Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 18. 10. 2009 8:44

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

Re: manželka nepříspívá v domácnosti na nic

tříska napsal(a):

liskovyker napsal(a):

Prosím o radu pro mého švagra:
Švagr a švagrová bydlí společně se svými svobodnými plnoletými dětmi /jedno studuje VŠ/ v rodinném domě,který společně postavili.
Švagr financuje úplně vše-od jídla,od inkasa,internetu,prostě uplně vše a také platí dceři studium na VŠ.
Jeho paní-nejen že doma nic nedělá-ale nepřispívá ani minimem vůbec na nic.Má penízky pouze na nehtové studio,na solárko,na benzín,na výlety,na parádu......Že švagr doma pere,žehlí,myje okna,peče,vaří,uklízí,dělá na zahradě,ve skleníku,okolo domu a vaří i pro všechny jídlo....to je sice hrůza,ale budiž-je to jeho rozhodnutí.Ale že mu na to jeho paní nedává ani korunu-to už mu začíná vadit.
Proto se tedy ptám,jestli může u soudu podat žalobu na manželku,že nepřispívá na domácnost a na vysokošk.studenta-dceru i když nejsou rozvedení.On si totiž myslí,že když nejsou rozvedení,že ji nejde žalovat.
Neví chudák,jak to má řešit,chodí ztrápený,jeho paní  si jezdí,kam libo i na více dnů a on už toho začíná mít plné zuby.  Já mu říkám,že doma dělá vyloženě blbce,ale on je hrozně hodný člověk.

Když se manželé nemohou dohodnout, může jeden z nich požádat soud, aby jejich spor rozhodl.
To platilo a platí.
Bohužel se s tím nemá otálet celé roky. Manželka se nejspíš "smrtelně urazí" a s klidem podá žádost o rozvod.
V rozvodovém řízení může tvrdit, že dům i finance měli společné a bude se chtít ještě DĚLIT.
Jistě si najde právníka, kterému nebude zatěžko uvěřit jejím lžím a slzám, které jsou takovéto herečky
bez nejmenší známky studu schopny prolévat...
Jediný, kdo by tuto "koncepci" mohl zvrátit, jsou zletilé děti jako svědci.
Takže záleží zcela a úplně na nich. Jsou na straně matky či otce?
Budou stát za otcem neochvějně? Půjdou proti matce?
Neobrátí se nakonec proti otci? Kdo ví, zda jím už celé roky nepohrdají pro jeho otrockou povahu...

ANO. A navíc, .........může tvrdit, že dům i finance měli společné a bude se chtít ještě dělit-------- proč může tvrdit, oni přece jsou jejich společné, takže by, bohužel, byla v právu.

Ono je to těžké. Je spousta chlapů, kteří si ženu vyloženě rozmazlí. Dělá jim dobře skutečnost, že jsou to oni, ti živitelé smečky. Tváří se, že peníze od ženy nepotřebují - měli by pocit, že nezabezpečili rodinu sami, který potřebují ke svému dobrému dojmu sami ze sebe. Někteří dokonce nechtějí ani to, aby chodila do práce. Považují to za svoji ostudu, když žena pracuje.
A když potom nestíhají, začnou si stěžovat, že jsou zneužíváni

Upravil(a) mashanka (18. 10. 2009 8:45)

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#52 18. 10. 2009 8:48

tříska
♥♥♥♥---
Místo: jižní Morava

Každý máme svůj pohled - každý ho ale můžeme mít jiný.
Jiný ho má matka syna, který si vzal něčí dcerku - jiný ho má mamina té dcerky...
A jiný ho může mít ten synek a úplně jiný ho mohou mít sousedé bydlící dole pod nimi... dumbom

Každý si hájíme svůj prostor kolem, svůj život, jak umíme.
A dopředu neznáme důsledky toho kterého slova, činu, rozhodnutí...
Tak jako neznáme skryté záměry toho druhého.

Až příliš energie se věnuje diskuzím na netu - a tak málo jí věnujeme zkoumání souvislostí, psychiky.
A do toho, co si nadrobíme sami, se ještě ke všemu pletou všichni ti redaktoři a redaktorky nejrůznějších
magazínů, pánských i dámských časopisů... denně z obrazovek na nás vyřvávají reklamy.

Odevšad se na nás valí samé masáže, lži a manipulace.
Co je normální a co už ne? - Normální úsudek každého jednoho z nás je trvale zaháněn kamsi do někam...
Dáme se? Nedáme? - Kdo to ví...

Není tady

#53 18. 10. 2009 8:51

tříska
♥♥♥♥---

mashanka napsal(a):

Je spousta chlapů, kteří si ženu vyloženě rozmazlí. Dělá jim dobře skutečnost, že jsou to oni, ti živitelé smečky. Tváří se, že peníze od ženy nepotřebují - měli by pocit, že nezabezpečili rodinu sami, který potřebují ke svému dobrému dojmu sami ze sebe. Někteří dokonce nechtějí ani to, aby chodila do práce. Považují to za svoji ostudu, když žena pracuje.
A když potom nestíhají, začnou si stěžovat, že jsou zneužíváni

AMEN. stolt gloria rodna

Není tady

#54 18. 10. 2009 8:53

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

aprill napsal(a):

PavlaH napsal(a):

no aprill, až si vyzkoušíš mateřskou s miminem a dvěma dětmi.... Jen málokteré mimino vydrží spát celou noc a málokdy to menší nechytne virozu od větších....

Přečti si to ještě jednou. Kolega vstával k nemocné 3 leté dcerce a ráno klusal do práce kde se od něho očekával výkon. A maminka spokojeně chrupkala. Já bych nedokázala být tak bezohledná jako ona. Ty možná ano, ale v první řadě se má vyspat živitel rodiny .

A kdo je vlastně ten živitel ? Peníze si k večeři asi nedají. On přinese peníze, ona za ně nakoupí a uvaří - takže asi oba, ne ?

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#55 18. 10. 2009 9:16

tříska
♥♥♥♥---

Otázkou je, zda by pro nastupující generaci mohl být přínosem vyučovací předmět o rodině
a rodinných vztazích, řekněme něco jako Rodinně-právní výchova... va
(Rodinné právo se jako magisterský program studuje na univerzitách, na právnických fakultách - jenže
co je to mladým adeptům manželstvé platné - oni by se o rodinných vztazích měli dovědět nějaké
solidní informace mnohem dřív, než si nadrobí, než si partnera(partnerku) zvyknou na něco, co
se po delší době bude zatraceně hořce zajídat...)

Pokud by na to byli na školách šikovní pedagogové, mělo by to být pro mladé i zajímavé - co říkáte?
Jenže by možná řvali (lobovali) proti takovému předmětu profesionální psychologové a právníci.
Asi by jim nejedna taková šikovná teta Sally ze škol brala klienty.
dumbom

Není tady

#56 18. 10. 2009 9:18

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

mashanka napsal(a):

aprill napsal(a):

PavlaH napsal(a):

no aprill, až si vyzkoušíš mateřskou s miminem a dvěma dětmi.... Jen málokteré mimino vydrží spát celou noc a málokdy to menší nechytne virozu od větších....

Přečti si to ještě jednou. Kolega vstával k nemocné 3 leté dcerce a ráno klusal do práce kde se od něho očekával výkon. A maminka spokojeně chrupkala. Já bych nedokázala být tak bezohledná jako ona. Ty možná ano, ale v první řadě se má vyspat živitel rodiny .

A kdo je vlastně ten živitel ? Peníze si k večeři asi nedají. On přinese peníze, ona za ně nakoupí a uvaří - takže asi oba, ne ?

Psala jsem, že vaří kolega vissla , protože víly jsou živy z ranní rosy tongue a hejkalovi ranní rosa nestačí .
Je mi naprosto fuk, jak jim to doma funguje nebo nefunguje, ale v práci on  bude fungovat  na 100% .Nikdo není zvědavý na jeho "nálady" dumbom .

Není tady

#57 18. 10. 2009 9:26

tříska
♥♥♥♥---

aprill napsal(a):

Je mi naprosto fuk, jak jim to doma funguje nebo nefunguje, ale v práci on  bude fungovat  na 100%. Nikdo není zvědavý na jeho "nálady" dumbom .

Chlapi mají v práci fungovat a nikdo není na jejich nálady zvědavý... ?
Myslíte, že to takhle ti mužští chápou?
To je teda pak zajímavé, že nenálady tolerují doma - manželkám dumbom .... což? gloria

Není tady

#58 18. 10. 2009 11:24

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Vladena napsal(a):

liskovykerDobrý den,prosím o radu,co mám podniknout.

Při vyrovnání SJM,které probíhalo soudní cestou mi byl přiřknutý RD a já jsem finanční obnos složil na účet bývalé manželky.BM má nařízeno se do dvou měsíců od obdržení finančního vyrovnání vystěhovat,což ona nehodlá učinit a vysmívá se mi,že ona nemá kam jít a že tam má trvalé bydliště a hotovo.
Navíc svévolně a pomalu ničí zařízení-rozbité skleněné výplně,poškrabaný nábytek(který mi tam má zůstat po jejím odstěhování),prostě všemožně škodí-nemůže se smířit s tím,že musí z domu.Už fakt nevím,co mám dělat.Jak mám v takovém případě postupovat? Dá se něco dělat,aby se BM již vystěhovala tak,jak je to upsáno u soudu?Nebo si tam v pohodě může bydlet dál a já ji nemohu vyhodit?-tak jak ona tvrdí?Prosím,poraďte.Děkuji

liskovyker

Dnes 20:19A jejda,zase se tady našla jedna rádobyrádkyně a prohlašuje,že  ženě od švagra někdo závidí:-)))  Myslím,že není ani co.
Já se ptala pouze na radu a někteří mě tady soudíte,jako nějakou onuci a já psala v dobrém úmyslu.Ostatním díky za rady,Kiara napsala hodně pravdy.
Co se týče švagra,tak jsme to několikrát probírali a on se zde opravdu nezeptá,poněvadž halt s internetem neumí /ale doma ho mají a manželce ho platí
/
Lískový keř si z nás asi dělá srandu nebo je hemafrodit! Rozhodně to nemá doma ani u švagra snadné....big_smilebig_smile
Asi jsem druhá rádobyrádkyně,ale už mi takto vymyšlené příběhy štvou a hodněmad On se totiž pozná rukopis:řazení slov, pochod myšlenek,případně znalost jazyka českého. Slovo halt používá na Babinetu jediná osoba.

Slovo halt používam aj ja a TOTO som určite nepísala. hmm Takže opatrne s tými detektívnymi závermi, OK?

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#59 18. 10. 2009 11:40

agewa
♥♥♥♥♥♥-

nutno říct, že asi opravdu si z nás liskovyker dělá srandu.
jednou je tu jako muž, kde už proběhl rozvod
podruhé jako žena, která má starosti o švagra, který žije v manželství , ovšem u ní je vše v pořádku .
no zřejmě se jí-jeho  některé dotazy tak dotkly, že radši všechny svoje přispěvky vymazal-a.

Není tady

#60 18. 10. 2009 16:53

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Přiznávám se, s tím haltem jsem to asi zvorala...offtopic Ale to slovo je mi tak vzdálené, že při jeho čtení vyskočím do pozoru. yikes V kterém kraji se toto slovo užívá???? Je pravdou, že řada z nás se už dopracovala k závislosti na PC a Babinet. Když dostane potom bann, je to pro někoho katastrofa. Takže volí další nick a píše vesele dál.... Jó, holt (zvolací), když musíš, tak musíš !lolsad

Upravil(a) Vladena (18. 10. 2009 16:57)

Není tady

#61 18. 10. 2009 19:46

liskovyker
♥------

agewa: ano,příspěvky jsem smazala a rozhodla jsem se,že budu hledat rady jinde.Já nemám čas si vymýšlet příběhy a dělat si srandu-netrávím celé dny na počítači.Z mého účtu jsem párkrát něco psala známému,který mi diktoval,nemám nic proti tomu,aby byl z mého "účtu" na Babinetu odeslán dotaz někým z rodiny.Já si totiž naivně myslela,že právní poradna je právní poradna,a ne aby mě někdo sekýroval za to,že z mého účtu odešel takový a onaký příspěvek a nebo aby mi někdo radil,ať se do toho nepletu,protože je to záležitost jiných dvou lidí.A nenechám se opravdu nikým urážet.Mě by ani ve snu nenapadlo,že někdo si může vymýšlet příběhy a bavit se tím,že je posílá na Babinet a žádá radu.To je opravdu stupidní zábava,ale pokud si to paní či slečna Vladěna a Vy myslíte-budiž.Mějte se hezky.

Není tady

#62 18. 10. 2009 22:47

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Buďte ráda,že si myslím, že oba příběhy jsou vykonstruované. Pokud si budu myslet,že píšete ze života, tak bych za žádnou cenu nechtěla být Vaší švagrovou.Je to tak nehorázný atak do soukromí, že zřejmě bratr vašeho manžela neví, koho si vůbec pouští do bytu! Nechce se mi věřit,že by hledal právní poradnu skrz Vaši osobu.Pokud dovedl nadstandartně zajistit rodinu, tak není až tak hloupý. Rovněž nevěřím,že údajný kamarád,kterému bývalá manželka dělá doma Palermo, hledá rady zrovna přez Vás na Babinetu.
Mějte se též hezky a věřte mi, že starost o druhé má své určité meze.

Upravil(a) Vladena (18. 10. 2009 23:03)

Není tady

#63 19. 10. 2009 8:41

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

Vladena napsal(a):

Buďte ráda,že si myslím, že oba příběhy jsou vykonstruované. Pokud si budu myslet,že píšete ze života, tak bych za žádnou cenu nechtěla být Vaší švagrovou.Je to tak nehorázný atak do soukromí, že zřejmě bratr vašeho manžela neví, koho si vůbec pouští do bytu! Nechce se mi věřit,že by hledal právní poradnu skrz Vaši osobu.Pokud dovedl nadstandartně zajistit rodinu, tak není až tak hloupý. Rovněž nevěřím,že údajný kamarád,kterému bývalá manželka dělá doma Palermo, hledá rady zrovna přez Vás na Babinetu.
Mějte se též hezky a věřte mi, že starost o druhé má své určité meze.

Vladěno, tebe redakce pověřila ověřováním pravdivosti příspěvků?  Připomínáš mi Rozmarilu, ta taky slídila, co by na dotyčného našla v jeho minulých příspěvcích, aby mu to pak mohla vmést do očí..

Lískovýker tady nikoho neurážel, pouze se dotazoval a mě je srdečně jedno, jestli jako muž, nebo jako žena.

To, že se někdo dělá srandu bych přisuzovala příspěvkům typu " mohu otěhotnět, když mi sperma kápne do oka" a podobně, ale tohle byl normální příspěvek a ty nemáš co posuzovat, nakolik švagrovi zasahuje do soukromí. Ono to tiž v některých rodinách je běžné, že si lidé pomáhají, byť jen radou.

Každý je génius.
Ale pokud budete posuzovat rybu podle její schopnosti vylézt na strom,
bude celý svůj život žít s vědomím, že je neschopná.

* Albert Einstein

Není tady

#64 19. 10. 2009 9:15

agewa
♥♥♥♥♥♥-

mě spíš vadilo, že pak nevíš komu odepisuješ a tři různí lidí na jednom učtu si připěvky těžko rozeberou komu , co patří.
není přece problém si založit nový nick, popř. na začátek přispěvku napsat.... píši za .....
přijde mi to takhle jako sejde se parta .......a hele, napíšem za mě , za tebe, za sousedku....

Není tady

#65 19. 10. 2009 12:27

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Laminonte: Redakce mi nepověřila, máš pravdu. Připomínáš mi Rozmarilu, ta taky slídila, co by na dotyčného našla v jeho minulých příspěvcích, aby mu to pak mohla vmést do očí.. Tohle se mi také nelíbí.Lískovýker tady nikoho neurážel, pouze se dotazoval a mě je srdečně jedno, jestli jako muž, nebo jako žena. Tak tohle mi jedno není, jak už jsem psala, vadí mi to. Při telefonickém rozhovoru potřebuji vědět také s kým mluvím. Jinak
jsem neslídila ( to není to správné slovo), ale upozornila na fakta. Nemám ráda, pokud se někdo baví na účet druhých. A podle mne je rozdíl ptát se a uvést obecná fakta než dotyčnou osobu (myslím švagrovou) zde znemožnit. To se mi zdá příliš na právnický dotaz, ne?  Jinak bych v nejlepším skončila.big_smilebig_smile Jdu si číst příspěvky od lidí, které znám a věřím v jejich obsah.

Není tady

#66 19. 10. 2009 12:42

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

Vladena napsal(a):

Laminonte: Redakce mi nepověřila, máš pravdu. Připomínáš mi Rozmarilu, ta taky slídila, co by na dotyčného našla v jeho minulých příspěvcích, aby mu to pak mohla vmést do očí.. Tohle se mi také nelíbí.Lískovýker tady nikoho neurážel, pouze se dotazoval a mě je srdečně jedno, jestli jako muž, nebo jako žena. Tak tohle mi jedno není, jak už jsem psala, vadí mi to. Při telefonickém rozhovoru potřebuji vědět také s kým mluvím. Jinak
jsem neslídila ( to není to správné slovo), ale upozornila na fakta. Nemám ráda, pokud se někdo baví na účet druhých. A podle mne je rozdíl ptát se a uvést obecná fakta než dotyčnou osobu (myslím švagrovou) zde znemožnit. To se mi zdá příliš na právnický dotaz, ne?  Jinak bych v nejlepším skončila.big_smilebig_smile Jdu si číst příspěvky od lidí, které znám a věřím v jejich obsah.

ale jméno švagrové tady nepadlo..tak jaképak znemožnění smile
také si myslím, že v telefonním styku je zdvořilé se představit, zda se jedná o muže, či ženu, poznám po hlase..smile
ale tyto diskuse jsou anonymní, proto má každy svůj nick a myslím, že je tedy jedno, pod čím zde vystupuje.
A rozhodně si nemyslím, že by se lískový keř bavil na cizí účet. Na dotazu, ani odpovědích nebylo nic vtipného.

kdo se tu bavil na cizí účet byla Estelle, ta tu lidi vodila za nos dlouho. Tak možná rozumím té ostražitosti, ale nelze každého podezírat.

hawk..domluvil(a) jsem smile k tomuto tématu určitě.

Upravil(a) laminanonte (19. 10. 2009 12:43)

Každý je génius.

* Albert Einstein

Není tady

#67 19. 10. 2009 12:44

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

... nejvíce mě rozesmál, příspěvek od Aprill, že se má vyspat živitel rodiny... lol
To je jako z 19. století. Nejdříve na stůl dostene otec rodiny.

Aprill, kdyby ta maminka nebyla na mateřské, tak on není žádný živitel rodiny. Bez ty manželky by taky plno věcí nezvládnul. Beru mateřskou jako stejně hodnotnou práci jako zaměstnání. Ač ještě dítě nemám.

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#68 19. 10. 2009 12:49

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

Klubko napsal(a):

... nejvíce mě rozesmál, příspěvek od Aprill, že se má vyspat živitel rodiny... lol
To je jako z 19. století. Nejdříve na stůl dostene otec rodiny.

Aprill, kdyby ta maminka nebyla na mateřské, tak on není žádný živitel rodiny. Bez ty manželky by taky plno věcí nezvládnul. Beru mateřskou jako stejně hodnotnou práci jako zaměstnání. Ač ještě dítě nemám.

jj, moje babička se taky vždycky divila, jak to, že nestavím na stůl, když v zámku zarachotí klíče smile.
když jsme spolu seděly a povídaly si, vždy mě hned vyháněla, ať jdu dát manželovi večeři.Kolikrát měl ještě bundu na sobě. Holt ty ženský to měly v sobě zakořeněný. Oni jedly poslední, nejlépe to, co zbylo po dětech. Koupaly se v neckách také poslední a pak v tom ještě přemáchly prádlo.

Každý je génius.

* Albert Einstein

Není tady

#69 19. 10. 2009 15:54

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Ehmm a co je na tom tak šíleného, že otec se taky ráčí zapojit do péče o děti, potažmo do jiných domácích prací ? Tady to někteří popisují skoro jako zločin, když se po tatínkovi chce aby vykoupal dítě, tedy nevím, děti nemám, ale vykoupat jedno mimino přece není jako složit vagon uhlí ?

Není tady

#70 19. 10. 2009 16:01

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Vladena napsal(a):

Přiznávám se, s tím haltem jsem to asi zvorala...offtopic Ale to slovo je mi tak vzdálené, že při jeho čtení vyskočím do pozoru. yikes V kterém kraji se toto slovo užívá???? Je pravdou, že řada z nás se už dopracovala k závislosti na PC a Babinet. Když dostane potom bann, je to pro někoho katastrofa. Takže volí další nick a píše vesele dál.... Jó, holt (zvolací), když musíš, tak musíš !lolsad

Holt je hovorový výraz, prebratý zrejme z nemčiny (halt znamená po nemecky (krajovo) o.i. aj totiž, a teda, a tak, nuž...)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#71 19. 10. 2009 16:04

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

A cleá debata sa stočila úplne offtopic ... Nedalo by sa vrátiť k meritu veci?

Brita

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí