Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#76 21. 10. 2009 18:42

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Valašsko

Re: Téměř nekonečný příběh..

PavlaH napsal(a):

hodnocení vola i boha mi nepřísluší., měřme je činy. vůl táhne svou káru neuvědomělě, ale sem tam získá potřebu se splašit. Bůh táhne svou káru s uvědoměním jistých zákonitostí, nač se tedy plašit? Z pohledu jednoty vesmíru jedno jsou, přesto činit stejné nemohou. wink

Krásné. Děkuji. (chybí mi tu smajlík "kvítečko"..)

(Ale víš jak to je, někdo by mohl namítnout, že tu káru vlastně táhne Bůh, protože ten je ve všech věcech a bez něj by nebyla ani kára, ani vůl wink (kašli na to, to já jen tak blbnu a "filozofuju" po svém)

Nehledejme dokonalých květů.. nebo všechny květy jsou dokonalé.  Všichni jsme naprosto dokonalí a naše cesta životem - to je postupné uvědomování si této dokonalosti.

Není tady

#77 21. 10. 2009 18:50

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Mno nekašlu, jen tě nechávám tam, kde jsi.  A proto tam taky stojíš. ALe já ti mohu pouze nabídnout, udělej krok... zvednout by se měla tvoje noha. Ale co si o tom všem myslíš, je ted naprosto jasné...

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#78 21. 10. 2009 20:16

majkafa
Host

Zahlédla jsem tu někde oslovení - Majky. Jestli to bylo na mě, říkám jen tolik, že už dost let se mi ježí chlupy, když mě někdo osloví tímto oslovením. Obvykle jsou to lidé neupřímní, do očí med a v srdci jed.
Dai Terr, tvůj příběh, ač jsem ho celý podrobně nepřečetla, vnímám jako hlubokou sebelítost a představení pro veřejnost - hele, jaký já jsem chudáček. A tvé reakce tady na některé příspěvky taky.
Možná to máme společné. Kdoví.
Dík za nastavení zrcadla.

Upravil(a) majkafa (21. 10. 2009 20:16)

#79 21. 10. 2009 20:23

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Zahlédla jsem tu někde oslovení - Majky. Jestli to bylo na mě, říkám jen tolik, že už dost let se mi ježí chlupy, když mě někdo osloví tímto oslovením. Obvykle jsou to lidé neupřímní, do očí med a v srdci jed.
Dai Terr, tvůj příběh, ač jsem ho celý podrobně nepřečetla, vnímám jako hlubokou sebelítost a představení pro veřejnost - hele, jaký já jsem chudáček. A tvé reakce tady na některé příspěvky taky.

Právě.. To zrcadlo.. wink

Sebelítost kdysi byla, to víš že ano. Hlavně v mladším věku. To nějak vyplývá z toho prožívání "svého osudu". Teď jsem to ale zrovna tak nemyslel. Jsem dalek toho, abych to zde psal pro sebelítost a dojemnost. Když to tak budu chtít podat, tak napíšu "harlekýnku" a nebudu to dávat sem. wink

Z oslovení se ti ježí chlupy? To je mi líto, chtěl jsem být trošku vstřícnější oslovením.

Reakce - každý máme nějaké a na něco. každopádně i ty reakce se dají vyložit z více úhlů. A myslím, že to tak máme všichni.

Možná to máme společné? Tak určitě něco společné máme, jinak bychom tu na sebe nenarazili. Třebas já jsem v životě konfrontován samými berany (myslím znamení), takže je možné i to, že se mám třebas něco naučit, nebo více naslouchat, nebo umět je chápat, prostě něco zatím bude.

Upravil(a) DaiTerr (21. 10. 2009 20:32)

Nehledejme dokonalých květů.. nebo všechny květy jsou dokonalé.  Všichni jsme naprosto dokonalí a naše cesta životem - to je postupné uvědomování si této dokonalosti.

Není tady

#80 21. 10. 2009 20:54

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

majkafa napsal(a):

Majkafa- zkus to přečíst celé... Není to  sebelítostivé.  Sp횠 dobře gradované, popisné. 
Nevím jak moc je to nastavující zrcadlo, jen vidím , že pokud je to   povídání o skutečném životě skutečného člověka ( nějak se  nemůžu zbavit  diagnozy Estela, kdykoliv teď čtu nějaký  doják, nebo  trošku silnější příběh  hmm), tak se ten človíček pere. Podle mě docela fest a docela  zdatně.  Jsou tam náznaky nedořešených věcí ( vztah s bývalkou , nakousnutý  stín bio - otce atd.). Proto by mě zajímal posun v čase . Kdyby to byl příběh, mohl by ho nechat autor vygradovat. Pokud je to život, asi  se těžko dozvím  CO bylo dál... stolt
Pro mě je tak trochu "diagnostické" i umístění  příspěvku. Ale  celkově- Proč ne?
Docela by mě zajímalo , proč ti tady naběhne  schémátko med- jed . Jindy  ne?

Není tady

#81 21. 10. 2009 21:04

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

D:T:,
musím přiznat, že to bylo moc hezky napsané a hlavně pro mně srozumitelně. Přečetla jsem to jedním dechem. Skoro po celou dobu čtení jsem si říkala..... to píše o sobě?.... ježíši a když jo, tak proč se tu tak obnažuje?... co to má za smysl?... Nakonec jsem to pochopila a je to krásná škola života, pochopení a odpuštění. Díky.

No a k té debatě o volovi a bohovi.... samozřejmě, že ve všem je bůh i v tom volovi, ale myslím si, že je rozdíl v každé bytosti na světě. Proč by jinak byl svět tak rozmanitý? Každý tvoreček tu má svoje místo, poslání, úkol. Proto ty rozdíly.

Jsme slepí a hluší k tomu nejkrásnějšímu co je ukryto v nás samých.

Není tady

#82 21. 10. 2009 21:16

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-

pomněnka napsal(a):

D:T:,
musím přiznat, že to bylo moc hezky napsané a hlavně pro mně srozumitelně. Přečetla jsem to jedním dechem. Skoro po celou dobu čtení jsem si říkala..... to píše o sobě?.... ježíši a když jo, tak proč se tu tak obnažuje?... co to má za smysl?... Nakonec jsem to pochopila a je to krásná škola života, pochopení a odpuštění. Díky.

No a k té debatě o volovi a bohovi.... samozřejmě, že ve všem je bůh i v tom volovi, ale myslím si, že je rozdíl v každé bytosti na světě. Proč by jinak byl svět tak rozmanitý? Každý tvoreček tu má svoje místo, poslání, úkol. Proto ty rozdíly.

Ano.. Víš, jak jsem tak četl v různých tématech názory a debaty, kdy se někdo ptal na karmu, jiný na to, jak to teda může fungovat a jiný zase, že to nechápe, že to chce nějaký příklad, tak mne napadlo tohle napsat. Některé věci jsem chtěl původně zamlčet, ale pak jsem si řekl, že k čemu by to zamlčování bylo.  A tak jsem to napsal takhle "syrově". A jak jsem psal výše - dost jsem se rozmýšlel, jestli to sem dát, nebo ne.

Se spoustou věcí jsem se ještě úplně nesrovnal. Nedokážu slyšet svůj hlas z nahrávky a když vidím člověka, který má to, co já, tak mi to nedělá vůbec dobře straním se ho. Tyhle věci si musím sám se sebou pořešit, to je jasné. A tím napsáním jsem si částečně též nastavil svoje zrcadlo, které mne donutí se některým věcem podívat do očí. Upřímně jsem vděčný všem přátelům a kolegům v práci za to, že mne berou takového jaký jsem, že dokážou poslouchat můj hlas takový jaký je a že mají opravdu svatou trpělivost. Mají mou nezměrnou úctu a já se mám od nich hodně co učit.

Jsem šastný za svou přítelkyni, která mne má ráda takového jaký jsem a povznesla se na to, "co tomu řekne okolí", jsem šastný za její děti, pro které jsem "strejda" a jsem moc rád za mámu a tátu, jací jsou a že to nikdy nevzdali.

Upravil(a) DaiTerr (22. 10. 2009 7:11)

Není tady

#83 21. 10. 2009 21:17

majkafa
Host

Zuzi, mně se nelíbí ani filmy, kde se skáče z jedné dějové linie do jiné a zpět.
A jestli to psal DT I pro mě, on ví, že já dlouhé příspěvky nečtu. Pokusila jsem se, zajímalo mě to. Ale nejde to.
A proč mi naskakuje jed-med? U oslovení Majky vždycky. Protože ti, kteří mě tak oslovali, mě podrazili. A je zajímavé, jak jsou to stejné typy, které volí toto oslovení.
Taková Maji - to je jiné kafe. smile
Už to -ky je tak tvrdé. Rádoby laskaví a ve skutečnosti tvrdí.

Upravil(a) majkafa (21. 10. 2009 21:22)

#84 21. 10. 2009 21:20

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

DT. - příspěvek 82 hooodně slušná sebereflexe... za tohle tummenupp

Upravil(a) PavlaH (21. 10. 2009 21:21)

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#85 21. 10. 2009 21:39

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

PavlaH napsal(a):

mno hirondel ty si vždycky vybereš o čem vlastně mluvíš a my ostatní jsme letadlo.

Mno,a nebo jeste uplne jinak.  Pavlo , Pavlo roll

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#86 21. 10. 2009 21:42

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

U oslovení Majky vždycky. Protože ti, kteří mě tak oslovali, mě podrazili. A je zajímavé, jak jsou to stejné typy, které volí toto oslovení.

Proc na tom tolik lpis me neni jasne.  Vzdyt je to jedno jak Te kdo oslovuje,to je jejich vec(nase vec).  stolt

Není tady

#87 21. 10. 2009 21:47

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Zuzi, mně se nelíbí ani filmy, kde se skáče z jedné dějové linie do jiné a zpět.
A jestli to psal DT I pro mě, on ví, že já dlouhé příspěvky nečtu. Pokusila jsem se, zajímalo mě to. Ale nejde to.
A proč mi naskakuje jed-med? U oslovení Majky vždycky. Protože ti, kteří mě tak oslovali, mě podrazili. A je zajímavé, jak jsou to stejné typy, které volí toto oslovení.

Rozumím Maji, s tím ypsilonem mne tom netrklo, ale je to tak jak říkᚠa vím, že už jsem o tom i někde četl, jenže nevzpomněl jsem si.

Není tady

#88 21. 10. 2009 21:47

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Čéče, já ti nevím... jestli to je tím oslovením. Třeba ti, co tě tak oslovují mají ve svém okolí kamarádku, která se tak jmenuje a říkají jí tak, proto volí i pro tebe takové oslovení. Nic osobního bych za tím neviděla, obzvl᚝ tady na skle.

Není tady

#89 21. 10. 2009 21:49

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-

PavlaH napsal(a):

DT. - příspěvek 82 hooodně slušná sebereflexe... za tohle tummenupp

Viď, taky si říkám. Je to kluk šikovná godlike

Není tady

#90 21. 10. 2009 21:53

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

majkafa napsal(a):

offtopic Dovedu si představit i slizce vyřčené Maji...  Nevím.  V oslovení jsem nikdy nehledala  souvislost.  Vadilo by mi oslovení : Hele Ty ! Ale jakákoliv mutace mého jména mi nevadí pokud je vyslovena. V psaném projevu  to neberu. Napsat se dá hezky cokoliv. V hlase můžeš  zachytit ten falešný tón.
Je fakt , že mi je  docela proti srsti oslovení Aničky -Andulo- to mi přijde  nějak obhroublé. Stejně jako  Pepan v případě Josefa.  offtopic

Není tady

#91 21. 10. 2009 22:00

majkafa
Host

hirondel napsal(a):

Proc na tom tolik lpis me neni jasne.  Vzdyt je to jedno jak Te kdo oslovuje,to je jejich vec(nase vec).  stolt

Ano. A je zase má věc, jestli mi nějaké oslovení přijde příjemné anebo ne.
Např. nᚠpán farár mi neřekl nikdy jinak, než Mariena, ale od něj to znělo laskavě a cítila jsem, že mě má rád. smile
Halt, Majky-ové už byli jednou tací, jak jsem už popsala.
Znám dost lidí, kteří mají alergii na nějaká jména - třeba na jméno, které měla milenka-milenec jejich partnera, nebo třeba na nějaké své oslovení. Není to nic zvláštního.

A to, že kdokoliv, kdo mi říkal Majky, mi po mém vyjádření k tomuto oslovení začne říkat jakkoliv jinak, neznamená, že to začnu vnímat jinak.
Stejně, jako z Majky mi vstávají chlupy z oslovení  - paní inženýrko. dumbom Pokaždé poprosím, jestli by byli tak laskavi a mohli na můj titul zapomenout. Inženýrů na světě je. Ale já jsem paní XY. smile
Prostě to tak mám. big_smile

#92 21. 10. 2009 22:03

majkafa
Host

pomněnka napsal(a):

Čéče, já ti nevím... jestli to je tím oslovením. Třeba ti, co tě tak oslovují mají ve svém okolí kamarádku, která se tak jmenuje a říkají jí tak, proto volí i pro tebe takové oslovení. Nic osobního bych za tím neviděla, obzvl᚝ tady na skle.

Ano, může to tak být. Ale zase já mám "právo" na to, že se mi po tomto oslovení prostě staví chlupy do pozoru. Jako nemohu nikomu přikazovat, jak mě oslovovat, nemůže nikdo přikazovat mně, že mi to nemá být nepříjemné. To je všechno.

#93 21. 10. 2009 22:11

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Ja vim Majko ze to tak mas,to je poznat ze Ti to vadi,ale otazkou je zda je nutne na tom lpet. Ja osobne to nedokazu pochopit,no a taky prave proto vstupuju do diskuze.
Vzdyt jen to ze Te to stve je o tom ze si delas svuj zivot na muj vkus zbytecne prudivej jen kvuli osloveni.
Ale je to jen na Tobe a me ci komukoliv jinemu je do toho houby. Jen je jasne ze kdyz nekdo pouzil osloveni Majky (vcetne me) jeste neznamena ze je to tak jak to vnimas. smile
Tak jen tohle jsem chtela rict. smile

Není tady

#94 21. 10. 2009 22:16

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

DaiTerr napsal(a):

Pisatel napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

Vycházel jsem z toho, že všechno okolo, včetně nás (i těch volů) je jednota = prapodstata = bůh.  Pokud to vidíš jinak, oprav mne, budu ti vděčný.

Už ti to tu vyslětlují asi 3 lidé. Zkus se stižit a podumej nad tím co je dovoleno volovi a co bohovi a co je jádro pudla smile

Vysvětlovat může qatrilión lidí, ale nikde to tu nevidím. Pokud to umíš vyložit pro mne srozumitelně, budu ti vděčný. Pokud ne, pak to neřeš. Zatím mám pocit, jako bych chodil pořád horké kaše. Dám dotaz, čekám odpověď, ne jinotaje. Předem moc děkuji.

Nevím jak ostatní, ale chápu to tak, že cítím-li se být "bohem", dovolím si, troufnu si, odhodlám se atp. k určitým činům spíše, než když se cítím být "volem" ... jinými slovy - v určitých situacích si mohu připadat jako vůl a držím se raději při zdi ... a v jiných situacích se mohu cítit jako bůh ... a to se pak odhodlám, troufám si, dovolím si ... i věci, na které bych si, coby vůl, ani netroufala pomyslet. U mě se pozice vola i boha docela často střídá smile ... a někdy se aj prolínají va

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#95 21. 10. 2009 22:16

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

majkafa napsal(a):

Ano, může to tak být. Ale zase já mám "právo" na to, že se mi po tomto oslovení prostě staví chlupy do pozoru. Jako nemohu nikomu přikazovat, jak mě oslovovat, nemůže nikdo přikazovat mně, že mi to nemá být nepříjemné. To je všechno.

No když s tebou je Majko debata, jak s kozou na ledě. Za každým prdem vidíš "příkazy" a "zákazy" a přitom - použiju tvůj vlastní výraz, a nežeru - je to jen tvé.... hmm Protože teda podezírat ausgerechnet Pomněnku :smajlík s očima vzhůru:
Nojo....moje tchýně měla pocit, že ji kdysi zradil jeden kudrnatej a do smrti považovala všechny kudrnatý za zločince.... cool

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#96 21. 10. 2009 22:20

majkafa
Host

lupina montana napsal(a):

No když s tebou je Majko debata, jak s kozou na ledě. Za každým prdem vidíš "příkazy" a "zákazy" a přitom - použiju tvůj vlastní výraz, a nežeru - je to jen tvé.... hmm Protože teda podezírat ausgerechnet Pomněnku :smajlík s očima vzhůru:
Nojo....moje tchýně měla pocit, že ji kdysi zradil jeden kudrnatej a do smrti považovala všechny kudrnatý za zločince.... cool

Já že jsem kdekoliv z čehokoliv podezírala pomněnku? No to čumím jako puk. vavavavavavavavavavavavava
No comment.
Tomu už vážně nerozumím, kdes na tohle přišla. vavavavava

Upravil(a) majkafa (21. 10. 2009 22:22)

#97 21. 10. 2009 22:26

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Jak - kde? va No přece kousek nahořejc....jak jsi na ni reagovala, že ti nebude nikdo přikazovat a zakazovat

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#98 21. 10. 2009 22:34

majkafa
Host

lupina montana napsal(a):

Jak - kde? va No přece kousek nahořejc....jak jsi na ni reagovala, že ti nebude nikdo přikazovat a zakazovat

lupino, opravdu si ze mě nestřílíš? Vždy já s pomněnčiným názorem souhlasila - viz mé - ano, může to tak být. A pak už jsem jenom konstatovala, ... že každý má právo dělat, co a jak chce a jak to cítí a každý má právo vnímat to po svém. Ježíši. No to jsem z toho fakt v šoku, na co jsi to přetvořila. Opravdu. Normálně jdu do kolen a zírám.
NIKDE jsem nepsala, že by mi pomněnka cokoliv přikazovala nebo zakazovala. Přečetla jsem si to ještě teď po sobě několikrát, ale opravdu to tam nikde nevidím, že bych něco takového vztahovala na pomněnku.
Jsem z toho totálně vedle. Fakt.

#99 21. 10. 2009 22:35

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

DaiTerr napsal(a):

(Ale víš jak to je, někdo by mohl namítnout, že tu káru vlastně táhne Bůh, protože ten je ve všech věcech a bez něj by nebyla ani kára, ani vůl wink (kašli na to, to já jen tak blbnu a "filozofuju" po svém)

Ted jsem tohle tady zaznamenala.  Ano,souhlas Dai.  smile  godlike

Není tady

#100 21. 10. 2009 23:32

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Majko, se mi to zdá jako barvoslepej sebeklam, jako když si nasadíš srandabrejle a vidíš všechno trošku jinak než jak je. S takovejma brejlema je těžký chodit mezi lidi, všichni jsou pak karikatury a skutečnost Ti uniká. Sundat si brejle chce odvahu smile
Si pamatuju, že zpočátku jsem Tě oslovovala Maj a moc se mi to líbilo smile

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenu. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí