29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj holky, tady v Rakousku je panika kvůli testům, které dělali. Našli v dudlících to BPA a hned to některé prodejny stahují z prodeje. Avent,NUK... všechno je pryč nechali jen MAM. Děje se něco podobného i v ČR. Četla jsem jednu diskuzi na modrém koníkovi, a v Americe ty aventky flašky a dudlíky stáhli z prodeje pry už před rokem, tak nevím. Flašku používám už 5 měsíců, teď mám i hrneček. Co s tím? Podléhnout panice? Posílám ještě odkaz na ten test:
http://www.global2000.at/site/de/nachri … lainfo.htm
Není tady
Ahoj Hanysku rada te vidim, no tohle jsem tu k nam na podzimnatka davala a chtela jsem to hodit do potreb pro deti a tak diky....Taky jsem to rano slysela a chtela tento tyden prevarovat dudlik[jediny co mam]od Aventu a prej prevarenim ta latka jeste ucinnejsi tak nevim.Nejdriv ty toxicky latky v kocarkach a ted primo v dudlikach a hrackach, je to maras .A to neni vsechno, kdo vi s cim jeste prijdou, kdyz se to tak rozjelo
Jinak MaM tam ma napsano BPA Free na dudliku a lahvinkach.takze nezavadne.Ale co ti co uz dudlika maji treba od Nuku?Jinej chtit treba uz nebudou, ach jo
Doufam ze dudlik potrebovat nebudem a jinak alternativa je tu vzdycky
Dik za info a panice nepodlehej, zkus ten od MaMu a uvidis
Není tady
Taky jsem si rikala, nejdriv ty kocarky a ted zase tohle. Byla jsem okoukat ty flasky od MAM, jsou celkem pekne, ale nevim, jestli mi z toho mala bude pit, kdyz je zvykla na avent. Dudlik mame NUK a ten uz je taky stahnuty z prodeje, aspon v dm-ku.No je to hnus. Uvazuju o sklenene flasce, ale na ni zase nedopasuju ten nezavadny cumel.
Není tady
V Čechách byla podobná aféra už v minulosti taky a týkala se i velmi oblíbených dudlíků, ale tehdy jsem to ještě tak nesledovala. Vím ale, že švagrová byla na prášky.
Já nevím co si o tom přesně myslet; nezdá se mi, že by výrobci/dovozci beztrestně nabízeli kojencům zboží, který je karcinogenní nebo toxický, a že by testy na certifikaci mohly být tak povrchní a benevolentní. A že teprve poté co se do nějakých testů pustí (často dost militantní) eko organizace, tak se odhalí, že je všechno špatně a vypukne panika.
Na druhou stranu vím jak úplatný některý chvalovací procesy jsou, normy EU jsou k smíchu a že €€€ je pořád hlavní hnací síla #1.
Osobně k tomu teda přistupuju částečně s respektem, částečně s rezervou. Nekupuju levný věci a výrobky, studuju materiály a složení, přednost dávám vyzkoušeným věcem a firmám s nějakou tradicí, který nesekaj zboží úplně jak Baťa cvičky někde v Číně, a prosperují spíš proto, že kladou důraz na kvalitu (za kterou si ovšem nechávají zaplatit), No a doufám, že budu mít kliku, co jinýho taky můžu dělat. Zatím se mi vyplatil výběr kočárku, dudlíků i lahviček, ale zítra můžou rychle stahovat třeba dětskou výživu, kterou dávám prckovi - a že už se to několikrát stalo!!!
PS: jinak dudlíky MaM jsou skvělý, a jak píše Lischinka, na obalu měly informaci že jsou BPA free, ale u jednoho z pěti se mi stalo, že se uvnitř dudlíku objevila plíseň, protože dovnitř někudy zatýká - to taky teda není kosher ani náhodou, ale může to být úplná náhoda a nikomu jinému se to nestalo. Jsem zvědavá, co mi k tomu řeknou při reklamaci, protože dudlík za kilo samozřejmě jen tak z okna nevyhodím, ale půjdu ho vrátit.
Není tady
Jo ja mam sadu od Aventu[3 flasky, kartac a dudlik]koupil to prita ve sleve a tak vidim ze mi je to prd platne.Od MaMu jsou ty flasky a dudliky v klidu, ale jak rikam kdyz mamina hleda dlouho co diteti sedne a pak to i najde, tak zjisti ze tam jsou chemky a nechejto v puse tomu drobkovi, ze?No na tak ti preju at ti mala zabere na to , co zbylo z toho prachtu ve vitrinach
Není tady
Fidorka napsal(a):
Zatím se mi vyplatil výběr kočárku, dudlíků i lahviček, ale zítra můžou rychle stahovat třeba dětskou výživu, kterou dávám prckovi - a že už se to několikrát stalo!!!
No vida a už je tady dost nelichotivej článek na adresu probiotik, který se dětem cpou v dobrý víře horem dolem... http://zdravi.centrum.cz/jime-zdrave/20 … y-actimel/
Není tady
Ten MAM ma ale taky trochu toho BPA,/podle toho testu co tu probehl/ i kdyz na obalu pisou BPA free. No je to hnus. Fi ty pouzivas jakou flasku? Ty vlastne kojis. To je nejlepsi baleni :-)
Není tady
hanysek291 napsal(a):
Ten MAM ma ale taky trochu toho BPA,/podle toho testu co tu probehl/ i kdyz na obalu pisou BPA free. No je to hnus. Fi ty pouzivas jakou flasku? Ty vlastne kojis. To je nejlepsi baleni :-)
no ale já nevím jestli to jde udělat jako úplně 100% free...
http://www.global2000.at/module/media/d … 011009.pdf
Kojím, ale taky používáme láhve na příkrm a pití a to Tommee Tippee Closer 2 Nature http://www.tommeetippee.co.uk/product/c … low_teats/
Není tady
Taky se mi vic libi ta tommee nez mam, ale tady jsem zase nasla ze i ta tommee ma to bpa a ma byt jen sklenena dobra. Ale tady ten test je asi 2 roky stary, tek ze by to uz vyrabeli bez toho bpa? cert se v tom vyznej
Tieto su ok:
Chicco
Dodie
Bébé Confort
Bébé-Jou
sklenene a potom tie dve posledne na obr. na str.
http://www.tsr.ch/tsr/index.html?siteSe … ge=2#title
Není tady
no tak taky nevím, co si o tom myslet
mám pocit, že za chvilku přijde zas něco, je fakt, že stejně jako Fi jsem to s kočárkem vychytala
ale ted ne, odsávačka a flašky avent, savičky a dudlíky nuk- tak vše vyhodit ?
Není tady
holky, to je docela hnus, my od malička jedeme v aventu, protože malá nebyla plně kojená snad ani 3 týdny a téměř od narození dokrmujeme, používala jsem odsávačku, samozřejmě vyvařovala atd...
to aby se člověk dneska fakt bál všeho, protože zrovna avent jsem kupovala kvůli tomu, že mi to přišlo jako seriozní a kvalitní značka
co teď? napadá mě to samé, co Janabas - všechno vyhodit a koupit něco opravdu nezávadného?
Není tady
jo tak jsem koukla na net a avent prodává jednu el. odsávačku bez BPA
co když mi nebude sedět odsávačka od \mam stejně jako o neseděla medela ?
Není tady
kocarek mam taky teutonku, takze aspon neco kvalitniho. Uz pokukuju po novych flaskach a dudlicich. Akorat dudlik mam nuk a ty mam jsou strasne velke, tak nevim jestli ji bude "chutnat". Kdyz vim, ze je to skodlive, asi ji to dal davat nebudu. Neni to zas tak velka polozka, koupit nove.
Není tady
hanysek291 napsal(a):
Taky se mi vic libi ta tommee nez mam, ale tady jsem zase nasla ze i ta tommee ma to bpa a ma byt jen sklenena dobra. Ale tady ten test je asi 2 roky stary, tek ze by to uz vyrabeli bez toho bpa? cert se v tom vyznej
Tieto su ok:
Chicco
Dodie
Bébé Confort
Bébé-Jou
sklenene a potom tie dve posledne na obr. na str.
http://www.tsr.ch/tsr/index.html?siteSe … ge=2#title
TT uvádí, že jsou všechny části "BPA free for total reassurance"
Není tady
No my kocar asi nejak nevychytali Maxi - Cosi Mura, tak mozna na toxicke latky, i kdyz jsem ho vyprala kompletne tak si myslim ze to moc nepomuze, sadu od Aventu tak na tu prdim je to jeste originalne zabalene, ale vratit to uz asi nebudu moct, pac to bylo ve sleve a tady se slevnene zbozi nevraci No zkusit by to slo
Ja si taky myslim ze koupit novy dudliky neni az zas takova investice [i ty flasky] horsi je to s odsavackou, ty jsou pomerne drahe - co zkusit to vratit?
Hanysku a ty dudliky od 0-2 mesice jsou Pavlince taky velke? Ja se na ne divala a ty mi pripadaji docela v pohode, akorat ten plast kolem pusy je takovy siroky, ale tak to MAM ma holt. Tak hodne stesti
Není tady
tak tady je článek k těm lahvím Tommee Tippee - opravdu byly asi před dvěma lety s BPA, nicméně teď jsou OK. http://www.tommeetippee.co.uk/content/t … bpa-free_/
Lischinko, otázka je, co na té Muře je toxického. Moje ségra ji má taky a vím, jak ten kočárek vypadá. Možná má jen změkčovací látky v těch okýnkách boudičky na sportovní verzi a to je celé. Možná. Možná je problém v té změkčovací pěně potahu sedačky. Škoda, že ten test není doširoka rozebraný a nejsou blíž specifikovány ty závadné části.
Ono totiž když si nějaká maminka teďka koupí v dobré víře Teutonku a bude chtít ušetřit pár stovek na originální pláštěnce a místo toho koupí nějakou univerzální, která třeba ty ftaláty bude obsahovat, tak bude nemlich tam kde jsou ty, které mají nějaký toxický šmejd - akorát že o tom nebude vědět a bude v klidu
Není tady
No to by me taky zajimalo, a tak jsem proste kompletne umyla vse, coz ale asi nema moc smysl, ale pro klid v dusi...
Ja schvalne brala origis vsechno co k tomu nabizeli a pak zyhle testy
Jo a co kaucukove dudliky, jeden jsem mela pro syna kdyz byl malej - moc na dudliky netrpel ale mel kaucukovej a ten by mel byt natur ne? Jeste jsem se po nich nedivala , ale jdu na to
Není tady
já vyzkouším tommee tippee , jestli se Tobimu bude dobře pít, tak je koupím a dudlíky nevím, má rád jen nuk
a se sterilizátorem a odsávačkou nevím
Není tady
No tady prave babo rad, co se sterilizatorem a odsavackou - jak jsem rikala investice je to dosti vysoka, ale tady jsem nasla http://www.mambaby.com/index.php?StoryI … ductID=99, nevim co pouzivas za odsavacku, ale tahle neni az tak draha, otazka je jestli pro tebe dostatecne funkcni
Není tady
No u nas v obchode nemaji tak velky sortiment, ale jestli u vas jo, tak bych nevahala a sla bych na to mrknout a treba se zeptat jak je to s reklamaci tech 2 pristroju....
Drzim palce
Není tady
já nevím holky, myslím že kdyby to bylo fakt životunebezpečný, že by to prostě stahvoali z prodeje a vydávali varování... asi to nebude košer a ty normy překročený asi fakt jsou, ale myslím že ne tak, že by z toho hned mohlo bejt poškození zdraví. Aspoň zatím se kolem toho nic neděje...
Zkuste kontaktovat Philips jestli to stahujou a jestli vám to kdyžtak vemou zpět... to by měli i kdyby jste zboží kupovali v akci se slevou!
Není tady
no tak to je wostrý..asi aventku zahodím a půjdu si pro MAM..v Čechách se kolem toho nic dít nebude..maximálně se o tom řekne v TV, vyjde nějaký ten článek...pak vydá článek výrobce, kde nám krásně vysvětlí, že to jsou jiný normy a blablablaaa a tím to zhasne..tady je prostě divoký východ
Tak,
ja byla dneska v DM na rychlovku koupit toaletak a uz jsem stala u Kasy a v tom jsem si vzpomela na dudliky a na Fidorku, ze by to meli stahnout z prodeje.Tak ja sla jeste jednou kolem dokola a fakt - dudliky maji stahnuty z prodeje a maji tam uz jen MAM Takze u nas docela seriozni zalezitost, ktera se dal kontroluje a podstoupi se dalsim testum.
Nevim jak v cechach treba to k vam taky dojde, ale jestli to bude jak s tim eurem tak to asi jen tak brzy nebude a dudliky se budou vesele prodavat dal jako kdyby se nechumelilo a u sousedu delaji paniku
Není tady
Fi jinak s tou reklamackou, napadlo to meho pritele taky , se primo obratit na Philips a poptat se co a jak.Tak uvidime, ale zkusit to muzem za to nic nedame
No a to je furt neco, ze?
Není tady