27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Já zase slyela, e učitelky, co posílají u ve 3 letech na logopedii, jsou magorky, e a kolem 4 roku se to u větiny dětí stabilizuje. Je fakt, e pokud něco vyslovují patně třeba některá písmena, asi bych to neřeila, ale pokud má pocit, e neskloňuje, tak to zkus. Opoděná je silné slovo, musela bych ji znát, protoe třeba Vojtík mluví mnohem hůře ne veruna ale myslí jim to stejně rychle na lumpárny, tam prostě opodění nejsou a on se jen musí ujistit. Přeji a je Adélka v pořádku a za chvíli ti udělá skok a bude mluvit jak ikula.
Hele a jen tak na test, které z dětí kolem 3-4 (ne ty Vae mení) neskloňují a co příp. patně vyslovují za písmenko? Pro porovnání...
Veru skloňuje a mimo některých slov sloitých ve vyslovuje dobře. ALE jakmile mi nechce rozumnět, e má něco udělat, tak i já mám pocit, e mluvím s miminem. Kdy ji řeknu, ukliď oblečení, kostky a vyhoď ten papír, tak dojde k oblečení, tam začne jedno moulat a tím to hasne, u si vůbec nepamatuje, co má dělat, veme jakoukoli hračku kolem a zapomene na svět. A já na ni čumím, ona na mě a usměje se, fakt si nepamatuje, e jsem ji před minutou seřvala, e má uklízet (nebo si to nechce pamatovat)
Není tady
Tino, my chceme mít z Nelči baletku, take jí nedovolujeme růst
Misho, Nela dobře mluví, ale nejde jí eR.. Zatím je čas.. Já bych spí potřebovala jí donaučit od těch nočních plen, pomóóóc!
Není tady
Tak Matylda patně vyslovuje písmeno "v" třeba místo venku, řekne henku a vlk je hlk skloňuje celkem dobře, chybka se samozřejmě vyskytne, občas jí dělá problém rod... jakmile slovo enského rodu končí na souhlásku (třeba sůl) tak to zamění s muským rodem... a tuhle mě dostala s písničkou pec nám spadla... nikdy by mě nenapadlo, jak tu písničku (ne)chápe
podle ní je to toti písnička o rozbitém psovi
take a pojedeme na jih, budeme ji muset u babičky ukázat pec...
Není tady
Filípek mluví dobře, jen občas patně tvoří slova. Třeba oka místo oči, vemt místo vzít a podobně. Zato vyslovit ichtiosaurus umí báječně
Právě jsem douklidila celý byt a u mě dnes čeká jenom samá zábava, hurá
Upravil(a) Souris (25. 10. 2009 12:19)
Není tady
Claire rozbitej pes...to je hezký
Co se týče mluvení, tak D dodneka říká něco blbě. Hlavně teda skloňování apod., místo pejsci, řekne pejsky apod. Prostě u takových slov kdy se v mn.č. mění písmenko jako právě u těch pejsků. Kdy je pejsek, tak proč pejsci atd. A neumí jetě moc "ř", povede se mu občas
Není tady
Tak jsem malou odvezla ke tchánovcům a za tatínkem. V noci na dneek jsme opět záchvatily-laryngoka. Tak jsem jí tam odvezla,protoe do kolky by stejně nela. Já tam v úterý pojedu protoe je svátek ve středu.
Není tady
pikut tak a její brzy líp. Já mam oba prcky nachcípaný,s Kubou jsme skoro celou nocnespali. A nad ránem jsem dali sem tam hodinku
Není tady
Misho díky...já jsem z toho docela u patná, protoe děti kolem(vím e se nemá srovnávat) ve stejném věku jak je Adél mluví mnohem mnohem líp. Já nevim co bych dala za příklad Adélky mluvy, ale třeba místo "namaluj mi ptáčka", řekne "malovat áčka", nebo místo "mami rozsvi mi" řekne, "mami svítit". atd...přijde mi, e mluví na svůj věk hodně moc patně..a jetě to řekne tak, e jí opravdu není moc rozumět...Říkala jsem si ,e počkám jetě nějaký čas, ale bojím se, abych něco nezanedbala..ikdy neumim si představit, jak by si s ní na logopedii poradili, přijde mi, e by vůbec nechápala, co se tam po ní chce, fakt je v tomhle na úrovni snad dvouletého děcka..
Není tady
Petrua napsal(a):
pikut tak a její brzy líp. Já mam oba prcky nachcípaný,s Kubou jsme skoro celou nocnespali. A nad ránem jsem dali sem tam hodinku
Tak to jsis taky uila
Není tady
xpetko - já bych jí asi dala jetě čas tak do těch 4 let a pokud by se to nelepilo, tak bych to začala nějak řeit. Elika taky občas jetě pouívá infinitiv a nemluví taky nijak extra, ale vidím na ní, e se den ode dne zlepuje. Bohuel je to teda hroznej stydlín, take mluví hlavně doma, kdy někde jsme a i ve kolce toho prý moc nenamluví - s děckama prý jetě jo, ale s učitelkama moc ne, prý jenom kdy se jí vyloeně na něco zeptají Ale třeba texty písniček umí perfektně a pohádky zná u taky zpaměti snad slovo od slova.
Kdy u jsme u té mluvy - u jste vichni proli stádiem "proč?" My právě jetě ne a vude čtu, e kolem toho 3. roku by se mělo začít na toto ptát, ale my jsme k tomu teda zatím nedospěly...
Jo a holky - uijde si dneska to divadlo a taky !
Není tady
Ahoj holky, tak koukám, e u je nový čas.... Já vás poctivě dočítám, ale u nemám čas ani náladu reagovat.
Pořád válčíme s nemocemi. Jetě včera měla Mika teplotu, kale jak tuberák a vůbec chuďátka nepapká, aspoň to mlíko pije - kdy u nic jiného. Dnes u je natěstí bez teplot a vypadá to, e u odkalává. No a Simča kale taky, pořád odsáváme nosík a moc toho nenaspíme. Včera se na mě obě domluvily a před spánkem obě vyvhrly večerní kai. Nejdřív Mika, pak jsem jí uloila - vydrhla koberec a pak Simča. Take znovu drhnutí koberce. Já u jsem fakt hotová. No a aby toho nebylo málo, tak i já u válčím s rýmou a manel taky. A začínám pokalávat.
Jinak ohledně té mluvy, Mika patně skloňuje rody. Třeba říká Tatinka mi to vzala, místo tatínek mi to vzal. A nebo Já jsem to spapal. A někdy věty poplete úplně... Jinak písničky taky umí krásně zpívat.
Není tady
PIKUT jj a vypadá to e to není konečná
LEN díky. Představ si, e u nás jetě "proč" nebylo
ANET i tobě díky. I já tobě přeju a je u vás líp, má toho u moc a dlouho
Není tady
Xpetko - k mluvení - jak tady holky píou, jak úasně děti mluví, tak to je u nás sci-fi Adam mluví asi podobně jako Adélka. Písničku ani básničku absolutně neřekne, na poádání doplní slovo. Jedno
Nějaké rody, skloňování, otázky Proč? vůbec nic... Před měsícem jsme byli na vyetřní na foniatrii, tam mi řekli, e pokud se nezlepí, tak by na jaře absolvoval neurologické vyetření. Zatím je v normě. Chodíme na logopedii, byli jsme tam teda 2x, vdycky dostane nějaké písmenko k procvičování. Začíná těma, co pouívá. Spoustu písmen vůbec nepouívá.
U teda začal odpovídat na otázky, občas pouije u i čtyři, pět slov za sebou. Různě, ale u z toho třetinu, půlku rozumím... Zajímavé je, e na logopedii odmítá cvičit s jazykem. Nevytáhne ho z pusy. (imča u dělá z jazykem veselé "cviky", čerta apod. má ho neuvěřitelně dlouhý a Adam se s jazykem dostane sotva přes rty, take má moná problém tam...) Jo a teprve se začal ptát "co to je?"
Není tady
Pokud by jste nevěděly co s hračkama, které Vám na nic doma nejsou, tak posílám tip
http://www.zrnka.cz/?page_id=135
Není tady
Adélka taky jetě vůbec nezačala s otázkama proč...a myslim e jetě dlouho nezačne.... Adélka právě stydlín vůbec není, povídá pořád a vude...ale málokdo jí rozumí..ani ve kolce jí nerozumí...No počkám tedy jetě a budu se snait s ní hodně procvičovat doma..Troku jste mě uklidnily...děkuju....u jsem fakt dost panikařila...jo a písničky teda fakt u nás nehrozí, umí jednu jedinou básničku, kterou jí rozumí vichni a to ába leze do bezu.... To povauji za velkej úspěch, ale u té jsme skončily, víc se učit nechce... Mimochodem s tím jazykem to vyzkouim, zda ho Adél vyplázne, to jsem nezkouela...
Není tady
cau kocky
tak doufam, ze jste si vcera uzily volno a divadlo
my mame s nasi hvezdou opacny problem, pusu nezavre, a rozumuje az hruza, otazky proc jsou u nas od dvou let a uz je zdokonaluje na takove, ze proc jsem neco udelala tak? a to mluvi jako o sobe, takze ja opravdu nevim, proc ona neco tak udelala... porad ji zajima pravek, praveka zvirata, proc nema mamku opici atd... obcas uz fakt silim, protoze mi leze na nerva, ale musime to vydrzet..
fanous se taky od druheho roku rozpovidal, v obchode na pana, ktery drepel a vybiral cibuli ukazoval a vykrikova - pokakany zadek... tak jsem se cela ruda s vozikem hned otocila a jela pryc... pekne situace mi deti privodi
a vcera na prochajde,kdyz jsem potkala tatinka jednoho sveho spoluzaka a pozdravila ho, tak mala nahlas - proc ma ten pan ruzove boty? on je sportovec a mel vinove adidasky, no a mala to ohodnotila jako ruzove....
na otazky proc je ta pani tak tlusta, uz taky odpovidam jen skrz koutek...:-)
tak vsem preju hezke pondeli, ja ty pondelky moc nemusim
a hlavne vsem marodum at je jim lepe!
Není tady
XPetko, mě jetě napadlo, jestli Adélka dobře slyí... Matylda, kdy patně slyela, tak se úplně stáhla do sebe, přestala i mluvit a začala dělat takové podivné chyby v mluvě...
Jinak přeji hezký nastávající týden, jakpak jste si, dámy, uily nedělní divadlo ?
Není tady
Gio díky za odkaz na Zrnka, u na takovou sbírku čekám, hračky mám připravené
anet a ostatní, co jste nucené být v noci vzhůru, cítím s vámi a přeju, a je to brzy pryč!!!
Divadlo jsme si samozřejmě uily báječně, a na to, e chudák Karal nestihla autobus domů a musela čekat hodinu na dalí. Doufám, e to nebyla poslední akce tohoto druhu, protoe je to báááájo takhle si vyrazit
Není tady