29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Jo tak s tímhle jakoby se opičením máme mi fakt hoooodně zkušeností,náš mladej je jak houba vše co vidí a co je extrém je u něj jako vzor a dělá to,odtud by mohl vítr vát,mi už jsme přerušili styky se dvěma kamarádkama protože za prvé na procházce s nima je na zabití a to doslova já nevím chce ukázat jakej je king nebo co a snad by i přeplaval rybník když kolem půjdemjen aby byl středem pozornosti a pak to pokračuje i doma a to zas od té druhé holky jejich malej dělá takový přišerný hrdelní pazvuky já jsm na to alergická u nich se toleruje a ještě se na to reaguje :"jejej to je zas nějaký dráček hahaha"no a náš malej to pak dělá taky i doma a je za to chudák trestán,takže jsme se taky přestali stýkat já na to nemám to tolerovat a zas na malýho nechci kvůli tomui ječet,když vidí že to jinde jde.. no tak bych to nenazvala že to na něj nechceš schazovat já bych fakt maslela že to odtamtud může být...nehledě na to že ta slova ve 4 letech musela někde slyšet a ve školce si myslím že se ještě snad nepoužívají
copa zkusit toho hocha nazvat darebákem a že takovým ježišek nic nenosí,nebo hele on je zlobič tak on nemá výhody jako třeba .....
myslím že když má holčička tak skvělou babuchu a maminku kteří to chtí řešit tak že se na to přijde pokud malá nezjistí že je tím zajímavá myslím že dá pokoj:supr:
Není tady
Taková slova jsou mezi čtyřletými k zaslechnutí, i jiné věci se ve školkách dějí. V podstatě u holčičky může jít o dvě věci - bud zkouší co vidí - tam pak pomůže důslednost. Jasně řečené ne, u některých dětí, které si tím záměrně přejí vyvolat pozornost pak nežádoucí chování přehlídnout a okamžitě posílit chování žádoucí. Například začne opakovat 4x vole - už jsem to slyšela, takhle se u nás nemluví ještě něco?....... jé ty jsi se hezky převlíkl....
Na druhé straně může jít o frustraci, to znamená že ji nějaká situace vůči mamince stresuje a holčička si neví rady. Proto tuhle metodu zkouší jako volání o pomoc. Je jen na iloně a jejím posouzení, ke které variantě se přikloní.
Ne modroočko, nemyslím si že na výchovu je potřeba psycholog, spíš si myslím, že u výchovy je potřeba sledovat dění a přemýšlet a nepálit rány, jak zrovna potřebuju. Ani knihy nejsou k zahození. Proč opakovat chyby svých rodičů, každý si na ně vzpomínáme, když se to můžeme pokusit udělat jinak. A když nevíme jak, máme v podstatě dvě možnosti - opakovat, co jsme zažili a nebo hledat zkušenosti jiných, u knih, u přátel, u odborníků....
NO jo k rodičovství není potřeba nic, proto to s našimi dětmi vypadá, jak to občas vypadá...
Ještě mi to nedá s tou fackou a pokojíkem - co mělo lepší efekt? Trápení s kázáním a nebo facka? Myslím, aby se daná věc neopakovala. Bratranec totiž dospěl k opačnému extrému, tak to zase udělám, mi dá jen facku a bude to....
Upravil(a) PavlaH (21. 10. 2009 12:29)
Není tady
no mozna to bude tim klukem je mu stejne jako vnucce.dcera se s kamaradkou uz kolikkrat vyrikala.on dokazal vylit vsechny sampony a peny do vany co tam mela a napustit vanu a jeho mama mu nic nerekne.a vnucka to chtela taky opakovat ale dcera zasahla.to me napadlo az ted kdyz se o tom bavime.kdyz je s nim na prochazce tak mi uztecou a vubec neposlouchaji a vnucka taky vidi v kazdem vzor at je to velka holka ,ty jsou aspon klidne,nebo maly fakan.ty slova nevim kde pochytila ale myslim si ze na detskem hristi ti vetsi deti se opravdu tak vyjadruji.to jsem slysela.ze dite zlobi je normalni neznam dite ktere nezlobi to musi byt jedine nemocne.no uvidime do budoucna .verim ze ji to prejde jako uz jine trable.
Není tady
Ilonko a maminka pracuje? Píšeš, že ji vyzvedáváš i ty, tak možná, když je maminka v práci. Možná si malá vynucuje pozornost tímhle. Musí do školky, maminka pracuje, školku sice zvládla, ale možná jí to v hlavince trošku zazlívá. Určitě má na ní míň času, než ty a děda. Domácnost a tak, tomu se žádná nevyhneme... Někdo pláče (jako moje citová vyděračka
), někdo se vzteká. Je to jejich projev nesouhlasu s tím, že do tý školky prostě musí. Ono to pro ně není jednoduché. Když jim to vysvětlíme, tak se snaží, ale musí tu změnu nějak ventilovat. Kdyby to bylo odkoukané od jiného dítěte, ujelo by jí to i u vás.
Já bych si to od dítěte nenechala líbit. Dostat pohlavek, tak zuju botičky a šupajdá zpátky do třídičky. Můžeme jít spolu domů, nebo na zmrzku, ale ty se budeš chovat hezky. Jinak přijdu později. Ty slovní projevy děti pochytí, to je pravda, děti se jich ve školce taky naučily dost, ale spíš je prohodily mezi řečí, ne cíleně na mě.
Není tady
ilonka1
píšeš ,že je možná rozpustilá.jenže na tebe si to nedolí ,Tak mě to spíš přijde,holčína opravdu zkouší co si k mamince prostě může až dovolit.V tom případě záleží na mamince jak se k tomu postaví!!
Není tady
ilonka1 napsal(a):
chtela bych se zeptat jetli ma nekdo takovou zkusenost.Moje 4leta vnucka je nekdy drza na mamu. jde pro ni do skoly a ona ji rekne pred vsema ze je blba aniz by k tomu mela duvod.nebo ji obouva boty a ona ji da mame facku ne silnou ale je to pohlavek.nevime cim to vzniklo.zacla chodit letos do skolky.uz si zvykla a je v pohode.chodi po obede domu takze tam neni dlouho.Kdyz ji hlidam ja ,jeji babicka,tak je hodnoucka i kdyz ji hlida jeji tatinek.to se furt pta to furt mluvi o mamince ,ale kdyz je sni tak zlobi a fnuka,.ja vim neni to hrozne ale kdyz neco provede na verejnosti tak to nevypada zrovna vychovne.
Mám 4,5 letou holčičku a jako mamince mi dělá podobné kousky. Je to o tom, že paradoxně má k mamince největší důvěru a tak jí první i sdělí, jakýmkoli způsobem, co ji trápí. K ostatním lidem už tak otevřená není.
Jinak je to ale slušné děvče, jen ví že u mě za ty nářky dostane vysvětlení nebo pohlazení. Neberu to nijak tragicky. Ale snažím se s ní o tom mluvit a vysvětlit jí, že některé věci jsou nepříjemné, nedělají se a dají se sdělit jiným způsobem. Slyší na to a ze zbytku vyroste
Není tady