6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahojky
Jdeme popřát vše nej Lucince
Niw, já ti dám haksnu Noha stále nateklá, ale zatím neupadla Akorát jsem tedy nějak nemohla usnout, bolelo to jako sviň Ráno to bylo trošku lepší, jak to bylo v klidu. Ovšem teď už to zase natéká a natéká . Dnes má manžílek narozeniny a já mu nebyla ani schopná dojít pro nějakou sladkost...si to musel dojít koupit sám
Není tady
Pet,no jo tvůj manža má dnes narozky,to si pamatuji,že jsi to psala,tak že vše nej...hezký zbytek dne a večer si pěkně užijte...
Ty jo,tak to tě nožka pěkně trápí... ...snad už bude brzy fajn...
Není tady
Adavok , přejeme Lucince vše nej nej nej hezky si to doužijte
Niw, opožděně také všecko nej Vojtíkovi
Pet i manžovi
a zas letím, doufám, že jsem nezapomněla na nikoho hezký večer bambulky
Není tady
Hezké ránko, všem, co slavili přeji všechno krásné nejkrásnější
Markét, snad už máš lepší náladu. SLuní, tebe už depka taky určitě přešla a Adí, tobě pevné nervy Není to jednoduchý, ale my jsme silný ženský, co zvládnou skoro všechno Tak posílám dobrou náladu.
Pet, co nožka? Už dobrý?
Všechny zdravím a při tom šedém podzimním dnu (alespoňtady v Brně) ať je veselo.
Upravil(a) petjule (29. 10. 2009 8:23)
Není tady
Ahojky holky, dneska už je líp....včera sem se odpoledne prospala a bylo to lepší dneska musím odvézt babičku na hřbitov s kytkama, vůbec se mi do toho škaredýho počasí nechce, ale ven musíme, ne?
jo a LeniB!!! Dneska se mi o tobě zdál sen!!! Hledali ste bydlení a nakonec ste bydleli u nás, vy dole, my v patře (akorát my žádný další patro nemáme, ale neva ) a zrovna se ti měla narodit Dorča bylo to super to naše společný bydlení
Není tady
Ahojky, všem oslavenečkům i opožděně hodně zdravíčka a štěstíčka a spokojené a nezlobící rodiče
Pet, pofoukání na bolístku mě to občas dělá taky, nejhorší je to na kloubech na rukou, prý mám v těle zánět a ten napadá nejvíc oslabená místa. A řezat do pravé ruky se mi fakt teď nechce nechat.
Lendííí, velkou výdrž u tchánovců
Není tady
Ahojky,
dopolko byl hnus, ale už je líp. Když přestalo pršet vyrazila jsem s prckem bez kočárku..to byla hlína, musel projít každou kaluž, sáhnout na každý spadlý lísteček a zastavit se u každýho vajglu a zaprskat jakože fůj..ještě to na bezkočárkový režim teda není.
Pet, tak teda nic moc, co? Není to už lepší?
Adi..chjooo..snad to nějak ustojíte, tohle kriziště.
Sluní, furt nic..tý jo myslím na tebe jak blázen..
Ahojky
Tak hlásím, že noha pořád ještě drží Včera jsem dodržela klidový režim a s prcekem byl venku tatínek a pes , takže dnes je to o trochu lepší. Ovšem za chvilku vyrážíme na procházku, takže je možné a asi i dost pravděpodobné, že večer budu zase zkuhrat
Sluni, takže dnes je to 10 den po ovulaci, takže jak jsem slíbila, tak prudím Kdy bude ten tééééést????
Mish, procházka bez kočárku musela být zábavná U nás to ještě nehrozí, Domík sice už ťapká dobře, ale dost často si dřepá a prozkoumává různé předměty . A to tedy v tomto počasí moc nejde Proč není červenec??
Adi, tedy ten by ale zasloužil . No ale co naděláš, že jo?? Tak jedině mě napadá, jít se odreagovat někam s kamarádkama třeba...to by mohlo pomoci. Hned to pak vše vidí člověk růžověji
Není tady
Hezký den
za chvilku vyrážím k zubařce , zatím jsem nedočítala, ale když jsem hledala nějaké recepty na netu, povedlo se mi najít docela fajn stránku (jsou tam i recepty pro starší dětí a příklad týdenního jídelníčku), tak kdyby se vám to hodilo: http://www.apidi.cz/clanky/jidelnicek-pro-kojence/
protože já mám pocit, že vařím pořád to samé , takže každá inspirace dobrá
holky, jak je to s rybama? od kdy ji můžou? našla jsem třeba skleničku (treska s bramborem), která byla tuším od 10M, pak jsem na netu narazila na info, že do 3 let nesmí děti rybu tak teď baby raďte
Není tady
Ahojky,
Leni, dobrý odkaz, děkujem
taky už asi začnu pomalu vařit, prcek mi teď jeden čas dělal s obědama pěkný problémy asi to už chce změnu taky by to chtělo nějakej ten zub, ať nejsme furt na kašičkách
co se těch ryb týče, byla jsem na tom, že se nesmí dávat do 1 roka a pak už jo... do 3 let-to se mi zdá nějak dlouho
Mishko, pěkná procházka, že? My si asi počkáme na sníh
Sluní třeba ti chtěk prcek naznačit že už je nebudeš potřebovat...taky kdy bude testík?
Ivetko, jakpak se máte, co nového u naší nevěsty??? nemáme o vás dlouho žádné zprávičky
Není tady
Sluní, nevěš hlavu, vždyť ono to mimi přijde, a určitě už brzo
Musíš přece Nice dělat sparing partnera
Není tady
michi, já vím...ještěže Peťa rodila dneska a ne včera, to by s moje depkoidní nálada stala nesnesitelnou dneska sem v poho (asi ten čerstvej vzduch na hřbitově )
Není tady
Ahojá,
Leni,díky za odkaz...
Sluni,neboj mimi přijde...holt popořádku,nejdřív Nika,když byla jako první a pak vy ostatní co si přejete mimi...všem držím palce a těším se až to budu s vámi prožívat...
Leni,já dávám Lucce skleničky a jak píšeš,je tam i treska a losos a já už Lucce dávala i čerstvýho lososa...a v pohodě...bez reakce...
Pet,tak jak noha po procházce?
Jo a Pet,to bych musela vyrážet s kamarádkama na sedánek 2krát v týdnu,abych vše viděla růžověji...
Dneska jsem tu ale měla holky z práce s dětičkama,tak byl fajn den... ...akorát na léto aby jsme si pronajaly louku s ohradou pro ty naše draky a to tu 2 mamči a 3děti dnes nebyly jako obvykle.Začínají nám být vnitřní prostory malé...
Není tady
Adi, co takhle si pronajmout tělocvičnu? ta by vám mohla vyhovovat
k těm rybám - já s P. jíme převážně pangasia, protože to nemá kosti a je to jediná ryba, kterou do něj dotanu (ale zas musím nechat, že ji má fakt rád a kolikrát si i řekne, že mám udělat rybu), tak jsem přemýšlela, jestli bych nemohla dát kousek už i dorči...
Sluni, nesmuténkuj, jednou to vyjít musí lepší je počítat s tím, že to neklapne my jsme začínali někdy v dubnu a to jsem si říkala, že bych byla docela v šoku, kdyby to vyšlo, vzhledem k tomu, čím jsme si prošli s (před) Dorčou... první 3 cykly jsem byla taková napnutá (naivně ) a teď už se cítím zas naprosto jistě, když se tu MS objeví a vždyť vám se už zadařilo, jen to nedopadlo, takže věřím, že je to na nejlepší cestě přece to nemůže vždycky vyjít na první pokus, to bys byla přírodní úkaz
jinak já byla dneska u zubaře vrtala mi jeden zub a při RTG zjistila, že jak mi leze osmička, tak je moc namáčknutá na sedmičku a asi se tam udělal obří kaz, takže se na to podívá a prý bude ráda, když zachrání tu sedmičku jááá nescííííí, nemám zubaře ráda (ale pořád je mám radši než gynekology )
Není tady
Sluňďulee
Leni, já dávala pstruha a úplně v pohodě..narozdíl od skleničkových ryb mu ta moje chutnala Jinak já myslím, že by se mělo být opatrnější s mořskýma rybama, protože obsahujou víc olova než ty sladkovodní..ale nevím to úplně přesně. Pangas je luxusní ryba, já jí mám hrozně ráda..to bych Dorči dala ochutnat
Zuby, auauau
ahojky
Sluni, nesmutni... stejně je už zaděláno Za dva, tři dny uděláš test a bude líp
Leni, ryba se u zdravých dětí doporučuje nejdříve po 1 roce a u alergiků či potencionálních alergiků ještě déle (kolem toho 1,5 - 2 roka). Ryba je velmi silný alergen, takže pro potencionální alergiky není moc vhodná. I když není přímo reakce, zatěžuje organismus a mohla by alergii zbytečně vyvolat . V úterý jsme byli na alergologii, tak jsem si tam zrovna četla léták o vhodných a nevhodných potravinách, tak jsem teď chytrá
Adi, nožka bolí trošku víc, ale pořád to ještě jde...uvidím zítra, přinejhorším navštívím zítra ortopeda
Není tady
jo a ještě vám musím říct dnešní hnusný zážitek .l Dala jsem Domíkovi novou dětskou sušenku, kterou jsme ještě nedávali a on se mi začal dusit . Ale fakt fest, hodila jsem si ho přes ruku a bouchala ho do zad, ale strašně dlouho trvalo než to vykašlal . Dusil se asi půl minuty...holky já byla spocená až na zadku . Byla tu zrovna babi a málem jí z toho kleplo . Nevím čím to bylo, ty sůši byly docela tvrdé a špatně rozpustitelné a nebo jestli k tomu přispěla Domíkovo silná rýma, ale ty sušenky sním tedy sama a Domíkovi je fakt už nedám
Není tady
Teda Pet, to mi běhal mráz po zádech jen, když jsem to četla fuj
to já bych u toho určutě dostala hysterickej záchvat, jak se znám
no hlavně, že to dobře dopadlo
Není tady
Pet, to je teda adrenalin hlavně že to dobře dopadlo
a jen poučuj já právě nevím, jeslti ji po tom, co jsme vyhráli nad ABKM, mám řadit mezi rizikovější skupinu, nebo ne... ale asi spíš jo, že? no a šup sem s infem, cos tam ještě vyčetla které potraviny ještě nejsou vhodné?
mimochodem, zkusila jsem jí udělat špenát a přidat tam lžičku obyč mléka (jak všude doporučují, že po 1.roce už se na vaření může používat normální mléko) a docela solidně se mi pak osypala
a jak vůbec bojujete? jsou úspěchy?
Lendi, a co vy? jak dlouho už se mučíte na bezmléčné dietě? a kdy budete zkoušet zavádět něco mléčného, jestli už je to v pohodě?
Není tady
Pet - jojda Hlavně, že to Domík vykuckal... Šíma se dávil ze sušenek Safari. Takové medvídky od Nestle snad ani nekouše, jak do něj hladce padá
K rybám - Šimonkovi jsem tuhle dala lososa k obědu a asi od 10. měsíce mi pomáhá s tuňákem, když ho mám k obědu já...
Není tady
Pro info: byly to sušenky od Hero, nějaké nové Bio - vanilkové. No nikdy víc. Gio, ty Safari dáváme právě normálně a Domík je baští bez kuckání
Mich, no já byla až hrozivě klidná...mamina mi pak říkala, že se až divila, jak jsem zachovala klid. No to jsem celá já...při akci klidná, ale pak jsem Domíkovi nemohla dát ani přesnídávku, jak se mi klepaly ruce
Leni, jako rizikové potraviny tam byly ještě uvedeny myslím citrusové plody, jahody, broskve (ty ale normálně dávám), oříšky, kakao, různá koření (ty si již nepamatuju), cibule, rajský (ve vařeném též dávám)... no bylo toho dost, ale já si toho pamatuju tak čtvrtku . Jinak ABKM zatím v pohodě. Dávám dál HA mléko dle doporučení alergologa, normálka jogurty, lučinu, sýry atd., mléko do vaření jsem ještě nezkusila . Jinak se nám teď zase zhoršil atop, asi kvůli té nemoci + podzimu, takže jsme dostali předpis na antihistaminika a v případě, že by se ještě atop zhoršil, případně přetrvávalo pokašlávání (v poslední době Domík nějak pokašlával) máme nasadit.
Není tady