Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#251 19. 10. 2009 17:59

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Re: Srovná to život?

Wiki napsal(a):

Pandorro, odněkud si vzpomínám, že toto - odpuštění a nespravedlnosti života - si Axi užil asi dost. Tipla bych si, že pochopení, porozumění a vyhodnocení nepřišlo hned, ale lety...Je poznat, že ví o čem píše. A neokecává.

A ze své zkušenosti zase vím, že co mě  zabolí,  to je přesný zásah. A přitom nikdo neví, jak mi ten úder  může dát. Zásah je třeba jen náhodný, jak v námořní bitvě. A nevyužít toho, že mi to nabídlo moji slabinu, je doslova hřích. Vrátit ránu jen tak, planně , jen abych někomu "ukázala" (a ve skutečnosti vlastně opravdu ukázala, že trefil),  je ztráta času. Ten druhý, ten co mi "úder" dal, ten to totiž ani nemusel myslet zle, vůbec mé slabiny ani nezná a mně tím prokázal  velkou službu, a to zdarma.

A nakonec je na nás, chceme-li prožít život ukřivděného nebo tvůrčího člověka. Litovat se nebo tvořit? Obě - nebo tvůrce? Co nám prostě sedí lépe. Já si vybrala..vždy je to jen na našem rozhodnutí.

Vidím to stejně.
V podstatě je vždy důležitější přijímač, než vysílač. Ten může vysílat sebevětší moudra a rady, ale pokud nemá přijímač potřebné receptory, frekvence a vibrace, stejně vždycky "slyší" - přijímá jen to, na co právě má "vybavení". A jiný přijímač z téhož vysílače zachytí zase něco jiného, další zase něco jiného..... Vysílač tu není od toho, aby se každému jednotlivému přijímači přizpůsoboval, ten vysílá to, co ví, umí, zná... A jako je spousta přijímačů, tak je i spousta vysílačů.
Každý si tedy může vybrat.
Není nic jednoduššího, než prostě "přeladit"
Kritizovat a nahánět tu vysílač, který nepobírám, mi příjde vysovce neproduktivní a hloupé.
Rozumnější je podle mne prostě "přeladit" jinam, šum zmizí a ozvou se jasná slova.
O to podle mne jde především - porozumět.

Měkdy mi to příjde stejně pitomé, jako by se třeba Ital vztekal, že nerozumí ruské stanici, místo toho, aby si přeladil na takovou, kde se mluví italsky. O tom, že mu přece nikdo nebrání, aby se naučil rusky už vůbec nemluvím, to je pro některé "Italy" čisté scifi sad

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#252 19. 10. 2009 19:37

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

A prečo by sa milióny Rusov nemohli nauči po taliansky? big_smile vissla

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#253 19. 10. 2009 20:00

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Selima napsal(a):

A proč by měly?
Umíš si například představit, jak se MILIONY Američanů učí slovensky nebo česky?

Nicméně chápu, že touhle absurdní představou trpí hodně "italu, slováků, čechů"....

Není tady

#254 19. 10. 2009 21:54

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Pandorraa napsal(a):

Selima napsal(a):

A proč by měly?

Aby byli víckrát člověkem, přeciž lol

Upravil(a) Míša Kulička (19. 10. 2009 21:57)

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#255 19. 10. 2009 22:36

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

"V podstatě je vždy důležitější přijímač, než vysílač. Ten může vysílat sebevětší moudra a rady, ale pokud nemá přijímač potřebné receptory, frekvence a vibrace, stejně vždycky "slyší" - přijímá jen to, na co právě má "vybavení". A jiný přijímač z téhož vysílače zachytí zase něco jiného, další zase něco jiného..... Vysílač tu není od toho, aby se každému jednotlivému přijímači přizpůsoboval, ten vysílá to, co ví, umí, zná... A jako je spousta přijímačů, tak je i spousta vysílačů.
Kritizovat a nahánět tu vysílač, který nepobírám, mi příjde vysovce neproduktivní a hloupé.
Rozumnější je podle mne prostě "přeladit" jinam, šum zmizí a ozvou se jasná slova.
------------------------------------------------

K tomu me napadlo tohle:   
  Neni skutecne nic jednodussiho nez preladit vysilac,ale je uz pomerne tezke preladit vysilac ktery preladit nejde. big_smile
Stale a stale sumi i kdyz clovek zvolil jinou stanici na jina slova.  Clovek by si rad zvolil jina slova,vysilac libovolne podle sebe ale nemuze nebot tamten vysilac se nepta prijimace zda ma,nema,ci muze,nemuze sumet.  smile

Upravil(a) hirondel (19. 10. 2009 22:37)

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#256 19. 10. 2009 23:51

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Pandorraa napsal(a):

Selima napsal(a):

A proč by měly?
Umíš si například představit, jak se MILIONY Američanů učí slovensky nebo česky?

Nicméně chápu, že touhle absurdní představou trpí hodně "italu, slováků, čechů"....

To bolo ironické.... wink Mnohí žudia sú presvedčení, že svet sa bude krúti okolo nich alebo podža nich. stolt Vrátane toho, že sa X miliónov Rusov naučí po taliansky. No ale Rusi si určite myslia niečo iné... big_smile

Upravil(a) Selima (19. 10. 2009 23:55)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#257 19. 10. 2009 23:54

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

hirondel napsal(a):

"V podstatě je vždy důležitější přijímač, než vysílač. Ten může vysílat sebevětší moudra a rady, ale pokud nemá přijímač potřebné receptory, frekvence a vibrace, stejně vždycky "slyší" - přijímá jen to, na co právě má "vybavení". A jiný přijímač z téhož vysílače zachytí zase něco jiného, další zase něco jiného..... Vysílač tu není od toho, aby se každému jednotlivému přijímači přizpůsoboval, ten vysílá to, co ví, umí, zná... A jako je spousta přijímačů, tak je i spousta vysílačů.

K tomu me napadlo tohle:   
  Neni skutecne nic jednodussiho nez preladit vysilac,ale je uz pomerne tezke preladit vysilac ktery preladit nejde. big_smile
Stale a stale sumi i kdyz clovek zvolil jinou stanici na jina slova.  Clovek by si rad zvolil jina slova,vysilac libovolne podle sebe ale nemuze nebot tamten vysilac se nepta prijimace zda ma,nema,ci muze,nemuze sumet.  smile

Je aj technicky jednoduchšie nájs si vysielač, ktorý nešumí... wink iste sa také nájdu. Ak vysielač vysiela len sám pre seba, je to tristné, ale ak má X miliónov spokojných prijímačov a len pár sa ofrňuje, tak holt musia sa namáha tie prijímače. Alebo to vzda a by bez vysielana...

Brita

Není tady

#258 20. 10. 2009 7:39

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Selima napsal(a):

hirondel napsal(a):

K tomu me napadlo tohle:   

Je aj technicky jednoduchšie nájs si vysielač, ktorý nešumí... wink iste sa také nájdu. Ak vysielač vysiela len sám pre seba, je to tristné, ale ak má X miliónov spokojných prijímačov a len pár sa ofrňuje, tak holt musia sa namáha tie prijímače. Alebo to vzda a by bez vysielana...

Sel, já tvou ironii pochopila par
Ale jak vidno, vždycky se nějaký ten hluchý "ital" najde, co nepřipustí, že by potřeboval lékaře a vákonné naslouchátko a bude si pořád mlet svou.
Chudák. Myslí si, že když ON slyší jen šum, jsou na tom ostatní stejně, jsou hluší jako on stolt
Pořád nic nechápe.
Takovýmhle "italům" nepomůže, ani kdyby se miliony Rusů naučily italsky, viď hirondel wink

Není tady

#259 20. 10. 2009 7:54

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Pan možná kdyby se ten "ital" naučil "italsky", to by možná pomohlo víc smile
Už mě ty italky tady omrzeli sad

Upravil(a) Pisatel (20. 10. 2009 7:55)

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#260 20. 10. 2009 9:22

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

Seli,
mluvis tady o tom,ze to ma radeji clovek vzdat,kdyz jde ten druhy proti jeho volbe (rekneme vuli) ?  lol
Dooobry nazor Seli.  vissla 

Jsou vysilace-prijimace zive veci Seli?

Není tady

#261 20. 10. 2009 10:51

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

Mám prosbu k místním znalkyním Terryho Pratchetta: Jaká je, prosím, odpověď na základní Otázku o životě, smrti a tak vůbec, kterou definoval (asi?) Hlubina vesmíru?
Pak bude mít totiž Hirondel konečně vyčerpávající odpověď na všechny svoje otázky.  smile Ahoj, Hirondel, zdravím!

Není tady

#262 20. 10. 2009 10:57

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: u nás v Galaxii :-))
Web

Přijímač je duležitější než vysílač? Co to je za ptákovinu? V tom případě by se měl vysílač naučit vysílat tak, aby ten přijímač ho chtěl přijímat. Můžem tuhle "debi*lní teorii" o přijímačích a vysílačích dotáhnout ad absurdum. Když je vysílač zastaralý (dráák z dob komunismu) a bude pořád dokola hrát dechovku a navíc ještě bude přeskakovat jak poškozená vinylová deska a přitom už přijímače mají lepší technologii na přijímaní více vysílačů a přehrávání CD, a hlavně MَOU SI VYBRAT, co se bude hrát a co se bude poslouchat. Jen ten zastarlý a okoukaný vysílač si bude pořád myslet, že je ten nej a měl by být přijímán...protože už toho všeho strašně moc zažil, všechno má za sebou a VÍ všechno nejlíp. V nejlepším případě když on už dááávno vysílal, ostatní ještě byly v plenkách. Mimochodem, vysílání z drááku nelze spustit v PC online...nemá na to technologii dovysílat bezdrátem apd. Jestliže chce vysílač mít své přijímače, musí změnit program, technologii a především by měl vědět, že by se měl svým přijímačům zavděčit, aby ho přijímaly. Takhle mu zbyde jen pár skalních fanoušků, co jedou na dráák a silně mi to připomíná První máj v Praze, kdy těch pár skalních fanoušků se slavnostně oblékne, vezmou do ruky mávátko (mnozí mají ještě v truhle schován červený pionýrský šátek) a vzdávají vysílači hold a pak v cukrárně vzpomínají na zlaté dobré časy cool

http://photos03.allegroimg.pl/photos/oryginal/788/47/13/788471345
http://photos03.allegroimg.pl/photos/oryginal/788/47/13/788471345_1

Hir - živé věci to nejsou, to ví snad i malé dítě..ale když už se tu pitvala ta fantasmagorie lol

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!
Svět nekonečných možností - ten tvoří F+F+F+F+F+F {přesně v tomto pořadí}.
http://www.youtube.com/watch?v=uVR-jLWz_7A

Není tady

#263 20. 10. 2009 11:00

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

No já myslím, že vysílač si může vesele vysílat jak chce. Záleží jen na mě, jestli ten přijímač vypnu. Stačí sáhnout na jeden knoflík ON/OFF a dle mé nálady si zvolím jestli bude ticho nebo si poslechnu něco jiného.
Horší je,když někdo neví, kde ON/OFF je a stále je přilepený na vysílači, aby náhodou něco nepropásl. A pak si nemohla zanadávat, co za pitomosti zase vysílají...

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#264 20. 10. 2009 11:03

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

To tady na Babi se mělo všechno (skoro) jmenovat "Zklamča to srovná" lol
Jako vždy mimo mísu, že Zklamčo lol

Není tady

#265 20. 10. 2009 11:07

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

... A jako je spousta přijímačů, tak je i spousta vysílačů.
O to podle mne jde především - porozumět.(

Zklamaná, proč to nečteš celé, než zareaguješ? smile

Není tady

#266 20. 10. 2009 11:08

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Přijímač je duležitější než vysílač? Co to je za ptákovinu?
Stejná ptákovina, jako v opačném gardu vysílač-přijímač. To je stejná otázka, jako jestli je důležitější klíč nebo zámek - jedno bez druhýho je celkem na 3,14ču http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#267 20. 10. 2009 11:13

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

Stejná ptákovina, jako v opačném gardu vysílač-přijímač. To je stejná otázka, jako jestli je důležitější klíč nebo zámek - jedno bez druhýho je celkem na 3,14ču http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png

Ono to na tu Ludofovo číslo je i když mᚠobé, ale do sebe to nepasuje reta

Není tady

#268 20. 10. 2009 11:14

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Daphné napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

To by jí nesmělo někdě něco kloktat lol

Není tady

#269 20. 10. 2009 11:18

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Daphné napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

ale já čtu, neboj se - jen vysílač právě zde je silně uražen, že je naháněn a kritizovan nepobírajícími přijímači.  Drahá Daphné - vysílač by byl strašně rád, aby se přijímač přeladil. Kdy už vysílač konečně dozná, že když už se někdo přeladí, nemusí to být jen na ten původní vysílač? Pořád to tu tlačíte do absurdna. Vykašlete se na přijímače a vysílače. Mluv normálně, jak zobák narostl - prostě jsou tací, co Pandoru nežerou a i kdyby se rozkrájela, tak ji brát nebudou - já jsem jedna z nich. Stačí? její plácání pro zavděčení o tom, že si někdo může vybrat - jistě, někdo už si vybral - ale ona to považuje o tuposti toho, kdo si dle svého vybral...no však on ten dotyčnej na to jednou dojede, a bude se pořád plácat někde v suterénu, dokud opravdu nepřeladí na PANDORU...PAK BY MU MOHLA DÁT SNAD POKOJ lol Do té doby tu bude pořád jak ten zastaralý vysílač, co dle  Selimy přijímají miliony (ha ha..já jich tu napočítala cca 15 přijímačů, co se pokouší být stejnými vysílači.)

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!

Není tady

#270 20. 10. 2009 11:25

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Daphné napsal(a):

Ahoj, Hirondel, zdravím!

Ahoj Dafi,zdravim!  smile

Není tady

#271 20. 10. 2009 11:27

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

helena napsal(a):

Ano, je to stejná ptákovina jako v pačném gardu - jen vysílač si myslí, že je důležitej přijímač. Přijímač to označil za ptákovinu - ale neříká nic o tom, že je důležitější vysílač, jen říká, že si přijímač může vybrat svůj vysílač. A když už ses zapletla do těch zámků a klíčů...těžko budeš rvát rezavý dozický klíč do FABkového zámku...tam je to taky na 3,15ču..nemyslíš? A těžko přeladíš FABkový zámek na dozický. Nebylo by lepší, aby si ten dozický klíč našel dozický zámek a necpal se tam, kde nepasuje?

Upravil(a) Zklamaná (20. 10. 2009 11:31)

Není tady

#272 20. 10. 2009 11:28

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Cauky Zklamco,Ty jsi kus,Ty fotky me polozily.  lol 

Srovnavat zivou vec s nezivou ,to jsou me teda veci .  smile

A nejen to.

Není tady

#273 20. 10. 2009 11:33

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

Proč si myslíš, že by Pandorra byla strašně ráda, kdyby ses přeladila na její frekvenci? Mně to připadá, že s tím mᚠproblém spíš ty, než ona.

Není tady

#274 20. 10. 2009 11:39

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Daphné, Quichotovský boj s větrnými mlýny je vyčerpávající. Čest a tichou vzpomínku jejímu boji....

Není tady

#275 20. 10. 2009 11:40

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

hirondel napsal(a):

Cauky Zklamco,Ty jsi kus,Ty fotky me polozily.  lol 

Srovnavat zivou vec s nezivou ,to jsou me teda veci .  smile

A nejen to.

Ahoj Hir, mᚠse?

Tohle to ruzné přirovnávání a používání různých ptákovin pro demonstraci je prostě ptákovina. Konkrétního se tu člověk nic nedozví - maximálně nějakou tu fantasmagorii vyčtenou z knížek, co dotyčného zrovínka oslovila a domnívá se, že když oslovila jeho, musí nutně oslovit i druhé. A pokud neosloví, je to hlupák a tupec tupý. ÁÁÁmen.
Jdu se rochnit do materialismu.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí