1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Chtěla bych vědět, jakou zkuenost máte s rozdílným duchovním vývojem partnerů. Můj mu se mi ztrácí někde v nedohlednu a já cítím prázdno. Chápu, e tam, kam pokročil on, některé věci běného ivota nedoléhají, někteří to tu také zmiňujete, faktem ale je, e mi chybí můj dřívějí partner. Nemáme si o čem povídat, nemáme se čemu smát, ho nebaví můj svět a mě ten jeho, a já u jsem straně unavená z toho, e s realitou ivota zápasím větinou sama. Nevím, jak z toho ven. Napadá mě, nechat to plynou, třeba se to časem srovná ... ale co kdy ne?
Není tady
Kdy se to nesrovná, tak se rozejdete. Toti zřejmě abyste spolu mohli mluvit, musíte mít nějakou styčnou plochu. Take buď on se musí přiblíit k Tobě (nechce?) a nebo Ty se musí přiblíit k němu (nemůe?)...
Pokud si nebudete rozumět, jednoho dne Ty nebo on poznáte někoho jinýho, s kým si rozumět budete... a pokračování je celkem jasný.
Hm... a kam on pokročil? Podle mě není známkou duchovního rozvoje, e se člověk úplně přestane zajímat o běné věci... přestoe "na duchovní cestě", pořád je vtělený tady na zemi a měl by i umět fungovat v realitě. Moná, e on "ulítává" a Ty jsi naopak v pohodě, v realitě?
Čím se teda mu zabývá, e se Ti ztrácí v nedohlednu?
Není tady
Kateřino,
já ti bohuel nemůu dát ádnou příjemnou odpověď. Je známé, e kdy u si partneři nemají co říci, rozejdou se. A to platí i v duchovní oblasti . Pamatuji se, e nai dva velicí mystici Míla a Eduard Tomáovi se na své duchovní cestě také tak vzdálili, e se rozvedli.
Co ale můu poradit: tvůj mu tě s velkou pravděpodobností stále miluje. Tak si s ním promluv, zda tu situaci chce řeit. Vím, e z duchovního hlediska jsou slova nadbytečná. Mluvit jen proto, aby řeč nestála nebo rozebírat některá témata, jsou ve své podstatě k ničemu. Odvádí to od "cesty". Také jsem u o tom s manelem přemýlela, co bychom dělali, kdy bychom byli tak daleko a nebavili se o záleitostech běnéh ivota, o filmech, o společnosti... nevím . Zkus s ním prostě jen tak být, dávat mu najevo přízeň skutky a gesty, najdi v sobě klid (ve tvém srdci) a zkus se tomu stavu přizpůsobit. Je to asi hodně těké, ale myslím, e to můe fungovat.
Tak a se to podaří
Není tady
kkkaterina napsal(a):
Chtěla bych vědět, jakou zkuenost máte s rozdílným duchovním vývojem partnerů. Můj mu se mi ztrácí někde v nedohlednu a já cítím prázdno. Chápu, e tam, kam pokročil on, některé věci běného ivota nedoléhají, někteří to tu také zmiňujete, faktem ale je, e mi chybí můj dřívějí partner. Nemáme si o čem povídat, nemáme se čemu smát, ho nebaví můj svět a mě ten jeho, a já u jsem straně unavená z toho, e s realitou ivota zápasím větinou sama. Nevím, jak z toho ven. Napadá mě, nechat to plynou, třeba se to časem srovná ... ale co kdy ne?
Rekla bych (mluvim ze sve vlastni zkusenosti),ze jestlize Tvuj muz jak rikas pokrocil a ztraci se Ti v nedohlednu,jeste to nemusi znamenat ze se ztrati uplne a ze Vase spolecne ziti se rozpadne.
Ten co pokrocil, je ten kdo drive ci pozdeji by mel pochopit na sve ceste "vpred" ,ze ten co nestaci drzet krok,ten ho muze jeste zvesela dojit,predevsim kdyz trosinku posecka,pozastavi se(pochopi). Je to oatzkou volby a zalezi na obou z vas. Na nem aby Te vnimal s pochopenim ,nebot tamtudy uz prosel a zda pocka a na Tobe jestli je to pro Tebe impulz ho dojit a mit trpelivost. Prizpusobit se nejen Ty jemu ale i on Tobe.
Nic neni nemozne.
Není tady
katerino, cítím tvoji únavu a také to, e nemáte jako by společnou zábavu. ANi tu blbou televizi, či kino nebo večeři jednou týdně. e si vlastně ijete vedle sebe namísto spolu. Co s tím jde dělat? Nenést společné bříme denních starost sama. Zkouet najít s partnerem aspon chvilku ve které budete některé věci dělat společně.
Není tady
Já, holky, vůbec nepochybuju o tom, e mě můj manel miluje. Nedávno mi řekl, e si mě nikdo nikdy nebude váit tak jak on. Já se jenom neumím vyrovnat s tím, e ho "nebaví" normální ivot, nevím jak bych to jinak vyjádřila. To, e nejdem do kina, do divadla, nejezdíme na kole, nepovídáme si jenom tak...o běných věcech ivota...kdy se mnou o něčem mluví, tak pouze o tom, co četl, o svých duchovních záitcích...já to nijak nezlehčuju, uvědomuju si, e ho to naplňuje, překvapuje...vdycky byl takový materialista. On je velmi laskavý člověk, ale poznám, e se do naí předtím "obvyklé zábavy " nutí pouze kvůli mně. Já fakt nevím, někdy mám pocit, jako kdyby ten původní člověk umřel a na jeho místě je někdo jiný. Přitom nemůu říct, e byl byl zcela odtrený od hmotného světa, to určite ne, do práce chodí, na chodu domácnosti se také podílí (nesnáím výraz "pomáhá"), stará se o zahradu....ale něco se prostě změnilo. Zdá se mi nesmyslné bourat kvůli tomu dvacetileté manelství, přesto se cítím sama.
Upravil(a) kkkaterina (16. 10. 2009 18:08)
Není tady
Katko... a tohle se stalo nějak "nárazově", nebo plíivě, e sis té změny nevimla?
Nebyl nějaký "spoutěč", nějaká událost, stěhování, změna práce, nemoc atd. - prostě cokoliv? Smrt někoho blízkého? - nějaká událost, která se stala zhruba v té době, kdy se manel změnil?
No a jinak, v jiném vlákně je napsáno o přivtělených duích. Nepíu, e by to musel být zrovna případ Tvého manela, e ho "posedla" jiná due. V kníce jsem četla i o "výměně" duí - a to je opravdu tak, e pak je to úplně někdo jiný, prostě jiná due... - ale to je větinou po nějakém úrazu atd.
Upravil(a) Martinka1 (16. 10. 2009 19:30)
Není tady
kkkaterina napsal(a):
Já, holky, vůbec nepochybuju o tom, e mě můj manel miluje. Nedávno mi řekl, e si mě nikdo nikdy nebude váit tak jak on. Já se jenom neumím vyrovnat s tím, e ho "nebaví" normální ivot, nevím jak bych to jinak vyjádřila. To, e nejdem do kina, do divadla, nejezdíme na kole, nepovídáme si jenom tak...o běných věcech ivota...kdy se mnou o něčem mluví, tak pouze o tom, co četl, o svých duchovních záitcích...já to nijak nezlehčuju, uvědomuju si, e ho to naplňuje, překvapuje...vdycky byl takový materialista. On je velmi laskavý člověk, ale poznám, e se do naí předtím "obvyklé zábavy " nutí pouze kvůli mně. Já fakt nevím, někdy mám pocit, jako kdyby ten původní člověk umřel a na jeho místě je někdo jiný. Přitom nemůu říct, e byl byl zcela odtrený od hmotného světa, to určite ne, do práce chodí, na chodu domácnosti se také podílí (nesnáím výraz "pomáhá"), stará se o zahradu....ale něco se prostě změnilo. Zdá se mi nesmyslné bourat kvůli tomu dvacetileté manelství, přesto se cítím sama.
mno...čtu...a mám dojemm, e mluví o mém ctěném choti...leč ten neoplývá duchovními záitky...těký materialista...a na cestě jsem tak unavená, e posečkání se prodlouilo do nekonečného čekání a nezájmu....
Není tady