Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 16. 10. 2009 12:08

liskovyker
♥------

manželka nepříspívá v domácnosti na nic

a

Upravil(a) liskovyker (17. 10. 2009 7:55)

Není tady

#2 16. 10. 2009 12:21

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Re: manželka nepříspívá v domácnosti na nic

no v každén připadě dítěte, které studuje. Dítě může zažádat OBA své rodiče o alimenty. musí zažádat ovšem již dítě.
a i nerozvedení manželé můžou mít od soudu dohodu o tom kolik který je poviný přispívat na domácnost. bohužel neznám právní termín.

Není tady

#3 16. 10. 2009 12:23

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

No tady v tomhle případě je jenom prohozený pohlaví,jinak si spoustu ženských,co si nejsou schopni něco prosadit užívá v manžeství to samo co Váš švagr.
Finančně s tím zřejmě nemají problém a jinak bych řekla,že slovo hodný zde bylo zaměněno za slovo hloupy.A že kde není žalobce,nemůže být ani soudce.

Není tady

#4 16. 10. 2009 12:34

helena
♥♥♥♥♥♥♥

§ 91 zák. o rodině
Manželé mají vzájemnou vyživovací povinnost.
Neplní-li jeden z manželů tuto povinnost, určí soud na návrh některého z nich její rozsah, přičemž přihlédne k péči o společnou domácnost. Rozsah vyživovací povinnosti stanoví tak, aby hmotná a kulturní úroveň obou manželů byla zásadně stejná.
Tato vyživovací povinnost předchází vyživovací povinnosti dětí.
§ 96 Výživné nelze přiznat, jestliže by to bylo v rozporu s dobrými mravy.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#5 16. 10. 2009 12:42

javena
♥♥♥♥♥♥-

Budu offtopic, ale co takhle vyprat jen sobě a dětem, usmažit tři řízky a tak. Neživíš, tak nepřepínej. Kup maso, obalím ti řízeček. Nekoupíš, čum nám do hu.by. Já ještě dokážu pochopit, že se stará o domácnost kvůli dětem, ale pro madam bych za této situace nehla prstem. V tom ho dost nechápu. hmm

Není tady

#6 16. 10. 2009 12:58

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Já teda nevím, ale pokud mají SJM - společné jmění manželů - tak všechny peníze, které vydělají oba dohromady, jsou obou. Tj. to nejsou peníze švagra, ale i jeho manželky, za které "on" financuje dům atd.?

Není tady

#7 16. 10. 2009 13:04

javena
♥♥♥♥♥♥-

Pokud mají oddělené účty tak sice podle práva spadají do SJM, ale jde o to, jak se kdo dohodne o financování. Pokud se dohodli, že on bude platit třeba bydlení a auto a ona jídlo a pojištění domu a ona to teď neplní a neplatí, platí to holt manžel, protože mu nic jinýho nezbývá.
Pokud mají každý svůj účet a ten druhý nemá disposiční právo, má švára smůlu a čeká, co z ní vypadne do spol. kasy...

Není tady

#8 16. 10. 2009 14:06

Fidorka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: mater urbium
Web

Taky budu off-topic, ale kde na to švagrová bere finance? Na ty svoje solárka a nehty, to je přece spousta peněz?

Určitě bych ji odstřihla od tohoto zdroje a jela bych přesně podle hesla "neživíš-nepřepínej".

Není tady

#9 16. 10. 2009 14:17

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

liskovyker: ale samozřejmě že to jde: žalovat manželku o příspěvek na společnou domácnost stolt O výživné jako takové se tady nejedná, protože oba zřejmě pobírají plat v řádově stejné výši a mají řádově stejnou materiální úroveň. Tady jde o to, že manželka ze svého účtu úmyslně nedává na společnou domácnost ani korunu, proto ji manžel musí žalovat o příspěvek na úhradu nákladů spojených s vedením společné domácnosti a to může i tehdy, pokud jsou stále manželé.
S výživným na zletilé studující je to jinak: o to už si musí zažádat plnoletý student sám a to proti každému rodiči zvlášť. Nejde, aby soudně chtěl výživné jenom po mamince a po tatínkovi ne, takhle to nefunguje.
liskovyker: já se jen divím, že se Tvůj švagr nerozvede, nebo že aspoň o rozvodu nezačíná uvažovat. Přece žiju-li s parazitem, za kterého dělám veškeré domácí práce a on jen poskakuje jako ptáče, nechává se živit a ještě si svoje peníze nechává jako kapesné, tak to není vztah, ve kterém rozumný člověk setrvává dlouhou dobu, proboha!!! Nehlede na to, že neuvažuje o tom co bude, až bude za dvacet-třicet let nemocný a nemohoucí - takováhle manželka přece vůbec není zárukou, že se o něj jednou na oplátku postará a děti? Ty už vůbec ne - vždyť přihlížejí dnes a denně modelu partnerství, že je úplně normální když táta dře jako Bulhar, všechno platí a maminka se nechává opečovávat a svoje peníze si nechává jenom pro sebe usch

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#10 16. 10. 2009 14:17

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Zajímalo by mě, jak dlouho tenhle stav trvá, když už mají dospělé děti.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#11 16. 10. 2009 14:28

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Podle mě to nevzniklo ze dne na den, ale švára se v tomhletom marastu podle mě už plácá hezky dlouho, řádově v mnoha letech. Holt je to asi takovej dobrák, co na sobě nechával x-let dříví štípat, mlčel a trpěl a začíná se tím vším zabývat až ve chvíli, kdy si buď začíná všímat i rodina, nebo když si v dnešní době začínáme utahovat opasky všichni, požadavky na výživu dospělých studentů stále narůstají a on zjistil, že to z jednoho platu prostě utáhnout nelze.
Všimni si, že jemu až dosud nevadilo, že

doma pere,žehlí,myje okna,peče,vaří,uklízí,dělá na zahradě,ve skleníku,okolo domu a vaří i pro všechny jídlo...

zač by už jiný chlap manželku dávno chytil za flígr a vyhodil, on si začíná stěžovat až ve chvíli, kdy zákonitě na tohle všechno nejsou peníze.
Já nechci být špatný prorok, ale tipla bych si, že takhle to funguje už od doby, kdy jejich děti byly ještě malé usch

Upravil(a) Kiara (16. 10. 2009 14:29)

Není tady

#12 16. 10. 2009 15:18

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Fidorka napsal(a):

Taky budu off-topic, ale kde na to švagrová bere finance? Na ty svoje solárka a nehty, to je přece spousta peněz?

Určitě bych ji odstřihla od tohoto zdroje a jela bych přesně podle hesla "neživíš-nepřepínej".

Ona paní asi pracuje wink . Její manžel si může podat návrh na výživné manžela, ale jestliže on vydělavá 40.000Kč a paní jen 10.000Kč tak soud žádné výživné neurčí wink . I děti si můžou podat žalobu na výživné zletilého dítěte. Návrh podají jen k matce, protože otec svou vyživovací povinnost hradí dobrovolně .
Liskovyker - nevím jestli je v tvé kompetenci řešit problémy svého švagra. Až dojde na lámání chleba, oni dva se "udobří" a ty budeš ta zlá kapitulation .

Není tady

#13 16. 10. 2009 16:37

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Návrh na výživné manžela nemá cenu v této chvíli - vzhledem k okolnostem - podávat. Manželku lze však soudně přimět, aby se podílela na chodu rodiny určitou stanovenou částkou.
Fidorka: manželku lze odstřihnout pouze od těch výhod, na kterých se sama nepodílí ani prací, ani penězi.
Bohužel, tohle zavést, na to musí být setsakramentsky silná a důsledná povaha: těžko můžeš na lednici zavěsit visací zámek, televizi zavřít do bedny, odstěhovat manželku do jiného pokoje a vypnout jí tam topení, jakož dát dveře od koupelny na heslo ... jde to, ale na to musí být určitě jiná povaha, než jakou má ten nešťastník. Nehledě na to, že výše uvedenými represáliemi zákonitě postihneš především děti, které za nic nemůžou.

Není tady

#14 16. 10. 2009 16:46

mashanka
Zablokovaný

liskovyker napsal(a):

Prosím o radu pro mého švagra:
Švagr a švagrová bydlí společně se svými svobodnými plnoletými dětmi /jedno studuje VŠ/ v rodinném domě,který společně postavili.
Švagr financuje úplně vše-od jídla,od inkasa,internetu,prostě uplně vše a také platí dceři studium na VŠ.
Jeho paní-nejen že doma nic nedělá-ale nepřispívá ani minimem vůbec na nic.Má penízky pouze na nehtové studio,na solárko,na benzín,na výlety,na parádu......Že švagr doma pere,žehlí,myje okna,peče,vaří,uklízí,dělá na zahradě,ve skleníku,okolo domu a vaří i pro všechny jídlo....to je sice hrůza,ale budiž-je to jeho rozhodnutí.Ale že mu na to jeho paní nedává ani korunu-to už mu začíná vadit.
Proto se tedy ptám,jestli může u soudu podat žalobu na manželku,že nepřispívá na domácnost a na vysokošk.studenta-dceru i když nejsou rozvedení.On si totiž myslí,že když nejsou rozvedení,že ji nejde žalovat.
Neví chudák,jak to má řešit,chodí ztrápený,jeho paní  si jezdí,kam libo i na více dnů a on už toho začíná mít plné zuby.  Já mu říkám,že doma dělá vyloženě blbce,ale on je hrozně hodný člověk.

Já tedy nevím, ale řekla bych, že kdyby mu to skutečně vailo, udělá si doma pořádek. Tohle vypadá, že někdo jeho ženě závidí vissla

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#15 16. 10. 2009 17:29

eva4444
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Česko

To vypada, ze svagr je trouba. Vyresit by mel problem bez soudu a nebo se rozvest. To mi prijde, ze chce setrvat v manzelsvi a chce aby nekdo jiny (soud) rekl jeho manzelce, co ma delat. Rekl ji to sam? Jinak navrhuji to, co zde uz zaznelo: nestarat se, nevarit. Nakonec ani detem, jsou uz praci dospeli. Samozrejme deti bych hladem netrapila, ale ani nevarila. U dospelych deti bych to videla tak, ze dokud s rodici bydli, musi se podilet na pracich kolem domu (zahrada, sklenik, vareni) skoro tak jako tatinek.

Není tady

#16 16. 10. 2009 18:25

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

Martinka1 napsal(a):

Já teda nevím, ale pokud mají SJM - společné jmění manželů - tak všechny peníze, které vydělají oba dohromady, jsou obou. Tj. to nejsou peníze švagra, ale i jeho manželky, za které "on" financuje dům atd.?

martino,ale o to tady přece vůbec nejde.

to by totiž vypadalo, že se divíš, proč si vlastně stěžuje, když stejně do domácnosti neinvestuje své peníze, ale i manželčiny, takže je vlastně všechno v pořádku.

Upravil(a) laminanonte (16. 10. 2009 18:28)

Každý je génius.
Ale pokud budete posuzovat rybu podle její schopnosti vylézt na strom,
bude celý svůj život žít s vědomím, že je neschopná.

* Albert Einstein

Není tady

#17 16. 10. 2009 18:32

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

švagr bude dost těžko měnit zajetý systém, pokud ho tak mají nastavený 20let, vzhledem k věku dětí.
jak někdo psal, doma si pořádně promluvit, pokud nenastane změna, vařit jen pro sebe a děti, neprat, nežehlit..ale jak píše mashanka, dost možná, že mu to nevadí..nakonec trpí to řadu let.

Každý je génius.
Ale pokud budete posuzovat rybu podle její schopnosti vylézt na strom,
bude celý svůj život žít s vědomím, že je neschopná.

* Albert Einstein

Není tady

#18 16. 10. 2009 19:16

majkafa
Host

lískový keře, já bych se nestarala, do čeho mi nic není. Je důležité umět v životě rozlišovat, co mám řešit já a co ne. Tohle určitě ty řešit nemáš. Proč se nezeptá na radu tvůj švagr?

#19 16. 10. 2009 20:19

liskovyker
♥------

a

Upravil(a) liskovyker (17. 10. 2009 7:52)

Není tady

#20 16. 10. 2009 20:19

ivanka05
♥♥♥♥♥♥♥

no ještě na dotazy neodpověděl pisatel tematu. JInak opravdu by svagr mohl zkusit tu taktiku(nekde to tu bylo s rizkem), kupvat a delat jen pro sebe a deti. zkusit to.

Není tady

#21 16. 10. 2009 20:26

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

liskovykerDobrý den,prosím o radu,co mám podniknout.

Při vyrovnání SJM,které probíhalo soudní cestou mi byl přiřknutý RD a já jsem finanční obnos složil na účet bývalé manželky.BM má nařízeno se do dvou měsíců od obdržení finančního vyrovnání vystěhovat,což ona nehodlá učinit a vysmívá se mi,že ona nemá kam jít a že tam má trvalé bydliště a hotovo.
Navíc svévolně a pomalu ničí zařízení-rozbité skleněné výplně,poškrabaný nábytek(který mi tam má zůstat po jejím odstěhování),prostě všemožně škodí-nemůže se smířit s tím,že musí z domu.Už fakt nevím,co mám dělat.Jak mám v takovém případě postupovat? Dá se něco dělat,aby se BM již vystěhovala tak,jak je to upsáno u soudu?Nebo si tam v pohodě může bydlet dál a já ji nemohu vyhodit?-tak jak ona tvrdí?Prosím,poraďte.Děkuji

liskovyker

Dnes 20:19A jejda,zase se tady našla jedna rádobyrádkyně a prohlašuje,že  ženě od švagra někdo závidí:-)))  Myslím,že není ani co.
Já se ptala pouze na radu a někteří mě tady soudíte,jako nějakou onuci a já psala v dobrém úmyslu.Ostatním díky za rady,Kiara napsala hodně pravdy.
Co se týče švagra,tak jsme to několikrát probírali a on se zde opravdu nezeptá,poněvadž halt s internetem neumí /ale doma ho mají a manželce ho platí
/
Lískový keř si z nás asi dělá srandu nebo je hemafrodit! Rozhodně to nemá doma ani u švagra snadné....big_smilebig_smile
Asi jsem druhá rádobyrádkyně,ale už mi takto vymyšlené příběhy štvou a hodněmad On se totiž pozná rukopis:řazení slov, pochod myšlenek,případně znalost jazyka českého. Slovo halt používá na Babinetu jediná osoba.

Upravil(a) Vladena (16. 10. 2009 20:31)

Není tady

#22 16. 10. 2009 20:42

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

liskovyker napsal(a):

Když jsme švagrové byli popřát k narozeninám a telefonicky ji upozornili,že přijdeme,tak si nakoupila,přichystala občerstvení,mohla se rozkrájet.Jinak ale bud pracuje,nebo sedí u počítače nebo je někde údajně s kamarádkou a mám obavy/vlastně mi nic do toho není/aby ta kamarádka neměla pindíka.
Ale vážně,já se opravdu jen ptala,jestli jde podat žalobu i na manželku.Jinak nemám komu co závidět a chválabohu jsem se závisti ani nenaučila.Mám hodného partnera,který bude klidně dělat v domácnosti všechno sám,když bude potřeba,ale zatím to zvládám a dělám to ráda.Není nad to,když můžeme společně přiložit ruku k dílu při práci kolem domku a pak si společně třeba "pokecat" při nádobí:-)))Jinak všem děkuji za názory a přeju pěkné dny.

jestli kamarádka švagrové má či nemá penis - do toho ti nic není, jediný komu to může vadit je švagr
ty máš hodného partnera, který v domácnosti přiloží ruku k dílu a tvoje švagrová ho má taky tummenupp

Není tady

#23 16. 10. 2009 20:55

majkafa
Host

Vladeno, slovo halt používám např. i já. A já rozhodně nemám tady na babi jiný nick než majkafa. big_smile
Ale myslím, že lískový keř nebo někdo jiný, nick si nepamatuju, už tady tenhle problém řešil. Nevím, proč znovu.

#24 16. 10. 2009 21:26

liskovyker
♥------

a

Upravil(a) liskovyker (17. 10. 2009 7:51)

Není tady

#25 16. 10. 2009 21:32

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

ust. § 19 odst. 3 zákona o rodině, podle kterého "neplní-li jeden z manželů svoji povinnost hradit náklady společné domácnosti, rozhodne na návrh druhého manžela ve věci soud."

- řešení máš tady, ale už to tady někdo psal.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí