Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#976 21. 1. 2010 8:39

Blossom
Host

Re: Alkoholismus - alkoholici a jejich partneři 3.

Mám čím dál větší strach, že se u Rosamundy stalo nebo děje něco nedobrého. Neozvala se od sobotního večera, to je u ní neobvykle dlouhá přestávka v psaní. Munďák byl na víkend doma...
Ros, prosím, ozvi se co nového. Často na tebe myslím, a nejen já, ale asi všichni tady. Držíme ti palce, a to všechno  zvládneš co nejlíp (a je to cokoliv). pussa

 

#977 21. 1. 2010 10:45

mona1
♥♥♥♥---
Registrovaný: 16. 1. 2008
Příspěvky: 260

Re: Alkoholismus - alkoholici a jejich partneři 3.

třeba ji jen odstřihli internet, určitě bude v pořádku, nebo už má dost doho svěřování se tady, však ona zase příjde a dá nám vědět, Ros držím pěstičky..........

Není tady

 

#978 21. 1. 2010 12:27

majkafa
Host

Re: Alkoholismus - alkoholici a jejich partneři 3.

Bloss, neměj strach. Strach je negativní.
Není se čeho bát. Život nám dává jen takové zkoušky, jaké zvládneme. A už jakkoliv, ale zvládneme. Není třeba se vůbec ničeho bát. "Stačí" věřit.

Rosamundo, držím palce. Zvládneš vše.

 

#979 21. 1. 2010 22:58

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Registrovaný: 3. 7. 2009
Příspěvky: 2369

Re: Alkoholismus - alkoholici a jejich partneři 3.

Ahoj děfčata, tak jsem po odmlce opět zde. Odmlčení nebylo ani z Munďáka-víkend byl fajn-ani ze znechucení paní XXX, která se pasovala na nástupkyni Naší Spanilé Růže a kopla si samozřejmě do Selimy, když jsem nebyla po ruce já, ale vzniklo z naprostého nedostatku času. No a jak správně napsala Bloss, když se odmlčím, řeším nějaký prů*ser. Když ekonomický poradce viděl naše výsledky, tak jen kroutil nevěřícně hlavou, jak jsme mohli po konsolidaci nabrat zase tolik půjček. Zcela jednoduše - Rosamunda v presu z dodavatele a Munďáka nemyslela hlavou ani kolenem a s nikým se neporadila a vrhla se do půjček, aby mohla obchodovat s dodavatelem, kvůli němuž zastavila dům. Výsledek je ten, že Rosamunda s výše uvedeným dodavatelem neobchoduje a dluh narostl do obludných rozměrů. A navíc stále nemáme jistotu, že nám pronajimatel prodlouží nájemní smlouvu. Teď se v tomhle ohledu díky Wiki tummenupp godlikegodlike a její paní šéfové tummenupp tummenupp godlike něco pohnulo, prý by mi měl do konce příštího týdne poslat návrh nájemní smlouvy, tak snad se konečně něco od něj dozvím.
Jinak ale enokom říkal, že to moc nevidí, já bych to z jeho vyjadřování odhadla tak na cca 30%, že se to povede udržet při životě, ale to by se mi ještě muselo povést buď onoho velkého dodavatele ukecat, že mu stávající dluh zaplatím až kolem 10. 2. a ne do 25. 1 anebo si na ten dluh půjčit, ale to teda nevím kde, páč momentálně mám záznam v registru a ten vymažou až v únoru a Mundák si jako spolupracující osoba půjčit nemůže.

Já ještě navíc mezitím chodím k psycholožce, kde jsme pokročili od dětství, v němž není žádná patologie, k současné situaci. Chce se mnou probrat moje pocity, když Munďák pil, ale to asi bude trošku tvrdší oříšek, páč to bych musela asi brečet a já nerada brečím před někým, je mi to velice nepříjemné, tak uvidím jak to půjde. Jinak psycholožka dospěla k názoru, že jsem tak normální, že prý ještě normálnějšího člověka neviděla, že jsem jen v těžké životní situaci, kterou je třeba rozebrat a trochu pořešit. A co se týče Munďáka, tak u něj už 2 psychologové a 3 psychiatři diagnostikovali depresi, z níž prý pak začal pít. Nevím, jestli je to nějaká výhra, páč naučit se zvládat propady je setsakra těžká práce, když jsem mu včera řekla co a jak kolem firmy, tak mu pak museli ještě k těm všem lékům přidat další, aby se jim tam nesesypal, ještě že je v Sadské, doma by už určitě zase pil nebo práškoval, tam ho snad naučí, jak se tomu postavit - doufám. Nicméně ho stále ještě nehodlám zahodit, prostě v těžké životní krizi nevěděl kudy kam a tak to popadl za ten nejblbější konec....uvidíme, jestli se z toho ještě někdy vzpamatuje.
A díky všem za podporu i snahu o "nakopnutí", mně spíš pomáhá to sdílení starostí, páč kdybych tohle řekla některé kámošce na tom našem malém městě, tak už bych se nemusela vůůůbec snažit tu lékárnu zachránit. pussa pussa Obrovský dík všem!!!


Out from the dark into the light !

Není tady

 

#980 22. 1. 2010 5:53

vera
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 22. 5. 2007
Příspěvky: 2989

Re: Alkoholismus - alkoholici a jejich partneři 3.

Ros......jsi naše holka šikovná

Není tady

 

#981 22. 1. 2010 8:45

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava
Registrovaný: 27. 4. 2006
Příspěvky: 40307

Re: Alkoholismus - alkoholici a jejich partneři 3.

Mno, tak ja som rada, že si sa ozvala... a zo správ mám zmiešané pocity. Ozaj, povedl ti ten poradca nejakú dobrú alternatívu k "pokračova s lekárňou"?


Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

 

#982 22. 1. 2010 12:43

majkafa
Host

Re: Alkoholismus - alkoholici a jejich partneři 3.

Rosamunda napsal(a):

Jinak ale enokom říkal, že to moc nevidí, já bych to z jeho vyjadřování odhadla tak na cca 30%, že se to povede udržet při životě, ale to by se mi ještě muselo povést buď onoho velkého dodavatele ukecat, že mu stávající dluh zaplatím až kolem 10. 2. a ne do 25. 1 anebo si na ten dluh PŮJČIT, ale to teda nevím kde, páč momentálně mám záznam v registru a ten vymažou až v únoru a Mundák si jako spolupracující osoba půjčit nemůže.

[/b]

Mám taky smíšené pocity. Zvláště z vytučněného.
Ros, ty jsi neskutečný hazardér.

 

#983 22. 1. 2010 16:20

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9643

Re: Alkoholismus - alkoholici a jejich partneři 3.

Ros, strašně nerada Ti to říkám ... ale ve chvíli, kdy dal odborník Tvojí lékárně pouze třicetiprocentní šanci na přežití, tak bych od toho šla definitivně pryč stolt
Ještě k registru dlužníků ... mám neblahý pocit, že i když splatíš dluh, nejakou dobu tam přece jenom figuruješ, než Tě "vymažou". A mě někdo opraví, jestli se mýlím ... ale už to, že jsi se do registru vůbec dostala značně snižuje u potencionálního věřitele Tvoji bonitu - tedy schopnost splácet. Takže - i kdyby sis nakrásně chtěla vzít další půjčku, což je velmi neuvážený krok před kterým Tě důrazně varuji - Tvoje podmínky by byly velmi ztížené a získání dalšího úvěru téměř nemožné.
Navíc - jestli tomu dobře rozumím - jsi v CERDu (centrální registr dlužníků) kvůli jedné z mnoha půjček a navíc mᚠstále obstavený dům - oprav mě, jestli jsem to špatně pochopila - takže na další půjčku bys ani neměla odpovídající finanční krytí.
Opravdu Ti radím, abys tu lékárnu pustila ze zřetele pussa protože pro Tebe je to něco jako moloch, do kterého musíš neustále sypat peníze a výsledky veškeré žádné stolt


"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

 

#984 22. 1. 2010 16:59

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Registrovaný: 3. 7. 2009
Příspěvky: 2369

Re: Alkoholismus - alkoholici a jejich partneři 3.

No děvčata, já vím, že je to velký problém, jenže z platu se ty dluhy prostě splatit nedají, to je první na čem jsme se s tím poradcem shodli. sad On mi navíc ještě zatím žádnou radu ani výsledek neřekl, to bude až příští týden, páč rozbor se nedá udělat za hodinu někde v kavárně ( ti co se tím zabývají to určitě potvrdí). Těch 30% byl jen můj zběžný odhad podle toho, jak se ten ekonom tvářil a tvářila se asi takhle va a chvílemi kroutilhlavou.
Dnes jsem řešila situaci s dluhem u toho velkého dodavatele, tak jejich poradce, který mi před rokem dělal  oddlužení a který zevrubně zná naši situaci kromě problému s nájmem, mi slíbil, že mi u onoho dodavatele dojedná odložení zaplacení až na půlku března. Kdyby byl přesvědčen, že nemám bonitu, tak by mi to neslíbil, je to šéf konsolidační agentury.
No a jinak se sice na jednu stranu cítím jak vyždímaný citron a neskutečně se těším, až doma vlezu do vany s horkou vodou a pak do postele, ale na druhou stranu se ve mně začíná křesat maličká jiskřička naděje, že by to přeci jen s tou lékárnou mohlo nějak aspoň trochu, trošičku slušně dopadnout ( pokud to bude kde dělat)
Co se týče Munďáka, tak ten mi dnes dal ránu, psycholog a psychiatr mu přehodnotili diagnozu na maniodepresivní psychozu, tak jsem z toho celá odvázaná. Uvidím jak se k tomu Munďák i doktoři postaví, nicméně mu řekli, že to je na dlouhodobější hospitalizaci, ach joo (nevidím tu otráveného smajlíka).
Jo a ještě k registru dlužníků:samozřejmě že počítám s tím, že mě nevymažou hned, udělají to na konci měsíce a o půjčku se pak dá žádat tak kolem 15. - 20. příštího měsíce. A hrozně by mně zajímalo v jakém registru ten záznam mám, páč do CERDu jsem přihlášená a ani na IČO ani na rodné číslo tam žádný záznam v prosinci nebyl.  Možná se tam objevil až na začátku ledna, nevím. hmm

Upravil(a) Rosamunda (22. 1. 2010 17:10)


Out from the dark into the light !

Není tady

 

#985 22. 1. 2010 17:05

Blossom
Host

Re: Alkoholismus - alkoholici a jejich partneři 3.

Ono, Kiaro, to je dokonce ještě jinak, když to přečteš pečlivě:
"Jinak ale enokom říkal, že to moc nevidí, já bych to z jeho vyjadřování odhadla tak na cca 30%, že se to povede udržet při životě."
Takže těch 30% je, zdá se,  odhad Ros, nikoli slova ekonoma.

Myslím, že ohledně skutečné reakce toho ekonoma nejvěrněji vypovídá to "nevěřícně kroutil hlavou". sad

Já bych doporučovala přestat zachraňovat nezachranitelné, raděj se snažit umenšit nastalé ztráty a zvolit pak zcela jinou cestu.
Ale já usuzuju jen teoreticky-z toho mála, co o tom vím. Ros, rozhodni se co nejlíp. Myslím na tebe.

 

#986 22. 1. 2010 17:47

Wiki
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 19. 5. 2006
Příspěvky: 3988

Re: Alkoholismus - alkoholici a jejich partneři 3.

Ros, MD psychoza je docela dobře "viditelná", myslím si, že bys ji odhalila dříve, kdyby to byla ona... já vím, že její projevy nemusí tak jenoznačně transparentní a navíc alkohol podněcuje její manifestaci, ale přece jen... psychiatrie je trošku nekonkretní obor, a dg se i zkouší, stejně jako léky...nějaký rok jsem tam i pracovala.
Alkohol je svinstvo, a projevy při jeho abúzu mohou být prakticky jakékoliv. Jakékoliv negativní. Navíc při abúzu psychofarmak. Tvůj chlap by potřeboval spíše vyčistit durch. Zbavit se všech svinstev, aby se organismus mohl dostat vůbec ke slovu.

Velmi dobře se teoretizuje a jednoduše říct jak to udělat také nejde. Bude záležet na něm, co zvolí. Pošli ho na měsíc na "tábor" do MB big_smile

Jen jsem tím vším chtěla říct, že k "přišívání" dg. bych přistupovala pomalu a s rozmyslem. Co ty sama myslíš? Já se osobně stýkám se dvěma lidmi s MD P a fakt nejde přehlédnout...

No holka, mᚠtoho na hrbu dost, ale smekám před tebou jednoznačně . Nějak se o tebe prostě nebojím, nejsi žádná cukrová panenka. Já nějak vím, že to zvládneš, a zvolíš cokoliv. Nikdo z nás nezná tvoji situaci tak dobře jako ty sama, proto se rozhodni a jdi do toho naplno. při vašem obratu není  7mio takové drama jak to vypadá na první pohled. Vím jak je těžké jen tak zabalit krám a začínat znovu, když jsou všechny podmínky k podnikání již vytvořené. V NS by neměly být podstatné změny - bylo řečeno...Moji podporu máš, a energie ti pošlu tunu. OK? big_smile

Není tady

 

#987 22. 1. 2010 18:02

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Registrovaný: 3. 7. 2009
Příspěvky: 2369

Re: Alkoholismus - alkoholici a jejich partneři 3.

Nazdar Wiki, dík za to co jste pro mně Ty i paní šéfová udělaly godlikegodlike
Nejsem psychiatrický odborník, ale myslím si, že jsem to nepřehlédla a že to bohužel asi tak bude, on s těmi náladami kolísal už dost dlouho i když nepil, tak uvidíme.


Out from the dark into the light !

Není tady

 

#988 22. 1. 2010 18:07

majkafa
Host

Re: Alkoholismus - alkoholici a jejich partneři 3.

Rosamunda napsal(a):

No děvčata, já vím, že je to velký problém, jenže z platu se ty dluhy prostě splatit nedají, to je první na čem jsme se s tím poradcem shodli. sad On mi navíc ještě zatím žádnou radu ani výsledek neřekl, to bude až příští týden, páč rozbor se nedá udělat za hodinu někde v kavárně ( ti co se tím zabývají to určitě potvrdí). Těch 30% byl jen můj zběžný odhad podle toho, jak se ten ekonom tvářil a tvářila se asi takhle va a chvílemi kroutilhlavou.
Dnes jsem řešila situaci s dluhem u toho velkého dodavatele, tak jejich poradce, který mi před rokem dělal  oddlužení a který zevrubně zná naši situaci kromě problému s nájmem, mi slíbil, že mi u onoho dodavatele dojedná odložení zaplacení až na půlku března. Kdyby byl přesvědčen, že nemám bonitu, tak by mi to neslíbil, je to šéf konsolidační agentury./

Nu, já to vidím tak, že spíš mu nic jiného nezbývalo. Rosamundo, sundej už ty růžové brýle. Z normálního platu se to splatit nedá, tak budeš raději dělat ještě větší dluhy. To je fakty velmi ekonomické. dumbom

 

#989 22. 1. 2010 18:11

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava
Registrovaný: 27. 4. 2006
Příspěvky: 40307

Re: Alkoholismus - alkoholici a jejich partneři 3.

Majka, brzdi... Nevieme asi takto na diažku dos, rozhodne nie viac ako ten odborník. Počkajme na jeho vyjadrenie, ju? Ros je citovo zaangažovaná a my zasa nemáme úplné informcáie, tak asi bude najlepšie necha to na ňom... wink


Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

 

#990 22. 1. 2010 18:18

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Registrovaný: 9. 5. 2007
Příspěvky: 15644
Web

Re: Alkoholismus - alkoholici a jejich partneři 3.

Já teda taky nejsem finanční odborník, ale jak pročítám tu celou ekonomickou story jak ji pročítám, není tu nic o obratu, o ziscích atd. Samotný dluh 7 mega může znít hrozivě, ale pokud je slušný obrat a na pomoc se zavolal odborník, nepřijde mi to ještě nějaké ztracené. Mě osobně přijde Ros celkem příčetná, tak snad ví, co dělá - Ros držím palce a určitě dávej vědět, jak se to vyvíjí smile


M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

 

#991 22. 1. 2010 19:25

Poly
♥♥♥♥---
Registrovaný: 14. 8. 2007
Příspěvky: 310

Re: Alkoholismus - alkoholici a jejich partneři 3.

Kiara napsal(a):

Ros, strašně nerada Ti to říkám ... ale ve chvíli, kdy dal odborník Tvojí lékárně pouze třicetiprocentní šanci na přežití, tak bych od toho šla definitivně pryč stolt
Ještě k registru dlužníků ... mám neblahý pocit, že i když splatíš dluh, nejakou dobu tam přece jenom figuruješ, než Tě "vymažou". A mě někdo opraví, jestli se mýlím ... ale už to, že jsi se do registru vůbec dostala značně snižuje u potencionálního věřitele Tvoji bonitu - tedy schopnost splácet. Takže - i kdyby sis nakrásně chtěla vzít další půjčku, což je velmi neuvážený krok před kterým Tě důrazně varuji - Tvoje podmínky by byly velmi ztížené a získání dalšího úvěru téměř nemožné.
Navíc - jestli tomu dobře rozumím - jsi v CERDu (centrální registr dlužníků) kvůli jedné z mnoha půjček a navíc mᚠstále obstavený dům - oprav mě, jestli jsem to špatně pochopila - takže na další půjčku bys ani neměla odpovídající finanční krytí.
Opravdu Ti radím, abys tu lékárnu pustila ze zřetele pussa protože pro Tebe je to něco jako moloch, do kterého musíš neustále sypat peníze a výsledky veškeré žádné stolt

Děvčata, neberete si toho na svá bedra trochu moc? va Aby vám to neublížilo big_smile

Není tady

 

#992 22. 1. 2010 19:56

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Registrovaný: 3. 7. 2009
Příspěvky: 2369

Re: Alkoholismus - alkoholici a jejich partneři 3.

majkafa napsal(a):

Rosamunda napsal(a):

No děvčata, já vím, že je to velký problém, jenže z platu se ty dluhy prostě splatit nedají, to je první na čem jsme se s tím poradcem shodli. sad On mi navíc ještě zatím žádnou radu ani výsledek neřekl, to bude až příští týden, páč rozbor se nedá udělat za hodinu někde v kavárně ( ti co se tím zabývají to určitě potvrdí). Těch 30% byl jen můj zběžný odhad podle toho, jak se ten ekonom tvářil a tvářila se asi takhle va a chvílemi kroutilhlavou.
Dnes jsem řešila situaci s dluhem u toho velkého dodavatele, tak jejich poradce, který mi před rokem dělal  oddlužení a který zevrubně zná naši situaci kromě problému s nájmem, mi slíbil, že mi u onoho dodavatele dojedná odložení zaplacení až na půlku března. Kdyby byl přesvědčen, že nemám bonitu, tak by mi to neslíbil, je to šéf konsolidační agentury./

Nu, já to vidím tak, že spíš mu nic jiného nezbývalo. Rosamundo, sundej už ty růžové brýle. Z normálního platu se to splatit nedá, tak budeš raději dělat ještě větší dluhy. To je fakty velmi ekonomické. dumbom

Majko, ono se lehko soudí, když ty podklady nemᚠ a nevidíš do toho. S ročním obratem 12 mega si zase tak ztracená a nemožná nepřipadám a to ten obrat děláme ve třech lidech.


Out from the dark into the light !

Není tady

 

#993 22. 1. 2010 20:03

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Registrovaný: 3. 7. 2009
Příspěvky: 2369

Re: Alkoholismus - alkoholici a jejich partneři 3.

A ještě k Munďákovi, ta maniodepresivní psychoza nebyla diagnoza, já to špatně pochopila, byl to jen názor jeho psychologa, že by tam mohlo něco takového být, že tam náznaky jsou, ale zatím je to vše ve stadiu zkoumání a práce. Taže jsem si docela oddechla, že k tomu všemu nemám doma ještě psychotika. To už bych opravdu byla na kapitulation


Out from the dark into the light !

Není tady

 

#994 22. 1. 2010 20:17

majkafa
Host

Re: Alkoholismus - alkoholici a jejich partneři 3.

Rosamunda napsal(a):

A ještě k Munďákovi, ta maniodepresivní psychoza nebyla diagnoza, já to špatně pochopila, byl to jen názor jeho psychologa, že by tam mohlo něco takového být, že tam náznaky jsou, ale zatím je to vše ve stadiu zkoumání a práce. Taže jsem si docela oddechla, že k tomu všemu nemám doma ještě psychotika. To už bych opravdu byla na kapitulation

Ježíši. Jsi marná. Já končím. Na tohle už nemám. sad

 

#995 23. 1. 2010 13:34

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Registrovaný: 3. 7. 2009
Příspěvky: 2369

Re: Alkoholismus - alkoholici a jejich partneři 3.

majkafa napsal(a):

Rosamunda napsal(a):

A ještě k Munďákovi, ta maniodepresivní psychoza nebyla diagnoza, já to špatně pochopila, byl to jen názor jeho psychologa, že by tam mohlo něco takového být, že tam náznaky jsou, ale zatím je to vše ve stadiu zkoumání a práce. Taže jsem si docela oddechla, že k tomu všemu nemám doma ještě psychotika. To už bych opravdu byla na kapitulation

Ježíši. Jsi marná. Já končím. Na tohle už nemám. sad

va? to jsem nějak nepobrala.

Upravil(a) Rosamunda (23. 1. 2010 13:35)


Out from the dark into the light !

Není tady

 

#996 23. 1. 2010 16:40

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9643

Re: Alkoholismus - alkoholici a jejich partneři 3.

Klid, Ros ...  toho si nevšímej smile


"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

 

#997 23. 1. 2010 18:27

majkafa
Host

Re: Alkoholismus - alkoholici a jejich partneři 3.

Rosamundo, prostě už nemám sílu ani chu. Přijde mi to marný, zbytečný. Měj se, jak chceš.

 

#998 23. 1. 2010 19:05

xxxx
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 23. 9. 2006
Příspěvky: 3804

Re: Alkoholismus - alkoholici a jejich partneři 3.

Rosamunda napsal(a):

majkafa napsal(a):

Rosamunda napsal(a):

No děvčata, já vím, že je to velký problém, jenže z platu se ty dluhy prostě splatit nedají, to je první na čem jsme se s tím poradcem shodli. sad On mi navíc ještě zatím žádnou radu ani výsledek neřekl, to bude až příští týden, páč rozbor se nedá udělat za hodinu někde v kavárně ( ti co se tím zabývají to určitě potvrdí). Těch 30% byl jen můj zběžný odhad podle toho, jak se ten ekonom tvářil a tvářila se asi takhle va a chvílemi kroutilhlavou.
Dnes jsem řešila situaci s dluhem u toho velkého dodavatele, tak jejich poradce, který mi před rokem dělal  oddlužení a který zevrubně zná naši situaci kromě problému s nájmem, mi slíbil, že mi u onoho dodavatele dojedná odložení zaplacení až na půlku března. Kdyby byl přesvědčen, že nemám bonitu, tak by mi to neslíbil, je to šéf konsolidační agentury./

Nu, já to vidím tak, že spíš mu nic jiného nezbývalo. Rosamundo, sundej už ty růžové brýle. Z normálního platu se to splatit nedá, tak budeš raději dělat ještě větší dluhy. To je fakty velmi ekonomické. dumbom

Majko, ono se lehko soudí, když ty podklady nemᚠ a nevidíš do toho. S ročním obratem 12 mega si zase tak ztracená a nemožná nepřipadám a to ten obrat děláme ve třech lidech.

roční obrat 12 mil? Kolik je lekárenská marže? I kdyby byla 100% jako že není jen úroky ze 7 milionů jsou taková garda, že se to s tak malým obratem těžko bude splácet. Resp. šlo by to pokud byste hned skončili s dalším zadlužováním, firma  by šlapala, zvedla obraty a pravidelně splácela a to by firma která má v zástavě dům musela počkat a nedat exekutorovi pokyn, aby konal a dům prodal. Ale co čtu chcete si půjčovat dál a znova konsolidovat... Ámen. Přiznám se, že dost chápu proč je Munďák duševně tam kde je, chlapi vydrž míň než my a obávám se, že by  mi z toho dávno harašilo. Držím palce, ale jak tu psala už Majka. Nezadlužovala bych se dál a přemýšlela bych spíš jak si něco ulít na časy kdy budu muset z domu i z lekárny usch

někdy mám pocit, že si tu ty příběhy lidi vymýšl, že snad ani není možný, aby to někdo dotáhnul až tak "daleko" skurt


dum spiro spero

Není tady

 

#999 23. 1. 2010 19:47

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Registrovaný: 9. 5. 2007
Příspěvky: 15644
Web

Re: Alkoholismus - alkoholici a jejich partneři 3.

V diskusi prosím pokračujte ZDE.


M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů