27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Souhlasite s timto clankem? http://www.novinky.cz/zena/deti/181998- … o-sex.html Musim rict, ze mame s manzelem presne oopacne pocity z naseho porodu, nez o jakych tu ten lekar mluvi.
Není tady
Tak u nás je to taky ok, aspoň mám ten pocit, e se nic nezměnilo. Moná je to i tím, e to tehdy trvalo jen chvilku, nevím.. Ale tenhle názor jsem u slyela dřív, take moné to klidně je, ale asi to neplatí 100% - stejně jako u veho.
Není tady
O nás to rozhodně neplatí. Mně manel u porodu moc pomohl a to skutečně i fyzicky. Nedovedu si to bez něj představit. Na ná sexuální ivot něměl porod absolutně ádný vliv.
Na druhou stranu dovedu připustit, e někomu můe přítomnost manela nevyhovovat, nebo dokonce způsobit sex. problém. Lidi jsou různí...nic není nemoné.
Není tady
My jsme domluvení, e přímo u porodu přítel nebude. Nechci to já. Celou dobu tam bude se mnou, aby mi co nejvíce pomohl, ale přímo pak při akci u nechci aby tam byl. A on na tom také netrvá. Na kurzu ale byl, aby mohl v případě, e si to rozmyslím , být se mnou pořád.
A znám ve svém okolí otce, na které porod fakt zapůsobil tak, e u se svou enou sex neproívají tak, jak před tím. Bojí se, e jim ublíí a vidí v nich spí rodičku a matku,ne sexuální partnerku. A zlomilo se to právě u porodu.
Ale asi je to fakt případ od případu
Není tady
Sama jsem se s fenomenem otce u porodu nesetkala, vzhledem k věku. Prostě to nebylo moné, a vlastně se o tom ani nemluvilo.
Mám bohuel dvě kamarádky, kterým se po této zkuenosti rozpadl vztah.
V obou případech, ikdy je partner nepřestal milovat, u v nich neviděl sexuální partnerku, ale matku svého dítěte.
Jedna rodina funguje jen ve vztahu k dětem, v druhém případě to ena "nerozdýchala" a partnera okamitě opustila s tím, e nikomu nebude dělat jen "maminku".
Nechci soudit nevím jak bych na takové sdělení reagovala já.
Kadopádně asi to není pro vechny páry, kdo se necítí neměl by tam chodit, partnerce to vysvětlit a ta by to měla pochopit.
Upravil(a) klementýna (20. 10. 2009 16:21)
Není tady
u nás to tedy v oblasti sexu nic nezměnilo.
I kdy teď u druhého dítěte přemýlím nad tím, e tam manela nevezmu. Pokud si matně vzpomínám, nijak extra jsem jeho přítomnost nevnímala a zpětně dumám nad tím, e na mě asi nebyl nejhezčí pohled. On teda tvrdí, e to byl úasně silný záitek... No, času na rozhodnutí je zatím dost.
Není tady
U nás natěstí hrají v sexu jiné věci prim, ne to jestli jsem nebo nejsem máma Je pravda, e manel u prvního porodu nebyl o to víc chce být u druhého porodu a bránit mu nebudu
Moc nechápu, jak souvisí sex s porodem, kdy například pohled na samotné enské genitálie při porodu mu neuvidí?
Chtěla jsem slyet zkuenost chlapa tak jsem se zeptala naeho nejlepího kamaráda, chlapa kterého si fakt váím, jak se na situaci dívá (byl u porodu svého syna)... Prý ho něco takového vůbec nenapadlo spojovat si sex s porodem a manelku jako maminku v posteli fakt nepovauje
Není tady
Hele no asi takhle - určitě záleí na vztahu a na tom jak to má ten pár nastavený.
Jsou páry, který si i před sebou zachovávají určitou intimitu a soukromí, některý málem souloí jen potmě a pak jsou takový, který před sebou i prdí nebo chodí na záchod a s jejich sexem to nedělá vůbec nic, nato nějakej porod.
My s manelem jsme to měli dopředu domluvený taK, e on tam bude určitě na 1. dobu porodní a podle situace se rozhodne, jestli to dá i na samotné tlačení. A taky jestli to dám já před ním. Určitě jsem chtěla, aby byl uetřen některých věcí. Realita byla taková, e jsem se tam celá strhaná plazila z jednoho rohu místnosti k druhýmu, nenechala na sebe áhnout (nato se nechat nějak masírovat a konejit), ztrácela jsem krvavý hleny kam jsem se pohnula a manel celkově viděl víc, ne jsem si původně plánovala odhalit . Přesto zůstal a do konce a dobrovolně, a já byla ráda za jeho přítomnost, určitě mě to dost uklidňovalo e tam je a bez něj bych byla vystresovaná, to stopro.
No a ná sex se nezměnil, vztah se o něco prohloubil, dalí dítě zase budem rodit spolu, ale nemyslím si, e to je pro vechny, lidi by to měli důkladně zváit.
Btw. teď si dělá legraci a parafrázuje první větu Petulacky "U nás natěstí hrají v sexu jiné věci prim, ne to jestli jsem kolačka nebo domina" sorry za
Není tady
Já myslím, e pan doktor je celkem "mimo mísu"
Jasně e záleí jak to dva mají nastavené, ale pokud je chlap schopen přestat milovat svou enu nebo v ní vidět partnerku po tom co jí drí za ruku u porodu tak je podle mě ten vztah stejně odsouzenej k záhubě :-(
manel u porodu dcery byl a to je to relativně mladej kluk (25) a za prvé mi moc pomohl a za druhé vzhledem k tomu jak jsem na tom byla to byl on první kdo dostal naí dceru do náruče a kdy si dneska vzpomenu na ten jeho výraz, tak asi nikdy nebyl astnějí.
On to kadopádně vnímá pozitivně a u druhého porodu chce být taky.
Ale chápu pokud někdo prostě nechce, i manelovi jsme řekla e je rozhodnutí na něm a musí vědět jestli se na to cítí nebo ne. Tak se přihlásil do kurzů, načetl si kníky a el do toho
Není tady
Čau holky, já myslím, e kdy dva spolu mají zdravej vztah, tak ho porod nemůe nijak negativně ovlivnit. Já jsem taky měla manela u porodu (taky mu bylo 25 :-) a říkal, e byl moc rád, kdy tam semnou mohl být. Sice mi pak vyčetl, e to trvalo moc dlouho - 4 hodiny!!! a e semnou nebyla řeč, tak se dost chudák nudil. Je fakt, e jsem byla na něho celkem hnusná, měla jsem silny bolesti (kvůli vyvolávanýmu porodu hodně před termínem) a prostě jsem ani pořádně nevnímala, e tam je. Ale byla jsem ráda, e tam nejsem sama. Akorát ho poslali na chvíli pryč, kdy mi praskli plodovou vodu a kdy mi dávali epidural. Ale říkal, e byl úplně v oku, kdy viděl, jak to dítě leze ven...e to bylo na jednu stranu tak krásnej záitek, ale na druhou to bylo prý děsivý
Natěstí chce být semnou i u druhého porodu, tak jsem moc ráda:hjarta:
Není tady
Mahar - vyjádřila jsi to přesně, pokud spolu dva mají zdravý normální vztah tak ho společný silný proitek nemůe negativně ovlivnit
Není tady
No, muj manzel akorat odmitl prestrihnout snuru. Napred mi to bylo lito, protoze jsem si myslela, ze o neco prichazi, ale kdyz se pak s PA dohadoval a odmital, ze si neni jisty, ze to maleho nebude bolet a ze mu nechce ublizit, tak na to se nedalo rict nic nez Ani jsem netusila, jakej je super tata uz minutu po porodu.
No a na nasem sexualnim zivote se nic nezmenilo , ale jak pisi Fidorka, vztah se prohloubil.
Jen me napadlo ze znam zeny, ktere mely u porodu tchyni nebo maminku. Tak to bych asi namisto tlaceni drzela mezi koleny acylpirin at se deje co se deje
a doufala, ze zadny sexualni vztah nebude
Není tady
tchýně
to fakt ne!
Ale představ si, e kdy rodila vagrová, tak ji tam vezl tchán, ona toti jela jen na kontrolu a tam jí řekli, e má vysokej tlak a jde se okamitě vyvolávat. 14 dní před termínem, vagr 400km na sluebce. A vagrová začala natahovat moldánky e to vára nestihne a tchán pronesl památnou větu: "A JÁ BYCH TI NESTAČIL?"
dodneka se mu příleitostně smějem a třeba kdy chce k telefonu mýho mue tak mu říkám: A já bych ti nestačila?"
Není tady
Nedokáu si vůbec představit, e by u porodu měl být někdo jiný ne můj partner Třeba máma, kamarádka, ségra - kdepak
s tím jaký vliv má přítomnost partnera na pozdějí sexuální ivot se zatím pochlubit nemůu ale nemyslím si, e by nás to mělo nějak výrazně ovlivnit.
V článku mě jen velice zarazil paradox, kdy lékař (mu) tvrdí, e porod bez přítomnosti mue je lepí a e mu tam nemá co dělat ani jako zdravotní personál. Jak se mu to podařilo zkoumat, kdy tam "nebyl"? mate mě to
Není tady
Zrovna vagrová měla u porodu svojí tchýni - to mi přijde ujetý, ale proti gustu..
Není tady
Tchýni?!?!? proboha, tak to mi taky nepřijde úplně koer...ale jak píe, proti gustu
já mám třeba s mamkou a ségrou super vztah, ale tohle si myslím se jich a tak moc netýká, dítě je jen moje a manelova záleitost, u početí sme taky byli jen my dva
Jinak ale třeba teď u druhého těhu moná vezmu mamku nebo taku na velkej UTZ , mana si uil u dost a sám mi to nabídnul, tak je trochu potěím.
Není tady
Tak ten doktor o tom mluví spí ze svýho pohledu..jak pak můe dotyčný vědět, jak to u jeho odrozených pacientek vypadá potom v posteli?
Já osobně bych bez mue asi ani neodrodila, hrozně mě pomohl a navíc kdy se tam na mě "vystřídalo" asi tak pět mediků a 2 PA, tak je docela příjemný mít vedle sebe někoho svýho, koho zajímá čím procházíte.
Tchýně u porodu?
moje odpověď zní: ano a hned ze dvou důvodů
před porodem jsem si představovala, a manela na to upozorňovala, e nechci, aby viděl "vechno" - pořád jsem ho instruovala, aby stál u hlavy a kdesi cosi ...
... ne jsem rodila (pátek), leela jsem na jednom z porodních sálů na monitoru (čtvrtek) (protoe v přípravných místnostech bylo plno) a děsně mi vadilo, e křeslo je situované přímo naproti obrovským vstupním dveřím, za kterými byla chodba, po které pořád někdo chodil (doktoři, sestry, tatínci) - představovala jsem si, jak tam leím s roztaenýma nohama, rodím a bylo mi děsně stydno a trapně a pořád jsem řeila, co, a tam budu leet na ostro ... pak, kdy u jsem opravdu rodila, bylo mi tak příerně moc straně zle, e by mi bývalo naprosto, ale naprosto fuk, kdyby ta chodba ústila výhledem do Václavského náměstí
... nehledě na to, e mi drel zapřenou jednu nohu a jak jsem za to tenkrát byla ráda
no a teď ten druhý důvod, o poznání méně zábavný a nutný ... doteď se mi vaří krev, jen si na to vzpomenu PA se ke mně chovala jaksi jinak - medověji, kdy se konečně objevil manel ... do té doby to byla celkem síla (chtěla jsem jí to říct, a vlastně i vrchní sestře, neměla bych s tím problém vůbec ádný, ale nakonec jsem to neudělala, a to z jediného důvodu, ráda bych tam jetě rodila přítě a hrozně nerada bych se dostala o5 do jejích spárů - ta by mi to uměla osolit počítám
)
Upravil(a) Cassiopeia (21. 10. 2009 13:04)
Není tady
Cassi - souhlasím, ne přiel manel tak se ke mě doktorka chovala přezíravě a arogantně, ¨jakmile se objevil manel tak najednou obrátila, a kdy u mi bylo fakt zle (rodila jsem 48 hodin) a já nedokázala ani udret otevřený oči tak manel zařídil e se na mě přiel podívat jinej doktor a ten mě během 5ti minut poslal na sál.
Není tady
Blue: koukám sis to taky "uila" ... já byla na vyvolávání od čtvrtka ráno a porodila jsem v pátek v 14:11 - take jsem toho měla taky plný kecky ... jo má pravdu, člověk (nebo aspoň já jsem teda byla) v takovým transu (z bolesti), e jsem nebyla schopná vůbec komunikovat - prostě jsem ani nehlesla ... take se ozvat fakt sám nemůe
přeju moc těstí, a to jde tentokrát ve hladce a protivný personál nemá zrovna slubu
Není tady
Tak se jdu vyjádřit z pohledu proivího Za sebe říkám rozhodně ano, bez O. si to vůbec nedokáu představit, opravdu jsou u porodu chvíle, kdy má člověk dost co dělat sám se sebou a jetě by si měl například hájit osobní prostor, nebo odpálkovat drzou sestru/doktorku - tak při tom partner pomáhá hodně
Při mém porodu bylo jen málo momentů, kdy jsem se O. vyloeně fyzicky nedotýkala. Moc mi tam pomáhal. Bylo na něm vidět jak moc rád by pro mě udělal něco víc (co prostě nejde) a jak ho trápí e nemůe. Ale tohle jsme si vyjasnili, prostě to na sebe vzít nemůe, tak pomáhal tak jak to lo (podávání věcí, povídání, poutění hudby).
I kdy jsme nakonec skončili na císaři, kam O. nesměl, přesto bych za to, e se mnou celou tu dobu mohl být, dala o hodně víc ne Podolí chtělo Pro mě to bylo k nezaplacení.
Na posouzení vlivu na sexuální ivot je jetě brzy ale řekla bych e u nás to nebude mít vliv ádný, vzhledem ke konci císařem.
Není tady
hezky se to tady čte,obdivuji vás vechny ,co u vae porodu byl manel!!
Já bych ho tam mít nemohla.natěstí to tenkrát ani nelo.on by stejně omdlej take to nehrozilo,ale kdyby přeci jen el,asi bych ho v tu danou chvíli umlátila.
Porod stál za prd.o hekárně ani nemluvím!!
Není tady
Ja si myslím, e ano kdy byl na začátku u startu tak proč by neměl být i na konci u cíle
Není tady
Tak já váně uvauji o tom, e si k porodu vemu porodní asistentku (např. M.Mikulandová na svých webovkách tuto monost nabízí) a manelovi ukáu a "výsledek" mé práce.
Pokud jste některá rodila s asistentkou nebo dulou, písněte mi. Ráda si o tom popovídám.
Není tady