Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 16. 10. 2009 9:37

Orcha
♥♥♥♥---
Místo: Praha východ

Re: Snažení x věk x psychika, jak to zvládáte??

je mi 29, v unoru mi bude 30 neutral první miminko jsem chtěla mít do 30ti...grater

Naše hlava je kulatá, aby myšlení mohlo měnit směr.
v červnu 09 2.IVF, // hjarta naskočilo, 4.8.09 revize sad , KET 24.11.09 zrušen, imunologie OK, příprava na 1.a 2.IUI stopnuta, 3.IVF prozatím u ledu, vypadá to na změnu CAR smile

Není tady

#27 16. 10. 2009 9:42

sima 75
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: OV
Web

Holky pestat s tim vekem dumbom dneska se rodi i ve 40 a v klidu stolt big_smile big_smile

http://www.ticker.7910.org/as1cMjG0g410000MDAwNjkwM2p8MDAwMTc1NWR8eW91ciB0ZXh0.gif
Valentince je

Není tady

#28 16. 10. 2009 9:44

danano
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Borovany
Web

já si také myslím , neřešit věk .....smilesmile

do 39 máš možnosti zkusit IVF -ka tak neblázni času máš dost...pussapussa

Upravil(a) danano (16. 10. 2009 9:45)

Není tady

#29 16. 10. 2009 9:50

Karal
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Příbram
Web

Orcho, bat se budeme stale..ja mam za sebou tri tehotenstvi, ale stejne nejcasteji se mi vraci ta neuspesna...A ikdyz tehu dopadne dobre a drobek zavita na svet k nam, budeme se bat dal :-))

http://lb5m.lilypie.com/Cz6Gp2.png?j0zIZGe1

http://lb1m.lilypie.com/8qYNp2.png?NqV3hucz

Není tady

#30 16. 10. 2009 10:14

Orcha
♥♥♥♥---

Holky, to je mi jasny...bat se pak budeme o sve deti az do konce zivota smile I tak se na ten uzlíček ale moc těším...roll ostatně jako všechy vy tady že smile a s tím věkem....mám prostě jen trochu obavy...přes CAR to řešíme už skoro dva roky....a člověk neví, kdy to skončí....

v červnu 09 2.IVF, // hjarta naskočilo, 4.8.09 revize sad , KET 24.11.09 zrušen, imunologie OK, příprava na 1.a 2.IUI stopnuta, 3.IVF prozatím u ledu, vypadá to na změnu CAR smile

Není tady

#31 16. 10. 2009 11:17

Toja
♥♥♥----

Holky díky za Vaše názory smile
Přesně tohle potřebuju slyšet - Neřeš věk!!!dumbom Jak píše Orcha, taky jsem chtěla mimi do 30 ti, což už nestihnu...a když vidím ty IVFboje tak doufám, že to stihnu do té 40cítky yikes Loni touhle dobou jsem si říkala, že je mi 28 a jsem v pohodě vissla i v CAR mi vždycky říkali, no jo vy jste ještě mladá...no a ted mi bude v březnu 30 a najednou je všechno nějak rychlejší či co...strašně to letí...

http://lbdm.lilypie.com/p1ahp1.png

Není tady

#32 16. 10. 2009 11:24

Orcha
♥♥♥♥---

To máš teda pravdu...člověk se otočí a je rok pryč....např. já budu v úterý už 3 měsíce po revizi...to to uteklo..a to jsem si říkala, jak se ty tři měsíce povlečou smile ted mám aspon vidinu toho, že už to zase můžeme zkoušet wink

Není tady

#33 16. 10. 2009 11:29

Toja
♥♥♥----

Já už jsem 4 měsíce po revizi a taky to děsně uteklo...Orchi za jak dlouho jsi poprvé otěhu? Že by byly // pod stromeček rodna

Není tady

#34 16. 10. 2009 11:34

Orcha
♥♥♥♥---

No já to měla z IVF, takže jsem věděla, kdy by to mělo přijít....vložili do mě embryjka a za 14 dni jsem si mela udelat testik...a byl pozitivni smile ale tech 14 dni bylo teda hroznych...to cekani....do toho jsem zacala trochu krvacet...(pri prvnim IVF jsem to taky mela a skoncilo to fiaskem), takze jsem si uz myslela, ze to zase nedopadlo....volala jsem dr. a on at si lehnu, at mam nemocnicni rezim , ze to muze byt to, ze se mimi uchytává...tak jsem zalehla a nic ale absolutne nic jsem nedelala....a ejhle, za tech 14 dni tam byly dve // smile ted bude zalezet na tom, jak budu dole pripravena, jestli mi toho zmrzlika daji nebo ne...taky, jestli se jim podari ho spravne rozmrazit....je tam proste porad jeste spousta kdyby....a jestli....neutral

Není tady

#35 16. 10. 2009 11:48

Toja
♥♥♥----

Já jsem ale zmatoň....vždyť to vím, že jsi byla na IVF...promiň :vissla:Tak budu držet palce ať KET dopadne!!!!
Já to měla tak, že vždy po KET jsem otěhotněla (2x). Testovala jsem vždy už cca 8 den, měla jsem blastocysty, takže mi dávali už 5 dní stará embryjka. Na testu byli vždy duchové a každý den se vybarvovali víc a víc...potom vždy po 14 dnech po KET jsem začala špinit, krvácet a pak už nastávaly nervy, které vždy trvaly dalších 14 dní a skončilo to pokaždé revizí....Problém nezjistili, všechna vyšetření byla OK. Ja si ale myslím, že tím problémem byl stres v bývalém zaměstnání, protože jsem tam posledních 6 měsíců byla fakt něšťastná....
K tomu rozmražování - věřím, že to klapne, taky jsem měla pokaždé strach, rozmrazovali vždy dvě a obě byly OK na transfer, tak neboj!!

Není tady

#36 16. 10. 2009 14:05

Orcha
♥♥♥♥---

tak to jsem rada, muzu si myslet, ze to tedy bude dobre, ted uz jen aby se chytlo smile s tou praci je to vzdycky na prd...i kdyz mi to tu toleruji, tak mam stejne vzdycky blby pocit.....az budu mit ten KET, budu potrebovat byt doma tech 14 dni...a pokud se to chyti, uz do prace nepujdu, ale nevim, jestli to mam sefovy vubec rikat.....je to tezky...vi, v jake jsem situaci, chape to, ale jestli pochopi i tohle...kdo vi? gloria

Není tady

#37 26. 10. 2009 0:11

Falka
♥♥♥♥---

Ahoj, tak jestli můžu, ráda bych se sem přidala. To, co píše Toja, je totiž skoro přesně můj případ, s tím rozdílem, že my toho ještě tolik nevyzkoušeli (a nebyla jsem těhotná). Ale spíš s tou prací.... My se o mimčo snažíme cca 3/4 roku, a teď jsem taky musela změnit práci. Né že bych teda přímo musela, ale po velkých dilematech jsem se tak rozhodla. V bývalé práci už jsem byla tak vystresovaná, a tím pádem i tak moc upnutá na mimčo, že si myslím, že už jenom z tohohle důvodu by to asi nešlo... Tak jsem se taky rozhodla, že třeba když práci změním, budu dělat něco jinýho, bude mě to zase chvíli bavit atd., že to pak půjde líp. Ale taky to obnáší pauzu, kterou nevím, jak přežiju, kdybysme na tom mohli aspoň pracovat... Řekli jsme si, že počkáme aspoň do konce zkušebky, a zkusíme to zas pak. Jinak já měla problém s cyklem, který mi po vysazení HA v podstatě vůbec nenaběhl, bez duphastonu jsem menses prostě neměla, a samozřejmě ani ovu... :-(. Už je to cca 1,5 roku, a furt nic... Duphaston fungoval dobře. Mám za sebou jen hormonální profil a klasický sono, vše bez nálezu, takže mi mudr. chtěl nasadit Clostilbegyt  (jestli to píšu dobře), ale do toho přišla ta změna práce....
Je mi taky 29, bude mi 30 v červenci a to jsem to taky chtěla stihnout do 30ti.... Tak teď jen doufám, že třeba i ta změna práce pomůže, hlavně psychice. Ale zatím nevím, už jsem tam měsíc a pořád se jen těším, až budu mít aspoň za sebou zkušebku a představuju si, jaký to bude atd., a to jsem myslela, že na to v nový práci ani nevzdechnu :-).

http://lb1m.lilypie.com/UIAKp1.png

Osud míchá karty, ale my hrajeme...

Není tady

#38 26. 10. 2009 10:35

MiraB
♥♥♥♥♥♥-
Web

Zajímavé téma...
  Za celých 6 let snažení , IVF a odříkaní a dalších bojů, doktorů,2krát potrat a sposta hormonů sem nějak nevnímala to, že sem již dávno překročila třicítku( 37)! Holky neblázněte, vždyt je to tak skvělej věk! Tak jde život!
  Člověk je tak mladý, na kolik se sám cítí! Takže hlavu vzhůru pussa

K tý práci- je to prostě tak, že když to nejmín potřebuješ, tak se musí měnit! Věřím ale, že k lepšímu a než se rozkoukáš bude tvý tělo lépe nastavený a přijde čas na to správný těhotenství!
  Tak hodně štěstí!!! tummenupp

21.10.- ET,3-11.-//, 4.11.- MS a konec... sad

Není tady

#39 26. 10. 2009 17:52

Berberka
♥♥♥----

Nečetla jsem to tu sakumprásk všechno, ale já jsem technicky teprve na začátku snažení a už teď mi z toho hrabe. Myslím, že je to jeden z důvodů (ehmm...nikoliv jediný...), proč se ze mě stává normální hysterka (zapomeňme na ethymologii onoho sexistického slova... vissla )

Orcha napsal(a):

je mi 29, v unoru mi bude 30 neutral první miminko jsem chtěla mít do 30ti...grater

Nu, tak to jsme na tom podobně, až na to, že mně už těch třicet v srpnu bylo butter

Imperare sibi maximum imperium est.

Není tady

#40 26. 10. 2009 17:53

Toja
♥♥♥----

Falka napsal(a):

Ahoj, tak jestli můžu, ráda bych se sem přidala. To, co píše Toja, je totiž skoro přesně můj případ, s tím rozdílem, že my toho ještě tolik nevyzkoušeli (a nebyla jsem těhotná). Ale spíš s tou prací.... My se o mimčo snažíme cca 3/4 roku, a teď jsem taky musela změnit práci. Né že bych teda přímo musela, ale po velkých dilematech jsem se tak rozhodla. V bývalé práci už jsem byla tak vystresovaná, a tím pádem i tak moc upnutá na mimčo, že si myslím, že už jenom z tohohle důvodu by to asi nešlo... Tak jsem se taky rozhodla, že třeba když práci změním, budu dělat něco jinýho, bude mě to zase chvíli bavit atd., že to pak půjde líp. Ale taky to obnáší pauzu, kterou nevím, jak přežiju, kdybysme na tom mohli aspoň pracovat... Řekli jsme si, že počkáme aspoň do konce zkušebky, a zkusíme to zas pak. Jinak já měla problém s cyklem, který mi po vysazení HA v podstatě vůbec nenaběhl, bez duphastonu jsem menses prostě neměla, a samozřejmě ani ovu... :-(. Už je to cca 1,5 roku, a furt nic... Duphaston fungoval dobře. Mám za sebou jen hormonální profil a klasický sono, vše bez nálezu, takže mi mudr. chtěl nasadit Clostilbegyt  (jestli to píšu dobře), ale do toho přišla ta změna práce....
Je mi taky 29, bude mi 30 v červenci a to jsem to taky chtěla stihnout do 30ti.... Tak teď jen doufám, že třeba i ta změna práce pomůže, hlavně psychice. Ale zatím nevím, už jsem tam měsíc a pořád se jen těším, až budu mít aspoň za sebou zkušebku a představuju si, jaký to bude atd., a to jsem myslela, že na to v nový práci ani nevzdechnu :-).

Ahoj Falko, jsem ráda, že v těch životních dilematech a rozhodnutích nejsem sama...Připadám si totiž někdy jako exot dumbom Taky počítám s tím, že na to v nové práci ani nevzdechnu, tak neříkej, že to nejde big_smilebig_smile Já nastupuju až 1.11. a už se celkem těším. Držím palce at to co nejdřív po zkušebce klapne..mám podobný plán, jen počkám až do jara, protože v mém případě to bude další IVF.

Není tady

#41 26. 10. 2009 17:57

Toja
♥♥♥----

Berberka napsal(a):

Nečetla jsem to tu sakumprásk všechno, ale já jsem technicky teprve na začátku snažení a už teď mi z toho hrabe. Myslím, že je to jeden z důvodů (ehmm...nikoliv jediný...), proč se ze mě stává normální hysterka (zapomeňme na ethymologii onoho sexistického slova... vissla )

Orcha napsal(a):

Nu, tak to jsme na tom podobně, až na to, že mně už těch třicet v srpnu bylo butter

Berber já musím říct, že mě z toho snad hrabalo víc na začátku než ted, ted jsem taková celá rezignovaná...My se snažíme už 2,5 roku, ale děti chci vlastně už 23 let, jen nebyl ten Pan Božský po ruce. Ted je ze mně jakási nedobrovolná kariéristka či co usch Doufám, že se do podobné situace nedostaneš a co nejdřív se zadaří tummenupp

Není tady

#42 26. 10. 2009 18:16

janabas
♥♥♥♥♥♥♥
Web

AHoj holky , četla jsem jen pár posledních příspěvků. ale je mi 28, po zamlklém potratu jsem byla v prác,  neštastná, po revizi ani jedna ovulace, MS bez duphastonu nebyla, upnutá na mimčo jsem byla čím dál víc - rozhodla jsem se změnit práci a v posledním týdnu té staré práce jsem nastoupila na nemocenskou z důvodu  rizikového těhotenství., nová práce se nekonala a já si užím mateřské dovolené
tak ať se Vám daří

http://lb3f.lilypie.com/jo6cp2.png
21.7.2009 v 14:05 - 47cm, 2900g, 18m-13kg, 85cm,2r-89cm, 13,5kg

http://lb2f.lilypie.com/rJeep2.png

Není tady

#43 27. 10. 2009 13:28

Berberka
♥♥♥----

Asi na tom něco bude, protože v práci, kterou teď v podstatě nedobrovolně dělám já, si těhotenství opravdu představit nedovedu usch

Není tady

#44 27. 10. 2009 13:34

Berberka
♥♥♥----

Toja napsal(a):

Mě teď kamarádka doporučila kynezioložku, prý něco odblokuje v podvědomí, psychicky Tě srovná a tak...asi to vyzkouším, myslím, že to hlavně může pomoct uvolnit ten psychickej tlak..

Taky doporučuju. Osobně jsem zatím těhotenství takto neřešila, ale vím hned o několika, kterým se takhle začalo dařit. Záleží ovšem vždy na osobnosti, na kterou narazíš. Ta paní, kterou osobně znám já, nasazuje kyneziologům poměrně vysokou laťku. Hodně štěstí smile

Není tady

#45 27. 10. 2009 14:55

mala.popelka
Moderátor(ka)
Místo: krásné Podbeskydí

vidím, že jste tady zmínily kineziologii.... s tou mám svoje zkušenosti, sice mi nepomohla otěhotnět...... ale pevně věřím, že to, co jsem tam prožila /fuj a nebylo to dvakrát příjemné/, mělo smysl, že jsme odbklokovali některé věci z minulosti .... a pomohli tak tomu, aby se nakonec podařilo stolt

"Proti bolestem duše jsou jen dva léky: naděje a trpělivost" - Pythagoras

http://www.ticker.7910.org/as1cMbUuM2B0010MjAzZHwwMDAwMjY2N2R8TmFzIHphenJhayBLcnlzdHVmZWsgbWE.gif

Není tady

#46 28. 10. 2009 16:28

Berberka
♥♥♥----

Osobně to taky nemám ráda, jsem na to moc velký individualista, ale vím o dosti případech, kdy to funguje. Když se může zkoušet akupunktura, homeopatie a čert ví co, tak proč ne tohle?smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí