Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 17. 2. 2006 7:07

Iveta
♥♥♥♥♥♥-
Místo: severní Morava

Re: Snížení alimentů

No, řekla bych, že to záleží na kraji a na soudci, který to soudí. Ne nadarmo se říká, jiný kraj, jiný mrav. Já dostávám na desetiletého syna 800,- měsíčně, s čímž si moc vyskakovat nemůžu. Zaplať Pán Bůh za to, že mám práci takovou jakou mám a vydělávám dost na to, abych pokryla všechny potřeby syna. Nemluvě o tom, že na lyžařský kurs, nebo školu v přírodě, rovnátka a jiné věci prostě b.m. nepřispěje. Prý jsou takové věci přepych a kluk to mít nemusí. Opravdu uvažuje jako nějaký "křovák".
Na druhé straně můj přítel platí na 2 děti 4.000,- Kč,  což si myslím, že dostačující není, ale víme, že tyto peníze nejdou jenom na potřeby dětí. Raděj jim koupíme věci sami, aby aspoň z toho něco měly. Jeho dceři jsme koupili kredit do telefonu, aby mohla kdykoli zavolat, v zápětí jsme se dozvěděli, že jí ho matka zabavila a provolala. Dostala také fotoaparát, sice na kinofilm, ale bylo vidět, jak je šťastná. Zanedlouho jsme se dozvěděli, že jí byl zabaven, že ho nepotřebuje. Samozřejmě kým jiným, než matkou. Podotýkám, že holce je 12 let.

http://www.mujpes.cz/galerie/32245t.jpg
Všichni jsme andělé jenom s jedním křídlem.Létat můžeme jenom tehdy,objímáme-li jeden druhého .

http://www.gifanimace.wz.cz/animace/kone/02.gif

Není tady

#27 17. 2. 2006 12:57

Doublex
♥♥♥----

Bublina napsal(a):

Ještě jsem chtěla jenom dodat,že je docela smutné,že soudy nerozlišují mezi tatíčky-alibisty,kteří se snaží ušetřit každou korunu na úkor svých dětí z minulých manželství a mezi táty-kteří své závazky berou vážně a mimo to svým dětem se snaží přilepšit jak to jde.Protože je mají rádi a nemůžou za to že jim nevyšlo manželství.
Myslím si že u soudu by byl možná lepší chlap než ženská,protože ženská je většinou zaujatá.

Presně tak, tahle otázka je v našem soudnictví hodně o náladě soudkyně a tak. Nechápu že když jsou na všechno u nás tabulky a normy, proč není něco i na tohle. Jasně že by se mělo vycházet z příjmů OBOU rodičů a snažit se zachovat určitou životní úroven nejen dětem, ale všem, tedy i těm otcům co musí platit. Copak BM má nárok zařídit si nový život s novým frajerem a s radostí z alimentů platit hypotéku nebo tak něco a pak skuhrat že nemá pro děti peníze na boty? A otec musí dřít nouzi, bát se založit další vztah a nedej bože žádat o další půjčku a tak. Pravděpodobně ji nedostane... Je to hnus co se u nás děje.

Otázkou zůstává i to zachování životní úrovně pro děti. Když se BM rozhodne sama odejít  a rozvést manželství, rozbít rodinu atd. měla by zvažovat, zda to nebude mít vliv na životní úroveň dětí! Jenže ona si je jistá, že soud přiřkne takové alimenty, že jí to nebude nic stát a může si v klidu žít dál s novým frajerem. Tohle nechápu. Neměla by taky zvažovat jestli svým dětem ona svým konáním nesníží životní úroveň? Proč teda utíká za jiným frajerem s nižším příjmem ale větším ptákem?

Není tady

#28 17. 2. 2006 13:55

maarta
Host

to doublex: alimenty jsou určeny primárně na potřeby dětí ( ošacení, školní pomůcky, kapesné, zájmové kroužky apod. )  a ne na placení hypotéky a jiných dluhů a půjček  takže pokud si tvoje BM chodí stěžovat, že nemá na boty je to jen její problém. Uskrovnit se musí především ona. Příklad by si třeba mpohla vzít z Majky a místo stěžování si hledat přivýdělek. Pokud tedy chtěla odejít ona. Nevím jaké platíš výživné ale většinou to není stanoveno tak aby ti nezbylo na svůj soukromý život.

#29 17. 2. 2006 15:40

Petra13
Host

Dobrý den,
mám prosbu, jsem v současné době na mateřské s dvojčaty - bydlíme v obecním bytě 2+1, kde měsíční nájem je 6.000,-Kč. Manžel má čistý měsíční plat okolo 24.000,-Kč - na svojí 10-ti letou dceru platí měsíčně 4.000,-Kč. Zajímalo by mě, jestli máme šanci na snížení výživného. Děkuji

#30 17. 2. 2006 16:17

Ivča
♥♥♥----

U nás nikoho nájem nezajímal ,plat máme téměř stejný a manžel platí na 15-ti leté dítě 5,000Kč.Jsem taky na MD,i když pravda nemám dvojčata.Moc šance vám nedávám, i když bych moc přála.Soud ani nazajímala naše dcera,bydlení ani hypotéky.Ještě by vám to mohli klidně i zvýšit,vůbec bych se tomu u nás nedivila.Ale zkusit to můžete.Přeji hodně štěstí.

http://www.rodice.cz/metrik/1433.png

Není tady

#31 17. 2. 2006 16:47

Petra13
Host

Ivčo, moc děkuji za příspěvek, i když jsem doufala, že odpověď  bude pro mě příjemnější.. Žijeme od výplaty k výplatě a pokaždé se děsím nějakého nedoplatku, který na mě vypadne ze schránky. Myslela jsem, že soud bere v úvahu i nynější rodinu manžela a výdaje. V době rozvodu bydlel s maminkou v družstevním bytě, takže výdaje neměl skoro žádné. Děkuji Petra

#32 17. 2. 2006 18:31

Ivča
♥♥♥----

Petro,vím o čem mluvíš,ale když ono když si přečteš jiné příspěvky,tak zjistíš,že je tomu opravdu tak.Rozhoduje jediná soudkyně, která většinu straní BM a dětem z prvního manželství.Sama se opravdu těším,až dceři mého muže bude 18 a třeba bude mít více pochopení,než její matka.
Navíc,když se budeš snažit i ty,třeba krátký úvazek,brigáda apod., nic z toho nedělej,protože to bude další váš příjem a přestože nemáš k dceři svého muže vyživovací povinnost,bude se k tvému příjmu přihlížet.
U nás se přihlíželo ke všem našim příjmům,ale soudkyni zajímaly pouze naše příjmy a výdaje jen BM,takže směšné a k pláči.Jestli je BM tvého muže stejná, jako ta mého,tak Ti nezávidím a přeju více štěstí a pochopení.

Není tady

#33 17. 2. 2006 18:41

Ivča
♥♥♥----

Milá Petro,ale to neznamená,že to nemáte zkusit,fakt záleží na soudci, třeba budete mít štěstí, vemte si dobrého právníka,my na něj neměli,dneska bych si i půjčila, protože BM měla právničku a ta jí vše vymohla.postaví to na tom,že má další vyživovací povinnosti a zkuste to.
Třeby v Opavě se k tomu přihlíží, v Prostějivě to nikoho nezajímalo.kdyby se nám nenarodila Eliška, tak by platit sedm tisíc, které platil před jejím narozením.

Není tady

#34 17. 2. 2006 22:07

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

Petro pokuste se, ti malí človíčkové chtějí přece také mít vše potřebné a hračky navrch.

Naděje je vždy, ale ve stresu ji někdy nevidíme.

Není tady

#35 19. 2. 2006 18:23

Buba
♥♥♥----

Doublex napsal(a):

Bublina napsal(a):

Ještě jsem chtěla jenom dodat,že je docela smutné,že soudy nerozlišují mezi tatíčky-alibisty,kteří se snaží ušetřit každou korunu na úkor svých dětí z minulých manželství a mezi táty-kteří své závazky berou vážně a mimo to svým dětem se snaží přilepšit jak to jde.Protože je mají rádi a nemůžou za to že jim nevyšlo manželství.
Myslím si že u soudu by byl možná lepší chlap než ženská,protože ženská je většinou zaujatá.

Presně tak, tahle otázka je v našem soudnictví hodně o náladě soudkyně a tak. Nechápu že když jsou na všechno u nás tabulky a normy, proč není něco i na tohle. Jasně že by se mělo vycházet z příjmů OBOU rodičů a snažit se zachovat určitou životní úroven nejen dětem, ale všem, tedy i těm otcům co musí platit. Copak BM má nárok zařídit si nový život s novým frajerem a s radostí z alimentů platit hypotéku nebo tak něco a pak skuhrat že nemá pro děti peníze na boty? A otec musí dřít nouzi, bát se založit další vztah a nedej bože žádat o další půjčku a tak. Pravděpodobně ji nedostane... Je to hnus co se u nás děje.

Otázkou zůstává i to zachování životní úrovně pro děti. Když se BM rozhodne sama odejít  a rozvést manželství, rozbít rodinu atd. měla by zvažovat, zda to nebude mít vliv na životní úroveň dětí! Jenže ona si je jistá, že soud přiřkne takové alimenty, že jí to nebude nic stát a může si v klidu žít dál s novým frajerem. Tohle nechápu. Neměla by taky zvažovat jestli svým dětem ona svým konáním nesníží životní úroveň? Proč teda utíká za jiným frajerem s nižším příjmem ale větším ptákem?

Ja, ako matka- samozivitelka, v dobe nudze som mala 2! zamestnania a dokazala som to!!! Ak sa nemylim, ty Doublexi, ziadas o znizenie vyzivneho na svoje deti pretoze si nezamestnany. Mozno tam je niekde dovod, preco tvoja BM od teba odisla. Neschopnost postarat sa o rodinu. A ked nema dostatok v kazdodennych potrebach, nech ma aspon kvalitny sex!!! S malym kasparkom sa velke divadlo robit dlho neda, neverim!reta

Není tady

#36 19. 2. 2006 19:24

anka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

to: Buba: Jsem také samoživitelka a mám také 2 zaměstnání.Ale dnes není problém
o práci přijít.Zažila to spousta lidí.

Není tady

#37 19. 2. 2006 19:59

Buba
♥♥♥----

anka napsal(a):

to: Buba: Jsem také samoživitelka a mám také 2 zaměstnání.Ale dnes není problém
o práci přijít.Zažila to spousta lidí.

To ja dobre viem. Ale ak BM nerobi, je to jej lenivost, jej snaha zit na ukor BM,............................Vzdy ma predsa viac sanci na akukolvek robotu chlap! Tak pouzivajme rovnaky meter! Ak nadejny zamestnavatel zisti, ze mas deti, cuva. A ked zisti, ze si sama s detmi, priam uteka! Chlapi maju rozhodne viac prilezitosti na robotu, nez zeny, a to celkovo.

Není tady

#38 20. 2. 2006 14:53

Petra13návám, že
Host

Hrozně moc děkuji za Vaše názory a zkušenosti. Přiznávám, že o mém zjišťování nemá manžel ani potuchy... Po narození holčiček-dvojčat, jsem myslela, že automaticky zažádá o snížení, ale nestalo se. Výši alimentů si dohodli mezi sebou. Sama to nechápu, ale on si asi nechce rozházet bývylou ženu, bojí se, aby jejich dítě neštvala proti němu. Peníze mají vše vynahradit.. Ale u mě jsou na prvním místě naše děti a nevidím důvod, proč je "šidit".

#39 20. 2. 2006 14:58

Ivča
♥♥♥----

Petro,zkus se s manželem o tom pobavit a řekni mu, co tě trápí a že by s tím měl něco dělat,ať se vaše holčičky mají líp.Mělo by to být v jeho zájmu,jsou to snad taky jeho děti.Taky jistě vidí,že žijete od výplaty k výplatě.u mě to jiné,manžel by chtěl snížení,ale nemá šanci,spíše naopak.takže to zkuste,v klidu.

Není tady

#40 21. 2. 2006 18:47

Majka
♥♥♥----
Web

Některá z Vás se ptala ostatních:
A neumí počítat :-))) (bez urážky, to jen na odlehčení situace):
Dvě otázky:
1)Kolik byste si  tak představovaly, aby váš manžel platil  alimentů na své 1 dítě z předchozího manželství?
TAK JÁ BYCH SI PŘEDSTAVOVALA V SOUČ. SITUACI 2000, DÍTĚTI JE 7,5 ROKU A MYSLÍM, ŽE 2000 STAČÍ. JÁ SAMA DOSTÁVÁM 2000 NA 10-LETÉ DÍTĚ A STAČÍ MI TO.PLUS OVŠEM NA MIMOŘÁDNÉ VÝDAJE (HORY, ŠKOLA, TÁBOR, BRÝLE, ROVNÁTKA...).
2)Kolik by Vám stačilo, aby vám paltil Váš bývalý manžel na dítě, které má s vámi a to dítě žije s vámi?
JELIKOŽ UŽ 2000 NA SVÉ PRVNÍ DÍTĚ DOSTÁVÁM, DOMNÍVÁM SE, ŽE BYCH VYŠLA S TOUTÉŽ ČÁSTKOU I NA DRUHÉ DÍTĚ.
3)Kolik byste byli ochotni dávat na dítě (půl na půl s otcem dítěte), jestliže by dítě vychovávali třeba prarodiče...
JSEM TOHO NÁZORU, ŽE BY 4000 (NAPŮL) STAČILY.NEMYSLÍM SI TOTIŽ, ŽE SE DO ALIMENTŮ MÁ ZAPOČÍTÁVAT I NÁJEM ATD., PROTOŽE BYDLET SE MUSÍ I BEZ DĚTÍ A DÍTĚ NESPOTŘEBUJE HEKTOLITRY VODY ANI MEGAWATTY PROUDU. A STÁLE PŘIPOMÍNÁM - PLUS MIMOŘÁDNÉ VÝDAJE (brýle, škola, tábor...).

Další dotaz zněl:
Tak se ještě zeptám jinak kolik alimentů v průměru na jedno dítě?ale tady nejde o to , co  BM vydělává, jestli je zazobanec, či  alkoholik co má min. příjem, dotaz byl, kolik asi dítě měsíčně potřebuje a spotřebuje?
ZÁLEŽÍ NA TOM, CO VŠECHNO POVAŽUJETE ZA STANDARD. MOJE DÍTĚ DOSTÁVÁ KAPESNÉ A VĚTŠINU DROBNOSTÍ SI KUPUJE SAMO. POKUD JE VÝDAJ VĚTŠÍ, PŘISPÍVÁ BIOL. OTEC (ZMÍNĚNÉ HORY, TÁBOR...), OSTATNÍ HRADÍM JÁ. NEPOČÍTÁM, KOLIK MĚ DÍTĚ STOJÍ MĚSÍČNĚ.JE TO MOJE DÍTĚ, JÁ HO CHTĚLA A MÁM HO RÁDA. A VYJDU S TÍM, CO MÁM. MOJE DÍTĚ JE ZVYKLÉ ŽÍT TAK, ABYCHOM VYŠLI S TÍM, CO MÁME A NESTĚŽUJE SI, ŽE MÁ MOBIL STARÝ 4 ROKY, ŽE NEMÁ PŘEHRÁVAČ MP3 ALE 6 LET STARÉHO WOLKMANNA  A ŽE NENOSÍME OBLEČENÍ NIKE A ADIDAS ATD. HODNĚ ČASTO MI ŘÍKÁ, ŽE JSEM JEHO ZLATÁ MAMINKA A ŽE JE ŠŤASTNÝ, ŽE MĚ MÁ A ŽE JSEM JAKÁ JSEM. MYSLÍM, ŽE VÍC NEPOTŘEBUJEME TAKŽE ANI NEPOČÍTÁM, ZDA HO ŽIVÍM Z 50 NEBO 40 NEBO 80%.

Není tady

#41 22. 2. 2006 8:02

pavli
♥♥♥♥♥--
Místo: Valmez

Petro, spočítej si kolik peněz máte vy na jednoho člena rodiny a kolik má BM tvého muže. pokud bude mít ona výrazně víc, žádejte o snížení, pokud ne, logicky byste neměli mít šanci, ale naše soudy nerozhodují logicky, takže kdoví...

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10726;104/st/20070315/n/Karin/dt/-6/k/8568/age.png

Není tady

#42 22. 2. 2006 9:36

nána
♥♥-----

Ahoj všichni, tak jsem si to tu přečetla a souhlasím s Majkou, jsem na tom dost podobně. Majko máš úplnou pravdu souhlasím s tebou. Já mám 10 letého kluka a dostávám na něj 1000,- neztěžuju si, stačí mi to, je můj já ho chtěla a jsem strašně ráda, že ho mám. Můj přítel má dvě dcery platí na ně 4000,- z platu 14000,-,.Nevím jestli je to hodně nebo málo, přítel měl spíš štěsti na soudce, ten ho vyslechl a posoudil a rozhodl, nezajímalo je kolik vydělám jen se ptal jak je starý můj syn a kolik mi platí můj BM.  Ptal se i jeho BM a nebral ohled na to jestli je na MD a má druhé dítě, ptal se prý jestli jí a to dítě její nový muž nějak zabezpečuje finančně, a jestli má ještě nějakou jinou vyživovací povinnost než k tomu jejich dítěti (to bylo u té mladší) a zvýšlil na 1800,-. (myslím, že takhle by soudce k tomu měl přistupovat). Přítel má sice dvě dcery, ale každou s jinou, měl smůlu, je dobrák. U té starší to bylo horší to byl jiný soud v jiném okrese, přítel říkal soudkyně neříjemná, zajímala se kolik vydělám, jak je starý můj syn, jestli je zdravý a jaké mé jiné potřeby. Do rozsudku napsal, pan... má přítelkyni ta má čistý měsíční příjem tolik..... je zdravá nemá další jiné potřeby, má jedno dítě- syna a ten je též zdravý a také nemá jiné potřeby... proto se výživné zvyšuje na částku 2200,- jen tam zapoměla napsat, že ty zdravý je můžou taky dotnout. Tohle mě dost bolí  protože zrovna týhle holky máma 13 let nedělá, je doma a žije z dávek SSP a oni jí nechají, pořád si něco vymýšlí, lže,.... Zažádala si a k soudu ani nepřišla, prý se omluvila, že nemůže, byla tam jen soc. pracovnice a ta jí zastupovala . ....a takové jsou soudy, jak u koho a jak pro koho. .....ale hlavně, že jsme my tři zdravý a máme se moc rádi, tak nás ty BM nemůžou jen tak dostat na kolena. Přeji hezký den a úspěšný boj s BM a hlavě se soudem.....ten je někdy hodně nespravedlivý.

Není tady

#43 13. 1. 2007 17:34

♥♥-----

Stefi napsal(a):

To Aprill
Miminko v novém vztahu se samozřejmě narodí proto, že ho ti dva chtěli, ale protože bude mít otec větší výdaje, musí se trochu uskromnit všichni, jak nové miminko, kterému neboudou patřit všechny jeho prostředky,protože musí platit alimenty, tak stejně se musí uskromnit dítě z předešlého vztahu, protože táta nemá už jenom jeho!

Hmm,upřímně,proč by se mělo uskromnit  dítě z předešlého vztahu?Ono přeci nemůže za to,že tatínek si pořídí další děti.Nejde o to mít značkové věci a nevlast.sourozenec věci ze sekáče.Jde o to,že s BM by si druhé dítě nepořídili,protože si nechtěl snížit životní úroveň a také,aby dítko mělo co potřebuje(škola,kroužky).Nejednou na to zapomene a má další děti a zdá se mu,že platí moc.BM ale další dítě nemá,i když po něm třeba dost touží,ale je natolik soudná,že ví,že je to velký závazek na 20 let dopředu a že když bude chtít jít třeba studovat,že na to nebudou prostředky.Samozřejmě by mělo tatínka,ale v dnešní nejisté době to bere i z jiné stránky.
Je to co človíček to názor.
Každý má právo na nový život,to určitě,ale chce to více přemýšlet a nebo počítat s tím,že v novém vztahu to finančně nebude takové.Nikdo nechce ždímat ty bývalé,ale když si BM stěžuje,že nemá peníze a pak má kupu nových věcí a BM musí počítat,jestli něco pořídí sobě nebo dítěti,chodit na přesčasy,je bez auta,neboť to stojí také peníze,bydlí v 1+1 a on v baráku,tak to by vás neštvalo?
Nepatřím mezi BM co prudí,ale když vám BM nechce vydat ani věci,co jsou vaše ještě z doby,než jste ho poznala,tak i ta BM s nejryzejšími úmysly se naštve.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí