Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#176 10. 8. 2013 16:08

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Re: Nemám žádné opravdové kamarády

Honzina napsal(a):

helena napsal(a):

také teorie........
Ty dost špatně snášíš, když není po tvým, viď?

big_smile ne, jen mě naštvalo, když mě tu druzí označovala za nějakou hroznou matku bo co, když dám dětem občas přes ruce...a to jenom proto, že mají své pravdy....kdyby tu do mě nezačaly šít, nenapsala bych ani slovo....oni si mysli, že to, co dělají, dělají správně, já si zas myslím, že to co dělám já, není špatné.....to je celé....smile jenom se hold nenechám moralizovat od cizích ženských, co mě ani neznají...

Ja napírklad vôbec nechápem, načo i sem ťahala svoje výchovné metódy (ak si sa len necchela pochváliť wink ), keď hľadáš vlastne kamošku. Nehľadáš ty skôr au-pairku pre svoje deti?

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#177 10. 8. 2013 16:20

helena
♥♥♥♥♥♥♥

za nás byla přece každá matka persona non grata
Dovolím si mírně odporovat... se třema svištěma věku předškolního až začátečně školního jsem absolvovala ledacos - sice sledována ostražitým supím okem kustodů a kustodek (to zvláště), nicméně na odchodu ona žlutá oka nabývala pohledu téměř lidského... "pani, já se bála, ale ty děti sou vopravdu hodný..." Záleželo na daným místě a odhadu "zvládnou-nezvládnou".
Ale to, že se "kočáry musely nechávat před Kotvou" a dneska nemusí, včetně ostatních "děti vítány" kšeftů, hotelů, restaurací a tak dál... to není změna přístupu k dětem, ale prachsprostá vidina vejdělku. Ono je děcek přece jen víc... ale hodně maminek to považuje právě za to ne uvolnění, ale přímo povolení (všeho a ke všemu).

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#178 10. 8. 2013 16:59

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

helena napsal(a):

Dovolím si mírně odporovat... se třema svištěma věku předškolního až začátečně školního jsem absolvovala ledacos - sice sledována ostražitým supím okem kustodů a kustodek (to zvláště), nicméně na odchodu ona žlutá oka nabývala pohledu téměř lidského... "pani, já se bála, ale ty děti sou vopravdu hodný..." Záleželo na daným místě a odhadu "zvládnou-nezvládnou".
Ale to, že se "kočáry musely nechávat před Kotvou" a dneska nemusí, včetně ostatních "děti vítány" kšeftů, hotelů, restaurací a tak dál... to není změna přístupu k dětem, ale prachsprostá vidina vejdělku. Ono je děcek přece jen víc... ale hodně maminek to považuje právě za to ne uvolnění, ale přímo povolení (všeho a ke všemu).

No ale minimálně zkraje na tebe vždycky čuměli.
Možná je to prachsprostá vidina, možná příliv cizinek, zvyklých jinak - každopádně výsledkem je změna přístupu smile
Abych byla upřímná, mně se ta dnešní děcka  většinou líbí víc - my byli takový zakřiknutý a dobře nám to teda nedělalo.....

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#179 10. 8. 2013 17:13

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

helena napsal(a):

přesně tak

Není tady

#180 10. 8. 2013 17:14

helena
♥♥♥♥♥♥♥

mně se ta dnešní děcka  většinou líbí víc - my byli takový zakřiknutý
Jak který, viď?
My když jsme sousedovi vodrbali ranou třešeň, přece jen jsme se báli, aby nešel žalovat... zatímco dneska aby se soused bál vylízt na zahradu, když tam má česáče...

Není tady

#181 10. 8. 2013 17:30

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

Jak který, viď?

No, myslela jsem tak globálně. Docela běžně se mi dneska stává, že mě osloví (zdvořile, podotýkám) nějakej prcek až mládež (mládež je ovšem u mně tak do 35) a dají se moc hezky do řeči. "Ahoj, teto - ty máš ale krásnýho pejska! A my máme hawíka - víš, co je to hawík? A můžu teda s tebou kousek jít?" smile Tak nějak............vlastně si nedokážu představit, že by se někdo z mé generace takhle odvážil. Myslím zcela neznámý lidi, samozřejmě, ne tetu od sousedů....
Zmíněný proslov o hawíkovi samosebou mládež neužívá, to doufám všichni pochopili coollol
U nás už na ovoce nelezou, kupodivu.........akorát nám tuhle ukradli marjánu gloria

Není tady

#182 10. 8. 2013 17:37

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Jakýho máš pejska, teto? http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png
Ovšem napadla mě kacířská myšlenka - není to tím, že hledají někoho, s kým si vůbec můžou popovídat? Kromě hawíka?

Není tady

#183 10. 8. 2013 17:42

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

Jakýho máš pejska, teto? http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png

Skoro jako v avataru lol

helena napsal(a):

Ovšem napadla mě kacířská myšlenka - není to tím, že hledají někoho, s kým si vůbec můžou popovídat? Kromě hawíka?

Nene, to bych stopro poznala. Poznám osamělou a tesknou duši....tohle bývá prostý a přátelský zájem.

Není tady

#184 10. 8. 2013 17:44

agewa
♥♥♥♥♥♥-

lupina montana napsal(a):

helena napsal(a):

Jak který, viď?

No, myslela jsem tak globálně. Docela běžně se mi dneska stává, že mě osloví (zdvořile, podotýkám) nějakej prcek až mládež (mládež je ovšem u mně tak do 35) a dají se moc hezky do řeči. "Ahoj, teto - ty máš ale krásnýho pejska! A my máme hawíka - víš, co je to hawík? A můžu teda s tebou kousek jít?" smile Tak nějak............vlastně si nedokážu představit, že by se někdo z mé generace takhle odvážil. Myslím zcela neznámý lidi, samozřejmě, ne tetu od sousedů....
Zmíněný proslov o hawíkovi samosebou mládež neužívá, to doufám všichni pochopili coollol
U nás už na ovoce nelezou, kupodivu.........akorát nám tuhle ukradli marjánu gloria

ja si to ale pamatuji , jak ze sveho mladi , tak z detstvi svych deti taky.
na druhou stranu - kdyz matka z acne na urade pred vsemi kojit sve dite, I kdyz je tam prebalovaci mistnost - tak to me teda docela irituje.

Není tady

#185 10. 8. 2013 17:47

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Honzina napsal(a):

Daphné napsal(a):

Myslím si, že je potřeba najít rovnováhu...moc děti neokřikovat a neomezovat, nebýt přehnaně přísní, ale taky nerozmazlovat. Učit je postupně a s citem znát hranice. Ono je jednodušší dítě okřiknout či plácnout, nebo ho posadit k televizi či tabletu, než se mu věnovat, vysvětlovat, zaujmout a rozvíjet. smile
Očko, taky si myslím, že malé dítě do hospy nepatří. A ve slušné restauraci mívají dětský koutek, někde dokonce i hlídání. Chci tím říct, že když už s malými dětmi do restaurace, tak je potřeba takovou vybrat (každý přece své děti zná a ví, kam a kdy s nimi může, a kam ne. Je to o těch rodičích, ne dětech...)
Honzino, omluv mou otázku, ale myslíš, že "být od rány" je vrozené, nebo dokonce přednost?

Věřím, že je to vrozené, ale i já sama jsem si to postupem času vybudovala......jsem od rány v tom smyslu, že co mám na jazyku, musí ven....nebojím se někomu něco říct, někoho se zastat....nemám ve zvyku sedět v koutě, nemluvit, když můžu a pod.....celkem hodně mi to mé chování "od rány" usnadnilo spoustu věci, uvedlo věci na správnou míru, dosti lidem jsem tím ukázala, že semnou jen tak mávat nebudou atd.....a to, že jsem taková, jaká jsem neznamená, že nevím co je pokora, úcta.............................jinak co se týče, tvého příspěvku...jsem s tebou za jedno, že k docílení poznání hranic, se musí pomalu a s citem...já jsem se své děti taky neseřezala, a pak jin neurčila začátek a konec hranic, ale pokud se např. můj syn pere se svým bratrancem a nedají si po několikáté říct, tak jim klidně přes ten zadek jednu šoupnu, obou.....u dceři to platíš v tom směru, když strká prsty tam kam nemá...a také ne hned.....

Fajn, tak si "od rány", len škoda, že u ostatných ti to vadí... a u teba je to prednosť. Trošku tolerancie a uváživosti by to chcelo, v prípadnom budúcom kamarátstve.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#186 10. 8. 2013 17:48

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

agewa napsal(a):

lupina montana napsal(a):

helena napsal(a):

Jak který, viď?

ja si to ale pamatuji , jak ze sveho mladi , tak z detstvi svych deti taky.
na druhou stranu - kdyz matka z acne na urade pred vsemi kojit sve dite, I kdyz je tam prebalovaci mistnost - tak to me teda docela irituje.

no, já taky z toho když  matka kojí během jednání nejsem zrovna nadšená, ale zase mě těší, že to děcko neřve a  občas i nelítá mi po kanclu  tummenupp

Není tady

#187 10. 8. 2013 17:51

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Skoro jako v avataru
No to bych se taky, byť do prcka mám daleko, taky dala do řeči... wink
I když u mě je to většinou tak, že mě zastavujou cizí pesani a "Ahoj... ty mě určitě podrbeš, viď? A ještě za ouškama... a na bříšku... a můžu s tebou kousek jít?" lol - a zdaleka to nebejvá podmíněný jen obsahem tašky big_smile

kdyz matka z acne na urade pred vsemi kojit sve dite, I kdyz je tam prebalovaci mistnost
To je zas ten postoj "jsem matka a všici padněte na pr..."
Nevidím výraznej rozdíl mezi tímhle a dělání si cestičky kočárem... vissla

Upravil(a) helena (10. 8. 2013 17:52)

Není tady

#188 10. 8. 2013 18:04

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Beviem nájsť taký krásny blog, niečo ako "Bijte čelem o zem, jde Matka" - a bolo to presne o ženách, ktoré si dopoudnia dávajú kafíčko a čakajú, že si celý svet sande z nich a ich deciek na (_._) . No, nesadne.

Brita

Není tady

#189 12. 8. 2013 10:41

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

Beviem nájsť taký krásny blog, niečo ako "Bijte čelem o zem, jde Matka" - a bolo to presne o ženách, ktoré si dopoudnia dávajú kafíčko a čakajú, že si celý svet sande z nich a ich deciek na (_._) . No, nesadne.

Seli, ale ony to nevědí, že si z těch jejich nevychovanej šklebáků na zadnici nikdo nesedne lol

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#190 12. 8. 2013 10:50

helena
♥♥♥♥♥♥♥

ale ony to nevědí
No vždyť... právě proto "čakajú" http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

Není tady

#191 12. 8. 2013 13:54

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

ale ony to nevědí
No vždyť... právě proto "čakajú" http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

To se načekají      reta

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#192 19. 8. 2013 6:52

Honzina
♥♥-----

Selima napsal(a):

Honzina napsal(a):

helena napsal(a):

také teorie........
Ty dost špatně snášíš, když není po tvým, viď?

big_smile ne, jen mě naštvalo, když mě tu druzí označovala za nějakou hroznou matku bo co, když dám dětem občas přes ruce...a to jenom proto, že mají své pravdy....kdyby tu do mě nezačaly šít, nenapsala bych ani slovo....oni si mysli, že to, co dělají, dělají správně, já si zas myslím, že to co dělám já, není špatné.....to je celé....smile jenom se hold nenechám moralizovat od cizích ženských, co mě ani neznají...

Ja napírklad vôbec nechápem, načo i sem ťahala svoje výchovné metódy (ak si sa len necchela pochváliť wink ), keď hľadáš vlastne kamošku. Nehľadáš ty skôr au-pairku pre svoje deti?

Pro takovýhle otázky nemám koment smile))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Není tady

#193 19. 8. 2013 10:55

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

Honzina napsal(a):

A ještě pro ty, co se jim tak strašně nelíbí má výchova....jde vidět, že vy jste asi na zadek nedostávali!!!! Proto to tak haníte, ale když dostanou na zadek se vší mírou, není na tom nic špatného!!!!! Mé děti jsou vycepovaní, jsou samostatní, a rozhodně to není jen tím, že je "biju" podle vás skoro týrám.......ale myslim si, že vy sami jednou uvidíte ten rozdíl.....to, že jsem přísnější než některé přecitlivěné maminky, není žádná tragédie....nejsem na ně žádnej raz, aby ze mě měla trauma!!!!! jsem proti jakýmukoliv týrání způsobených na dětech!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale tohle mezi to neřadím!!!!!!  Za nevhodnou inzerci se omlouvám...............

Se musím smát. lol
Honzilo, i když jsem svý syny nemlátila, ale spíš desetkrát vysvětlovala, sice nejsou vycepovaní, ale jsou samostatní a dokáží se mi svěřit, nebojí se mě. Je jim 20 a 17.
Inzerát si podej tam,kam se podávaj inzeráty , tady seš mimo mísu.
Nemusíš se obhajovat, ty vychováváš své děti, my ne. Takže si vychovávej jak uznáš za vhodné.

no vidíš, já si zase myslím, že někdy je daleko lepší v pravou chvíli jedna výchovná, jak pořád něco dokola mlet.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#194 19. 8. 2013 11:07

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

Modroočka napsal(a):

laminanonte napsal(a):

něco ti napíšu Honzino. Přesně tyhle samé pisatelky, které tě tu kamenují za to, že své děti plácneš přes ruku, tu jiným klidně napíšou, že je rodiče vychovávali, jak nejlépe uměli, když se tu dotyčný svěří s tím, že je rodiče třeba bili, nebo jim neprojevovali dostatek citu.
Takže ty vlastně neděláš nic jihého, než že vychováváš své děti, jak nejlépe umíš.

Navíc si myslím, že nemáš povinnost tu svoji výchovu obhajovat. Z těch pár řádek co jsi tu napsala, si každý udělá jen zkreslenou představu, jak to u vás funguje.

Tak nějak to vidím taky.
Když jsem něco provedla, dostala jsem normálně na pr.del. Žádný psychický následky to na mě nezanechalo. Vím, že jsem dostala právem. Když jsem byla jako puberťačka držkatá a otvírala jsem si "hubu"na naše, tak jsem dostala facana. právem. S odstupem to vidím tak, že jsem k tomu naše vyloženě provokovala. Ale vím od máti, že jsem nebyli s bráchou razcapení, neotravovali jsme okolí.
Když vidím, jak některý děti jsou nevychovaný a rodiče neřeknou ani popel, natož aby svoje děcko okřikli, tak si myslím, že příliš liberální výchova nikam nevede.

Když kluci něco provedli, nedostali na pr.del. Rozebrala jsem to s nima, proč to udělali a tak. Do deseti let jsem je vůbec nemlátila, to až v pubertě dostali facku, když mi jednou řekli,že jsem blbá. Jednou a dost. Pak už si dávali pozor na pusu.
Možná že jsem vychovávala americky (jakže se vychovává americky lol ) . Od mala se mi nebáli svěřit, ani ted. Přijdou s problémem hned a nebojí ho říct (jako jsem se bála já). Spolu to pak probereme. žádné zákazy jsem nedávala. Nejsou rozcapení a nikoho neotravujou.

dusičko a co to s tím má co dělat ? ty si myslíš, že děti, které někdy chytly nějákou tu výchovnou mají z rodičů takový lufty, že se jim s ničím nesvěří, že se bojí přijít, když je problém ?roll

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#195 19. 8. 2013 11:09

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

PPavlaa napsal(a):

dusička napsal(a):

Honzina napsal(a):

A ještě pro ty, co se jim tak strašně nelíbí má výchova....jde vidět, že vy jste asi na zadek nedostávali!!!! Proto to tak haníte, ale když dostanou na zadek se vší mírou, není na tom nic špatného!!!!! Mé děti jsou vycepovaní, jsou samostatní, a rozhodně to není jen tím, že je "biju" podle vás skoro týrám.......ale myslim si, že vy sami jednou uvidíte ten rozdíl.....to, že jsem přísnější než některé přecitlivěné maminky, není žádná tragédie....nejsem na ně žádnej raz, aby ze mě měla trauma!!!!! jsem proti jakýmukoliv týrání způsobených na dětech!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale tohle mezi to neřadím!!!!!!  Za nevhodnou inzerci se omlouvám...............

Se musím smát. lol
Honzilo, i když jsem svý syny nemlátila, ale spíš desetkrát vysvětlovala, sice nejsou vycepovaní, ale jsou samostatní a dokáží se mi svěřit, nebojí se mě. Je jim 20 a 17.
Inzerát si podej tam,kam se podávaj inzeráty , tady seš mimo mísu.
Nemusíš se obhajovat, ty vychováváš své děti, my ne. Takže si vychovávej jak uznáš za vhodné.

no vidíš, já si zase myslím, že někdy je daleko lepší v pravou chvíli jedna výchovná, jak pořád něco dokola mlet.

tummenupp

Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

#196 19. 8. 2013 11:10

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

Modroočka napsal(a):

dusička napsal(a):

Modroočko - co ty popisuješ - tak to tady v menším městě neznám. vissla

My jsem taky malý město, deset tisíc obyvatel.

My ještě menší - 5.
Ale je to možná z důvodu toho, že já když někde sem ,tak nepozoruju jiný maminy, jak se věnujou, nevěnujou dítěti. Věnuju se svýmu. (když jsem někde bez dítěte)
Když jsem s Marky, pozoruju, že maminy učí děti půjčovat a tak dál.
A jak píšeš o tom polystyrenu, mohlo se stát, že se mamina zakecala s kámoškou, a chvilku zapomněla na děti. Stačí pár vteřin. I máma si potřebuje oddychnout. šla to uklidit, tak vo co de?

no tak ono to není o tom, jestli pozoruješ jiné maminy, co a jak dělají, jako spíš o tom, že jsou děti - až se mi chce říct hnusně haranti, co jsou tak protivní, otravní, že spolehlivě otráví všechny, kdo jsou v jejich blízkosti. a to si prostě nejde nevšimnout.

Není tady

#197 19. 8. 2013 11:11

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Modroočka napsal(a):

laminanonte napsal(a):

právě proto, že výchova je u některých dost liberální, tak bych nechtěla jet na dovolenou někam, kde bude plný hotel rodin s malými dětmi..nemám ráda, když děti dělají bordel a rodiče si jich nevšímají, protože nejsme přece doma, tak po nich nebudeme ani uklízet..

Jo, já jsem měla kluky naučený nedělat kravál,nedělat binec a chovat se slušně,protože nikde nejsou jen oni sami a lidi okolo nepotřebují, aby je někdo jinej obtěžoval.
Stejně tak nechápu, že jsou plný hospody rodičů s dětma a ty rodiče ve většině případů to berou tak, že ostatní hosté musí mít pochopení.Já ho nemám. Jdu na pivo a chci si povídat s tím, s kým tam jsem, neposlouchat řev děcek. Děcka do hospody nepatří, a když je tam rodiče berou,měli by je mít vychovaný. Nikdo není zvědavej na otravování cizích děcek. A opravdu je restaurační zahrádky plná děcek,hlavně v podvečer a kolikrát až do osmi,devíti hodin. To už má být děcko doma.

stolt

Není tady

#198 19. 8. 2013 11:22

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

My tam do té hospůdky chodili kvůli trampolíně. Ale ted už máme trampolínu doma, tak jsem tam letos ještě nebyla.
Máš pravdu, nečetla jsem Modroočku důkladně. Takže Modroočku chápu ,že navečer už ten hlahol vadí

mě ten hlahol vadí i přes den, pokud je v takový míře, že neslyším sebe, ani toho, kdo sedí naproti a s kým si chceme popovídat.

Není tady

#199 19. 8. 2013 11:26

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Honzina napsal(a):

Daphné napsal(a):

Myslím si, že je potřeba najít rovnováhu...moc děti neokřikovat a neomezovat, nebýt přehnaně přísní, ale taky nerozmazlovat. Učit je postupně a s citem znát hranice. Ono je jednodušší dítě okřiknout či plácnout, nebo ho posadit k televizi či tabletu, než se mu věnovat, vysvětlovat, zaujmout a rozvíjet. smile
Očko, taky si myslím, že malé dítě do hospy nepatří. A ve slušné restauraci mívají dětský koutek, někde dokonce i hlídání. Chci tím říct, že když už s malými dětmi do restaurace, tak je potřeba takovou vybrat (každý přece své děti zná a ví, kam a kdy s nimi může, a kam ne. Je to o těch rodičích, ne dětech...)
Honzino, omluv mou otázku, ale myslíš, že "být od rány" je vrozené, nebo dokonce přednost?

Věřím, že je to vrozené, ale i já sama jsem si to postupem času vybudovala......jsem od rány v tom smyslu, že co mám na jazyku, musí ven....nebojím se někomu něco říct, někoho se zastat....nemám ve zvyku sedět v koutě, nemluvit, když můžu a pod.....celkem hodně mi to mé chování "od rány" usnadnilo spoustu věci, uvedlo věci na správnou míru, dosti lidem jsem tím ukázala, že semnou jen tak mávat nebudou atd.....a to, že jsem taková, jaká jsem neznamená, že nevím co je pokora, úcta.............................jinak co se týče, tvého příspěvku...jsem s tebou za jedno, že k docílení poznání hranic, se musí pomalu a s citem...já jsem se své děti taky neseřezala, a pak jin neurčila začátek a konec hranic, ale pokud se např. můj syn pere se svým bratrancem a nedají si po několikáté říct, tak jim klidně přes ten zadek jednu šoupnu, obou.....u dceři to platíš v tom směru, když strká prsty tam kam nemá...a také ne hned.....

no, víš co. já mám (měla jsem) taky tendence okamžitě říkat, co si myslím. ale čím jsem starší, tím víc mi to přijde zbytečný. a pokud to není vyloženě něco, kde mám pocit, že musím smile  tak raději držím klapačku a myslím si svoje.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí