1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Téma zavřeno
Mám čím dál větí strach, e se u Rosamundy stalo nebo děje něco nedobrého. Neozvala se od sobotního večera, to je u ní neobvykle dlouhá přestávka v psaní. Munďák byl na víkend doma...
Ros, prosím, ozvi se co nového. Často na tebe myslím, a nejen já, ale asi vichni tady. Dríme ti palce, a to vechno zvládne co nejlíp (a je to cokoliv).
třeba ji jen odstřihli internet, určitě bude v pořádku, nebo u má dost doho svěřování se tady, vak ona zase příjde a dá nám vědět, Ros drím pěstičky..........
Není tady
Bloss, neměj strach. Strach je negativní.
Není se čeho bát. ivot nám dává jen takové zkouky, jaké zvládneme. A u jakkoliv, ale zvládneme. Není třeba se vůbec ničeho bát. "Stačí" věřit.
Rosamundo, drím palce. Zvládne ve.
Ahoj děfčata, tak jsem po odmlce opět zde. Odmlčení nebylo ani z Munďáka-víkend byl fajn-ani ze znechucení paní XXX, která se pasovala na nástupkyni Naí Spanilé Růe a kopla si samozřejmě do Selimy, kdy jsem nebyla po ruce já, ale vzniklo z naprostého nedostatku času. No a jak správně napsala Bloss, kdy se odmlčím, řeím nějaký prů*ser. Kdy ekonomický poradce viděl nae výsledky, tak jen kroutil nevěřícně hlavou, jak jsme mohli po konsolidaci nabrat zase tolik půjček. Zcela jednodue - Rosamunda v presu z dodavatele a Munďáka nemyslela hlavou ani kolenem a s nikým se neporadila a vrhla se do půjček, aby mohla obchodovat s dodavatelem, kvůli němu zastavila dům. Výsledek je ten, e Rosamunda s výe uvedeným dodavatelem neobchoduje a dluh narostl do obludných rozměrů. A navíc stále nemáme jistotu, e nám pronajimatel prodlouí nájemní smlouvu. Teď se v tomhle ohledu díky Wiki
a její paní éfové
něco pohnulo, prý by mi měl do konce přítího týdne poslat návrh nájemní smlouvy, tak snad se konečně něco od něj dozvím.
Jinak ale enokom říkal, e to moc nevidí, já bych to z jeho vyjadřování odhadla tak na cca 30%, e se to povede udret při ivotě, ale to by se mi jetě muselo povést buď onoho velkého dodavatele ukecat, e mu stávající dluh zaplatím a kolem 10. 2. a ne do 25. 1 anebo si na ten dluh půjčit, ale to teda nevím kde, páč momentálně mám záznam v registru a ten vymaou a v únoru a Mundák si jako spolupracující osoba půjčit nemůe.
Já jetě navíc mezitím chodím k psycholoce, kde jsme pokročili od dětství, v něm není ádná patologie, k současné situaci. Chce se mnou probrat moje pocity, kdy Munďák pil, ale to asi bude troku tvrdí oříek, páč to bych musela asi brečet a já nerada brečím před někým, je mi to velice nepříjemné, tak uvidím jak to půjde. Jinak psycholoka dospěla k názoru, e jsem tak normální, e prý jetě normálnějího člověka neviděla, e jsem jen v těké ivotní situaci, kterou je třeba rozebrat a trochu pořeit. A co se týče Munďáka, tak u něj u 2 psychologové a 3 psychiatři diagnostikovali depresi, z ní prý pak začal pít. Nevím, jestli je to nějaká výhra, páč naučit se zvládat propady je setsakra těká práce, kdy jsem mu včera řekla co a jak kolem firmy, tak mu pak museli jetě k těm vem lékům přidat dalí, aby se jim tam nesesypal, jetě e je v Sadské, doma by u určitě zase pil nebo prákoval, tam ho snad naučí, jak se tomu postavit - doufám. Nicméně ho stále jetě nehodlám zahodit, prostě v těké ivotní krizi nevěděl kudy kam a tak to popadl za ten nejblbějí konec....uvidíme, jestli se z toho jetě někdy vzpamatuje.
A díky vem za podporu i snahu o "nakopnutí", mně spí pomáhá to sdílení starostí, páč kdybych tohle řekla některé kámoce na tom naem malém městě, tak u bych se nemusela vůůůbec snait tu lékárnu zachránit.
Obrovský dík vem!!!
Není tady
Ros......jsi nae holka ikovná
Není tady
Mno, tak ja som rada, e si sa ozvala... a zo správ mám zmieané pocity. Ozaj, povedl ti ten poradca nejakú dobrú alternatívu k "pokračova s lekárňou"?
Není tady
Rosamunda napsal(a):
Jinak ale enokom říkal, e to moc nevidí, já bych to z jeho vyjadřování odhadla tak na cca 30%, e se to povede udret při ivotě, ale to by se mi jetě muselo povést buď onoho velkého dodavatele ukecat, e mu stávající dluh zaplatím a kolem 10. 2. a ne do 25. 1 anebo si na ten dluh PŮJČIT, ale to teda nevím kde, páč momentálně mám záznam v registru a ten vymaou a v únoru a Mundák si jako spolupracující osoba půjčit nemůe.
[/b]
Mám taky smíené pocity. Zvlátě z vytučněného.
Ros, ty jsi neskutečný hazardér.
Ros, straně nerada Ti to říkám ... ale ve chvíli, kdy dal odborník Tvojí lékárně pouze třicetiprocentní anci na přeití, tak bych od toho la definitivně pryč
Jetě k registru dluníků ... mám neblahý pocit, e i kdy splatí dluh, nejakou dobu tam přece jenom figuruje, ne Tě "vymaou". A mě někdo opraví, jestli se mýlím ... ale u to, e jsi se do registru vůbec dostala značně sniuje u potencionálního věřitele Tvoji bonitu - tedy schopnost splácet. Take - i kdyby sis nakrásně chtěla vzít dalí půjčku, co je velmi neuváený krok před kterým Tě důrazně varuji - Tvoje podmínky by byly velmi ztíené a získání dalího úvěru téměř nemoné.
Navíc - jestli tomu dobře rozumím - jsi v CERDu (centrální registr dluníků) kvůli jedné z mnoha půjček a navíc má stále obstavený dům - oprav mě, jestli jsem to patně pochopila - take na dalí půjčku bys ani neměla odpovídající finanční krytí.
Opravdu Ti radím, abys tu lékárnu pustila ze zřetele protoe pro Tebe je to něco jako moloch, do kterého musí neustále sypat peníze a výsledky vekeré ádné
Není tady
No děvčata, já vím, e je to velký problém, jene z platu se ty dluhy prostě splatit nedají, to je první na čem jsme se s tím poradcem shodli. On mi navíc jetě zatím ádnou radu ani výsledek neřekl, to bude a přítí týden, páč rozbor se nedá udělat za hodinu někde v kavárně ( ti co se tím zabývají to určitě potvrdí). Těch 30% byl jen můj zběný odhad podle toho, jak se ten ekonom tvářil a tvářila se asi takhle
a chvílemi kroutilhlavou.
Dnes jsem řeila situaci s dluhem u toho velkého dodavatele, tak jejich poradce, který mi před rokem dělal oddluení a který zevrubně zná nai situaci kromě problému s nájmem, mi slíbil, e mi u onoho dodavatele dojedná odloení zaplacení a na půlku března. Kdyby byl přesvědčen, e nemám bonitu, tak by mi to neslíbil, je to éf konsolidační agentury.
No a jinak se sice na jednu stranu cítím jak vydímaný citron a neskutečně se těím, a doma vlezu do vany s horkou vodou a pak do postele, ale na druhou stranu se ve mně začíná křesat maličká jiskřička naděje, e by to přeci jen s tou lékárnou mohlo nějak aspoň trochu, troičku sluně dopadnout ( pokud to bude kde dělat)
Co se týče Munďáka, tak ten mi dnes dal ránu, psycholog a psychiatr mu přehodnotili diagnozu na maniodepresivní psychozu, tak jsem z toho celá odvázaná. Uvidím jak se k tomu Munďák i doktoři postaví, nicméně mu řekli, e to je na dlouhodobějí hospitalizaci, ach joo (nevidím tu otráveného smajlíka).
Jo a jetě k registru dluníků:samozřejmě e počítám s tím, e mě nevymaou hned, udělají to na konci měsíce a o půjčku se pak dá ádat tak kolem 15. - 20. přítího měsíce. A hrozně by mně zajímalo v jakém registru ten záznam mám, páč do CERDu jsem přihláená a ani na IČO ani na rodné číslo tam ádný záznam v prosinci nebyl. Moná se tam objevil a na začátku ledna, nevím.
Upravil(a) Rosamunda (22. 1. 2010 17:10)
Není tady
Ono, Kiaro, to je dokonce jetě jinak, kdy to přečte pečlivě:
"Jinak ale enokom říkal, e to moc nevidí, já bych to z jeho vyjadřování odhadla tak na cca 30%, e se to povede udret při ivotě."
Take těch 30% je, zdá se, odhad Ros, nikoli slova ekonoma.
Myslím, e ohledně skutečné reakce toho ekonoma nejvěrněji vypovídá to "nevěřícně kroutil hlavou".
Já bych doporučovala přestat zachraňovat nezachranitelné, raděj se snait umenit nastalé ztráty a zvolit pak zcela jinou cestu.
Ale já usuzuju jen teoreticky-z toho mála, co o tom vím. Ros, rozhodni se co nejlíp. Myslím na tebe.
Ros, MD psychoza je docela dobře "viditelná", myslím si, e bys ji odhalila dříve, kdyby to byla ona... já vím, e její projevy nemusí tak jenoznačně transparentní a navíc alkohol podněcuje její manifestaci, ale přece jen... psychiatrie je troku nekonkretní obor, a dg se i zkouí, stejně jako léky...nějaký rok jsem tam i pracovala.
Alkohol je svinstvo, a projevy při jeho abúzu mohou být prakticky jakékoliv. Jakékoliv negativní. Navíc při abúzu psychofarmak. Tvůj chlap by potřeboval spíe vyčistit durch. Zbavit se vech svinstev, aby se organismus mohl dostat vůbec ke slovu.
Velmi dobře se teoretizuje a jednodue říct jak to udělat také nejde. Bude záleet na něm, co zvolí. Poli ho na měsíc na "tábor" do MB
Jen jsem tím vím chtěla říct, e k "přiívání" dg. bych přistupovala pomalu a s rozmyslem. Co ty sama myslí? Já se osobně stýkám se dvěma lidmi s MD P a fakt nejde přehlédnout...
No holka, má toho na hrbu dost, ale smekám před tebou jednoznačně . Nějak se o tebe prostě nebojím, nejsi ádná cukrová panenka. Já nějak vím, e to zvládne, a zvolí cokoliv. Nikdo z nás nezná tvoji situaci tak dobře jako ty sama, proto se rozhodni a jdi do toho naplno. při vaem obratu není 7mio takové drama jak to vypadá na první pohled. Vím jak je těké jen tak zabalit krám a začínat znovu, kdy jsou vechny podmínky k podnikání ji vytvořené. V NS by neměly být podstatné změny - bylo řečeno...Moji podporu má, a energie ti polu tunu. OK?
Není tady
Nazdar Wiki, dík za to co jste pro mně Ty i paní éfová udělaly
Nejsem psychiatrický odborník, ale myslím si, e jsem to nepřehlédla a e to bohuel asi tak bude, on s těmi náladami kolísal u dost dlouho i kdy nepil, tak uvidíme.
Není tady
Rosamunda napsal(a):
No děvčata, já vím, e je to velký problém, jene z platu se ty dluhy prostě splatit nedají, to je první na čem jsme se s tím poradcem shodli.
On mi navíc jetě zatím ádnou radu ani výsledek neřekl, to bude a přítí týden, páč rozbor se nedá udělat za hodinu někde v kavárně ( ti co se tím zabývají to určitě potvrdí). Těch 30% byl jen můj zběný odhad podle toho, jak se ten ekonom tvářil a tvářila se asi takhle
Dnes jsem řeila situaci s dluhem u toho velkého dodavatele, tak jejich poradce, který mi před rokem dělal oddluení a který zevrubně zná nai situaci kromě problému s nájmem, mi slíbil, e mi u onoho dodavatele dojedná odloení zaplacení a na půlku března. Kdyby byl přesvědčen, e nemám bonitu, tak by mi to neslíbil, je to éf konsolidační agentury./
Nu, já to vidím tak, e spí mu nic jiného nezbývalo. Rosamundo, sundej u ty růové brýle. Z normálního platu se to splatit nedá, tak bude raději dělat jetě větí dluhy. To je fakty velmi ekonomické.
Majka, brzdi... Nevieme asi takto na diažku dos, rozhodne nie viac ako ten odborník. Počkajme na jeho vyjadrenie, ju? Ros je citovo zaangaovaná a my zasa nemáme úplné informcáie, tak asi bude najlepie necha to na ňom...
Není tady
Já teda taky nejsem finanční odborník, ale jak pročítám tu celou ekonomickou story jak ji pročítám, není tu nic o obratu, o ziscích atd. Samotný dluh 7 mega můe znít hrozivě, ale pokud je sluný obrat a na pomoc se zavolal odborník, nepřijde mi to jetě nějaké ztracené. Mě osobně přijde Ros celkem příčetná, tak snad ví, co dělá - Ros drím palce a určitě dávej vědět, jak se to vyvíjí
Není tady
Kiara napsal(a):
Ros, straně nerada Ti to říkám ... ale ve chvíli, kdy dal odborník Tvojí lékárně pouze třicetiprocentní anci na přeití, tak bych od toho la definitivně pryč
Jetě k registru dluníků ... mám neblahý pocit, e i kdy splatí dluh, nejakou dobu tam přece jenom figuruje, ne Tě "vymaou". A mě někdo opraví, jestli se mýlím ... ale u to, e jsi se do registru vůbec dostala značně sniuje u potencionálního věřitele Tvoji bonitu - tedy schopnost splácet. Take - i kdyby sis nakrásně chtěla vzít dalí půjčku, co je velmi neuváený krok před kterým Tě důrazně varuji - Tvoje podmínky by byly velmi ztíené a získání dalího úvěru téměř nemoné.
Navíc - jestli tomu dobře rozumím - jsi v CERDu (centrální registr dluníků) kvůli jedné z mnoha půjček a navíc má stále obstavený dům - oprav mě, jestli jsem to patně pochopila - take na dalí půjčku bys ani neměla odpovídající finanční krytí.
Opravdu Ti radím, abys tu lékárnu pustila ze zřeteleprotoe pro Tebe je to něco jako moloch, do kterého musí neustále sypat peníze a výsledky vekeré ádné
Děvčata, neberete si toho na svá bedra trochu moc? Aby vám to neublíilo
Není tady
majkafa napsal(a):
Rosamunda napsal(a):
No děvčata, já vím, e je to velký problém, jene z platu se ty dluhy prostě splatit nedají, to je první na čem jsme se s tím poradcem shodli.
On mi navíc jetě zatím ádnou radu ani výsledek neřekl, to bude a přítí týden, páč rozbor se nedá udělat za hodinu někde v kavárně ( ti co se tím zabývají to určitě potvrdí). Těch 30% byl jen můj zběný odhad podle toho, jak se ten ekonom tvářil a tvářila se asi takhle
Dnes jsem řeila situaci s dluhem u toho velkého dodavatele, tak jejich poradce, který mi před rokem dělal oddluení a který zevrubně zná nai situaci kromě problému s nájmem, mi slíbil, e mi u onoho dodavatele dojedná odloení zaplacení a na půlku března. Kdyby byl přesvědčen, e nemám bonitu, tak by mi to neslíbil, je to éf konsolidační agentury./Nu, já to vidím tak, e spí mu nic jiného nezbývalo. Rosamundo, sundej u ty růové brýle. Z normálního platu se to splatit nedá, tak bude raději dělat jetě větí dluhy. To je fakty velmi ekonomické.
Majko, ono se lehko soudí, kdy ty podklady nemá a nevidí do toho. S ročním obratem 12 mega si zase tak ztracená a nemoná nepřipadám a to ten obrat děláme ve třech lidech.
Není tady
A jetě k Munďákovi, ta maniodepresivní psychoza nebyla diagnoza, já to patně pochopila, byl to jen názor jeho psychologa, e by tam mohlo něco takového být, e tam náznaky jsou, ale zatím je to ve ve stadiu zkoumání a práce. Tae jsem si docela oddechla, e k tomu vemu nemám doma jetě psychotika. To u bych opravdu byla na
Není tady
Rosamunda napsal(a):
A jetě k Munďákovi, ta maniodepresivní psychoza nebyla diagnoza, já to patně pochopila, byl to jen názor jeho psychologa, e by tam mohlo něco takového být, e tam náznaky jsou, ale zatím je to ve ve stadiu zkoumání a práce. Tae jsem si docela oddechla, e k tomu vemu nemám doma jetě psychotika. To u bych opravdu byla na
Jeíi. Jsi marná. Já končím. Na tohle u nemám.
majkafa napsal(a):
Rosamunda napsal(a):
Jeíi. Jsi marná. Já končím. Na tohle u nemám.
? to jsem nějak nepobrala.
Upravil(a) Rosamunda (23. 1. 2010 13:35)
Není tady
Klid, Ros ... toho si nevímej
Není tady
Rosamundo, prostě u nemám sílu ani chu. Přijde mi to marný, zbytečný. Měj se, jak chce.
Rosamunda napsal(a):
majkafa napsal(a):
Rosamunda napsal(a):
Dnes jsem řeila situaci s dluhem u toho velkého dodavatele, tak jejich poradce, který mi před rokem dělal oddluení a který zevrubně zná nai situaci kromě problému s nájmem, mi slíbil, e mi u onoho dodavatele dojedná odloení zaplacení a na půlku března. Kdyby byl přesvědčen, e nemám bonitu, tak by mi to neslíbil, je to éf konsolidační agentury./Nu, já to vidím tak, e spí mu nic jiného nezbývalo. Rosamundo, sundej u ty růové brýle. Z normálního platu se to splatit nedá, tak bude raději dělat jetě větí dluhy. To je fakty velmi ekonomické.
Majko, ono se lehko soudí, kdy ty podklady nemá a nevidí do toho. S ročním obratem 12 mega si zase tak ztracená a nemoná nepřipadám a to ten obrat děláme ve třech lidech.
roční obrat 12 mil? Kolik je lekárenská mare? I kdyby byla 100% jako e není jen úroky ze 7 milionů jsou taková garda, e se to s tak malým obratem těko bude splácet. Resp. lo by to pokud byste hned skončili s dalím zadluováním, firma by lapala, zvedla obraty a pravidelně splácela a to by firma která má v zástavě dům musela počkat a nedat exekutorovi pokyn, aby konal a dům prodal. Ale co čtu chcete si půjčovat dál a znova konsolidovat... Ámen. Přiznám se, e dost chápu proč je Munďák duevně tam kde je, chlapi vydr míň ne my a obávám se, e by mi z toho dávno harailo. Drím palce, ale jak tu psala u Majka. Nezadluovala bych se dál a přemýlela bych spí jak si něco ulít na časy kdy budu muset z domu i z lekárny
někdy mám pocit, e si tu ty příběhy lidi vymýl, e snad ani není moný, aby to někdo dotáhnul a tak "daleko"
Není tady
Téma zavřeno