Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 19. 10. 2009 15:36

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Re: Alkoholismus - alkoholici a jejich partneři 3.

Dlouhé procházky by šly, kdybych nechodila z práce v 18.00 a kdyby o víkendu nebývalo bylo tak hnusně. Jinak dětem ten nezájem nevadí, to jen mně, děti jsou 17i letí puberťáci, co celé odpoledne a večer prosedí u PC. Jen mně ten kontakt s manželem chybí, no uvidím, co po té mojí stížnosti bude dělat.

Out from the dark into the light !

Není tady

#27 19. 10. 2009 15:51

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Kiara napsal(a):

Rosamunda je soukromnice ve své vlastní lékárně, kam jí momentálně nepáchne ani noha.

Rosamunda má zřejmě lékárnu někde na samotě u lesa, či co... big_smile
Situaci, kdy vejdu do lékárny a není tam ani noha, jsem už dlouho nezažil... big_smile

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#28 19. 10. 2009 15:55

li.lik
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Sever

Držím pěsti! Zkus vydržet v klidu, třeba zabere, když uvidí, že neděláš drámo, ale máš ho ráda a chceš s ním být. Je to těžký, ale asi je dost věcí, které ho žerou... Jsi moc silná, máš můj obdiv! godlike

http://lb4m.lilypie.com/TikiPic.php/oeXGSN4.jpghttp://lb4m.lilypie.com/oeXGp1.png
http://lb2m.lilypie.com/PQ1Np1.png

Není tady

#29 19. 10. 2009 16:00

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-

Mikeš napsal(a):

Kiara napsal(a):

Rosamunda je soukromnice ve své vlastní lékárně, kam jí momentálně nepáchne ani noha.

Rosamunda má zřejmě lékárnu někde na samotě u lesa, či co... big_smile
Situaci, kdy vejdu do lékárny a není tam ani noha, jsem už dlouho nezažil... big_smile

Tak se teď přijď podívat ke mně, tady fakt není ani noha a jsem z toho docela zoufalá. A u konkurence taky nikdo není, se mi zdá, že ti lidi si všechno kupují a vybírají v Praze. Sláva 1 pacient! Tak ne byli 2, hurá!

Upravil(a) Rosamunda (19. 10. 2009 16:05)

Není tady

#30 19. 10. 2009 16:16

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Rosamunda napsal(a):

Tak se teď přijď podívat ke mně, tady fakt není ani noha a jsem z toho docela zoufalá. A u konkurence taky nikdo není, se mi zdá, že ti lidi si všechno kupují a vybírají v Praze. Sláva 1 pacient! Tak ne byli 2, hurá!

Aha, Ty to máš někde na maloměstě u Práglu, tak to jo... já žiju v krajským městě, v centru tu máme, já nevím, odhadem minimálně 5-6 lékáren v okruhu do 10 min. pěšky, a ještě jsem si nevšim, že by nějaká zkrachovala...

Rosamunda napsal(a):

Munďák si mě o víkendu moc nevšímal, tak jsem byla ještě otrávenější. Připadá mi, že je to mezi námi čím dál tím stejnější jako před léčbou - on si zaleze k počítači do pracovny a není po něm celý den ani vidu ani slechu.

Víš, ono to pro něj taky není lehký. Já jsem zrovna včera přemejšlel, co bych dělal, kdybych přestal pít alkohol... nezpíjím se do němoty, neválím se po zemi ve vlastních zvratkách, do putyky nechodím, ale takovej ten můj večerní rituálek, kdy si večer sednu ke stolu, otevřu pivko, naleju prcka, zapálím cígo, otevřu noviny... to by mi chybělo a fakt nevím, čím bych to nahradil...

Není tady

#31 19. 10. 2009 16:20

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Dobrým čajom... wink

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#32 19. 10. 2009 16:25

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Kiara napsal(a):

No jo, ty už jsi osoba ostřílená, na leccos zvyklá big_smile volného syna mám, ale přiměřeného věku - bohužel - není ... a volnej ještě asi dlouho bude, vzhledem k tomu že pořád sedí u PC, místo aby honil holky ...

Aby si nebola prekvapená... wink Aj ja som sa zoznámila, sediac za PC.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#33 19. 10. 2009 16:35

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

Dobrým čajom... wink

To není špatnej nápad big_smile Manželka má krámek s bylinkama, čajema a kořením, tak si tam určitě něco vyberu... takovej čaj s rumem taky není na večer špatnej... big_smile

Není tady

#34 19. 10. 2009 16:47

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-

Mikeš napsal(a):

Selima napsal(a):

Dobrým čajom... wink

To není špatnej nápad big_smile Manželka má krámek s bylinkama, čajema a kořením, tak si tam určitě něco vyberu... takovej čaj s rumem taky není na večer špatnej... big_smile

Ovšem to by musel bejt nealkoholickej rum a to je asi tak pravděpodobný jako špek light. lollol
A to s tím problémem s nahrazováním rituálů máš asi úplnou pravdu, jenže já mám tak trochu strach aby pak z toho vyplňování prázdna zase nevznikla nějaká blbost. Sice to zatím na žádné blbosti nevypadá, ale co když ho tím svým zájmem opravdu obtěžuju, třeba mám tu potřebu kontaktu s ním nějakou přebujelou, když si pořád připadám tak opuštěná i když Munďák je vedle v pracovně. Kdyby měl ten comp v obýváku tak by to taky bylo jiné, že bychom občas nějaké to slovo prohodili, ale takhle on je tam zalezlej jak pavouk a má svůj klid a já si v kuchyni připadám jak Němá z Portiči. sad

Není tady

#35 19. 10. 2009 19:00

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Tak si vezmi knižku a choď za ním... trebárs. Alebo si kúp notebook  amôžete spolu komunikovať písomne... lol Zo vzdialenosti 50 cm...

Brita

Není tady

#36 19. 10. 2009 20:03

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-

Notebok sice mám, ale vsadím se, že by poštu stejně nečetl, páč tam nahlíží jen občas, takže by to asi nic moc na té komunikaci nezměnilo. No alenemůžu na něj zase moc spěchat, je doma teprve 14 dní a teď si dával pracovnu dohromady po svém čtyřletém bordelaření, takže nemůžu chtít všechno hned, jenže já chciii!

Upravil(a) Rosamunda (19. 10. 2009 20:04)

Není tady

#37 19. 10. 2009 20:12

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Mikeš napsal(a):

Selima napsal(a):

Dobrým čajom... wink

He-he, Mikeši ... ohledně toho čaje s rumem mám taky jednu krásnou historku z natáčení: za svobodna jsem přišla navštívit svého tehdejšího přítele domů. Počasí stejné jako teď - hnusné. Načež přítel se mě zeptal, jestli bych nechtěla na zahřátí čaj s rumem ... nu a já, osmnáctileté rádobyvtipné telátko jsem pronesla:
"Čaj s rumem? Jasně ... ale s čajem se neobtěžuj ..." roll lol
Rosamunda: to s tou knížkou není špatnej nápad tummenupp já bych se trošičku přimlouvala za to, aby ses zkusila doma "sama zabavit" bez ohledu na Munďáka, nebo začala pěstovat aktivity "tu a tam mimo domov" rovněž bez Munďáka.
Bohužel si to budeš muset umět "správně nadávkovat" tak, aby se manžel nemohl cítit odstrčený a přehlížený a zároveň aby ses zbavila toho nebezpečného nutkání snažit se k němu přibližovat, když na to zrovna není nálada.
Selima: tímhle stylem přes PC spolu komunikujeme se sinkem big_smile nejčastěji na téma "V lednici je tohle a tohle, přijď se najíst!"

Upravil(a) Kiara (19. 10. 2009 20:15)

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#38 19. 10. 2009 20:19

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-

Kiaro, já těch aktivit mám celkem dost, od úterk do pátku jsem v luftě, dokonce mi říkal, že si mně vůbec neužije a na druhou stranu o víkendu přišel minimálně a pak mi radil ať se zabývám nějakým koníčkem, tak z toho nejsem moudrá, ale snad ta moudrost přijde časem. big_smile

Není tady

#39 19. 10. 2009 20:30

Blossom
Host

Já Rosamundině komunikačnímu absťáku rozumím. Mám něco podobného se synem (19let). On přijde domů, otočí se u mě v kuchyni pro nějaké jídlo a zaleze buď k sobě do pokoje a je u netu, a nebo si kutí v dílně věci pro svůj koníček atd.. Prohodíme denně tak asi 4 nebo 5 vět a to jsou ještě věty takřka holé a navíc mnou vyvolané.
Já chápu, že je to normální, zvlášť v jeho věku, a že chlapi jsou obecně méně komunikativní.
Ale někdy je mi fakt líto, že skoro nevím, čím moje dítě žije, co ho těší, co ho trápí. Nevím o něm skoro nic. Uklidňuju se faktem, že on je evidentně v pohodě.
Tak já řeším komunikační absťák dlouhými telefonáty s přítelem a nebo tady na babinetu. smile

Ale upřímně přiznávám - u životního partnera či manžela by mě to štvalo, zvlášť pokud by to byl dlouhodobý stav.

Ale to jsem se dostala lehce mimo téma...tak abychom se k tomu vrátili, tak vám řeknu, že myslím že včera nebo předevčírem jsem četla v Mladé frontě článek o nějaké paní, která také trpěla alkoholovou závislostí. A po první léčbě selhala, vlítla do toho znovu, tak šla na druhou. A po této druhé léčbě už  úspěšně 20 let abstinujea normálně žije godlike , a mimo jiné působí jako terapeutka u závislých, pomáhá jim dostat se z toho. Asi fakt není nad osobní zkušenost...
A tato paní tam říká přesně toto:
Nejhorší je, zaplnit to prázdno, co nastane po skončení pití....

A Mikeši, prosím, ty zaraž a něco se svými rituály udělej a změň to na ten čaj (bez rumu!!!). Myslím to beze srandy, úplně vážně. Takto nenápadně to totiž začíná....a najednou se povezeš ani nebudeš vědět jak...
Zaraž prosím, byla by tě škoda.

#40 19. 10. 2009 20:52

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Blossom: vím, o čem mluvíš ... sinkovi je taky 19 smile
Ono vyjde úplně nastejno, jestli žije u otce (tři minuty pěšky ode mě) nebo u mě doma - komunikační šum naprosto totožný.
Dokonce mám takový neblahý pocit, že si po tom PC pokecáme víc, než kdyby bydlel u mě big_smile
Nu - a dcera úderem svých osmnáctých narozeinin začala oficiálně bydlet u svého přítele, takže to máš těžký ... syndrom prázdného hnízda jako vyšitej. Je to tvrdá fuška se s tím srovnat, zejména pro osobu jako já, pro kterou byla rodina a děti patnáct let alfou a omegou celého života ... ale to je život smile Mám přítele, koníčky, internet, Babinet smile takže už jsem se s tím tak nějak popasovala ... ale že to taky trvalo big_smile
Mikeš: ty vůbec o nějakém rumu do čaje ani neuvažuj ... raději popros paní Mikešovou, aby ti v krámku namíchala nějakou speciální čajovou směs ... třeba "Vzpomínka na rum" lol Já už bych ji inspirovala ... víš, jak se vyrábějí ty sušené čajové balíčky, které zaliješ vroucí vodou a po nějaké sobě se Ti v šálku rozvinou v barevný květ??? Taky bych Ti umotala něco podobnéhoL: zalil bys vroucí vodou, květina by se pomalu rozvinula a v jejím středu by plavala zátka od rumu tongue

Upravil(a) Kiara (19. 10. 2009 20:59)

Není tady

#41 19. 10. 2009 20:54

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Blossom napsal(a):

A Mikeši, prosím, ty zaraž a něco se svými rituály udělej a změň to na ten čaj (bez rumu!!!). Myslím to beze srandy, úplně vážně. Takto nenápadně to totiž začíná....a najednou se povezeš ani nebudeš vědět jak... Zaraž prosím, byla by tě škoda.

Jsem právě už udělal, před asi 3 lety... tehdy jsem do sebe kopnul za večer třeba 4 pivka a pomalu půl flašky kořalky... teď se držím na podstatně nižších číslech... big_smile ...důležitá je pevná vůle, a tu moje žena má... lol

Není tady

#42 19. 10. 2009 20:56

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Kiara napsal(a):

Blossom: vím, o čem mluvíš ... sinkovi je taky 19 smile

Ach, synku synku... dumbom

Není tady

#43 19. 10. 2009 20:59

Blossom
Host

Já se se syndromem prázdného hnízda (dcera taky už nebydlí doma, ale s přítelem) celkem už vyrovnala a dokonce přiznávám, že mi to často i velmi vyhovuje - fakt si moct dělat to co chci. Jen občas se člověku zasteskne po tom, jaké to bylo, když byly děti ještě malé, mazlivé a opravdu stály o to bý se mnou co nejvíc.
Ještě že jsem si to tehdy užila na doraz a nic neošidila.
Paradox je to, že některé kamarádky s fungující rodinou mi nyní otevřeně závidí mou volnost a dovolené pouze s přítelem, bez dětí, jen podle našich přání a plánů...
Inu, každý asi touží tak trochu po tom, co zrovna nemá... smile

#44 19. 10. 2009 21:00

mashanka
Zablokovaný

Komunikaci typu "už mám ohřát večeři nebo ještě nemáš hlad" rovněž znám. Ale jen, když jsme každý zalezlý u svého kompu a nechce se nám vstávat.
Jednou jsem to dotáhla k dokonalosti, když vypadl net. Zavolala jsem synkovi na mobil jestli mu vypadl taky smile

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#45 19. 10. 2009 21:02

Blossom
Host

Mikeš napsal(a):

Blossom napsal(a):

A Mikeši, prosím, ty zaraž a něco se svými rituály udělej a změň to na ten čaj (bez rumu!!!). Myslím to beze srandy, úplně vážně. Takto nenápadně to totiž začíná....a najednou se povezeš ani nebudeš vědět jak... Zaraž prosím, byla by tě škoda.

Jsem právě už udělal, před asi 3 lety... tehdy jsem do sebe kopnul za večer třeba 4 pivka a pomalu půl flašky kořalky... teď se držím na podstatně nižších číslech... big_smile ...důležitá je pevná vůle, a tu moje žena má... lol

Mikeši, důležitá je TVOJE pevná vůle.
Je chvályhodné, žes to jak píšeš omezil, ale bacha na to - ten návyk tu evidentně je. sad A tvá nemocná slinivka k tomu... sad  sad  sad

#46 19. 10. 2009 21:03

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Mikeši,"sinek" je přezdívka, kterou má můj chlapeček už pět roků wink doufám, že mě nepodezíráš z neznalosti pravidel českého pravopisu wink a "sinek" je na základě jeho rádobyvtipné textovky, kterou mi kdysi poslal a takhle se v ní podepsal, protože věděl, jak běsním při jakékoliv jejich pravopisné chybě. Tož tak ...

Upravil(a) Kiara (19. 10. 2009 21:03)

Není tady

#47 19. 10. 2009 21:06

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Blossom napsal(a):

Já se se syndromem prázdného hnízda (dcera taky už nebydlí doma, ale s přítelem) celkem už vyrovnala a dokonce přiznávám, že mi to často i velmi vyhovuje - fakt si moct dělat to co chci. Jen občas se člověku zasteskne po tom, jaké to bylo, když byly děti ještě malé, mazlivé a opravdu stály o to bý se mnou co nejvíc.
Ještě že jsem si to tehdy užila na doraz a nic neošidila.
Paradox je to, že některé kamarádky s fungující rodinou mi nyní otevřeně závidí mou volnost a dovolené pouze s přítelem, bez dětí, jen podle našich přání a plánů...
Inu, každý asi touží tak trochu po tom, co zrovna nemá... smile

Svatá pravda stolt

Není tady

#48 19. 10. 2009 21:14

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Kiara napsal(a):

Mikeši,"sinek" je přezdívka, kterou má můj chlapeček už pět roků wink doufám, že mě nepodezíráš z neznalosti pravidel českého pravopisu wink...

Tak to jooooo... pussa

Není tady

#49 20. 10. 2009 0:03

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Kiara napsal(a):

Mikeš napsal(a):

Selima napsal(a):

Dobrým čajom... wink

He-he, Mikeši ... ohledně toho čaje s rumem mám taky jednu krásnou historku z natáčení: za svobodna jsem přišla navštívit svého tehdejšího přítele domů. Počasí stejné jako teď - hnusné. Načež přítel se mě zeptal, jestli bych nechtěla na zahřátí čaj s rumem ... nu a já, osmnáctileté rádobyvtipné telátko jsem pronesla:
"Čaj s rumem? Jasně ... ale s čajem se neobtěžuj ..." roll lol
Rosamunda: to s tou knížkou není špatnej nápad tummenupp já bych se trošičku přimlouvala za to, aby ses zkusila doma "sama zabavit" bez ohledu na Munďáka, nebo začala pěstovat aktivity "tu a tam mimo domov" rovněž bez Munďáka.
Bohužel si to budeš muset umět "správně nadávkovat" tak, aby se manžel nemohl cítit odstrčený a přehlížený a zároveň aby ses zbavila toho nebezpečného nutkání snažit se k němu přibližovat, když na to zrovna není nálada.
Selima: tímhle stylem přes PC spolu komunikujeme se sinkem big_smile nejčastěji na téma "V lednici je tohle a tohle, přijď se najíst!"

My sme to robili s kolegyňou, čo mi sedela za chrbtom... lol a ostatní sa divili, čo sa rehoceme. Ale v open space to bolo také malé, príjemné tajomstvo...

Brita

Není tady

#50 20. 10. 2009 8:17

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Kiara napsal(a):

Mikeši,"sinek" je přezdívka, kterou má můj chlapeček už pět roků wink doufám, že mě nepodezíráš z neznalosti pravidel českého pravopisu wink a "sinek" je na základě jeho rádobyvtipné textovky, kterou mi kdysi poslal a takhle se v ní podepsal, protože věděl, jak běsním při jakékoliv jejich pravopisné chybě. Tož tak ...

já svoje děti oslovuji jako ...mazlíčky(ještě na to slyší , je jim 20 a 18) a nebo jako kůzlátka.
ovšem kamoška si nemohla vzpomenout, jak jim říkám a ptala se mě ....co dělají moje kozičky:D

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí