6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Sakura napsal(a):
Wiki, uz jsem se omluvila a beru svuj hloupy napad zpet, ale chtela jsem ti vysvetlit a osvetlit, ze jsem to nemyslela tak, jak jsi to pochopila - ze bych chtela ukazat detem, ze jsem lepsi nez jejich otec, ci si tim neco vynucovat. Spis jsem to myslela tak, ze by jim do oci nebyl schopen rict, ze je nechce vidat a sel by do sebe a vzpamatoval se. Jenze taky se muze stat opak, ze. Muze jim chladnokrevne rict, ze nema zajem. A to bych detem nechtela vubec udelat. A tak myslim, ze by to Janka mela nechat byt, nechat to na BM (treba se casem vzpamatuje), misto toho bych se detem snazila vynahradit lasku za oba rodice, rozhodne bych o otci osklive pred detmi nemluvila. Vsak ony si v dospelosti udelaji vlastni nazor.
Já jsem toto období zaila od 8-9let dcery, prakticky dodnes. Několikrát jsem mluvila za otce, ve prospěch otce. V tu chvíli jsem cítila, e to tak musím udělat. Nechtěla jsem, aby věděla jak to doopravdy je. Koneckonců třeba ji má svým způsobem opravdu rád... Zapomněl třeba na narozeniny ,nevyzvedl ve slíbený den a čas..atp. a dcera se ptala...pak u se ptát přestala. Nevím jestli to bylo dobře nebo patně (to moje vstupování a vysvětlování) , chtěla jsem jediné, aby nebyla smutná a neměla pocit, e ji otec nechce.Vdycky , téměř po kadém telefonu byly problémy a byla tlačena jakoby do kouta a nechtěla nikomu ublíit, take to větinou končilo slzami. To bylo opravdu nepříjemné. Pocit bezmoci.
Dolo to tak daleko, e dnes k němu jde jen z povinnosti, jako na návtěvu. Ta proběhne formálně a vztah je nijaký. Otec dává dceři najevo dodnes, e ona za to můe, e mu nevolá a e je pochopitelně navedená (jak jinak) atd..a e "kale na jeho rodinu". Dneska se dcera tomu směje.Tak dospěl jejich vztah daleko. Mnohdy jsem měla pocit, e chce trestat mě, ale ublíil jí a taky sobě. Postrestal sebe protoe se připravil o fantastickou holku.
Zkusila jsem tomu vztahu pomoci, jeho jsem pochválila, říkala, e se holka těí, e ho má ráda, apodobně, tak jsem to drela do cca jejích 14ti. Pak u se domlouvali sami a tam jsem do toho u nevstupovala. Ona u to pohopila a řekla mi, at toho nechám..to si pamatuju dodnes..
Proto mě představa, e donutím před ní tátu říct nahlas, e na ni kale (nevyzvedne si, nechce, nebo podobně) přila nepředstavitelná.
Není tady
Wiki, to je mi líto, a mi běhá mráz po zádech, e by mohl takový scénář nastat i u nás. Já jsem zatím vechny, teď jsem se hluboce zamyslela, kroky dělala po dlouhé úvaze, abych neudělala právě chybu, které bych litovala. I kdy název vlákna spíe mluví o opaku, ale to jsem byla hodně vytočená. Kadopádně vím, e hněvem ničeho nedosáhnu, jen mi je líto dětí. Malá tu pobíhá a dělá obrovské pokroky a její táta to ani neví. Kluk u o tátovi nemluví, jakoby se tématům s ním spojených vyhýbal. Take to nechávám být a uvidím, jak se to vyvrbí.
Není tady
Tvůj mue se Janko okrádá o okamiky, které se mu u nikdy nevrátí....
Tvé pocity jsou naprosto pochopitelné.
Je dobře, e ví, e manipulací ani nátlakem nic nezmůe.
Ony mu děti jednou samy "předloí účet", není třeba do toho vstupovat, lepí je děti co nejvíc podporovt a milovat ....
Mu dříve nebo později "zaplatí". A bude ho to bolet.
Není tady
Wiki, mluví mi z due. Můj BM se připravil svou tvrdohlavostí a touhou se pomstít o syna. Co nadělám. Připravil se ale taky o spoustu radost a těstíí, to vechno s námi proil můj druhý mu.
Upravil(a) lea64 (13. 11. 2009 18:29)
Není tady
lea64 napsal(a):
Wiki, mluví mi z due. Můj BM se připravil svou tvrdohlavostí a touhou se pomstít o syna. Co nadělám. Připravil se ale taky o spoustu radost a těstíí, to vechno s námi proil můj druhý mu.
No je otázka, jestli mu to vadí .....ná tatínek vydrel v pohodě bez jakýchkoliv dětí celý roky , stačilo mu přání k narozkám a k Vánonám a spokojeně si il.......ted trochu vyiluje, protoe nevidí, jak roste vnučka, ozývá se, vtírá ......
Ale musím říct , e děti okamitě nadeně souhlasily, kdykoliv chtěl obnovit vztah ...táta je holt táta ......
Není tady
Právě - ono nejde ani tak o to, e on se připraví o dítě - to je nakonec jeho problém, ale on tím zároveň připraví dítě o tátu a chápu, e to to dítě i jeho matku mrzí. Ovem, ne se k něčemu nutit, tak snad a si trhne nohou
Není tady
Já jsem se po rozvodu snaila vycházet BM i jeho rodině vstříc. Kluk byl jetě malý, nechtěla jsem ho o tátu připravit. Dělila nás velká vzdálenost a tak kdy BM nebo jeho matka za klukem přijeli, tak jsem je nechala u nás přespat, prostě jen kvůli synovi. Chovala jsem se vstřícně. BM i jeho matka si to ale vyloili jinak a to jsem v úmyslu rozhodně neměla. Tím jsem si to u nich rozlila a kdy jsem později začala chodit s mým nynějím muem, tak jsem byla u ta úplně nejhorí a odskákal to kluk.
Není tady
Nerada si sama tuhle příhodu připomínám, ale stalo se. Kdy jsme měli jetě jenom první dítě (bylo jí asi dva a pl roku), měl můj tehdy jetě M přítelkyni. Byla to 17-ti letá holka a já jsem vůbec nechápala, co se děje. Vdávala jsem se v třiadvaceti, mui bylo necelých 20.
Kdy jsem mu tehdy řeka, e ho dcera
pořád shání a ptá se po něm, tak mi nevěřil. Říkal, e si myslí, e ona vůbec neví, e on existuje. Tak jsem mu dle svého naturelu vysvětlila, e se po něm pořád prtá, co byla pravda. On mi tehdy nevěřil ani slovo. Dneska je asnej, kdy vidí, jak je nae holčička jako on. Líná, pohodlná, vyčůraná........... hrozně ho to baví. Úplně se tetelí.
Upravil(a) Fanny5 (13. 11. 2009 23:21)
Není tady
Jetě chci dodat, e já jsem vůbec nechápala, jak on o něčem takovém můe pochybovat. Do dneka je to u nás doma tak, e já jsem sice respektovaná, uznávaná, někdy i obdivovaná (za znalosti a pomoc ve kole) ale on je kámo největí. Kdybych mu to tehdy moná neřekla a on to nepochopil, tak mám doma jednu nepochopenou puberačku a neastnou budoucí puberačku. Protoe při naí první krizi mělo nae miominko - 3,5 roků. No na teď sbírá medaile.
Není tady
Mashanko, mas pravdu. Muj otec se o me prestal zajimat, a podle me ho to vubec nemrzi - myslim to, ze se pripravil o dceru, ktera by mu jako z oka vypadla, a ted i o zdraveho vnoucka a mozna i druheho, co ted cekam. Mrzi to asi tak akorat me. Podle me vubec nema spatne svedomi, treba se jeste nakonec citi ublizeny on. Ale to ja nemuzu vedet. Smirit se s tim musim ja a moje deti. A vubec vsechny deti, na ktere se rodice vykaslou. Preju jim hodne sily a radosti s otatnimi cleny rodiny, kteri je miluji.
Není tady
Janka77 napsal(a):
Wiki, to je mi líto, a mi běhá mráz po zádech, e by mohl takový scénář nastat i u nás. Já jsem zatím vechny, teď jsem se hluboce zamyslela, kroky dělala po dlouhé úvaze, abych neudělala právě chybu, které bych litovala. I kdy název vlákna spíe mluví o opaku, ale to jsem byla hodně vytočená. Kadopádně vím, e hněvem ničeho nedosáhnu, jen mi je líto dětí. Malá tu pobíhá a dělá obrovské pokroky a její táta to ani neví. Kluk u o tátovi nemluví, jakoby se tématům s ním spojených vyhýbal. Take to nechávám být a uvidím, jak se to vyvrbí.
Je to přesně tak, přichází o straně moc. Můe zkusit ho do toho zapojit. Moná se nechá vtáhnout. Třeba ho pozvat se podívat jak malá začíná chodit, pozvi ho třeba na rodičák, zavolej mu úspěchy - jedničky, nebo cokoliv , e třeba klukovi opravdu chybí - e ty ho v tom zastoupit nemůe...apod.. Je jetě moné, e tam nad zdravým rozumem převládají emoce a tvůj návrh - podanou ruku - přijme. Pokud to zvládne bez emocí (jestli vy se máte radi nebo ne je teď úplně jedno..), kvůli dětem..
.Vím, e tohle je takové pletichaření, nemám to ráda, ale tady jsem to prostě dělala. U nás to moc nepomohlo, ale jestli je dobrej táta, tak se třeba chytne. Třeba potřebuje malinko pomoct. Vím, e je to dospělej chlap, měl by se chovat jinak, ale ze zkueností vím, e člověk někdy dělá něco jinak, ne by chtěl a cítí. A taky e není vechno jen tak, jak se nám jeví...
Myslím, e toho litovat nebude ani v jednom případě. Rozhodně je to účinnějí metoda, ne mu vyčítat to a ono, (i kdy třeba i pravdivě), tam se pravděpodobně zatne...
A jetě povauju za důleité napsat, e to vůbec neberu jako manipulaci, spí to vnímám jako pomoc, popostrčení, udělání prvního kroku..atp. , ale čistého, zdvořilého, milého, ne ironického, útočného, vyčítavého..., co člověk v tu chvíli pouije nejdříve. Děti mu účet předloí - to je pravda, děti jsou mnohem chytřejí a vnímavějí, ne si myslíme. ..Ale já bych přesto zkusila mu (jim) dát jetě takto anci.
Není tady