1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Můj zubař zemřel, tak jsem se registrovala jinde a od té doby co chodím jinam, platím za plomby 400,- přitom manel u své zubařky neplatí vůbec nic.
Tak jak to vlastně je?
Není tady
má tvůj lékař smlouvu s pojiovnou u které jsi? Já za klasickou amalgamovou plombu také neplatím,ale záleí na lékaři. Pojiovna proplácí asi 162 Kč a skutečná cena je prý kolem 300-500Kč. Záleí taky na kvalitě vybavení ordinace..
Není tady
tohle jsem k tomu nala
http://www.novinky.cz/ekonomika/140853- … korun.html
Není tady
Laminanonte, díky. S jakou pojiovnou má moje zubařka smlouvu nevím, ale u po 2x jsem u ní platila 400,- za amalganovou plombu. Nic jiného neplatím, ale ty plomby ano. Pokadé od toho dostanu i "účet".
Není tady
u nás pokud chodí pravidelně 2x za rok .neplatíme nic.
Není tady
sisi21 napsal(a):
u nás pokud chodí pravidelně 2x za rok .neplatíme nic.
no je pravda, e chodím také na preventivní prohlídky
Není tady
Také chodím pravidelně, ale jetě jsem nikde neplatila, a tady. Tak nevím.
Není tady
Také chodím k zubaři 2x ročně a říkal,e 1.prohlídka v roce se platí,a druhá v tomté roce u ne.Provihnu-li např.prohlídku v prosinci a jdu a v lednu,tak zase platím-je to 1.prohlídka v novém roce.
Není tady
Není amalgam jako amalgam...existuje obyčejný a také doziovaný (měl by mít lepí vlastnosti aj.) Za ten jsem platila u své zubařky 300 kč za plombu, za obyč. bych neplatila nic. Třeba tě jen tvá zubařka neinformovala, co ti tam dává. Stejně tak i bílé plomby jsou od různých výrobců (české, nebo zahraniční...)...kadá stojí jinak, take by měl lékař informovat o vech monostech a alternativách a samozřejmě o cenových relacích.
Bohuel já u své zubařky taky mnohdy nevím, za co vůbec platím. Minule mi účtovala i za dezinfekční vloku do zubu 200 kč a tu jsem nikdy u předchozího zubaře neplatila. Stejně tak očitění zubů nějakým abrazivním nástavcem - nevyádané - přesto 100 kč.
Chybí mi prostě u zubařů klasický vyvěený ceník, který je třeba ze zákona povinný u ivnostníků (třeba kadeřnici). Vdy jde o docela velké peníze a hlavně pokud lékař neinformuje o tom, e máte na výběr a vrazí vám tam to nejdraí, co je na trhu, aby vydělal, je to binec.
Není tady
Doporučuji bílé plomby a amalgámové nebrat. Přeci jenom si cpát do těla těké kovy není nic dobrého...
Není tady
Kalik, ale málokterý lékař ti řekne, jaké vlastnosti má ta a ta plomba. Bílé plomby jsou méně odolnějí a hlavně mají tu blbou vlastnost, e mnohem více na sebe váou zubní plak ne amalgam, take jsou mnohem více náročnéjí na zubní hygienu, ne plomby amalgamové. To u si musí kadý rozmyslet sám, co více ocení.
Není tady
Mno kaliku, budu ti oponovat, amalgám vydrí víc a třeba na stoličky je lepí. Bílou plombu mám za stejnou dobu u předělanou kvůli prasklině. Jde jen o to , jakým způsobem se plomba odvrtá...
Není tady
Irik napsal(a):
Není amalgam jako amalgam...existuje obyčejný a také doziovaný (měl by mít lepí vlastnosti aj.) Za ten jsem platila u své zubařky 300 kč za plombu, za obyč. bych neplatila nic. Třeba tě jen tvá zubařka neinformovala, co ti tam dává. Stejně tak i bílé plomby jsou od různých výrobců (české, nebo zahraniční...)...kadá stojí jinak, take by měl lékař informovat o vech monostech a alternativách a samozřejmě o cenových relacích.
Bohuel já u své zubařky taky mnohdy nevím, za co vůbec platím. Minule mi účtovala i za dezinfekční vloku do zubu 200 kč a tu jsem nikdy u předchozího zubaře neplatila. Stejně tak očitění zubů nějakým abrazivním nástavcem - nevyádané - přesto 100 kč.
Chybí mi prostě u zubařů klasický vyvěený ceník, který je třeba ze zákona povinný u ivnostníků (třeba kadeřnici). Vdy jde o docela velké peníze a hlavně pokud lékař neinformuje o tom, e máte na výběr a vrazí vám tam to nejdraí, co je na trhu, aby vydělal, je to binec.
jo, u zubařů a veterinářů ceník postrádám. obvykle pak s sebou tahám víc, ne musím
Není tady
Já osobně chodím tady www.astella.cz, sice platím, ale za ty peníze dostanu odpovídající sluby a prakticky ve je bezbolestné a profesionální :-)
Není tady
Tahle diskuse (kvůli reklamě vytaená) mi připomněla kolik lidí sem dřív chodilo a u nechodí
A abych nebyla , tak přidávám zkuenost, e u mé zubařky si platím i "černé" plomby - jedna cca 800 Kč.
Není tady
kolik lidí sem dřív chodilo a u nechodí
...jojo...koda.
Jinak kam chodí Homolová k zubaři mě nezajímá.
Není tady
Kam jste vichni zmizeli, jak to e sem nechodíte
a kam tedy chodíte???
Není tady
A já chodím dvakrát najednou!
Zato na Asociacích jsem skoro rok pozadu... Judyno, strefila jsem se tam pod tvůj příspěvek z 19. 5. 2017...
Není tady