29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stránky: 1 2
Ahoj maminky,
chtěla jsem se zeptat, zda-li dáváte svým dětem nějaké vitamíny ve formě sirupu, tablet apod. jako doplňek stravy a pokud ano, tak od jakého věku ?
Nedávno jsem totiž viděla reklamu na nějaké multimitamíny vhodné již od jednoho roku a přijde mi to strašně brzo nebo se mýlím?
Děkuji a krásný den všem!
Není tady
Vitamíny od jednoho roku prodávají, dokonce jsem viděla vitamínové kapky pro kojence, ale jejich podávání dětem je stejně diskutabilní jako u dospělých. Není nad vitamíny přírodní, při pestré stravě nejsou umělé vitamíny třeba.
Náš Filípek moc nejí ovoce ani zeleninu, takže mu občas vitamín dám. Nebo když jsou děti nachlazené...
Hlavně nepodléhat reklamě, třeba takový Actimel že...
Není tady
tak já mimo téma-ale souris narazila na actimel.....- četli jste v mf-že někde chtějí tu reklamu zakázat-že to co tam je není vlastně ověřené a že to má stejnou hodnotu jako obyč jogurt........
Není tady
Děkuji. Mě taky právě přijdou tyhle vitamíny jen chemie. A to nejsem žádný zastánce bio atd. Ale proti lékům atd jsem hodně, vzhledem ke svým zkušenostem. Jen jsem si řikala, abych náhodou malé třeba "nezapomněla" dodat nějaké vitamíny, ač se snažím, aby stravu měla pestrou jak na ovoce, zeleninu, maso, jogurty atd..... A pije 2x denně Nutrilon, takže doufám, že tam jsou nějaké kvalitní látky obsaženy.
Co se týká Actimelu, také jsem reklamě nevěřila, ale moc mi to chutná, tak jsem to loni pila až dvekrát denně celou zimu a musim zaklepat, že nemocná jsem nebyla vůbec. Ale je otázka, zda díky Actimelu nebo díky tomu, že jsem s malou trávila x hodin denně venku za každého počasí a tím jsme si obě posílili imunitu.
Není tady
O vitamínech jsem nic nezjišťovala, ještě máme čas.
Ale o Actimelu si myslím že je to to samé co obyčejný kefír, tem piju často a malé ho kolem toho roku začnu taky dávat
Není tady
no Honney: v nutrilonu jsou veskere vitaminy, u nas se take pije mleko 2x denne, takze vitaminy nedavam. aby jich nemela zase nejak zbytecne moc.
aktimel mi moc chutna, nevereim reklamam, ale i mala kdyz jsem ji ho dala s brckem(pichnu brcko do toho alobalu) tak ji to chutna. ale tak semtam, uprimne je to docela drahe proti jogurtum.
Není tady
Osobně si myslím, že to je jen masírka výrobce, snaha vnutit spotřebiteli potřebu dopovat se vitamínama, "zázračnýma" jogurtama, atd...podle mě stačí vyvážená strava
tak ja davam vitaminy jen kdyz je nemocna, jinak jako prevenci ne.....co se tyka actimelu, tak ho sem tam kupuju, ale proto, ze to ma Verca dost rada, ale kupuju i takove "actimely" tescove, kauflandske, proste male mlicka
Není tady
Tak já jsem Máťovi vitamíny začala dávat loňskou zimu, takže ve 2 letech a to jen do jara. Ale protože chodí teď do školky a přitáhne kde co, tak Málince dávám Multitabs v dobré víře, že snad všechno nechytne.
A Máťa bere preventan junior. V lékárně mi řekli, že po nějakých studiích je dobrý na imunitu. Ale kdoví - každopádně po 3 týdnech užívání žádný zázrak - nemocný už byl a už měl i několikrát kašel a rýmu.
A activii taky kupuju, ale myslím, že jakýkoliv jogurt obsahující žívé kultury a nezahušťovaný škrobem je srovnatelný. a např. takový Max - Choceňský, ten je ještě lepší.
Není tady
mám ozkoušený multisanostol přes zimu, děti užívaly na doporučení dr kvůli častým virozám. Starší odmítala mléko.
Není tady
Tak jak pisi vsechny ostatni maminky vyse, vse je obsazene v potrave a v mlicku,takze jedine po nemoci jsem davala tyden az dva Multisanostol a take nam to pomahalo na nechutenstvi, to byl typ od nasi doktorky.
Co se tyka Actimelu,tak jsem delala primo pro vyrobce propagaci a neco na tom bude,ale hadat se tu s Vami nechci. Me osobne hodne jednu dobu pomahal,kdyz to sem prislo nekdy pred cca 10-12 lety.
Není tady
Nedávám nic.
slniečko: no ale me prijde ze aktimel spis pomuze na traveni, zazivani,ale ze by udrzoval lepsi imunitu - jak je reklama vse zacina v brise. nevim tomu uplne neverim.
Není tady
Nedávám nic.
Není tady
Dávám imunoglukan na posílení imunity malýmu, actimel bych dávala ráda, ale nechce ho, takže aspoň tak.....
starší má výživový program kvůli sportu, takže jiná kapitola......
Není tady
Kamchi,ohledne traveni mas pravdu,ale ze vse zacina v brise je take pravda,jaky vliv na to plne ma Actimel,to Ti ale nepovim,protoze to netusim.
Upravil(a) Slniečko (26. 10. 2009 13:23)
Není tady
Dávám při léčbě antibiotiky Imuno Kid, cucaci tablety s probiotikama i vitaminy, jinak nic. Ted jsem koukala na pribalovy letak toho Imunoglukanu, a ten by se nemel davat do 3 let?
Actimel maly taky chutna, takze ho pije misto mlika, jinak mliko do ni nedostanu zadny. A je fakt, ze jogurty s zivyma kulturama udelaji stejnou sluzbu
Není tady
Dáváme imunoglukan oboum dítkům. Loni nebyli nemocní a letos zatím klepu také ne. Já osoně beru Apo lactobacillus.
Není tady
Nedávno jsem ve snaze posílit nám imunitu koupila Echinaceový sirup, takže si dávám já i malá ob den lžičku, ale právě má docela pořádnou rýmu, tak nevím.... jinak vitamínové tabletky nedávám
Není tady
Nedávám malému žádné vitaminové tablety, naštěstí miluje zeleninu i ovoce, sladké mu skoro nedáváme a jí hodně maso i ryby. Myslím, že doplňky nejsou v našem případě třeba. Já osobně beru v zimě vitamin B, protože trpím na opary.
Není tady
Marťánky pro oba- nechtějí ovšem zeleninu a z ovoce pouze jablíčko a banán. V tomto případě mi to bylo doporučeno
Není tady
vendulak napsal(a):
Dávám při léčbě antibiotiky Imuno Kid, cucaci tablety s probiotikama i vitaminy, jinak nic. Ted jsem koukala na pribalovy letak toho Imunoglukanu, a ten by se nemel davat do 3 let?
Actimel maly taky chutna, takze ho pije misto mlika, jinak mliko do ni nedostanu zadny. A je fakt, ze jogurty s zivyma kulturama udelaji stejnou sluzbu
ano, je celkem na všech značkách imunoglukanu napsáno že by se neměl dávat do 3 let, ale není v něm nic, co by i mladšímu prckovi mělo ublížit, je to na každým....... dávkuje se podle váhy a podle našeho ORL doktora je to věkové doporučení jen kvůli ochraně firem proti případným soudním sporům a licenci, která je pro takovou kategorii nutná (pokud by měl výrobce licenci pro mladší prcky, tak už by si to za ty prachy nikdo nekoupil). Takže já dávám a ťukám i když je Adam v jeslích a všichni popadaní s virozama, on SE DRŽÍ, samo to nemusí být zrovna díky tomu, má staršího bráchu a imunitu tak docela vycepovanou
jo a co se týče actimelu, tak výživový program hokejisty-žáka actimel nejen doporučuje, ale v podstatě nařizuje, to se sice týče hodně starších dětí, jen tak zmiňuju, že na tom asi něco bude a my se tím doporučením řídíme......
Není tady
Anička má pestrou stravu, miluje ovoce, zeleninu má ráda taky, takže žádné umělé vitamíny nedáváme. Nicméně dáváme teď přes zimu stejně jako Čekanka ten Imunoglukan na posílení imunity. Moje dr. mi to doporučila dávat celou zimu a musím říct, že zabírá, kromě rýmy (která je do týdne pryč se vším všudy) se zatím nic vážnějšího neobjevilo.
Není tady
Nooo, tak zrovna dnes jsem si říkala,že nějaké vitaminky koupím. Chřipková epidemie je tu a malej už teplotuje. Jinak se snažím dávat ovoce, ale občas ho dost bojkotuje. Actimel mu nechutná, mě jo kdybych nebyla líná, dělám si ho sama... je stejně dobrej a náklady minimální.
Není tady
Marky a neposlala bys recept? To bych zkusila
Stránky: 1 2