6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Wiki napsal(a):
Pandorro, odněkud si vzpomínám, e toto - odputění a nespravedlnosti ivota - si Axi uil asi dost. Tipla bych si, e pochopení, porozumění a vyhodnocení nepřilo hned, ale lety...Je poznat, e ví o čem píe. A neokecává.
A ze své zkuenosti zase vím, e co mě zabolí, to je přesný zásah. A přitom nikdo neví, jak mi ten úder můe dát. Zásah je třeba jen náhodný, jak v námořní bitvě. A nevyuít toho, e mi to nabídlo moji slabinu, je doslova hřích. Vrátit ránu jen tak, planně , jen abych někomu "ukázala" (a ve skutečnosti vlastně opravdu ukázala, e trefil), je ztráta času. Ten druhý, ten co mi "úder" dal, ten to toti ani nemusel myslet zle, vůbec mé slabiny ani nezná a mně tím prokázal velkou slubu, a to zdarma.
A nakonec je na nás, chceme-li proít ivot ukřivděného nebo tvůrčího člověka. Litovat se nebo tvořit? Obě - nebo tvůrce? Co nám prostě sedí lépe. Já si vybrala..vdy je to jen na naem rozhodnutí.
Vidím to stejně.
V podstatě je vdy důleitějí přijímač, ne vysílač. Ten můe vysílat sebevětí moudra a rady, ale pokud nemá přijímač potřebné receptory, frekvence a vibrace, stejně vdycky "slyí" - přijímá jen to, na co právě má "vybavení". A jiný přijímač z tého vysílače zachytí zase něco jiného, dalí zase něco jiného..... Vysílač tu není od toho, aby se kadému jednotlivému přijímači přizpůsoboval, ten vysílá to, co ví, umí, zná... A jako je spousta přijímačů, tak je i spousta vysílačů.
Kadý si tedy můe vybrat.
Není nic jednoduího, ne prostě "přeladit"
Kritizovat a nahánět tu vysílač, který nepobírám, mi příjde vysovce neproduktivní a hloupé.
Rozumnějí je podle mne prostě "přeladit" jinam, um zmizí a ozvou se jasná slova.
O to podle mne jde předevím - porozumět.
Měkdy mi to příjde stejně pitomé, jako by se třeba Ital vztekal, e nerozumí ruské stanici, místo toho, aby si přeladil na takovou, kde se mluví italsky. O tom, e mu přece nikdo nebrání, aby se naučil rusky u vůbec nemluvím, to je pro některé "Italy" čisté scifi
Není tady
A prečo by sa milióny Rusov nemohli nauči po taliansky?
Není tady
Selima napsal(a):
A proč by měly?
Umí si například představit, jak se MILIONY Američanů učí slovensky nebo česky?
Nicméně chápu, e touhle absurdní představou trpí hodně "italu, slováků, čechů"....
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Selima napsal(a):
A proč by měly?
Aby byli víckrát člověkem, přeci
Upravil(a) Mía Kulička (19. 10. 2009 21:57)
Není tady
"V podstatě je vdy důleitějí přijímač, ne vysílač. Ten můe vysílat sebevětí moudra a rady, ale pokud nemá přijímač potřebné receptory, frekvence a vibrace, stejně vdycky "slyí" - přijímá jen to, na co právě má "vybavení". A jiný přijímač z tého vysílače zachytí zase něco jiného, dalí zase něco jiného..... Vysílač tu není od toho, aby se kadému jednotlivému přijímači přizpůsoboval, ten vysílá to, co ví, umí, zná... A jako je spousta přijímačů, tak je i spousta vysílačů.
Kadý si tedy můe vybrat.
Kritizovat a nahánět tu vysílač, který nepobírám, mi příjde vysovce neproduktivní a hloupé.
Rozumnějí je podle mne prostě "přeladit" jinam, um zmizí a ozvou se jasná slova.
------------------------------------------------
K tomu me napadlo tohle:
Neni skutecne nic jednodussiho nez preladit vysilac,ale je uz pomerne tezke preladit vysilac ktery preladit nejde.
Stale a stale sumi i kdyz clovek zvolil jinou stanici na jina slova. Clovek by si rad zvolil jina slova,vysilac libovolne podle sebe ale nemuze nebot tamten vysilac se nepta prijimace zda ma,nema,ci muze,nemuze sumet.
Upravil(a) hirondel (19. 10. 2009 22:37)
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Selima napsal(a):
A proč by měly?
Umí si například představit, jak se MILIONY Američanů učí slovensky nebo česky?
Nicméně chápu, e touhle absurdní představou trpí hodně "italu, slováků, čechů"....
To bolo ironické.... Mnohí žudia sú presvedčení, e svet sa bude krúti okolo nich alebo podža nich. Vrátane toho, e sa X miliónov Rusov naučí po taliansky. No ale Rusi si určite myslia niečo iné...
Upravil(a) Selima (19. 10. 2009 23:55)
Není tady
hirondel napsal(a):
"V podstatě je vdy důleitějí přijímač, ne vysílač. Ten můe vysílat sebevětí moudra a rady, ale pokud nemá přijímač potřebné receptory, frekvence a vibrace, stejně vdycky "slyí" - přijímá jen to, na co právě má "vybavení". A jiný přijímač z tého vysílače zachytí zase něco jiného, dalí zase něco jiného..... Vysílač tu není od toho, aby se kadému jednotlivému přijímači přizpůsoboval, ten vysílá to, co ví, umí, zná... A jako je spousta přijímačů, tak je i spousta vysílačů.
Kadý si tedy můe vybrat.
K tomu me napadlo tohle:
Neni skutecne nic jednodussiho nez preladit vysilac,ale je uz pomerne tezke preladit vysilac ktery preladit nejde.
Stale a stale sumi i kdyz clovek zvolil jinou stanici na jina slova. Clovek by si rad zvolil jina slova,vysilac libovolne podle sebe ale nemuze nebot tamten vysilac se nepta prijimace zda ma,nema,ci muze,nemuze sumet.
Je aj technicky jednoduchie nájs si vysielač, ktorý neumí... iste sa také nájdu. Ak vysielač vysiela len sám pre seba, je to tristné, ale ak má X miliónov spokojných prijímačov a len pár sa ofrňuje, tak holt musia sa namáha tie prijímače. Alebo to vzda a by bez vysielana...
Není tady
Selima napsal(a):
hirondel napsal(a):
Kadý si tedy můe vybrat.
K tomu me napadlo tohle:
Stale a stale sumi i kdyz clovek zvolil jinou stanici na jina slova. Clovek by si rad zvolil jina slova,vysilac libovolne podle sebe ale nemuze nebot tamten vysilac se nepta prijimace zda ma,nema,ci muze,nemuze sumet.Je aj technicky jednoduchie nájs si vysielač, ktorý neumí... iste sa také nájdu. Ak vysielač vysiela len sám pre seba, je to tristné, ale ak má X miliónov spokojných prijímačov a len pár sa ofrňuje, tak holt musia sa namáha tie prijímače. Alebo to vzda a by bez vysielana...
Sel, já tvou ironii pochopila
Ale jak vidno, vdycky se nějaký ten hluchý "ital" najde, co nepřipustí, e by potřeboval lékaře a vákonné naslouchátko a bude si pořád mlet svou.
Chudák. Myslí si, e kdy ON slyí jen um, jsou na tom ostatní stejně, jsou hluí jako on
Pořád nic nechápe.
Takovýmhle "italům" nepomůe, ani kdyby se miliony Rusů naučily italsky, viď hirondel
Není tady
Pan moná kdyby se ten "ital" naučil "italsky", to by moná pomohlo víc
U mě ty italky tady omrzeli
Upravil(a) Pisatel (20. 10. 2009 7:55)
Není tady
Selima napsal(a):
Je aj technicky jednoduchie nájs si vysielač, ktorý neumí... iste sa také nájdu. Ak vysielač vysiela len sám pre seba, je to tristné, ale ak má X miliónov spokojných prijímačov a len pár sa ofrňuje, tak holt musia sa namáha tie prijímače. Alebo to vzda a by bez vysielana...
Seli,
mluvis tady o tom,ze to ma radeji clovek vzdat,kdyz jde ten druhy proti jeho volbe (rekneme vuli) ?
Dooobry nazor Seli.
Jsou vysilace-prijimace zive veci Seli?
Není tady
Mám prosbu k místním znalkyním Terryho Pratchetta: Jaká je, prosím, odpověď na základní Otázku o ivotě, smrti a tak vůbec, kterou definoval (asi?) Hlubina vesmíru?
Pak bude mít toti Hirondel konečně vyčerpávající odpověď na vechny svoje otázky. Ahoj, Hirondel, zdravím!
Není tady
Přijímač je duleitějí ne vysílač? Co to je za ptákovinu? V tom případě by se měl vysílač naučit vysílat tak, aby ten přijímač ho chtěl přijímat. Můem tuhle "debi*lní teorii" o přijímačích a vysílačích dotáhnout ad absurdum. Kdy je vysílač zastaralý (dráák z dob komunismu) a bude pořád dokola hrát dechovku a navíc jetě bude přeskakovat jak pokozená vinylová deska a přitom u přijímače mají lepí technologii na přijímaní více vysílačů a přehrávání CD, a hlavně MŮOU SI VYBRAT, co se bude hrát a co se bude poslouchat. Jen ten zastarlý a okoukaný vysílač si bude pořád myslet, e je ten nej a měl by být přijímán...protoe u toho veho straně moc zail, vechno má za sebou a VÍ vechno nejlíp. V nejlepím případě kdy on u dááávno vysílal, ostatní jetě byly v plenkách. Mimochodem, vysílání z drááku nelze spustit v PC online...nemá na to technologii dovysílat bezdrátem apd. Jestlie chce vysílač mít své přijímače, musí změnit program, technologii a předevím by měl vědět, e by se měl svým přijímačům zavděčit, aby ho přijímaly. Takhle mu zbyde jen pár skalních fanouků, co jedou na dráák a silně mi to připomíná První máj v Praze, kdy těch pár skalních fanouků se slavnostně oblékne, vezmou do ruky mávátko (mnozí mají jetě v truhle schován červený pionýrský átek) a vzdávají vysílači hold a pak v cukrárně vzpomínají na zlaté dobré časy
Hir - ivé věci to nejsou, to ví snad i malé dítě..ale kdy u se tu pitvala ta fantasmagorie
Není tady
No já myslím, e vysílač si můe vesele vysílat jak chce. Záleí jen na mě, jestli ten přijímač vypnu. Stačí sáhnout na jeden knoflík ON/OFF a dle mé nálady si zvolím jestli bude ticho nebo si poslechnu něco jiného.
Horí je,kdy někdo neví, kde ON/OFF je a stále je přilepený na vysílači, aby náhodou něco nepropásl. A pak si nemohla zanadávat, co za pitomosti zase vysílají...
Není tady
To tady na Babi se mělo vechno (skoro) jmenovat "Zklamča to srovná"
Jako vdy mimo mísu, e Zklamčo
Není tady
Pandorraa napsal(a):
... A jako je spousta přijímačů, tak je i spousta vysílačů.
Kadý si tedy můe vybrat.
O to podle mne jde předevím - porozumět.(
Zklamaná, proč to nečte celé, ne zareaguje?
Není tady
Přijímač je duleitějí ne vysílač? Co to je za ptákovinu?
Stejná ptákovina, jako v opačném gardu vysílač-přijímač. To je stejná otázka, jako jestli je důleitějí klíč nebo zámek - jedno bez druhýho je celkem na 3,14ču
Není tady
helena napsal(a):
Stejná ptákovina, jako v opačném gardu vysílač-přijímač. To je stejná otázka, jako jestli je důleitějí klíč nebo zámek - jedno bez druhýho je celkem na 3,14ču http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png
Ono to na tu Ludofovo číslo je i kdy má obé, ale do sebe to nepasuje
Není tady
Daphné napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Kadý si tedy můe vybrat.
O to podle mne jde předevím - porozumět.(Zklamaná, proč to nečte celé, ne zareaguje?
To by jí nesmělo někdě něco kloktat
Není tady
Daphné napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Kadý si tedy můe vybrat.
O to podle mne jde předevím - porozumět.(Zklamaná, proč to nečte celé, ne zareaguje?
ale já čtu, neboj se - jen vysílač právě zde je silně uraen, e je naháněn a kritizovan nepobírajícími přijímači. Drahá Daphné - vysílač by byl straně rád, aby se přijímač přeladil. Kdy u vysílač konečně dozná, e kdy u se někdo přeladí, nemusí to být jen na ten původní vysílač? Pořád to tu tlačíte do absurdna. Vykalete se na přijímače a vysílače. Mluv normálně, jak zobák narostl - prostě jsou tací, co Pandoru neerou a i kdyby se rozkrájela, tak ji brát nebudou - já jsem jedna z nich. Stačí? její plácání pro zavděčení o tom, e si někdo můe vybrat - jistě, někdo u si vybral - ale ona to povauje o tuposti toho, kdo si dle svého vybral...no vak on ten dotyčnej na to jednou dojede, a bude se pořád plácat někde v suterénu, dokud opravdu nepřeladí na PANDORU...PAK BY MU MOHLA DÁT SNAD POKOJ Do té doby tu bude pořád jak ten zastaralý vysílač, co dle Selimy přijímají miliony (ha ha..já jich tu napočítala cca 15 přijímačů, co se pokouí být stejnými vysílači.)
Není tady
Daphné napsal(a):
Ahoj, Hirondel, zdravím!
Ahoj Dafi,zdravim!
Není tady
helena napsal(a):
Stejná ptákovina, jako v opačném gardu vysílač-přijímač. To je stejná otázka, jako jestli je důleitějí klíč nebo zámek - jedno bez druhýho je celkem na 3,14ču http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png
Ano, je to stejná ptákovina jako v pačném gardu - jen vysílač si myslí, e je důleitej přijímač. Přijímač to označil za ptákovinu - ale neříká nic o tom, e je důleitějí vysílač, jen říká, e si přijímač můe vybrat svůj vysílač. A kdy u ses zapletla do těch zámků a klíčů...těko bude rvát rezavý dozický klíč do FABkového zámku...tam je to taky na 3,15ču..nemyslí? A těko přeladí FABkový zámek na dozický. Nebylo by lepí, aby si ten dozický klíč nael dozický zámek a necpal se tam, kde nepasuje?
Upravil(a) Zklamaná (20. 10. 2009 11:31)
Není tady
Cauky Zklamco,Ty jsi kus,Ty fotky me polozily.
Srovnavat zivou vec s nezivou ,to jsou me teda veci .
A nejen to.
Není tady
Proč si myslí, e by Pandorra byla straně ráda, kdyby ses přeladila na její frekvenci? Mně to připadá, e s tím má problém spí ty, ne ona.
Není tady
Daphné, Quichotovský boj s větrnými mlýny je vyčerpávající. Čest a tichou vzpomínku jejímu boji....
Není tady
hirondel napsal(a):
Cauky Zklamco,Ty jsi kus,Ty fotky me polozily.
Srovnavat zivou vec s nezivou ,to jsou me teda veci .
A nejen to.
Ahoj Hir, má se?
Tohle to ruzné přirovnávání a pouívání různých ptákovin pro demonstraci je prostě ptákovina. Konkrétního se tu člověk nic nedozví - maximálně nějakou tu fantasmagorii vyčtenou z kníek, co dotyčného zrovínka oslovila a domnívá se, e kdy oslovila jeho, musí nutně oslovit i druhé. A pokud neosloví, je to hlupák a tupec tupý. ÁÁÁmen.
Jdu se rochnit do materialismu.
Není tady