Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 26. 10. 2009 17:13

zdenca
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Zlínsko
Web

Sakroiliakální (SI) blokace po porodu

Holky mám na vás dotaz...po porodu dvojčat císařským řezem mně po cca 2 dnech začaly příšerně bolet záda v oblasti bederní páteře. Když už to bylo opravdu k nevydržení a já brečela bolestí s tím, že se nemůžu pohnout na posteli, nemůžu se ohnout, abych zvedla děti z postýlky mi v porodnci zavolali neuroložku, která určila jako diagnózu akutní blokádu sakroiliakálního skloubení. Je to prej z toho, jak se mi v těhu roztáhla pánev a teď se to vrací do původního stavu. Dala mi obstřik a doporučila rehabku. Na rehabce mi řekla, že se musí zpevnit pánevní svaly a dno a pak by to snad mělo povolit...ukázala cviky - spíš většinou dýchání s mírným protahováním...je to prej dlouhodobější záležitost spojená i s hladinou hormonů v těle.
Chci se zeptat, jestli to někdo z vás měl, nebo má a jestli se s tím dá něco dělat, nebo opravdu jen čekat až to přejde samo...je to opravdu hodně boelstivá záležitost a ve spojení s probíhající "hormonální bouří" v šestinedělí je to na palici dumbom

http://lb3m.lilypie.com/iMZHp1.png
Anna a Matěj

Není tady

#2 27. 10. 2009 23:00

Andri
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Re: Sakroiliakální (SI) blokace po porodu

Ahoj Zdenčo, to je mi líto. Vím, co je to za bolest, k tomu malá miminka, holka drž se. Asi tě moc nepotěším, je to zřejmě opravdu dlouhodobá záležitost, chce to pravidelně a poctivě a hlavně vytrvale cvičit. Samo nevím, zda se to zlepší, ale vydrž, aspoň pár minut denně, vím, že je to těžké.

Já marodím se zády zhruba také od porodu. Došlo to až k výhřezu ploténky a zasahuje do kořene SI.... bolest je to hrozná, mám za sebou rehablitace - pomáhaly, ale moje nedisciplína a necvičení mě dostaly - vracelo se to více a více, poslední rehabka nezabrala vůbec, řeším to s neurologem, byla jsem na CT, teď mě čeká cévní vyšetření....ale po 7 týdnech pravidelného cvičení se mohu narovnat, ujdu větší část bez bolesti...tže VYDRŽ!!!

Perfektní je PILATES PO PORODU od Renaty Saborgini.....doporučuji. Všichni MUDři mě odkázali na Pilates a tato paní je "zakladatelkou". Je to opravdu zázračné a perfektní na držení a zpevnění tělo, o relaxu nemluvě...

Zkus také masáže, relaxační, rehabky, cokoliv vyzkoušej a neboj se vyhledat doktory včas.
Asi jsem tě moc nepotěšila, ale nevzdávej se, třebas se to brzy spraví, jak se vše vrátí do původní pozice, ale i tak - potom preventivně cvič a protahuj se, posiluj břicho...samože až budeš moct.

Hodně štěstí!!! a hlavně ZDRAVÍ !!!!! PA A.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí