|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Za jedno není jisté, že ta práce potom bude, a za druhé to v tu chvíli s člověkem zamává.
Budu se opakovat - věděla jsi rok předem, že velmi pravděpodobně o práci přijdeš a neudělala jsi ani ň proto, aby ses do téhle situace nedostala, tak nekňuč, že nemáš místo a všichni kolem jo. Úplně natvrdo - nehnula jsi prstem a teď si stěžuješ na všechno a všechny - jen na sebe nějak zapomínáš.
Není tady
luminka napsal(a):
Dělaly v práci to samé, co já. Ano, třeba je to blbá náhoda a půjdu až v druhé várce. Za jedno není jisté, že ta práce potom bude, a za druhé to v tu chvíli s člověkem zamává.
bla bla bla bla bla, stejně jako celou dobu, minimálně rok, všechna tebou založená témata - namátkově vybírám:
Zbavím se nálepky prasátka?
Drobné nepříjemnosti
odkládání, otálení
Nebaví mě praktický život
Jak si zapamatovat ty tuctové lidi
a je toho ještě mnohem víc, pro tu legraci stačí zadat do hledáčku tvůj nick
a vůbec úplně všechno, co donekonečna omíláš ale skutek utek...
Není tady

luminka napsal(a):
Radíte mi, vyřídit resty. Jenomže to jsme udělali v srpnu o dovolené, všechno jsme vymalovali, vybílili, přerovnali a uklidili. Ale ne že bych nic nepřerovnávala, musím, protože se k nám bohužel stahují myši. Někdy je musím i vlastnoručně utratit. Jinak ta situace mě štve tím, že to bude jako na mateřské - jsi celý den doma, tak musí být hotovo to, to a to. Já si to ale nevymyslela, že budu doma. Děti jsem chtěla, ale toto ne. Samozřejmě, že budu žehlit místo dcery, když mám víc času, ale je to proto, že by se mnou musela třískat hanba. Jinak mě to moc štve, že musím být zas hospodyně a ticho jak myška, bez nějaké možnosti si postěžovat. Že máma má zdravý názor, ale ona fakt neví, co je to nezaměstnanost, kdoví, jak by bylo jí. Všude slyším, co lidí je nezaměstnaných. A to je zajímavé, v širokém příbuzenstvu jsem sama a musím se dívat na pracující lidi. A že mám dlouho psychické problémy - uvažte ale, že ten konec se chystal rok. A neříkejte mi, máš to za sebou. Nemám, protože stále doufám, že se to rozjede znovu a vezmou mě zpátky. A práci jsem dříve nehledala, protože jsem si optimisticky myslela, že všechno dobře dopadne.
Luminko, píšeš, že konec se chystal rok. Myslet si, že něco, co je v pytli, dobře dopadne, to není optimismus. Optimismus je, myslet si "když mě propustí, já to určitě zvládnu, protože seberu všechny síly a udělám všechno, co můžu".
mě to moc štve, že musím být zas hospodyně a ticho jak myška, bez nějaké možnosti si postěžovat
Nemusíš být ticho jak myška, ale to, že si budeš stěžovat, ti nijak nepomůže. Hospodyně asi budeš, protože jsi doma - to je přece logické, že vyluxuje a uvaří ten, kdo je doma - ale tím přece také přidáváš ruku k dílu do společného živobytí - tu práci musí někdo udělat, ta práce má určitou finanční hodnotu, takže ty si na své svícení, koupání nebo cos to tam psala, vyděláváš touhle prací a nemusíš se proto nechat od ostatních nijak ponižovat.
A koukat na pracující lidi ? Pracuješ doma, ne, tak jsi také pracující.
Nedoufej, že tě vezmou zpátky. Kdyby tě potřebovali, určitě by tě nepropouštěli. Doufání je naprosto k ničemu a nemá s optimismem nic společného. Doufání je útěk od reality
Není tady

A ještě něco - jak psala Janka - máš rodinu, která vydělá na složenky, na živobytí - kdybys byla sama - a takových lidí je skutečně spousta, už dávno bys nějakou práci měla, protože by tě to donutilo. Ty máš prostor pro skuhrání, protože ty peníze přinesou ostatní a tebe to nenutí hned zítra alespoň zametat v parku. To nemyslím tak, že bys jim měla být vděčná a plazit se před nimi, ale jako konstatování. Prostě máš pro skuhrání podmínky
Upravil(a) mashanka (2. 11. 2009 10:50)
Není tady
Stejně si myslím, že mám na skuhrání trochu právo. Bydlím v takovém místě, odkud se nikam nedostanu. Bydlet tak ve městě, nebo aspoň ve vsi, co leží na nějakém hlavním tahu! To bych už tu práci měla. Já jsem totiž na řízení auta natvrdlá, a že už jsem to zkoušela, nechtěla jsem to zabalit. Říkala mi i maminka, že prostě na to někdo nemá talent. A nejen, že jiní lidé třeba bydlí ve městě, oni jsou fakt i takoví, kterým to příbuzní dohodí. Oni nejsou jen ty samoživitelky, co nemají na chleba a musejí brát i uklízení v parku, oni jsou i ti, co mají takovéto štěstí na práci a rozhodně to není uklízení v parku. Někdo dostane práci třeba i díky neštěstí druhého, který z nějakého důvodu nemůže a on jde místo něj. Ale takto bych práci získat nechtěla, nikomu nic zlého nepřeju. A ty, co nečekaly jako vovce, tu práci mají za cenu šíleného dojíždění, které kdoví jestli se vyplatí. Jedině dohodnout se a jezdit společně autem. Ale jsou to trable, když má někdo dovolenou nebo je nemocný. Na tohle jsou potřeba opravdu dobří a blízcí kamarádi. To já nemám. A není pravda, že když pracuju doma, nemusím se stydět. Vždyť ty peníze mi odnikud nepřifučí, jen ta podpora.
Upravil(a) luminka (2. 11. 2009 11:14)
Není tady
luminka napsal(a):
Stejně si myslím, že mám na skuhrání trochu právo. Bydlím v takovém místě, odkud se nikam nedostanu. Bydlet tak ve městě, nebo aspoň ve vsi, co leží na nějakém hlavním tahu! To bych už tu práci měla. Já jsem totiž na řízení auta natvrdlá, a že už jsem to zkoušela, nechtěla jsem to zabalit. Říkala mi i maminka, že prostě na to někdo nemá talent. A nejen, že jiní lidé třeba bydlí ve městě, oni jsou fakt i takoví, kterým to příbuzní dohodí. Oni nejsou jen ty samoživitelky, co nemají na chleba a musejí brát i uklízení v parku, oni jsou i ti, co mají takovéto štěstí na práci a rozhodně to není uklízení v parku. Někdo dostane práci třeba i díky neštěstí druhého, který z nějakého důvodu nemůže a on jde místo něj. Ale takto bych práci získat nechtěla, nikomu nic zlého nepřeju. A ty, co nečekaly jako vovce, tu práci mají za cenu šíleného dojíždění, které kdoví jestli se vyplatí. Jedině dohodnout se a jezdit společně autem. Ale jsou to trable, když má někdo dovolenou nebo je nemocný. Na tohle jsou potřeba opravdu dobří a blízcí kamarádi. To já nemám.
Luminko nezdá se Ti že mluvíš trošku z cesty? Promiň když tě tak čtu tak opravdu se nedivím, že si musíš stále stěžovat, pořád čekáš jako nějaký paša, až ostatní budou milí, budou tě chválit, přestěhujou tě do města, najdou práci, pošlou tě k vizážistce, ke kadeřnici a ty jen budeš přijímat veledary.
Není tady
Milí by teda být mohli, a ne, aby se toho člověk doprošoval. Čekám na to jako paša, protože už jsem se dlouho nedočkala.
Není tady
Nu, hlavně když ti to říkala maminka. 
A opravdu neznám kolem sebe žádné nezaměstnané. Ostatní se o to možná zasloužili, ale jedné osobě pořád všechno padá samo do klína. Ona skutečně žije, to si nevymýšlím.
Není tady
Stejně si myslím, že mám na skuhrání trochu právo.
Jo, na skuhrání právo máš... jak jsme tady, asi bychom si zaskuhrali všichni, že jsme přišli o práci. Ale udělat si z toho program na dalších pár týdnů, měsíců či let, to asi ne-é.
To další, co píšeš, už není skuhrání, ale jenom snůška dalších výmluv, proč to nejde... "Bydlet tak ve městě, nebo aspoň ve vsi, co leží na nějakém hlavním tahu!... Říkala mi i maminka, že prostě na to někdo nemá talent... nejen, že jiní lidé třeba bydlí ve městě, oni jsou fakt i takoví, kterým to příbuzní dohodí... A ty, co nečekaly jako vovce, tu práci mají za cenu šíleného dojíždění, které kdoví jestli se vyplatí..."
Děvče, vzpamatuj se...
Není tady

Neříkám, že nemáš na skuhrání právo. Říkám, že ti skuhrání nepomůže.
Peníze přinesou jiní, kteří doma nedělali nic. A nedáš jim oběd, protože ho neuvařili ? Luminko, přestaň si vymýšlet blbosti a něco dělej.
Co se týká auta, řídit se může naučit i ten, kdo k tomu nemá vlohy. Nikdy asi nevyhraje žádnou etapu a nedostane medaili za řízení, ale rozhodně bez problémů dojede do města a zpátky. Můj bývalý muž je toho příkladem - je na to kopyto, ale naučil se. Dneska jezdí normálně. Neřídí rád, jako třeba já, nejančí, nemyškaří, ale řídí a jede - ty můžeš taky. Stačí si každý den po večeři vzít auto a sama objet okolní vesnice. Druhý den zase na opačnou stranu, třetí den na kraj nejbližšího městečka......... ale sama, aby tě nikdo nerozptyloval a do ničeho ti nekecal. Musíš s s tím autem skamarádit sama, vyzkoušet si jak reaguje, někde na volném prostranství si zkusit couvat mezi čáry, které si tam nakreslíš.
Prostě, když chceš něco umět nebo dosáhnout, musíš se tomu věnovat. Nic jiného ti nepomůže, i kdyby ses třeba právem uskuhrala
Není tady
mashanka napsal(a):
Neříkám, že nemáš na skuhrání právo. Říkám, že ti skuhrání nepomůže.
Peníze přinesou jiní, kteří doma nedělali nic. A nedáš jim oběd, protože ho neuvařili ? Luminko, přestaň si vymýšlet blbosti a něco dělej.
Co se týká auta, řídit se může naučit i ten, kdo k tomu nemá vlohy. Nikdy asi nevyhraje žádnou etapu a nedostane medaili za řízení, ale rozhodně bez problémů dojede do města a zpátky. Můj bývalý muž je toho příkladem - je na to kopyto, ale naučil se. Dneska jezdí normálně. Neřídí rád, jako třeba já, nejančí, nemyškaří, ale řídí a jede - ty můžeš taky. Stačí si každý den po večeři vzít auto a sama objet okolní vesnice. Druhý den zase na opačnou stranu, třetí den na kraj nejbližšího městečka......... ale sama, aby tě nikdo nerozptyloval a do ničeho ti nekecal. Musíš s s tím autem skamarádit sama, vyzkoušet si jak reaguje, někde na volném prostranství si zkusit couvat mezi čáry, které si tam nakreslíš.
Prostě, když chceš něco umět nebo dosáhnout, musíš se tomu věnovat. Nic jiného ti nepomůže, i kdyby ses třeba právem uskuhrala
luminko...je mi 41...řídím 2 roky. Řidičák asi 10 let.....udělala jsem nevím jak protože jsem měla strach jako blázen. Řidičák v kapse a neřídila jsem nebylo čím. Po 5 letech jsem si udělala kondiční jízdy, vyhodila plno peněz pak sedla sama do auta, nastartovala,opět vypla ato na dalších 5 let. Před 2 roky jsem se naštvala a do důkladně..opět kondiční jízdy a já ráno když nebyly auta objížděla blok a to asi tak měsíc, pak jsem jela dále..podotýkám chodím do práce na 7 a ráno jsem v 5 jezdila, někdy i v noci. Protože jsem prostě nutně potřebovala jezdi..kvůli práci.
Takže te´již jezdím, nejsem žádný závodník, cizí cesty si předem promýšlím ale..jezdím!!
Výmluvy výmluvy výmluvy máš....
Není tady

luminko - není možnost sehnat si nějaký ten přivýdělek přímo u vás v obci?
Třeba se starat o nějakého staršího člověka - nakoupit, udělat větší úklid, nebo uklízet v nějaké vytížené rodině?
Kamarádka byla bez práce delší dobu, našla si úklid dvou domácností, neměla čas myslet na blbosti, bavilo ji to, vylepšila domácí rozpočet a nakonec přes ty lidi, co u nich dělala získala i práci.
Není tady

Luminko, tak asi takhle - kdo chce, hledá způspby, kdo nechce, hledá důvody.
Pro tebe to platí obzvlášť. Ty jen hledáš důvody, proč něco nejde, měla bys začít hledat způsoby, jak na to, aby to šlo. Jenže ty si v tom svém "neštěstíčku" libuješ, hýčkáš si ho a v podstatě ti to takhle vyhovuje, je to pohodlnější, říkat, že to nejde, než se snažit, aby to šlo.
Ty si nedáš poradit, ty jen skučíš. Radit ti, co bys mohla udělat, to je jako mluvit do bolavýho zadku. je to zbytěčny, zase přijdeš s něčím, proč nejde to či ono.
Není tady
tak já bydlím taky v zapadákově.spojení kamkoliv je komplikovaný a ne tak časté, jak bych potřebovala.
tím pádem jsem si musela kouúpit auto...no auto.....stará plechovka, ale jezdí.
mám maturu, přesto jsem jeden čas doslova uklízela ulice, prostě nebylo zbytí.
k dnešnímu místu (dělám na uřadě, v kanceláři)jsem se dostala díky náhodě. jenže to znamenalo objíždět pohovory, i když se mu nechtělo, i když to bylo komlikované s dojížděním .prostě to jednou vyšlo.
takže není důvod proč bys měla skuhrat, jsou na tom podobně spousty lidí.jen chtít něco pro to...práci si najít....udělat.
Není tady
luminka napsal(a):
Stejně si myslím, že mám na skuhrání trochu právo. Bydlím v takovém místě, odkud se nikam nedostanu. Bydlet tak ve městě, nebo aspoň ve vsi, co leží na nějakém hlavním tahu! To bych už tu práci měla. Já jsem totiž na řízení auta natvrdlá, a že už jsem to zkoušela, nechtěla jsem to zabalit. Říkala mi i maminka, že prostě na to někdo nemá talent. A nejen, že jiní lidé třeba bydlí ve městě, oni jsou fakt i takoví, kterým to příbuzní dohodí. Oni nejsou jen ty samoživitelky, co nemají na chleba a musejí brát i uklízení v parku, oni jsou i ti, co mají takovéto štěstí na práci a rozhodně to není uklízení v parku. Někdo dostane práci třeba i díky neštěstí druhého, který z nějakého důvodu nemůže a on jde místo něj. Ale takto bych práci získat nechtěla, nikomu nic zlého nepřeju. A ty, co nečekaly jako vovce, tu práci mají za cenu šíleného dojíždění, které kdoví jestli se vyplatí. Jedině dohodnout se a jezdit společně autem. Ale jsou to trable, když má někdo dovolenou nebo je nemocný. Na tohle jsou potřeba opravdu dobří a blízcí kamarádi. To já nemám. A není pravda, že když pracuju doma, nemusím se stydět. Vždyť ty peníze mi odnikud nepřifučí, jen ta podpora.
Tak právo na skuhrání máš. Bez diskuze. Ale jak ty budeš skuhrat až budeš za 25 let v důchodu to nechyci slyšet.
Víš Luminko, plně tě chápu, že člověk zvyklý na práci, když se octne na dlažbě, tak říká, proč já?, proč teď a proč ne ti druzí?
Ještě jinak. Řekni co bys dělala, kdyby byl bez práce tvůj chlap? Asi bys skuhrala taky, jenže co a jak by se cítil on to si nedovedeš představit. Ty tak nějak můžeš teď se plně věnovat roidně a "byráku" který jsi šolíchala o těch nedělích s tím, že jednou až bude volno, čas a klid na tu práci. Teď jí máš téměř 24 hodin. Takže já bych to neviděl tak špatně.
Limi, nevěř, že se ve městě žije lépe, možná máš "relativně blíž" k práci, ale zas máš vše nejméně jednou tak předražené. A pak další pověra, že známej sežene lepší práci. Znám ty případy, které naopak spíš ty kamarádské vztahy zbouraly. Raději se věnuj domovu a taky seběvzdělání ve svém oboru, abys v příštím okamžiku byla připravená na novou výzvu. Dovolím si říci, že občasná pracovní pauza je spíš ku prospěchu věci než pro zlost, kterou teď cítíš na sobě. Naopak, věř že časem se budeš na tento dnešní stav dívat s úsměvem.
Není tady
Z toho řízení jsem už tak nešťastná, že bych snad to auto vzala a pokusila se dojet aspoň na ten pracák. Jenomže to nejhorší je u nás vyjet z brány. Auto je zaparkované tak, že se musí vycouvat, zatočit vpravo o 90 stupňů a to všechno z kopce, na cestu, kde by mohlo něco jet. Nic horšího už by mě na cestě do města i z města nečekalo, nejhorší je vůbec vyjet.
Není tady
A to se nedá zaparkovat obráceně? Abys nemusela couvat, ale vyjela přímo?
Není tady
Pak by mi dělalo potíže zajet domů, nacouvat, 90 stupňů vlevo a do kopce. Leda že by mi někdo vždycky nacouval domů.
Není tady

luminka napsal(a):
Pak by mi dělalo potíže zajet domů, nacouvat, 90 stupňů vlevo a do kopce. Leda že by mi někdo vždycky nacouval domů.
Zase hledáš důvod, proč něco nejde. Couvat se naučíš, chce to tréning. Lumi, nevymýšlej si, proč to nejde. SNAŽ SE, aby to šlo.
Není tady
Taky se bojím, když musím dát přednost a přitom jedu do kopce, z této situace mám taky velký strach, ale vyjíždění u nás doma je horší.
Není tady

luminka napsal(a):
Taky se bojím, když musím dát přednost a přitom jedu do kopce, z této situace mám taky velký strach, ale vyjíždění u nás doma je horší.
Lumi, to všechno naučíš, to chce jen jezdit a jezdit. Věř mi, taky jsem se učila jezdit a dnes mi nedělá problém nic. nebuď pořád tak pesimistická a nehledej si pořád něco. Když budeš chctít, zvládneš to.
Není tady
Ale proč jsem vůbec psala, protože mě zaráží, že jsem ani ze začátku neslyšela: neboj, to bude dobrý, ale: ty si už práci nikdy nenajdeš, tak jim tam nebreč, nebo tě vyhoděj ještě z domu, a koukej se starat o domácnost. Tohle je mi líto. A vůbec, proč je mi ta domácnost tak souzená, když mě "nebaví praktický život", jak jsem už psala? Proč mám mít tohodle "největší krajíc"? Není to taky docela smůla? A ještě to, jak to ta maminka podá, to člověka dorazí.
Upravil(a) luminka (2. 11. 2009 14:41)
Není tady

Lumi, práci si najdeš, ale musíš něco udělat se sebou. Nebuď furt tak negativní a hlavně pohodlná se o něco snažit. Neskuhrej pořád. Něco dělej, o něco se snaž. Zatím se snažíš jen o to, aby tě všichni litovali. To přece nejde pořád. Vzpomeň si, že celou dobu, co sem píšeš, řešíš jen to, že ti nic nevychází, že se ti nic nedaří, nic tě nebaví. Měla by ses snažit pečovat o sebe, být upravená, pozitvně se nalaď a hlavně si říkej, že když to dokážou ostatní a třeba i nějaklý trubky, tak proč bys to nezvládla, ty, nejsi přece žádná trubka.
pamatuj si, že jak se svýmu okolí prezentuješ, tak se k tobě okolí chová a tak tě bere. Když se prezentuješ jako ušlápnutá, neupravená a skuhrající troska, tak se na tebe taky jako na trosku všichni dívají. i potencionální zaměstnavatel. nauč se mít se ráda, starej se o sebe, vzdělávej se, udělej si řidičák, prostě se dej do kupy a ukaž všem, co v tobě je.
Není tady
Ano, to nejde pořád. Ale já jsem opravdu nezaměstnaná teprve druhý den. Vždyť je druhého. Ale je pravda, že jsem šla mezi posledníma, tudíž si mě v práci docela asi vážili, někteří šli zjara, někteří potom, a nikdo tu nepopsal dvě stránky.
Upravil(a) luminka (2. 11. 2009 14:44)
Není tady