29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
keito napsal(a):
mariposa napsal(a):
keito napsal(a):
Hmm, koukám, že jsem se sem podívala zrovna,když je tu téma, které jsem prožila na vlastní kůži.
Vedelas kdy prijit
.
Keito, moc dekuju za Tvuj prispevek, zda se to s Tvou sestrou az neuveritelny, ale nevim proc ale verim tomu a ani na chvilku nepochybuju. Uz driv jsem si cetla par veci na Tvych strankach, ale na tohle tema jsem nejak nenarazila. Podivam se na kapitolu o ktere se zminujes a kamaradce dam precist Tvuj prispevek. Jeste jednou dekuju![]()
Rádo se stalo
.…NO, ono se to opravdu stalo, ale je to můj prožitek, žj., takže leckdo si může ťukat na čelo, že mi šibe
...Dřív, když jsem o tomhle slyšela, vždycky jsem se jen ušklíbla s tím, jakože ti dotyční kecají, ale když si to člověk prožije, už mu to nikdo nevezme….
Tak na čelo si ťuká spousta lidí, aniž by předem vůbec něco pochopili. Tak to bylo vždy a ještě dlouho bude, ale tím se vůbec nemusíš trápit. Důležitá je osobní zkušenost. Znáš to - víra a vědění nejde naučit. To se musí na vlastní kůži prožít, jinak to nemá tu hodntu pro daného člověka.
Před "pár" lety jsem byl u kinezioložky a také jsem měl jednoho "souputníka". Jednalo se o duši, která s mnou byla od 4 let. Byl to někdo, kdo mi dlužil laskavost z minula a takto mi ji vrátil. Dal mi totiž pocity "chtít zkoumat tajemno, záhady, mystiku" a tak jsem se tak nějak dopracoval až k tomu, co "vím" dnes. Dozvěděl jsem se od té paní, že toto u mne ovlivnil z 90-ti procent on. Nebýt jeho, tak bych zřejmě inklinoval k tradičnímu mužskému životu poplatnému té době - "práce, hospoda, rodina + nekonečná nuda ze života a pocit zbytečnosti, takže utápení s v pití a pododbně". Tohle vše s mi vyhnulo. Za což JEMU moc děkuji. Rozloučení bylo smutné, ale hezké. Vzkázal mi, že j čas, abych už pokračoval sám, on že už musí domů a má teď zas jinou cestu, prý ale sem tam na mne dohlédne.
Jasně, že jsem se o tom ani neměl pak s kým pobavit, až nedávno s přítelkyní. Protože je to přesně, jak říkáš - ťukali by si na čelo.. Jednu dobu jsem dělal jen tak druhým pro potěšení numerologické rozbory. Samozřejmě všichni z toho měli legraci, ale jen do té doby, než s to začalo plnit.. A já s tím nakonec seknul úplně, protože jsem neměl potřebu s plést do života jiných lidí.
Upravil(a) DaiTerr (16. 10. 2009 9:14)
Není tady
Clovece Keito cauky jak se Ti vede?
(myslela jsem taky zrovna hned na Tebe kdyz se to vlakno tady otevrelo )
Není tady
DaiTerr napsal(a):
Byl to někdo, kdo mi dlužil laskavost z minula a takto mi ji vrátil. Dal mi totiž pocity "chtít zkoumat tajemno, záhady, mystiku" a tak jsem se tak nějak dopracoval až k tomu, co "vím" dnes. Dozvěděl jsem se od té paní, že toto u mne ovlivnil z 90-ti procent on.
Nebýt jeho, tak bych zřejmě inklinoval k tradičnímu mužskému životu poplatnému té době - "práce, hospoda, rodina + nekonečná nuda ze života a pocit zbytečnosti......
Bez vahani verim.
Nejvic ale co me upoutalo je Tva posledni veta. Zda se tedy,ze clovek ktery se nedotkl tajemna a mystiky,ten zije tradicni zivot=prace rodina=nekonecna nuda a pocity zbytecnosti.
Není tady
hirondel napsal(a):
DaiTerr napsal(a):
Byl to někdo, kdo mi dlužil laskavost z minula a takto mi ji vrátil. Dal mi totiž pocity "chtít zkoumat tajemno, záhady, mystiku" a tak jsem se tak nějak dopracoval až k tomu, co "vím" dnes. Dozvěděl jsem se od té paní, že toto u mne ovlivnil z 90-ti procent on.
Nebýt jeho, tak bych zřejmě inklinoval k tradičnímu mužskému životu poplatnému té době - "práce, hospoda, rodina + nekonečná nuda ze života a pocit zbytečnosti......Bez vahani verim.
Nejvíce ale co me upoutalo je Tva posledni veta. Zda se tedy,ze clovek ktery se nedotkl tajemna a mystiky,ten zije tradicni zivot=prace rodina=nekonecna nuda a pocity zbytecnosti.
Zdá se, že je to bohužel tak. Ne, že by ti lidé byli tak přízemní, to ani náhodou, ale protože jim chybí zřejmě to správné nakopnutí v dosavadní etapě vývoje, tak spíše balancují na hraně - na jedné straně jsou dogmata a zažité koleje minulých generací a stylu života a na druhé straně nějaký takový pocit něčeho nedosažitelného, co pak v nich vyvolává pocity zbytečnosti a nudného každodenního života. Takoví chlapi například, když v hospodě chlastají, tak si vůbec neuvědomí, že zdravé a pohodové děti, včetně rodiny, jsou jedním z nejlepších darů v životě a promarňují tak své šance. Utápí své pocity "nedosažitelnosti" a propadají se do větší hloubky pocitů "postradatelnosti a nudy". No a protože vše je o "učení se", tak bohužel i tenhle stav je asi nutný, aby si příště uvědomili, jak cenné vše v životě je. Bohužel musíme spadnout těžce na hubu, abychom se mohli odrazit. Je to jako s tím ohněm - kdo jej neviděl, tak si může o něm psát jak chce a budou to jen teorie. Ale stačí přijít, sáhnout do plamene, spálit se a hned máš navěky "vymalováno" o tom, jaký je oheń, co způsobuje, jak s chová, jaké je z něj teplo a jak popálení bolí a že si máme na něj dávat bacha. No a tak se zřejmě zde všichni postupně takto učíme. Každý z nás si něco v minulosti odžil a nejsme vesměs žádní začátečníci. Takže sklízíme i tu úrodu. Co jsme si zaseli, to se teď vrací. Někomu v "dobrém", někomu v tom "zlém".. To balancování na hraně je z jednoho hlediska smutné, z jiného poučné. Stačí, aby ty chlapy někdo nakopnul v jisté fázi vývoje a hned mají životní cíl a vidí vše jinak. Jenže to nakopnutí přijde až ve vhodný okamžik a ty okamžiky jsou u každého jiné. Někdo je nakopnut dříve, než sklouzne do vyjetých kolejí, jiné nakopne nějaký tragédie a je hodně takových, kteří budou nakopnuti až "příště"..
Upravil(a) DaiTerr (16. 10. 2009 10:51)
Není tady
DaiTerr napsal(a):
....
Jasně, že jsem se o tom ani neměl pak s kým pobavit, až nedávno s přítelkyní. Protože je to přesně, jak říkáš - ťukali by si na čelo.. Jednu dobu jsem dělal jen tak druhým pro potěšení numerologické rozbory. Samozřejmě všichni z toho měli legraci, ale jen do té doby, než s to začalo plnit.. A já s tím nakonec seknul úplně, protože jsem neměl potřebu s plést do života jiných lidí.
Hir tos měla pochopit spíš tuhle myšlenku
Není tady
DaiTerr napsal(a):
Nebýt jeho, tak bych zřejmě inklinoval k tradičnímu mužskému životu poplatnému té době - "práce, hospoda, rodina + nekonečná nuda ze života a pocit zbytečnosti, takže utápení s v pití a pododbně". ..
No nevím, ale byť jsem poznal tajemno i další oblasti, nějak se nic nezměnilo v mém mužském životě "práce, hospoda, rodina + nekonečná nuda ze života a pocit zbytečnosti, takže utápení s v pití a pododbně". I když musím konstatovat, že jsem bohatčí a mám skvělejší život, to bezmučení přiznám. To co popisuješ je pokud nepoznáš tajemno, jen rituál bez znalosti věci
Není tady
Pisatel napsal(a):
DaiTerr napsal(a):
Nebýt jeho, tak bych zřejmě inklinoval k tradičnímu mužskému životu poplatnému té době - "práce, hospoda, rodina + nekonečná nuda ze života a pocit zbytečnosti, takže utápení s v pití a pododbně". ..
No nevím, ale byť jsem poznal tajemno i další oblasti, nějak se nic nezměnilo v mém mužském životě "práce, hospoda, rodina + nekonečná nuda ze života a pocit zbytečnosti, takže utápení s v pití a pododbně". I když musím konstatovat, že jsem bohatčí a mám skvělejší život, to bezmučení přiznám. To co popisuješ je pokud nepoznáš tajemno, jen rituál bez znalosti věci
Nevím.. Já to zatím vidím tak, jak jsem popsal. A tajemno jsem opravdu poznal (a poznávám).. Třeba budoucnost napoví více. Ber v potaz i to, že každý má také své kořeny "někde" a od mala si prožije "něco" a to "něco" má pořádný vliv na jeho život.
Není tady
DaiTerr napsal(a):
Zdá se, že je to bohužel tak. Ne, že by ti lidé byli tak přízemní, to ani náhodou, ale protože jim chybí zřejmě to správné nakopnutí v dosavadní etapě vývoje, tak spíše balancují na hraně - na jedné straně jsou dogmata a zažité koleje minulých generací a stylu života a na druhé straně nějaký takový pocit něčeho nedosažitelného, co pak v nich vyvolává pocity zbytečnosti a nudného každodenního života.
Co jsme si zaseli, to se teď vrací. Někomu v "dobrém", někomu v tom "zlém".. To balancování na hraně je z jednoho hlediska smutné, z jiného poučné. Stačí, aby ty chlapy někdo nakopnul v jisté fázi vývoje a hned mají životní cíl a vidí vše jinak. Jenže to nakopnutí přijde až ve vhodný okamžik a ty okamžiky jsou u každého jiné. Někdo je nakopnut dříve, než sklouzne do vyjetých kolejí, jiné nakopne nějaký tragedie a je hodně takových, kteří budou nakopnuti až "příště"..
Ano ,obavam se ze prave ty zazite koleje minulych generaci jsou jetse stale castecnou "hrozbou" pro jejich deti.
To balancovani na hrane a nakopavani v jiste fazi vyvoje,je opravdu jak rikas ,(na konci vety (vyse) ,pro nektere jedince to,co je i tak nepouci. A to je vzdycky skoda.
Jejich zivot je totalne zahalen jakousi neschopnosti vnimat sami sebe. Nekterym opravdu ani nakopnuti ani tragedie nedokaze otevrit dvere k jineho zpusobu mysleni-dat jiny smer byti,ziti a naplneni.
Takze "priste" snad.
Upravil(a) hirondel (16. 10. 2009 14:03)
Není tady
Pisatel napsal(a):
I když musím konstatovat, že jsem bohatčí a mám skvělejší život, to bezmučení přiznám.
Voila!
Není tady
DaiTerr napsal(a):
Pisatel napsal(a):
DaiTerr napsal(a):
Nevím.. Já to zatím vidím tak, jak jsem popsal. A tajemno jsem opravdu poznal (a poznávám).. Třeba budoucnost napoví více. Ber v potaz i to, že každý má také své kořeny "někde" a od mala si prožije "něco" a to "něco" má pořádný vliv na jeho život.
Pochopils a přesně!
A to k tomu je třeba dodat, že krom kořenů..., jsou tu ještě partneři, vlastní práce a pod. Těch věcí proč jsem v systému "práce-hospada" našel bohatsví, neplyne z konzumace alkoholu, ale jako v rituálu pro mužskou duševní potřebu, stejně jako dříve sedět okolo ohně a povídat příběhy předků. To samé je i rodina, neboť rodina běží sama, je třeba jí a to nejen ze strany muže, ale i ženy jen kontrolovat a správně topit (to je ta nuda) a to je to bohatsví poznané "tajemnem".
Není tady
hirondel napsal(a):
Pisatel napsal(a):
I když musím konstatovat, že jsem bohatčí a mám skvělejší život, to bezmučení přiznám.
Voila!
Za to ty ho máš nudej. Nebejt této debaty, tak ani nevíš, že jsi, že
Není tady
Pisatel napsal(a):
hirondel napsal(a):
Pisatel napsal(a):
Voila!
Za to ty ho máš nudej. Nebejt této debaty, tak ani nevíš, že jsi, že
![]()
Mysliiiiis ty jeden kluku usata?
Není tady
keito napsal(a):
Rádo se stalo
.…NO, ono se to opravdu stalo, ale je to můj prožitek, žj., takže leckdo si může ťukat na čelo, že mi šibe
...Dřív, když jsem o tomhle slyšela, vždycky jsem se jen ušklíbla s tím, jakože ti dotyční kecají, ale když si to člověk prožije, už mu to nikdo nevezme….
Naprosty souhlas
Není tady
Pisatel napsal(a):
A to k tomu je třeba dodat, že krom kořenů..., jsou tu ještě partneři, vlastní práce a pod. Těch věcí proč jsem v systému "práce-hospada" našel bohatsví, neplyne z konzumace alkoholu, ale jako v rituálu pro mužskou duševní potřebu, stejně jako dříve sedět okolo ohně a povídat příběhy předků. To samé je i rodina, neboť rodina běží sama, je třeba jí a to nejen ze strany muže, ale i ženy jen kontrolovat a správně topit (to je ta nuda) a to je to bohatsví poznané "tajemnem".
Chapu ze mluvis o svych korenech,o svem bohatstvi o svem ohni a jeho topeni.
Ja vim,ja vim Bohumile.
Není tady
Pisatel napsal(a):
DaiTerr napsal(a):
Pisatel napsal(a):
No nevím, ale byť jsem poznal tajemno i další oblasti, nějak se nic nezměnilo v mém mužském životě "práce, hospoda, rodina + nekonečná nuda ze života a pocit zbytečnosti, takže utápení s v pití a pododbně". I když musím konstatovat, že jsem bohatčí a mám skvělejší život, to bezmučení přiznám. To co popisuješ je pokud nepoznáš tajemno, jen rituál bez znalosti věciNevím.. Já to zatím vidím tak, jak jsem popsal. A tajemno jsem opravdu poznal (a poznávám).. Třeba budoucnost napoví více. Ber v potaz i to, že každý má také své kořeny "někde" a od mala si prožije "něco" a to "něco" má pořádný vliv na jeho život.
Pochopils a přesně!
Býval jsem společenský a to víš, že od nějakých 16-ti jsem jako všichni kluci chodil na "jedno", jenže pak se to začalo tak nějak lámat. Dnes jsem ve fázi, kdy si v hospodě a nebo kdekoliv na kulturní akci připadám, jako na jiné, mi neznámé planetě a prostě to jde totálně mimo mne. Jednak to přičítám traumatům v dětství, pak částečně vývoji, ale též to může být i nějaká psychická porucha, kdo ví. Jako "ogara z hor" bych nikdy k psychoanalytikovi nešel. Zastávám názor, že "všecko se dá rozchodit po horách".. Jak se to vyvine do budoucna, uvidím. Každopádně moje "manýry" nezapadají do dnešní společenské tolerance a já jsem si toho vědomý. Ale pravdou je, že jsem si těmi "telecími" radostmi prošel, takže nemám pocit, že by mi něco scházelo. Ulítávám zase v jiných směrech, ale to už je jiný příběh.
Není tady
hirondel napsal(a):
Pisatel napsal(a):
Chapu ze mluvis o svych korenech,o svem bohatstvi o svem ohni a jeho topeni.
Ja vim,ja vim Bohumile.
Ale krasotinko starej se o to by nestouplo moře a nebylo třeba provést záchranou akci
Není tady
DaiTerr napsal(a):
Býval jsem společenský a to víš, že od nějakých 16-ti jsem jako všichni kluci chodil na "jedno", jenže pak se to začalo tak nějak lámat. Dnes jsem ve fázi, kdy si v hospodě a nebo kdekoliv na kulturní akci připadám, jako na jiné, mi neznámé planetě a prostě to jde totálně mimo mne. Jednak to přičítám traumatům v dětství, pak částečně vývoji, ale též to může být i nějaká psychická porucha, kdo ví. Jako "ogara z hor" bych nikdy k psychoanalytikovi nešel. Zastávám názor, že "všecko se dá rozchodit po horách".. Jak se to vyvine do budoucna, uvidím. Každopádně moje "manýry" nezapadají do dnešní společenské tolerance a já jsem si toho vědomý. Ale pravdou je, že jsem si těmi "telecími" radostmi prošel, takže nemám pocit, že by mi něco scházelo. Ulítávám zase v jiných směrech, ale to už je jiný příběh.
Dai jedno já taky "ogar z hor" (typuju tě žes zasunut za Bečvu ) si tady připadám jako vyslanec z vesmíru, ale žiju tady a teď a tak si to stavím tak, že oni (ti co jsou zde a mají to jinak) jsou ti odjinud a já jsem zdejší. Nechť oni srovnají svůj krok s mým
.
Není tady
Pisatel napsal(a):
Ale krasotinko starej se o to by nestouplo moře a nebylo třeba provést záchranou akci
Don't worry
Tak ja uz nejsem jenom kyticka? Ja jsem uz i krasotinka. Jeeeeee
Není tady
Takže je možné...když mi zemřela maminka(letos v květnu),ještě jsem ani o její smrti nevěděla(ale silně tušila),dostala jsem vysoké horečky a strašný kašel,jaký mívala ona.... Může to mít nějakou spojitost?
Není tady
penizek napsal(a):
Takže je možné...když mi zemřela maminka(letos v květnu),ještě jsem ani o její smrti nevěděla(ale silně tušila),dostala jsem vysoké horečky a strašný kašel,jaký mívala ona.... Může to mít nějakou spojitost?
Spojitost s cim? S privtelenou dusi Tve mamky?
Obavam se ze na to nejde tak snadno odpovedet.
Muze to mit spojitost s jinym fenomenem a take nemusi. Mohla jsi obycejne dostat horecku a kasel(urcite jsi se s tim nesetklala poprve v zivote s horeckou a kaslem) a nemusi to znamenat zadnou spojitost. Ale jelikoz Te to napadlo -ta spojitost, muze na tom naopak neco byt.
Jak casto mivavala vysoke horecky a kasel? A byla to pricina jejiho umrti penizku? (jinak k tomu dodam ze je to Tva soukroma vec,necekam odpoved)
Z te informace totiz kterou jsi dala toho nejde moc vycist. Co se tyka me,ale treba Ti nekdo jiny poskytne jinou informaci.
Upravil(a) hirondel (16. 10. 2009 13:32)
Není tady
hirondel napsal(a):
Pisatel napsal(a):
Don't worry
be happy
Tak ja uz nejsem jenom kyticka? Ja jsem uz i krasotinka. Jeeeeee![]()
Ty to pořád špatně chápeš krasotinko, zkus si to už konečně obrátit
Není tady
Pisatel napsal(a):
hirondel napsal(a):
Pisatel napsal(a):
Don't worry
be happy
![]()
Ja vidim jen to ze kdyz ja jsem kyticka a krasotinka pak prave tim jsi i Ty a pokud jsem necim jinym ,pak prave tim jsi i Ty. Tak takhle nejak bych Ti to nastinila-zhruba.
Není tady
hirondel napsal(a):
Pisatel napsal(a):
hirondel napsal(a):
Don't worrybe happy
![]()
Ja vidim jen to ze kdyz ja jsem kyticka a krasotinka pak prave tim jsi i Ty a pokud jsem necim jinym ,pak prave tim jsi i Ty. Tak takhle nejak bych Ti to nastinila-zhruba.
Víš Hir, být tím čím jsi ty, tak neváhám ani minutu a jdu skočit z vokna, tak to znaje tamní baráčky, je nízko (nejistota výsledku), tak to vemu z jistotou skokem ze stolu přes provaz s délkou tak 20 - 30 cm nad podlahou.
Není tady
Pisatel napsal(a):
Víš Hir, být tím čím jsi ty, tak neváhám ani minutu a jdu skočit z vokna, tak to znaje tamní baráčky, je nízko (nejistota výsledku), tak to vemu z jistotou skokem ze stolu přes provaz s délkou tak 20 - 30 cm nad podlahou.
No jo vtipalku ,ale vtip je prave v tom, ze ty nejsi ja. No a to je cela pohadka kluku.
Ty jsi taky maklej vid?
Není tady
hirondel napsal(a):
penizek napsal(a):
Spojitost s cim? S privtelenou dusi Tve mamky?
Obavam se ze na to nejde tak snadno odpovedet.
Muze to mit spojitost s jinym fenomenem a take nemusi. Mohla jsi obycejne dostat horecku a kasel(urcite jsi se s tim nesetklala poprve v zivote s horeckou a kaslem) a nemusi to znamenat zadnou spojitost. Ale jelikoz Te to napadlo -ta spojitost, muze na tom naopak neco byt.
Jak casto mivavala vysoke horecky a kasel? A byla to pricina jejiho umrti penizku? (jinak k tomu dodam ze je to Tva soukroma vec,necekam odpoved)
Z te informace totiz kterou jsi dala toho nejde moc vycist. Co se tyka me,ale treba Ti nekdo jiny poskytne jinou informaci.
Hirondel,mě to jen tak proletělo hlavou.Může-nemusí...
Měla špatně léčenou chorobu plic.Moc o zdraví nedbala,ale víc se mi o tom rozepisovat opravdu nechce .
Každopádně ti díky za odpověď .
Není tady