Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#226 18. 10. 2009 21:51

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Srovná to život?

zuzi777a napsal(a):

Myslím, že ti tentokrát rozumím.  stolt

smile  wink

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#227 18. 10. 2009 22:02

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

zuzi777a napsal(a):

Jen počkej až sem Zklamča vletí! Ta ti to vytmaví mistře Yodo! big_smile
A KDO jsem ještě  já?   Už jsi na to kápnul?  cool

big_smile jestli kvůlivá tomu  zklamča vyletí, bude to čistě a jen její proublem. Mikeš se může v klidu řehtat před klem, nikoli jako mikeš ale jako kůň wink

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#228 18. 10. 2009 22:10

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Mikeš napsal(a):

majkafa napsal(a):

Ty stále nevíš, co my ženy dokážeme. Když chceme. big_smile

Pravda big_smile O své ženě jsem si taky svého času myslel, že nemá ani tuchy o tom, co je to e-mail... big_smile

Tak je to jasný- je to ona!!!!   cool Všichni ty zdvojenci a ztrojenci......  vissla vissla

Není tady

#229 18. 10. 2009 22:16

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

zuzi777a napsal(a):

Mikeš napsal(a):

Pravda big_smile O své ženě jsem si taky svého času myslel, že nemá ani tuchy o tom, co je to e-mail... big_smile

Tak je to jasný- je to ona!!!! cool Všichni ty zdvojenci a ztrojenci......  vissla vissla

Tak hele, moje žena není žádná rozhoďnožka, aby bylo jasno big_smile big_smile big_smile
A nebo je a já to nevím? lol lol lol

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#230 18. 10. 2009 23:59

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Web

Pandorraa napsal(a):

Víš, já jsem typický válečník. A tady se pohybuje dost lidí, které bych mohla "zabít", zadupat, zdepatat, znemožnit, psychicky rozložit....
Možná ještě před rokem dvěma bych to s přehledem udělala.

va va va sem si všimnul že mě poslední dobou nějak šetříš........ va va va tongue

Psychiatři říkají, že každá čtvrtá osoba má nějakou mentální poruchu, pokud jste se třemi přáteli a nepozorujete nic zvláštního, pak ten blbec jste Vy.

Není tady

#231 19. 10. 2009 0:24

sisina
♥♥♥♥---

agewa napsal(a):

sisina napsal(a):

majkafa napsal(a):

sisino, já ten pocit znám.

Před chvílí jsem si přečetla své včerejší příspěvky a je mě z toho velmi teskno.Vše jsem si tak nechtěně připomněla.Jsem smutná a začínám se litovat.Tyto stavy nesnáším.Ani nevím, co mě včera tak vyprovokovalo, že jsem to vše napsala.Ale nic na tom nemění, že je to pravda.A ještě mám jednu věc, kterou nevím jak si mám odpustit sama sobě. Chtěla jsem jako malá otce zabít. Přemýšlela jsem o tom, jak ho píchnu nožem, když bude spát. ˇCekala jsem za to pochvalu, že se nám všem uleví a ještě budu pochválena.Velké štěstí je, že jsem to neudělala nebo se o to alespoŇ nepokusila. V tu dobu jsem myslela, že je to jedinné východisko jak z toho pekla ven. Myslela jsem, že je to na mě, nenapadlo mě, že to musí řešit mamka.Jen shoda okolností mě v tomto plánovaném činu zabránila.Bylo mě 10let a byla jsem dohnána vlastními rodiči k takovému uvažování.Nyní jako dospělá si uvědomuji, jaký život by mě teprve po tom čekal.NO hrůza domyslet.Jak odpustit něco takového? Kdybych měla čas a větší odvahu a to si myslím, že časem by to přišlo, tak jak bych si mohla odpustit takový čin?Když Vás dospělý dotlačí do takových myšlenek, zaslouží si odpuštění? Copak 10ti letá holčička má takhle uvažovat?Kdo za to může?A ta holčička jsem já,byla jsem to já a moje myšlenky.A věřím tomu, že kdyby se měl vrátit čas, tak bych se radši nechtěla narodit.Neodpustím.

mamince jsi odpustila?

Mamka byla oběť stejná jako my, ale přece dospělá.Řešila tuto situaci na můj vkus sice dlouho, ale nakonec ji vyřešila jak nejlépe uměla, aby to bylo pro nás děti lepší. Byla na to sama a nikdo ji nechtěl pomoci.Nakonec to dokázala a utekli jsme.Také nebylo dřív tak jednoduché sehnat někde bydlení s více dětma a utahnout to z jednoho platu,nebyly žádné útulky a nadace,charity.Několikrát jsme volali i VB a ti někdy ani nepřijeli..Nechápala jsem hlavně v pubertě, proč takhle dlouho čekala, než začala řešit..Byl v tom obyčejný, všude přítomný strach.Otec ji vyhrožoval zabitím, když ho opustí,a docela jsem i já těmto výhrůžkám věřila.Dokonce se zdálo několikrát, že se mu to i podařilo ji zabít, toho jsem byla svědkem vícekrát.Dnes už jsou jiné možnosti u domácího násilí. Odpouštěla jsem jí to dlouho, ale odpustila.Neměla to vůbec jednoduché.

Není tady

#232 19. 10. 2009 6:35

helena
♥♥♥♥♥♥♥

ze lze odpustit atd., ale asi nechapou, co to je byt odkopnuta ci ublizena rodicem, ktery kdyby fungoval normalne, svoje dite by miloval a kdyby mohl, dychal pro nej…
Sakuro, právě, že chápou - nebo spíš velmi dobře vědí a znají, víš. Moc nerada bych, aby to vyznělo jako "trumfování", kdo je na tom hůř... http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png ale myslím, že jako dítě, kterému ublížili oba rodiče vlastní a oba nevlastní, každý svým specifickým způsobem a na které se vykašlali dávno před dosažením mojí dospělosti si troufám tvrdit, že o tom něco málo vím... včetně toho ne/odpuštění a ne/zapomínání...
jake muze mit muj otec dobre duvody k opusteni sveho ditete a naprosty nezajem vuci nemu??? Jinak ja ty duvody znam moc dobre, o to vic to boli...
Počkej - cituješ nepřesně. Já nepsala "dobré" důvody - jenom "důvody, což je zatracený rozdíl. A i když je znáš a nelíbí se ti, neznamená to, že pro něj "dobré" nebyly...

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#233 19. 10. 2009 8:56

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

majkafa napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

majkafa napsal(a):

Jen - přemýšlím nad tím, co to je, co nás nutí někdy (často) dělat zlé činy. I když apriori víme, že co děláme, dobré není.
Nezdravé ego? Nebo co to je? chjo. Někdy je život dost těžký.

Majko, já si myslím, že jsou to zkušenosti, které nás už v dětství naučí se bát.....
Nejčastěji posměchu, nepřijetí, odmítnutí......

Jo, tak o tomhle bych něco věděla. Něco dost. A nejen z dětství.

Ale asi mě to neomlouvá, viď? smile

Majko, vidím to stejně jako Axi: ty se nemáš komu za co omlouvat. Jdeš životem tak, jak nejlépe momentálně umíš. To skutečně není o omluvě, ale o pochopení.
Když člověk pochopí, umí zas o kousek líp, než dosud uměl wink

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#234 19. 10. 2009 9:04

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Pochopiť je pre mňa dôležité... aj pre to odpustenie. Ale možno odpustiť bez pochopenia je už vyšší "level", pre mňa momentálne asi ešte nedostupný. Problém je, že moja schopnosť pochopiť sa vyvíja, plus nemám vždy dostatok informácií, viazne komunikácia... hmm

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#235 19. 10. 2009 9:14

amazonka2008
♥♥-----

Mám známou, která opustila svoje dvouleté dítě. Prostě se odstěhovala a nechala ho manželovi a babičce.Táta byl tirák, tak ho babička sebou brala do práce. Vyrostl na vrátnici a v prádelně nemocnice, kde babička dělala.Potom měla máma chvíli hodně peněz a tím syna v pubertě uplácela. Syn se dostal do problémů, řešil to drogama a máma v tu ránu zase zmizela. Nezajímal ji. Dneska už je syn ženatý, dostal se z toho, má vlastního chlapečka a máma- babička zase vysvětluje, proč nemá na vnoučka čas. Přitom dřív dělala sanitárku a teď je v důchodu, takže žádná časově náročná činnost. Ale neznám ve svém okolí nikoho, kdo by byl se sebou spokojenější a šťastnější, než je tahle vykutálená máma babička. A syn? Ten se k tomu občas vrací,vyčítá, ale o svou mámu pořád velmi stojí.

Není tady

#236 19. 10. 2009 9:45

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Jeňýk napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Víš, já jsem typický válečník. A tady se pohybuje dost lidí, které bych mohla "zabít", zadupat, zdepatat, znemožnit, psychicky rozložit....
Možná ještě před rokem dvěma bych to s přehledem udělala.

va va va sem si všimnul že mě poslední dobou nějak šetříš........ va va va tongue

Ber to tak, že jezevec má pro tebe slabost wink

Není tady

#237 19. 10. 2009 9:59

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

amazonka2008 napsal(a):

Mám známou, která opustila svoje dvouleté dítě. Prostě se odstěhovala a nechala ho manželovi a babičce.Táta byl tirák, tak ho babička sebou brala do práce. Vyrostl na vrátnici a v prádelně nemocnice, kde babička dělala.Potom měla máma chvíli hodně peněz a tím syna v pubertě uplácela. Syn se dostal do problémů, řešil to drogama a máma v tu ránu zase zmizela. Nezajímal ji. Dneska už je syn ženatý, dostal se z toho, má vlastního chlapečka a máma- babička zase vysvětluje, proč nemá na vnoučka čas. Přitom dřív dělala sanitárku a teď je v důchodu, takže žádná časově náročná činnost. Ale neznám ve svém okolí nikoho, kdo by byl se sebou spokojenější a šťastnější, než je tahle vykutálená máma babička. A syn? Ten se k tomu občas vrací,vyčítá, ale o svou mámu pořád velmi stojí.

To je asi prirodzené, mama je mama, aj keď je to usch a kašle na dieťa. Ja naopak bohužiaľ pozorujem, že čím horšie sa matka k dieťaťu(deťom) psráv,a tm viac o jej lásku stoja a tým viac ju milujú. A často naopak matky zametajúce deťom cestičky, ktoré by za ne aj dýchali, sa nedočkajú nieže vďačnosti(ktorú hádam ani nečakajú), ale ani ohľadov.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#238 19. 10. 2009 12:27

majkafa
Host

Pandorraa napsal(a):

majkafa napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Majko, já si myslím, že jsou to zkušenosti, které nás už v dětství naučí se bát.....
Nejčastěji posměchu, nepřijetí, odmítnutí......

Jo, tak o tomhle bych něco věděla. Něco dost. A nejen z dětství.

Ale asi mě to neomlouvá, viď? smile

Majko, vidím to stejně jako Axi: ty se nemáš komu za co omlouvat. Jdeš životem tak, jak nejlépe momentálně umíš. To skutečně není o omluvě, ale o pochopení.
Když člověk pochopí, umí zas o kousek líp, než dosud uměl wink

Myslím to jinak. Že mě neomlouvají ostatní a dočkám se opět posměchu, nepřijetí, odmítnutí, ... A když ho neustojím, opět dělám zlé činy a okolí mě opět odmítne, ... protože já jsem nepochopila, proč mě nepřijali, odmítli, proč se mi posmívají.
Nemám na mysli, že se mám omlouvat já (případně). Ale že mě neomluví okolí, protože netuší, má své starosti, ...
A jsem v začarovaném kruhu. A nikdo jiný než já mě z něj prostě "nevytáhne".

Snad to není příliš zmatené, co jsem chtěla říct.

#239 19. 10. 2009 13:05

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Majko,
tak to "nevytáhne"
Je to podle mne o tom, přestat se bát - přestat poslouchat toho soudce uvnitř sebe, který tepe do tvého vnitřního dítěte: styď se, zase jsi to zvoralo, je to tvoje vina, nikdo tě nebude mít rád.... a taky přestat krmit toho vnitřního parazita, který zase říká: a já jim to všem ještě ukážu...

"Soudce" lže a "parazit" to ukáže tak leda tobě, nikoliv těm druhým, těm je to fuk....
Tohle je nebezpečná dvojka. Je s ní potřeba "vyběhnout" a nepposlouchat jí stolt
A před moderními psychology na tohle už přišli třebas právě toltekové smile

Není tady

#240 19. 10. 2009 13:36

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Majkafo, ty kdybys možná byla jen sama sebou, úplně normální Maruška, taková jaká jsi, bez gest, bez masek, bez přebíhání ode zdi ke zdi, bez touhy milovat nebo nenávidět -( nic mezi tím), tak by tě to stálo méně úsilí a mohla bys konečně začít budovat své pevné základy ...na nichž bys pochopitelně stavěla dál.

Nepochybuju, že jsi uvnitř kvalitní člověk, jen ho už proboha pusť ven.
Vytáhneš se z toho sama. I ty ruce na pomoc tady najdeš...smile

Není tady

#241 19. 10. 2009 13:40

katafyge
♥♥♥♥♥--

amazonka2008 napsal(a):

Docela by mě zajímalo, jestli má někdo zkušenost, že když někdo někomu ublíží, lže, podvádí, opustí rodinu a děti, nechá je v bytový i finanční nouzi, jestli se to tomu člověku někdy vrátí. Myslíte, že jsou nějaký boží mlýny nebo maj tyhle bezcitný týpky naopak lehčí život? A jak to odpustit, aby se člověku ulevilo?  Jde to? Má někdo zkušenost?

pomáha strašné nadávanie a vymlátenie zlosti na všetkom okolo
niekto smile  sa to musí aj takto naučiť 

v skutočnosti má človek vtedy úplne iné starosti a chýba mu prítomnosť z nádychom budúcnosti

odpustiť ?, niekomu to trvá roky, niekto neodpustí celý život a niekto odpustí hneď
  je jedno kto a ako, vždy máš preddispozíciu na horšie riešenie
  tie ťažšie bývajú šťastnejšie, ak sa to dá tak niekedy nazvať  vissla ,  pokiaľ ich človek nezačne robiť na miestach a ľuďoch kde strácajú zmysel 

nečítala som, čo písali predomnou, ale pripomenula mi táto téma jednu vec, rýchlo odpúšťam
treba vedieť kedy a akým spôsobom dať človeku najavo, že si mu odpustil

Není tady

#242 19. 10. 2009 13:48

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

To, co psal Axi, bylo napsáno přesně, třeba by to šlo "polidštit", zabalit do růžové vatičky, ale nedělala bych to.
Právě tato břitká formulace má význam.
Mě osobně by zasáhla velmi bolestivě.

Ono - nemáš co komu odpouštět - je to pravda. A navíc ti "darebáci" co nám křivdili o to ani nestojí, tak proč si dávat takovou důležitost. Není rozumější postarat se o sebe, svůj klid, rovnováhu, vyhnat negativní emoce, uvědomit si, že třeba ten člověk v oné situaci ani jinak neuměl?

Co vyřeším tím, že zarytě "neodpoustím" - ?
Denně na to budu myslet, denně budu trpět, denně budu ukřivděná. V podstatě dobrovolně přijímám pozici a roli ukřivděného. To přináší samo sebou sebelítost a jsme v tom. začarovaný kruh ukřivděného sebelítostivého člověka. Pro koho je to přínos?

A přitom ten "darebák obecný", který mi ublížil, ten o mých každodenních strastech nemá ani tušení. A o nějaké odpuštění nestojí, protože ani neví(neuvědomí si), že ublížil..atd..Tak pro koho má význam "neodpuštění" ?

Není tady

#243 19. 10. 2009 13:54

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

katafyge napsal(a):

amazonka2008 napsal(a):

Docela by mě zajímalo, jestli má někdo zkušenost, že když někdo někomu ublíží, lže, podvádí, opustí rodinu a děti, nechá je v bytový i finanční nouzi, jestli se to tomu člověku někdy vrátí. Myslíte, že jsou nějaký boží mlýny nebo maj tyhle bezcitný týpky naopak lehčí život? A jak to odpustit, aby se člověku ulevilo?  Jde to? Má někdo zkušenost?

pomáha strašné nadávanie a vymlátenie zlosti na všetkom okolo
niekto smile  sa to musí aj takto naučiť 

v skutočnosti má človek vtedy úplne iné starosti a chýba mu prítomnosť z nádychom budúcnosti

odpustiť ?, niekomu to trvá roky, niekto neodpustí celý život a niekto odpustí hneď
  je jedno kto a ako, vždy máš preddispozíciu na horšie riešenie
  tie ťažšie bývajú šťastnejšie, ak sa to dá tak niekedy nazvať  vissla ,  pokiaľ ich človek nezačne robiť na miestach a ľuďoch kde strácajú zmysel 

nečítala som, čo písali predomnou, ale pripomenula mi táto téma jednu vec, rýchlo odpúšťam
treba vedieť kedy a akým spôsobom dať človeku najavo, že si mu odpustil

Já to ani snad nikomu nepovídám, jak a co odpouštím atd, to se prostě vsákne, já si to vyřeším a nezůstane ani ň.  . Snad nejbližší vyraz je ono "rozpuštění". A já na to většinou hned zapomenu(jako ostatně na všechno - stačí když najdu klíče, auto a trefím domů big_smile)
Nikdy jsem nepřemýšlela jak to komu dát najevo...a kdy..to běží hladce samo...

Není tady

#244 19. 10. 2009 14:13

katafyge
♥♥♥♥♥--

Wiki napsal(a):

Já to ani snad nikomu nepovídám, jak a co odpouštím atd, to se prostě vsákne, já si to vyřeším a nezůstane ani ň.  . Snad nejbližší vyraz je ono "rozpuštění". A já na to většinou hned zapomenu(jako ostatně na všechno - stačí když najdu klíče, auto a trefím domů big_smile)
Nikdy jsem nepřemýšlela jak to komu dát najevo...a kdy..to běží hladce samo...

myslela som konkrétny prípad z môjho života, tam je to o osobnosti človeka, iná pesnička  vissla

ale niekedy padnú aj tie slová dobre stolt

Není tady

#245 19. 10. 2009 14:22

x62358
Host

Wiki napsal(a):

Majkafo, ty kdybys možná byla jen sama sebou, úplně normální Maruška, taková jaká jsi, bez gest, bez masek, bez přebíhání ode zdi ke zdi, bez touhy milovat nebo nenávidět -( nic mezi tím), tak by tě to stálo méně úsilí a mohla bys konečně začít budovat své pevné základy ...na nichž bys pochopitelně stavěla dál.

stolt

#246 19. 10. 2009 15:10

majkafa
Host

Wiki napsal(a):

Wiki, já už s tím mám díkybohu problém pouze výjimečně.
Jak psala Pan, tak "soudce" už téměř pořád "mlčí", jen "parazit" někdy vystrčí růžky. Naštěstí ne moc často.
Kdysi to bylo velmi aktuální. Naštěstí je to už několik let pryč.
Zajímalo mě, co s tím, když má člověk tyto problémy.

Upravil(a) majkafa (19. 10. 2009 15:17)

#247 19. 10. 2009 15:23

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Wiki,
naprostý souhlas stolt

Axi si nebere servítky, říká věci tak, jak jsou.
A tak je vidí málokdo.
Málokdo totiž sám sobě nelže.
Ale to se taky časem změní stolt

Není tady

#248 19. 10. 2009 16:51

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Wiki napsal(a):

To, co psal Axi, bylo napsáno přesně, třeba by to šlo "polidštit", zabalit do růžové vatičky, ale nedělala bych to.

Wiki,
Ty jsi takova rozumna tak promluvim k Tobe se svym nazorem.  smile

To co napsal Axi je naprosto presne o tom neni pochyb. Pochyby muzou nastat pri otazce,zda pomaha vic jeho forma sdeleni od jine formy sdeleni. Nemluvim o tom ze clovek tak jako tak musi pochopit obsah aby mu to docvaklo o cem je rec.
Ja bych si troufla rict,ze jsme opet u toho ze to co vyhovuje jednomu cloveku,nemusi vyhovovat druhemu cloveku(mam na mysli formu sdeleni ).   smile

Jde my vlastne o to ze jedna formulace neni vhodna pro vsechny. Tak nejak bych to videla. 
Co Ty na to?  wink

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#249 19. 10. 2009 17:00

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Pandorro, odněkud si vzpomínám, že toto - odpuštění a nespravedlnosti života - si Axi užil asi dost. Tipla bych si, že pochopení, porozumění a vyhodnocení nepřišlo hned, ale lety...Je poznat, že ví o čem píše. A neokecává.

A ze své zkušenosti zase vím, že co mě  zabolí,  to je přesný zásah. A přitom nikdo neví, jak mi ten úder  může dát. Zásah je třeba jen náhodný, jak v námořní bitvě. A nevyužít toho, že mi to nabídlo moji slabinu, je doslova hřích. Vrátit ránu jen tak, planně , jen abych někomu "ukázala" (a ve skutečnosti vlastně opravdu ukázala, že trefil),  je ztráta času. Ten druhý, ten co mi "úder" dal, ten to totiž ani nemusel myslet zle, vůbec mé slabiny ani nezná a mně tím prokázal  velkou službu, a to zdarma.

A nakonec je na nás, chceme-li prožít život ukřivděného nebo tvůrčího člověka. Litovat se nebo tvořit? Oběť - nebo tvůrce? Co nám prostě sedí lépe. Já si vybrala..vždyť je to jen na našem rozhodnutí.

Upravil(a) Wiki (19. 10. 2009 17:24)

Není tady

#250 19. 10. 2009 17:14

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

hirondel napsal(a):

Wiki napsal(a):

Wiki,
Ty jsi takova rozumna tak promluvim k Tobe se svym nazorem.  smile

To co napsal Axi je naprosto presne o tom neni pochyb. Pochyby muzou nastat pri otazce,zda pomaha vic jeho forma sdeleni od jine formy sdeleni. Nemluvim o tom ze clovek tak jako tak musi pochopit obsah aby mu to docvaklo o cem je rec.
Ja bych si troufla rict,ze jsme opet u toho ze to co vyhovuje jednomu cloveku,nemusi vyhovovat druhemu cloveku(mam na mysli formu sdeleni ).   smile

Jde my vlastne o to ze jedna formulace neni vhodna pro vsechny. Tak nejak bych to videla. 
Co Ty na to?  wink

Hironde l - já s tebou normálně, bez žádného ale.., souhlasím. smile
Právě proto jsem psala, že by to MĚ zasáhlo-oslovilo.

Víš, a myslím si, že když to někdo zaobalí, že z toho může vzniknout (mohla by) i litovací formulace, což by taky pozměnilo smysl. Možná dokonce přestane být tak stimulující...Věřím, že pregnantní vyjádření spoustu lidí vytočí , půjdou na zadní a na smeč. Ale čí je to problém?

Nicméně s tenou souhlasím a dokonce jsem toAximu kdysi i napsala, že by více užitku způsobila vstřícnější formulace,ale vztahovalo se to k něčemu jinému, již dříve, ..tam se vyjádřil ještě ..ehm...více ..ehm..pregnantněji..big_smile.

Ale Hir, každej jsme nějakej, a já ho beru tak jak je. smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí