6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
PavlaH napsal(a):
hodnocení vola i boha mi nepřísluí., měřme je činy. vůl táhne svou káru neuvědomělě, ale sem tam získá potřebu se splait. Bůh táhne svou káru s uvědoměním jistých zákonitostí, nač se tedy plait? Z pohledu jednoty vesmíru jedno jsou, přesto činit stejné nemohou.
Krásné. Děkuji. (chybí mi tu smajlík "kvítečko"..)
(Ale ví jak to je, někdo by mohl namítnout, e tu káru vlastně táhne Bůh, protoe ten je ve vech věcech a bez něj by nebyla ani kára, ani vůl (kali na to, to já jen tak blbnu a "filozofuju" po svém)
Není tady
Mno nekalu, jen tě nechávám tam, kde jsi. A proto tam taky stojí. ALe já ti mohu pouze nabídnout, udělej krok... zvednout by se měla tvoje noha. Ale co si o tom vem myslí, je ted naprosto jasné...
Není tady
Zahlédla jsem tu někde oslovení - Majky. Jestli to bylo na mě, říkám jen tolik, e u dost let se mi jeí chlupy, kdy mě někdo osloví tímto oslovením. Obvykle jsou to lidé neupřímní, do očí med a v srdci jed.
Dai Terr, tvůj příběh, ač jsem ho celý podrobně nepřečetla, vnímám jako hlubokou sebelítost a představení pro veřejnost - hele, jaký já jsem chudáček. A tvé reakce tady na některé příspěvky taky.
Moná to máme společné. Kdoví.
Dík za nastavení zrcadla.
Upravil(a) majkafa (21. 10. 2009 20:16)
majkafa napsal(a):
Zahlédla jsem tu někde oslovení - Majky. Jestli to bylo na mě, říkám jen tolik, e u dost let se mi jeí chlupy, kdy mě někdo osloví tímto oslovením. Obvykle jsou to lidé neupřímní, do očí med a v srdci jed.
Dai Terr, tvůj příběh, ač jsem ho celý podrobně nepřečetla, vnímám jako hlubokou sebelítost a představení pro veřejnost - hele, jaký já jsem chudáček. A tvé reakce tady na některé příspěvky taky.
Právě.. To zrcadlo..
Sebelítost kdysi byla, to ví e ano. Hlavně v mladím věku. To nějak vyplývá z toho proívání "svého osudu". Teď jsem to ale zrovna tak nemyslel. Jsem dalek toho, abych to zde psal pro sebelítost a dojemnost. Kdy to tak budu chtít podat, tak napíu "harlekýnku" a nebudu to dávat sem.
Z oslovení se ti jeí chlupy? To je mi líto, chtěl jsem být troku vstřícnějí oslovením.
Reakce - kadý máme nějaké a na něco. kadopádně i ty reakce se dají vyloit z více úhlů. A myslím, e to tak máme vichni.
Moná to máme společné? Tak určitě něco společné máme, jinak bychom tu na sebe nenarazili. Třebas já jsem v ivotě konfrontován samými berany (myslím znamení), take je moné i to, e se mám třebas něco naučit, nebo více naslouchat, nebo umět je chápat, prostě něco zatím bude.
Upravil(a) DaiTerr (21. 10. 2009 20:32)
Není tady
majkafa napsal(a):
Majkafa- zkus to přečíst celé... Není to sebelítostivé. Spí dobře gradované, popisné.
Nevím jak moc je to nastavující zrcadlo, jen vidím , e pokud je to povídání o skutečném ivotě skutečného člověka ( nějak se nemůu zbavit diagnozy Estela, kdykoliv teď čtu nějaký doják, nebo troku silnějí příběh ), tak se ten človíček pere. Podle mě docela fest a docela zdatně. Jsou tam náznaky nedořeených věcí ( vztah s bývalkou , nakousnutý stín bio - otce atd.). Proto by mě zajímal posun v čase . Kdyby to byl příběh, mohl by ho nechat autor vygradovat. Pokud je to ivot, asi se těko dozvím CO bylo dál...
Pro mě je tak trochu "diagnostické" i umístění příspěvku. Ale celkově- Proč ne?
Docela by mě zajímalo , proč ti tady naběhne schémátko med- jed . Jindy ne?
Není tady
D:T:,
musím přiznat, e to bylo moc hezky napsané a hlavně pro mně srozumitelně. Přečetla jsem to jedním dechem. Skoro po celou dobu čtení jsem si říkala..... to píe o sobě?.... jeíi a kdy jo, tak proč se tu tak obnauje?... co to má za smysl?... Nakonec jsem to pochopila a je to krásná kola ivota, pochopení a odputění. Díky.
No a k té debatě o volovi a bohovi.... samozřejmě, e ve vem je bůh i v tom volovi, ale myslím si, e je rozdíl v kadé bytosti na světě. Proč by jinak byl svět tak rozmanitý? Kadý tvoreček tu má svoje místo, poslání, úkol. Proto ty rozdíly.
Není tady
pomněnka napsal(a):
D:T:,
musím přiznat, e to bylo moc hezky napsané a hlavně pro mně srozumitelně. Přečetla jsem to jedním dechem. Skoro po celou dobu čtení jsem si říkala..... to píe o sobě?.... jeíi a kdy jo, tak proč se tu tak obnauje?... co to má za smysl?... Nakonec jsem to pochopila a je to krásná kola ivota, pochopení a odputění. Díky.
No a k té debatě o volovi a bohovi.... samozřejmě, e ve vem je bůh i v tom volovi, ale myslím si, e je rozdíl v kadé bytosti na světě. Proč by jinak byl svět tak rozmanitý? Kadý tvoreček tu má svoje místo, poslání, úkol. Proto ty rozdíly.
Ano.. Ví, jak jsem tak četl v různých tématech názory a debaty, kdy se někdo ptal na karmu, jiný na to, jak to teda můe fungovat a jiný zase, e to nechápe, e to chce nějaký příklad, tak mne napadlo tohle napsat. Některé věci jsem chtěl původně zamlčet, ale pak jsem si řekl, e k čemu by to zamlčování bylo. A tak jsem to napsal takhle "syrově". A jak jsem psal výe - dost jsem se rozmýlel, jestli to sem dát, nebo ne.
Se spoustou věcí jsem se jetě úplně nesrovnal. Nedokáu slyet svůj hlas z nahrávky a kdy vidím člověka, který má to, co já, tak mi to nedělá vůbec dobře straním se ho. Tyhle věci si musím sám se sebou pořeit, to je jasné. A tím napsáním jsem si částečně té nastavil svoje zrcadlo, které mne donutí se některým věcem podívat do očí. Upřímně jsem vděčný vem přátelům a kolegům v práci za to, e mne berou takového jaký jsem, e dokáou poslouchat můj hlas takový jaký je a e mají opravdu svatou trpělivost. Mají mou nezměrnou úctu a já se mám od nich hodně co učit.
Jsem astný za svou přítelkyni, která mne má ráda takového jaký jsem a povznesla se na to, "co tomu řekne okolí", jsem astný za její děti, pro které jsem "strejda" a jsem moc rád za mámu a tátu, jací jsou a e to nikdy nevzdali.
Upravil(a) DaiTerr (22. 10. 2009 7:11)
Není tady
Zuzi, mně se nelíbí ani filmy, kde se skáče z jedné dějové linie do jiné a zpět.
A jestli to psal DT I pro mě, on ví, e já dlouhé příspěvky nečtu. Pokusila jsem se, zajímalo mě to. Ale nejde to.
A proč mi naskakuje jed-med? U oslovení Majky vdycky. Protoe ti, kteří mě tak oslovali, mě podrazili. A je zajímavé, jak jsou to stejné typy, které volí toto oslovení.
Taková Maji - to je jiné kafe.
U to -ky je tak tvrdé. Rádoby laskaví a ve skutečnosti tvrdí.
Upravil(a) majkafa (21. 10. 2009 21:22)
DT. - příspěvek 82 hooodně sluná sebereflexe... za tohle
Upravil(a) PavlaH (21. 10. 2009 21:21)
Není tady
PavlaH napsal(a):
mno hirondel ty si vdycky vybere o čem vlastně mluví a my ostatní jsme letadlo.
Mno,a nebo jeste uplne jinak. Pavlo , Pavlo
Není tady
majkafa napsal(a):
U oslovení Majky vdycky. Protoe ti, kteří mě tak oslovali, mě podrazili. A je zajímavé, jak jsou to stejné typy, které volí toto oslovení.
Proc na tom tolik lpis me neni jasne. Vzdyt je to jedno jak Te kdo oslovuje,to je jejich vec(nase vec).
Není tady
majkafa napsal(a):
Zuzi, mně se nelíbí ani filmy, kde se skáče z jedné dějové linie do jiné a zpět.
A jestli to psal DT I pro mě, on ví, e já dlouhé příspěvky nečtu. Pokusila jsem se, zajímalo mě to. Ale nejde to.
A proč mi naskakuje jed-med? U oslovení Majky vdycky. Protoe ti, kteří mě tak oslovali, mě podrazili. A je zajímavé, jak jsou to stejné typy, které volí toto oslovení.
Rozumím Maji, s tím ypsilonem mne tom netrklo, ale je to tak jak říká a vím, e u jsem o tom i někde četl, jene nevzpomněl jsem si.
Není tady
majkafa napsal(a):
Čéče, já ti nevím... jestli to je tím oslovením. Třeba ti, co tě tak oslovují mají ve svém okolí kamarádku, která se tak jmenuje a říkají jí tak, proto volí i pro tebe takové oslovení. Nic osobního bych za tím neviděla, obzvlá tady na skle.
Není tady
PavlaH napsal(a):
DT. - příspěvek 82 hooodně sluná sebereflexe... za tohle
Viď, taky si říkám. Je to kluk ikovná
Není tady
majkafa napsal(a):
Dovedu si představit i slizce vyřčené Maji... Nevím. V oslovení jsem nikdy nehledala souvislost. Vadilo by mi oslovení : Hele Ty ! Ale jakákoliv mutace mého jména mi nevadí pokud je vyslovena. V psaném projevu to neberu. Napsat se dá hezky cokoliv. V hlase můe zachytit ten falený tón.
Je fakt , e mi je docela proti srsti oslovení Aničky -Andulo- to mi přijde nějak obhroublé. Stejně jako Pepan v případě Josefa.
Není tady
hirondel napsal(a):
Proc na tom tolik lpis me neni jasne. Vzdyt je to jedno jak Te kdo oslovuje,to je jejich vec(nase vec).
Ano. A je zase má věc, jestli mi nějaké oslovení přijde příjemné anebo ne.
Např. ná pán farár mi neřekl nikdy jinak, ne Mariena, ale od něj to znělo laskavě a cítila jsem, e mě má rád.
Halt, Majky-ové u byli jednou tací, jak jsem u popsala.
Znám dost lidí, kteří mají alergii na nějaká jména - třeba na jméno, které měla milenka-milenec jejich partnera, nebo třeba na nějaké své oslovení. Není to nic zvlátního.
A to, e kdokoliv, kdo mi říkal Majky, mi po mém vyjádření k tomuto oslovení začne říkat jakkoliv jinak, neznamená, e to začnu vnímat jinak.
Stejně, jako z Majky mi vstávají chlupy z oslovení - paní inenýrko. Pokadé poprosím, jestli by byli tak laskavi a mohli na můj titul zapomenout. Inenýrů na světě je. Ale já jsem paní XY.
Prostě to tak mám.
pomněnka napsal(a):
Čéče, já ti nevím... jestli to je tím oslovením. Třeba ti, co tě tak oslovují mají ve svém okolí kamarádku, která se tak jmenuje a říkají jí tak, proto volí i pro tebe takové oslovení. Nic osobního bych za tím neviděla, obzvlá tady na skle.
Ano, můe to tak být. Ale zase já mám "právo" na to, e se mi po tomto oslovení prostě staví chlupy do pozoru. Jako nemohu nikomu přikazovat, jak mě oslovovat, nemůe nikdo přikazovat mně, e mi to nemá být nepříjemné. To je vechno.
Ja vim Majko ze to tak mas,to je poznat ze Ti to vadi,ale otazkou je zda je nutne na tom lpet. Ja osobne to nedokazu pochopit,no a taky prave proto vstupuju do diskuze.
Vzdyt jen to ze Te to stve je o tom ze si delas svuj zivot na muj vkus zbytecne prudivej jen kvuli osloveni.
Ale je to jen na Tobe a me ci komukoliv jinemu je do toho houby. Jen je jasne ze kdyz nekdo pouzil osloveni Majky (vcetne me) jeste neznamena ze je to tak jak to vnimas.
Tak jen tohle jsem chtela rict.
Není tady
DaiTerr napsal(a):
Pisatel napsal(a):
DaiTerr napsal(a):
Vycházel jsem z toho, e vechno okolo, včetně nás (i těch volů) je jednota = prapodstata = bůh. Pokud to vidí jinak, oprav mne, budu ti vděčný.U ti to tu vyslětlují asi 3 lidé. Zkus se stiit a podumej nad tím co je dovoleno volovi a co bohovi a co je jádro pudla
Vysvětlovat můe qatrilión lidí, ale nikde to tu nevidím. Pokud to umí vyloit pro mne srozumitelně, budu ti vděčný. Pokud ne, pak to neře. Zatím mám pocit, jako bych chodil pořád horké kae. Dám dotaz, čekám odpověď, ne jinotaje. Předem moc děkuji.
Nevím jak ostatní, ale chápu to tak, e cítím-li se být "bohem", dovolím si, troufnu si, odhodlám se atp. k určitým činům spíe, ne kdy se cítím být "volem" ... jinými slovy - v určitých situacích si mohu připadat jako vůl a drím se raději při zdi ... a v jiných situacích se mohu cítit jako bůh ... a to se pak odhodlám, troufám si, dovolím si ... i věci, na které bych si, coby vůl, ani netroufala pomyslet. U mě se pozice vola i boha docela často střídá ... a někdy se aj prolínají
Není tady
majkafa napsal(a):
Ano, můe to tak být. Ale zase já mám "právo" na to, e se mi po tomto oslovení prostě staví chlupy do pozoru. Jako nemohu nikomu přikazovat, jak mě oslovovat, nemůe nikdo přikazovat mně, e mi to nemá být nepříjemné. To je vechno.
No kdy s tebou je Majko debata, jak s kozou na ledě. Za kadým prdem vidí "příkazy" a "zákazy" a přitom - pouiju tvůj vlastní výraz, a neeru - je to jen tvé.... Protoe teda podezírat ausgerechnet Pomněnku :smajlík s očima vzhůru:
Nojo....moje tchýně měla pocit, e ji kdysi zradil jeden kudrnatej a do smrti povaovala vechny kudrnatý za zločince....
Není tady
lupina montana napsal(a):
No kdy s tebou je Majko debata, jak s kozou na ledě. Za kadým prdem vidí "příkazy" a "zákazy" a přitom - pouiju tvůj vlastní výraz, a neeru - je to jen tvé.... Protoe teda podezírat ausgerechnet Pomněnku :smajlík s očima vzhůru:
Nojo....moje tchýně měla pocit, e ji kdysi zradil jeden kudrnatej a do smrti povaovala vechny kudrnatý za zločince....
Já e jsem kdekoliv z čehokoliv podezírala pomněnku? No to čumím jako puk.
No comment.
Tomu u váně nerozumím, kdes na tohle přila.
Upravil(a) majkafa (21. 10. 2009 22:22)
Jak - kde? No přece kousek nahořejc....jak jsi na ni reagovala, e ti nebude nikdo přikazovat a zakazovat
Není tady
lupina montana napsal(a):
Jak - kde? No přece kousek nahořejc....jak jsi na ni reagovala, e ti nebude nikdo přikazovat a zakazovat
lupino, opravdu si ze mě nestřílí? Vdy já s pomněnčiným názorem souhlasila - viz mé - ano, můe to tak být. A pak u jsem jenom konstatovala, ... e kadý má právo dělat, co a jak chce a jak to cítí a kadý má právo vnímat to po svém. Jeíi. No to jsem z toho fakt v oku, na co jsi to přetvořila. Opravdu. Normálně jdu do kolen a zírám.
NIKDE jsem nepsala, e by mi pomněnka cokoliv přikazovala nebo zakazovala. Přečetla jsem si to jetě teď po sobě několikrát, ale opravdu to tam nikde nevidím, e bych něco takového vztahovala na pomněnku.
Jsem z toho totálně vedle. Fakt.
DaiTerr napsal(a):
(Ale ví jak to je, někdo by mohl namítnout, e tu káru vlastně táhne Bůh, protoe ten je ve vech věcech a bez něj by nebyla ani kára, ani vůl (kali na to, to já jen tak blbnu a "filozofuju" po svém)
Ted jsem tohle tady zaznamenala. Ano,souhlas Dai.
Není tady
majkafa napsal(a):
Majko, se mi to zdá jako barvoslepej sebeklam, jako kdy si nasadí srandabrejle a vidí vechno troku jinak ne jak je. S takovejma brejlema je těký chodit mezi lidi, vichni jsou pak karikatury a skutečnost Ti uniká. Sundat si brejle chce odvahu
Si pamatuju, e zpočátku jsem Tě oslovovala Maj a moc se mi to líbilo
Není tady