Oznámení

1. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednoduše upéct to nejlahodnější cukroví!

1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je všechny a také tradice s nimi spojené.

• Diskuse
  •  » Duchovní
  •  » Pro nevěřící: Ovliňuje víra v Boha vašich blízkých vztah mezi vámi?

#51 5. 11. 2009 12:25

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Valašsko

Re: Pro nevěřící: Ovliňuje víra v Boha vašich blízkých vztah mezi vámi?

Nikde tam odsuzování nevidím, pouze popis jejích zkušeností a dotazy. Ale je pravda, že slova jsou mnohdy jako obrazy - každý tam vidí to, co právě vidět potřebuje a co jej obohatí. Ano, dala dotaz, pak ten, kdo se cítí odpovídat, odpoví. A ona je skvělý člověk.

Nehledejme dokonalých květů.. nebo všechny květy jsou dokonalé.  Všichni jsme naprosto dokonalí a naše cesta životem - to je postupné uvědomování si této dokonalosti.

Není tady

#52 5. 11. 2009 12:33

commex
♥♥♥----
Místo: Ostrava

Sakura napsal(a):

commex, to me mrzi, ze se kvuli vire se svou zenou rozvadis. Bohuzel mi to pripomnelo jednoho kamarada, co jsme s manzelem poznali za naseho pobytu ve Svedsku. Byl uz v te dobe rozvedeny, jeho byvala manzelka byla Polka, silne verici. Take se rozvedli kvuli vire - ona travila vsechen volny cas se svymi souverniky, kazdou nedeli chodila do kostela. Kamarad ji miloval, proto to chtel byt spolu dal, ale nakonec se s nim rozesla ona. Asi cekala, ze ho o sve vire jednou presvedci, ale dlouho odolaval, tak se s nim rozesla. Nastesti ale nemeli deti.

Myslis, ze se to jeste neda zachranit, kvuli vasemu synovi?

Sakura.....
Tak jsme byli dnes v 10.00 rozvedeni...
Máme střídavou péči..Také to nebylo podle představ mé ženy,ale pokud by nesouhlasila,byl by syn svěřen do mé péče...Ještě že byl alespoň soudce rozumný a vnímal to,co chtěl ten malý človíček...

A tohle by si měli přečíst všichni zúčastnění...
Vzal jsem si věřící ženu...Mé myšlenkové pochody se ubíraly směrem:Je to věřící holka,bude hodná..To jsem ještě nevěděl,co znamená (nevím jestli tohle slovo je správným příměrem"Ortodoxní"...Ale použiji je..) být ortodoxní věřící-neboli křesan...Bohužel jsem to začal zjišovat pozdě,v době,kdy už byl na cestě  nový človíček...
Snažil jsem se  necelých sedm let pochopit postoje a myšlení své ženy..Byl jsem(a stále jsem) tolerantní vůči ní samé i vůči její víře...Nebylo tomu však obráceně..Nebyla tolerantní vůči ničemu a nikomu,co nebylo Boží..Před světskými věcmi a způsoby apod byla předem zablokovaná a viděla v nich něco,před čím je třeba se mít na pozoru...
Jako křesan (a to vycházím z Biblického učení) by měla být pokorná,skromná atd..Opak je pravdou..Ale vždy si to dokázala sobě vlastním způsobem vysvětlit,že je to takhle dobře..Před Bohem...I když to byla sebevětší do nebe volající blbost...
Co je na tomto nejhorší?Pokud křesan někomu ublíží,svěří tento svůj poklesek Bohu,ten mu odpustí(v podstatě si křesan odpustí jménem Boha sám) a tewn,kterému ublížili?Ten a se s tím vyrovná jak umí...Oni jsou již za vodou..Před Bohem...Cítíte v tom to šílené pokrytectví????
A teď se bavme o tom,kdo se chová rovněji?Ten,kdo chce skutečně být v pohodě a dělat dobré věci pro druhé,bez ohledu na to,zda je věřící,nebo ne?Nebo ten,kdo je sice věřící-v tomto případě křesan,přesto,že jeho kroky jsou na hony vzdáleny tomu,co jej učí Bible?
Jsem věřící..Ale trochu jinak..Věřím na zdravý rozum..Na dobro druhých lidí,že nejsou lhostejní...Věřím hlavně v sebe...Chci být pro druhé úsměvem,pomocnou rukou....A to nutně nemusím být ve spojení s nikým nadpřirozeným....Dělám to proto,že chci!!!Že jsem svůj..Že vnímám,že takhle je to správně..Nedělám to kvůli žádnému zalíbení se Bohu,nebo někomu podobnému...
A co mne prudí?Pokud jsem se dal kdykoliv do debaty s kýmkoliv věřícím,a nebylo takových rozhovorů v mém případě málo,vždy z toho vzešlo,že mé kroky řídí Bůh...A přes to ze strany věřícívh nejede vlak...

Není tady

#53 5. 11. 2009 12:57

Rozmarila
Zablokovaný

DaiTerr napsal(a):

Nikde tam odsuzování nevidím, pouze popis jejích zkušeností a dotazy. Ale je pravda, že slova jsou mnohdy jako obrazy - každý tam vidí to, co právě vidět potřebuje a co jej obohatí. Ano, dala dotaz, pak ten, kdo se cítí odpovídat, odpoví. A ona je skvělý člověk.

tak pokud je člověk šokován obyčejnými letáky s náb.tématikou ......tak to jako normální TOLERANTNÍ  postoj k věřícím nebude.............já nejsem šokována takovými věcmi, protože o tom vím víc........Sakura slepě odsuzuje věci, kterým nerozumí ........jak je dobře vidět, ty také vidíš jen to , co se ti hodí ........

A si komplikujete život sebevíc, on sám se zjednoduší.

Není tady

#54 5. 11. 2009 12:59

agewa
♥♥♥♥♥♥-

mě tedy vadilo to, že oni si dokáží JAKEKOLIV svoje jedníání ospravedlnit tím, že to chtěl Bůh.Pak začnou vytahovat pasáže v Bibli, které se jim hodí .

Není tady

#55 5. 11. 2009 13:02

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-

Rozmarila napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

tak pokud je člověk šokován obyčejnými letáky s náb.tématikou ......tak to jako normální TOLERANTNÍ  postoj k věřícím nebude.............já nejsem šokována takovými věcmi, protože o tom vím víc........Sakura slepě odsuzuje věci, kterým nerozumí ........jak je dobře vidět, ty také vidíš jen to , co se ti hodí ........

Je to tvůj názor a já ho respektuji. Nic víc, nic méně wink

A opravdu člověk vidí to, co sám chce a co k vývoji potřebuje big_smile

Nehledejme dokonalých květů.. nebo všechny květy jsou dokonalé.  Všichni jsme naprosto dokonalí a naše cesta životem - to je postupné uvědomování si této dokonalosti.

Není tady

#56 5. 11. 2009 13:05

Rozmarila
Zablokovaný

agewa napsal(a):

mě tedy vadilo to, že oni si dokáží JAKEKOLIV svoje jedníání ospravedlnit tím, že to chtěl Bůh.Pak začnou vytahovat pasáže v Bibli, které se jim hodí .

ale tohle nejsou věřící lidi , ale lidi kteří víru zneužívají ve svůj prospěch ........a vᚠproblém je v tom , že to neumíte poznat ...........kde je psáno že každej kdo říká že je věřící je opravdu věřící člověk??Commex kalkuloval s tím, že bude hodná,když je věřící .......tak nám tu nemůže psát něco o pokrytectví věřících........

Není tady

#57 5. 11. 2009 13:14

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Rozmarila napsal(a):

Sakura napsal(a):

Rozmarila, dekuju za prispevky, ackoliv tohle vlakno nebylo mysleno jako utok na verici, ci naopak aby verici me o sve vire zacali presvedcovat. Otazka byla, jsetli verici a neverici spolu muzou mit pratelsky vztah, aniz by se tocil okolo otazky jejich viry ci neviry. Ty jsi do tehle diskuze vstoupila a aniz me znas, uz jsem podle tebe nevyzrala  a mela bych co nejdriv vstoupit do nejakeho nabozenskeho spolku. To je presne to, co mi na vericich, co nuti nekoho do jejich viry, vadi. To ovlivnovani, ta nadrazenost, ktera ze tvych vet primo cisi.

Protoze vidim co vidim vstupuju s tim do diskuze.
Sakuro,to vytucnene sis v Rozmaril. slovech uz nasla sama ,ja osobne to tam nikde nevidim. 

Rozmarila se podle mne celou dobu pokousi rict,ze nekde uvnitr sebe zavrhujes,ci odmitas chapat a akceptovat lidi kteri jsou v nejakem nabozenskem spolku. Tomu rika nevyzralost. smile

Pokud by jsi sama v sobe nemela ono odmitani na zaklade svych drivejsich zkusenosti,nemusela by jsi se ani ptat zda verici a neverici muzou spolu vychazet. Nebot samozrejme muzou a jedine proto ze uvnitr sebe ten verici nebude odmitat nevericiho a bude ho chapat a neverici  uvnitr sebe nebude odmitat vericiho. Tedy Ty.  smile
Letak jeste neznamena nic.Je jen tim cim pro Tebe v danou chvili je ci neni. Pro Tebe to ale byl problem,utok(nebo tak nejak jsi to priblizne rekla) a Rozmarila chtela rict, ze pokud by jsi se na to dokazala divat jinak- jako treba naopak,tedy tak,ze to zadny utok ci problem neni a zacla by jsi vic verit v sama sebe pak by vsemu bylo samozrejme jinak.

Pisu to proto ze Rozmarilu chapu takhle a pokud ji chapu spravne ci nespravne tot jedno jest,nebot tak jak ji chapu tak s ni souhlasim.  smile

Upravil(a) hirondel (5. 11. 2009 13:17)

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#58 5. 11. 2009 13:18

commex
♥♥♥----

Rozmarila napsal(a):

agewa napsal(a):

ale tohle nejsou věřící lidi , ale lidi kteří víru zneužívají ve svůj prospěch ........a vᚠproblém je v tom , že to neumíte poznat ...........kde je psáno že každej kdo říká že je věřící je opravdu věřící člověk??Commex kalkuloval s tím, že bude hodná,když je věřící .......tak nám tu nemůže psát něco o pokrytectví věřících........

Rozmarila.....
Ty jsi úplně mimo mísu....Abys do toho zamotala kalkulaci....No potěšhrábě... big_smile
Pokus se číst mezi řádky...wink

Není tady

#59 5. 11. 2009 13:23

commex
♥♥♥----

hirondel napsal(a):

Rozmarila napsal(a):

Sakura napsal(a):

Rozmarila, dekuju za prispevky, ackoliv tohle vlakno nebylo mysleno jako utok na verici, ci naopak aby verici me o sve vire zacali presvedcovat. Otazka byla, jsetli verici a neverici spolu muzou mit pratelsky vztah, aniz by se tocil okolo otazky jejich viry ci neviry. Ty jsi do tehle diskuze vstoupila a aniz me znas, uz jsem podle tebe nevyzrala  a mela bych co nejdriv vstoupit do nejakeho nabozenskeho spolku. To je presne to, co mi na vericich, co nuti nekoho do jejich viry, vadi. To ovlivnovani, ta nadrazenost, ktera ze tvych vet primo cisi.

Protoze vidim co vidim vstupuju s tim do diskuze.
Sakuro,to vytucnene sis v Rozmaril. slovech uz nasla sama ,ja osobne to tam nikde nevidim. 

Rozmarila se podle mne celou dobu pokousi rict,ze nekde uvnitr sebe zavrhujes,ci odmitas chapat a akceptovat lidi kteri jsou v nejakem nabozenskem spolku. Tomu rika nevyzralost. smile

Pokud by jsi sama v sobe nemela ono odmitani na zaklade svych drivejsich zkusenosti,nemusela by jsi se ani ptat zda verici a neverici muzou spolu vychazet. Nebot samozrejme muzou a jedine proto ze uvnitr sebe ten verici nebude odmitat nevericiho a bude ho chapat a neverici  uvnitr sebe nebude odmitat vericiho. Tedy Ty.  smile
Letak jeste neznamena nic.Je jen tim cim pro Tebe v danou chvili je ci neni. Pro Tebe to ale byl problem,utok(nebo tak nejak jsi to priblizne rekla) a Rozmarila chtela rict, ze pokud by jsi se na to dokazala divat jinak- jako treba naopak,tedy tak,ze to zadny utok ci problem neni a zacla by jsi vic verit v sama sebe pak by vsemu bylo samozrejme jinak.

Pisu to proto ze Rozmarilu chapu takhle a pokud ji chapu spravne ci nespravne tot jedno jest,nebot tak jak ji chapu tak s ni souhlasim.  smile

Souhlasím s Hirondelem....
V tom,že můžou věřící s nevěřícími spolu vycházet...Také v tom,že člověk by měl sakra pevně věřit sám v sebe...
A jestli je někdo věřící,nebo nevěřící,to je jen a jen na něm...A rozhodně nemohu člověka posuzovat,nedej Bože jej degradovat jen proto,že věří,nebo nevěří...
Ale o tom tady svým způsobem píšeme všichni..Jen se mi zdá,se ta diskuse posunula někam jinam...
Každý máme za sebe nějaké ty zkušenosti,které nás nasměrovaly buď pozitivním ,nebo negativním způsobem...

Není tady

#60 5. 11. 2009 13:29

Rozmarila
Zablokovaný

Tou jednou větou kterou jsi o ní napsal je řečeno vše Commex......je věřící, bude hodná........kalkuloval jsi a vrátilo se ti to desetkrát ..........věřící jsou podle tebe pokrytci a ty jsi vypočítavě kalkuloval  s její vírou..........kdyby byla hodná to bys bral, to by ti víra nevadilo,kdybys z toho měl užitek........big_smilebig_smilebig_smile

Není tady

#61 5. 11. 2009 13:44

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-

A víte, co je na tom všem vlastně největší ironie? Že nikdo z nás většinou neví, co si s těmi druhými domluvil, než šel na tento svět..

Není tady

#62 5. 11. 2009 15:43

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

Rozmarila napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

Tak pokud je člověk šokován obyčejnými letáky s náboženskou tématikou....... tak na rozdíl od tebe, mně napadne, že s nima má špatné zkušenosti. Teda ne s letákama, ale s "věřícíma" lidičkama.

Jsme slepí a hluší k tomu nejkrásnějšímu co je ukryto v nás samých.

Není tady

#63 6. 11. 2009 1:29

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

I kdyz se diskuze zvrhla ponekud jinam, nez jsem puvodne zamyslela, chtela bych napsat, ze proti vire samotne vubec nic nemam. Vubec si nemyslim, ze vira je hloupost, uz primitivni narody vzyvaly slunce jako sveho boha, koneckoncu logiku to ma, bez slunecniho zareni by nerostly rostliny, nemeli bysme co jist, bylo by nam zima, nebo bysme vlastne vubec nevznikli. Slunce je darce zivota. Pro nekoho je to buh. Pro nekoho je buh neco jineho. Zadny problem. Problem jsou pro me ale cirkve. Kolik spachaly zla...to se neda spocitat. A kdo k nim nepatril, byl bezverec a trpel za to. Odpustky..dalsi svinarna. Vubec cela ta sarada se zpovidanim se v kostele a naslednem odpusteni "bohem". Inkvizice, bohata cirkev, ale chudi lide. Porusovani prikazani samotnymi knezimi. Przneni deti farari a dalsimi cirkevnimi hodnostari po celem svete. Podle me cirkve jsou pokrytectvi. Nekdo napise nejake uceni, aby se jim lidi ridili, ale nikdo se tim stejne neridi. Ale pro ostatni se prezentuji jako "lepsi lidi". Pritom kolik lidi mezi vericimi lze, krade, podvadi manzelky, ci dokonce vrazdi. Ne ne, nejsou lepsi, jsou stejni jako my ostatni, kteri do zadnych spolku ani cirkvi nepatrime. Je to kazdeho volba, ale to, ze je nekdo clenem cirkve ci nabozenskeho spolku, ho jeste lepsim clovekem nedela. Jak psala Rozmarila, a v tom jedinem s ni souhlasim - vsichni jsme stejni. Vsichni v neco verime, at je to cokoliv. Ale cirkve nemam rada, a to z toho duvodu, ze jedne me pribuzne uplne zblbla mozek, sama mam neprijemne zkusenosti s Jehovistama, kteri na me zvonili u baraku cele mesice, nez dali pokoj, takze proto nechci mit co do cineni s cirkvemi, spolky ci sektami. Verim si v neco sama. Proto jsem ty letaky brala jako neco, co mi bylo vnuceno nasilim. Sokovana jsem tim nebyla. Ale trosku to zmenilo vztah k te zname, jsem ted ostrazitejsi. Nechci, aby me nekdy zacala o necem presvedcovat.

Není tady

#64 6. 11. 2009 8:03

Rozmarila
Zablokovaný

Ale to je veliká škoda Sakuro..........protože ty tím pádem odmítᚠi víru a dělᚠchyby.......chybí ti základní znalosti ........například nikdy nesmíš přát vrahovi něco zlého protože ta energie jde okamžitě zpátky na tebe ......co zaseješ sklízíš.........a ty se  na takový věci udiveně ptáš.........kdyby sis s kámoškama povídala, věděla bys to...........pro samý předsudky škodíš sama sobě.........klidně si bud ostražitá,ale budeš žít hůř než člověk který zná a ví........

Upravil(a) Rozmarila (6. 11. 2009 8:03)

Není tady

#65 6. 11. 2009 8:34

commex
♥♥♥----

Rozmarila napsal(a):

Ale to je veliká škoda Sakuro..........protože ty tím pádem odmítᚠi víru a dělᚠchyby.......chybí ti základní znalosti ........například nikdy nesmíš přát vrahovi něco zlého protože ta energie jde okamžitě zpátky na tebe ......co zaseješ sklízíš.........a ty se  na takový věci udiveně ptáš.........kdyby sis s kámoškama povídala, věděla bys to...........pro samý předsudky škodíš sama sobě.........klidně si bud ostražitá,ale budeš žít hůř než člověk který zná a ví........

Předně přeji všem v této diskusi krásný usměvavý den....Sakuře,Rozmarile,Poměnce,DaiTerr,no prostě všem...
Jedny přivítal do nového dne třeba Bůh,mne a určitě Sakuru zase sluníčko... smile

Rozmarilo,podle čeho soudíš,že Sakura odmítá víru?Ha?Neodmítá-je ve svém myšlení šastná,protože to v co věří,se jí dnes ukázalo "A doslova"..Slovy věřících(Dal se jí poznat Bůh) dalo se jí poznat sluníčko...Vůbec nedělá žádnou chybu,alespoň tím,že nevyznává jiná Božstva,než ty,které chce..Dělᚠv podstatě to samé a nikdo nepíše,že by Ti chyběly základní znalosti..
Ty základní znalosti Sakura má a vůbec jí nechybí..Ostatně učil jsem se již ve škole to samé..A život mi dal za pravdu,že sluníčko je to pravé,kdo nás naplňuje něčím pozitivním..Celý život už od dětství mi rodiče vtloukali do hlavy,že jako Bůh-v tomto případě Ježíš(rodiče jsou křesané) řídí mé kroky a vše s životem spojené..Nevnímám to tak.Vnímám život jako přírodní zákonitosti..A tak to také zůstane!
Mám svůj názor,stejně jako jej má i Sakura,nebo třeba Ty Rozmarilo a jiní lidé...A to si myslím,že je pozitivní,že máme svůj názor a stojíme si za ním...Rozhodně ani Sakura,ani já nepotřebujeme být součástí nějakého stádečka(církve),které je manipulováno a přitom ne Bohem,ale obyčejnými smrtelníky z masa a kostí,stejně jako jsme my...
A nepřát vrahovi to nejhorší?To mi příjde divné...Že by mi někdo zabil třeba dítě,a já mu za to ještě poděkoval?To mi nepříjde fér...Spíše bych přitvrdil....A to nutně nemusím být zlý a násilnický.Jen proto,že nechci podporovat anarchii..

A vrátím se k Tvé větě,že Sakuře chybí základní  znalosti..Nechybí...Vyjmenovala spoustu špatností,zrovna na adresu církví..A to jsou dějiny a fakta...A teď by měla vzývat církve a náboženskou víru,stejně jako vraha a říct si:Udělali jste to jak nejlépe jste mohli?Že jste po staletí škodili,zabíjeli,prznili atd ???  Nedalo by se to postavit i tak,že ty základní znalosti a v podstatě odpuštění chybělo po staletí už té samotné církvi?

Tím,že je Sakura ostražitá,jak píšeš,není na škodu,ale je to plus a obrana,která ji chrání před podobným zklamáním,kterého se jistě již v životě setkala.Když už jsme v těch příkladech,tak třeba zrovna takové setkání s otravnými,neodbytnými Jehovisty,kteří šíří,stejně jako spousta jiných věřících,třeba jiných církví své myšlenky a evangelizují bez ohledu na to,zda o to oslovený stojí,či ne...

Připomíná mi to větu Karla Kryla : Na rohu ulice Vrah o morálce káže"!!!

Upravil(a) commex (6. 11. 2009 8:43)

Není tady

#66 6. 11. 2009 8:49

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Rozmarila napsal(a):

kde odmítá víru?
člověk může vědět i znát aniž by musela se zajímat o určitou víru.
a kde má jistotu, že kamarádky ví?

Není tady

#67 6. 11. 2009 9:33

Rozmarila
Zablokovaný

agewa napsal(a):

Rozmarila napsal(a):

kde odmítá víru?
člověk může vědět i znát aniž by musela se zajímat o určitou víru.
a kde má jistotu, že kamarádky ví?

Prosímtě už přestan utočit je to směšný ......ona nemá základní znalosti , ptá se na úplně jasný věci......ale ze všech sil se brání ......každej kdo vyznává nějaké náboženství ví, že to co zaseješ sklízíš , takže i její věřící kámošky.......už radši čti co se píše, než příště něco napíšeš ty.........lollollollol

Není tady

#68 6. 11. 2009 11:12

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Sakura napsal(a):

Vsichni v neco verime, at je to cokoliv. Ale cirkve nemam rada, a to z toho duvodu, ze jedne me pribuzne uplne zblbla mozek, sama mam neprijemne zkusenosti s Jehovistama, kteri na me zvonili u baraku cele mesice, nez dali pokoj, takze proto nechci mit co do cineni s cirkvemi, spolky ci sektami. Verim si v neco sama. Proto jsem ty letaky brala jako neco, co mi bylo vnuceno nasilim. Sokovana jsem tim nebyla. Ale trosku to zmenilo vztah k te zname, jsem ted ostrazitejsi. Nechci, aby me nekdy zacala o necem presvedcovat.

Sakuro,
Ty mas snad nejakou obavu,ze Te ta znama bude presvedcovat?  Obavas se uz dopredu aniz by se to stalo ci stat vubec muselo ,nebo melo? 
Totiz je to tak-pokud v sebe veris, neexistuje zadna moznost k presvedcovani, nebot nikdo nema ve sve moci presvedcit toho kdo si uz sam uvnitr sebe vybral. Je to ono vnitrni sebepresvedceni ktere se neboji ,neobava se nejakeho presvedcovani z vnejsku -tedy od druhych.
A treba prave to se potrebujes naucit. smile

Snad stokrat v minulosti jsem potkala Jehovisty, presto jsem nemela pocit ze me neco vnucuji a ze me muzou presvedcit,nebot jsem verila v sebe a ve svuj smer ktery si volim jedine ja sama. S usmevem ,s laskou a s pochopenim lze odmitnout jejich nabidky aniz by jsi mela pocit ze je ti neco snad "nasilim" (jak jsi rekla Ty) vnucovano.  Je to jen ve Tve mysli,ze tomu tak je,skutecnost je ale jeste uplne jina. 
Clovek co veri sam v sebe,toho nema sanci presvedcit nic z okoli co neprichazi a neslucuje se s jeho vlasnim vedomim.
Nevim jestli tomu budes rozumet,ale presto to tu je.  smile

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#69 6. 11. 2009 14:25

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

Sakuro, chápu jak se cítíš a souhlasím s tebou co se týče té církve. Taky se mi ježily chlupy na zádech, když jsem slyšela z jejich úst ty bohulibá slova a přitom realita je jiná. Jenže postupem času jsem získala víc zkušeností a můžu říct, že i v církevních řadách jsou lidé, kteří se řídí a žijou podle toho co kážou. Ale takové lidi poznᚠsvým srdcem a řeknu ti, že většina jich právě v té církvi není. Proč to tak je, je asi právě důsledek její historie, nevím nedokážu posoudit, ale myslím si to.
Jehovisté, tak ty mně taky zvonili u dveří a ze zvědavisti jsem si ty jejich letáčky přečetla. Schválně co tam píšou.... no a když si na první stránce protiřečili, tak jsem to zabalila. A řekla jsem jim to... už se neukázali.

Ke své víře nepotřebuji žádné statky a movitosti... tu mám ve svém srdci a to mi stačí.

Jsme slepí a hluší k tomu nejkrásnějšímu co je ukryto v nás samých.

Není tady

• Diskuse
  •  » Duchovní
  •  » Pro nevěřící: Ovliňuje víra v Boha vašich blízkých vztah mezi vámi?
NÁŠ TIP:

Zápatí