Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#76 14. 10. 2009 18:20

Nharte
♥♥♥♥♥♥-

Re: Srovná to život?

Sakura napsal(a):

Zuzi, díky. Alespoň ti jsi mě pochopila. že nejsem žádná bezcitná mstitelka. big_smile

Nemyslím, že tě tady takhle kdo vidí.wink

Fly or Die. Punk je od punkevních jeskyní? smile

Není tady

#77 14. 10. 2009 18:22

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Sakura napsal(a):

Pandorro, promiň, ale asi jsi šastný člověk a nikdy ti nikdo v životě opravdu hodně neublížil. Mně ublížil, a to docela dost a v dost těžké chvíli (smrt blízké osoby). Dostala jsem dost afku a s těmi jistými osobami se už nikdy nechci vidět. Jenom čas ukáže, jestli jim dokážu někdy odpustit. Já sama bych jim ale nikdy neublížila či se nehodlám mstít. A myslím, že doufat, že si ty zlé osoby někdy nabijí svojí zlobou a nenávistí čumák není nic trestného. Jen jim přeju, aby si nabily čumec, aby se jim to vrátilo a staly se lepšími a přestaly ubližovat okolo.

Sakuro,
ale já přece vůbec neočekávám, že hned pochopíš, co jsem vlastně napsala.
Já dokonce neočekávám ani to, že to vůbec někdy pochopíš.
A nemá to vůbec nic společného a tvou inteligencí, která může být klidně mnohem větší než je ta moje, bez ironie.
Neočekávám nic, jen jsem napsala svůj názor na věc.
Jak ho zpracuješ, to je přece na tobě.

Nu a na téhle planetě není nidko, komu by nebylo nějak ublíženo.
Zajímavé je, že právě lidé, kteří dostali od těch ostatních, potažmo od života "nafackováno" nejvíce, jsou ve velké většině ti nejvyrovnanější, nejusměvavější, s největší pokorou v sobě.
Proč tomu tak asi je, co myslíš?

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#78 14. 10. 2009 18:31

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Sakura napsal(a):

Tercilo, ale já o těch osobách, co mi ublížily, denodenně nepřemýšlím. Já si to spíš jen myslím, že si tou svou zlobou a chováním jednou čumák nabijí. Neužírám se zlostí a záští vůči nim. Což si asi Pandorra myslela, že dělám.

Já už se ani nepozastavuji nad tím, že tu kde kdo ví, co já si MYSLÍM. A dokonce to ví i líp než já.
Nu alespoň neztrácím přehled, kdo je kdo a kdo je kde lol

Ono je celkem jedno, zda se denodenně užírᚠa nebo zda čas od času nebo dokonce jen jednou pomyslíš na někoho s přáním na odplatu.
Když dᚠdo sklenice vody kapku nafty a nebo ji tam vyliješ dvě deci, výsledek je stejný - bude to hnusný a nebude to k pozření. Klidně si to vyzkoušej.

Není tady

#79 14. 10. 2009 19:15

sedimnakonari
♥------

věřím, že se mi všechno dobrý anebo špatný, co v životě udělám anebo neudělám.. vrátí třikrát.. a sobecky (anebo nesobecky ? wink )   to přeji i ostatním wink hjarta  ... s tímto vědomím se mi žije tak nějak lehčeji ..

Upravil(a) sedimnakonari (14. 10. 2009 19:17)

Není tady

#80 14. 10. 2009 19:18

Kačátko
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Karlovy Vary

Teda koukám že můj příběh rozvířil slušnou debatu dumbom

Za každý vᚠnázor děkuji. Samozřejmě se nezlobím ikdyž s některými příspěvky se třeba neztotožňuji a trochu mě překvapili a zaboleli, ale jak říkám, je to strašně čerstvé a podle mého názoru opravdu ošklivé a nespravedlivé co mi manža udělal. Třeba časem zase všechno uvidím jinak.

Teď je mi pořád hrozně a pořád si říkám že je to snad jen zlý sen, manža procitne a vrátí se zpět a budeme žít zase jako dřív. Protože já ho takového opravdu neznám. Nechápu jak se dokáže člověk tak strašně druhou osobou změnit!

http://ticker.7910.org/an1cxKV0g410010MzAwODQwMWR8NDc0NDk2NGRhfFRlcmV6a2EgamU.gif
http://ticker.7910.org/as1cCEO0g410010MjcyYmR8NjMyZHxLcnlzdPlmZWsgamU.gif

Není tady

#81 14. 10. 2009 20:38

Nharte
♥♥♥♥♥♥-

Tercila napsal(a):

Nharte: Vlohy k pokoře neexistují...

No když si to myslíš, nebudu Ti odporovat.

Nharte: a já bych určitě netvrdila, že někdo není schopen vývoje-

A tohle ale nejsou moje slova. Samozřejmě že každý je schopen vývoje, ale přesto tvrdím, že něco člověku "dáno" je a něco není. Kdyby to tak nebylo, stáli bychom všichni v jedné lajně. A to tedy zdaleka nestojíme.

Ad vlohy. Tak nekonečná debata vrozené- získané se vede už od antiky a moudřejší jsme v tomto směru jenom lehce. Vlohy- dispozice se teď spíš vnímají jako potence, ne jako danosti a to i u takových "jednoduchý" záležitostí jako je třeba hudební sluch. U metakognitivních záležitostí typu pokory, sebereflexe apod. - tam je ke vloze skutečně daleko. A to je debata už hodně vzdálená tématu. Zatím nám nezbývá než  se spolehnout na svůj filosofický či životní - zcela subjektivní- postoj.

K tomu, že nestojíme v jedné lince- to je právě ten zakopaný pes:D. Já myslím, že právěže stojíme- jeden vedle druhýho.  Možná je na světě pár tisíc lidí, kteří se skutečně kvalitativně vymykají (ve schopnosti myslet např.), ale těch je skutečně maloučko.

Není tady

#82 14. 10. 2009 20:43

Nharte
♥♥♥♥♥♥-

Kačátko- zkus se zaměřit na ty praktické věci. Rozmyslet si jak budeš postupovat.

Není tady

#83 14. 10. 2009 20:50

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Nharte napsal(a):

K tomu, že nestojíme v jedné lince- to je právě ten zakopaný pes:D. Já myslím, že právěže stojíme- jeden vedle druhýho.  Možná je na světě pár tisíc lidí, kteří se skutečně kvalitativně vymykají (ve schopnosti myslet např.), ale těch je skutečně maloučko.

Nharte, já to vidím tak, že na počátku stojíme, akorát že tam někdo jak zajíček ve své jamce trčí už moc dlouho, jiný už se dávno pohnul, další se zase pořád vrací na začátek... a tááák wink

Není tady

#84 14. 10. 2009 20:53

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Kačátko napsal(a):

Teda koukám že můj příběh rozvířil slušnou debatu dumbom

Za každý vᚠnázor děkuji. Samozřejmě se nezlobím ikdyž s některými příspěvky se třeba neztotožňuji a trochu mě překvapili a zaboleli, ale jak říkám, je to strašně čerstvé a podle mého názoru opravdu ošklivé a nespravedlivé co mi manža udělal. Třeba časem zase všechno uvidím jinak.

Teď je mi pořád hrozně a pořád si říkám že je to snad jen zlý sen, manža procitne a vrátí se zpět a budeme žít zase jako dřív. Protože já ho takového opravdu neznám. Nechápu jak se dokáže člověk tak strašně druhou osobou změnit!

Kačátko, moc se mi líbí tvůj klid, se kterým všechny ty názory bereš. Já si myslím, že ty se v tom dlouho plácat nebudeš a potřebný nadhled brzy získáš.

Není tady

#85 14. 10. 2009 21:51

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Sakuro a co jiného jí v takové situaci vlastně zvude? Když bude planě bojovat, vyčerpá se a nebude zvládat život. Odpustit a jít dál, neznamená mávnout rukou, ale srovnat emoce tak, aby rozum věděl, ajký krok dál podnikne a jaký ne a také jakým způsobem tu kárku dál potáhne.

Může popudit děti proti manželovi, tomu hnusákovi co jí ublížil a nebo taky může dětem říct, že si s tátou už nerozumnějí a nebudou spolu a i když to bude ted mezi nimi ošklivé, stále je, jako svoje děti, mají rádi...

hm sice s křížkem po funuse, ale mazat to už nebudu wink

Upravil(a) PavlaH (14. 10. 2009 21:57)

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#86 14. 10. 2009 22:40

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Nharte: se teď spíš vnímají jako potence, ne jako danosti

No, ono je to úplně šumák, jak to nazveš. Výsledek je tentýž. smile

Není tady

#87 14. 10. 2009 23:30

Nharte
♥♥♥♥♥♥-

Ani v tomto nemᚠpravdu. Není to stejné, je to úplně jiný pojem. Ta slovo mají jiný obsah. A i jiný výsledek v praxi. Ale to je skutečně na poměrně podrobnou odbornou debatu mimo téma.

Např. pokud se jako rodič dítěte vztahuješ k jeho inteligenci jako k danosti, nebo jako k potenci- může to mít zásadně jiný výsledek.

Upravil(a) Nharte (14. 10. 2009 23:31)

Není tady

#88 14. 10. 2009 23:44

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

To ano, Nharte, byla by to jistě zajímavá debata. smile

Není tady

#89 15. 10. 2009 6:17

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

Pandorro, myslíš to tedy tak, že je špatné přát zlému člověku něco zlého? Přát mu, aby sám poznal zlé (a třeba aby si to zlé způsobil sám sobě)? Jsme sice na tématu o nevěře, ale dám ti jiný příklad. Sedíš v soudní síni, o kousek dál sedí v poutech člověk, který brutálně znásilnil a zabil tvoje milované a jediné dítě. Dokážeš mu odpustit? Nebudeš mu přát nic zlého, nebudeš si pro něho přát odplatu? Nebo pokorně přijmeš jen trest, který mu udělí soud? Já tedy nevím, ale pocity nenávisti, touhy po pomstě, touhy po tom, aby se člověku, který ublížil, stalo to samé, jsou velice lidské a v prvních okamžicích se jim jen těžko dá ubránit. Samozřejmě nejlepší je mít chladnou hlavu, ale to přijde až později. Vyléčí to čas, a to podle mě platí i v případě původní tazatelky.

Není tady

#90 15. 10. 2009 6:51

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Nechápu jak se dokáže člověk tak strašně druhou osobou změnit!
Nepochopíš nikdy. A nezáleží na tom, jestli spouštěcím momentem změny byla "druhá osoba" nebo něco, o čem se nikdy nedozvíš. Ta změna tu je a pokud s ním chceš i nadále alespoň slušně vycházet, nezbývá, než ji akceptovat. I kdyby se k vám vrátil, už nikdy to nebude ten samý člověk... ale to nakonec ty taky ne.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#91 15. 10. 2009 7:52

amazonka2008
♥♥-----

Sakuro a co jiného jí v takové situaci vlastně zvude? Když bude planě bojovat, vyčerpá se a nebude zvládat život. Odpustit a jít dál, neznamená mávnout rukou, ale srovnat emoce tak, aby rozum věděl, ajký krok dál podnikne a jaký ne a také jakým způsobem tu kárku dál potáhne.

Může popudit děti proti manželovi, tomu hnusákovi co jí ublížil a nebo taky může dětem říct, že si s tátou už nerozumnějí a nebudou spolu a i když to bude ted mezi nimi ošklivé, stále je, jako svoje děti, mají rádi...
Citát Pavly H.

Mě se to vrací proto, že jsme byli s ex 35 let, vybudovali hlavně mou zásluhou firmu, léta měli velký dluhy a teď ho denně vidím v práci a on si užívá plody mojí dvacetiletý dřiny s mladou milenkou. Firma nás všechny živí,i dětem pomáháme , a protože nám je už skoro šedesát, nemáme kam odejít. Nejhorší je asi to, že jsem relativně stará a neumím znovu začít v jiné práci ani v jiném bytě. Všechno máme provázaný. A když se ožení, nakonec budou mít naše děti firmu s milenkou a mě milenka vystěhuje. Děkuju za spoustu moudrých a laskavých názorů, opravdu si je budu číst a učit se z nich.

Není tady

#92 15. 10. 2009 8:28

Somaia
Host

Sakura napsal(a):

Pandorro, myslíš to tedy tak, že je špatné přát zlému člověku něco zlého? Přát mu, aby sám poznal zlé (a třeba aby si to zlé způsobil sám sobě)? Jsme sice na tématu o nevěře, ale dám ti jiný příklad. Sedíš v soudní síni, o kousek dál sedí v poutech člověk, který brutálně znásilnil a zabil tvoje milované a jediné dítě. Dokážeš mu odpustit? Nebudeš mu přát nic zlého, nebudeš si pro něho přát odplatu? Nebo pokorně přijmeš jen trest, který mu udělí soud? Já tedy nevím, ale pocity nenávisti, touhy po pomstě, touhy po tom, aby se člověku, který ublížil, stalo to samé, jsou velice lidské a v prvních okamžicích se jim jen těžko dá ubránit. Samozřejmě nejlepší je mít chladnou hlavu, ale to přijde až později. Vyléčí to čas, a to podle mě platí i v případě původní tazatelky.

Takových příkladů, Sakuro, lze vysypat z rukávu  stovky... když si otevřeš denní tisk, tak  s velkou pravděpodobností  bude obsahovat  zprávu stejného druhu.
jenže... co s tím?  i to je život ve své brutální podobě..
lidé, kteří nejsou lhostejní se zákonitě ptají Proč a pak většinou začnou hledat smysl toho všeho v čem jsme nuceni žít.
Když hledᚠpoctivě, tak se ti jistě začne skládat určitý obraz a po čase lze dojít k tomu, že je možné reagovat i jinak.
První názorný příklad  pro lidi je možné snadno najít třeba na příkladu notoricky známém- Ježíše Krista nebo Budhy. Každý jsme si prošli fází, kdy se naše  myšlení omezuje jen na pohled: oko za oko , zub za zub. Pokud  ( by jen v myšlenkách)  uvízneš v tomhle vzorci myšlení, jsi podílníkem  na tom, že roztáčíš stále to pomyslné kolo utrpení svou vlastní energií ( nebo i činy) a nelze  vystoupit.
Jednou je ublíženo tobě, ty svou nenávistí vracíš úder a ten se ti zase vrátí a tak dokola...
Když uvízneš v tomto vzorci myšlení a živíš v sobě nenávist, tak se dobrovolně okovy připoutávᚠk osobě, kterou nenávidíš a přeješ jí neštěstí. Dokud to sama nerozetneš, tak tě bude ovlivňovat, ty budeš jí podřízená ,bude s tebou žít a ovládat tě. Tohle si snad může přát jen blázen.
Cestu jak z toho ven lze najít, cesta ven existuje... a to především skrz poznání vesmírných zákonů , lásky a   nadhledu. Jinudy není možná...

Upravil(a) Somaia (15. 10. 2009 8:32)

#93 15. 10. 2009 9:24

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Sakuro,
vždy ty sis sama v podstatě odpověděla.
Ty znᚠřešení a že je to těžké? Ano, je.
Víš, já jsem typický válečník. A tady se pohybuje dost lidí, které bych mohla "zabít", zadupat, zdepatat, znemožnit, psychicky rozložit....
Možná ještě před rokem dvěma bych to s přehledem udělala. Dneska zjjišuji, že mi to nestojí za to. K ničemu mi to není. A pak taky mám vlastních starostí dost, vlastních témat k řešení tolik, že už nemám čas ani chu posuzovat, kdo je zlý a kdo je dobrý člověk. Jen tak, že "vychovám" sama sebe, mohu "vychovávat" a volat k zodpovědnosti i ostatní stolt
A zda je někdo chápavý či natvrdlý, to už příliš neřeším smile Taky mi to nepřísluší soudit, mohu to jen konstatovat.

Pochopitelně jsou stále věci, které mne dovedou nadzvednout ze židle, ale je jich stále míň a míň.
Já jsem totiž přesvědčená, že život - vesmír - bůh - Franta - nazvi si to, jak chceš, všem měří spravedlvě a že všechno se vždy vrátí tam, odkud to bylo vysláno... Není tedy potřeba, abych tomu pomáhala jinak, než tak, že "srovnám" sma sebe. Protože to je můj úkol. A pochopitelně s tím mohu pomoci i těm, kteří o moje zkušenosti stojí.
A to taky dělám. To taky stále "prodávám" - ha ha, musím se té blbosti, která tohle vymyslela a použila smát. A to mohu, je to lepší, než se po ní ohnat a snažit se ji zabít. Ona totiž hloupost a závist je nesmrtelná teta a ráda "přeskakuje" z člověka na člověka, tak proč si ji zbytečně k sobě přivolávat smile

Každý z nás má navybranou, zda v sobě bude živit nenávist, zlobu a touhu po pomstě a nebo bude v sobě hledat lásku.
Každý si může vybrat, zda ve svém životě půjde cestou Strachu a nebo cestou Lásky.
Že je sakra těžké tu druhou cestu najít a taky z ní nesejít, tak o tom žádná.
Je to těžké. Pro mne osobně zatím určitě.
Ale je to podle mne taky jediná cesta k tomu, abychom se tu navzájem nepobili a nevyhubili stolt

Není tady

#94 15. 10. 2009 11:36

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Sakura napsal(a):

Nharte, mᚠpravdu, ale k té fázi, kdy se ta ženská vzpamatuje a jde dál, dojde podle mě až za hodně dlouho po tom, co se to stane. A odpustit mu podle mě nikdy úplně nedokáže. A děti asi taky ne. Mně opustil otec, už je to delší dobu. Necítím nenávist, necítím k němu už nic. Je mi volný. Ale odpustit úplně mu nemůžu. Prostě to ve mně je. Opustit dítě je podle mě horší než opustit partnera.

dokáže, ale chce to fakt čas a smíření se situací .

Není tady

#95 15. 10. 2009 11:43

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

Agewo, asi jsem tu jedina divna, ale ja uplne odpustit nedokazu, se situaci jsem uz smirena. Me neopustil manzel, ale jak jsem tu uz psala, opustil me otec, a to az v dospelosti. Odkopl me, nema zajem. Ma novou rodinu. V detstvi jsme spolu vychazeli, i kdyz s nami nezil. Dlouho me to mrzelo, trapila jsem se tim, vycitala jsem to sobe i jemu, jak to dopadlo. Pak mi vychladla hlava a prestala jsem se tim trapit. Ale neodpustim mu nikdy. Pokud ho nekdy na ulici potkam, vyhnu se mu a nebudu s nim mluvit. Jsou proste veci, ktere se nedelaji a nezaslouzi si odpustit. A myslim, ze on ani o to nestoji. Kdyz jsem mu poslala fotky maleho, kdyz se narodil, vubec mi neodepsal...

Není tady

#96 15. 10. 2009 11:59

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Sakuro, odpuštění není samozřejmost,  jen málokdo se takto velkomyslný narodí...
je to x let práce a sebekázně.
nejsi jediná, kdo nevěří, že by někdy mohl odpustit, nebo že ani nechce .. takových lidí a názorů je mraky...
taky jsem nechápala a přesně jako ty jsem chtěla , aby zlo bylo potrestáno. (to zlo, které jsem já nazvala zlem)

Časem možná dojdeš k tomu, že to nejsi ty (ani já, kdokoli), kdo určuje co je zlo a co a jak má být potrestáno. Že na to nemám právo. jakmile začnu soudit, že je se mnou ámen. Znovu se vrátím k tímto k důležitosti odpuštění. K tomuto aktu - PRO SEBE. pro svůj klid a potažmo zdraví.

Mně u sebe vadí negativní myšlenka, proto bych si ji už nepustila do mysli (třeba tu - že si přeju aby byl někdo potrestán, protože mu to patří). Spíš myšlenku přesunu do roviny - vím, že věci se dějí správně a život (osud, bůh, vesmíraná inteligence, Řád,..jakokoli lze nazvat)si všechno srovná sám. A já si budu hledět a hlídat hlavně sebe a to i své myšlenka, natož činy.

teď ještě čtu, že Pan napsala něco podobného, ale nečetla jsem to před tím...
Sakuro Pandora není divná, Pandora se vypracovala o pár kroků dál než druzí. proto je možná trnem v oku.některých. Zkus ji neodsusuzovat, ale popřemýšlet o obsahu příspěvků, alespoň chvíli..smile . Co prodává nevím, ale já jsem ráda za to, že sem DÁVÁ. (to je názor jen za mou osobu!)

Odsoudit či poslat do háje ji můžeš později, ne? big_smile

Upravil(a) Wiki (15. 10. 2009 12:07)

Není tady

#97 15. 10. 2009 12:09

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Jsou proste veci, ktere se nedelaji a nezaslouzi si odpustit. A myslim, ze on ani o to nestoji.
Tady nejde o to, jestli ON o tvé odpuštění stojí nebo ne. Ani se o něm nemusí dozvědět. Odpustit, nebo se s jeho chováním aspoň srovnat bys měla kvůli sobě. Že se něco nedělá je tvůj pohled - možná by ses divila, kdyby ses jednou dozvěděla jeho skutečné důvody...

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#98 15. 10. 2009 12:20

agewa
♥♥♥♥♥♥-

opravdu je zatím hodně práce na sobě. mě nikdy nepřijala moje matka, což bylo hlavně patrné při jejím chování ke mě a k mé sestře, pak mě několik let zneužíval nevlastní děda a nakonec tu byl konec vztahu s ex, který po několika letech manželství začal pít a hrát automaty.
to jsou jen tři lidi, kteří mu hodně ublížili a dneska můžu řict, že jsem jim odpustila . ale je opravdu nutná jakási pokora a pracovat na sobě , s bolestí atd.
tedy pokud nechceš , aby tě to pořád ovlivnovalo, protože ovlivnuje te to hodně a možná i v jiných oblastech, aniž o tom víš.

Není tady

#99 15. 10. 2009 19:47

majkafa
Host

Pandorraa napsal(a):

Holky a napadlo vás vůbec někdy, že boží mlýny melou i vaše vlastní "hříchy"? Tedy že vy teď, kdy se cítíte oklamané, podvedené, zavržené a ublížené, prostě jen dostáváte zpět to, co jste samy kdysi kdesi vyslaly......?
A ty "mlýny" vám to prostě jen přesně takhle "přemlely"?

Ano. Nenapadlo, já to prostě vím. To zlé, co se mi stalo, to byly prostě "jenom" boží mlýny. A tak se snažím žít tak, aby mě musely semlít co nejmíň. Někdy se to nedaří. Ale snažím se.
O to, aby domlely k jiným, se nestarám. Nic mi do toho není. Jsou to BOŽÍ mlýny.

#100 16. 10. 2009 11:16

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

Heleno, vzdyt jsem preci uz napsala, ze jsem se s tou situaci smirila. Vic proto uz udelat nemuzu. Ziju uz svuj zivot, on svuj. Letos mi zemrela maminka, otec nema zajem, beru se tedy jako sirotka. Odpustit mu nikdy ale nebudu schopna, ver mi, ze jeho duvod znam (je to jeho nova zena, ktera ho chtela jen pro sebe) a vubec, i kdyby jeho duvod pro to odkopnout dite byl velice zavazny, to se preci nedela, ne? Vykaslat se na dite. I takovi rodice krom meho otce ale jsou, to vim. Viz vcera nalezena novorozena holcicka u kostela v Praze.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí