29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
liskovyker napsal(a):
proboha Vladěno,já si nic nevymýšlím.Ten příspěvěk jsem psala jako diktát mému kamarádovi-teda ani ve snu by mě nenapadlo.Já si myslím,že poradna právní je od toho,aby se tady řešily právní věci a ne,co kdo komu závidí a co kdo kdy napsal.A co se týče používání slova" halt ",tak jsem úplně v šoku.Jsou tady v příspěvcích daleko lepší pravopisné bomby,ale každý asi HALT není chytrý tak,jako Ty!
Stačilo napsat za lískový keř, že kamarád má ten a ten problém, a poprosil Tě ho sem zveřejnit. Nelíbí se mi, že někdo pod stejným nickem píše oboupohlavně . Chtěla jsem Tě upozornit, že při čtení příspěvků se mi pod stálým nickem vybavují určité postavy (což na Babinetu je fajn, že už se navzájem poznáváme). Prostě jsem Ti na to přišla, viď ? A tvých přiznaných 12 příspěvků pod nickem liskovyker o něčem vypovídá....Psala jsem o použití slova halt v jiném významu než jako pravopisnou chybu, prosím, nepřekrucuj fakta. Pokud nebudeme zde k sobě trošku upřímní, pravdiví, tak si raději přečtu bulvár. Tam už dopředu očekávám ,,kachnu".
Upravil(a) Vladena (16. 10. 2009 22:48)
Není tady
Kachnu ? Drůbež se vyskytuje všude na světě. Proč by zrovna tady měla chybět
Mě by jenom zajímalo, jak bude někdo u soudu dokazovat, že mu druhý 20 let nepřispívá na domácnost a jak zdůvodňovat, proč zrovna teď mu to začalo vadit.
Upravil(a) mashanka (17. 10. 2009 8:56)
Není tady
liskovyker napsal(a):
Prosím o radu pro mého švagra:
Švagr a švagrová bydlí společně se svými svobodnými plnoletými dětmi /jedno studuje VŠ/ v rodinném domě,který společně postavili.
Švagr financuje úplně vše-od jídla,od inkasa,internetu,prostě uplně vše a také platí dceři studium na VŠ.
Jeho paní-nejen že doma nic nedělá-ale nepřispívá ani minimem vůbec na nic.Má penízky pouze na nehtové studio,na solárko,na benzín,na výlety,na parádu......Že švagr doma pere,žehlí,myje okna,peče,vaří,uklízí,dělá na zahradě,ve skleníku,okolo domu a vaří i pro všechny jídlo....to je sice hrůza,ale budiž-je to jeho rozhodnutí.Ale že mu na to jeho paní nedává ani korunu-to už mu začíná vadit.
Proto se tedy ptám,jestli může u soudu podat žalobu na manželku,že nepřispívá na domácnost a na vysokošk.studenta-dceru i když nejsou rozvedení.On si totiž myslí,že když nejsou rozvedení,že ji nejde žalovat.
Neví chudák,jak to má řešit,chodí ztrápený,jeho paní si jezdí,kam libo i na více dnů a on už toho začíná mít plné zuby. Já mu říkám,že doma dělá vyloženě blbce,ale on je hrozně hodný člověk.
Když se manželé nemohou dohodnout, může jeden z nich požádat soud, aby jejich spor rozhodl.
To platilo a platí.
Bohužel se s tím nemá otálet celé roky. Manželka se nejspíš "smrtelně urazí" a s klidem podá žádost o rozvod.
V rozvodovém řízení může tvrdit, že dům i finance měli společné a bude se chtít ještě DĚLIT.
Jistě si najde právníka, kterému nebude zatěžko uvěřit jejím lžím a slzám, které jsou takovéto herečky
bez nejmenší známky studu schopny prolévat...
Jediný, kdo by tuto "koncepci" mohl zvrátit, jsou zletilé děti jako svědci.
Takže záleží zcela a úplně na nich. Jsou na straně matky či otce?
Budou stát za otcem neochvějně? Půjdou proti matce?
Neobrátí se nakonec proti otci? Kdo ví, zda jím už celé roky nepohrdají pro jeho otrockou povahu...
Není tady
V tomto případě a za stávajícího směru diskuse bych s trochou nadsázky jen připodotkla, že kupa žen dělá doma všechno / nikdo se tím příliš nezabývá/ a tak je jedině správné, že se tu a tam vyskytne muž, který to tak trochu zprůměruje a pro změnu maká doma on. Měl by to někde prezentovat mezi muži, kteří doma nehnou prstem, aby věděli, že mít domácnost v jednom na krku, není žádný med. A dost mužů se taky doma co se týče financí nepředá, takže tahle paní, kvůli níž se tady dohadujeme, to vzala pevně do rukou a o svých financích si rozhoduje od A do Z.
A my můžeme jen polemizovat, jak by to vypadalo, kdyby se dala do kupy se stejným pánem. To by asi děti nejedly a doma by bylo smetiště.
Nejlepší halt je, když se dva umějí rozumně dohodnout...Například...MILÁČKU, JÁ BYCH ZÍTRA MOC RÁD ŽEHLIL..ŽE MĚ PROSÍMTĚ NECHÁŠ...NO DOBŘE, ALE TY MĚ PROSÍM NECH NA OPLÁTKU UPÉCT DORT....NO TAK TEDA JO...CO MÁM S TEBOU DĚLAT...! ALE V NEDĚLI SI HEZKY PŘILEŽÍŠ A VAŘIT BUDU JÁ....!
Není tady
Jsou chlapi, kterým vyhovuje mít doma DOMINU - po ničem jiném ani netouží, jen jí poslouchat, posloužit, být jí na slovo poslušen, otrocky vykonávat i ty nejšpinavější práce, třeba i vymyšlené (jako pro Popelku když chtěla na ples)...
Někumu ke štěstí stačí mít doma princeznu a dýchat s ní aspoň pár minut denně společný vzduch...
Těšit se z její byť chvilkové přítomnosti...
Proti gustu není dyšputát. aneb Jaký si to zařídíš, takový to máš.
Upravil(a) tříska (17. 10. 2009 9:21)
Není tady
Ono je to samozřejmě složitější (život není vůbec jednoduchý) - když žijete s psychicky narušeným člověkem (někdy může být ta úchylka jen malinká, zpočátku, později se však může zvětšovat) - tak stačí, abyste byl jen trochu hodným člověkem - a už jste chyceni v osidlech... začnete toho druhého omlouvat, zprvu v maličkostech, jenže jestli je on (ona) mazany(á), tak toho brzo začne velmi nenápadně zneužívat... a počátek dvacetiletého otroctví je tu.
Dopředu buhužel nikdo nedokážeme odhadnout, jakými kličkami se bude společný život s druhým člověkem ubírat.
Zpětně někoho odsuzovat je proto poněkud hloupé... (můžeme někoho odsuzovat, když není vůbec jisté, jak bychom sami dopadli na jeho místě?!)
Upravil(a) tříska (17. 10. 2009 9:27)
Není tady
Na to, aby byl někdo vykutálený, nemusí být psychicky narušený či úchylný. Je jen lidově řečeno vyčůraný. Na druhého lze libovolně nakládat pouze po tu dobu, dokud si naložit nechá. No a čím déle, tím víse se to zaběhne. Když za mě druhý dělá, proč toho nevyužít. Stačí trocha lenosti, kapka mazanosti, ochota druhého, přidá se letitý zvyk...a je to tu. Měnit to po dvaceti letech, to bude facha.
Není tady
....kupa žen dělá doma všechno / nikdo se tím příliš nezabývá/ a tak je jedině správné, že se tu a tam vyskytne muž, který to tak trochu zprůměruje a pro změnu maká doma on. Měl by to někde prezentovat mezi muži, kteří doma nehnou prstem, aby věděli, že mít domácnost v jednom na krku, není žádný med. A dost mužů se taky doma co se týče financí nepředá, takže tahle paní, kvůli níž se tady dohadujeme, to vzala pevně do rukou a o svých financích si rozhoduje od A do Z.
Kalupinko,to samé jsem psala v začátku diskuse!
Není tady
Promiň...Kuty, už na to koukám, já kolikrát nečtu reakce druhých...ale to se to opisuje, panečku...jako ve škole pod lavicí...!
Není tady
kalupinka napsal(a):
Na to, aby byl někdo vykutálený, nemusí být psychicky narušený či úchylný. Je jen lidově řečeno vyčůraný. Na druhého lze libovolně nakládat pouze po tu dobu, dokud si naložit nechá. No a čím déle, tím víse se to zaběhne. Když za mě druhý dělá, proč toho nevyužít...
Holky, nepřipadá vám, že dnešní mladé princezny kolem nás, které tolik času věnují svému vzhledu, předem počítají s tím, že jim právě ten jejich mimořádný vzhled přinese a bude trvale přinášet i odpovídající (=princeznovské) postavení? - Já myslím, že vdát se a nic nedělat, jen být až do smrti za princeznu je BÁJEČNÁ představa a báječný život !!!
Jen víc takových oddaných partnerů ! .... Čeští muži - inspirujte se!
Není tady
Ano. Dnešní mladé ženy dbají o svůj vzhled někdy až příliš...zatímco jejich mámy v jejich věku koukaly hlavně na to, aby dopřály dětem a udělaly doma raději první poslední, aby jim potomkům nechybělo. Div se, že dcerka, vychovaná ve stylu...TY SE HLAVNĚ UČ A TO VÍŠ, ŽE TI KOUPÍM NA TANEČNÍ POKAŽDÝ NOVÝ ŠATY, I KDYBYCH SAMA V PYTLI CHODIT MĚLA....div se, že dcerka zcela automaticky počítá, že SE TO NĚJAK UDĚLÁ, ABY NESTRÁDALA...Je-li manžel, ať se stará, je-li dítě a partner momentálně není, ať ho babička nebo někdo hlídá, aby netrpěla maminka na MD nedostatkem kontaktů s vrstevnicemi, není-li dost korunek, rozváží si, zda si pořídit nehtíky nebo zajít si do solárka...když nemůže být obojí....zkrátka...žije se jinak. Dřív by bylo nemyslitelné, aby muž po celodenní dřině a fyzické práci byl zahnán koupat dítě a hlídat je, aby mamina mohla po celém dlouhém dni doma trochu žít...prostě krátce řečeno, dnešní děvčata si umějí svoji pozici vydobýt. Jsou chytřejší a důraznější, než dřívější generace. My odrostlejší maminy...můžeme jen mlčet. Pokud nejsme v roli zneužívaných babiček...?"dej a hlídej"...
Není tady
Jo a ta naše zmiňovaná....dělá-li to tak dvacet let...prostě asi předběhla dobu...průkopnice jedna mazaná...!
Není tady
kalupinka napsal(a):
Ano. Dnešní mladé ženy dbají o svůj vzhled někdy až příliš...zatímco jejich mámy v jejich věku koukaly hlavně na to, aby dopřály dětem a udělaly doma raději první poslední, aby jim potomkům nechybělo. Div se, že dcerka, vychovaná ve stylu...TY SE HLAVNĚ UČ A TO VÍŠ, ŽE TI KOUPÍM NA TANEČNÍ POKAŽDÝ NOVÝ ŠATY, I KDYBYCH SAMA V PYTLI CHODIT MĚLA....div se, že dcerka zcela automaticky počítá, že SE TO NĚJAK UDĚLÁ, ABY NESTRÁDALA...Je-li manžel, ať se stará, je-li dítě a partner momentálně není, ať ho babička nebo někdo hlídá, aby netrpěla maminka na MD nedostatkem kontaktů s vrstevnicemi, není-li dost korunek, rozváží si, zda si pořídit nehtíky nebo zajít si do solárka...když nemůže být obojí....zkrátka...žije se jinak. Dřív by bylo nemyslitelné, aby muž po celodenní dřině a fyzické práci byl zahnán koupat dítě a hlídat je, aby mamina mohla po celém dlouhém dni doma trochu žít...prostě krátce řečeno, dnešní děvčata si umějí svoji pozici vydobýt. Jsou chytřejší a důraznější, než dřívější generace. My odrostlejší maminy...můžeme jen mlčet. Pokud nejsme v roli zneužívaných babiček...?"dej a hlídej"...
Mám kolegu, jeho manželka je na MD s dvěma dětmi, s roční a tříletou holčičkou. Otec spí v pokojíčku se se starší dcerkou a matka v ložnici s miminem. Ráno než odejde do práce musí nachystat snídani pro tříletou dcerku a když už bere za kliku a je na odchodu, teprve pak může vzbudit manželku. Není to dávno co malá byla nemocná, celé noci kašla a dusila se. Maminka spokojeně chrupkala a kolega ráno v práci vypadal jako živá mrtvola. A hádej kdo v rodině vaří! No přeci kolega, přeci nemůže chtít, aby pro rodinu vařila. Stará se přeci o děti .
Není tady
Co dodat...takovej táta bude připravenej pro život jedna báseň ...se o něj jednou budou děvčata přetahovat....až jednou bouchne do stolu, že toho má dost...apředá žezlo mamině...že je na řadě ona...!
Není tady
Mezi náma...když sousedka vztekle volala muže, aby šel koupat, jen zaparkoval po 10 hodinovým zedničení před barákem auto....jsem jen trnula, že z toho bude cirkus. Nebyl. Muž zavolal, že už jde a už si to sypal....No.
Není tady
no aprill, až si vyzkoušíš mateřskou s miminem a dvěma dětmi.... Jen málokteré mimino vydrží spát celou noc a málokdy to menší nechytne virozu od větších....
Není tady
kalupinka napsal(a):
Co dodat...takovej táta bude připravenej pro život jedna báseň ...se o něj jednou budou děvčata přetahovat....až jednou bouchne do stolu, že toho má dost...apředá žezlo mamině...že je na řadě ona...!
Až bouchne do stolu a třeba odejde, bude pravděpodobně Boženka psát, odešel, nechápu proč, nic mu nechybělo.
Není tady
PavlaH napsal(a):
no aprill, až si vyzkoušíš mateřskou s miminem a dvěma dětmi.... Jen málokteré mimino vydrží spát celou noc a málokdy to menší nechytne virozu od větších....
Přečti si to ještě jednou. Kolega vstával k nemocné 3 leté dcerce a ráno klusal do práce kde se od něho očekával výkon. A maminka spokojeně chrupkala. Já bych nedokázala být tak bezohledná jako ona. Ty možná ano, ale v první řadě se má vyspat živitel rodiny .
Není tady
PavlaH napsal(a):
A představ si, že jsem taky měla malé děti, a představ že jsem je měla od mimina, takže dost dobře vím, jak to chodí.
Není tady
To je dobré vědět, že jsi mamina. Jen mě zaráží, kde bereš jistotu, že ona maminka spokojeně chrupkala? Znám dny, kdy se o nás takhle manžel staral. ANo bylo to těžké ale snad už to nejhorší nevyspání máme za sebou. Znáš jen polovinu a nějak mi přišlo, že tohle pomáhání odsuzuješ. Děti si přece pořizovali oba. DOkonce si dovedu představit, Kalupinko, proč chlap po 10ti hodinách práce klusal koupat. MOžná to byl jediný společný čas, který s dětmi měl, aniž by je viděl jen spát. A možná proto si to i užíval.
Není tady
PavlaH napsal(a):
To je dobré vědět, že jsi mamina. Jen mě zaráží, kde bereš jistotu, že ona maminka spokojeně chrupkala? Znám dny, kdy se o nás takhle manžel staral. ANo bylo to těžké ale snad už to nejhorší nevyspání máme za sebou. Znáš jen polovinu a nějak mi přišlo, že tohle pomáhání odsuzuješ. Děti si přece pořizovali oba. DOkonce si dovedu představit, Kalupinko, proč chlap po 10ti hodinách práce klusal koupat. MOžná to byl jediný společný čas, který s dětmi měl, aniž by je viděl jen spát. A možná proto si to i užíval.
spokojeně chrupkala - protože se kolega politoval
Každá máme na to jiný pohled .
Není tady
JO v tom se shodneme, každá máme svůj pohled.
Není tady
mashanka napsal(a):
liskovyker napsal(a):
Prosím o radu pro mého švagra:
Švagr a švagrová bydlí společně se svými svobodnými plnoletými dětmi /jedno studuje VŠ/ v rodinném domě,který společně postavili.
Švagr financuje úplně vše-od jídla,od inkasa,internetu,prostě uplně vše a také platí dceři studium na VŠ.
Jeho paní-nejen že doma nic nedělá-ale nepřispívá ani minimem vůbec na nic.Má penízky pouze na nehtové studio,na solárko,na benzín,na výlety,na parádu......Že švagr doma pere,žehlí,myje okna,peče,vaří,uklízí,dělá na zahradě,ve skleníku,okolo domu a vaří i pro všechny jídlo....to je sice hrůza,ale budiž-je to jeho rozhodnutí.Ale že mu na to jeho paní nedává ani korunu-to už mu začíná vadit.
Proto se tedy ptám,jestli může u soudu podat žalobu na manželku,že nepřispívá na domácnost a na vysokošk.studenta-dceru i když nejsou rozvedení.On si totiž myslí,že když nejsou rozvedení,že ji nejde žalovat.
Neví chudák,jak to má řešit,chodí ztrápený,jeho paní si jezdí,kam libo i na více dnů a on už toho začíná mít plné zuby. Já mu říkám,že doma dělá vyloženě blbce,ale on je hrozně hodný člověk.Já tedy nevím, ale řekla bych, že kdyby mu to skutečně vailo, udělá si doma pořádek. Tohle vypadá, že někdo jeho ženě závidí
....taky myslim, že to je jejich věc. Kdyby mu to vadilo změnil by to a zasahovat do toho je jako tancovat na hraně žiletky, nakonec z toho liskovyker vyjde jako sprskanej pes až jí švagrová narovná
Není tady
aprill napsal(a):
PavlaH napsal(a):
Přečti si to ještě jednou. Kolega vstával k nemocné 3 leté dcerce a ráno klusal do práce kde se od něho očekával výkon. A maminka spokojeně chrupkala. Já bych nedokázala být tak bezohledná jako ona. Ty možná ano, ale v první řadě se má vyspat živitel rodiny .
...jsou muži kteří milují svojí ženu i děti a není jim zatěžko nechat občas ženu spát celou noc a zastat její nikdy nekončící práci na mateřeské. Samozřejmě není normální, aby to bylo pravidlem, ale občas je to určitě vítané.
Není tady
spokojeně chrupkala - protože se kolega politoval
No, on se možná jednou litoval. Možná ona destkrát vstávala k dětem a nelitovala se. To už tak bývá... Jde jen o úhel pohledu, jak je tu už psáno...
Není tady