Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 12. 2. 2006 15:24

Bublina
♥♥♥♥♥--
Místo: Praha

Snížení alimentů

Hezký den přeji mám dotaz jestli když se vdám je možné žádat o snížení alimentů mého partnera a nebo až se mi narodí mimi a kolik tak můžeme žádat o snížení alimentů v jakém rozsahu se to pohybuje?Díky

Není tady

#2 12. 2. 2006 15:28

Ivča
♥♥♥----

Re: Snížení alimentů

U nás to snížili až když se malá narodila,ale předtím to zpětně zvýšili ze tří na sedm tisíc a pak to milostivě snížili na pět.Vám to snad tak nevyjde,abyste neměli finanční potíže jako my.Manžel musel platit zpětně cely rok,protože to takto navýšili.Takže si od toho moc neslibujte.třeba ale budete mít štěstí na soudce.H odně štěstí v našem úžasném právním systému.

http://www.rodice.cz/metrik/1433.png

Není tady

#3 12. 2. 2006 15:39

Bublina
♥♥♥♥♥--

Dík za odpověd,když sem si přečetla ty sumy o kterých jste psala tak se mi protočily panenky.

Není tady

#4 12. 2. 2006 15:40

Stelička
♥♥♥♥♥♥-

Ivčo, a jaký má manžel příjem, že mu napařili takové výživné?

http://sirmi.ic.cz/cara/215.gif

Není tady

#5 12. 2. 2006 15:55

Ivča
♥♥♥----

Manžel má dvacet tisíc čistého a já jsem na MD,ale jeho BM má minimální mzdu, alespoň papírově.Soud byl ale naprosto zmanipulován právničkou BM a taky sociální pracovicí,spolu se soudkyní v tom měly jasno ještě před soudem.Teď končí manželova dcera ZŠ,tak se děsím dalšího zvýšení a tím pádem dalšího soudu.Kdo to nezažil,nemůže to pochopit.Je tam ještě spousta okolností,které by stálo za to vědět,manžel platí za BM hypotéku ve výši pět tisíc a nikoho to nezajímalo,ani naše výdaje na bydlení.Ale v Prostějově je to běžné a soudkyně je tím známá,nic se s tím ale neděje.

Není tady

#6 12. 2. 2006 15:58

Ivča
♥♥♥----

Ještě musím dodat,že to zvýšení, o kterém jsem psala se učinilo a když manžel měl stejný příjem,jeho BM taky a dcera byla o rok starší.

Není tady

#7 12. 2. 2006 17:24

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

Pokusit se můžete, úspěch, ale nečekejte nebo si najměte dobrého právníka a ani potom to nebude jisté, znám to z mnohých případů, jakoby drühá žena a dítě nikoho nezajímaly.

Naděje je vždy, ale ve stresu ji někdy nevidíme.

Není tady

#8 12. 2. 2006 18:35

Michaela.43
♥♥♥♥♥♥-

Čistě teoreticky:stačí si přece spočítat kolik dítě za měsíc asi tak projí, něco potřebuje na sebe,obědy ve škole, tramvajenka,bohužel doma i snídá a večeří ( naštěstí dnešní mladí nejsou nasvačiny, ale zato jsou tu lákaví Mac.Donaldové a KFC a ne levní), pak občas kino s kámoškou, mobil a kredit -určitě jsem nevyjmenovala vše . no a spočítejte si to za měsíc, dělte dvěma a kolikpak vám výjde?
Tady se bavíte- podle toho  o jakou stranu břehu jde -o zvýšení či snížení alimentů, ale jak je asi vašemu dítěti, když by chtělo jít do kina, říct, že nemůže, protože táta či máma  neposlali alimenty!!!!
A zdálo by sevám jistě sobecké, myslelo- li by si "postižené" dítě, že má holt smůlu, protože alimenty  jsou vyměřeny na malou částku, protože tatík si mezitím s novou  manželku "upekl" další tři....

S tímto nemám zkušenosti ani z jedné stran ( ani ze strany dítěte), ale ráda bych znala váš názor.

Není tady

#9 12. 2. 2006 18:43

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

Je to tak , jak píši mám děti z 1.manželství a otcovi nové závazky soud nezajímaly, když mi vyměřovali výživné na ně a u mého současného manžela také nebrali v potaz mne a mé děti, jednali pouze v prospěch jeho dětí z minulého manželství, je to od soudu alibismus, usnadˇují si tím rozhodování, zažila jsem to z obou stran, jedno pro mně a jedno proti mně, jediný lék je, že děti vyrostou. Svým dětem jsem už mockrát musela říci, že něco nebudou mít, protože otec neplatí.

Není tady

#10 12. 2. 2006 19:29

Bublina
♥♥♥♥♥--

Ještě jsem chtěla jenom dodat,že je docela smutné,že soudy nerozlišují mezi tatíčky-alibisty,kteří se snaží ušetřit každou korunu na úkor svých dětí z minulých manželství a mezi táty-kteří své závazky berou vážně a mimo to svým dětem se snaží přilepšit jak to jde.Protože je mají rádi a nemůžou za to že jim nevyšlo manželství.
Myslím si že u soudu by byl možná lepší chlap než ženská,protože ženská je většinou zaujatá.

Není tady

#11 12. 2. 2006 19:58

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

Ano s ženami jako soudkyněmi mám šopatbné zkušenosti, až tam budu, budu se snažit do rozhodování odvolacího senátu vnášet nové pohledy.

Není tady

#12 14. 2. 2006 15:33

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Bublina napsal(a):

Hezký den přeji mám dotaz jestli když se vdám je možné žádat o snížení alimentů mého partnera a nebo až se mi narodí mimi a kolik tak můžeme žádat o snížení alimentů v jakém rozsahu se to pohybuje?Díky

Před početím dalšího dítěte  by otec měl zvážit zda ho uživí!! Proč by měly děti z předešlého vztahu měly doplatit na to, že  otec je nezodpovědný!!
Soudy určují výživné tak v průměru 18 % z příjmu otce na jedno dítě.

Není tady

#13 14. 2. 2006 15:59

Ivča
♥♥♥----

Nevidím jediný důvod,proč by měl otec,který se rozvedl, žít sám, jen proto,že má BM,která z něj chce sedřít kůži.Proč by si nemohl založit novou rodinu.Není to fér,proč by měl být otec nezodpovědný,když si pořídí s partnerkou dítě,jenom proto,že platí na dítě z předchozího vztahu.Je to jenom v lidech a hlavně v BM,které se s tím,že si jejich BM našel partnerku a ještě si dovolí s ní mít dítě,tak to málokterá zvládne a dělá právě přes své děti peklo na které doplatí zase jen to dítě,když matka je rozhodnouta se mstít neustálými soudy o vyšší a vyšší výživné,jen proto,aby mu znepříjemnila život.V našem případě dostává pět tisíc na jedno dítě,což je myslím dost na to,aby nás nechala v klidu žít a nenarušovala vztahy mezi svou dcerou a jejím otcem,který má o ní zájem.
O rozvod se snad zasloužili oba,nikdy není vina jen na jedné straně.

Upravil(a) Ivča (14. 2. 2006 16:01)

Není tady

#14 14. 2. 2006 16:21

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Ivča napsal(a):

Nevidím jediný důvod,proč by měl otec,který se rozvedl, žít sám, jen proto,že má BM,která z něj chce sedřít kůži.Proč by si nemohl založit novou rodinu.Není to fér,proč by měl být otec nezodpovědný,když si pořídí s partnerkou dítě,jenom proto,že platí na dítě z předchozího vztahu.Je to jenom v lidech a hlavně v BM,které se s tím,že si jejich BM našel partnerku a ještě si dovolí s ní mít dítě,tak to málokterá zvládne a dělá právě přes své děti peklo na které doplatí zase jen to dítě,když matka je rozhodnouta se mstít neustálými soudy o vyšší a vyšší výživné,jen proto,aby mu znepříjemnila život.V našem případě dostává pět tisíc na jedno dítě,což je myslím dost na to,aby nás nechala v klidu žít a nenarušovala vztahy mezi svou dcerou a jejím otcem,který má o ní zájem.
O rozvod se snad zasloužili oba,nikdy není vina jen na jedné straně.

Ať si otec pořídí dětí kolik chce v případě, že je všechny uživí. S jednou manželkou by určitě neměl 4 děti, protože by to neutáhl. 
Neřekla jsem , že rozvedený otec musí zůstat sám. Ale uvažovat, o tom, kdy si požádat o snížení výživného - až se vezmeme nebo až se  to dítě  narodí. To mimino se narodí proto, aby si mohli zažádat o snížení nebo proto že jej chtěli?

Není tady

#15 14. 2. 2006 18:29

Stefi
Host

To Aprill
Miminko v novém vztahu se samozřejmě narodí proto, že ho ti dva chtěli, ale protože bude mít otec větší výdaje, musí se trochu uskromnit všichni, jak nové miminko, kterému neboudou patřit všechny jeho prostředky,protože musí platit alimenty, tak stejně se musí uskromnit dítě z předešlého vztahu, protože táta nemá už jenom jeho!

#16 14. 2. 2006 22:07

Ivča
♥♥♥----

Přesně tak,naše dcera se musí uskrovnit také,aby se dceri z prvního manželství dostalo toho,co jí právnička BM vydupala na soudkyni, na ní nebral ohled nikdo.uskrovnit se musí i mé děti,které s námi žijí,ať nemusím jejich otce otravovat se zvýšením alimentů.
Buďme trochu soudní,když už naše soudy pracují trochu jinak..........

Upravil(a) Ivča (14. 2. 2006 22:12)

Není tady

#17 15. 2. 2006 9:16

Michaela.43
♥♥♥♥♥♥-

A je to jen o penězích:-((
Dvě otázky:
1)Kolik byste si  tak představovaly, aby váš manžel platil  alimentů na své 1 dítě z předchozího manželství?
2)Kolik by Vám stačilo, aby vám paltil Váš bývalý manžel na dítě, které má s vámi a to dítě žije s vámi?
3)Kolik byste byli ochotni dávat na dítě (půl na půl s otcem dítěte), jestliže by dítě vychovávali třeba prarodiče...

Není tady

#18 15. 2. 2006 10:05

Majka
♥♥♥----
Web

KK to bych podepsala smile.
Rodiče dítěte se rozvedou, kde je vina bych neřešila, protože to je stejně jedno. Pak je jasné, že příjem rodiny nebude takový, jako když byli manželé. Já jsem se rozvedla, na syna (skoro 11) dostávám od BM 2000 měsíčně a na zvláštní výdaje (hory, lyže, tábor) přispívá polovinou (dobrovolně). Jelikož jsem to jen z platu neutáhla (a to jsem se rozvádět chtěla, takže jsem si nestěžovala), tak jsem začala kromě zaměstnání ještě soukromě učit jazyk a  překládat. Jasně, najít kontakty, začít, to všechno stálo trochu času a úsilí, dítě mě vidělo o něco méně, ale rozhodně mu to neuškodilo. Lítal venku na kole a já místo koukání na seriály a válení se doma učila (1 odpoledne týdně) a překládala (ve volném čase, kdy mě nepotřeboval). A zvládli jsme to a BM jsem do svých fin. problémů netahala. A musela bych to zvládnout, i kdyby mi výživné neplatil, že jo.
Teď žiji s partnerem. Už neučím jazyk, ale překládám stále. PRoč? Protože příjem se hodí. SIce už ne tolik, jako dřív, ale pár korun navíc to udělá. Musela jsem obejít stát a požádat si o sociální dávky, protože BM mého partnera žádá neustále o zvýšení alimentů. Momentálně jsme na 3000 na 7-leté dítě. Soudkyně i OSPOD jí vždycky vyjdou vstříc. Já bych musela překládat od rána do večera, abych ten rozdíl dotáhla, protože nejen alimenty, ale taky cesty za dítětem něco stojí. A ne málo. Na své dítě mám stále ty 2000 a vím, že není v silách mého BM mi dát víc, takže si syn prostě zvyká, že všechno mít nemůže. A to nemluvím o takových věcech, jako je nové kolo! Nemá play-station, nemá nový mobil ani kredit,ale starý a paušál za 12 Kč měsíčně se 40 min. do Vodafone, nemá počítač, jen starou šunku 6 GB s obrazovkou 14". Má staré skříně v pokojíku, které jsme polepili novými obrázky z ubrousků. A je spokojený, má spokojenou mámu, která čeká dítě s novým partnerem. A jen vyčkáváme, jak projde partnerově BM další zvýšení alíků, a já věřím, že to bude rychle a hned.

Není tady

#19 15. 2. 2006 10:44

maarta
Host

to Majka: klobouk dolů. Já ze svého okolí bohužel znám jen takový rozvedený ženský, co neznají svoji hrdost a s BM by se soudili kvůli každý koruně. Já si říkám, že ženská, která je spokojená nemá zapotřebí hádat se. -většinou se dá rozumně domluvit ( pokud BM není alkoholik, kriminálník a tak ) ale ty ženský jsou po rozvodu úplně mimo a jde jim jen BM oškubat a upřít mu právo na další nový život. Aby nedejbože neměl další potomky, protože pak by se snížila úroveň BM !  Marta

#20 15. 2. 2006 11:13

Ivča
♥♥♥----

Souhlasím s Majkou,a tak bych všem BM manželkám,které opravdu přemýšlejí něčím jiným,než hlavou doporučila,najít si partnera a zkusit začít třeba taky nový život a tím pádem nemyslet jen na zvýšení výživného.Já dostávám od svého BM na kluka 1500,je mu letos šestnáct a končí ZŠ,BM občas něčím přispěje,na lyžák,jezdí s ním na hory a je s ním každý druhý víkend.
Zabývám se myšlenkou na zvýšení,tato částka je původní,stará už čtyři roky,ale moc se mi do toho nechce, i když vím,že můj BM na tom je dobře a už nemá jinou vyživovací povinnost.
Syn je taky skromný,ale chodí na sportovní školu a tak jsou s tím větší výdaje.Zkusím se s ním ale před tím sejít a domluvit se,ale moc si od toho neslibuju,jemu se totiž i těch patnáct set zdá hodně.Už teď mi z toho není nejlíp,ale když můj muž platí na stejně staré dítě pět tisíc,něco s tím budu muset dělat,ale........

Upravil(a) Ivča (15. 2. 2006 12:25)

Není tady

#21 15. 2. 2006 12:02

Linda2
Host

Souhlas !  Nejvíc otravují ty, které jsou nespokojený ! Kdyby měly partnera  a spokojený život, přemýšlely by logicky, nesnažili by se BM zničit akle snažily by se o dohodu. Bohužel, občas je hlavní cíl bývalých manželek zničit BM tak aby on neměl nárok na nový život ....

#22 15. 2. 2006 12:26

Majka
♥♥♥----
Web

Ještě bych dodala, že BM mého partnera má nového druha, který bere 30 000 Kč měsíčně. S ním má další dítě. Já vím, že není povinností nového druha živit dítě z 1.  manželství, ale proboha, když spolu ti dva žijí, tak to tak nejspíš bude muset být, bereme si toho druhého nejen s jeho penězi, ale i závazky a povinnostmi. Stejně jako můj partner přispívá na výživu mého syna, který není jeho. Neznamená to, že by mi položil na prkno peníze a řekl- to má kluk na chleba. Znamemá to, že když je potřeba větší výdaj, tak se podílíme všichni, můj BM, já i můj partner. A i když BM nemá, tak to zvládáme sami. A podotýkám - partner má plat 12 000 Kč. Už teď se děsím, jak to budeme zvládat, až mu opět zvýší výživné, protože soudkyně nebere ohled na to, že jsem těhotná,že jsme si dovolili začít žít znovu, že jsme se rozhodli do nové rodiny pořídit miminko i přesto, že jsme věděli, že budeme pořád jen platit na jeho bývalou BM. A nejen penězmi, ale i nervy a stresem. Jeho BM by mohla být spokojená, partner vydělává dost, staví spolu nový dům, jezdí spolu k moři a přesto je jí to málo a chce stále víc od nás. A soudkyně jí vždy vyjde vstříc. Jen jednou jsme si požádali o snížení, když jsme to opravdu nemohli utáhnout. Návrh ležel na stole téže soudkyně půl roku a pak ho z toho stolu shodila s tím, že otec platit bude a výživné na návrh matky ještě zvýšila. Občas  nevím, zda se smát nebo brečet. Nechceme o nic ošidit jeho dítě. Ale myslím, že na 7-leté dítě by 2000 byly dost a taky si myslím, že my nemůžeme za to, že si jeho BM pořídila další dítě a je na MD, čímž se jí snížil příjem. Nechápu, proč na to máme doplácet?! Stejně tak, jako tu radila tuším Aprill, aby si chlap nepořizoval další závazky, když není schopen je uživit a platit souč. alimenty, neměla by si žena s novým partnerem pořizovat další dítě, když pak odírá BM na alimentech, aby vše finančně zvládala. Toť můj názor, ověřený lety a zkušenostmi.

Není tady

#23 15. 2. 2006 15:32

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

Je to tak , nová roduna, jako by byla něco nemyslitelného, soudkyně většinou poškozuje jedny děti na úkor druhých,

Není tady

#24 16. 2. 2006 20:02

Michaela.43
♥♥♥♥♥♥-

A je to jen o penězích:-((
Dvě otázky:
1)Kolik byste si  tak představovaly, aby váš manžel platil  alimentů na své 1 dítě z předchozího manželství?
2)Kolik by Vám stačilo, aby vám paltil Váš bývalý manžel na dítě, které má s vámi a to dítě žije s vámi?
3)Kolik byste byli ochotni dávat na dítě (půl na půl s otcem dítěte), jestliže by dítě vychovávali třeba prarodiče...

Nějak mi na toto nikdo neodpověděl....

Tak se ještě zeptám jinak kolik alimentů v průměru na jedno dítě?ale tady nejde o to , co  BM vydělává, jestli je zazobanec, či  alkoholik co má min. příjem, dotaz byl, kolik asi dítě měsíčně potřebuje a spotřebuje?
Nebo si fakt myslíte, že vyživovat dítě z více jak 5O % by měl ten u koho je?jako jakési privilegium?

Není tady

#25 16. 2. 2006 21:21

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

Já bych si představovala, že to spravedlivě bude vycházet ve všech případech na poměrnou částku k platu otce, ale právní skutečnost je jiná, nejen u mého muže , ale i u BM, přece nemohu chtít, aby umřel hlady, ale poměrná část, mělo by to být nějaké procento příjmu a ne libovůle soudkyně. Stejně by to mělo být i u matek, je li doma a nechce po 4 roce dítěte pracovat, žalovala bych ji za to, že se úmyslně vyhýbá vyživovací povinnosti, pak by nikdo nežil z alimentů na děti. I když sama jsem rozvedená a znovu vdaná, připadá mi ten systém nespravedlivý.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí