Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 14. 10. 2009 16:32

Nharte
♥♥♥♥♥♥-

Re: Srovná to život?

Pandorraa napsal(a):

Sakura napsal(a):

Nedavno jsem mela velice spatnou zkusenost s rodinnymi prislusniky. Doufam, ze se jim to jednou vrati. To proveri az zivot, zatim jsme na zacatku...

DOUFÁŠ, že se jim to vrátí?

Nu.... a kola se budou točit dál.....

Ano..taky myslím, že to je podstat kol. Ne vlastní či cizí "chyby", ale mylný přístup k "chybám" obecně. Starozákonní biblická touha po krvi a pomstě a oku za oko.

Fly or Die. Punk je od punkevních jeskyní? smile

Není tady

#27 14. 10. 2009 16:35

Nharte
♥♥♥♥♥♥-

Kačátko napsal(a):

Já se také přidávám Amazonko a doufám že boží mlýny opravdu melou a každý takový kdo ublíží si ten čumák namele! Nechci přát nic zlého,  ale nějakou tu facku životem si opravdu zaslouží!

Taky jsem právě v té době, kdy na tohle čekám že si můj manža namele!

Nechceš a přesto to děláš. Proč děláš něco, co nechceš?

Není tady

#28 14. 10. 2009 16:38

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Amazonka: Možná, že ex závidím, že má svou lásku a já vlaju bezprizorně životem.

Amazonko, neblázni! Ty přece nevlaješ....Ty jsi svobodná! Víš, jakých možností máš? Hodně tummenupp
A jestli můžeš, opravdu dopřej svému ex tu lásku, není přece nic hezčího, než když se sejdou dva lidi, kteří si opravdu rozumí - i Tebe to čeká s někým fantastickým. Vždyť by Tě to stejně netěšilo, kdybys viděla, že se Tvůj bývalý muž trápí.
Soustřeď  se na svoj záliby, na všecko, co je v životě hezké (nezlob se, ale jeden chlap to fakt není) wink
Neber svůj současný stav jako bezprizorní vlání (to by skoro znělo, jako by Ti nějaký chlap měl určovat Tvůj životní směr), ber ho jako svobodu, šanci....

Není tady

#29 14. 10. 2009 16:43

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: u nás v Galaxii :-))
Web

zuzi777a napsal(a):

Ad vytučněné-
Když si zanalyzuješ "křivdu"domněle  spáchanou na tobě jako  nezávislý pozorovatel nepotřebuješ nikomu odpouštět, protože zjistíš, že není co.  Je to někdy ale fest těžké,  oprostit se od té "křivdy". Čím víc dostaneš pod kůži  spravedlivost "božích mlýnů" , tím jednodušeji budeš zpracovávat  křivdičky. Takže klidně můžeš i manželovi  blahosklonně mávat z okna v okamžiku,kdy by ho jiná dáma přetáhla železnou trubkou. Ty víš v tom okamžiku, že  je to tak správně pro TEBE.  stolt

Zuzi - ad vytučněné...ty víš, čemu se tlemím, viď? lol

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!
Svět nekonečných možností - ten tvoří F+F+F+F+F+F {přesně v tomto pořadí}.
http://www.youtube.com/watch?v=uVR-jLWz_7A

Není tady

#30 14. 10. 2009 16:46

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Tercila napsal(a):

Amazonka: Možná, že ex závidím, že má svou lásku a já vlaju bezprizorně životem.

Amazonko, neblázni! Ty přece nevlaješ....Ty jsi svobodná! Víš, jakých možností máš? Hodně tummenupp
A jestli můžeš, opravdu dopřej svému ex tu lásku, není přece nic hezčího, než když se sejdou dva lidi, kteří si opravdu rozumí - i Tebe to čeká s někým fantastickým. Vždyť by Tě to stejně netěšilo, kdybys viděla, že se Tvůj bývalý muž trápí.
Soustřeď  se na svoj záliby, na všecko, co je v životě hezké (nezlob se, ale jeden chlap to fakt není) wink
Neber svůj současný stav jako bezprizorní vlání (to by skoro znělo, jako by Ti nějaký chlap měl určovat Tvůj životní směr), ber ho jako svobodu, šanci....

no - třeba si může myslet, že její muž jde svobdně vstříc těm kolům božího mlýnu wink

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!

Není tady

#31 14. 10. 2009 16:51

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Nharte napsal(a):

Kačátko napsal(a):

Já se také přidávám Amazonko a doufám že boží mlýny opravdu melou a každý takový kdo ublíží si ten čumák namele! Nechci přát nic zlého,  ale nějakou tu facku životem si opravdu zaslouží!

Taky jsem právě v té době, kdy na tohle čekám že si můj manža namele!

Ty boží mlýny jsou ať v takové, či makové podobě - takže slovo doufat je jen SLOVO, ale krásně se za něj chytá, co? wink

Takže Nharte, nedramatizuj slovní spojení od kačátka, někteří vědí a cítí, jak to myslela, jen ty z toho děláš kovbojku.
Každej dostane nějakou tu facku od života - třeba i Nharte právě za tohle, byť to třeba myslela "dobře". Třeba to bude za to poučování tongue

Není tady

#32 14. 10. 2009 16:53

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Mimochodem, tohle slovní spojení by se dalo aplikovat na mnoho věcí....vzpomeňme třeba na chudinky podvedené a v zápětí volnomyšlenkářky, nebo také mnohdy naopak...a že se jich tu vyskytuje cool

Není tady

#33 14. 10. 2009 16:56

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Zklamaná: no - třeba si může myslet, že její muž jde svobdně vstříc těm kolům božího mlýnu wink

big_smile No to rozhodně jde big_smile

Není tady

#34 14. 10. 2009 16:57

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Jo - a dnes jsem slyšela jednu velmi hezkou větu. Jsou v životě situace, kdy skromnost a pokora jsou velmi nelogické. Představte si každý pod tím něco svého...

Není tady

#35 14. 10. 2009 17:07

Nharte
♥♥♥♥♥♥-

Zklamaná, moje otázka je emocionálně neutrální. A je pro Káčátko;). Také věřím, že jde ke zdroji bolesti, který jí může pomoci se s nelehkou situací vyrovnat a to kolo pro sebe už neroztočit- nemusíme všichni dostávat tyčí opakovaně do břicha. Všichni jsme někdy v podobné situaci jako ona byli, nebo v ní budeme. Já jí radím říct si o pomoc a podporu pozitivních a momentálně vnitřně i vnějškově silných lidí kolem sebe- určitě je kolem sebe má, ale je potřeba je vidět. Což přes clonu zalehlých uší od bolesti nelze. Je potřeba snažit se o nadhled, i když zrovna nadávám a kopu jako špaček bez hnízda. Aby mi ty uši totiž nezarostly řípou na věky.

Není tady

#36 14. 10. 2009 17:10

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Zklamaná napsal(a):

zuzi777a napsal(a):

Ad vytučněné-
Když si zanalyzuješ "křivdu"domněle  spáchanou na tobě jako  nezávislý pozorovatel nepotřebuješ nikomu odpouštět, protože zjistíš, že není co.  Je to někdy ale fest těžké,  oprostit se od té "křivdy". Čím víc dostaneš pod kůži  spravedlivost "božích mlýnů" , tím jednodušeji budeš zpracovávat  křivdičky. Takže klidně můžeš i manželovi  blahosklonně mávat z okna v okamžiku,kdy by ho jiná dáma přetáhla železnou trubkou. Ty víš v tom okamžiku, že  je to tak správně pro TEBE.  stolt

Zuzi - ad vytučněné...ty víš, čemu se tlemím, viď? lol

Tuším!  big_smile

Není tady

#37 14. 10. 2009 17:11

Nharte
♥♥♥♥♥♥-

Božímu mlýnu jde v tomto případě vstříc pouze amazonka a je to úplně zbytečné. wink Pokud máte pocit, že skromnost a pokora mohou kdy být nelogické, tak s vámi nesouhlasím. Pouze hloupost je nelogická a slabá. Ne pokora a skromnost. (Tyhle veličiny se nerovnají, alespoň u vnitřně jistého člověka, ne.)

Není tady

#38 14. 10. 2009 17:16

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Mně ta pokora rezonuje se slabostí. Někdy.

Není tady

#39 14. 10. 2009 17:18

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Nharte napsal(a):

Božímu mlýnu jde v tomto případě vstříc pouze amazonka a je to úplně zbytečné. wink Pokud máte pocit, že skromnost a pokora mohou kdy být nelogické, tak s vámi nesouhlasím. Pouze hloupost je nelogická a slabá. Ne pokora a skromnost. (Tyhle veličiny se nerovnají, alespoň u vnitřně jistého člověka, ne.)

Nharte, těžko vysvětlovat někomu, kdo postavil svůj život na logickém myšlení, které zaměňuje se selským rozumem, a pro koho logické, rovná se jediné správné, že věci se mohou mít i jinak - nelogicky a přesto naprosto správně smile

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#40 14. 10. 2009 17:18

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Nharte: Božímu mlýnu jde v tomto případě vstříc pouze amazonka a je to úplně zbytečné. wink

Amazonka se pouze ptala.
Akční byl v jejím případě zřejmě ten manžel.

Není tady

#41 14. 10. 2009 17:33

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

Sakura napsal(a):

Nedavno jsem mela velice spatnou zkusenost s rodinnymi prislusniky. Doufam, ze se jim to jednou vrati. To proveri az zivot, zatim jsme na zacatku...

DOUFÁŠ, že se jim to vrátí?

Nu.... a kola se budou točit dál.....

Co tím přesně myslíš?

Není tady

#42 14. 10. 2009 17:35

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Ale Nharte - co chceš po kačátku, aby v této době  - dosud nevyřešené, měla nadhled? Měla si ho ty po 14-ti dnech? V jakémkoliv problému? Nech ji dejchat a pěkně z hlubka a klidně, at si zanadává, než aby v sobě dusila svůj vztek, zlost (na kohokoliv .- na sebe, na muže, na milenku). Jen ať si pořádně odpustí páru, a klidně s publikem (ostatně - ona to píše jen tady - Babinet je její deníček). Však ona na ten nadhled taky přijde, až se smíří s nastalou situací. Ale dělat ji občasné přednášky "z vyššího levelu", když je jen člověk, je někdy kontraproduktivní. I když nas*rat se je někdy mnohdy osvobozující tongue, dřív upustí páru a zklidní se. Ale chytat ji za slovíčka v době, kdy se to v ní mele paté přes deváté není zrovna ideál. Já si myslím, že si sem přišla vylejt srdíčko, ne aby tu ještě dostávala občas po čuni, že se nechová tak nějak povzneseně. Řeknu to stručně a jasně: Kdyby ji ten její nenas*ral, nemusela by ze sebe tady vypustit ne/přání facek od života.

mmch. nenapsala jsem, že pokora a skromnost jedno jsou - tudíž že se rovnají. Každá je jedna samostaná veličina. A že pro tebe to musí být vždy logické - prosím - ale já píšu, že v životě jsou OBČAS situace, kdy tyto 2 (slovy dvě) veličiny jsou velmi nelogické...no a samozřejmě, že jsem dopsala, ať si pod tím každý představí to něco svého - a nechtěj mi tu tvrdit, že ty...a PANDORA VÍTE, CO JÁ SI ZROVNA V TÉTO VĚCI MYSLÍM wink

Není tady

#43 14. 10. 2009 17:37

Nharte
♥♥♥♥♥♥-

Tercila napsal(a):

Pokora je nádherná vlastnost skutečně silných lidí. Myslím, že takový je archetyp Ježíše. Kdo v něm vidí trpitele- mučedníka, vidí v pokoře slabost. Kdo spasitele, vidí sílu. To je samozřejmě extrémní příklad, spíše metaforický.
Ale ta podstata tam je. Slabí se bojí, že bude pokořen a bude. Silný nebude, taková věc se ho netýká. Funguje to i v docela praktickém, každodenním a obyčejném životě. Ale i v situacích opravdu těžkých a existenciálních. A pomáhá přežití mnohem více než agrese, která je hlavně výrazem bezmocnosti.

Není tady

#44 14. 10. 2009 17:40

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Zklamaná napsal(a):

Jo - a dnes jsem slyšela jednu velmi hezkou větu. Jsou v životě situace, kdy skromnost a pokora jsou velmi nelogické. Představte si každý pod tím něco svého...

Můžu? wink
Já  mám představu jak vyšitou. big_smile Myslím, že by se ti líbila.
Ale tu sem nedám ... vissla
Radši tuhle:
Správně mířená facka na správný ksicht ve správný moment udělá větší službu než desítky nikam nevedoucích složitých rozhovorů..Asi tak.

Přijímám to pokorně a skromně s očekáváním kol božích mlýnů...  Logicky.

Logika a jednoduchost je zásadním atributem veškerých  zdánlivých nepochopitelností. Věci , které se snaží tvářit  složitými, jsou ve skutečnosti naprosto logické a jednoduché.

Není tady

#45 14. 10. 2009 17:40

x62358
Host

Zklamčooo zlatoo, prosím tě Nharte pouze nabídla svůj pohled na věc. Nikomu to nenutí, dokonce ani tobě. Se zklidní né? Ty přeci můžeš nabídnout ten svůj.

#46 14. 10. 2009 17:41

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Nharte:
1. ježíš není téma pro mě, omlouvám se
2. právě proto, co píšeš, nemá smysl někomu říkat o pokoře. Buď ji v sobě člověk má nebo nemá. Určitě mi rozumíš.

Není tady

#47 14. 10. 2009 17:43

Nharte
♥♥♥♥♥♥-

Zklamaná promiň, vaše vyšší a nižší levely mě nezajímají. Žádnou přednášku nedávám. Hovořím ke Kačátku o tom, co "znám" já, třeba ona se mnou nebude mít problém. Třeba mě vezme jako jednoho z diskutéru, kteří ji chtějí podpořit. Proti "zanadávání" v krizi já osobně nic nemám a nikdy jsem neměla.

Není tady

#48 14. 10. 2009 17:43

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Tercila napsal(a):

Nebo se strachem z vlastních činů.  Pokora bývá zaměňována za  spoustu věcí.
Pokorně přijmout jho.... To zní děsně. Pokorně se postavit čelem k problému. To zní pro mě líp.... stolt

Není tady

#49 14. 10. 2009 17:47

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Zuzi: Pokorně přijmout jho.... To zní děsně. Pokorně se postavit čelem k problému. To zní pro mě líp.... :jojo

Přesně tak. Právě v souvislosti např. s náboženstvím vnímám slovo pokora  strašně. Jako ústup od vlastních myšlenek a uvědomovaných potřeb.
Ale budu doufat, že Nharte rozumím, že tu pokoru myslí jinak - řekla bych "životně".

Upravil(a) Tercila (14. 10. 2009 17:48)

Není tady

#50 14. 10. 2009 17:48

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

Tedy já té vaší diskuzi moc nerozumím. Tak když chlap zčistajasna opustí ženu a děti a nechá ji ve štychu a finančních problémech atd., má ženská odpustit tomu chlapovi, mávnout rukou nad svým údělem a jít dál? Brát ten úděl s pokorou? To je to, co chcete říct? Chtěla bych vás vidět v té situaci, opravdu.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí