|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Selima napsal(a):
Ty vieš čítať čínske znaky?
Ako vieš, že tam NIE JE napísané polícia?
Taky jsem přemýšlela nad tím, jak je mariposa dobrá, že umí čínsky. 

majkafa napsal(a):
Selima napsal(a):
Ty vieš čítať čínske znaky?
Ako vieš, že tam NIE JE napísané polícia?
Taky jsem přemýšlela nad tím, jak je mariposa dobrá, že umí čínsky.
No, vzhledem k tomu, že tudlevá psala, že je to zbytečné, páč se lidi mohou domluvit nonverbálně ... 
Ale jinak ty znaky fakt znamenají "policie"
Upravil(a) Míša Kulička (22. 10. 2009 8:23)
Není tady
No vida... Míšo Kulišku : 
Tak jsem nějak podvědomě tušila, že maďaři nám to stěžují jako jediní na světě...
a BINGO!
A tady už je policáj! 

Není tady

Sakura napsal(a):
Pandorro, myslíš to tedy tak, že je špatné přát zlému člověku něco zlého? Přát mu, aby sám poznal zlé (a třeba aby si to zlé způsobil sám sobě)? Jsme sice na tématu o nevěře, ale dám ti jiný příklad. Sedíš v soudní síni, o kousek dál sedí v poutech člověk, který brutálně znásilnil a zabil tvoje milované a jediné dítě. Dokážeš mu odpustit? Nebudeš mu přát nic zlého, nebudeš si pro něho přát odplatu? Nebo pokorně přijmeš jen trest, který mu udělí soud? Já tedy nevím, ale pocity nenávisti, touhy po pomstě, touhy po tom, aby se člověku, který ublížil, stalo to samé, jsou velice lidské a v prvních okamžicích se jim jen těžko dá ubránit. Samozřejmě nejlepší je mít chladnou hlavu, ale to přijde až později. Vyléčí to čas, a to podle mě platí i v případě původní tazatelky.
To, že se ptáš tady a teď, dává tušit, že jsi nejen vnímavá, ale i toužíš přijít na to, proč se věci dějí tak, jak se dějí. Zkus si představit, že stojíš před stěnou, která je z tvrdého materiálu. Máš v ruce pálku a proti té stěně pinkneš míček z gumy (takový ten, co se tisíckrát odrazí, když jej hodíš na zem). Ten míček je karmická událost a ta pálka, co mu dává pohyb, je tvoje přání.. A stane se to, že míček se okamžitě odrazí a práskně tě třebas do nohy. Ty se samozřejmě naštveš a ještě víc práskne do míčku.. Jenže ten se ještě více odrazí a práskne tě tentokrát do hlavy.. To už samozřejmě chytneš nerva a znovu do něj práskneš.. A on se znovu odrazí.. Tak zhruba funguje karma - příčina = následek.
Většina z nás právě pere do toho míčku a schytává rány a vzteká se a znovu ještě víc do toho pere.. Ale jednoho krásného dne se stane to, že budeš už tak omlácená, že ti bude všecko jedno, ten míček místo pálky prostě chytneš, položíš na zem, utahaná si sedneš na zem, koukneš na tu stěnu a uvědomíš si, že veškeré "pálkování" pocházelo od tebe a k tobě se pak vracelo. Že ta stěna je pouze stěna, nic víc, nic míň a že ty jsi hybnou silou jak příčin, tak i následků. Proto se nedoporučuje nikomu přát cokoliv, co bys nepřála sama sobě. To, že nyní máš bolavé srdce, je jasné. To, že bys nejradši někoho přizabila, je též jasné. Ale také to znamená, že bereš pálku s míčkem a začínáš "hru".. Je teď jen na tobě, jak dalece se necháš omlátit a za jak dlouho si uvědomíš, že tam na druhé straně je pouze stěna, která odráží a ty sama sobě jsi tím "nepřítelem"..
K tomu, co popisuješ výše - ano, nyní a teď z tohoto pohledu jde o velmi smutnou, hnusnou a zavrženíhodnou událost. To je pohled tady a teď. Kdybys ale měla možnost vidět prvotní příčiny, proč k tomu došlo, pak přijdeš třebas například na to, že ty jsi v minulém životě zabila jeho, když byl dítě. Nyní se to vrací v této podobě. Nebo jsi udělala něco jiného a strašného, takže nyní zakusíš zase toto. Nebo jsi prostě jen chtěla rychleji dojít k cíli a tak sis to "tam doma" domluvila, že to prožiješ a to dítě, co je zabité, s tím souhlasilo, protože si chtělo rychle také něco odžít. To samé i s tím vrahem a násilníkem. Možností je strašně moc. Pokud se člověk nepohybuje v minulých životech, pak jen zřídkakdy vidí souvislosti.
Že se ti to nelíbí? Že je to kravina? No tak jistě, mi se to též nelíbí. Jenže nezbývá nám, než se s tím naučit pracovat. Až dosáhneme toho "sezení před stěnou smíčkem v ruce", pak pochopíme. Do té doby budeme stále mlátit do míčku a schytávat odrazy.
Vím, že to byl dotaz na Pan a jistě ti to vysvětlila lépe, takže se omlouvám, že jsem s míchal do rozhovoru mezi vámi, jen mne napadlo to zkusit vysvětlit jinak. Tak nějak "hravější" formou.
Není tady
Daí,
tenhle příměr používám taky - pro ty obvzláště zatvrzelé "zadubence" 
A minulé životy do toho ani míchat nemusím, většina z nich už totiž nějakou tou "mrsknutou" mičudou "nafackováno" dostala 
Stačí si přece jen tak zlehounka pinkat o zeď, natož se do toho pořádně opřít, pak ani pálku nepotřebuješ a pokud míč nechytíš...
Nu, každý svého štěstí strůjcem 
Není tady

Wiki napsal(a):
Raději se starat sám o sebe, hlídám své činy, aby mi také nebylo "namleto"
To se mi taky potvrdilo.
Není tady