29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
DaiTerr napsal(a):
....a já jen čekám, kdy nás někdo tady zdrbe jak Alíky. Už tu působíme jako "svéráz národního rybolovu"..
Uznavam stejne jako Ty ze jsme ale zase i verim, ze kdo ma smysl pro humor ten nas nezdrbe.
Není tady
keito napsal(a):
Dobré ráno všem
Tak jsem se sem zašla ještě podívat, jak pokročila a jeslti vůbec pokročila diskuze na dané téma a musím přiznat – byla jsem totál mimo.
![]()
Tak jsem odsud vyhupsla ven a zrak mi padl na téma „Kdo nevěří na duše“. ...No, mohla bych k tomu něco napsat, neb jsem taky byla nevěřící Tomáš, taky jsem se v té době, po mámině smrti, dožadovala důkazu, že ještě někde „existuje“, a proč mi to teda nedá najevo, nejlíp proč se mi nezjeví
, když jsme se měly tak rády
... a další a další, a přitom důkaz byl. Jen já mu nevěřila. Proč taky, když jsem byla přesvědčená, že je to všechno blbost, nesmysl....
... Ale proč to píšu sem na tomhle vlákně? No protože mi došlo, na co tu narážíte. Až ta diskuze na vedlejším vlákně mi to konečně vysvětlila! Ať žije virtuální svět se vším souvisejícím !!!
Zdravím aj ja, Keito... aj keď sme sa videli asi len raz(alebo tuším 2x)... A nech sa ti darí čo najlepšie, nech sú zmeny zmenami k lepšiemu.
Upravil(a) Selima (21. 10. 2009 14:35)
Není tady
Dočetla jsem knížku DÉJÁ VU od Judy Hallové a na jejím konci jsem si přečetla její krásný a mně sympatický odstaveček, páč jsem taky měla takový názor, než jsem jí začla číst a než mi to tady někteří z vás nejdřív pěkně zamotali a pak i vysvětlili
......."Radikální promněny se dočkal ještě jeden můj názor, a sice názor o izolované povaze jednotlivých duší. Mívala jsem dojem, že jsem jedna duše, celá a neporušená. Myslela jsem si, že s vyjímkou mého vyššího já je celá má duše přítomna v současném vtělení. Zjistila jsem, že je to jinak. Existuji na mnoha úrovních a v různých časových rámcích. Věřila jsem, že každá vzpomínka na minulý život, která se mi vybavila, byla výhradně moje, že byla jedinečná a výlučně osobní, ale dnes vídím, že je to jinak. ......."
Sice v tom ještě nemám úplné jasno, ale už rámcově jakžtakž vím.
Není tady
pomněnka napsal(a):
Dočetla jsem knížku DÉJÁ VU od Judy Hallové a na jejím konci jsem si přečetla její krásný a mně sympatický odstaveček, páč jsem taky měla takový názor, než jsem jí začla číst a než mi to tady někteří z vás nejdřív pěkně zamotali
a pak i vysvětlili
......."Radikální promněny se dočkal ještě jeden můj názor, a sice názor o izolované povaze jednotlivých duší. Mívala jsem dojem, že jsem jedna duše, celá a neporušená. Myslela jsem si, že s vyjímkou mého vyššího já je celá má duše přítomna v současném vtělení. Zjistila jsem, že je to jinak. Existuji na mnoha úrovních a v různých časových rámcích. Věřila jsem, že každá vzpomínka na minulý život, která se mi vybavila, byla výhradně moje, že byla jedinečná a výlučně osobní, ale dnes vídím, že je to jinak. ......."
Sice v tom ještě nemám úplné jasno, ale už rámcově jakžtakž vím.
Tyhle poznatky bych přirovnal k "výbornému jídlu, které chutná nejlépe, když se konzumuje pomaličku a náležitě vychutnává" Kdysi jsem nemohl pochopit, jak mi kámoš vyprávěl, že se dostal k literatuře a že ho varovali, že se bude bát a že to "leze na mozek" a on se fakt bál, jenže v té době jsem si z toho dělal legraci a dnes vím, jak velkou měl pravdu. Takže "jasno" časem přijde. spíš bych řekl, že jasno už máš, jen sem tam čistíš mráček.
Není tady
No, to máš pravdu a s jídlem roste chuť. Ale zjišťuji, že čím víc toho přečtu = vím, tak vlastně nic nevím, že to jádro pudla ne a ne objevit. Že se toho ještě musím hoooodně učit a kdoví, jestli se něco kloudného dovím Každopádně jsem se už naučila trpělivosti. Přešlo mě už to, že bych nejraději všechny knížky najednou "spolkla" abych to věděla všechno a hned. Taková ta hladovost a nenasycenost přešla do stálé rovnoměrné konzumace
Není tady
pomněnka napsal(a):
No, to máš pravdu a s jídlem roste chuť. Ale zjišťuji, že čím víc toho přečtu = vím, tak vlastně nic nevím, že to jádro pudla ne a ne objevit. Že se toho ještě musím hoooodně učit a kdoví, jestli se něco kloudného dovím
Každopádně jsem se už naučila trpělivosti. Přešlo mě už to, že bych nejraději všechny knížky najednou "spolkla" abych to věděla všechno a hned. Taková ta hladovost a nenasycenost přešla do stálé rovnoměrné konzumace
Pomněnko, tak to jsi mi připomněla období mojí literární žravosti. Postupovalo to od stavu "až dočtu jednu knížku, pustím se do druhé" až do stavu, kdy jsem četla všecko páté přes deváté, podle toho, co bylo zrovna nejblíž po ruce. Závěr můj byl pak takový, že je úplně jedno,který způsob si zvolím
Dneska už jsem opatrnější. Spíš čekám, co mi domácí chaos přivane nejblíž k posteli a pak u toho stejně usnu. A další večer musím zběžně číst znovu, co jsem četla včera, protože už jsem to zapomněla
Není tady
to znám... taky kolikrát usnu s knížkou v ruce pak hledám, kde jsem skončila... noa když hledám už potřetí, tak se vzdám a musím si dáchnout. I odpoledne, jsem nějaká unavená poslední dobou, tak jsem si vzala lehčí čtení o Sokratovi a u toho vydržím dýl, baví mě.... ikdyž první stránky mě hnedka rozbrečely... jj to zrcadlo funguje i tady.
Teď už taky čtu pozvolna, to co mi tak nějak přijde do cesty.
Není tady
Nedávno jsem znovu přečetla jednu knížku a bylo tam něco jinýho než co jsem tam četla tehdy zamlada Taky se ti stává, že když se po čase k něčemu vrátíš, že je to o něčem trochu jiným?
Není tady
SAMOZŘEJMĚ! Přece knihy si žijou svým tajným životem - tos nevěděla? Nojo...to jsou ty mezery ve vzdělání....kdybys četla Pratchetta, bys to věděla
A vytvářejí kritická množství Knihy, teda.....
Není tady
lupina montana napsal(a):
SAMOZŘEJMĚ! Přece knihy si žijou svým tajným životem - tos nevěděla?
Nojo...to jsou ty mezery ve vzdělání....kdybys četla Pratchetta, bys to věděla
A vytvářejí kritická množstvíKnihy, teda.....
Pratchetta, říkáš? Tak já si ho někde odchytím.
Není tady
Knihy jsou porad stejny, to my se menime
Není tady
mariposa napsal(a):
Knihy jsou porad stejny, to my se menime
Hele, Mariposo, vysvětli to tomu Pratchettovi dřív, než ho potkám
Není tady
Ale bacha...jsou to jedny z těch velmi aktivních knih a navíc jsou strašlivě žravý....tedy žrací - prostě do nich spadneš. Když ti sednou - a to by tobě mohly, myslím.
Začíná to Barvou kouzel a Lehkým fantastičnem
Udělalo na mě výjimečný dojem, když jste řekl, že "anděl" je jen jiný výraz pro "doručovatele. To ví málokdo, pane....
Jen malé navnadítko
Mmch - víš, že vlajku Unie stvořil francouzskej pošťák?
Upravil(a) lupina montana (30. 10. 2009 0:18)
Není tady
Mariposa je ještě mladinká a proto si myslí, že vážnost je důležitá
O Pratchetta se neboj....ten to má v malíku.
Není tady
No ale co když má pravdu
Jo, vypadá to, že je dobře trhlej, to mi půjde k duhu
aha, já tu jednu větu omylem vložila do tvýho citátu. Ale ty rozumíš
Upravil(a) haiel (30. 10. 2009 0:30)
Není tady
No nejspíš má...svůj kousíček pravdy
Já si sdovolením nechám ten svůj a ty si koneckonců můžeš vybrat
Jo aha - pravdu včem: že knihy se nemění, že to my - nebo že vážnost je důležitá?
Není tady
haiel napsal(a):
SAMOZŘEJMĚ! Přece knihy si žijou svým tajným životem - tos nevěděla?
Nojo...to jsou ty mezery ve vzdělání....kdybys četla Pratchetta, bys to věděla
A vytvářejí kritická množstvíKnihy, teda.....
Pratchetta, říkáš? Tak já si ho někde odchytím.
Haiel, s Pratchettem je to tak, že každou jeho knížku čtu několikrát. Nejdřív příběh, který bývá zajímavý a má spád, pak znova, abych si vychutnala situace a obraty, kterých jsem si až tak nevšimla při prvním hltavém čtení, a pak při každém dalším čtení ještě objevím nové roviny. Mimoto je nesmírně vtipný. Moc doporučuju.
Není tady
Lupi, myslis jako vaznost jako vaznost? Tak to si nemyslim. Ja si totiz myslim pravy opak - ze nejdulezitejsi je hravost
A pak si taky myslim, ze myslet je silena blbost
Není tady
mariposa napsal(a):
O Pratchetta se neboj....ten to má v malíku.Lupi, myslis jako vaznost jako vaznost? Tak to si nemyslim. Ja si totiz myslim pravy opak - ze nejdulezitejsi je hravost
Tak. A máme to. Sem to řikala.....někteří motýlci se nezdaj......
Není tady
mariposa napsal(a):
Lupi, myslis jako vaznost jako vaznost? Tak to si nemyslim. Ja si totiz myslim pravy opak - ze nejdulezitejsi je hravost
Tak si to nemysli a hraj si
Nemyslet je dobrý, v tom souhlasím, jen je zapotřebí to vypilovat...aby se nestalo, že člověk náhle nebude používat ani jednu půlku mozku
Není tady
Tak si to nemysli a hraj si
Není tady
mariposa napsal(a):
Není. Ale nesmí to být jediná věc, kterou dělám.
Není tady
Daphné napsal(a):
Haiel, s Pratchettem je to tak, že každou jeho knížku čtu několikrát. Nejdřív příběh, který bývá zajímavý a má spád, pak znova, abych si vychutnala situace a obraty, kterých jsem si až tak nevšimla při prvním hltavém čtení, a pak při každém dalším čtení ještě objevím nové roviny. Mimoto je nesmírně vtipný. Moc doporučuju.
Taky tak. I má dcerka a zeť jsou blázni do Pratchetta, mají doma komplet vše i s mapami a kuchařkou paní Oggové. Zažíváme spolu hezké chvilky s Pratchettem, ležíme v mapách, zkoušíme vařit podle receptů,... Už vidím m první vnoučátko, pohádky na dobrou noc budou prostě ze Zeměplochy.