Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 20. 10. 2009 10:26

javena
♥♥♥♥♥♥-

Re: Eutanazie

Videl nekdo film -Milion dolar baby?

Jo, viděla, moc pěkný film.
Právě proto, že to ve většině případů nemůže udělat ten, kdo chce takto odejít, měl by mít možnost říct to jaksi dopředu a příbuzní i společnost by to měla akceptovat. Když příbuzní vědí, jaký chce strýček jednou pohřeb, mohli by být seznámeni i s tímto rozhodnutím. A podle toho se případně zachovat.

Není tady

#52 20. 10. 2009 10:39

agewa
♥♥♥♥♥♥-

víte pro většinu tady je to  hypotetická otázka. NIKDY nevíte, jak se zachováte dokud se to nestane. můžete si myslet , že uděláte to a to, ale s určitostí se to dozvíte až v konkrétní situaci.

Není tady

#53 20. 10. 2009 10:44

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

"Právě proto, že to ve většině případů nemůže udělat ten, kdo chce takto odejít, měl by mít možnost říct to jaksi dopředu a příbuzní i společnost by to měla akceptovat"
---------------------------------------

No jo akceptovat to spolecnost a pribuzni muzou ale co ten samotny akt provedeni?  O ten se tu jedna.

Upravil(a) hirondel (20. 10. 2009 10:51)

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#54 20. 10. 2009 10:50

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

agewa napsal(a):

NIKDY nevíte, jak se zachováte dokud se to nestane.

Dokud se nestane co presne?   Jaka konkretni situace Agewo?  smile  Je jich mnoho,tak kterou mas na mysli?

Není tady

#55 20. 10. 2009 11:04

javena
♥♥♥♥♥♥-

hirondel napsal(a):

Právě proto, že to ve většině případů nemůže udělat ten, kdo chce takto odejít, měl by mít možnost říct to jaksi dopředu a příbuzní i společnost by to měla akceptovat.
No jo akceptovat to spolecnost a pribuzni muzou ale co ten samotny akt provedeni?  O ten se tu jedna.

Pokud se dostaneme jako společnost do stadia, kdy budem eutanasii akceptovat, najde se způsob, jak to provést.
Je to jako s právem uzavírat registrovaná partnerství. Taky jdou na úřad (ten samý, jako heterosexuálové) a tam podepíší papíry před osobou, státem k tomu oprávněnou. smile
Tady je možnost nestíhat nemocnici za to, že eutanasii provedou. Podle diagnozy lékař může dát souhlas, zdravotní stav se nezlepší, příbuzní řeknou ano, tatínek si nepřál žít několik let na přístrojích, také dají souhlas za příbuzného...
Je to hypotetická úvaha. Dokud se mi to nestane, nemůžu vědět, jak těžké je DOOPRAVDY takové rozhodnutí. Ale to platí o všem. Dokud se nerozhodnu žít v cizině, nemůžu vědět, jaké to je. Dokud si neskřípnu ruku do dveří, nemůžu vědět, jaký to je. Ale můžu vědět, že pro mě by byl život v cizině těžký a ruka zapomenutá ve dveřích asi nelochtá...

Není tady

#56 20. 10. 2009 11:19

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

javena napsal(a):

Je to hypotetická úvaha. Dokud se mi to nestane, nemůžu vědět, jak těžké je DOOPRAVDY takové rozhodnutí. Ale to platí o všem. Dokud se nerozhodnu žít v cizině, nemůžu vědět, jaké to je. Dokud si neskřípnu ruku do dveří, nemůžu vědět, jaký to je. Ale můžu vědět, že pro mě by byl život v cizině těžký a ruka zapomenutá ve dveřích asi nelochtá...

Jak je znamo existuji zeme kde to je mozne eutanazii uskutecnit. Takze Ti rozumim o cem mluvis. 

Rekneme to tedy jinak.  Ne kezdy clovek muze ci chce byt houslista.  Ne kazdy clovek muze ci chce byt a dokonce dobrovolne tim, kdo provadi eutanazii. 

Za sebe rikam nikdy bych nechtela byt tim kdo to udela.A prave o tom jsem presvedcena.
Jiny clovek to muze mit a take ma jinak. smile

No a pokud vis ze ruka skripnuta do dveri nelochta je to dost na to si na to davat pozor a urcite to vedome neudelas ze si ji tam vrznes,nebo ano?  va

Není tady

#57 20. 10. 2009 11:36

agewa
♥♥♥♥♥♥-

hirondel napsal(a):

agewa napsal(a):

NIKDY nevíte, jak se zachováte dokud se to nestane.

Dokud se nestane co presne?   Jaka konkretni situace Agewo?  smile  Je jich mnoho,tak kterou mas na mysli?

jakákoliv. dokud se konkrétní situace nestane MUZU se domnívat, že něco udělám nebo neudělám. ale jasně to budu vědět až v momentě , kdy to nastane.

Není tady

#58 20. 10. 2009 11:38

agewa
♥♥♥♥♥♥-

hirondel napsal(a):

javena napsal(a):

Jak je znamo existuji zeme kde to je mozne eutanazii uskutecnit. Takze Ti rozumim o cem mluvis. 

Rekneme to tedy jinak.  Ne kezdy clovek muze ci chce byt houslista.  Ne kazdy clovek muze ci chce byt a dokonce dobrovolne tim, kdo provadi eutanazii. 

Za sebe rikam nikdy bych nechtela byt tim kdo to udela.A prave o tom jsem presvedcena.

No a pokud vis ze ruka skripnuta do dveri nelochta je to dost na to si na to davat pozor a urcite to vedome neudelas ze si ji tam vrznes,nebo ano? va

může se přihodit situace, kdy to uděláš vědomě. napadá mě třeba při nějaké nehodě.takže dokud ta situace nenastane, budeš si myslet, že to neuděláš. teprve pak se ukáže , jestli ano nebo ne.

Není tady

#59 20. 10. 2009 11:49

javena
♥♥♥♥♥♥-

agewa napsal(a):

hirondel napsal(a):

javena napsal(a):

No a pokud vis ze ruka skripnuta do dveri nelochta je to dost na to si na to davat pozor a urcite to vedome neudelas ze si ji tam vrznes,nebo ano? va

může se přihodit situace, kdy to uděláš vědomě. napadá mě třeba při nějaké nehodě.takže dokud ta situace nenastane, budeš si myslet, že to neuděláš. teprve pak se ukáže , jestli ano nebo ne.

Vědomě jsem to už udělala. Chytala jsem dveře v průvanu, aby neskříply ručičku jednomu z mých dětí - už nevím konkrétně komu z nich. A věděla jsem, že to bolí jak čert, když to dorazí až k futrům, ale jim by to tu ručku přerazilo.
Nebo mi byla jednou skřípnuta manželem do dveří auta. On zabouchl a já ještě nebyla celá vevnitř.
Hirondel, nějak ti nerozumím, ale nejsem jediná, jak jsem z diskusí, nejen na duchovní podhopila. smile Co máš přesně na mysli s tím mým příkladem - ruka ve dveřích?

Není tady

#60 20. 10. 2009 12:23

agewa
♥♥♥♥♥♥-

JAVENA- to je to o čem mluvím, dokud situaci neprožiju, můžu říkat udělám nebo neudělám to a to. (ještě lepší je prohlášení typu.....já bych NIKDY....)
teprve, když situace nastane, pak teprve po ní můžu říkat....ano...udělám to a to. ( i když vlastně ani to ne, protože příště se můžu rozhodnout jinak.)

Není tady

#61 20. 10. 2009 12:50

javena
♥♥♥♥♥♥-

agewa napsal(a):

JAVENA- to je to o čem mluvím, dokud situaci neprožiju, můžu říkat udělám nebo neudělám to a to. (ještě lepší je prohlášení typu.....já bych NIKDY....)
teprve, když situace nastane, pak teprve po ní můžu říkat....ano...udělám to a to. ( i když vlastně ani to ne, protože příště se můžu rozhodnout jinak.)

Já bych nikdy - to miluju. wink

Není tady

#62 20. 10. 2009 13:07

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

javena napsal(a):

Vědomě jsem to už udělala. Chytala jsem dveře v průvanu, aby neskříply ručičku jednomu z mých dětí - už nevím konkrétně komu z nich. A věděla jsem, že to bolí jak čert, když to dorazí až k futrům, ale jim by to tu ručku přerazilo.
Nebo mi byla jednou skřípnuta manželem do dveří auta. On zabouchl a já ještě nebyla celá vevnitř.
Hirondel, nějak ti nerozumím, ale nejsem jediná, jak jsem z diskusí, nejen na duchovní podhopila. smile  Co máš přesně na mysli s tím mým příkladem - ruka ve dveřích?

Zkus se hluboce soustredit Jav.  Moje myslenkove pochody lze zachytit.  smile

Nadherny priklad jsi uvedla. Vedome jsi zasahla v momente, kdy jsi svoji ruku vedome strcila do dveri pro zachranu ruky sveho ditete. = naprosty altruismus.   Neco sveho dat druhemu cloveku.

Vedome ji ale nestrcis do dveri v momente,kdy neni treba jako v pripade pomoci tomu mailckemu.  Nedas ji tam ale za plneho vedomi schvalne ,tedy jen tak pro tu zkusenost jak moc to boli na kuzi,nebo ano? va

Ruka skripnuta manzelem do dveri je zpusobena naprostou nepozornosti,nevsimavosti,tim ze clovek neni pozorny k tomu co dela.  To znamena manzel si nevsimnul ,nebyl pozorny,ze jeste nejsi cela v aute.

Delat neco vedome,znamena byt si vedom toho co delame a proc.  smile

Není tady

#63 20. 10. 2009 13:18

agewa
♥♥♥♥♥♥-

hirondel napsal(a):

javena napsal(a):

Hirondel, nějak ti nerozumím, ale nejsem jediná, jak jsem z diskusí, nejen na duchovní podhopila. smile  Co máš přesně na mysli s tím mým příkladem - ruka ve dveřích?

Zkus se hluboce soustredit Jav.  Moje myslenkove pochody lze zachytit.  smile

Nadherny priklad jsi uvedla. Vedome jsi zasahla v momente, kdy jsi svoji ruku vedome strcila do dveri pro zachranu ruky sveho ditete. = naprosty altruismus.   Neco sveho dat druhemu cloveku.

Vedome ji ale nestrcis do dveri v momente,kdy neni treba jako v pripade pomoci tomu mailckemu.  Nedas ji tam ale za plneho vedomi schvalne ,tedy jen tak pro tu zkusenost jak moc to boli na kuzi,nebo ano? va

Ruka skripnuta manzelem do dveri je zpusobena naprostou nepozornosti,nevsimavosti,tim ze clovek neni pozorny k tomu co dela.  To znamena manzel si nevsimnul ,nebyl pozorny,ze jeste nejsi cela v aute.

Delat neco vedome,znamena byt si vedom toho co delame a proc.  smile

tak teda nevím, tvoje odpověd jde mimo mě, nějak vůbec nechápu , co tím básník chtěl říct.
myslím, že jsme se bavili o tom, když někdo ( např.ty) prohlásí ....neudělala bych to.- protože to nevíš.

Není tady

#64 20. 10. 2009 13:28

javena
♥♥♥♥♥♥-

smile Napsala jsi to moc hezky, Hir, ani jsem se nemusela tolik soustředit, ale já nějak nevím, jak to souvisí s eutanazií a s tím, že nemůžu vědět přesně, jak se zachovám. Že mohu mít jen jakousi představu, jak bych se asi zachovala. hmm

Upravil(a) javena (20. 10. 2009 13:30)

Není tady

#65 20. 10. 2009 13:49

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

javena napsal(a):

smile Napsala jsi to moc hezky, Hir, ani jsem se nemusela tolik soustředit, ale já nějak nevím, jak to souvisí s eutanazií a s tím, že nemůžu vědět přesně, jak se zachovám. Že mohu mít jen jakousi představu, jak bych se asi zachovala. hmm

Tak to souvisi Jav,ze stejne tak jako kdyz vedome nestrcis ruku do dveri jen tak pro nic zanic. Mam na mysli,ze neprijdes vedome,s vedomim zamerem ke dverim a nereknes si- " tak,ted tam vrznu ruku mezi dvere".
Souvisi to tak,ze vis ze nestrcis ruku do dveri takhle vedome (jak popisuju) do dveri ani dnes ani zitra ani nikdy,coz pro mne znamena nikdy v budoucnu.    smile

Stejne tak ja osobne neudelam to ci ono a dnes muzu rict ze nikdy.  To mluvim o svem svete Jav,ne o tom ze Ty nebo kdokoliv jiny to ma, ci musi mit stejne.  smile

Není tady

#66 20. 10. 2009 14:12

javena
♥♥♥♥♥♥-

[b]Stejne tak ja osobne neudelam to ci ono a dnes muzu rict ze nikdy.[/b

No, to máme každá jinak. Já tohle říct můžu, ale nechci. Nebyla by to pravda, ale vědomá lež. wink
Člověk může být přesvědčený o tom, že jistý věci nikdy neudělá, ale protože ví kulový, co ho čeká, tak když na to přijde, tak třeba udělá.

Není tady

#67 20. 10. 2009 14:28

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Holky me ted jen napadlo jak pisete o tom nikdy, ze treba priznacny je priklad s neverou. Tedy, nechci menit tema smile, ale treba s neverou by clovek o sobe mohl rict: Nikdy. Protoze z meho pohledu, tahle vec nezalezi na vnejsich okolnostech jako spis na vnitrnim nastaveni a hodnotach. Verim tomu, ze nekdo dokaze rict "i kdyby padaly trakare a fialovi sloni z nebe, neverny ja NIKDY nebudu". Je to podle me o vnitrnim uvedomeni, co s sebou ten akt prinasi.
Prikladu je mnoho, dalsi napr. vrazda.

Upravil(a) mariposa (20. 10. 2009 14:28)

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#68 20. 10. 2009 14:34

javena
♥♥♥♥♥♥-

Vražda ne, to je promyšlené usmrcení člověka, to ne, ale zabití... Jak můžu vědět, že někoho nezabiju. Nikdy bych nikoho nezabila... Můžu to hlásit do světa a pak někoho přejedu, špatně vyprojektuju most, nezabezpečím díru na pozemku... sad

Není tady

#69 20. 10. 2009 15:04

agewa
♥♥♥♥♥♥-

mariposa napsal(a):

Holky me ted jen napadlo jak pisete o tom nikdy, ze treba priznacny je priklad s neverou. Tedy, nechci menit tema smile, ale treba s neverou by clovek o sobe mohl rict: Nikdy. Protoze z meho pohledu, tahle vec nezalezi na vnejsich okolnostech jako spis na vnitrnim nastaveni a hodnotach. Verim tomu, ze nekdo dokaze rict "i kdyby padaly trakare a fialovi sloni z nebe, neverny ja NIKDY nebudu". Je to podle me o vnitrnim uvedomeni, co s sebou ten akt prinasi.
Prikladu je mnoho, dalsi napr. vrazda.

znám takovou , co tohle léta vykřikovala do světa a dnes..........už to vědí všichni, jak to je.
ono totiž nejde jen o tvé vnitřní nastavení, protože se může vyvinout situace, kdy půjdeš i PROTI tomuto nastavení.
např. ......nikdy bych člověka neuhodila, mám to tak nastavený.....jenže co když tě bude ten člověk ohrožovat na životě?nebudeš se bránit? jakkoliv?

Není tady

#70 20. 10. 2009 15:06

agewa
♥♥♥♥♥♥-

už jsem dospěla k tomu, že pokud řekneš...já nikdy.....osud tě do té situace dovede, abys zjistila, zdy to je pravda.nemusí to být nějak dramatická situace a nemusíš tam být v jiné roli, ale do té situace se dostaneš.

Není tady

#71 20. 10. 2009 15:48

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

agewa napsal(a):

znám takovou , co tohle léta vykřikovala do světa a dnes..........už to vědí všichni, jak to je.
ono totiž nejde jen o tvé vnitřní nastavení, protože se může vyvinout situace, kdy půjdeš i PROTI tomuto nastavení.
např. ......nikdy bych člověka neuhodila, mám to tak nastavený.....jenže co když tě bude ten člověk ohrožovat na životě?nebudeš se bránit? jakkoliv?

Clovek dela chyby. A z tech chyb se muze poucit, kdyz je pripraven, neni nutne je stale dokola opakovat, chce to si jich vsimnout, byt bdely.
Vis co, me obcas napadne tahle situace o ktere se zminujes Agew, ze me bude nekdo ohrozovat na zivote a tak se ptam sama sebe co bych udelala, jak bych se zachovala. Pokazde me napada to same, neuhodila bych. A kdyz si tohle v duchu nekolikrat po sobe prehraju, tu situaci i jak sama reaguju podle sveho nastaveni, najednou mam pocit, ze se to vlastne nikdy nestane, ze se nedostanu do situace ve ktere by me nekdo ohrozoval na zivote. Nemuzu rict, ze to vim, ale muzu rict, ze tusim, ze se to skutecne nestane. Myslim si, ze myslenky jsou opravdu mocne.
Stejne tak si to obcas prehravam s tou neverou. At delam co delam, proste bych to nedokazala (dokazu si predstavit co bych tim zpusobila), sla bych sama proti svemu presvedceni.
Myslim si, ze to je o poznavani sam sebe, o skutecnem poznavani toho kdo jsem a ceho jsem schopen. smile

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#72 20. 10. 2009 15:51

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

agewa napsal(a):

už jsem dospěla k tomu, že pokud řekneš...já nikdy.....osud tě do té situace dovede, abys zjistila, zdy to je pravda.nemusí to být nějak dramatická situace a nemusíš tam být v jiné roli, ale do té situace se dostaneš.

Kdyz jsem tohle cetla, napadlo me, ze kdyz si za tim svym nikdy stojis (za svymi hodnotami), situace kde mas moznost si proverit sva presvedceni, by Te nemela tak moc rozhodit. Kdo si veri, nemusi se bat.

Není tady

#73 20. 10. 2009 15:56

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

javena napsal(a):

Vražda ne, to je promyšlené usmrcení člověka, to ne, ale zabití... Jak můžu vědět, že někoho nezabiju. Nikdy bych nikoho nezabila... Můžu to hlásit do světa a pak někoho přejedu, špatně vyprojektuju most, nezabezpečím díru na pozemku... sad

Kdyz nezabezpecis diru na pozemku a napadne Te, ze by tam mohl nekdo spadnout a presto odejdes a diru tam nechas tak jak je, svym zpusobem si uvedomujes, ze se nekdo muze treba i zabit. Ale kdyz udelas maximum pro to, aby ta dira byla zabezpecena a ty odchazis s klidnym srdcem a nic takoveho Te nenapadne, a presto do ni nekdo spadne, uz to nemuze byt Tvym pricinenim, ale toho kdo do ni spadl.
Podle me, umysl tam hraje svoji roli.

Není tady

#74 20. 10. 2009 16:14

agewa
♥♥♥♥♥♥-

mariposa napsal(a):

agewa napsal(a):

Kdyz jsem tohle cetla, napadlo me, ze kdyz si za tim svym nikdy stojis (za svymi hodnotami), situace kde mas moznost si proverit sva presvedceni, by Te nemela tak moc rozhodit. Kdo si veri, nemusi se bat.

já přece netvdím, že tě to musí rozhodit a ani netvrdím, že tvé přesvědčení , že něco uděláš a nebo neuděláš nebude pravda. jen říkám, že tvé přesvědčení je pravdivé až když je prověřené situací.

Není tady

#75 20. 10. 2009 17:18

javena
♥♥♥♥♥♥-

mariposa napsal(a):

javena napsal(a):

Kdyz nezabezpecis diru na pozemku a napadne Te, ze by tam mohl nekdo spadnout a presto odejdes a diru tam nechas tak jak je, svym zpusobem si uvedomujes, ze se nekdo muze treba i zabit. Ale kdyz udelas maximum pro to, aby ta dira byla zabezpecena a ty odchazis s klidnym srdcem a nic takoveho Te nenapadne, a presto do ni nekdo spadne, uz to nemuze byt Tvym pricinenim, ale toho kdo do ni spadl.
Podle me, umysl tam hraje svoji roli.

V první řadě mi nemá nikdo lézt na můj pozemek. big_smile Můžu tam dát prkna, která ztrouchnivý...
Každopádně nejde o to, čí to byla vina, když už se to stane. U soudu teda jo, ale bavíme se v jiné rovině. Jde o to, že se to stalo a díky mně někdo přišel o život. To jsem tím myslela. Úmyslně bych to neudělala, ale to neznamená, že se to nemůže NIKDY stát. smile Nehledě na to, že pocit viny ze mě asi nesmyje rozsudek, že za to nemůžu. S tím bych se asi dlouho prala. sad

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí