29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
javena napsal(a):
V první řadě mi nemá nikdo lézt na můj pozemek.
Můžu tam dát prkna, která ztrouchnivý...
Každopádně nejde o to, čí to byla vina, když už se to stane. U soudu teda jo, ale bavíme se v jiné rovině. Jde o to, že se to stalo a díky mně někdo přišel o život. To jsem tím myslela. Úmyslně bych to neudělala, ale to neznamená, že se to nemůže NIKDY stát.Nehledě na to, že pocit viny ze mě asi nesmyje rozsudek, že za to nemůžu. S tím bych se asi dlouho prala.
Chapu jak to myslis, ten Tvuj pohled. Ja si ale myslim, ze spoustu veci clovek neovlivni - napr. jestli Ti nekdi vleze nebo nevleze na pozemek, tyhle veci proste nikdy neovlivnis, kdyz nekdo jiny to bude chtit udelat, tak to udela. O soudu jako instituce z me strany neni rec, ja mluvim o vnitrnim nastaveni. Mluvim vlastne o svem vnitrnim nastaveni, abych to rekla jasne .
Pak si taky myslim, ze ani cizi zivot nemas ve svych rukou. Tedy ne v tomto priklade, kdy Ti nekdo vleze na pozemek a sam od sebe, svoji vlastni nepozornosti spadne do (Tve) diry. Za to si nese svoji vlastni zodpovednost, v tomto pripade, ty nejsi zodpovedna za jeho zivot. Rekla bych to takhle: zodpovedna jsi jen za sve vlastni ciny (napr. dat pres diru kvalitni drevo, aby se nemohlo nic stat ani Tobe ani jikomu jinemu, vic ale udelat podle me nemuzes, ve chvili kdy ta dira tam uz je).
Tak jak v tomto pripade mluvis o tom nikdy, to na me pusobi tak, ze mluvis o situaci a ne o vlastnim nastaveni hodnot (dat pres diru drevo).
To co pisu je jen muj pohled na vec, tak to ber s rezervou. Snad z nej i prosvita o cem tu mluvim.
Upravil(a) mariposa (20. 10. 2009 18:29)
Není tady
agewa napsal(a):
mariposa napsal(a):
agewa napsal(a):
už jsem dospěla k tomu, že pokud řekneš...já nikdy.....osud tě do té situace dovede, abys zjistila, zdy to je pravda.nemusí to být nějak dramatická situace a nemusíš tam být v jiné roli, ale do té situace se dostaneš.
Kdyz jsem tohle cetla, napadlo me, ze kdyz si za tim svym nikdy stojis (za svymi hodnotami), situace kde mas moznost si proverit sva presvedceni, by Te nemela tak moc rozhodit. Kdo si veri, nemusi se bat.
já přece netvdím, že tě to musí rozhodit a ani netvrdím, že tvé přesvědčení , že něco uděláš a nebo neuděláš nebude pravda. jen říkám, že tvé přesvědčení je pravdivé až když je prověřené situací.
Me presvedceni ve chvili kdy je proverene situaci je proste proverene situaci. Presto si myslim, ze me presvedceni muze byt pravdive i bez provereni. Je pravdive proto, ze mu verim a nepochybuji.
Agew, pisu za sebe, netvrdim, ze tak to musi mit vsichni, jen ja to tak vnimam
Není tady
mariposa napsal(a):
javena napsal(a):
V první řadě mi nemá nikdo lézt na můj pozemek.
Můžu tam dát prkna, která ztrouchnivý...
Každopádně nejde o to, čí to byla vina, když už se to stane. U soudu teda jo, ale bavíme se v jiné rovině. Jde o to, že se to stalo a díky mně někdo přišel o život. To jsem tím myslela. Úmyslně bych to neudělala, ale to neznamená, že se to nemůže NIKDY stát.Nehledě na to, že pocit viny ze mě asi nesmyje rozsudek, že za to nemůžu. S tím bych se asi dlouho prala.
Chapu jak to myslis, ten Tvuj pohled. Ja si ale myslim, ze spoustu veci clovek neovlivni - napr. jestli Ti nekdi vleze nebo nevleze na pozemek, tyhle veci proste nikdy neovlivnis, kdyz nekdo jiny to bude chtit udelat, tak to udela. O soudu jako instituce z me strany neni rec, ja mluvim o vnitrnim nastaveni. Mluvim vlastne o svem vnitrnim nastaveni, abych to rekla jasne
.
Pak si taky myslim, ze ani cizi zivot nemas ve svych rukou. Tedy ne v tomto priklade, kdy Ti nekdo vleze na pozemek a sam od sebe, svoji vlastni nepozornosti spadne do (Tve) diry. Za to si nese svoji vlastni zodpovednost, v tomto pripade, ty nejsi zodpovedna za jeho zivot. Rekla bych to takhle: zodpovedna jsi jen za sve vlastni ciny (napr. dat pres diru kvalitni drevo, aby se nemohlo nic stat ani Tobe ani jikomu jinemu, vic ale udelat podle me nemuzes, ve chvili kdy ta dira tam uz je).
Tak jak v tomto pripade mluvis o tom nikdy, to na me pusobi tak, ze mluvis o situaci a ne o vlastnim nastaveni hodnot (dat pres diru drevo).
To co pisu je jen muj pohled na vec, tak to ber s rezervou. Snad z nej i prosvita o cem tu mluvim.
Jasně, pochopila jsem to. Já ze svýho nastavení bych si vyčítala i toho blbce, co mi vlezl na pozemek a dlouho bych si říkala, že jsem tam měla dát víc prken, nebo že jsem tu jámu neměla kopat... Jsem prostě taková.
Dneska jsem vedla po kroužku domů dcery spolužačku - maminka nemohla a byla už tma. Nebylo to v plánu, ale kdyby se jí něco stalo, vyčítala bych si to, i když to není moje dítě.
Nejsem zodpovědná za její život, ale za svůj čin nebo nečin ano. Samozřejmě, že kdybych neměla čas, tak nepřekopu celý program, abych ji odvedla. Kdybych to nevěděla, tak co - musela by jít sama. Ale já měla čas, věděla jsem, že musí jít sama a má to daleko.
Nevím, co to říká o mém vnitřním nastavení, ale nevadí, jsem ráda, že je holka v pořádku doma.
Není tady
mariposa napsal(a):
agewa napsal(a):
už jsem dospěla k tomu, že pokud řekneš...já nikdy.....osud tě do té situace dovede, abys zjistila, zdy to je pravda.nemusí to být nějak dramatická situace a nemusíš tam být v jiné roli, ale do té situace se dostaneš.
Kdyz jsem tohle cetla, napadlo me, ze kdyz si za tim svym nikdy stojis (za svymi hodnotami), situace kde mas moznost si proverit sva presvedceni, by Te nemela tak moc rozhodit. Kdo si veri, nemusi se bat.
Mari,
takhle napsany je to velice vystizny. Ano presne takhle to je ,pokud clovek zna sam sebe.
Kolem me se pohybuje dost lidi agewo kdo to ma stejne jako Ty a tobe stejne smyslejici,presto ja to tak nemam a za svym si stojim.
Není tady
javena napsal(a):
Vražda ne, to je promyšlené usmrcení člověka, to ne, ale zabití... Jak můžu vědět, že někoho nezabiju. Nikdy bych nikoho nezabila... Můžu to hlásit do světa a pak někoho přejedu, špatně vyprojektuju most, nezabezpečím díru na pozemku...
Jav ,
Ty jednoduse nevnimas ten fakt,ze se prave jedna o to,ze vis, ze nikdy nezavrazdis cloveka=vedome=promyslene. Tohle clovek preci ma vedet, ze to vedome nikdy neudela a verit si.
Zabiti z nepozornosti je vec jina. Navic clovek si na svoji pozornost ma davat pozor jinak muze prijit i k urazu ,to je stara znama vec.
Není tady
hirondel napsal(a):
javena napsal(a):
Vražda ne, to je promyšlené usmrcení člověka, to ne, ale zabití... Jak můžu vědět, že někoho nezabiju. Nikdy bych nikoho nezabila... Můžu to hlásit do světa a pak někoho přejedu, špatně vyprojektuju most, nezabezpečím díru na pozemku...
Jav ,
Ty jednoduse nevnimas ten fakt,ze se prave jedna o to,ze vis, ze nikdy nezavrazdis cloveka=vedome=promyslene. Tohle clovek preci ma vedet, ze to vedome nikdy neudela a verit si.
Zabiti z nepozornosti je vec jina. Navic clovek si na svoji pozornost ma davat pozor jinak muze prijit i k urazu ,to je stara znama vec.
Ale hir, já vím, že nikdy nikoho nezavraždím. To si věřím. Teda člověka. Mouchy a komáry totiž zabíjím, někdy i úkladně a měnit to nehodlám. To říct můžu.
To druhý ale nemůžu vyloučit.
Takže jedno nikdy jsi ze mě nakonec vydolovala. I když nesouvisí s eutanazií. Já pomoc člověku, který je ve fázi umírání držen při životě léky a přístroji, nepovažuji za promyšlenou vraždu.
Není tady
javena napsal(a):
Jasně, pochopila jsem to. Já ze svýho nastavení bych si vyčítala i toho blbce, co mi vlezl na pozemek a dlouho bych si říkala, že jsem tam měla dát víc prken, nebo že jsem tu jámu neměla kopat... Jsem prostě taková.
Já myslím, že všechno má své hranice a čeho je moc toho je příliš
Není tady
javena napsal(a):
Takže jedno nikdy jsi ze mě nakonec vydolovala.
I když nesouvisí s eutanazií. Já pomoc člověku, který je ve fázi umírání držen při životě léky a přístroji, nepovažuji za promyšlenou vraždu.
Ale ja vim Jav. Od sameho zacatku vnimam jaky je k tomu Tvuj postoj.
A ze muj postoj se slovem nikdy je jiny.
Není tady