29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tak nevím jestli to mám vůbec napsat, nejdřív problém s hodinkama teď mi zase chybí doma 72 tablet jednoho AD co užíváme. Munďák se dušuje, že on nee a na druhou stranu by prospal soudný den, tak se mi zdá, že to užíval místo 1x denně 3x-4x. To by porazilo i koně. Jenže opět, nechce se mi takovéhle věci řešit, ale asi budu muset vydávat ty léky jako nějaká pečovatelka, no a pak, si myslím, ten vztah asi moc dlouho nevydrží, páč jak mně tak jeho to asi přestane brzy bavit, ale především mně, páč já už pečovatelku dělat nechci.
Není tady
Není lepší mít alespoň přehled, než začít vydávat léky a tím ho donutit, aby si je sehnal jinde ?
Není tady
Ros, moc mě mrzí, že máš neustále s Munďákem trápení. Jak ty hodinky, tak ty ztracené léky a Munďákova nápadná spavost bohužel nevěstí nic dobrého.
Myslím, že ty jsi udělala maximum, víc už snad ani dělat nelze.
Ono to nakonec může taky dopadnout tak, že to budeš TY, kdo nakonec řekne - já už toho mám dost.
Nevím jak ti pomoct, aspoň na tebe myslím a přeju ti hodně síly.
Netroufám si odhadnout, co by se stalo, kdyby to prostě řekla teď. Je přeléčený, není tedy v tom největším srabu, je čerstvě vytažený ze sr-a-ček, jak by se to dalo trochu nespisovně nazvat, celou dobu mu stála po boku a teď mu říct.
Takže, mladý pane, udělala jsem všechno, co šlo, abych ti pomohla. Teď jsem vyčerpaná a přestávám tě řešit. Chceš - li si žrát prášky, chlastat, apod., prosím, teď už se rozhoduješ svým čerstvě střízlivým, znovu nalezeným rozumem, a umíš si vyhodnotit, do čeho jdeš.
Ale musím tě upozornit, že nadále zůstanu jen ve vztahu, který něco dává také mně. Pokud mi nic dávat nebude, pomine důvod v něm zůstávat. To první bych uvítala, to druhé ale přežiji taky. Hůř, než mi už bylo, mi nikdy nebude
Není tady
Blossom napsal(a):
Ros, moc mě mrzí, že máš neustále s Munďákem trápení. Jak ty hodinky, tak ty ztracené léky a Munďákova nápadná spavost bohužel nevěstí nic dobrého.
Třeba je mu bez alkoholu krušno (i když to by snad po odvykačce už bejt nemělo - ne?) a chce to zaspat... a nebo jsme zase u toho jako včera, tedy co najednou s volným časem, kterej se mi dřív tak příjemně trávil u flašky...
Není tady
mashanka napsal(a):
Netroufám si odhadnout, co by se stalo, kdyby to prostě řekla teď. Je přeléčený, není tedy v tom největším srabu, je čerstvě vytažený ze sr-a-ček, jak by se to dalo trochu nespisovně nazvat, celou dobu mu stála po boku a teď mu říct.
Takže, mladý pane, udělala jsem všechno, co šlo, abych ti pomohla. Teď jsem vyčerpaná a přestávám tě řešit. Chceš - li si žrát prášky, chlastat, apod., prosím, teď už se rozhoduješ svým čerstvě střízlivým, znovu nalezeným rozumem, a umíš si vyhodnotit, do čeho jdeš.
Ale musím tě upozornit, že nadále zůstanu jen ve vztahu, který něco dává také mně. Pokud mi nic dávat nebude, pomine důvod v něm zůstávat. To první bych uvítala, to druhé ale přežiji taky. Hůř, než mi už bylo, mi nikdy nebude
Ano, toto je skvěle formulováno.
Myslím, že nastal čas na rozhovor tohoto typu. Držím palce.
Mikeši, nemáš tak úplně pravdu.
Strašně nerada to říkám, ale ZÁVISLOST jako taková na sebe bere různé podoby: není výjimkou, když klasická "odléčená" smažka sáhne po lahvi a začne chlastat, není výjimkou, když klasický "odléčený" opilec začne zneužívat léky, není výjimkou, když "odléčený" závislák na lécích sežene kontakty třeba v léčebně a začne smažit .
Prostě se své závislosti nezbavili, jenom jednu návykovou látku vymění za jinou s podivným odůvodněním, že jsou ze své prvotní závislosti "vyléčení", tak co by po nich okolí ještě chtělo.
Jak se člověk jednou propadne do té svinské závislosti, musí si uvědomit že závislost na sebe bere řadu podob a odléčí-li závislost na jedné látce, ještě nemá zdaleka vyhráno. Bohužel. Nicméně - projde-li takový člověk léčebnou - lékaři a terapeuti mu soustavně vtloukají do hlavy, čím je po ukončení léčby ohrožen, na co si má dávat pozor a čemu se uctivým obloukem vyhnout.
Strašně nerada to říkám, ale podle Rosina popisu měl Munďák tzv. křížovou závislost, čili závislost na kombinaci alkoholu s léky, čliliže kombinoval nepřiměřené množství alkoholu s nepřiměřeným množstvím léků. Bohužel, takováhle pochmurná diagnóza těsně souvisí s dostupností oné drogy, protože Munďákovi stačilo pouze přijít do práce, natáhnout ruku, sáhnout do police s léky a...
Ros, myslím na Tebe a alespoň touhle cestou Ti posílám značnou porci vnitřní síly... situace u vás podle mě nevypadá dobře a mám neblahé tušení, že vnitřní sílu budeš v nejbližších dnech moc potřebovat
Upravil(a) Kiara (20. 10. 2009 13:36)
Není tady
Mikeš napsal(a):
Blossom napsal(a):
Třeba je mu bez alkoholu krušno (i když to by snad po odvykačce už bejt nemělo - ne?) a chce to zaspat... a nebo jsme zase u toho jako včera, tedy co najednou s volným časem, kterej se mi dřív tak příjemně trávil u flašky...
Mikeši, ale krušno tady bylo měsíce a roky především Rosamundě, Munďákovou vinou. Ona to zaspat nemůže, i když by asi chtěla a potřebovala, protože na ní leží už dlouho ekonomický chod celé rodiny, a Munďák se nějak po svém dílu zodpovědnosti zdá se nějak moc nepídí, bohužel....
Volný čas by měl Munďák věnovat především své rodině - dost jí totiž dluží, dále hledání nového zaměstnání, a také svému vlastnímu aktivnímu doléčování (např. docházením do nějaké skupiny, spolupráce s psychologem či psychiatrem - Munďák sám musí cítit, co potřebuje a co mu pomáhá, a kam tedy ON SÁM musí teď, ve vzniklém volném čase, napřít síly.)
Blossom napsal(a):
Mikeši, ale krušno tady bylo měsíce a roky především Rosamundě, Munďákovou vinou.
To já nijak nezpochybňuju, Bloss. Jen jsem zkusil zapřemýšlet, proč do sebe láduje ty prášky...
Blossom napsal(a):
...a Munďák se nějak po svém dílu zodpovědnosti zdá se nějak moc nepídí, bohužel....
Zas na druhou stranu - jak je doma dlouho? Tejden? Nevím, v léčebně jsem nikdy nebyl, ale dokážu si představit, že po návratu to chce nějakej čas na "aklimatizaci"... nemusím ani chlastat, stačí když budu pár měsíců zavřenej a taky budu po návratu domů potřebovat nějakou dobu na rozkoukání...
Není tady
To je pravda, ale všimni si, že se tady pořád probírá to, co potřebuje ON.
Už je to moc dlouho. Nastal čas, aby se teď hledělo zase na toho druhého. I on ledacos potřebuje. Druhému pořád dává, bere ohledy, a jemu nikdo nic ? To přece není fér
Není tady
Mikeši, tak samotnou mě zajímalo, jak dlouho je vlastně Munďák doma. Našla jsem to na předchozím vlákně - je doma od 2.října. Tedy dnes 18 dní, necelé tři týdny. Což je myslím dost času na rozkoukávání a taky dost času na to, aby začal konečně jako chlap v rodině a partner fungovat.
Při tom hledání jsem si všimla, že Rosamunda už třetí den po jeho návratu - 4.10. píše, že prospal celé odpoledne, podobně jako když býval na práškách... Nevím, třeba to může být fakt náhoda, únava ze změny prostředí, nerada bych Munďákovi křivdila. Ale dělá to na mě dojem, že sice on nepije, ale s prášky nepřestal... O té jeho spavosti se Ros zmiňovala minimálně třikrát..
Ale to vařím z vody, a nebo líp řečeno jen z těch informací, které sem Ros sama na net dala.
A tak strašně ráda bych se mýlila....
Ja na jeseň spím aj bez práškov... Ale zasa, ak ich 72 chýba, to nevyzerá dobre.
Není tady
No tak zase tak moc se bohužel Bloss nemýlíš, v poledne jsme byli doma na obědě a já furt do něj , jak je to teda s těmi prášky, až to z něj vylezlo, že zezačátku bral 2x1 tabletu a možná prý se někdy spletl a vzal to 3x a že teď už bere jen 2/3 tablety a že do 14 dní to vysadí. Docela mně namíchl, tak jsem mu vysvětlila, že mi připadá, že se zase chce vrátit do té pozice dítěte, kde byl, když chlastal a že na nějaké lhaní a závislácké nebo dětské chování už nejsem zvědavá a že mu pečovatelku dělat už nehodlám. No tak jsem teď celá zvědavá, jestli to bylo dost důrazné, myslím, že se k tomu ještě večer vrátím, pokud tedy nebude mít do večera 39 teplotu, páč mi nějak nastydl. Nicméně mu to řeknu tak jako tak, ale počkám až bude bez teploty. No a uvidíme...
Ale s*e*r*e mně to neskutečně, 3 měsíce v háji a připadá mi, že se toho zase až tak moc nenaučil.
A navíc místo aby se snažil o sblížení se mnou a dětmi, tak zalezl do pracovny a teď se ukázalo, co z toho nakonec vypadlo.
Upravil(a) Rosamunda (20. 10. 2009 15:56)
Není tady
Pro všechny: to, že pacient prodělá tříměsíční léčbu, automaticky neznamená, že je vyhráno!!!!!
Bohužel, to je mezi laiky často rozšířený mýtus: když se pacient vrátí z léčebny, automaticky se považuje za "vyléčeného", což je ovšem fatální omyl. Vyléčen takový pacient není nikdy, je jen dlouhodobě abstinující s tím, že sám sebe musí celý život ostře hlídat, jako by seděl na sudu plném střelného prachu.
Rosamundo, je mi to velmi líto, ale situace posledních dnů nasvědčuje tomu, že se u Munďáka ihned po návratu z léčby rozjela recidiva v podobě znovuzneužívání antidepresiv (?). Nechci malovat čerta na zeď, ale okamžitě si zkontroluj doma i v lékárně mimo jiné i stav léků na bázi benzodiazepinů. Jelikož Munďákovi stačí akorát jít a pro něco si sáhnout do regálu, nejvyšší opatrnost je zcela na místě.
A poslední věc: nechci být chmurný prorok, ale obávám se i toho nejhoršího: během léčby byl Munďák na pavilonu i s podobně postiženými pacienty, z nichž jsou někteří nesmírně ostřílení a fikaní a jako lékárník může dostat "geniální vnuknutí" či "báječný nápad" začít ve spolupráci s nimi kšeftovat s léčivy a peníze - nezanedbatelné, podotýkám - si ulejvat do vlastní kapsy. Ony ty tři kusy hodinek, které jsi nalezla rovněž o leccčems vypovídají
Upravil(a) Kiara (20. 10. 2009 16:02)
Není tady
Tiež mám pocit, akoby Rosamunda počítala s tým, že odovzdá pokazenú hračku a v ličebni jej ju "vyliečia"a za 3 mesiace vrátia "opravenú". By ste fakt len na začiatku cesty, bohužiaľ. A vyzerá to, že to bude dlhá cesta... a možno aj kľukatá.
Není tady
Kiara napsal(a):
Pro všechny: to, že pacient prodělá tříměsíční léčbu, automaticky neznamená, že je vyhráno!!!!!
Bohužel, to je mezi laiky často rozšířený mýtus: když se pacient vrátí z léčebny, automaticky se považuje za "vyléčeného", což je ovšem fatální omyl. Vyléčen takový pacient není nikdy, je jen dlouhodobě abstinující s tím, že sám sebe musí celý život ostře hlídat, jako by seděl na sudu plném střelného prachu.
Rosamundo, je mi to velmi líto, ale situace posledních dnů nasvědčuje tomu, že se u Munďáka ihned po návratu z léčby rozjela recidiva v podobě znovuzneužívání antidepresiv (?). Nechci malovat čerta na zeď, ale okamžitě si zkontroluj doma i v lékárně mimo jiné i stav léků na bázi benzodiazepinů. Jelikož Munďákovi stačí akorát jít a pro něco si sáhnout do regálu, nejvyšší opatrnost je zcela na místě.
A poslední věc: nechci být chmurný prorok, ale obávám se i toho nejhoršího: během léčby byl Munďák na pavilonu i s podobně postiženými pacienty, z nichž jsou někteří nesmírně ostřílení a fikaní a jako lékárník může dostat "geniální vnuknutí" či "báječný nápad" začít ve spolupráci s nimi kšeftovat s léčivy a peníze - nezanedbatelné, podotýkám - si ulejvat do vlastní kapsy. Ony ty tři kusy hodinek, které jsi nalezla rovněž o leccčems vypovídají
Kiaro, já vím, že pacient po absolvování léčby není vyléčený, je to život s postižením, bohužel se toho zbavit nedá a jak je vidět tak člověk musí mít setsakra silnou vůli a tady mi připadá, že ta vůle až tak silná není. No a co se týče zneužívání léků tak před léčbou to byly hlavně benzodiazepiny (Lexaurin) a prášky na spaní. Antidepresiva zneužívat nemohl, páč ty tu bereme jen my dva, tak by se na to brzy přišlo. No a co se týče té poslední obavy, tak to nehrozí, protože tyhle věci mám dobře ohlídané
K Selimě: Vím, že se Munďák nedá "opravit" a že léčebna není servis, ale když je doma ani ne 3 týdny a už zase blbne aniž by měl důvod, tak už prostě nechci zase znovu řešit akorát jeho. Ať se sakra řeší sám, vždyť to se tam měl naučit!
Upravil(a) Rosamunda (20. 10. 2009 16:23)
Není tady
Rosamundo, já Ti jenom říkám, že budeš muset být ve střehu 24 hodin denně (bohužel), jinak nemusím být jasnovidec na to, abych Ti předpověděla pořádný p*r*ů*s*e*r, ke kterému se u Vás zákonitě schyluje.
Nejrozumnější bude, když se spojíš s kýmkoliv z léčebny (ošetřujícím lékařem, terapeutem) nebo s odborníkem, u kterého je Munďák v následné péči a stručně popíšeš, co se u Vás momentálně děje. Incident s hodinkami, pohřešované léky a svoje podezření, že u manžela došlo k recidivě. Všechno tohle sděl i svojí psycholožce/psychiatričce ... nechci malovat čerty na zeď, ale pro sebe si tímto zajisti pomyslnou "záchrannou síť" pro případ, že se provalí další z řady průšvihů a dojde k tvrdé konfrontaci s realitou
Není tady
Kiara napsal(a):
Kiaro, zajímalo by mě, co by se stalo, kdyby se takový odléčený alkoholik napil. Nemám na mysli to, že "by v tom zase lítal", "zpíjel se pod vobraz" atd. - mám na mysli to, jak by po léčení zareagoval na alkohol jeho organismus, jestli mi rozumíš. Tedy nikoli případ, kdy by zase "začal chlastat", ale kdyby si třeba jednoho dne po večeři dal, řekněme, 2 piva... stalo by se něco?
Není tady
Mikeš napsal(a):
Kiaro, zajímalo by mě, co by se stalo, kdyby se takový odléčený alkoholik napil. Nemám na mysli to, že "by v tom zase lítal", "zpíjel se pod vobraz" atd. - mám na mysli to, jak by po léčení zareagoval na alkohol jeho organismus, jestli mi rozumíš. Tedy nikoli případ, kdy by zase "začal chlastat", ale kdyby si třeba jednoho dne po večeři dal, řekněme, 2 piva... stalo by se něco?
Orgamizmus by zareagoval stejně, jako u neodléčeného alkoholika. Žádné zázraky tam po léčbě nehledej. Není tam nic, co by chemicky dělalo nějaký problém. Je to pořád psychika, psychika, ... Dal by si další piva a byl by opilej. A už by v tom jel. "Odléčený" alkoholik bude už pouze navždy abstinující alkoholik, nikdy to v tomhle směru zdravý člověk nebude.
Mikeši, překvapils mě, že tolik piješ.
Rosamundo, to je mi moc líto. Pro mě to vypadalo příliš pohádkově, než aby to mohla být pravda. To nové zamilování atd. V nemocnici jsem se potkala s hodně alkoholikama, kteří tam byli na detoxu, většina již po několikáté. Jen málo je bohužel takových, hlavně mužů, kteří zvládnou do smrti abstinovat. Bohužel. Myslím, že stejné je to i s cigaretami a spoustou dalších závislostí. Já vím své ohledně kouření. Sice nekouřím asi 17 let, ale někdy mám takovou chuť. Kdybych se nehlídala, spadnu do toho zpět raz dva.
Mikeš napsal(a):
Kiara napsal(a):
Bohužel, to je mezi laiky často rozšířený mýtus: když se pacient vrátí z léčebny, automaticky se považuje za "vyléčeného", což je ovšem fatální omyl. Vyléčen takový pacient není nikdy, je jen dlouhodobě abstinující s tím, že sám sebe musí celý život ostře hlídat, jako by seděl na sudu plném střelného prachu.Kiaro, zajímalo by mě, co by se stalo, kdyby se takový odléčený alkoholik napil. Nemám na mysli to, že "by v tom zase lítal", "zpíjel se pod vobraz" atd. - mám na mysli to, jak by po léčení zareagoval na alkohol jeho organismus, jestli mi rozumíš. Tedy nikoli případ, kdy by zase "začal chlastat", ale kdyby si třeba jednoho dne po večeři dal, řekněme, 2 piva... stalo by se něco?
No Mikeši, stalo by se to, že by si řekl, hele mně to nic nedělá a tak by si příště dal tři, pak čtyři, pak paňáčka( vždyť mně to nezabije),pak 5 piv a 3 panáky a pořád víc a víc, no a už by v tom zase lítal. To už máme taky za sebou, Munďák taky zkoušel konzumačně pít po prvním vyléčení, jenže právě takhle po kouskách do toho zase vlítl znova.
Není tady
majkafa napsal(a):
Mikeš napsal(a):
Orgamizmus by zareagoval stejně, jako u neodléčeného alkoholika. Žádné zázraky tam po léčbě nehledej. Není tam nic, co by chemicky dělalo nějaký problém. Je to pořád psychika, psychika, ... Dal by si další piva a byl by opilej. A už by v tom jel. "Odléčený" alkoholik bude už pouze navždy abstinující alkoholik, nikdy to v tomhle směru zdravý člověk nebude.
Rosamundo, to je mi moc líto. Pro mě to vypadalo příliš pohádkově, než aby to mohla být pravda. To nové zamilování atd. V nemocnici jsem se potkala s hodně alkoholikama, kteří tam byli na detoxu, většina již po několikáté. Jen málo je bohužel takových, hlavně mužů, kteří zvládnou do smrti abstinovat. Bohužel.Myslím, že stejné je to i s cigaretami a spoustou dalších závislostí. Já vím své ohledně kouření. Sice nekouřím asi 17 let, ale někdy mám takovou chuť. Kdybych se nehlídala, spadnu do toho zpět raz dva.
Majko, mně se taky zdálo, že je to ažmoc dobrý aby to mohla být pravda. No uvidíme jestli to třeba nebude pravda, ke které se oklikou dopracujeme a nebo jestli z toho bude rozchod.
Není tady
Mikeši, co by se stalo, kdyby se odléčený alkoholik napil, ti můžu říct ze zkušenosti s mým BM: Jakmile si dá tzv.odléčený alkoholik i malinké množství alkoholu, (např.jedno malé pivo) zareaguje na to jeho organismus bouřlivě - recidivou. Jinými slovy, je zas s prominutím v p.r.d.e.l.i (pardon za ten vulgarismus, ale ono se to výstižněji popsat nedá) a je na tom tak, jako by žádnou léčbu nikdy neabsolvoval, musí tedy zas vše od začátku.
Žádné "dám si jen trošku, konzumačně, jako všichni ostatní" u "vyléčeného" alkoholika neplatí. Buď pak až do smrti abstinuje absolutně a může tak žít jako člověk, a nebo se napije a pak zas jede po tom tobogánu fofrem do pekel...
Můj BM měl po léčebně po asi 4 měsících první, víceméně jednodenní recidivu (udělala jsem tehdy tak zle, že jsem to zarazila), pak po dalších 2 měsících totéž, pak půl roku naděje a zlepšování situace po všech stránkách - a pak recidiva třetí, důkladná a jel v tom znova až po uši...
Po rozvodu byl BM v léčebně ještě jednou, víceméně z donucení jeho okolím (původní rodinou apod.). Snad ještě ten den, co se vrátil z léčebny domů, zalezl do svého bytu a vylezl tuším až po několika dnech - pitím úplně doničený a zdecimovaný. Nevydržel abstinovat ani pár dní. Pak už v tom jel permanetně skoro pořád, než si úplně zničil orgány a pak umřel.
Bylo mu Mikeši jako tobě teď - 47. Nechci být morbidní, ale Mikeši, mysli na svou slinivku, bez legrace...
Mikeš napsal(a):
Kiara napsal(a):
Bohužel, to je mezi laiky často rozšířený mýtus: když se pacient vrátí z léčebny, automaticky se považuje za "vyléčeného", což je ovšem fatální omyl. Vyléčen takový pacient není nikdy, je jen dlouhodobě abstinující s tím, že sám sebe musí celý život ostře hlídat, jako by seděl na sudu plném střelného prachu.Kiaro, zajímalo by mě, co by se stalo, kdyby se takový odléčený alkoholik napil. Nemám na mysli to, že "by v tom zase lítal", "zpíjel se pod vobraz" atd. - mám na mysli to, jak by po léčení zareagoval na alkohol jeho organismus, jestli mi rozumíš. Tedy nikoli případ, kdy by zase "začal chlastat", ale kdyby si třeba jednoho dne po večeři dal, řekněme, 2 piva... stalo by se něco?
Stalo ... být alkoholikem znamená doživotní ztrátu schopnosti kontrolovaně pít.
V praxi by si ten dotyčný dal - řekněme v sobotu večer - dvě piva. Za týden už by si ty piva dal tři, za další by si dal čtyři piva a jednoho panáka, za dva měsíce už by si dával piva a panáky denně a za půl roku by byl zase tam, kde byl tenkrát před nástupem do léčby - totálně v (_Y_).
Jednorázový přísun alkoholu pro odléčeného alkoholika je totiž spouštěč, který v mozku okamžitě sepne určité chemické receptory. Pak se stane to, co se stane: organismus "naučený" na pravidelný přísun zakázané látky se začne nezávisle na vůli nemocného dožadovat dalších a dalších dávek a postižený se díky PRVNÍM DVĚMA PIVŮM, které si kdysi dal po večeři bleskurychle dostává až do stavu, ve kterém byl kdysi předtím. V lepším případě. Většinou to bývá tak, že klesne ještě na hlubší dno a svůj organismus si rozbourá ještě hůř, než když se šel poprvé léčit.
Upravil(a) Kiara (20. 10. 2009 17:39)
Není tady
majkafa napsal(a):
Orgamizmus by zareagoval stejně, jako u neodléčeného alkoholika. Žádné zázraky tam po léčbě nehledej. Není tam nic, co by chemicky dělalo nějaký problém.
No vidíš to - a já myslel, že jo
majkafa napsal(a):
Jak už jsem napsal včera - teď už je to jen určitý večerní rituál, forma relaxace.
Když jsme se my dva spolu poznali, Majko, byl jsem právě v jakémsi bodě zlomu, nebo spíš krátce po něm. Připadal jsem Ti jako alkoholik? Troufám si tvrdit, že ne...
Není tady
Kiara napsal(a):
V praxi by si ten dotyčný dal - řekněme v sobotu večer - dvě piva. Za týden už by si ty piva dal tři, za další by si dal čtyři piva a jednoho panáka, za dva měsíce už by si dával piva a panáky denně a za půl roku by byl zase tam, kde byl tenkrát před nástupem do léčby - totálně v (_Y_).
Jasný, tomu rozumím Ale já měl na mysli spíš to, na co mi odpověděla Majka - co to s ním udělá "chemicky"...
Není tady