Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 19. 10. 2009 17:05

ilonka1
♥------

4leta holcicka.

chtela bych se zeptat jetli ma nekdo takovou zkusenost.Moje 4leta vnucka je nekdy drza na mamu. jde pro ni do skoly a ona ji rekne pred vsema ze je blba aniz by k tomu mela duvod.nebo ji obouva boty a ona ji da mame facku ne silnou ale je to pohlavek.nevime cim to vzniklo.zacla chodit letos do skolky.uz si zvykla a je v pohode.chodi po obede domu takze tam neni dlouho.Kdyz ji hlidam ja ,jeji babicka,tak je hodnoucka i kdyz ji hlida jeji tatinek.to se furt pta to furt mluvi o mamince ,ale kdyz je sni tak zlobi a fnuka,.ja vim neni to hrozne ale kdyz neco provede na verejnosti tak to nevypada zrovna vychovne.

Není tady

#2 19. 10. 2009 18:13

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Re: 4leta holcicka.

Jak to na veřejnosti vypadá je úplně jedno. Za důležitější považuju, jak maminka takové chování holky usměrnuje. Zda-li jí vysvětluje, řekne razantně ne.  Děti čas od času zkoušejí naše hranice. Je dobře je dítěti nastavit. A protože je zkouší na mamince, musí zasáhnout především ona.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#3 19. 10. 2009 18:57

ilonka1
♥------

maminka reaguje prave prisne a vysvetluje a vysvetluje i po dobrem i po zlem.tudle ji rekla pred znamima ze je pí... ale myslim si ze vi ze je to nadavka ale nezna vyznam zaclo to prichodem do skolky .kdyby jste ji videli vypada jak andel.ale  je to mala potvurka .a je znameni lva.moje druha dcera taky ve skolce nadavala ze tam nechtel pro ni nikdo chodit ale nejak to potom odeznelo .neni to tim znamenim jsou takovi svi.

Není tady

#4 19. 10. 2009 19:02

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

Ono to taky nemusí být jednoduché, jedna věc je vysvětlovat a odmítat takové chování, druhá věc je zamýšlet se nad tím, zdali má holčina dostatek pozornosti. Zda li je hodně chválená.  Pokud už vymezení - takové chování není vhodné proběhlo a přesto se dívčinka chová stejně, pak může jít právě o tu pozornost. Každopádně holčinka má velmi silné ego a možná přišla na způsob, jak přitáhnout pozornost maminy.

A o tom, že se dědí vzorce chování, o tom žádná. CHování vaší druhé dcery a vaší vnučky může mít společného jmenovatele...

Upravil(a) PavlaH (19. 10. 2009 19:03)

Není tady

#5 19. 10. 2009 19:09

ilonka1
♥------

prave ze ji i kolikrat vycitaji ze ji moc mucka a pusinkuje atd.podle me je mala linduska dulezita ze se ji povedlo zvladnou skolku.kdyz o tom vypravi tak je pri tom dulezita.uvidime jak se rika cas ukaze.i tak pavlo moc dekuji pomohlo to ta odpoved urcite.

Není tady

#6 19. 10. 2009 19:31

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

přemýšlím jak byste mohla pomoci jako babička. Pokud holčičku vyzvdáváte, mohla byste se jí hodně vyptávat a chválit, že už se chová jako veliká, umí si třeba oblíct bundu. Zda-li to předvede i mamince. Těžko soudit co to pomůže.  Ale být vámi, vzpomenu si, v čem jsou situace z vaší zkušenosti podobné těm vnuččiným.

Není tady

#7 19. 10. 2009 21:00

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

Tak takové příhody jsem byla nedávno svědkem být to moje dítě ,tak nevím!! no to je ,ale jiná věc.
no já to vezmu z pohledu babičky..Pokud bych viděla ,že si  takhle dovoluje na mamku,řekla  bych jí,že,pokud bude taková ,nebudu s i jí brát..... a  z pohledu maminky,vysvětlovat je sice hezká věc ,ale je vidět ,že to moc nezabírá!!! Holčina by měla vědět ,kam až může dojít a to by jí maminka měla dát na srozuměnou.Klidně bych dala nějaké zákazy a i na ten zadek,

http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

#8 19. 10. 2009 21:04

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

tak já bych asi milé holčičce plácla. Mám kluky, ale naplácáno dostali, když zasloužili. Tohle by si holčina dovolovat neměla, v čtyřech letech už by měla vědět,l že tohle nesmí. Nejsem Herodes, ale ode mě by dostala na zadek.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#9 19. 10. 2009 22:40

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

vydíráním se toho moc nezmůže. Děti zlobí, ale my jsme dospělí, kteří bychom to měli zvládat. Mimochodem spousta dobrých rad je v knize Zdenka Matějčka Po dobrém nebo po zlém. Čtyřleté děti nejsou hloupé. Maminka se bít nesmí ale když bije maminka dítě, tak je to v pořádku? Tělesný trest nezavrhuju, ale v momentech, kdy jde o zdraví nebo život. Tady je zřejmě pes zakopán jinde.

Není tady

#10 20. 10. 2009 20:04

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

Maminka se bít nesmí ale když bije maminka dítě,tak je to v pořádku??
no pokud si to dítko zaslouží tak proč né.Hlavně tady nejde o bití ,tím myslím ,že maminka to dítě nepřizabije ,ale pouze mu dá par na zadek.
Příště už to dítko nemusí dát  jen tu facku ,ale vezme si třeba kámen a jen tak to po mamince hodí,!!!

Není tady

#11 20. 10. 2009 21:03

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

No, myslím, že když ji maminka plácne po zadečku, tak se nic strašnýho neděje. V případě téhle holčičky bych řekla, že jí to neuškodí.

Není tady

#12 20. 10. 2009 21:07

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

sisi - myslím si o tom prostě něco jiného. Kámen nakonec hodí děti bud nejak citově ploché, nebo silně emočně nezralé, v rodiné anamnéze budou mít velmi pravděpodobně bud genetickou zátěž nebo neutěšené rodinné prostředí... Přečti si někdy nejakou knihu od Zdeňka Matějčka. Žádné dítě si nezaslouží bití. Nejsem zastánce extrému, i moje děti dostávají výchovnou. Pokud by však nastala situace stejná jako ji popisuje ilonka1, velmi bych se zamýšlela nad tím, kdy se to děje a hledala příčinu. Když vidím jak rostou moje děti, vnímám, kolik toho mají z mého chování a z chování blízkého okolí jen tak okoukáno....

Není tady

#13 20. 10. 2009 21:08

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

modroočko ale obávám se že ani neprospěje. Ilonka píše, že tohle zkoušeli, takže pes bude zakopán jinde...

Není tady

#14 20. 10. 2009 21:12

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

No, já nechci psát nehezký výrazy, ale holčička je trochu frackovitá a ve čtyřech letech je nejvyšší čas s tím něco dělat, protože jinak jim přeroste přes hlavu.

Není tady

#15 20. 10. 2009 21:15

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

Každá píšeme podle vlastních zkušeností, moje jsou poněkud jiné.... to je celé....

Není tady

#16 20. 10. 2009 21:26

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

No, mí kluci se takhle nechovali, ale od jedné známe chlapeček dělal to samý, nechali ho a on je pak v šesti letech posílal do pr.dele, maminku fackoval v družině a nadával jí do pi... je to extrém, ale oni ho nechali, že je malej a tak podobně. Pak si s ním nevěděli rady.

Není tady

#17 20. 10. 2009 21:36

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

modroočko, ale já neříkám nechat to tak a omlouvat ho. Já říkám řešit, analyzovat a poznat kde je prolbém. Ta agrese může mít různé příčiny, pocit opuštění, pocit zrady, silnou fixaci na mmaminku, sociální nezralost až po rozcapenost holčičky. Nevím, co v takovém složitějším případě, navíc když neznáš podrobnosti, vyřešíš ránou, která nepadne vedle... Ohýbat je třeba, ale bitím? I když je to jen jedna výchovná, tady nic nevyřeší.

Není tady

#18 20. 10. 2009 21:41

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Pavli, tak pak jedině psycholog. ALe je děsný, že dnes je potřeba psycholog i k výchově dětí. No, nevím.

Není tady

#19 20. 10. 2009 22:01

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

no, nemusím číst knížku,abych věděla jak vychovat svoje děti.
Nemusím je bít,to už jsem tu psala,ale pokud dostane pár facek, osobně na tom nevidím nic tak závažného.Ovšem to je věc názoru.

Není tady

#20 21. 10. 2009 5:06

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

No, já si taky myslím, že kdyř se dítko sem tam plcne, výchovně, tak to na něm negativní následky nzanchá, Nejsem prot to, aby se děti mlátily jako nezraklý žito, ale prostě výchovný lepanec, nebo pár přes zadek mu neuškodí. Ono totiž s některým děckem nemý smysl sáhodlouze debtovat, nic mu to nedá. Já osobně jsme byla raději, když mi otec jednu střelil, než když vedl ty debaty o tom, jak si to představuju a tak podobně. To jsem se mu raději zasmála do očí, věděla jsem totiž, že pak dostanu facku a pošle mě do pokojíčku o sobě přemýšlet. A bylo to.
U téhle holčičky bych ji prostě plácla po ručičce s tím, že je to zlobivá ručička, která bije maminku a že to nesmí.

Není tady

#21 21. 10. 2009 8:03

keny
♥♥♥♥♥--

Souhlasím s modroočkou jedna dobře mířenábig_smilevíte jak to myslím ,protože jsem toho názoru že po druhé větě vyvětlování má malá stejně vypnuto a maminka si plácá játra....myslím že jedno plácnutí mnohdy nenadělá tolik paseky jako neustálé vysvětlování.Mám doma kluka,lva,a je ho opravdu opravdu dost,řekla bych prostě kluk a byl bit někdy prostě nemělo cenu něco vysvětlovat muselo prostě přijít vytržení....Taky na mě napřahoval,a při zákazu mě nazval hroznou a zlou ,ale to je něco jiného to byl naštvaný po tom co se uklidní sám přijde a uzná že ujel a jedeme dál...je ho dost,ale je taaaak zlatej;)
Myslím že ve čtyřech letech už malá musí mít tdaná nějaká pravidla a tohle si k mamince tedy k nikomu dovolit nemůže,takže myslím že zákazy taky nepomůžou že jedna ořes zadek hned bez varování po nějaké takovéhle nadávce by byla na místě..

Jo a ještě nechápu jak jí mohla dát pohlavek???To u ní maminka musela sedět na bobku nebo tak něco,okamžitě do stoje urovnat holčičce roviny a mluvit na ní z té vyšší roviny a důrazně...facku bych teda nevracela,ale určitě by byl důrazný trest...
nejsem odborník netvrdím že doma děti řežu hlava nehlava,své děti miluju nadevšechno jako každá máma,a taky svůj názor nikomu nevnucuju:godlike:

http://www.etickr.com/ticker.php?img=9,99,122,0,CD,MjAwNy8xMS8wNg==,QW5kZWxrYQ==http://www.etickr.com/ticker.php?img=9,111,130,0,CD,MjAwNC8wOC8yMQ==,TWlrdWzhcw==

Není tady

#22 21. 10. 2009 11:38

ilonka1
♥------

ctu vas devcata a je to ponaucne.dala ji pohlavek kdyz ji obouvala boty.ale normalne se privitali a povidali a jek se ohla k ni tak ji jednu vlepila a ne velkou  ja nevim co to.zase slibila ze to neudela priste tak jestli to neni nejaky rozmar,nevim myslim si ze to prejde .uvidime do budoucna.ale jestli to neni tim dcera navstevuje kamaradku a ta ma syna a ten se furt pere a do neceho mlati jeho rodice se tomu smeji a kdyz prijde o nej tak ho napodobuje lita jako kluk  snecim bojuje chce se prat.nechci to svadet na nej .ale muze to byt i to.

Upravil(a) ilonka1 (21. 10. 2009 11:39)

Není tady

#23 21. 10. 2009 11:48

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

Modroočka napsal(a):

Já osobně jsme byla raději, když mi otec jednu střelil, než když vedl ty debaty o tom, jak si to představuju a tak podobně. To jsem se mu raději zasmála do očí, věděla jsem totiž, že pak dostanu facku a pošle mě do pokojíčku o sobě přemýšlet. A bylo to.

tak na to si taky dobře pamatuji.lola vůbec nejlepší bylo když mě to kázání dávala máti na ulici!!!! lol

Není tady

#24 21. 10. 2009 11:55

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

ilonka1 napsal(a):

ctu vas devcata a je to ponaucne.dala ji pohlavek kdyz ji obouvala boty.ale normalne se privitali a povidali a jek se ohla k ni tak ji jednu vlepila a ne velkou  ja nevim co to.zase slibila ze to neudela priste tak jestli to neni nejaky rozmar,nevim myslim si ze to prejde .uvidime do budoucna.ale jestli to neni tim dcera navstevuje kamaradku a ta ma syna a ten se furt pere a do neceho mlati jeho rodice se tomu smeji a kdyz prijde o nej tak ho napodobuje lita jako kluk  snecim bojuje chce se prat.nechci to svadet na nej .ale muze to byt i to.

Jo mohlo to to být ,může jít o rozmar ,neříkám ,sice by si to dovolit neměla ,ale stalo se....jenže někde jsi tu psala ,že i mamince říká nehezký slova.
Tak nad tím bych se už pozastavila.  a co u tebe??? jak se chová k tobě?? Mám vnuka  a je to pěknej raubíř,dokonce se pereme.(myslím jako hrou) taky chce neustále bojovat,.To jeho karáčo lol ,ale prostě ví co si může dovolit .Je mu 6let!!

Není tady

#25 21. 10. 2009 12:04

ilonka1
♥------

sisi21 se mnou je prave hodna tak se mi nechce tomu verit.s dedou je taky hodny a statou taky .my se taky pereme treba pod dekou.mam na ni vic casu.s detmi se vubec nebije na detskem hristi to se zapoji hned do hry ze o ni nevim skolka ji taky baci.myslim si jak tady nekdo psal ze je moc rozpustila.a jen to zkousi co bude nasledovat asi.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí