Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#176 21. 10. 2009 13:06

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Privtele duse

DaiTerr napsal(a):

....a já jen čekám, kdy nás někdo tady zdrbe jak Alíky. Už tu působíme jako "svéráz národního rybolovu".. big_smilebig_smile

lol

Uznavam stejne jako Ty ze jsme offtopic  ale zase i verim, ze kdo ma smysl pro humor ten nas nezdrbe.  big_smile

tummenupp

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#177 21. 10. 2009 14:27

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

keito napsal(a):

Dobré ráno všem rock   Tak jsem se sem zašla ještě podívat, jak pokročila a jeslti vůbec pokročila diskuze  na dané téma a musím přiznat – byla jsem totál mimo.  va vava Tak jsem odsud vyhupsla ven a zrak mi padl na téma „Kdo nevěří na duše“. ...No, mohla bych k tomu něco napsat, neb jsem taky byla nevěřící Tomáš, taky jsem se v té době, po mámině smrti, dožadovala důkazu, že ještě někde „existuje“, a proč mi to teda nedá najevo, nejlíp proč se mi nezjeví wink , když jsme se měly tak rády grater ... a další a další, a přitom důkaz byl. Jen já mu nevěřila. Proč taky, když jsem byla přesvědčená, že je to všechno blbost, nesmysl.... stolt ... Ale proč to píšu sem na tomhle vlákně? No protože mi došlo, na co tu narážíte. Až ta diskuze na vedlejším vlákně mi to konečně vysvětlila!  Ať žije virtuální svět se vším souvisejícím !!!gloria

Zdravím aj ja, Keito... aj keď sme sa videli asi len raz(alebo tuším 2x)... rock A nech sa ti darí čo najlepšie, nech sú zmeny zmenami k lepšiemu.

Upravil(a) Selima (21. 10. 2009 14:35)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#178 26. 10. 2009 14:12

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

Dočetla jsem knížku DÉJÁ VU od Judy Hallové a na jejím konci jsem si přečetla její krásný a mně sympatický odstaveček, páč jsem taky měla takový názor, než jsem jí začla číst a než mi to tady někteří z vás nejdřív pěkně zamotali big_smile a pak i vysvětlili  wink

......."Radikální promněny se dočkal ještě jeden můj názor, a sice názor o izolované povaze jednotlivých duší. Mívala jsem dojem, že jsem jedna duše, celá a neporušená. Myslela jsem si, že s vyjímkou mého vyššího já je celá má duše přítomna v současném vtělení. Zjistila jsem, že je to jinak. Existuji na mnoha úrovních a v různých časových rámcích. Věřila jsem, že každá vzpomínka na minulý život, která se mi vybavila, byla výhradně moje, že byla jedinečná a výlučně osobní, ale dnes vídím, že je to jinak. ......."

Sice v tom ještě nemám úplné jasno, ale už rámcově jakžtakž vím.

Jsme slepí a hluší k tomu nejkrásnějšímu co je ukryto v nás samých.

Není tady

#179 26. 10. 2009 14:17

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Valašsko

pomněnka napsal(a):

Dočetla jsem knížku DÉJÁ VU od Judy Hallové a na jejím konci jsem si přečetla její krásný a mně sympatický odstaveček, páč jsem taky měla takový názor, než jsem jí začla číst a než mi to tady někteří z vás nejdřív pěkně zamotali big_smile a pak i vysvětlili  wink

......."Radikální promněny se dočkal ještě jeden můj názor, a sice názor o izolované povaze jednotlivých duší. Mívala jsem dojem, že jsem jedna duše, celá a neporušená. Myslela jsem si, že s vyjímkou mého vyššího já je celá má duše přítomna v současném vtělení. Zjistila jsem, že je to jinak. Existuji na mnoha úrovních a v různých časových rámcích. Věřila jsem, že každá vzpomínka na minulý život, která se mi vybavila, byla výhradně moje, že byla jedinečná a výlučně osobní, ale dnes vídím, že je to jinak. ......."

Sice v tom ještě nemám úplné jasno, ale už rámcově jakžtakž vím.

Tyhle poznatky bych přirovnal k "výbornému jídlu, které chutná nejlépe, když se konzumuje pomaličku a náležitě vychutnává" wink Kdysi jsem nemohl pochopit, jak mi kámoš vyprávěl, že se dostal k literatuře a že ho varovali, že se bude bát a že to "leze na mozek" a on se fakt bál, jenže v té době jsem si z toho dělal legraci a dnes vím, jak velkou měl pravdu. Takže "jasno" časem přijde. spíš bych řekl, že jasno už máš, jen sem tam čistíš mráček. wink

Nehledejme dokonalých květů.. neboť všechny květy jsou dokonalé.  Všichni jsme naprosto dokonalí a naše cesta životem - to je postupné uvědomování si této dokonalosti.

Není tady

#180 26. 10. 2009 16:10

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-

No, to máš pravdu a s jídlem roste chuť. Ale zjišťuji, že čím víc toho přečtu = vím, tak vlastně nic nevím, že to jádro pudla ne a ne objevit. Že se toho ještě musím hoooodně učit a kdoví, jestli se něco kloudného dovím  lol Každopádně jsem se už naučila trpělivosti. Přešlo mě už to, že bych nejraději všechny knížky najednou "spolkla" abych to věděla všechno a hned. Taková ta hladovost a nenasycenost přešla do stálé rovnoměrné  konzumace  smile

Není tady

#181 28. 10. 2009 21:19

haiel
♥♥♥♥♥♥-

pomněnka napsal(a):

No, to máš pravdu a s jídlem roste chuť. Ale zjišťuji, že čím víc toho přečtu = vím, tak vlastně nic nevím, že to jádro pudla ne a ne objevit. Že se toho ještě musím hoooodně učit a kdoví, jestli se něco kloudného dovím  lol Každopádně jsem se už naučila trpělivosti. Přešlo mě už to, že bych nejraději všechny knížky najednou "spolkla" abych to věděla všechno a hned. Taková ta hladovost a nenasycenost přešla do stálé rovnoměrné  konzumace  smile

smile Pomněnko, tak to jsi mi připomněla období mojí literární žravosti. Postupovalo to od stavu "až dočtu jednu knížku, pustím se do druhé"  až do stavu, kdy jsem četla všecko páté přes deváté, podle toho, co bylo zrovna nejblíž po ruce. Závěr můj byl pak takový, že je úplně jedno,který způsob si zvolím big_smile Dneska už jsem opatrnější. Spíš čekám, co mi domácí chaos přivane nejblíž k posteli a pak u toho stejně usnu. A další večer musím zběžně číst znovu, co jsem četla včera, protože už jsem to zapomněla big_smile

Není tady

#182 29. 10. 2009 13:53

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-

lol lol lol to znám... taky kolikrát usnu s knížkou v ruce pak hledám, kde jsem skončila... noa když hledám už potřetí, tak se vzdám a musím si dáchnout. I odpoledne, jsem nějaká unavená poslední dobou, tak jsem si vzala lehčí čtení o Sokratovi a u toho vydržím dýl, baví mě.... ikdyž první stránky mě hnedka rozbrečely... jj to zrcadlo funguje i tady. big_smile  Teď už taky čtu pozvolna, to co mi tak nějak přijde do cesty.

Není tady

#183 29. 10. 2009 23:28

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Nedávno jsem znovu přečetla jednu knížku a bylo tam něco jinýho než co jsem tam četla tehdy zamlada lol Taky se ti stává, že když se po čase k něčemu vrátíš, že je to o něčem trochu jiným?

Není tady

#184 30. 10. 2009 0:00

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

SAMOZŘEJMĚ! Přece knihy si žijou svým tajným životem - tos nevěděla? lol Nojo...to jsou ty mezery ve vzdělání....kdybys četla Pratchetta, bys to věděla dumbom
A vytvářejí kritická množství va Knihy, teda.....

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#185 30. 10. 2009 0:04

haiel
♥♥♥♥♥♥-

lupina montana napsal(a):

SAMOZŘEJMĚ! Přece knihy si žijou svým tajným životem - tos nevěděla? lol Nojo...to jsou ty mezery ve vzdělání....kdybys četla Pratchetta, bys to věděla dumbom

Pratchetta, říkáš? Tak já si ho někde odchytím. smile

Není tady

#186 30. 10. 2009 0:09

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Knihy jsou porad stejny, to my se menime smile

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#187 30. 10. 2009 0:14

haiel
♥♥♥♥♥♥-

mariposa napsal(a):

Knihy jsou porad stejny, to my se menime smile

Hele, Mariposo, vysvětli to tomu Pratchettovi dřív, než ho potkám lol

Není tady

#188 30. 10. 2009 0:16

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Ale bacha...jsou to jedny z těch velmi aktivních knih a navíc jsou strašlivě žravý....tedy žrací - prostě do nich spadneš. Když ti sednou - a to by tobě mohly, myslím. smile
Začíná to Barvou kouzel a Lehkým fantastičnem tummenupp
Udělalo na mě výjimečný dojem, když jste řekl, že "anděl" je jen jiný výraz pro "doručovatele. To ví málokdo, pane....
Jen malé navnadítko cool
Mmch - víš, že vlajku Unie stvořil francouzskej pošťák? coollol

Upravil(a) lupina montana (30. 10. 2009 0:18)

Není tady

#189 30. 10. 2009 0:20

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Mariposa je ještě mladinká a proto si myslí, že vážnost je důležitá storstarklol
O Pratchetta se neboj....ten to má v malíku.

Není tady

#190 30. 10. 2009 0:28

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Mariposa je ještě mladinká a proto si myslí, že vážnost je důležitá storstarklol

No ale co když má pravdu va

Jo, vypadá to, že je dobře trhlej, to mi půjde k duhu lol

aha, já tu jednu větu omylem vložila do tvýho citátu. Ale ty rozumíš smile

Upravil(a) haiel (30. 10. 2009 0:30)

Není tady

#191 30. 10. 2009 0:53

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

No nejspíš má...svůj kousíček pravdy cool
Já si sdovolením nechám ten svůj vissla a ty si koneckonců můžeš vybrat lol
Jo aha - pravdu včem: že knihy se nemění, že to my - nebo že vážnost je důležitá?

Není tady

#192 30. 10. 2009 6:56

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

haiel napsal(a):

Pratchetta, říkáš? Tak já si ho někde odchytím. smile

Haiel, s Pratchettem je to tak, že každou jeho knížku čtu několikrát. Nejdřív příběh, který bývá zajímavý a má spád, pak znova, abych si vychutnala situace a obraty, kterých jsem si až tak nevšimla při prvním hltavém čtení, a pak při každém dalším čtení ještě objevím nové roviny. Mimoto je nesmírně vtipný. Moc doporučuju.

Není tady

#193 30. 10. 2009 12:30

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Lupi, myslis jako vaznost jako vaznost? Tak to si nemyslim. Ja si totiz myslim pravy opak - ze nejdulezitejsi je hravost reta

A pak si taky myslim, ze myslet je silena blbost albert

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#194 30. 10. 2009 18:34

haiel
♥♥♥♥♥♥-

mariposa napsal(a):

Lupi, myslis jako vaznost jako vaznost? Tak to si nemyslim. Ja si totiz myslim pravy opak - ze nejdulezitejsi je hravost reta

Tak. A máme to. Sem to řikala.....někteří motýlci se nezdaj......big_smile

Není tady

#195 30. 10. 2009 19:12

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

mariposa napsal(a):

Tak si to nemysli a hraj si pussalol

Nemyslet  je dobrý, v tom souhlasím, jen je zapotřebí to vypilovat...aby se nestalo, že člověk náhle nebude používat ani jednu půlku mozku cool

Není tady

#196 30. 10. 2009 21:07

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Tak si to nemysli a hraj si pussalol

pussa

Není tady

#197 31. 10. 2009 17:26

Axi
♥♥♥♥♥♥-

mariposa napsal(a):

Není. Ale nesmí to být jediná věc, kterou dělám. smile

Jsme příliš slábi ve víře a svatou pravdu na kříž vlekou...

Není tady

#198 31. 10. 2009 18:21

majkafa
Host

Daphné napsal(a):

Haiel, s Pratchettem je to tak, že každou jeho knížku čtu několikrát. Nejdřív příběh, který bývá zajímavý a má spád, pak znova, abych si vychutnala situace a obraty, kterých jsem si až tak nevšimla při prvním hltavém čtení, a pak při každém dalším čtení ještě objevím nové roviny. Mimoto je nesmírně vtipný. Moc doporučuju.

Taky tak. godlike I má dcerka a zeť jsou blázni do Pratchetta, mají doma komplet vše i s mapami a kuchařkou paní Oggové. Zažíváme spolu hezké chvilky s Pratchettem, ležíme v mapách, zkoušíme vařit podle receptů,... Už vidím m první vnoučátko, pohádky na dobrou noc budou prostě ze Zeměplochy. big_smile

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí