1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
prosím o radu..můj manel si usmyslel koupit nějakýho papouka..no já z toho nadená nejsem,ale i přesto sháním různé informace,protoe u vidím kdo se o něho bude případně starat,e
take mezi jeho výběrem je alexandr,kakariki nebo rosela..máte zkuenost s některým?
chtěli bysme aby se naučil mluvit,taky bych ráda nějakýho tiího a je pravda,e kdy bysme mu pořídili kamaráda,e o nás přestane mít zájem...díky moc za vechny rady
Upravil(a) Lucka 1 (27. 10. 2009 9:01)
Není tady
chápu tvé "nadení"
já tedy měla jen několik andulek, ale nai sousedé mají papouky a nejsou ani moc hluční. Mají je od jara do podzimu venku.Bohuel nevím, co mají, není k nim vidět.
kakariki je nenáročnej, ale je to bordelář, s chutí vyhazuje krmení z misky a má takový mečivý hlas.Co ne kadému je příjemné.Můe být dokonce celoročně venku. Take a tě natve, oupni ho na balkon.
Není tady
Řekla bych, e nejlepí volby z těchto je rozela (mně se víc líbí penantová), je tií a dobře se učí. Brácha má teď alexandra malého a to je straný prevít, jakmile někdo něco jí, začně ječet jak siréna a uklidní se a něco dostane, vechny nenávidí, jde po nich, ale z bráchy je hotový (hotová, je to samička), od něj by si nechala i zakroutit krkem, můe se utěbetat, jenom strčí hlavu do dveří.
Tchán má venkovní voliéru s roselama, andulkama a korelama, měl s nima i alexandra, ten byl ale kápo a vechny terorizova, tak el zpátky ke svému chovateli
Já bych domů nechtěla ádného, bordel je ze vech.
Není tady
my jsme měli rozelu pestrou několik let, sice nám tvrdili, e je to mládě, ale nejspí nebylo. Byl to uřvanej pták, mluvit se nenaučil a myslím, e rozely se mluvit ani nenaučí. Nikdy se pořádně neochočil, nesedl si na ruku nebo na rameno (ale to asi tím, e byl starí). Protoe nám uhynul, chtěli jsme papouka jiného. Objeli jsme několik chovatelů, sbírali rozumy. Nakonec si syn donesl mládě mníka edého, který je označován za domácího mazlíčka. Je to přítulný ptáček, někdy a drzý a otravný a hlavně velmi, velmi hlučný. Jeho křik je nepříjemný, pokud máte blízko sousedy, nejspí je to bude obtěovat.
Není tady
Také mám alexandra malého - modrého. Chová se úplně stejně jak zde bylo popisováno - je to sameček tedy.
Podruhé bych do něj nela.
Nevím jak veobecně tento druh je schopný se naučit mluvit, ten můj ovem jenom řve. Nesmí se před ním nic jíst, to dostane záchvat, dokud nedostane také. A věř e je to psycho.
Dneska bych volila něco větího, třeba aka.
Není tady
elvička17 napsal(a):
Také mám alexandra malého - modrého. Chová se úplně stejně jak zde bylo popisováno - je to sameček tedy.
Podruhé bych do něj nela.
Nevím jak veobecně tento druh je schopný se naučit mluvit, ten můj ovem jenom řve. Nesmí se před ním nic jíst, to dostane záchvat, dokud nedostane také. A věř e je to psycho.
Dneska bych volila něco větího, třeba aka.
s tím jídlem je to u mníka něco podobného, jakmile vidí, e jíme a je na volno, tak je pěkně otravný. Taky jsme přemýleli o pořízení aka, ovem ta cena je hodně vysoká.
Není tady
Já vím, je to problém e jsou drazí.
Kdy si vzpomenu, jak v době, kdy jsme si pořizovali Alexandra, tak mi ako za deset tisíc přiel drahý, tak se musím smát.
Ten můj se doaduje jídla i kdy je v kleci a prostě vidí e jíme.
Mimochodem - řve i kdy přes něj hodím deku Komentáře sousedů snad zmiňovat nemusím
Kdy jsem před domem a on je na balkóně (máme prosklený balkón), tak ho i tak slyím na celou čtvr.
Není tady
Zdravím Vás Lucka1 já u jsem měl mnoho papouku(během 35 let)nejlepí pro začátečníka je andulka(je potřeba si vybrat mládě a samečka)mládě poznáte podle toho,e má na hlavě barevné peří a ke kořenu zobáku a na zobáku tmavou skvrnu.Na mluvení a ochočení je třeba mít jen jednoho ptáka a pravidelně se mu věnovat.Já oso
bně mám ´aka edého(mám ho u 6let)naučíl se pěkně mluvit,je ochočený a přítulný.ale vyaduje to trpělivost.
Co se týče ceny andulka se dá pořídit u chovatele(co je nejlepí)okolo 100Kč.ako na dokrmení 15000Kč,starí kokem 8000Kč.Přeji Vám mnoho úzpěch a radosti.
Není tady
Děkuju vem za rady a postřehy..zatím to vypadá,e manel mě poslechl a papuek se zatím odkládá
Není tady
Dobrý den. Jsem velká obdivovatelka papouků. Chtěla bych nějakého mít. Měl by umět mluvit, sedat na rameno a dalí kousky. ako je úasný. Ale jezdíme na tři týdny na dovolenou a třikrát ročně na chatu čtyři, pět dnů. Take ako asi není vhodný papouek. Ara ararouna je nádherný ale dost velký a drahý. Budu ráda za kadou radu.
Prosím pomocte mi.
Není tady
Ahoj, mám papouka u 25 let. Moc nerozumím tvému " měl by umět mluvit, sedat na rameno a dalí kousky", to je přece na tobě, co ho naučí. Chce to ale hodně, hodně trpělivosti.
Na chatu ho přece můe vzít s sebou, dnes u existuje velký výběr přepravek. Papouek je pták, který ije v hejnu, take ho prostě nemůe nechat doma samotného, stýskalo by se mu. To hejno mu nahrazuje člověk a věř mi, e mít papouka znamená věnovat mu hodně času. Pokud tedy chce mít spokojeného a zdravého ptáka. Obecně platí, e čím větí papouek, tím více tvého času potřebuje. Ale neboj, on ti to svojí láskou vrátí
Upravil(a) Svas (4. 9. 2018 9:33)
Není tady
Není tady