|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
ahojky, prosím o radu a pomoc

ve středu jsem byla u MUDra, který mi potvrdil těhotenství, viděl pouze dutinku, zatím bez embrya, jsem prý v 5+4 tt, Na kontrolu jsem objednána 10.11.
Problémem je ale v tom, že nárazově špiním. Celý den jsem v pohodě, žádný výtok, najednou ze mě výtok začne dost vytékat - jednou je bílý, podruhé žlutý nebo hnědý.
MUDr. mi nasadil Duphaston, beru jej po 12 hodinách. Myslela jsem že hnědý výtok přestane, ale je to už 3. den a situace je stejná.
Nemáte prosím některá zkušenost s tím, za jak dlouho lék začne účinkovat? Nebo na to špinění bude mít vliv i to, že do 12.týdne si musím píchat Fraxiparine?
Děkuji za jakoukoliv zkušenost.
Není tady
Ahoj margotko, taky jsem dost špinila ze začátku, sice to prý normální není, ale bývá to celkem často. Rozhodně bych k tomu brala i Ascorutin - teda nejsem žádná doktorka, ale vždy mi to při špinění předepisovali - aspoň 3x denně, je to na posílení cévek a mělo by to právě zastavovat špinění. Nemám zkušenosti s duphastonem, měla jsem utrogestan, na podporu těhotenství. A ten Fraxiparine je něco jako miniheparin? Já totiž beru Anopyrin na ředení krve a později v těhu mi dají Clexane, a vím, že právě tyto léky mohou přispívat k častějšímu špinění a krvácení...
Určo to ale zkonzultuj s nějakým doktorem, pro jistotu. To co mám já, třeba nemusí být stejné u tebe, tak ať ti nijak blbě neporadím. Ale každopádně tě držím pěstičky, ať to dobře dopadne.
Není tady

Margotko taky bych si zatím ,než půjdeš na další kontrolu nasadila Ascorutin,on by momentélně ani dr. s tebou nic jiného ani nedělal-Nic tím nezkazíš.Je volně prodejný.Taky jsem jej brala na špinění,sem tam se u mne objevil nahnědlý výtok
přesně v těchto týdnech co jsi teď ty a pak ještě parkát později.
Duphaston je stejný lék jako Utrogestan o kterém píše Maharishi,takže na podporu těhotenství.Při špinění se zvedá dávka užívání,můžeš jej klidně po 8 hod.
Ty léky co berete na ředění krve zřejmě taky způsobují špinění,určitě jsem to už četla někde na diskuzích.
Držím palce ať je vše v pořádku a užíváš si v klidu těhotenství 
Není tady
Gabu já se v tom vůbec nevyznám, ale nebylo by braní acorutinu, který pomáhá zastavovat krvácení, trochu kontraproduktivní vůči tomu fraxiparine?
Jak říkám, nevím o tom nic a nechci kecat, jen mě to napadlo. Jinak sto pro je špinění trochu častější, když si pícháš ten fraxiparine, četla jsem o tom od holek...hlavně se neboj a zůstaň v klidu, radši bych třeba doktorvi brnkla a na ten ascorutin se zeptala, i když pokud to říká Gabu, tak to je skoro jako když to řekne doktor 
Není tady

Ježiš to zas nééé...Ronjo nezlob
tak to si na triko nevemu 
ale Fraxiparin a Clexan jsou stejný ne
a Mahari píše,že měla ascorutin od dr. a taky má Anopyrin,později Clexan 
Není tady

ASCORUTIN se používá k léčbě zvýšené lámavosti a propustnosti jemných cév (cévek) zejména u žilní nedostatečnosti (křečové žíly) a poškození zraku cukrovkou (diabetická retinopatie).
Obě účinné látky, vitamín C (kyselina askorbová) a rutin, upravují zvýšenou křehkost a následně lámavost cévek (vlásečnic). Účinek léčivého přípravku se projevuje až po několika dnech i týdnech. Obvykle nezlepší činnost již postižených cévek (vlásečnic), ale omezuje rozsah dalšího poškození.
Takže by s krví jako takovou neměl nic dělat.jen zpevní ty stěny krev.vlásečnic a jde vlastně o vitamín 
Není tady
Margotko, já špinila při prvním i teď druhém těhotenství...Myslím, že tak od osmého týdne nárazově až do třetího měsíce. Dr mi nasadil Ultrogestan a Ascorutin. Nikdy to ale nebyla čistá krev, ale takové třeba nahnědlé někdy i do ržova zašpinění...porpvé jsem byla vyděšená a pořád polehávala a teď při druhym už do nešlo...musím se starat o ročního syna. Všechno dobře dopadlo a už jsem ve 21 tydnu...
Šetři se a věřím, že špinění přestane:pussa:
Není tady
Děkuji holky 
budu se snažit odpočívat, a kdyby se to jakkoliv zhoršilo nebo změnilo, tak dojdu za MUDrem a poradím se, případně si nechám napsat neschopenku. On mi ji už nabízel, ale hrdě jsem odmítla
teď mám v práci tak akorát nervy. A taky lidi začínají být nemocní s chřipkou....
On mi na ten výtok poradil, abych si koupila a vkládala Feminella vaginální tablety, tak jsem tam první včera šoupla, snad to pomůže 
Není tady
čau holky, anopyrin a ascorutin se dohromady brát může...mám to vlastně takto celou dobu,nijak se to "nebije". Každopádně margotko si nechej napsat neschopenku, žádny nervy v práci za to nestojí. Je lepší být v klidu, kór ty první tři měsíce, když se všechny orgány vyvíjí a mimi je tak křehky. Já jsem vždy po každém sebemenším špinění musela několik dní ležet, aby bříško bylo v klidu a aby se mohla bezproblémově vyvíjet placenta atd.
Není tady
ahoj holky 
tak špinění přestalo, snad týden potom, co jsem začala brát Duphaston. Bylo to ale způsobeno tím, že ze mě vypadnul (teď se moc omlouvám za ten popis) kus zaschlé černohnědé krve či co
10.11 jsem byla na kontrole, celá natěšená, že bude mít mimčo i srdíčko, dle MS jsem měla být 8+2, ale dle UTZ byl mimís starý 6+2 a MUDr. si nebyl 100 % jistý srdíčkem, ale nakonec řekl, že je tam začínající srdeční akce, "echo přítomné"
tak 18.11. jdu na kontrolu, zda se to opravdu rozeběhlo, jak má.
Tak nevím zda mám být spokojená nebo ne......snad to dvoutýdenní zpoždění špunt dožene.
Jinak mi začíná být kvalitně špatně, takové ty pocity na zvracení bez zvracení a nárazová šílená únava 
Není tady