18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Nic :lol: prostě se tak stalo, neřeili jsme to... a já to beru tak, e to prostě má být ;)
Kluci budou od sebe 17měsíců, někdy se toho děsím, ale někdy zas těím, jsem "smířená", e první dva roky to asi bude makačka, ale hroutit se nehodlám, mám stejný pohled jako Ela, troufám si říct, e jsem celkem pohodová máma a Jenda je těký pohodář a já si to mateřství uívám :tesi: a vlastně jsme chtěli děti tak dva roky od sebe, take tak razantní změna v plánu to nebyla :lol:
Před Jendou jsem vedla dosti bujarý ivot, spousta kamarádů, výletů, cestování atd atd, nastartovaná kariéra a prd, teď jsem MÁMA a basta a to e mám naprosto bezproblémové obě těhu, první porod pohodička, Jenda je v klidu, beru jako dar a snaím se toho max vyuít ;)
a e mi tu budou za chvíli skákat dva raubíři po hlavě, no tak budou :D mám ráda veselý ivot a hlavně neustále razím "jaký si to udělá, takový to má"
zatím nedokáu posoudit výhodnost malého věkového rozdílu, ale u teď se ujiuji, e je to super :lol:
a pokud ve půjde jak má, i to třetí bych jetě ráda, ale to fakt u později, 6-8let :P
Není tady
Jů, to je hezký téma..
Co mě/nás přimělo? Nevím, prostě to tak mám nějak "nastavený" sama v sobě. Taky jsem chtěla mít děti blízko sobě věkem.Myslím, e to bude pro ně lepí. Budou mít k sobě blí.. né, jako já s bráchem, kterýmu jsem prostě chůvou byla. Jsme o 7let a mou pomoc si maminka chválí do teď.. ale já to (tehdy) vnímala jako opravdu velkej opruz.. :rolleyes:Chodila jsem pro něj kadej den do kolky, odpoledne ho brávala ven. Ze začátku vodila do koly, kdy mi byla v pubertálním věku a začínaly jsme s kámokama řeit kluky.. nebo za něma i chodily.. a já sebou musela vláčet malýho bráchu, kterej byl fakt děsně otravnej.. kolikrát jsem na něj byla i karedá, a mi je to líto. Jene teď to člověk vidí jinak.. Prostě byla jsem ta "velká" ségra, která byla vdycky po ruce.. I teď bych ho někdy za jeho názory (je mu 20let) ale to je prostě jen tím věkem. Je mi jasný, být mi o dva roky víc ne jemu.. tak je mám asi hodně podobný.. No a právě o to.. si myslím, e jsme ochuzený.. Prostě jsem tak nějak pořád napřed.. Ikdy někdy je snad za ty moje "chytrý" řeči rád..
...e to bude záhul pro mě.. o tom nepochybuju.. ale co.. Prostě se to zvládne! Za prvé chci a za druhé mi nic jinýho nezbude. Naopak, vidím v tom ty výhody. Těím se, a budeme děti učit lyovat, a budeme jezdit na výlety, chodit na koupák.. prostě budeme to vechno dělat spolu dřív.. učit se můou zarás a né po jednom. Domča je celkem akční, vyaduje pořád pozornost, musí být jejím středem.. ikdy to ze začátku bude asi těký.. vnímám to jako plus.. naučí se "muset" počkat, vědět, e některý věci mají přednost.. prostě si myslím, e pro i pro něj to tak bude takový "výchovnějí".. Já bych se s jedním moc "piplala"... Snaím se dělat maximum.. ve vem co dělám.. a jaksi, někdy je to spí patně..
Taky by jsme chtěli jetě 3 dítko... ale to se vechno uvidí..
....Teď je to tak, e můu naprosto v klidu říct, e kdy jsem chodila do práce měla jsem větí klid. Tím chci říct, e opravdu záleí na tom, jak si to člověk udělá.. My s Domčem pořád někde trajdáme, lítáme, jezdíme .. prostě mi to na té mateřské hrozně utíká a já ten frkot jaksi nestíhám. Chvíli bych se chtěla nudit..
Nepotřebuju teda ádný "velký věci" - jezdit někam do tramtárie- stačí mi tady (zatím ) ČR- okolí, na kníku si prostě čas udělám, ikdy ji samoe vezmu do ruky a večer, a pokud má člověk čas na BB tak pak u fakt na vechno..
Ikdy mám teď v druhým těhu nějaký problémy, záda bolí tak, e se občas nemůu ani narovnat, večer zaléhám do postele kolikrát fakt hotová, ikdy mám vidinu toho, e se dalí přinejmením 2roky pořádně nevyspím.. i tak to beru jako výhodu, snaím se těhu si uívat a na maličký se moc těíme. Dofuám, e budu moct jednou napsat, tak jako holky tady, e kdybych mohla.. rozhodla bych se stejně!
Jo a Tuli... já osobně si myslím, e rozhodnutí jestli mít/ nemít - jestli brzo/později je jen Tvoje svobodný rozhodnutí a bude to mít ty výhody/nevýhody, který ty bude chtít vidět a vnímat..
Není tady
Co mě přimělo mít dalí dítě?....noo asi to e mít první dítě bylo to úplně nejlepí co mě kdy v ivotě potkalo, jsem v tomhle asi divná a nemoderní ale mě mateřství naplňuje a dělá mě astnou, tak proč toho těstí nemít jetě víc
Výhody a nevýhody toho jak brzo nebo pozdě mít druhé mimi jsou velijaké a na kadém se najde dobré i patné, chce tonebrat tak moc rozumově a řídit se srdcem.
Po technické stránce se to dá zvládnout vdcky to mi věř
Mě naopak teď s druhým mimčem připadá vechno snaí a víc v pohodě.
Jinak jen pro příklad, moje mamka měla mě 6ti letou, bráchu 11ti měsíčního a ségru novorozence, bydleli jsme ve Vrovicích ve 4. patře bez výtahu, neměli automatickou pračku ani jednorázový plenky a zvládla to ani se nezhroutila, ani nebyla na antidepresivech, stíhala vařit a věnovat se nám - no upřímně dodnes to nechápu a velmi jí za to obdivuju!
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Misho,
ví, já to vlastně ani neřeím, druhé dítě zatím nechci a myslím, e ani chtít nebudu. Právě proto se ptám, co bylo ten důvod, aby si ostatní maminky pořídily dalí dítě. Já mám své dítě ráda, ale asi jsem moc sobecká, záleí mi víc na mojí psychické pohodě a komfortu ne na tom vyhovět přání manela mít dalí dítě nebo pořídit Davídkovi kámoe. Já si toti mateřství ani zdaleka neuívám. Být se synem doma prostě beru jako nutnost, aby byl spokojený a dobře se vyvíjel. Nejraději bych utekla do práce. Neumím si představit, e bych ten straný 1. rok ivota musela absolvovat znovu a navíc ve zhorené variantě - se 2 malými dětmi . I kdy připoutím, e a Davídek vyroste a bude mi alespoň trochu pomáhat, moná budu o dalím jetě uvaovat....
Ja mam deti 2 a 1/4 roku po sobe , celkove se nezadarilo vickrat . Ani jedno jsem vylozene neplanovala . U druheho jsem chvili uvazovala o potratu . Obe deti hodne zive , dost hruza a nejhoesi na tom je , ze to nikdy neskonci . Momentalne uz jsou dospeli , ale stale doma
Není tady
Hezký téma!
Mám děti od sebe 13 měsíců a 6 dnů.... Dceru a syna a bylo to to nejlepí co nás kdy potkalo, dnes je dceři 17 a synovi 16 a kdyby to lo, udělám to znova...
Dcera byla plánovaná, syn nebyl plánovaný, ale vítaný. Ze začátku hodně práce, ale makali jsme s manelem oba a dá se to. A jejich vztah je prostě paráda. Já doporučuju
Není tady
Koukám, e jde o dva roky staré téma- jak jste na tom vy, které jste byly v očekávání nebo jste teprve plánovaly???Jste spokojené? Přeily jste to? ly byste do toho znovu stejně?
Díky
Není tady