18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tulipko, vidím trochu rozpor - 9 a dvouleté dítko si těko budou venku rozumět. STarí bude mít pocit e má malého na krku. Tipla bych, pokud má sourozence, es to měla v dětství podobně....
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Chtěla bych se ze zajímavosti zeptat, co vás přimělo pořídit si dalí mimi, kdy to vae předchozí jetě nechodí ani do kolky?
Selhání antikoncepce. Dceři byli 4 měsíce, kdy jsem zjistila, e jsem znovu těhotná. Byl to ok, ale od prvního momentu jsem věděla, e si to maličké nechám, tak nějak jsem usoudila, e vlastně je to fajn, aspoň děti nebudou věkově daleko od sebe a budou si spolu hrát.
Celkový věkový rozdíl mezi nimi je tedy 13 měsíců a 4 dny a ikdy to první dva roky bylo o dvojích plenách, dvoukočárku a v pokojíku to vypadalo jako v jeslích, bylo to super a dceru i syn si dodnes náramně rozumí, ikdy u to jsou dávno těcí puboi. Ani v nejmením nelituju, e tenkrát ta antikoncepce selhala, zapla pánbů za tu omylnost, je to přesně tak, jak to mělo být .
Není tady
Pavlo,
rozdíl mezi mnou a mladím bratrem je 1 a 1/4 roku, take jsme byli spí kamarádi.
Ale vím, e vagrovi je 21 a druhému vagrovi 12 (rozdíl 9 let) a e ten starí toho mladího zabavoval. I kdy já je znám a od 3 let toho mladího, take jak to bylo předtím, to nevím.
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Děkuji vem za odpovědi. A nebojíte se "depek", a bude jedno vyadovat Vai pozornost, druhé bude potřeba utiit, protoe brečí a navíc máte začít vařit oběd? e jedno dítě bude spát od 10 do 12 a druhé od 12 do 2, take si vůbec neodpčinete?
Tohle nechce moc řeit. Mně se děti velmi rychle ustálily na stejném reimu a co se týče pozornosti, byla docela sranda, kdy syn začal brečet, roční dcera se ho batolila utěit, láskyplně mu podávala dudláka a hladila po vláskách. Po pár měsících, kdy syn začal sedět a tudí dceři byly necelé dva roky, krmení vypadalo asi tak - syn v autosedačce na stole, dcera v sedačce u stolu, já dala jídlo na ličce dceři, dcera jídlo na ličce brákovi .. nasmály jsme se u toho vichni, mimino, batole i já, jsou to vzpomínky k nezaplacení, nedala bych je ani za nic.
Později, kdy povyrostly a začaly si spolu hrát, to bylo někdy peprný - vlasy lítaly vzduchem, jak se punti rvali, jindy by se láskou snědli - to se zavřeli do pokojíku, vydali rozkaz "neruit" a kdy jsem tam po nějaké době nakoukla, sice ílenej bordel jak po průletu tornáda, e ani nely otevřít dveře, ale děti na zemi spokojený, barbiny, papíry atd. kolem sebe, buď si malovali, hráli s barbinama (i syn), blbli s vojáčkama (i dcera).. prostě malý věkový rozdíl má svoje úasné kouzlo a vůbec nemá cenu se příli zamýlet nad tím, "JESTLI JÁ TO ZVLÁDNU". Pokud nejsi bábovka, ale máma, která se nehroutí při kadé blbině, jsi samostatná, zvládne to levou zadní .. a spokojenost tvých dětí a jejich krásný vzájemný vztah ti bude tou nejkrásnějí odměnou .
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Pavlo,
rozdíl mezi mnou a mladím bratrem je 1 a 1/4 roku, take jsme byli spí kamarádi.
Ale vím, e vagrovi je 21 a druhému vagrovi 12 (rozdíl 9 let) a e ten starí toho mladího zabavoval. I kdy já je znám a od 3 let toho mladího, take jak to bylo předtím, to nevím.
Věkový rozdíl mého synovce s neteří je taky 9 let, zpočátku to lo, kluk byl jetě malý, kamarádů v blízkém okolí moc neměl, tak seděl doma a tu a tam zabavil mladí sestřičku, pak přila puberta a dnes je mu sestra doslova na obtí. Teď je mu 16 let, holce 7 a nemůe jí ani cítit - má svojí přítelkyni, chce soukromí, klid na učení, čas na randění a malou sestru vnímá jak obtíný hmyz.
Upravil(a) Ela.. (23. 10. 2009 21:20)
Není tady
ahoj Holky, pročítám téma a písnu postupně, Tulipánko, děti po 9letech je sice pro tebe pohodlne,ale to dite bude docela chudak, co kdyz nebude chtit pomahat s druhym ditetem? ja jsem s brachou o 6 let, a musela jsem taky pomahat, vozit kocar(nesnasela jsem to), krmit, prebalovat. Mám synovce, to je ve stejnem rozpeti se sestrou 6 let, a taky musi pomahat a je na nem znat ze ho to hodne zocelilo, je psychicky starsi,ale taky takovy ten, mlady stary, rozumny. nema narok byt skoro dite. ale je to na tobe. Jen jak to vidim z meho pohledu starsiho sourozence.
Já bych rada deti max. 6 let od sebe. premyslim o tom taky hodne,ale pro me jsou dulezite nejake podminky, rada bych byla vdana(coz se podari v lete)a vdavat se chci netehotna. a resime doma i finance. a rada bych taky, aby prvni dite bylo ve skolce, abych to dopoledne mela pro miminko a pripadny uklid a vareni, kdyz bude spat. skvele by bylo kdyby posledni rok druhe materske mi vysel i na prvni tridu toho prvniho(trosku zamotane:), ale to jsou jen plany,a kdo vi jak to priroda udela.
pred rokem mi kartarka vestla do dvou let dite. tak buhvi jak to dopadne:))) proste to jsou jen me predstavy a nechavam to jak to je, prasky beru,ale co se muze stat...
a presne jak tu nekdo psal, chci aby veruna se aspon trosku oblekla, najedla, nemela plinu(coz se nam nedari).
porda v tom taky tapu, ze by to bylo dobre, a pak zase vahy mi jdou dolu kvuli tem mym duvodum vyse napsanym. je mi 25 takze vekove si myslim cas je ... kdyby mi bylo uz 30 a vic, asi bych vic premyslelal o ditet drive.
Není tady
Jinak co se Verunky tyka, myslim ze by to zvladla, kdyz vidim jak reaguje na miminka, (mladsi deti znamych), je ochotna se podelit, pomoct, ony ty holcicky maji k tomu asi taky bliz.
Není tady
Kamči, to je věkem. Tihle malý nezbedové to vidí úplně jinak, ne ti starí. Kamarádka má dva jedináíčky - rozdíl 9 let. Ten starí viděl, jak se máma točí kolem mimina, nemohl si hrát s ničím, co dělalo hluk, protoe malej spal a kdy nespal, tak mu ty hry boural. Tohle s malým věkovým rozdílem odpadá. Kdy jsem stavěla kostky, bořily je oba. Pak u si hrály spolu a navzájem se doplňovaly. vagrová tahala mýho bývalýho manela s sebou na rande, protoe musela hlídat a dodnes nemají pěknej vztah. Děti si pořizují rodiče a ne, e si pořídím dítě o které se bude starat sourozenec. Neřeknu pomoc, ale hodit dítě na krk dítěti... Taky jsem se synem musela dělat ty obyčejné věci v domácnosti, a jednou manel přiel dřív a koukal, na co si to hrajeme. Holka chrněla, já třídila prádlo do pračky a mladej se v tom rochnil a ochotně pomáhal - vypadalo to jako hra. V deseti by byl zpruzenej.
Ale u jsem to psala, kadá to cítíme jinak. I ten počet dětí...
Není tady
Ela.. napsal(a):
Tohle nechce moc řeit. Mně se děti velmi rychle ustálily na stejném reimu a co se týče pozornosti, byla docela sranda, kdy syn začal brečet, roční dcera se ho batolila utěit, láskyplně mu podávala dudláka a hladila po vláskách. Po pár měsících, kdy syn začal sedět a tudí dceři byly necelé dva roky, krmení vypadalo asi tak - syn v autosedačce na stole, dcera v sedačce u stolu, já dala jídlo na ličce dceři, dcera jídlo na ličce brákovi .. nasmály jsme se u toho vichni, mimino, batole i já, jsou to vzpomínky k nezaplacení, nedala bych je ani za nic.
Později, kdy povyrostly a začaly si spolu hrát, to bylo někdy peprný - vlasy lítaly vzduchem, jak se punti rvali, jindy by se láskou snědli - to se zavřeli do pokojíku, vydali rozkaz "neruit" a kdy jsem tam po nějaké době nakoukla, sice ílenej bordel jak po průletu tornáda, e ani nely otevřít dveře, ale děti na zemi spokojený, barbiny, papíry atd. kolem sebe, buď si malovali, hráli s barbinama (i syn), blbli s vojáčkama (i dcera).. prostě malý věkový rozdíl má svoje úasné kouzlo a vůbec nemá cenu se příli zamýlet nad tím, "JESTLI JÁ TO ZVLÁDNU". Pokud nejsi bábovka, ale máma, která se nehroutí při kadé blbině, jsi samostatná, zvládne to levou zadní .. a spokojenost tvých dětí a jejich krásný vzájemný vztah ti bude tou nejkrásnějí odměnou .
Elo, jsme s brachou od sebe o 1,5 roku a presne takovehle mam vzpominky
Dekuju za pripomenuti jake to po tehle strance bylo uzasne detstvi.
Není tady
Ono je to asi individuální, jako vechno. Já jsem se ségrou 3 roky a nikdy jsme paráci nebyly a nejsme dodnes. Vdycky jsem byla pro ní ta mladí otravná ségra, kterou musela hlídat, a občas za ní i něco schytala . Kdy jsme byli ve kolním věku, měli jsme tak odliné zájmy, e jsme byli jako dvě cizinky sdílející jeden pokoj. Cestu k sobě jsme si naly a před 6 lety, kdy se rozvedla a já jí pomáhala s dětmi. Ale dodnes si nemáme moc co říci, kadá máme svůj ivot, svojí filosofii a kamarádky jsou nám blí ne my dvě k sobě.... I takový je prostě ivot.
Mně je 38, původně jsem díky zdravotním problémům u druhé nechtěla, ale ono u stejně líp nebude, no tak co. I kdy asi spoustu věcí snáím hůř ne mladé holčiny (člověk je starí, hůř se adaptuje, je víc unavený, taky u má rád svůj klid a pohodlíčko), tak do toho stejně jetě chci jít. Nevím, zda se to jetě povede, v tomhle věku.... Ale stejně, u jsem se rozhodla, e mi to za to stojí .
Tulipánka napsal(a):
Chtěla bych se ze zajímavosti zeptat, co vás přimělo pořídit si dalí mimi, kdy to vae předchozí jetě nechodí ani do kolky?
Manel
Není tady
Tulip a teď prosím ber moje slova tak, e nejsou mylena ve zlém..... Ale přijde mi, e sama neví, co pořádně chce. Na jednu stranu si uvědomuje, e dítě do jeslí dát nechce a práci nemá, na druhé straně tě ivot s malým doma nenaplňuje a má své sny, přání a touhy, které by sis chtěla naplnit a mám pocit, e ten malý je ti "na obtí". Můu se mýlit, ale takhle to na mě působí. Přijde mi krapánko nevyrovnaná a s pozorností to nemá moc společného. Bude si muset udělat pořádek sama v sobě, co vlastně chce a trochu se uskromnit. Mít dítě je závazek na 24 hodin a prostě dost dobře nejde moc meditovat, číst duchovní kníky a mraky jiných věcí. Byla jsem také takhle zvyklá ít docela dlouho a měla jsem čas jen sama pro sebe a najednou se mi ivot obrátil vzhůru nohama. Taky mi to občas chybí, přiznávám, ale v současnosti mi stačí na dvě hodinky někam vypadnout do města, na procházku, sama, a u se zase těím domů..... . Ono to duchovno, má v sobě, není nutné nic hledat nikde bokem a v kníkách, moná tě ivot zrovna tlačí tam, čemu ty se nejvíc brání. Uskromnit se, naučit se věci přijímat takové jaké jsou. Psala jsi, e neumí ít TADY A TEĎ. Moná právě to je pro tebe ta výzva, kterou se má naučit. Konec litanie .
Upravil(a) lvice (24. 10. 2009 9:59)
Lvice,
neberu to osobně, četla jsem 4 dohody . Nevím, jestli jsem běně nevyrovnaná, spí mám teď nějaké nevyrovnané období. Já neříkám, e pořád čtu kníky a medituju . Já medituju kdy malý spí a pokud spí dlouho (po obědě a 3 hodiny, tak si pak čtu kníky o duchovnu ).
Ví, já jsem v tom pořád taková na vákách. Prostě nejsem rodinný typ, neustále bych něco dělala, cestovala, mám to i napsané od paní, co mi kreslila auru. Nebaví mě péče o domácnost, mnohem ráda bych byla někde venku a poznávala svět .
Největí problém je asi smířit se s tím, co mám a nechtít to, co nejde. To se mám učit. Ale je to fakt moc těké, já prostě k ivotu potřebuju pořád nějaké vzpruhy, činnost, vytíení...
Ale díky za názor
Není tady
Tulip, máme to kadý, nahoru dolů... . Ví, já si myslím, e je fajn, e si to uvědomuje a řeí to . Drím ti palce, ono se to poddá .
Já ti moc rozumím, jsem stejná jako ty. Celé léto jsem postávala u vývěsek CK a koukala na Last minute . No.... . Taky mi přijde otravné pořád dokola uklízet, prát, ehlit, ale prostě to tak je. Prostě si říkám, e jetě rok to přeiju , a pak u bude větí, můeme jet na dovču, dát dítko na týden k babi a někam vypadnout, budeme jezdit na kole..... . Tak vydr, tohle období pomine a vrátí se k činnostem, které má ráda stejně jako já.
A musím končit, malý mě tahá za nohu a kňourá mamamama .
Upravil(a) lvice (24. 10. 2009 10:50)
Tulipánko a nezkouela sis najít jinou práci třeba na částečný úvazek, kdy v té tvojí ted pro tebe nic nemají ?
nebo jít dělat nějaký kurz prostě si najít něco co tě bude naplnovat, odpočine si od domácnosti a na syna se pak bude těit,..
být s dítětem 24 hod kdy tě to nebaví a nenaplnuje jen pro to e by to tak mělo být není dobré pro tebe ani pro syna, on z tebe tu nepohodu musí cítit
a jinak cestovat se dá, není problém, kdy se chce, nedávno jsem četla cestopis 5 měsíců v himaláji a tam mají ssebou cestovatelé mykiskovi své děti ve věku 3 a 5 let, v době kdy byla těhotná byli v jiní americe
já druhé dítko zatím nemám, původně jsem chtěla děti co nejblí, ted nevím, nechám to na přírodě asi po tm roce
péče o dítě je náročná a okolím mnohdy nedoceněná, ale stačí úsměv mého syna a já cítím to největí uspokojení na světě- to jsem nepocítila ani tehdy, kdy jsem v práci resuscitovala a člověka zachránila
ale chtěla bych druhé dítě během jedné mateřské, jít do práce na rok, učit se ve znova a pak jít znova na mateřskou a po ní znova nové učení to ne
Není tady
Janabasi,
to ví, e při mateřské pořád něco dělám. Nejdřív jsem prodávala hračky po netu, pak jsem zkouela vymýlet reality show, pak vtipné čaje, pak zajiování svatby na klíč, pak web s dovolenou autem, teď naposledy zkouím kurzy sebevědomí, na kterém teď aktuálně pracuju, take ho tvořím podle sebe . A začala jsem asi 6 měsíců po Davídkově narozená
No a teď chodím 1x týdně na břiní tance a plánuju jetě 1x týdně latinsko-americké tance.
Částečný úvazek z finančních důvodů není moný, dala bych téměř celou výplatu za hlídání. Ale dělám pro zaměstnavatele web - přidávám aktuality.
Není tady
Ahoj, ač mám jen jedno dítko a druhé neplánujeme, rozhodla jsem se Vám napsat svůj názor.
Je mi 25, první mimi se nám narodilo mrtvé a druhé (nae Vikinka) je doslova vymodlené dítě. Před prvním těhu jsem také byla zvyklá na dost runý a bezstarostný ivot, uívala jsem si kamarádek, diskoték, zábavy, cestování.... Prostě vechno co patří k věku. Po prvním porodu jsem otěhu po 3 měsících a celé těhu jsem byla na rizikovce, take jsem si za tu dobu zvykla si dělat věci po svém a ku obrazu svému. Sice nějaké omezení jsem měla, ale jinak to byla pohoda.
Pak se malá narodila a začalo to být runé. Nespala, brečela, já byla vyřízená, měla jsem migrény,omdlévala.... Obě těhu mi zhuntovaly tělo, tak jsem se z toho horko těko lízala zpátky. Bylo to kruné období. Mohla bych o tom psát hodiny .
Teď je malá v pohodě, spí celou noc, je hodná, ikovná, jí sama.... A okolí se začíná ptát, kdy budeme mít druhé. A my odpovídáme "nebude druhé".
Moná jsem sobecká, moná ne, ale já vím, jak těké pro mě těhu bylo, jaké problémy jsem měla při i po, jak mě to zničilo... A já přece musím být zdravá a v pohodě pro své dítě. Kdybys mě měli druhé a opakovali se ty problémy, co vzhledem k mé anamnéze opravdu hrozí, k čemu bych dvou dětem byla?! Měla bych dvě malé děti a byla na dně fyzicky i psychicky, protoe bych věděla, e můj zdrav.stav mi nedovoluje se o obě starat tak, jak bych chtěla a jak děti potřebují. Takhle sice nejspí budeme mít "rozmazleného jedináčka", ale její maminka bude zdravá, čilá a v pohodě. A to je to nejdůleitějí.
Podle mého názoru záleí jak na povaze, tak na schopnosti tolerance a obětování se(berte s rezervou), tak na finanční stránce rodiny.
Pokud si ena těhu i mateřství uívá, nemá problémy a svoje potřeby odsune trochu stranou a vychová bez problémů dvě a více dětí s malým věkovým rozdílem, má můj velký obdiv! Pokud se na to ale necítí a jen trochu pochybuje, měla by jetě s druhým počkat. Kadá maminka musí být pro své dítě předevím "tady a teď" a ne mylenkama někde jinde s pocitem, e takhle to vlastně nechtěla.
Není tady
Holky, naskenovala jsem pro vás pár starých fotek, jak jsme s dětmi věkový rozdíl 13 měsíců fungovali. Posuďte sami:
http://foto.dama.cz/foto.php?f=667047
http://foto.dama.cz/foto.php?f=667048
http://foto.dama.cz/foto.php?f=667069
http://foto.dama.cz/foto.php?f=667050
http://foto.dama.cz/foto.php?f=667049
http://foto.dama.cz/foto.php?f=667051
http://foto.dama.cz/foto.php?f=667052
http://foto.dama.cz/foto.php?f=667053
http://foto.dama.cz/foto.php?f=667058
Není tady
Tuli já o druhým prckovi nechtěla ani slyet 4 roky pořád jsem tvrdila e u NIKDY VÍC a to jsem měla zlatíe, pak najednou bum, u jsem chtěla druhý a ejhle, ono to nelo take nakonec mám kluky o 6 let a straně jsem si druhýho mimíska uila, starí u byl naprosto samostatný a přestoe v začátcích trochu árlil, tak bráku miluje a mají hezký vztah i přes ten věkový rozdíl a já si je uila oba, ádná honička, stresy, dlouhá mateřská, dvoje pleny atd se nekonalo, kdybych měla volit znovu, la bych tak do 4 letého rozdílu prcků.......
Není tady
čekanko, takze tak kdyz diteti prvnimu jsou tri se snazit otehotnet? nejak jsem se taky nad tim zacla zamyselt, ze je fakt asi blbost jit do prace na rok, dva(aby byli max od 6let), jeste v mem oboru se vse hrozne rychle meni a tak se budu zaucovat prakticky od zacatku. Dost me to zacina lamat. v červenci mame mit svatbu, tak jsem si zahravala s myslenkou, ze bych po svatbe vysadila prasky(verunce bude necelych 2,5), no a ze bych tedy navazala pak druhou materskou. samozrejme by mi asi vyslo ze budu nejakou dobu doma na neschopence, protoze nemusim otehotnet hned. No ale nejak me lame zase zpatky financi stranka(ze zase jen materska z meho platu) a rikam si zda mi to nepoleze na mozek byt dalsi tri roky doma, mam to docela cerstve jetse, jak to bylo v sestinedeli(sileny), porod. Nevim, vse ma sve pro a proti. a vaham....
Jen me zajima, zda to nekdo vi, jak to je s rodicakem(i materskou), kdyz takhle navazu dalsi materskou, mezitim pripadne neschopenka? jak vysokou materskou mi budou vypocitvavat? budou vubec? nebo rovnou rodicak dostanu? a mam narok mit na tri roky?
Není tady
Kamči,já jsem otěhotněla v 1,5 Matýska malá se narodila,kdy mu byli 2 roky a dva měsíce,byla jsem na rodičáku s Matýskem a přestupovala na novou mateřskou dovolenou est týdnu před porodem,ten měsíc co jsem nastupovala na mateřskou jsem měla část rodičáku a část mateřské a jetě jsou to měla komplikované tím,e jsem měla nií mateřskou ne 7600,- a kady měsíc mě dorovnávali tu mojí mateřskou do 7600,- snad to píu srozumitelně a myslím,e teď se budu muset domluvit se zaměstnavatelem na ukončení poměru ve třech letech árky i kdy zůstávám doma 4.roky.
Není tady
Jetě bych se chtěla se trochu vyjádřit k tématu....já jsem netuila,e nae snaení o druhé mimí bude tak rychlé,otěhotněla jsem hned jak jsme to začali spí zkouet a musím říct,e první rok byl trochu těký,ale druhý je daleko lepí a nevím jestli je to ideální věkový rozdíl,jsem moc ráda,e mám obě děti tak blízko,myslím,e to oboum prospívá,malá je mooc ikovná spoustu věcí odkoukala od Matýska a Matý je troku pomalejí myslím,e mu také pomáhá,kdy by byl sám tak by to bylo myslím horí,ale kdy přemýlím o třetím,je takové s ? jestli,ale chtěla bych aby byli troku starí,tak do 5.let,ale nevím jestli do toho jetě půjdeme to se uvidí.....
Není tady
Matali: takze chapu to tak ze materska neni prakticky(jako druha co se vypocitava, jako u prvniho se mi pocitala z platu) ale rovnou rodicak? nebo to chapu blbe, jsem z toho zmatena:)))) kdyztak mi to pisni do sz at to tu nerusim.K
Není tady