29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stránky: 1 2
Ahoj holky ,
moc prosim o radu a zkusenosti.Sofinka se mi posledni dobou priserne krouti po jidle ,nezda se mi to jako normalni boleni a prdiky ,spis jako by mela primo krece ,pokazde v klidu lezi a zniceho nic se srdceryvne rozplace ,strasne se cela zkrouti a mlati rucickama ,nozickama ,ze je tezke ji udrzet.Zda se mi ,ze se to dost stupnuje,takze jsme byly na odberu stolicky a zitra budou vysledky.Posledni dva dny mela stolicku nejakou nazelenalou a hodne tuhou.Moje doktorka tvrdi ,ze ji davam moc mleka a tim ji ucpavam Ma pres 4 kila a ji po 3 hodinach asi kolem 100ml ,nekdy vic ,nekdy min.Na kazde kontrole mi rika ,ze ji mam davat min ,ted mame povoleno 80ml ,ale to ji asbsolutne nestaci
.Jsem z toho zmatena ,nechci aby trpela bolenim ,ale hlady taky ne ..Je mozne urcit kolik ma dite snist?Myslela bych ,ze ma kazde jinou potrebu a tim padem se neda zanest do tabulek.
A jeste jeden dotaz.Podle sestricky by mohla vadit i kombinace MM a UV.Kojim jen castecne ,vzdy mala vypije jen tak 20,30ml a zbytek Nutrilon. Pokud by to vazne vadilo ,nejradsi bych to zabalila ,protoze ta kapka mlika snad za to ani nestoji
Diky za rady
Není tady
Zuzi, já ti moc neporadím, my jsme jen kojili. Ale určitě koukni na ww.kojeni.net Tam ti Jiřinka poradí, nebo si to najdi v odpovězených otázkách. Co já vím, tak dítě má za den vypít jednu šestinu své váhy. Tak si to spočítej.
A držím palce
Není tady
Zuzi, my měli MM a UV taky, nikdy neměl problémy s bříškem. Nepíšeš do dáváte za UM, tipuji nutrilon ten velký. No můžete pro začátek zkusit vymět za Nutrilon Comfort, je tam ta bílkovina víc štěpená a je to lepší pro bříško. Musíš ale dodržovat dávky podle návodu, nepamatuji si je. Nedávat víc, protože se pak dítě moc přecpává, mlíčko se mu vrací do jícnu, pálí to a po jídle je neklidné. Pokud ti připadá nenajezená, existují mléka více sytící (forte).
Kojení nebal, zkus to rozjet víc, pokud potřebuješ tipy, jsou opravdu na kojeni.net. Každá kapka dobrá. Můžeš taky vyzkoušet jeden den jen dávat UM, mlíko odstříkávát, abys věděla, zda to není příčinou problémů..
Není tady
Zuzi, ja sice s UM zkusenosti nemam, ale kojeni bych taky nebalila, naopak se snazila vic.
Na tech Jirincinych strankach najdes spoustu rad.
Ja jsem mela mleka malo, udelalo se mi poradne az po sestinedeli....a kojim do ted
Není tady
Zuzanko, mám dvojí zkušenosti s mícháním mléka
Za prvé, zkus do připraveného mléka dát pár kapek např . sab simplexu (nebo podobných kapek, dneska už je víc druhů). To nejen že pomůže trošku při "prdíkách" ale také to zlikviduje případnou pěnu v lahvi, kterou dítě nesmí vypít.
Za druhé, používáš nějakou antikolikovou lahev?
Bolesti bříška přišly přesně v době kdy jsi začala míchat mlíko?
Ano, jsou děti, kterým vadí michání mléka a mohou z toho mít bolesti bříška, proto se třeba doporučuje mezi kojením odsávat nejen na podporu tvorby dalšího mléka, ale také aby jsi mohla nakojit a dokrmit vlastním mlékem.
Do dvou měsíců od porodu se dá prý v klidu rozkojit, do tří měsíců je ještě docela velká šanc.
Určitě zkus navštívit nějakou laktační poradkyni, buďto Ti pomůže se rozkojit a poradí co a jak, nebo Ti řekne jestli Tvá snaha má smysl (nevím co děláš pro zvýšení tvorby mléka).
Další věc je, že dítěti může vadit mléko které používáš. Není značka UV o které by se dalo říct že vyhovuje všem dětem , cena ani značka není rozhodující.
Moje starší dcera měla strašné koliky, časem jsme zjisili že je to UV, pro druhou dceru jsem dlouho hledala co jí koupit a nakonec je pro ní nejlepší to co vadilo té starší.
Není dobré měnit krabici co týden, ale ve tvém případě bych asi měnila.
Už netuším kolik je v tomto věku doporučená dávka, je to sice orientační , některé děti vypijí trošku víc, ale pokud je doporučeno třeba 90 ml po 4 hodinách a ona dostává 100ml UV + 30 ml MM po 3 hodinách tak je to moc.
Pokud si myslíš že jí to opravdu nestačí tak jí třeba zkus znovu po nakrmení UV přiložit. Nebo si znovu zkus nechat udělat převážení kolik nakojíš ......
Není tady
Holky ten Nutrilon asi zkusim
S tim kojenim to ale nevidim moc ruzove .Zatim to nevzdavam ,ale pochybuju ,ze se to zlepsi a mlicka zazracne pribide.
Na ty stranky o kojeni se nejak nemuzu dostat ,ukazuje mi to pritomnost viru je to mozny?
Není tady
Já přikrmovala od pátého týdne, co jsem začala díky stresům doma ztrácet mléko, problémy jsme neměli, dávala jsem Bebu. Malý měl klasikou tříměsíční koliku, která zmizela ukončením třetího měsíce a posílením břišního lisu. Dávala jsem Bebu + MM. Jediný problém byl ten, že mi postupně odmítal MM a tak se ho tvořilo čím dál tím méně a už jsem se nerozkojila i když jsem se moc snažila. Používala jsem antikolikovou lahev od Aventu, dělá jí i Mam, tak vyzkoušej. Co se týče množství mléka, neřešila jsem to, nakojila jsem a pak dokrmila UM, co se do něj vešlo .
Spunte ,tu lahev mam tommee tippee antikolikovou.
Mlicko micham od zacatku ,ja nemela v porodnici zadne mliko ,tam nam doporucili HIPP ,ale po tydnu jsem ho vymenila za Nutrilon,poradne krouceni prislo teprve posledni dva tydny a spis se dost stupnuje
Laktacni poradkyne mi doporucila homeopatika ,ty jsme brala tyden ,bez nejakeho vysledku.Jinak prikladat a to je tak asi vse.
Ja vlasten presne nevim co delat pro zvyseni tvorby mleka ,ale jestli to zahrnuje odsavat co dve hodiny a krmit co tri ,tak to jsem delala a taky zadna odezva.Mozna to byla kratka doba ,ale s tim jak se mala porad krouti ,rve a nosim ji stale na rukou si to uz nejak nedovedu predstavit to skloubit dohromady i bez toho jsem dost unavena ...
Ta doporucena davka je 120ml 6x denne.Mala vypije nekdy 90,nekdy 110 ,nekdy jen 60 a spinka ,takze myslim ,ze za den tu davku ,ale ma a ja ji neprekrmuju .. teda doufam
Není tady
Zuzanko, tak zkus ještě jiné mléko.... a pokud jí ten Hipp nevadil, tak bych zkusila ten.
Důležité je také odříhnutí, nejen po najedení ale zkus to třeba ještě čtvrt hodiny po jídle (pokud je vzhůru).
Co si rychle vzpomenu na zvýšení tvorby mléka:
1)Pít dostatek tekutin - velice dobré je pít chvilku před kojením teplý kojící čaj.
Dobré je i během kojení doplňovat teplé tekutiny.
Krom kojícího čaje je dobrá i melta. (babské rady doporučují slepičí polévku - což je vlastně dostatek teplých tekutin).
2) po kojení odsát zbytek mléka, případně odsávat i mezi kojením. Nejvíce doporučují elektrické odsávačky (ty se dají již někde i na pár dnů půjčit aby jsi do toho nemusela tolik investovat
3) důležité pro tvorbu mléka je noční kojení !
4) být v klidu a spát a věřit si že se mléko utvoří, podvědomě to nevzdávat.
5) během kojení střídat prsa, ale i polohy, dítě saje převážně mléko "uložené" tam co má bradičku, takže zkusit vyměnit prsa a pak znovu a dát jej do polohy aby byla brada u prsa jinde.
6)Nechat si zkontrolovat zda má dítě v puse dostatečnou část dvorce - tj. správná technika kojení napr. u dětské sestry v ordinaci
7) pokud je problém na začátku kojení třeba se spuštěním mléka, je dobré prsa trochu před kojením nahřát třeba termo lahví
8) nenosit moc upnutou podprsenku, pak nemusí být prostor na mléko, zkus si ji co nejvíce povolit
Není tady
Jo a také se zkus zeptat Dr. a v lékárně, jestli už takto malé děti mohou nějaká probiotika.
A ty kapky proti prdíkům dáváš?
Také se prodávají masážní gely na bříško, to spoustě dětem uleví, zeptej se Dr. nebo sestřičky jak máš bříško masírovat (bylo to tuším jen ve směru hodinových ručiček).
Některým dětem také pomáhá třeba nahřátá plenka na bříško.
A pak třeba mezi jidílem pasení koníčků, tím jak zatíná břišní svaly, tak pak lépe pracují střeva.
Není tady
Spunte diky za tipy
meltu piju kazdy den ,taktez caj pro kojici.
Odsavacku doma mam i elektrickou ,ale po kojeni uz teda z prsou nic nevydoluju .Mezi kojenim bych asi odsavat mohla ,ale to zase travim cas uklidnovanim malicke ...
V noci kojim ,ale mala uz spi trochu dyl i pet hodin ,to bych ji mela probudit ,abych dodrzela ten trihodinovy rezim?
V ordinaci mi sestricka pochvalila ,ze se mala prisava moc hezky tak aspon neco je v poradku
No a podprdu nenosim ,mam jen lambady ,protoze na tak mala prsa ani kojici podprsenku nesezenu
Myslim ,ze ta probiotika se urcite muzou uz ted ,ale dr. se jeste znovu zeptam
Na prdiky jsem mela Sab ,pak Baby calm ,bez valneho uspechu a ted davama od vcerejska do mlicka LEFAX.
Brisko masiruju Pupikem nekolikrat denne i v noci a pri tom se docela pekne vyprdikuje ale plinka nepomaha ani trochu.
Konicky paseme
Není tady
Nebuď jí, ale sebe
A odsaj po 2,5 hodinách mléko a po 2,5 hodinách nakoj a vyplníš tím ten prostor kdy 5 hodin spí
JInak bohužel jsou děti,které to bříško jako malé trápí a rodiče si to "užívají" s nima
No a jako další nouzovka je, že někdo tvrdí že mu pomohlo k rozkojení černé pivo, ale to bych asi riskla jen před tou 5ti hodinovou pauzou v noci
Není tady
Zuzi.... ak mozem prispiet svojou skusenostou tak asi tolkoto:
-.ja som nekojila uplne od sameho zaciatku a pri striedani UM a MM to bolo u nas dost peklo, aspon myslim, ze to malo suvislost s tym, lebo maleho brusko bolelo paradne a tiez sa krutil, ked sme presli na UM tento problem bol len vynimocny
-stolica je zelena od prebytku zeleza v UM, pripadne po vypiti vacsej casti len predneho mlieka.... mozes si vybrat
-ja som asi tri tyzdne dozadu presla u maleho na Nutrilon Comfort a mozem ho len a len pochvalit.... naozaj je maly po nom kludnejsi, aj ked ako vsetci vieme, kazdy den je u babatka iny.... u nas zostava problem akurat dost caste blinkanie po jedle, ale to sa snad casom upravi a to grgáme ukážkovo.... takze neviem.....
Není tady
Ahoj Zuzi,
řeším v podstatě stejný problém MM dochází, najíždím na dokrmy a hledáme formuli,která Tobimu sedne. Prozatím se ale notně zhoršila kolika, má tuhou stolici po UM (to UM dávám na noc, kdy už nic moc ze sebe nevydoluju). Tobi se poslední dny kroutí jak had, pláče, občas úplně vyvřískne bolestí. Prdy mu docela jdou, ale vykakat se je problém, obzvlášť dopoledne (po noci na UM). To mu nejde, rourkou ho vydráždím, tak za šíleného brekotu vytlačí trochu nazelenalé pasty, nebo mu přimáčknu nožky k bříšku a v podstatě to z něj vytlačím. Ale to dál prostě nejde
Pak ho zblbnu kojením a MM a je to tu nanovo.
Vyzkoušela jsem Bebu a BaBio a jestli se to nějak nesrovná, tak pak zýkusím Nutrilon Comfort. Jen přemejšlím,kolik času tomu mám dát, resp. jak dlouho ho případně nechat trápit na UM, který mu nesedne, než koupím jiné...
Taky si myslím, že mu to kombinování moc nesedne, už jen proto, že pokaždý má jinou stolici (po MM míchaný vajíčka krásně tekutý, po UM tuhá nazelenalá pasta, kterou nezvládá vytlačit )
Není tady
Bubu diky za zkusenost Tak at se Davidkovi to blinkani upravi
Nutrilon koupime hned zitra i probioticke kapky,jen doufam,ze se muzou dohromady s tim Lefaxem ..
Very s tim kakanim je to u nas stejne ,jen s rourkou ale dnes uz 4x a to je docela dost ,po tom co kakala jen jednou za 3 dny ,mam pocit,ze je ted malicko klidnejsi ,ale pssst nechci to zakriknout
S tou nazelenalou stolickou je to tedy normalni??On to tak mela synovecek,hrozne boleni ,krouceni ,vubec nespal a kdyz zacal zelene kakat ,tak mu dr. konecne vzal odbery a maly dostal ATB na nejaky virus ,nebo bakterie ve strevech a razem spal uplne klidne a vsechno bylo v poradku.Takze ja mam z tohodle strach.No ale zitra se uvidi .
Ten Nutrilon Comfort si hodne holky chvali ,takze myslim ,ze vam snad taky pomuze a pry tak dva tri tydny ,nez se to projevi .. tak se obrnme trpelivosti
Není tady
Ahojky Zuzi, já taky zkusila na rozkojení všechno a prdlajs, všechny rady marný, častý odstříkávání, melta, kojící čaje prostě nic, tak si z toho nic nedělej prostě někdo má a někdo ne, mě se Vojtíšek vůbec nechyt u prsu (teď už asi dvakrát ano, ale to musí být dobře naladěnej a to tak 5 minut tahá a zalomí to si někdy říkám, jestli já nemám v tom mlíce Rohypnol
)
Jinak jsem z porodnice měla Bebu a po týdnu jsem přešla na Nutrilon. Tu tužší stolici měl Vojtíšek ze začátku, když měl více UM než MM teď jsme na tom tak půl napůl a kadí co 1-3 dny. Jinak na ta nazelenalá stolice při UM může být z přebytku železa v UM a mimča ho nestráví.
Není tady
Hrozinko uz se tim tak netrapim ,dokud neco tece (teda spis kape ) tak to budeme delat jako dosud a az prestane ,tak proste prestane.
No a holky ,ta zelena stolice ,spis teda brcal ma na svedomi nejaka bakterie ,takze mame nasadit probioticke kapky a snad bude uleva rychla.
Sofinka ted kaka 4x denne ,ale pokazde az po tom ,co ji dam rourku .Tak snad se upravi i tohle a bude plnit plinky sama
Není tady
Zuzanko, Adam je od narození na MM+UM.. Zpočátku měl po hodině kojení hlad, takže vypil 60ml.. Od toho 2 měsíce 90ml a teď už střídám po těch 2.5h kojení s UM.. Nejradši už bych se na to kojení vykašlala, protože se u toho kroutí. Pořád ho musím nějak nastavovat, aby chvilku v klidu pil a víc mi to MM zvrací.. No prostě s UM je větší pohoda, ale zkusím to ještě do toho půl roka vydržet.. Takže můj závěr je, že Adamovi je nepohodlná ta poloha při kojení a hodně se naloká i vzduchu..
A že nekojím plně, tak to mě trápilo možná u Nely, ale u Adama už je mi to buřt
Není tady
Zuzi ahoj, tak koukám, že taky válčíš!! No, my byli skoro celou porodnici na Nutrilonu, ale přikládala jsem poctivě, ale stejně papal jen ze stříkačky.. až poslední den se mi ho podařilo nakojit - bez podpory sestřičky. KOjila jsem v leže, prostě nám to tak líp vyhovovalo - měla jsem obě ruce k dispozici.
no a pak mi pomohlo to, co psala už nahoře Spunt - pít to chce fakt aspoň 3 litry, odsávala jsem ještě aspoň 10 min po kojení ( i když je to záhul, a i když nic moc neteče, to neva, důležitý je to sání), vstávala jsem v noci a odsávala ještě po kojení (to bylo vždycky mlíka víc (skladovala do mražáku - ale nikdy už nevyužila). Když to šlo, tak před kojením jsem se nahřívala (prsa ve sprše) a pak ještě vytvarovala odsavačkou bradavku a spustila pár kapek před kojením, abych mu to ulehčila....
a pak ty kojící čaje, melty atd.. Fakt se povedlo! ve 24 dnech měl už 4700 g a to jsme šli z porodky s 3300g! Pak byla ještě krize koncem 3 měs.. no a kojím doteď, mlíka dost... kdybysme nemuseli v 6 m začít s přikrmama (a moc jim ještě pořád nedá), určo by si ještě vystačil - je to prsomil a už má 9,5 kila..
tak jen, že jsem to taky viděla bledě, ale podařilo se - tak Tobě i Sofince přeju totéž!! Jinak s UM bohužel neporadím Nikdy jsme ho doma už pak nedělali.
Každá kapka MM dobrá, ale pokud by to nešlo, tak se nedá nic dělat, Nutroš je určo taky skvělej
Držím vám pěsti!
Upravil(a) Berka (23. 10. 2009 23:20)
Není tady
Zuzi, nazelenalou stoličku může mít z UM, tohle mi tvrdil náš dr. Nikča byla na UM+ částečně MM,ale toho moc nebylo,navíc nechtěla pít,tak jsem vydržela do 6měs odsávat a dokrmovat Bebou. Bolení měla,ale neřekla bych, že něco až tak hrozného.Krmila jsem MM + UM, pak jsem zkoušela dávat jen MM a na další UM,ale rozdíl jsem v tom neviděla,ale u nás byl problém ten, že malá nechtěla pít ani z láhve, musela jsem ji nutit, kdybych ji nenutila, vypila by ve 4 měs. 30ml. Zkusila jsi na to bříško BabyCalm kapky?
Asi je to věcí názoru každého dr a maminek,ale my jsme z porodnice šly s Bebou a když jsem se v práci naší revizní dr ptala, jestli nemám raději přejít na Nutrilon, řekla mi, že ne, že Beba je to nejlepší co z UM je,ale jak říkám, asi to platí co dr to názor. My jedeme Bebu doteď. Bylo jen pár dní, co nekakala, jinak kakala několikrát denně, problémy má až teď.
Ke kojení je fakt důležitý hodně pít, to mi říkali i v porodnici,ale já jsem asi nepila dostatečně
Držím pěsti a moc na vás myslím!
Není tady
Zuzi, mlicko a jeho tvorba je take hodne o psychice,jak jsem jedla homeopatika cca 3 mesice a bylo to super. Dokud si budes rikat,ze uz se nerozkojis a ze mas malo mlicka,tak to tak proste bude,protoze takovy impuls davas svemu telu a to stejne plati i o tech homeopaticich. Prikladat,prikladat,prikladat a co nejvice odstrikavat v noci,kdy se tvori mlicko nejvice a nejlepe. Je to drina, moc pomahaji i zahustene polevky a vyvary, na prdiky kmin,mohu jen a jen doporucit. Take jsem bojovala s mlekem a nakonec jsme kojili do 14ti mesicu,pak se syn odstavil sam. Hodne stesti a hlavu vzhuru.
Není tady
SLniečko já tohle všechno dělám, a stejně množstvá mléka , které idstříkám a odkojím za den je cca 300-500 ml a ne 1000ml kolik můj syn vypije, a jsem i v psychické pohodě už, ikdyž jsem si problémy s kojením mnohokrát obrečela, 2 hodiny v noci odsávám, po každém kojení taky odsávám, mezi ním taky a prostš víc není - neříkám , že je případ Zuzanky , moc jí přeju , aby šla v tvých šlépějích a ne mojich
Upravil(a) janabas (1. 11. 2009 16:21)
Není tady
Jani,tezko rict,ja mam pocit,ze Matovi i to malo,co jsem mela stacilo, bylo to hodne videt potom u prikrmu, nechtel moc,ale malo a casteji a mame to tak dodnes,takze jsem toho mlicka take mela hooodne malo a od 5ti mesicu jsem nekojila v noci,protoze Mata se proste rozhodl,ze mu to za to nestoji a radsi spal. A ja s nim,takze v noci jsem neodstrikavala ani nahodou, je to tezke a cim to je netusim. Moje mama mohla delat kojnou,otcova matka nemela mleko zadne,ja jsem jen vedela,ze kojit chci a to co nejdele,ze to nebyla zadna slava bylo videt i na diteti,ktere se ze dne na den odstavilo ve 14tem mesici.
Az tehdy dostal prvni umele mlicko a take se naucil na neco jineho nez na prsiko.
Není tady
Taky nechápu jsem na tom jako janca cca 400 ml za den odstříkám, malý se u prsu nechytá vůbec, veškeré pokusy o přiložení skončily řevem a vzteklým mrskáním, na které jsem neměla nervy ani srdce nechat trápit to malé miminko, zkoušela jsem odsávat co 1,5 hoďky čaje, homeopatika, psych. pohodu a prostě nic mi tu laktaci nezvýšilo, takže pořád doluju tu trochu odsávačkou a dávám to Vojtíškovi flaškou. Někdy je to strašně psychicky i fyzicky náročný, ale ještě pořád bojuju
Prostě mi přijde, že i kdybych se na hlavu postavila, a země se začla otáčet v protisměru moje prsa víc nevyprodukujou.
Není tady
Stránky: 1 2