6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Sakura napsal(a):
Zuzi, díky. Alespoň ti jsi mě pochopila. e nejsem ádná bezcitná mstitelka.
Nemyslím, e tě tady takhle kdo vidí.
Není tady
Sakura napsal(a):
Pandorro, promiň, ale asi jsi astný člověk a nikdy ti nikdo v ivotě opravdu hodně neublíil. Mně ublíil, a to docela dost a v dost těké chvíli (smrt blízké osoby). Dostala jsem dost afku a s těmi jistými osobami se u nikdy nechci vidět. Jenom čas ukáe, jestli jim dokáu někdy odpustit. Já sama bych jim ale nikdy neublíila či se nehodlám mstít. A myslím, e doufat, e si ty zlé osoby někdy nabijí svojí zlobou a nenávistí čumák není nic trestného. Jen jim přeju, aby si nabily čumec, aby se jim to vrátilo a staly se lepími a přestaly ubliovat okolo.
Sakuro,
ale já přece vůbec neočekávám, e hned pochopí, co jsem vlastně napsala.
Já dokonce neočekávám ani to, e to vůbec někdy pochopí.
A nemá to vůbec nic společného a tvou inteligencí, která můe být klidně mnohem větí ne je ta moje, bez ironie.
Neočekávám nic, jen jsem napsala svůj názor na věc.
Jak ho zpracuje, to je přece na tobě.
Nu a na téhle planetě není nidko, komu by nebylo nějak ublíeno.
Zajímavé je, e právě lidé, kteří dostali od těch ostatních, potamo od ivota "nafackováno" nejvíce, jsou ve velké větině ti nejvyrovnanějí, nejusměvavějí, s největí pokorou v sobě.
Proč tomu tak asi je, co myslí?
Není tady
Sakura napsal(a):
Tercilo, ale já o těch osobách, co mi ublíily, denodenně nepřemýlím. Já si to spí jen myslím, e si tou svou zlobou a chováním jednou čumák nabijí. Neuírám se zlostí a zátí vůči nim. Co si asi Pandorra myslela, e dělám.
Já u se ani nepozastavuji nad tím, e tu kde kdo ví, co já si MYSLÍM. A dokonce to ví i líp ne já.
Nu alespoň neztrácím přehled, kdo je kdo a kdo je kde
Ono je celkem jedno, zda se denodenně uírá a nebo zda čas od času nebo dokonce jen jednou pomyslí na někoho s přáním na odplatu.
Kdy dá do sklenice vody kapku nafty a nebo ji tam vylije dvě deci, výsledek je stejný - bude to hnusný a nebude to k pozření. Klidně si to vyzkouej.
Není tady
Já věřím, e se mi vechno dobrý anebo patný, co v ivotě udělám anebo neudělám.. vrátí třikrát.. a sobecky (anebo nesobecky ? ) to přeji i ostatním ... s tímto vědomím se mi ije tak nějak lehčeji ..
Upravil(a) sedimnakonari (14. 10. 2009 19:17)
Není tady
Teda koukám e můj příběh rozvířil slunou debatu
Za kadý vá názor děkuji. Samozřejmě se nezlobím ikdy s některými příspěvky se třeba neztotoňuji a trochu mě překvapili a zaboleli, ale jak říkám, je to straně čerstvé a podle mého názoru opravdu oklivé a nespravedlivé co mi mana udělal. Třeba časem zase vechno uvidím jinak.
Teď je mi pořád hrozně a pořád si říkám e je to snad jen zlý sen, mana procitne a vrátí se zpět a budeme ít zase jako dřív. Protoe já ho takového opravdu neznám. Nechápu jak se dokáe člověk tak straně druhou osobou změnit!
Není tady
Tercila napsal(a):
Nharte: Vlohy k pokoře neexistují...
No kdy si to myslí, nebudu Ti odporovat.
Nharte: a já bych určitě netvrdila, e někdo není schopen vývoje-
A tohle ale nejsou moje slova. Samozřejmě e kadý je schopen vývoje, ale přesto tvrdím, e něco člověku "dáno" je a něco není. Kdyby to tak nebylo, stáli bychom vichni v jedné lajně. A to tedy zdaleka nestojíme.
Ad vlohy. Tak nekonečná debata vrozené- získané se vede u od antiky a moudřejí jsme v tomto směru jenom lehce. Vlohy- dispozice se teď spí vnímají jako potence, ne jako danosti a to i u takových "jednoduchý" záleitostí jako je třeba hudební sluch. U metakognitivních záleitostí typu pokory, sebereflexe apod. - tam je ke vloze skutečně daleko. A to je debata u hodně vzdálená tématu. Zatím nám nezbývá ne se spolehnout na svůj filosofický či ivotní - zcela subjektivní- postoj.
K tomu, e nestojíme v jedné lince- to je právě ten zakopaný pes:D. Já myslím, e právěe stojíme- jeden vedle druhýho. Moná je na světě pár tisíc lidí, kteří se skutečně kvalitativně vymykají (ve schopnosti myslet např.), ale těch je skutečně maloučko.
Není tady
Kačátko- zkus se zaměřit na ty praktické věci. Rozmyslet si jak bude postupovat.
Není tady
Nharte napsal(a):
K tomu, e nestojíme v jedné lince- to je právě ten zakopaný pes:D. Já myslím, e právěe stojíme- jeden vedle druhýho. Moná je na světě pár tisíc lidí, kteří se skutečně kvalitativně vymykají (ve schopnosti myslet např.), ale těch je skutečně maloučko.
Nharte, já to vidím tak, e na počátku stojíme, akorát e tam někdo jak zajíček ve své jamce trčí u moc dlouho, jiný u se dávno pohnul, dalí se zase pořád vrací na začátek... a tááák
Není tady
Kačátko napsal(a):
Teda koukám e můj příběh rozvířil slunou debatu
Za kadý vá názor děkuji. Samozřejmě se nezlobím ikdy s některými příspěvky se třeba neztotoňuji a trochu mě překvapili a zaboleli, ale jak říkám, je to straně čerstvé a podle mého názoru opravdu oklivé a nespravedlivé co mi mana udělal. Třeba časem zase vechno uvidím jinak.
Teď je mi pořád hrozně a pořád si říkám e je to snad jen zlý sen, mana procitne a vrátí se zpět a budeme ít zase jako dřív. Protoe já ho takového opravdu neznám. Nechápu jak se dokáe člověk tak straně druhou osobou změnit!
Kačátko, moc se mi líbí tvůj klid, se kterým vechny ty názory bere. Já si myslím, e ty se v tom dlouho plácat nebude a potřebný nadhled brzy získá.
Není tady
Sakuro a co jiného jí v takové situaci vlastně zvude? Kdy bude planě bojovat, vyčerpá se a nebude zvládat ivot. Odpustit a jít dál, neznamená mávnout rukou, ale srovnat emoce tak, aby rozum věděl, ajký krok dál podnikne a jaký ne a také jakým způsobem tu kárku dál potáhne.
Můe popudit děti proti manelovi, tomu hnusákovi co jí ublíil a nebo taky můe dětem říct, e si s tátou u nerozumnějí a nebudou spolu a i kdy to bude ted mezi nimi oklivé, stále je, jako svoje děti, mají rádi...
hm sice s kříkem po funuse, ale mazat to u nebudu
Upravil(a) PavlaH (14. 10. 2009 21:57)
Není tady
Nharte: se teď spí vnímají jako potence, ne jako danosti
No, ono je to úplně umák, jak to nazve. Výsledek je tentý.
Není tady
Ani v tomto nemá pravdu. Není to stejné, je to úplně jiný pojem. Ta slovo mají jiný obsah. A i jiný výsledek v praxi. Ale to je skutečně na poměrně podrobnou odbornou debatu mimo téma.
Např. pokud se jako rodič dítěte vztahuje k jeho inteligenci jako k danosti, nebo jako k potenci- můe to mít zásadně jiný výsledek.
Upravil(a) Nharte (14. 10. 2009 23:31)
Není tady
To ano, Nharte, byla by to jistě zajímavá debata.
Není tady
Pandorro, myslí to tedy tak, e je patné přát zlému člověku něco zlého? Přát mu, aby sám poznal zlé (a třeba aby si to zlé způsobil sám sobě)? Jsme sice na tématu o nevěře, ale dám ti jiný příklad. Sedí v soudní síni, o kousek dál sedí v poutech člověk, který brutálně znásilnil a zabil tvoje milované a jediné dítě. Dokáe mu odpustit? Nebude mu přát nic zlého, nebude si pro něho přát odplatu? Nebo pokorně přijme jen trest, který mu udělí soud? Já tedy nevím, ale pocity nenávisti, touhy po pomstě, touhy po tom, aby se člověku, který ublíil, stalo to samé, jsou velice lidské a v prvních okamicích se jim jen těko dá ubránit. Samozřejmě nejlepí je mít chladnou hlavu, ale to přijde a později. Vyléčí to čas, a to podle mě platí i v případě původní tazatelky.
Není tady
Nechápu jak se dokáe člověk tak straně druhou osobou změnit!
Nepochopí nikdy. A nezáleí na tom, jestli spoutěcím momentem změny byla "druhá osoba" nebo něco, o čem se nikdy nedozví. Ta změna tu je a pokud s ním chce i nadále alespoň sluně vycházet, nezbývá, ne ji akceptovat. I kdyby se k vám vrátil, u nikdy to nebude ten samý člověk... ale to nakonec ty taky ne.
Není tady
Sakuro a co jiného jí v takové situaci vlastně zvude? Kdy bude planě bojovat, vyčerpá se a nebude zvládat ivot. Odpustit a jít dál, neznamená mávnout rukou, ale srovnat emoce tak, aby rozum věděl, ajký krok dál podnikne a jaký ne a také jakým způsobem tu kárku dál potáhne.
Můe popudit děti proti manelovi, tomu hnusákovi co jí ublíil a nebo taky můe dětem říct, e si s tátou u nerozumnějí a nebudou spolu a i kdy to bude ted mezi nimi oklivé, stále je, jako svoje děti, mají rádi...
Citát Pavly H.
Mě se to vrací proto, e jsme byli s ex 35 let, vybudovali hlavně mou zásluhou firmu, léta měli velký dluhy a teď ho denně vidím v práci a on si uívá plody mojí dvacetiletý dřiny s mladou milenkou. Firma nás vechny iví,i dětem pomáháme , a protoe nám je u skoro edesát, nemáme kam odejít. Nejhorí je asi to, e jsem relativně stará a neumím znovu začít v jiné práci ani v jiném bytě. Vechno máme provázaný. A kdy se oení, nakonec budou mít nae děti firmu s milenkou a mě milenka vystěhuje. Děkuju za spoustu moudrých a laskavých názorů, opravdu si je budu číst a učit se z nich.
Není tady
Sakura napsal(a):
Pandorro, myslí to tedy tak, e je patné přát zlému člověku něco zlého? Přát mu, aby sám poznal zlé (a třeba aby si to zlé způsobil sám sobě)? Jsme sice na tématu o nevěře, ale dám ti jiný příklad. Sedí v soudní síni, o kousek dál sedí v poutech člověk, který brutálně znásilnil a zabil tvoje milované a jediné dítě. Dokáe mu odpustit? Nebude mu přát nic zlého, nebude si pro něho přát odplatu? Nebo pokorně přijme jen trest, který mu udělí soud? Já tedy nevím, ale pocity nenávisti, touhy po pomstě, touhy po tom, aby se člověku, který ublíil, stalo to samé, jsou velice lidské a v prvních okamicích se jim jen těko dá ubránit. Samozřejmě nejlepí je mít chladnou hlavu, ale to přijde a později. Vyléčí to čas, a to podle mě platí i v případě původní tazatelky.
Takových příkladů, Sakuro, lze vysypat z rukávu stovky... kdy si otevře denní tisk, tak s velkou pravděpodobností bude obsahovat zprávu stejného druhu.
jene... co s tím? i to je ivot ve své brutální podobě..
lidé, kteří nejsou lhostejní se zákonitě ptají Proč a pak větinou začnou hledat smysl toho veho v čem jsme nuceni ít.
Kdy hledá poctivě, tak se ti jistě začne skládat určitý obraz a po čase lze dojít k tomu, e je moné reagovat i jinak.
První názorný příklad pro lidi je moné snadno najít třeba na příkladu notoricky známém- Jeíe Krista nebo Budhy. Kadý jsme si proli fází, kdy se nae mylení omezuje jen na pohled: oko za oko , zub za zub. Pokud ( by jen v mylenkách) uvízne v tomhle vzorci mylení, jsi podílníkem na tom, e roztáčí stále to pomyslné kolo utrpení svou vlastní energií ( nebo i činy) a nelze vystoupit.
Jednou je ublíeno tobě, ty svou nenávistí vrací úder a ten se ti zase vrátí a tak dokola...
Kdy uvízne v tomto vzorci mylení a iví v sobě nenávist, tak se dobrovolně okovy připoutává k osobě, kterou nenávidí a přeje jí netěstí. Dokud to sama nerozetne, tak tě bude ovlivňovat, ty bude jí podřízená ,bude s tebou ít a ovládat tě. Tohle si snad můe přát jen blázen.
Cestu jak z toho ven lze najít, cesta ven existuje... a to předevím skrz poznání vesmírných zákonů , lásky a nadhledu. Jinudy není moná...
Upravil(a) Somaia (15. 10. 2009 8:32)
Sakuro,
vdy ty sis sama v podstatě odpověděla.
Ty zná řeení a e je to těké? Ano, je.
Ví, já jsem typický válečník. A tady se pohybuje dost lidí, které bych mohla "zabít", zadupat, zdepatat, znemonit, psychicky rozloit....
Moná jetě před rokem dvěma bych to s přehledem udělala. Dneska zjjiuji, e mi to nestojí za to. K ničemu mi to není. A pak taky mám vlastních starostí dost, vlastních témat k řeení tolik, e u nemám čas ani chu posuzovat, kdo je zlý a kdo je dobrý člověk. Jen tak, e "vychovám" sama sebe, mohu "vychovávat" a volat k zodpovědnosti i ostatní
A zda je někdo chápavý či natvrdlý, to u příli neřeím Taky mi to nepřísluí soudit, mohu to jen konstatovat.
Pochopitelně jsou stále věci, které mne dovedou nadzvednout ze idle, ale je jich stále míň a míň.
Já jsem toti přesvědčená, e ivot - vesmír - bůh - Franta - nazvi si to, jak chce, vem měří spravedlvě a e vechno se vdy vrátí tam, odkud to bylo vysláno... Není tedy potřeba, abych tomu pomáhala jinak, ne tak, e "srovnám" sma sebe. Protoe to je můj úkol. A pochopitelně s tím mohu pomoci i těm, kteří o moje zkuenosti stojí.
A to taky dělám. To taky stále "prodávám" - ha ha, musím se té blbosti, která tohle vymyslela a pouila smát. A to mohu, je to lepí, ne se po ní ohnat a snait se ji zabít. Ona toti hloupost a závist je nesmrtelná teta a ráda "přeskakuje" z člověka na člověka, tak proč si ji zbytečně k sobě přivolávat
Kadý z nás má navybranou, zda v sobě bude ivit nenávist, zlobu a touhu po pomstě a nebo bude v sobě hledat lásku.
Kadý si můe vybrat, zda ve svém ivotě půjde cestou Strachu a nebo cestou Lásky.
e je sakra těké tu druhou cestu najít a taky z ní nesejít, tak o tom ádná.
Je to těké. Pro mne osobně zatím určitě.
Ale je to podle mne taky jediná cesta k tomu, abychom se tu navzájem nepobili a nevyhubili
Není tady
Sakura napsal(a):
Nharte, má pravdu, ale k té fázi, kdy se ta enská vzpamatuje a jde dál, dojde podle mě a za hodně dlouho po tom, co se to stane. A odpustit mu podle mě nikdy úplně nedokáe. A děti asi taky ne. Mně opustil otec, u je to delí dobu. Necítím nenávist, necítím k němu u nic. Je mi volný. Ale odpustit úplně mu nemůu. Prostě to ve mně je. Opustit dítě je podle mě horí ne opustit partnera.
dokáe, ale chce to fakt čas a smíření se situací .
Není tady
Agewo, asi jsem tu jedina divna, ale ja uplne odpustit nedokazu, se situaci jsem uz smirena. Me neopustil manzel, ale jak jsem tu uz psala, opustil me otec, a to az v dospelosti. Odkopl me, nema zajem. Ma novou rodinu. V detstvi jsme spolu vychazeli, i kdyz s nami nezil. Dlouho me to mrzelo, trapila jsem se tim, vycitala jsem to sobe i jemu, jak to dopadlo. Pak mi vychladla hlava a prestala jsem se tim trapit. Ale neodpustim mu nikdy. Pokud ho nekdy na ulici potkam, vyhnu se mu a nebudu s nim mluvit. Jsou proste veci, ktere se nedelaji a nezaslouzi si odpustit. A myslim, ze on ani o to nestoji. Kdyz jsem mu poslala fotky maleho, kdyz se narodil, vubec mi neodepsal...
Není tady
Sakuro, odputění není samozřejmost, jen málokdo se takto velkomyslný narodí...
je to x let práce a sebekázně.
nejsi jediná, kdo nevěří, e by někdy mohl odpustit, nebo e ani nechce .. takových lidí a názorů je mraky...
taky jsem nechápala a přesně jako ty jsem chtěla , aby zlo bylo potrestáno. (to zlo, které jsem já nazvala zlem)
Časem moná dojde k tomu, e to nejsi ty (ani já, kdokoli), kdo určuje co je zlo a co a jak má být potrestáno. e na to nemám právo. jakmile začnu soudit, e je se mnou ámen. Znovu se vrátím k tímto k důleitosti odputění. K tomuto aktu - PRO SEBE. pro svůj klid a potamo zdraví.
Mně u sebe vadí negativní mylenka, proto bych si ji u nepustila do mysli (třeba tu - e si přeju aby byl někdo potrestán, protoe mu to patří). Spí mylenku přesunu do roviny - vím, e věci se dějí správně a ivot (osud, bůh, vesmíraná inteligence, Řád,..jakokoli lze nazvat)si vechno srovná sám. A já si budu hledět a hlídat hlavně sebe a to i své mylenka, nato činy.
teď jetě čtu, e Pan napsala něco podobného, ale nečetla jsem to před tím...
Sakuro Pandora není divná, Pandora se vypracovala o pár kroků dál ne druzí. proto je moná trnem v oku.některých. Zkus ji neodsusuzovat, ale popřemýlet o obsahu příspěvků, alespoň chvíli.. . Co prodává nevím, ale já jsem ráda za to, e sem DÁVÁ. (to je názor jen za mou osobu!)
Odsoudit či poslat do háje ji můe později, ne?
Upravil(a) Wiki (15. 10. 2009 12:07)
Není tady
Jsou proste veci, ktere se nedelaji a nezaslouzi si odpustit. A myslim, ze on ani o to nestoji.
Tady nejde o to, jestli ON o tvé odputění stojí nebo ne. Ani se o něm nemusí dozvědět. Odpustit, nebo se s jeho chováním aspoň srovnat bys měla kvůli sobě. e se něco nedělá je tvůj pohled - moná by ses divila, kdyby ses jednou dozvěděla jeho skutečné důvody...
Není tady
opravdu je zatím hodně práce na sobě. mě nikdy nepřijala moje matka, co bylo hlavně patrné při jejím chování ke mě a k mé sestře, pak mě několik let zneuíval nevlastní děda a nakonec tu byl konec vztahu s ex, který po několika letech manelství začal pít a hrát automaty.
to jsou jen tři lidi, kteří mu hodně ublíili a dneska můu řict, e jsem jim odpustila . ale je opravdu nutná jakási pokora a pracovat na sobě , s bolestí atd.
tedy pokud nechce , aby tě to pořád ovlivnovalo, protoe ovlivnuje te to hodně a moná i v jiných oblastech, ani o tom ví.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Holky a napadlo vás vůbec někdy, e boí mlýny melou i vae vlastní "hříchy"? Tedy e vy teď, kdy se cítíte oklamané, podvedené, zavrené a ublíené, prostě jen dostáváte zpět to, co jste samy kdysi kdesi vyslaly......?
A ty "mlýny" vám to prostě jen přesně takhle "přemlely"?
Ano. Nenapadlo, já to prostě vím. To zlé, co se mi stalo, to byly prostě "jenom" boí mlýny. A tak se snaím ít tak, aby mě musely semlít co nejmíň. Někdy se to nedaří. Ale snaím se.
O to, aby domlely k jiným, se nestarám. Nic mi do toho není. Jsou to BOÍ mlýny.
Heleno, vzdyt jsem preci uz napsala, ze jsem se s tou situaci smirila. Vic proto uz udelat nemuzu. Ziju uz svuj zivot, on svuj. Letos mi zemrela maminka, otec nema zajem, beru se tedy jako sirotka. Odpustit mu nikdy ale nebudu schopna, ver mi, ze jeho duvod znam (je to jeho nova zena, ktera ho chtela jen pro sebe) a vubec, i kdyby jeho duvod pro to odkopnout dite byl velice zavazny, to se preci nedela, ne? Vykaslat se na dite. I takovi rodice krom meho otce ale jsou, to vim. Viz vcera nalezena novorozena holcicka u kostela v Praze.
Není tady