignuj. To je konečná.
Není tady
Oběd jsem měla už v 11, mám v plánu vyžehlit koš prádla. Prostě to, co by dělal asi každý, jen jsem moc smutná. Druhý den a rozhodně se neválím a nebrečím, ale hrozně mi to připomíná mateřskou, to bylo nepěkné období, každý mě jen kontroloval, co mám hotovo.
Upravil(a) luminka (2. 11. 2009 14:51)
Není tady

luminka napsal(a):
Oběd jsem měla už v 11, mám v plánu vyžehlit koš prádla. Prostě to, co by dělal asi každý, jen jsem moc smutná.
Jasně, Lumi, kde bydlíš? No, že bych ti tam šoupla i svůj košíček s prádlem. Moc toho nemám, ale nechce se mi do toho.
Co, Lumi?
Není tady
Taky jsem o víkendu luštila sudoku, abych nezblbla. Teoreticky všechno vím, co mám dělat, jen je mi moc smutno.
Není tady

luminka napsal(a):
Z toho řízení jsem už tak nešťastná, že bych snad to auto vzala a pokusila se dojet aspoň na ten pracák. Jenomže to nejhorší je u nás vyjet z brány. Auto je zaparkované tak, že se musí vycouvat, zatočit vpravo o 90 stupňů a to všechno z kopce, na cestu, kde by mohlo něco jet. Nic horšího už by mě na cestě do města i z města nečekalo, nejhorší je vůbec vyjet.
A co třeba říct večer manželovi - Franto, zítra tě odvezu do práce - potřebuji trénovat jízdu, ale musíš mi vyjet, protože na to si ještě netroufám
Upravil(a) mashanka (2. 11. 2009 14:59)
Není tady
On by si se mnou nesed, bál by se o život.
Není tady

luminka napsal(a):
On by si se mnou nesed, bál by se o život.
Ale vyjet by ti mohl, třeba po věčeři, ne ?
Není tady

luminka napsal(a):
Ale proč jsem vůbec psala, protože mě zaráží, že jsem ani ze začátku neslyšela: neboj, to bude dobrý, ale: ty si už práci nikdy nenajdeš, tak jim tam nebreč, nebo tě vyhoděj ještě z domu, a koukej se starat o domácnost. Tohle je mi líto. A vůbec, proč je mi ta domácnost tak souzená, když mě "nebaví praktický život", jak jsem už psala? Proč mám mít tohodle "největší krajíc"? Není to taky docela smůla? A ještě to, jak to ta maminka podá, to člověka dorazí.
Ne, není to smůla - je to důsledek toho, jak se chováš. Momentálně skutečně působíš dojmem člověka, který si už práci nikdy nenajde. Ale můžeš to změnit. Můžeš se vzchopit.
Hele, kdybych měla brát vážně rady mojí mámy, která se zasekla někde v roce 1973
- ta si zase naopak všechno představuje jak Hurvínek válku, považuje nás za bohaté, protože máme 20 tisíc plat a ona dělala za 6000 (naposledy před .15 lety)......... vyslechnu si to, v duchu se uchichtnu, zaraduji se, že má rozumného tátu, který jim ten život ošéfuje a tudíž si máma může žít ve své blahé nevědomosti, odkývám jí, jak si žijeme v blahobytu a oni v našm věku měli houno..........a jedu si po svém
Není tady
Luminko, kdybych za těmi příspěvky netušila nějakýho nešťastnýho člověka, tak bych se musela fakt smát. S řízením auta jsem na tom stejně jako Ty. Řidičák mám, ale vůbec nejezdím, ze začátku jsem zkoušela jezdit s manželem, ale pravidleně mě seřval a nemluvil se mnou a děti se mnou rovnou odmítaly ject, že se bojí. Ale mám v plánu si zaplatit pár jízd a zopakovat si to všechno pěkně z gruntu. Teď ale ne, teď mě nic nenutí jezdit, až budu mít impul. Ty ten impuls máš, tak do toho. Jestli máš řidičák, popros instruktora, jestli by pár jízd nemohl odjezdit s Tebou v Tvém autě a klidně mu řekni, aby s Tebou nacvičil vyjíždění od Vás z baráku a to rozjíždění do kopce. Proč by Ti nevyhověl?
Není tady
Řidičák jsem si dělala ještě na škole, pak jsem neměla čím jezdit, a pak zas jsem byla 2*těhotná a sedávala pak s dětmi na zadním sedadle...takže když jsem pak asi po 7 letech sedla za volant, nevěděla jsem ani, jak se auto startuje. Takže jsem si zaplatila kondiční jízdy, a pak začla jezdit. Asi rok jsem sedala do auta s obrovskou nechutí a taky se strachem. Pak se to ale zlomilo, a dneska jezdím dokonce celkem ráda.
Luminko, chce to jen cvik a nevzdávat to. A snažit se zjistit jak to udělat lze, a ne, proč to nepůjde. Což samozřejmě neplatí jen pro řízení auta, ale pro všechno.

luminka napsal(a):
Taky jsem o víkendu luštila sudoku, abych nezblbla. Teoreticky všechno vím, co mám dělat, jen je mi moc smutno.
To patří k věci. Znáš snad někoho, kdo tancuje radostí, když přijde o práci ? Prosímtě, neřeš pořád nesmysly. Je ti smutno ? To je z vody. Zajdi radej do hospody.
Máte u vás trafiku, hospodu, školku, poštu...... obejdi to, třeba tě někde vezmou alespoň brigádně. A když ne, budeš jen tam, kde už jsi byla - horší to nebude. první vždycky je, obejít ta nejdostupnější místa.
Nebo vedlejší obec - na kole snad umíš
Jestli mi teď odepíšeš, že vám pes rozkousal pumpičku, tak už tě uškrtím 
Upravil(a) mashanka (2. 11. 2009 15:22)
Není tady
Lumi, ty vlastně nechceš poradit, ty prostě chceš od jiných slyšet, že máš naprostou pravdu. Nic jiného tě nezajímá.
Ohledně tvého řízení - problém je asi v tom, že se na to necítíš, nenadešel ten správný čas za volant sednout. Takže když tě tvá situace nedonutí se posadit za volant, tak prostě musíš volit jiný prostředek a nestěžovat si, že nebydlíš ve městě. To přece záleží jen na tobě, jestli se donutíš řídit,nebo ne.
Není tady

luminka napsal(a):
Milí by teda být mohli, a ne, aby se toho člověk doprošoval. Čekám na to jako paša, protože už jsem se dlouho nedočkala.
Tak to asi ještě dlouho čekat budeš
Ty máš své vlastní dítě? Tak to potom asi jsi dospělá. Tak se prosím tě seber a začni se jako dospělá chovat. Zkus si uvědomit, že všichni se musí nějak přičinit aby něco měli. Nikomu nic samo do klína nespadne. Tak holt i ty budeš muset něco obětovat....jako třeba to dojíždění. Zas takový problém to není a v dnešní době dojíždí pomalu kde kdo.
Není tady

Lumi, neřiď se tím, co říká tvoje maminka, řiď se tím, co chceš ty. Ale musíš něco chtít. Maminka nemá dycinky pravdu, i když se to říká. Jo a souhlasím s Nelou. Ale ty nemáš pravdu. Pravdu máme, ať se ti líbí nebo nelíbí, my. Radíme ti dobře, věř nám, sakra už. Holka jedna zabedněná, dej se do kupy a začni na sobě makat. A dávej vědět, jak ti to jde.
Není tady
luminka napsal(a):
Ano, to nejde pořád. Ale já jsem opravdu nezaměstnaná teprve druhý den. Vždyť je druhého. Ale je pravda, že jsem šla mezi posledníma, tudíž si mě v práci docela asi vážili, někteří šli zjara, někteří potom, a nikdo tu nepopsal dvě stránky.
z toho tvýho stýskání a pobrekávání jsem původně pochopila, že jsi doma už několik měsíců a tak ti leze domácnost "na mozek". mmch, když jsem byla nezaměstnaná, mě se doma líbilo, všechno jsem si v klidu oběhla, vyřídila, udělala. když člověk chodí do práce je občas jako cirkusový kůn.
Není tady

agewa napsal(a):
luminka napsal(a):
Ano, to nejde pořád. Ale já jsem opravdu nezaměstnaná teprve druhý den. Vždyť je druhého. Ale je pravda, že jsem šla mezi posledníma, tudíž si mě v práci docela asi vážili, někteří šli zjara, někteří potom, a nikdo tu nepopsal dvě stránky.
z toho tvýho stýskání a pobrekávání jsem původně pochopila, že jsi doma už několik měsíců a tak ti leze domácnost "na mozek". mmch, když jsem byla nezaměstnaná, mě se doma líbilo, všechno jsem si v klidu oběhla, vyřídila, udělala. když člověk chodí do práce je občas jako cirkusový kůn.
Tak týden by mě to doma možná bavilo, ale jinak by mi hráblo. Dnes mi doktor nabízekl měsíční neschopenku, na tenisovej loket. Odmítla jsem. Jendak teda proto, že jsem samoživitelka, takže bysme byli bez peněz, ale hlavně proto, že týden by byl maximum, co bych doma vydržela.
Ale den doma, to bych ještě neskučela. Hledala bych cokoliv, abych se někde zrealizovala.
Není tady

Modroočka napsal(a):
agewa napsal(a):
luminka napsal(a):
Tak týden by mě to doma možná bavilo, ale jinak by mi hráblo. Dnes mi doktor nabízekl měsíční neschopenku, na tenisovej loket. Odmítla jsem. Jendak teda proto, že jsem samoživitelka, takže bysme byli bez peněz, ale hlavně proto, že týden by byl maximum, co bych doma vydržela.
Ale den doma, to bych ještě neskučela. Hledala bych cokoliv, abych se někde zrealizovala.
To mi povídej - já jsem doma týden a další dva minimálně ještě budu. O peníze nejde, je to pracovní úraz, takže alespoň tak, ale nepřipadá do úvahy jít do práce - pravá noha mě živí a prostě to nejde.
Ale už po týdnu lezu po zdi. Manžel je ze mě hotový. Včera jsem se dokonce vzteky rozplakala, že jsem bezmocná žena - nesnáším bezmoc. U sebe ani u jiných. A teď mi dělá problém i vlézt do vany - vrrrrrrrr 
Není tady

Mash, musíš holt vydržet, já mám výhodu, že můžu do práce i s nohou v gypsu, ale pravou ruku potřebuju, ta mě bolí jako.........no strašně
Není tady

Vím, mám taky tenisový loket, říkal můj masér. A ještě zamrzlé rameno a karpální tunel. Ale, ten loket, není akutní stádium. Projevuje se mi to zatím jen tak, když v té ruce nesu třeba tašku, bolí mě. Doporučil nahřívat, ale já jsem lempl - k doktrorovi chodím až s hlavou v podpaží a doporučení maséra začnu praktikovat, až mi ta haxna upadne - jsem hrozný pacient
Není tady

luminka napsal(a):
Stejně si myslím, že mám na skuhrání trochu právo. Bydlím v takovém místě, odkud se nikam nedostanu. Bydlet tak ve městě, nebo aspoň ve vsi, co leží na nějakém hlavním tahu! To bych už tu práci měla. Já jsem totiž na řízení auta natvrdlá, a že už jsem to zkoušela, nechtěla jsem to zabalit. Říkala mi i maminka, že prostě na to někdo nemá talent. A nejen, že jiní lidé třeba bydlí ve městě, oni jsou fakt i takoví, kterým to příbuzní dohodí. Oni nejsou jen ty samoživitelky, co nemají na chleba a musejí brát i uklízení v parku, oni jsou i ti, co mají takovéto štěstí na práci a rozhodně to není uklízení v parku. Někdo dostane práci třeba i díky neštěstí druhého, který z nějakého důvodu nemůže a on jde místo něj. Ale takto bych práci získat nechtěla, nikomu nic zlého nepřeju. A ty, co nečekaly jako vovce, tu práci mají za cenu šíleného dojíždění, které kdoví jestli se vyplatí. Jedině dohodnout se a jezdit společně autem. Ale jsou to trable, když má někdo dovolenou nebo je nemocný. Na tohle jsou potřeba opravdu dobří a blízcí kamarádi. To já nemám. A není pravda, že když pracuju doma, nemusím se stydět. Vždyť ty peníze mi odnikud nepřifučí, jen ta podpora.
No, máš pravdu, ale: vieš, o koľko drahšie je živobytie v tých veľkých mestách, alebo tam, kde je práca???? Len bývanie aké je drahé... Vždy je to niečo za niečo...
Není tady
no jo, jenže je rozdíl být doma se zraněním, který mě omezuje a být doma zdravá.pokud bych nemohla nic dělat a ještě mě zronění bolelo, taky bych asi skučela.
Není tady

luminka napsal(a):
A opravdu neznám kolem sebe žádné nezaměstnané. Ostatní se o to možná zasloužili, ale jedné osobě pořád všechno padá samo do klína. Ona skutečně žije, to si nevymýšlím.
A robí ti dobre porovnávať sa s ňou....? Odhliadnuc od toho, že nechodíš v jej topánkach a NEVIEŠ, kde ju tlačia. Ona má určite nejaké svoje problémy... 
Upravil(a) Selima (2. 11. 2009 16:30)
Není tady

luminka napsal(a):
Pak by mi dělalo potíže zajet domů, nacouvat, 90 stupňů vlevo a do kopce. Leda že by mi někdo vždycky nacouval domů.
mě zas dodnes dělá potíž parkování couváním mezi řadu aut, tak prostě parkuju někde poblíž, tam, kde mi to jde a ten zbytek dojdu.
manželovi řekni, ať ti auto nechá pod kopcem. A neboj, to zvládneš.
Kdo nic nedělá, nic nezkazí
Není tady

luminka napsal(a):
Ale proč jsem vůbec psala, protože mě zaráží, že jsem ani ze začátku neslyšela: neboj, to bude dobrý, ale: ty si už práci nikdy nenajdeš, tak jim tam nebreč, nebo tě vyhoděj ještě z domu, a koukej se starat o domácnost. Tohle je mi líto. A vůbec, proč je mi ta domácnost tak souzená, když mě "nebaví praktický život", jak jsem už psala? Proč mám mít tohodle "největší krajíc"? Není to taky docela smůla? A ještě to, jak to ta maminka podá, to člověka dorazí.
Odriekaného chleba najväčší krajec - to nepoznáš? To, čo ti povedala mama, bolo netaktné a netaktické, ale ber to, ako že aj ona sa torhcu zľakla a zneistela a takto do dáva najavo. Ja mám tiež mamu, že keby s ami neičo stalo, vo finále musím utešovať JA JU, a nie anopak.
No a čo? proste sme to takto vyfasovali... ber to jedným uchom dnu, druhým von. Domáce rob len nutné, nemusí to znamenať, že sa teraz z teba stane hospodyňka - ale určite by som si namiesto toho nesadla na gauč a nezačala fňukať, ale hľadala si fakt nejakú rekvalifikáciu(trebárs zadara kurz na PC), jazykový kurz - niečo, čo by zvýšilo moje šance. A šup sadnúť za PC a hľadať prácu! Kúp si Annonci(bývajú v nej aj inzeráty, ktoré na nete nenájdeš), prípadné iné inzertné noviny.
Není tady