6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Můj zubař zemřel, tak jsem se registrovala jinde a od té doby co chodím jinam, platím za plomby 400,- přitom manžel u své zubařky neplatí vůbec nic.
Tak jak to vlastně je?
Není tady
má tvůj lékař smlouvu s pojišťovnou u které jsi? Já za klasickou amalgamovou plombu také neplatím,ale záleží na lékaři. Pojišťovna proplácí asi 162 Kč a skutečná cena je prý kolem 300-500Kč. Záleží taky na kvalitě vybavení ordinace..
Není tady
tohle jsem k tomu našla
http://www.novinky.cz/ekonomika/140853- … korun.html
Není tady
Laminanonte, díky. S jakou pojišťovnou má moje zubařka smlouvu nevím, ale už po 2x jsem u ní platila 400,- za amalganovou plombu. Nic jiného neplatím, ale ty plomby ano. Pokaždé od toho dostanu i "účet".
Není tady
u nás pokud chodíš pravidelně 2x za rok .neplatíme nic.
Není tady
sisi21 napsal(a):
u nás pokud chodíš pravidelně 2x za rok .neplatíme nic.
no je pravda, že chodím také na preventivní prohlídky
Není tady
Také chodím pravidelně, ale ještě jsem nikde neplatila, až tady. Tak nevím.
Není tady
Také chodím k zubaři 2x ročně a říkal,že 1.prohlídka v roce se platí,a druhá v tomtéž roce už ne.Prošvihnu-li např.prohlídku v prosinci a jdu až v lednu,tak zase platím-je to 1.prohlídka v novém roce.
Není tady
Není amalgam jako amalgam...existuje obyčejný a také doziovaný (měl by mít lepší vlastnosti aj.) Za ten jsem platila u své zubařky 300 kč za plombu, za obyč. bych neplatila nic. Třeba tě jen tvá zubařka neinformovala, co ti tam dává. Stejně tak i bílé plomby jsou od různých výrobců (české, nebo zahraniční...)...každá stojí jinak, takže by měl lékař informovat o všech možnostech a alternativách a samozřejmě o cenových relacích.
Bohužel já u své zubařky taky mnohdy nevím, za co vůbec platím. Minule mi účtovala i za dezinfekční vložku do zubu 200 kč a tu jsem nikdy u předchozího zubaře neplatila. Stejně tak očištění zubů nějakým abrazivním nástavcem - nevyžádané - přesto 100 kč.
Chybí mi prostě u zubařů klasický vyvěšený ceník, který je třeba ze zákona povinný u živnostníků (třeba kadeřnici). Vždyť jde o docela velké peníze a hlavně pokud lékař neinformuje o tom, že máte na výběr a vrazí vám tam to nejdražší, co je na trhu, aby vydělal, je to binec.
Není tady
Doporučuji bílé plomby a amalgámové nebrat. Přeci jenom si cpát do těla těžké kovy není nic dobrého...
Není tady
Kalik, ale málokterý lékař ti řekne, jaké vlastnosti má ta a ta plomba. Bílé plomby jsou méně odolnější a hlavně mají tu blbou vlastnost, že mnohem více na sebe vážou zubní plak než amalgam, takže jsou mnohem více náročnéjší na zubní hygienu, než plomby amalgamové. To už si musí každý rozmyslet sám, co více ocení.
Není tady
Mno kaliku, budu ti oponovat, amalgám vydrží víc a třeba na stoličky je lepší. Bílou plombu mám za stejnou dobu už předělanou kvůli prasklině. Jde jen o to , jakým způsobem se plomba odvrtá...
Není tady
Irik napsal(a):
Není amalgam jako amalgam...existuje obyčejný a také doziovaný (měl by mít lepší vlastnosti aj.) Za ten jsem platila u své zubařky 300 kč za plombu, za obyč. bych neplatila nic. Třeba tě jen tvá zubařka neinformovala, co ti tam dává. Stejně tak i bílé plomby jsou od různých výrobců (české, nebo zahraniční...)...každá stojí jinak, takže by měl lékař informovat o všech možnostech a alternativách a samozřejmě o cenových relacích.
Bohužel já u své zubařky taky mnohdy nevím, za co vůbec platím. Minule mi účtovala i za dezinfekční vložku do zubu 200 kč a tu jsem nikdy u předchozího zubaře neplatila. Stejně tak očištění zubů nějakým abrazivním nástavcem - nevyžádané - přesto 100 kč.
Chybí mi prostě u zubařů klasický vyvěšený ceník, který je třeba ze zákona povinný u živnostníků (třeba kadeřnici). Vždyť jde o docela velké peníze a hlavně pokud lékař neinformuje o tom, že máte na výběr a vrazí vám tam to nejdražší, co je na trhu, aby vydělal, je to binec.
jo, u zubařů a veterinářů ceník postrádám. obvykle pak s sebou tahám víc, než musím
Není tady
Já osobně chodím tady www.astella.cz, sice platím, ale za ty peníze dostanu odpovídající služby a prakticky vše je bezbolestné a profesionální :-)
Není tady
Tahle diskuse (kvůli reklamě vytažená) mi připomněla kolik lidí sem dřív chodilo a už nechodí
A abych nebyla , tak přidávám zkušenost, že u mé zubařky si platím i "černé" plomby - jedna cca 800 Kč.
Není tady
kolik lidí sem dřív chodilo a už nechodí
...jojo...Śkoda.
Jinak kam chodí Homolová k zubaři mě nezajímá.
Není tady
Kam jste všichni zmizeli, jak to že sem nechodíte a kam tedy chodíte???
Není tady
A já chodím dvakrát najednou!
Zato na Asociacích jsem skoro rok pozadu... Judyno, strefila jsem se tam pod tvůj příspěvek z 19. 5. 2017...
Není tady