|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Wiki napsal(a):
Pandorro, odněkud si vzpomínám, že toto - odpuštění a nespravedlnosti života - si Axi užil asi dost. Tipla bych si, že pochopení, porozumění a vyhodnocení nepřišlo hned, ale lety...Je poznat, že ví o čem píše. A neokecává.
A ze své zkušenosti zase vím, že co mě zabolí, to je přesný zásah. A přitom nikdo neví, jak mi ten úder může dát. Zásah je třeba jen náhodný, jak v námořní bitvě. A nevyužít toho, že mi to nabídlo moji slabinu, je doslova hřích. Vrátit ránu jen tak, planně , jen abych někomu "ukázala" (a ve skutečnosti vlastně opravdu ukázala, že trefil), je ztráta času. Ten druhý, ten co mi "úder" dal, ten to totiž ani nemusel myslet zle, vůbec mé slabiny ani nezná a mně tím prokázal velkou službu, a to zdarma.
A nakonec je na nás, chceme-li prožít život ukřivděného nebo tvůrčího člověka. Litovat se nebo tvořit? Oběť - nebo tvůrce? Co nám prostě sedí lépe. Já si vybrala..vždyť je to jen na našem rozhodnutí.
Vidím to stejně.
V podstatě je vždy důležitější přijímač, než vysílač. Ten může vysílat sebevětší moudra a rady, ale pokud nemá přijímač potřebné receptory, frekvence a vibrace, stejně vždycky "slyší" - přijímá jen to, na co právě má "vybavení". A jiný přijímač z téhož vysílače zachytí zase něco jiného, další zase něco jiného..... Vysílač tu není od toho, aby se každému jednotlivému přijímači přizpůsoboval, ten vysílá to, co ví, umí, zná... A jako je spousta přijímačů, tak je i spousta vysílačů.
Každý si tedy může vybrat.
Není nic jednoduššího, než prostě "přeladit"
Kritizovat a nahánět tu vysílač, který nepobírám, mi příjde vysovce neproduktivní a hloupé.
Rozumnější je podle mne prostě "přeladit" jinam, šum zmizí a ozvou se jasná slova.
O to podle mne jde především - porozumět.
Měkdy mi to příjde stejně pitomé, jako by se třeba Ital vztekal, že nerozumí ruské stanici, místo toho, aby si přeladil na takovou, kde se mluví italsky. O tom, že mu přece nikdo nebrání, aby se naučil rusky už vůbec nemluvím, to je pro některé "Italy" čisté scifi 
Není tady

A prečo by sa milióny Rusov nemohli naučiť po taliansky?

Není tady
Selima napsal(a):
![]()
A proč by měly?
Umíš si například představit, jak se MILIONY Američanů učí slovensky nebo česky?
Nicméně chápu, že touhle absurdní představou trpí hodně "italu, slováků, čechů"....
Není tady

Pandorraa napsal(a):
Selima napsal(a):
![]()
A proč by měly?
Aby byli víckrát člověkem, přeciž 
Upravil(a) Míša Kulička (19. 10. 2009 21:57)
Není tady
"V podstatě je vždy důležitější přijímač, než vysílač. Ten může vysílat sebevětší moudra a rady, ale pokud nemá přijímač potřebné receptory, frekvence a vibrace, stejně vždycky "slyší" - přijímá jen to, na co právě má "vybavení". A jiný přijímač z téhož vysílače zachytí zase něco jiného, další zase něco jiného..... Vysílač tu není od toho, aby se každému jednotlivému přijímači přizpůsoboval, ten vysílá to, co ví, umí, zná... A jako je spousta přijímačů, tak je i spousta vysílačů.
Kritizovat a nahánět tu vysílač, který nepobírám, mi příjde vysovce neproduktivní a hloupé.
Rozumnější je podle mne prostě "přeladit" jinam, šum zmizí a ozvou se jasná slova.
------------------------------------------------
K tomu me napadlo tohle:
Neni skutecne nic jednodussiho nez preladit vysilac,ale je uz pomerne tezke preladit vysilac ktery preladit nejde. 
Stale a stale sumi i kdyz clovek zvolil jinou stanici na jina slova. Clovek by si rad zvolil jina slova,vysilac libovolne podle sebe ale nemuze nebot tamten vysilac se nepta prijimace zda ma,nema,ci muze,nemuze sumet. 
Upravil(a) hirondel (19. 10. 2009 22:37)
Není tady

Pandorraa napsal(a):
Selima napsal(a):
![]()
A proč by měly?
Umíš si například představit, jak se MILIONY Američanů učí slovensky nebo česky?
Nicméně chápu, že touhle absurdní představou trpí hodně "italu, slováků, čechů"....
To bolo ironické....
Mnohí ľudia sú presvedčení, že svet sa bude krútiť okolo nich alebo podľa nich.
Vrátane toho, že sa X miliónov Rusov naučí po taliansky. No ale Rusi si určite myslia niečo iné... 
Upravil(a) Selima (19. 10. 2009 23:55)
Není tady

hirondel napsal(a):
"V podstatě je vždy důležitější přijímač, než vysílač. Ten může vysílat sebevětší moudra a rady, ale pokud nemá přijímač potřebné receptory, frekvence a vibrace, stejně vždycky "slyší" - přijímá jen to, na co právě má "vybavení". A jiný přijímač z téhož vysílače zachytí zase něco jiného, další zase něco jiného..... Vysílač tu není od toho, aby se každému jednotlivému přijímači přizpůsoboval, ten vysílá to, co ví, umí, zná... A jako je spousta přijímačů, tak je i spousta vysílačů.
K tomu me napadlo tohle:
Neni skutecne nic jednodussiho nez preladit vysilac,ale je uz pomerne tezke preladit vysilac ktery preladit nejde.
Stale a stale sumi i kdyz clovek zvolil jinou stanici na jina slova. Clovek by si rad zvolil jina slova,vysilac libovolne podle sebe ale nemuze nebot tamten vysilac se nepta prijimace zda ma,nema,ci muze,nemuze sumet.
Je aj technicky jednoduchšie nájsť si vysielač, ktorý nešumí...
iste sa také nájdu. Ak vysielač vysiela len sám pre seba, je to tristné, ale ak má X miliónov spokojných prijímačov a len pár sa ofrňuje, tak holt musia sa namáhať tie prijímače. Alebo to vzdať a byť bez vysielana...
Není tady
Selima napsal(a):
hirondel napsal(a):
K tomu me napadlo tohle:
Stale a stale sumi i kdyz clovek zvolil jinou stanici na jina slova. Clovek by si rad zvolil jina slova,vysilac libovolne podle sebe ale nemuze nebot tamten vysilac se nepta prijimace zda ma,nema,ci muze,nemuze sumet.Je aj technicky jednoduchšie nájsť si vysielač, ktorý nešumí...
iste sa také nájdu. Ak vysielač vysiela len sám pre seba, je to tristné, ale ak má X miliónov spokojných prijímačov a len pár sa ofrňuje, tak holt musia sa namáhať tie prijímače. Alebo to vzdať a byť bez vysielana...
Sel, já tvou ironii pochopila 
Ale jak vidno, vždycky se nějaký ten hluchý "ital" najde, co nepřipustí, že by potřeboval lékaře a vákonné naslouchátko a bude si pořád mlet svou.
Chudák. Myslí si, že když ON slyší jen šum, jsou na tom ostatní stejně, jsou hluší jako on 
Pořád nic nechápe.
Takovýmhle "italům" nepomůže, ani kdyby se miliony Rusů naučily italsky, viď hirondel 
Není tady
Pan možná kdyby se ten "ital" naučil "italsky", to by možná pomohlo víc 
Už mě ty italky tady omrzeli 
Upravil(a) Pisatel (20. 10. 2009 7:55)
Není tady
Selima napsal(a):
Je aj technicky jednoduchšie nájsť si vysielač, ktorý nešumí...
Seli,
mluvis tady o tom,ze to ma radeji clovek vzdat,kdyz jde ten druhy proti jeho volbe (rekneme vuli) ? 
Dooobry nazor Seli.
Jsou vysilace-prijimace zive veci Seli?
Není tady
Mám prosbu k místním znalkyním Terryho Pratchetta: Jaká je, prosím, odpověď na základní Otázku o životě, smrti a tak vůbec, kterou definoval (asi?) Hlubina vesmíru?
Pak bude mít totiž Hirondel konečně vyčerpávající odpověď na všechny svoje otázky.
Ahoj, Hirondel, zdravím!
Není tady
Přijímač je duležitější než vysílač? Co to je za ptákovinu? V tom případě by se měl vysílač naučit vysílat tak, aby ten přijímač ho chtěl přijímat. Můžem tuhle "debi*lní teorii" o přijímačích a vysílačích dotáhnout ad absurdum. Když je vysílač zastaralý (dráťák z dob komunismu) a bude pořád dokola hrát dechovku a navíc ještě bude přeskakovat jak poškozená vinylová deska a přitom už přijímače mají lepší technologii na přijímaní více vysílačů a přehrávání CD, a hlavně MŮŽOU SI VYBRAT, co se bude hrát a co se bude poslouchat. Jen ten zastarlý a okoukaný vysílač si bude pořád myslet, že je ten nej a měl by být přijímán...protože už toho všeho strašně moc zažil, všechno má za sebou a VÍ všechno nejlíp. V nejlepším případě když on už dááávno vysílal, ostatní ještě byly v plenkách. Mimochodem, vysílání z dráťáku nelze spustit v PC online...nemá na to technologii dovysílat bezdrátem apd. Jestliže chce vysílač mít své přijímače, musí změnit program, technologii a především by měl vědět, že by se měl svým přijímačům zavděčit, aby ho přijímaly. Takhle mu zbyde jen pár skalních fanoušků, co jedou na dráťák a silně mi to připomíná První máj v Praze, kdy těch pár skalních fanoušků se slavnostně oblékne, vezmou do ruky mávátko (mnozí mají ještě v truhle schován červený pionýrský šátek) a vzdávají vysílači hold a pak v cukrárně vzpomínají na zlaté dobré časy 
Hir - živé věci to nejsou, to ví snad i malé dítě..ale když už se tu pitvala ta fantasmagorie 
Není tady
No já myslím, že vysílač si může vesele vysílat jak chce. Záleží jen na mě, jestli ten přijímač vypnu. Stačí sáhnout na jeden knoflík ON/OFF a dle mé nálady si zvolím jestli bude ticho nebo si poslechnu něco jiného.
Horší je,když někdo neví, kde ON/OFF je a stále je přilepený na vysílači, aby náhodou něco nepropásl. A pak si nemohla zanadávat, co za pitomosti zase vysílají...
Není tady
To tady na Babi se mělo všechno (skoro) jmenovat "Zklamča to srovná" 
Jako vždy mimo mísu, že Zklamčo 
Není tady
Pandorraa napsal(a):
... A jako je spousta přijímačů, tak je i spousta vysílačů.
O to podle mne jde především - porozumět.(
Zklamaná, proč to nečteš celé, než zareaguješ? 
Není tady
Přijímač je duležitější než vysílač? Co to je za ptákovinu?
Stejná ptákovina, jako v opačném gardu vysílač-přijímač. To je stejná otázka, jako jestli je důležitější klíč nebo zámek - jedno bez druhýho je celkem na 3,14ču 
Není tady
helena napsal(a):
Stejná ptákovina, jako v opačném gardu vysílač-přijímač. To je stejná otázka, jako jestli je důležitější klíč nebo zámek - jedno bez druhýho je celkem na 3,14ču http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png
Ono to na tu Ludofovo číslo je i když máš obé, ale do sebe to nepasuje 
Není tady
Daphné napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
O to podle mne jde především - porozumět.(Zklamaná, proč to nečteš celé, než zareaguješ?
To by jí nesmělo někdě něco kloktat 
Není tady
Daphné napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
O to podle mne jde především - porozumět.(Zklamaná, proč to nečteš celé, než zareaguješ?
ale já čtu, neboj se - jen vysílač právě zde je silně uražen, že je naháněn a kritizovan nepobírajícími přijímači. Drahá Daphné - vysílač by byl strašně rád, aby se přijímač přeladil. Kdy už vysílač konečně dozná, že když už se někdo přeladí, nemusí to být jen na ten původní vysílač? Pořád to tu tlačíte do absurdna. Vykašlete se na přijímače a vysílače. Mluv normálně, jak zobák narostl - prostě jsou tací, co Pandoru nežerou a i kdyby se rozkrájela, tak ji brát nebudou - já jsem jedna z nich. Stačí? její plácání pro zavděčení o tom, že si někdo může vybrat - jistě, někdo už si vybral - ale ona to považuje o tuposti toho, kdo si dle svého vybral...no však on ten dotyčnej na to jednou dojede, a bude se pořád plácat někde v suterénu, dokud opravdu nepřeladí na PANDORU...PAK BY MU MOHLA DÁT SNAD POKOJ
Do té doby tu bude pořád jak ten zastaralý vysílač, co dle Selimy přijímají miliony (ha ha..já jich tu napočítala cca 15 přijímačů, co se pokouší být stejnými vysílači.)
Není tady
Daphné napsal(a):
Ahoj, Hirondel, zdravím!
Ahoj Dafi,zdravim! 
Není tady
helena napsal(a):
Stejná ptákovina, jako v opačném gardu vysílač-přijímač. To je stejná otázka, jako jestli je důležitější klíč nebo zámek - jedno bez druhýho je celkem na 3,14ču http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png
Ano, je to stejná ptákovina jako v pačném gardu - jen vysílač si myslí, že je důležitej přijímač. Přijímač to označil za ptákovinu - ale neříká nic o tom, že je důležitější vysílač, jen říká, že si přijímač může vybrat svůj vysílač. A když už ses zapletla do těch zámků a klíčů...těžko budeš rvát rezavý dozický klíč do FABkového zámku...tam je to taky na 3,15ču..nemyslíš? A těžko přeladíš FABkový zámek na dozický. Nebylo by lepší, aby si ten dozický klíč našel dozický zámek a necpal se tam, kde nepasuje?
Upravil(a) Zklamaná (20. 10. 2009 11:31)
Není tady
Cauky Zklamco,Ty jsi kus,Ty fotky me polozily.
Srovnavat zivou vec s nezivou ,to jsou me teda veci . 
A nejen to.
Není tady
Proč si myslíš, že by Pandorra byla strašně ráda, kdyby ses přeladila na její frekvenci? Mně to připadá, že s tím máš problém spíš ty, než ona.
Není tady
Daphné, Quichotovský boj s větrnými mlýny je vyčerpávající. Čest a tichou vzpomínku jejímu boji....
Není tady
hirondel napsal(a):
Cauky Zklamco,Ty jsi kus,Ty fotky me polozily.
![]()
Srovnavat zivou vec s nezivou ,to jsou me teda veci .
A nejen to.
Ahoj Hir, máš se?
Tohle to ruzné přirovnávání a používání různých ptákovin pro demonstraci je prostě ptákovina. Konkrétního se tu člověk nic nedozví - maximálně nějakou tu fantasmagorii vyčtenou z knížek, co dotyčného zrovínka oslovila a domnívá se, že když oslovila jeho, musí nutně oslovit i druhé. A pokud neosloví, je to hlupák a tupec tupý. ÁÁÁmen.
Jdu se rochnit do materialismu.
Není tady