Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 14. 10. 2009 10:26

mala.popelka
Moderátor(ka)
Místo: krásné Podbeskydí

Alkoholismus - alkoholici a jejich partneři 3.

smile

"Proti bolestem duše jsou jen dva léky: naděje a trpělivost" - Pythagoras

http://www.ticker.7910.org/as1cMbUuM2B0010MjAzZHwwMDAwMjY2N2R8TmFzIHphenJhayBLcnlzdHVmZWsgbWE.gif

Není tady

#2 14. 10. 2009 10:38

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Re: Alkoholismus - alkoholici a jejich partneři 3.

Teda Popelko, já nadrásala Ros takový pěkný a srdečný a dlouhý příspěvek...a asi jsem ho poslala ve stejnou chvíli jako ty, když jsi měnila vlákna...a je fuč. Bo nevímcosestalo... Ros - už to znovu dohromady nedám...butter

Není tady

#3 14. 10. 2009 10:52

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Rosamunda napsal(a):

Ale copak, Ty snad taky piješ? A na ATB? To není dobrý...

Na prášky nepiju, ale občas mám pocit, že piju víc, než je zdrávo... hlavně v té souvislosti, že já bych vlastně pít vůbec neměl (mám nemocnou slinivku)... sad

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#4 14. 10. 2009 12:26

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Wiki napsal(a):

Teda Popelko, já nadrásala Ros takový pěkný a srdečný a dlouhý příspěvek...a asi jsem ho poslala ve stejnou chvíli jako ty, když jsi měnila vlákna...a je fuč. Bo nevímcosestalo... Ros - už to znovu dohromady nedám...butter

Prosím prosím zkus to, já jsem z té zimy nějaká přešlá, tak by mě t potěšilo. Jinak kdyby ty  lidi chodili jako dneska, tak by mi byloo hned veseleji

Out from the dark into the light !

Není tady

#5 14. 10. 2009 12:52

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Jenže teď mi není jasné kolik za to utratil, kdyby si koupil něco u Vietnamců, tak to přežiju, ale jestli to koupil za 3-4.000 jedny, tak ho asi zastřelím
takže pak by ty hodinky opravdu stály tak do 300 Kč jedny, ale když vlastní vinou nevím, kolik nesl do banky

Rosamundo, tak Ty máš tedy odhad!!!usch Pokud jsem poslala příspěvek,že by hodinky mohly být darem, tak určitě nejsou za 300 Kč.Taktéž informace o tržbě jsou v tomto textu zmatené. Chybět tisícovka a deset tisíc je velký rozdíl, pochybuji, že nemáš odhadnutou průběžně tržbu.
Tvé příspěvky včera : 10.29,12.17,12.55, 13.29, 16.49 hod.,
předevčírem 10.45,10.47,14.21,15.20,16.32,16.54,17.24,21.17, 21.45 hod.

Jinak malá otázečka: Jakou máš pracovní dobu v lékárně? Vidím to, že od 10.00 - do 17.00 hod. pravidelně sedíš u Babinetu. Promiň, mám dobrou fotografickou paměť, takže při čtení to nějak samo vystupuje..... Nejsem z lidí co chce rýpat, ale pochybnosti tady jsou..tillfreds

Není tady

#6 14. 10. 2009 16:26

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-

Vladena napsal(a):

Jenže teď mi není jasné kolik za to utratil, kdyby si koupil něco u Vietnamců, tak to přežiju, ale jestli to koupil za 3-4.000 jedny, tak ho asi zastřelím
takže pak by ty hodinky opravdu stály tak do 300 Kč jedny, ale když vlastní vinou nevím, kolik nesl do banky

Rosamundo, tak Ty máš tedy odhad!!!usch Pokud jsem poslala příspěvek,že by hodinky mohly být darem, tak určitě nejsou za 300 Kč.Taktéž informace o tržbě jsou v tomto textu zmatené. Chybět tisícovka a deset tisíc je velký rozdíl, pochybuji, že nemáš odhadnutou průběžně tržbu.
Tvé příspěvky včera : 10.29,12.17,12.55, 13.29, 16.49 hod.,
předevčírem 10.45,10.47,14.21,15.20,16.32,16.54,17.24,21.17, 21.45 hod.

Jinak malá otázečka: Jakou máš pracovní dobu v lékárně? Vidím to, že od 10.00 - do 17.00 hod. pravidelně sedíš u Babinetu. Promiň, mám dobrou fotografickou paměť, takže při čtení to nějak samo vystupuje..... Nejsem z lidí co chce rýpat, ale pochybnosti tady jsou..tillfreds

Tak jsem ňák nepochopila, jaké pochybnosti a o čem?
Hodinky darem nebyly plánovány, koupil je s tím, že si nějaké nechá a ostatní prodá, mně to přišlo jako že si chtěl nechat všechny a po čase je postupně vytáhnout. Co se týče tržby, tam to bylo složité, páč nenosím tržbu do banky každý den, banku mám až v Praze. No a páč někdy nakupujeme zboží i za hotové, tak po 3 dnech už jsem si nepamatovala, kolik jsme tam asi měli mít. Zdálo se mi, že tam odnesl nějak málo.

Upravil(a) Rosamunda (14. 10. 2009 16:26)

Není tady

#7 14. 10. 2009 17:43

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Mikeš napsal(a):

Rosamunda napsal(a):

Na prášky nepiju, ale občas mám pocit, že piju víc, než je zdrávo... hlavně v té souvislosti, že já bych vlastně pít vůbec neměl (mám nemocnou slinivku)... sad

Mikeši, ber to jako důrazné varování... bez legrace... jestli máš nemocnou slinivku, tak bys vůbec pít alkohol neměl, nejlépe doživotně. Slinivka - na rozdíl od jater - nemá žádné regenerační schopnosti (i ty játra jsou s*p*o*r*n*á - jakmile máš cirhózu, už máš taky smolíka-pacholíka). V případě, že o nemocné slinivce víš a přesto piješ, jsi něco, jako potencionální sebevrah.
Uvědom si, že nikdo a nic Ti nestojí za to, aby sis pomalu propíjel slinivku až k rakovině a určitě máš sám se sebou lepší úmysly, nežli předčasně a ve velkých bolestech opustit tohle slzavé údolí stolt
Pokud chceš, pošli mi SZ smile
Ros, obávám se že než by přijel Mikeš ze severních Čech a já z Opičích Hor, budeš mít lékárnu nabitou k prasknutí reta
Nevím, co máš za banku, ale jestli by bylo technicky možné denně posílat tržbu z vaší místní pošty převodním příkazem na firemní účet v bance, asi bych to začala řešit tímto způsobem.
Vladěno, nepochopila jsem Tvůj údiv nad tím, že Ros ve své pracovní době visí na internetu ... Rosamunda je soukromnice ve své vlastní lékárně, kam jí momentálně nepáchne ani noha. To má dělat jako co? Stát v pozoru za pultem a hypnotizovat celých osm hodin vstupní dveře wink ???

Upravil(a) Kiara (14. 10. 2009 17:56)

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#8 14. 10. 2009 19:25

eldorado
♥♥-----

Vladeno, nebyl důvod reagovat emotivně. Já vím, že něco v domácnosti zastanu, ale bohužel se moje představy natolik liší od představ přítelovi maminky, že to neklape. A jak tady psalo spousta z vás, ani klapat nemůže. Mě je dlouho jasné, že to takhle nejde, ale viz níže, není snadné řešení.
Je mi jasné, že stejně jak jsem já hotová ze skorotchýně, tak ona je hotová ze mně. A nejvíc je z nás obou hotovej přítel, který to má z obou stran, a je jasný, že nemůže tak úplně dát za pravdu ani jedný z nás. Co se týče příkladu s kuřetem, jde právě o to, že ona nikdy nenavrhne nic, jak bychom to mohli dělat. Ale zlobí se, když není po jejím. (Např. očekává, že o víkendu uvařim, ale neřekne mi to nahlas a já neuvařim...) Přítel je z rodiny, kde se bohužel nikdy nic neřešilo přímo. Když je problém, je zde zvykem zatloukat, zatloukat... Do tý doby než se z problémy se stane neřešitelná obluda. Přítelova maminka má taky problém s dluhy, ale odmítá se o tom bavit. (Dobře, akceptuji, její dluhy, její věc). Odmítá se bavit ale i o tom, jak bychom to tady mohli uspořádat. Přece já ale nemůžu v jejím bytě přijít a říct, tak my so teda s přítelem budem vařit sami, bez vás a prát si sami, tohle jsem zkusila navrhnout už kdysi, neprošlo to, vlastně jsem měla pocit, že to bere jako urážku. Nevim jak můžu dodržovat nepsaný pravidla, který mi nikdo nevysvětlil. A myslím, že přítelova maminka si všimla přítelova pití, jestli ano, nemluví o tom. Myslím, že si toho nevšimla. Přítel když přišel doma opilý tak většinou rychle usnul a já nikdy nekomentovala, proč spí. Vždy jsem akorát řekla, že spí. Prostě spí. (Přítelovi jsem ale řekla, že už nikdy nebudu kvůli jeho pití komukoliv lhát, nebo neříkat úplnou pravdu)
A otec přítele co já vím nikdy nepil, je to milý pán. Ale jsou dlouho rozvedení, v podstatě jako otec nikdy moc nevystupoval, teda enbyl to ten typ, co by s klukem hrál fotbala a jezdil na výlety.
Proč naši mě a sestru nesrovnaj? No, ono vlastně není co rovnat. My se nijak extra (často) nehádáme, spíš já už jsem si srovnala v sobě, že bohužel nejsme se sestrou kamarádky. Dlouho jsem se tím dost trápila, myslela jsem si, že až budeme velký a dospělý a nebudeme mít společný "dětský" pokoj, že bude vše lepší. ALe nezlepšilo se nic. Sestra je takový ten typ, co když si sedá 10 lidí k jídlu, tak ona ještě musí dojít pro kečup, utřít linku, podat sůl, a řiká: na mě nečekejte, jezte... Jenže celý to říká tónem, já chudinka ubohá pro vás všechno dělám) Na tuto situaci se dá reagovat 2 způsoby. Začít jíst (což není slušné a málokdo to udělá) nebo začít říkat: Si moc hodná, ale pojď si s náma sednout a jíst. Na to sestra ještě utře plotnu.. A pak milostivě usedne k talíři. Za tento nevyžádaný servis ale sestra očekává bezmeznou lásku a obdiv, pokud možno nahlas vyjádřenou. Když ji babička poděkuje nahlas za pomoc při přípravě oslavy, sestra se zatváří jedovatě a cosi polohlase zahlásí. CHová se velmi nehezky k rodičům, ale není to nic, že by bnahlas křičela sprostý slova, spíš taková drobná tyranie. Někdy by si zasloužila prostě facku, ale já jako mladší sestra to udělat nemůžu. Nevim, podle mě by jí pomohl psycholog, který by jí trochu osvětlil, co se děje v její hlavince. Ale já vážně nechci řešit sestru. Já jsem (a teď to asi poprvé přiznávám nahlas) nad ní zlomila hůl. Já jí už pomyslný bolístky nefoukam, když se mi zdá, že se chová nevhodně/neuctivě/zle k babičkám, tak se snažim ji krotit.

Není tady

#9 14. 10. 2009 19:29

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-

Kiara napsal(a):

Mikeš napsal(a):

Rosamunda napsal(a):

Mikeši, ber to jako důrazné varování... bez legrace... jestli máš nemocnou slinivku, tak bys vůbec pít alkohol neměl, nejlépe doživotně. Slinivka - na rozdíl od jater - nemá žádné regenerační schopnosti (i ty játra jsou s*p*o*r*n*á - jakmile máš cirhózu, už máš taky smolíka-pacholíka). V případě, že o nemocné slinivce víš a přesto piješ, jsi něco, jako potencionální sebevrah.
Uvědom si, že nikdo a nic Ti nestojí za to, aby sis pomalu propíjel slinivku až k rakovině a určitě máš sám se sebou lepší úmysly, nežli předčasně a ve velkých bolestech opustit tohle slzavé údolí stolt
Pokud chceš, pošli mi SZ smile
Ros, obávám se že než by přijel Mikeš ze severních Čech a já z Opičích Hor, budeš mít lékárnu nabitou k prasknutí reta
Nevím, co máš za banku, ale jestli by bylo technicky možné denně posílat tržbu z vaší místní pošty převodním příkazem na firemní účet v bance, asi bych to začala řešit tímto způsobem.
Vladěno, nepochopila jsem Tvůj údiv nad tím, že Ros ve své pracovní době visí na internetu ... Rosamunda je soukromnice ve své vlastní lékárně, kam jí momentálně nepáchne ani noha. To má dělat jako co? Stát v pozoru za pultem a hypnotizovat celých osm hodin vstupní dveře wink ???

No já spíš nepochopila, co má co dělat moje pracovní doba s problémem s hodinkama, možná jestli to nebylo něco jako že ti lékárníci se vlastně flákají a přitom mají tak nehorázné peníze. lol
Jinak posílat peníze poštou nechci, páč když žádné skoro nemám, tak je na účtě potřebuju mít co nejdříve a naší poště to trvá minimálně 3 dny. Vyřešila jsem to tím, že pokaždé peníze před odvozem přepočtu a mám klid tummenupp

Upravil(a) Rosamunda (14. 10. 2009 19:31)

Není tady

#10 14. 10. 2009 19:36

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-

Mikeš napsal(a):

Rosamunda napsal(a):

Mikeši, Ty jsi snad zešílel ne? Pít na nemocnou slinivku může jen naprostý ťululum nebo člověk ,kterému na životě vůbec nezáleží! usch

Není tady

#11 14. 10. 2009 20:03

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Rosamunda, můj poslední příspěvek nad cenou hodinek znamenal asi toto: normálně bych poznala hodinky za 300 Kč nebo za 3.000 Kč. Jednou si psala tak a podruhé onak.S hodinkama za 300 Kč bych asi nešla jako s úplatkem?!(To byl můj příspěvek,který  jsem psala......)big_smile Jinak máš hromadu volného času v lékárně, toho jsem si všimla a to je pouze tvoje věc,takže si myslím, že místní obyvatelstvo je zdravé jako řípa. stolt Jinak se k tomu už nebudu
vyjadřovat. Řešíme alkoholiky. Jsem matkou dvou kluků a vždy jsem poznala, když jeden přišel napitý. Nic mu nepomohlo, že zalezl do svého pokojíku a usnul. Odér se táhnul z bot,z bundy apod. A usnutí v opici je pro okolí nejvíce snesitelné. fuckyou

Není tady

#12 14. 10. 2009 20:13

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Kiara: Ono se říká: dva kohouti na dvoře a dvě hospodyně v komoře se prostě nesnesou ... a je to svatá pravda pravdoucí stolt Já - když jsem se chtěla jako mladá slečna doma učit vařit od matky, tak to prostě nešlo: všechno jsem dělala špatně, byla jsem podle ní nemehlo, matka se na mě "nemohla koukat, jak to dělám" atd. atd. a výsledek byl ten, že jsem se naučila vařit teprve až "ve svém" metodou pokusů a omylů big_smile Tolik jenom k Vladěně a jejímu podivování se nad tím, že si některé studentky dokážou tak akorát namazat chleba s paštikou - jestli to holky měly doma podobné jako já, nikdo je k ničemu nevedl a od sporáku je naopak odháněl, taky se nedivím. Nakonec od toho "osamostatnění"  a "postavení se na vlastní nohy" je: poznat, že zadarmo nelítají nikomu pečení holubi do huby a holt se naučím pomalinku a postupně vařit od nejjednodušších jídel, nebo mi z instatních polívek, polotovarů a fastfůdů začne být brzo špatně smile
Stručně řečeno - já jsem si v tomto směru "oddychla", až když jsem se konečně ocitla ve svém a byla svojí vlastní paní stolt a protože už mám velké děti, lze předpokládat, že na mě velice záhy spadne role tchyně.
A skutečně si neumím představit jak by to klapalo, kdybych se měla dělit doma byť jen o koupelnu s příslušenstvím, natož o kuchyni ... spíš bych páreček hrdliček u sebe nechala bydlet "na dobu určitou", během které bych je pobízela, ať si honem rychle najdou svoje vlastní bydlení big_smile navíc si dost dobře neumím představit cizí osobu, která by se hrnula do baráku 2+1 ke tchyni-abstinující alkoholičce a jejím pěti kočkám lol
Ona ta moje pohnutá story má občas taky něco do sebe big_smile

Kiara, keby si mala voľného syna v primernaom vkeu, hneď by som ťa brala... wink aj s kočkami, keby ma alergia nedostala. stolt

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#13 14. 10. 2009 20:36

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

No jo, ty už jsi osoba ostřílená, na leccos zvyklá big_smile volného syna mám, ale přiměřeného věku - bohužel - není ... a volnej ještě asi dlouho bude, vzhledem k tomu že pořád sedí u PC, místo aby honil holky ...

Není tady

#14 14. 10. 2009 22:04

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-

Chybička, příspěvek byl dvojmo, mńau!

Upravil(a) Rosamunda (14. 10. 2009 22:06)

Není tady

#15 14. 10. 2009 22:05

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-

Vladena napsal(a):

Rosamunda, můj poslední příspěvek nad cenou hodinek znamenal asi toto: normálně bych poznala hodinky za 300 Kč nebo za 3.000 Kč. Jednou si psala tak a podruhé onak.S hodinkama za 300 Kč bych asi nešla jako s úplatkem?!(To byl můj příspěvek,který  jsem psala......)big_smile Jinak máš hromadu volného času v lékárně, toho jsem si všimla a to je pouze tvoje věc,takže si myslím, že místní obyvatelstvo je zdravé jako řípa. stolt Jinak se k tomu už nebudu
vyjadřovat. Řešíme alkoholiky. Jsem matkou dvou kluků a vždy jsem poznala, když jeden přišel napitý. Nic mu nepomohlo, že zalezl do svého pokojíku a usnul. Odér se táhnul z bot,z bundy apod. A usnutí v opici je pro okolí nejvíce snesitelné. fuckyou

Vlaďko, tos pochopila zcela špatně, já v té lékárně nedělám sama, ale bohužel musím sedět jakožto majitelka, celý den za compem, objednávat léky, fakturovat recepty, jezdit do banky. Bohužel už se za pult nebo k míchání mastiček moc nedostanu sad, ale mám na to lidi a rozhodně zase tolik volného času nemám. Jiní jdou na kafe, já napíšu pár řádek na net.

Není tady

#16 15. 10. 2009 8:52

Blossom
Host

A´t se zas vrátíme k tématu:
Dnes je v příloze MF dnes rozhovor se synem Vladimíra Menšíka. Je tam i zmínka o tom, jak tento syn také nakonec byl v léčebně (ach jo, ty geny jsou fakt svině...), a jaké pro něj bylo sledovat film Dobří holubi se vracejí v rámci léčebného programu, kde hraje jeho táta... A ten syn říká, že táta hrál hodně sá sebe, a hlavně ve filmu Ikarův pád. Že když jeho maminka (Menšíkova první manželka) viděla film Ikarův pád, plakala u toho...

Mimochodem, přiznávám, že u Ikarova pádu brečím i já. To je všechno tak nesmírně, ale tak strašlivě pravdivé...sad

Kdy z vás nemáte s alkoholismem přímou zkušenost a chtěli byste zjistit, jaké to je, koukněte na tenhle film...

#17 15. 10. 2009 10:25

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-

No Ikarův pád jsem neviděla a zatím to asi radši nebudu pokoušet, abych z toho nebyla celá vyjevená. Jsem ráda, že na tom jsem tak jak jsem, že už nepropadám zoufalství, že se cítím silnější, že mám Munďáka doma a že můžeme zase spolu začít žít normálně. I když pořád mám "trauma" z každého jeho telefonátu z auta, pořád čekám, že začne nesrozumitelně blábolit, že na mně čeká, ať ho odvezu...tfuj, až jsem se otřásla. Naštěstí se nic takového neděje, jen já jsem z toho pokaždé překvapená, že se nic takového neděje, big_smile holt mi ještě potrvá, než si zvyknu, že se nemusím bát. Ale pracuju na tom, abych si na jeho abstinenci zvykla, vůbec mi to jeho pití nechybí, JSEM STRAŠNĚ RÁDA, ŽE UŽ VŮBEC NEPIJE tummenupp

Upravil(a) Rosamunda (15. 10. 2009 10:26)

Není tady

#18 15. 10. 2009 11:49

mona1
♥♥♥♥---

Rosamunda napsal(a):

No Ikarův pád jsem neviděla a zatím to asi radši nebudu pokoušet, abych z toho nebyla celá vyjevená. Jsem ráda, že na tom jsem tak jak jsem, že už nepropadám zoufalství, že se cítím silnější, že mám Munďáka doma a že můžeme zase spolu začít žít normálně. I když pořád mám "trauma" z každého jeho telefonátu z auta, pořád čekám, že začne nesrozumitelně blábolit, že na mně čeká, ať ho odvezu...tfuj, až jsem se otřásla. Naštěstí se nic takového neděje, jen já jsem z toho pokaždé překvapená, že se nic takového neděje, big_smile holt mi ještě potrvá, než si zvyknu, že se nemusím bát. Ale pracuju na tom, abych si na jeho abstinenci zvykla, vůbec mi to jeho pití nechybí, JSEM STRAŠNĚ RÁDA, ŽE UŽ VŮBEC NEPIJE tummenupp

Já jsem ten film taky neviděla, ale jakmile bude příležitost určitě se podívám. A tobě Ros - hooooodně štěstíčka, jsem mooooc ráda, že je to u vás takové, a popravdě ti i trošku závidím - držím pěstičky - zvládněte to ať je vám spolu dobře....tummenupp

Není tady

#19 15. 10. 2009 12:25

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Ros, já jsem blíženec, takže aktuálnost svého příspěvku už nikdy nedoženu..ten je fuč.

Co jsem měla na mysli tenkrát ti napíšu klidně, ale bylo to tenkrát, třeba dnes už bych psala jinak. Jen nevím, potěší-li tě to..

Bylo to v návaznosti na tvé rozčarování z událostí doma - causa hodinky a zatloukání ..atd.
Jednoznačně bych převzala otěže (nebo je možná držíš stále) či nepouštěla a nespoléhala bych v ničem teď na nikoho. Je to moje stálá písnička, že se třeba kus života můžu svézt, krásně, ale vždycky musím vědět, že to ukočíruju sama a sama dokážu dojet do cíle.

nechci , abys tím dala najevo nedůvěru muži, jen mu v tuto chvíli, kdy potřebujete makat a vydělávat, třeba se i uskromnit, dala srozumitelně najevo, že cítíš za rodinu zodpovědnost, prot si to budeš řídit. On ví, že tvoji důvěru si bude získávat dlouho. na to ho tam připravili. Už někde jsem psala, že v léčebně se alkoholikům dostane takové péče - luxusní - 3 měsíce se zabývat jen sami sebou, že si to pak v reálu nedokáží připustit a nechápou, že se celý svět netočí kolem jejich bolístek. Ale tady asi budeš muset být nekompromisní
a mít na zřeteli prvně sama sebe s dětmi a práci - obživu. Pak ostatní. Neříkám tím že ho nemáš podržet.

Ty jsi silná ženská, zvládalas a zvládneš to dál. Přidá-li se , bude-li držet tvůj směr bude dobře, ale nebude-li nemůžeš uhnout , musíš jet dál..

Není tady

#20 15. 10. 2009 16:22

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-

Wiki napsal(a):

Ros, já jsem blíženec, takže aktuálnost svého příspěvku už nikdy nedoženu..ten je fuč.

Co jsem měla na mysli tenkrát ti napíšu klidně, ale bylo to tenkrát, třeba dnes už bych psala jinak. Jen nevím, potěší-li tě to..

Bylo to v návaznosti na tvé rozčarování z událostí doma - causa hodinky a zatloukání ..atd.
Jednoznačně bych převzala otěže (nebo je možná držíš stále) či nepouštěla a nespoléhala bych v ničem teď na nikoho. Je to moje stálá písnička, že se třeba kus života můžu svézt, krásně, ale vždycky musím vědět, že to ukočíruju sama a sama dokážu dojet do cíle.

nechci , abys tím dala najevo nedůvěru muži, jen mu v tuto chvíli, kdy potřebujete makat a vydělávat, třeba se i uskromnit, dala srozumitelně najevo, že cítíš za rodinu zodpovědnost, prot si to budeš řídit. On ví, že tvoji důvěru si bude získávat dlouho. na to ho tam připravili. Už někde jsem psala, že v léčebně se alkoholikům dostane takové péče - luxusní - 3 měsíce se zabývat jen sami sebou, že si to pak v reálu nedokáží připustit a nechápou, že se celý svět netočí kolem jejich bolístek. Ale tady asi budeš muset být nekompromisní
a mít na zřeteli prvně sama sebe s dětmi a práci - obživu. Pak ostatní. Neříkám tím že ho nemáš podržet.

Ty jsi silná ženská, zvládalas a zvládneš to dál. Přidá-li se , bude-li držet tvůj směr bude dobře, ale nebude-li nemůžeš uhnout , musíš jet dál..

No já právě chci pomalu ty otěže pustit, ale vím, že to nejde najednou, bohužel. Naštěstí už to máme s hodinkami vyříkané a snad to i pochopil, že takhle nee. Pořád opakuje, že je mu to jasné, tak doufám, chci věřit, ne , já věřím, že mu to jasné je. Už jsem se z toho oklepala a te´d mi spíš připadá, že jsem dělala z komára velblouda, ale nešť, říká se důvěřuj, ale prověřuj. smile

Není tady

#21 15. 10. 2009 18:51

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Ne, Rosamundo, komára z velblouda jsi rozhodně neudělala. Prkotinama a drobnostma to začíná a ... víš, jak to končí, že stolt

Není tady

#22 15. 10. 2009 22:24

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-

Kiara napsal(a):

Ne, Rosamundo, komára z velblouda jsi rozhodně neudělala. Prkotinama a drobnostma to začíná a ... víš, jak to končí, že stolt

To máš sice pravdu,ale na druhou stranu jsem na tyhle věci vysloveně přecitlivělá a navíc, pokud bude chtít zatloukat, tak to stejně bude dělat. To už za něj nevyřeším, to si musí vyřešit sám, řekla jsem mu, že takovéhle schovávání věcí a jejich tajné nakupování je čistš závislácké chování a že takhle tedy nee, tak to pochopil a já jsem zatím celkem spokojená, jak se to vyvinulo.

Není tady

#23 19. 10. 2009 12:56

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Ros, otěže nepouštěj.
ještě dlouho ne.

Důvěra se nezíská přes noc, ani bohužel  u lidí nám nejbližších.
Ještě vydrž.tummenupp

Není tady

#24 19. 10. 2009 14:43

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-

Snažím se, snažím, ale teď mi nějak ubývá sil, mám asi podzimní splín. Všechno se na mně hrne, v lékárně potíže, hnusný počasí, Munďák si mě o víkendu moc nevšímal, tak jsem byla ještě otrávenější. Připadá mi, že je to mezi námi čím dál tím stejnější jako před léčbou - on si zaleze k počítači do pracovny a není po něm celý den ani vidu ani slechu. sad Tak jsem mu to řekla, docela ho to asi překvapilo nebo zaskočilo, ale pak teda za mnou přišel, že jsme si aspoň chvíli popovídali. No uvidím jak dlouho mu to vydrží. Nicméně jsem otrávená pořád, asi bych potřebovala tak na měsíc vypadnout, abych se nemusela starat o nikoho a o nic, jen o sebe. Jenže při té naší finanční situaci se toho asi těžko dočkám. sad

Není tady

#25 19. 10. 2009 15:30

li.lik
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Sever

Ahoj, neznám celý tvůj příběh, Ros, ale buď nekompromisní, co se týká života po léčení. Jsem z rodiny matky alkoholičky a to peklo bych nikomu nepřála. Koukej na to i tak, že se musí rozhodnout, na čem mu v životě záleží - buď jeho svět, nebo ty a rodina. Samozřejmě každý má nárok na čas sám pro sebe, ale ostatní členové rodiny by se neměli cítit odstrčení. Jinak jestli je to reálné, doporučuji na "pročištění hlavy" dlouhé procházky v lese - zadarmo a báječně to funguje. Držím pěsti!

http://lb4m.lilypie.com/TikiPic.php/oeXGSN4.jpghttp://lb4m.lilypie.com/oeXGp1.png
http://lb2m.lilypie.com/PQ1Np1.png

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí