Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

• Diskuse
  •  » Pavlač
  •  » kolik vas bydli na kolika metrech ctverecnich a jak vam to vyhovuje..?

#76 21. 10. 2009 13:31

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Re: kolik vas bydli na kolika metrech ctverecnich a jak vam to vyhovuje..?

Barborka napsal(a):

Míša Kulička napsal(a):

Barborka napsal(a):

Modroočko, teď jsem se od srdce zasmála godlike - jseš na tom úplně stejně jako já! Mě přijít do bytu někdo cizí, tak před tím taky dělám generální úklid lol. Jinak souhlasím se vším, co jsi napsala, mám to stejně.

No jo, ale ve chvíli, kdy "padᚠna hubu" jsi ráda, že ti někdo utře prach, vyluxuje a vytře smile .... případně vyžehlí. Já sním o tom, že jednou přijdu a koš s nevyžehleným prádlem bude konečně prázdný gloria

No, nevím nevím... asi jsem nejspíš nikdy ještě nepadala na hubu wink. Ale taky mám období, kdy jsem v práci 12-14 hodin, tudíž doma nemám na nic čas, tak v tomto období to tam stojí občas za to (jako prasáků lol), ale prostě to obzvl᚝ bych si tam nikoho nepustila... fakt bych si předtím musela vzít volno a vyšůrovat... blázen no lol

Právěže mám představu, že když tam někdo přijde pravidelně utřít prach, luxovat a umývat podlahu, tak tam i při mém návratu v 8 večer bude relativně pořádek a nebudu se muset stydět někoho pozvat smile

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#77 21. 10. 2009 14:05

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Jeňýk napsal(a):

Judyna napsal(a):

Javeno, ty nejsi divná. Myslím, že sem závïst neprosákla. To nám ji jenom chce Jeňýk a asi i Míša vnutit.

Judyno neber všechno tak smrtelně vážně......... wink  koneckonců co ty víš jestli si někdo doma kvůli Ditinu baráku ve Francii, neokousal vzteky klávesnici? cool

A proč? No mᚠpravdu někteří zdejší závistivci možná teď kopou ještě tunel aby dosáhli aspoň 100 m2 nebo pokud jsou šastnější kupují půdy a přidělávají si půdní bydlení smile .

To víš Jéňo, budeš se divit, ale těch cca 170 m2 mám taky a užívám si to ve dvou. I když je pravda, že mi stačí k životu jen ta 18 m2 koupelna lol

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#78 21. 10. 2009 14:46

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Tak a ted by ještě mohla přijít diskuze, kdo je zdatnější uklízečka, co všechno za den stihne:P

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#79 21. 10. 2009 15:29

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Klubko napsal(a):

Tak a ted by ještě mohla přijít diskuze, kdo je zdatnější uklízečka, co všechno za den stihne:P

offtopic Co dělᚠdnes večer smile

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#80 21. 10. 2009 15:35

pecule
♥♥♥♥♥♥-

Klubko napsal(a):

Dobrovolně se přiznávám, že já teda určitě tuhle soutěž nevyhraju.. vissla

Není tady

#81 22. 10. 2009 13:28

Daniela S.
♥♥♥♥♥--

Ja jsem i slecnu na uklid delala a je fakt, ze kdyz je to pravidelne 1x tydne, tak se majitel stydet nemusi, to se zase tak zaprasit nestihne ani s detma.

Není tady

#82 22. 10. 2009 13:45

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Mě by taková slečna na úklid, žehlení, praní a další otravné domácí práce vůbec nevadila. Ale vůbec. Umím si vymyslet lepší zábavu než uklízet...vlastně cokoliv je lepší, i zírání do zdi :-).

Není tady

#83 22. 10. 2009 15:26

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Tiino, souhlas. Byt udržuji v provozní čistotě, abych nedala šanci nějakým potvůrkám. Ale fakt mě netěší smejčit prach na lustru. Taky to nedělám. Možná tak před dvěma lety. Ale i to si nejsem jistá.
Blíží se Vánoce a u nás v práci už ženský plánují dovolenou na domácí úklid. Dovolenou na úklid a pečení!!??? To nikdy nepochopím. sad

Není tady

#84 22. 10. 2009 16:39

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

Jo tak to si jeste pamatuju. Obrovska prosklena stena jako nejvetsi monstrum moderniho obyvaku. 3x do roka jsem musela vyndat vsechny talirky, hrnky, sklenicky a pi.....ky, umyt jarem ooplachnout a vylestit. Mama zatim celou stenu vydrhla saponatem, nalestila smradlavou lestenkou a pak se praly koberce rucne na kolenou. Tak mesic pred vanocemi jsem musela vyndat pradlo ze vsech skrini a jeden kousek podruhem prerovnat a naskladat spatky, umyly se okna vcetne ramu se sroubovalo, praly se zaclony, zavesy.... kdeco se odtahlo od steny aby se za tim vysal a vytrel prach usch
No reknu vam, ze my dneska mame nastesti mycky na nadobi, susicky na pradlo a parni zehlicky jinak bych se asi picla a pani na uklid bych si poridila rovnou 3 dumbom

Odpovídám za to co říkám. Ne za to, jak ty tomu rozumíš.

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/7/71x35tm2w.pnghttp://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/d/dflqakn4e.png
http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/2/2cxnuzbkh.png

Není tady

#85 22. 10. 2009 18:21

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Klubko napsal(a):

Tiino, souhlas. Byt udržuji v provozní čistotě, abych nedala šanci nějakým potvůrkám. Ale fakt mě netěší smejčit prach na lustru. Taky to nedělám. Možná tak před dvěma lety. Ale i to si nejsem jistá.
Blíží se Vánoce a u nás v práci už ženský plánují dovolenou na domácí úklid. Dovolenou na úklid a pečení!!??? To nikdy nepochopím. sad

Klubko, to jsou asi ještě ty "starý školy" nebo jsou mezi nima i mladé? va Tohle já taky nepochopím.

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#86 22. 10. 2009 20:37

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

My mame 56 m2.Bydlime tam 4 a pes.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#87 22. 10. 2009 20:48

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Web

Klubko napsal(a):

Já znal paní která si takhle brala dovolenou několikrát do roka a říkala "Kam bych se trmácela? Mě udělá největší radost když SI hezky uklidím, vyperu, navařím a upeču. Pak si sednu, pustim televizi a všechno to se starým sežerem"
Vážila asi půl tuny a měla chlupatý uši........ lol

Psychiatři říkají, že každá čtvrtá osoba má nějakou mentální poruchu, pokud jste se třemi přáteli a nepozorujete nic zvláštního, pak ten blbec jste Vy.

Není tady

#88 22. 10. 2009 21:13

javena
♥♥♥♥♥♥-

Dita.L napsal(a):

Jo tak to si jeste pamatuju. Obrovska prosklena stena jako nejvetsi monstrum moderniho obyvaku. 3x do roka jsem musela vyndat vsechny talirky, hrnky, sklenicky a pi.....ky, umyt jarem ooplachnout a vylestit. Mama zatim celou stenu vydrhla saponatem, nalestila smradlavou lestenkou a pak se praly koberce rucne na kolenou. Tak mesic pred vanocemi jsem musela vyndat pradlo ze vsech skrini a jeden kousek podruhem prerovnat a naskladat spatky, umyly se okna vcetne ramu se sroubovalo, praly se zaclony, zavesy.... kdeco se odtahlo od steny aby se za tim vysal a vytrel prach usch
No reknu vam, ze my dneska mame nastesti mycky na nadobi, susicky na pradlo a parni zehlicky jinak bych se asi picla a pani na uklid bych si poridila rovnou 3 dumbom

Jo, moje vánoční noční můra. dumbom Jen co se zarovnalo sklo, tepovaly se koberce... Máti byla taky takhle střelená, ale postupně jí to přestalo bavit. Nebo si myslela, že když ježíšek přijde do neuklizenýho bytu, nenechá tam dárky a ve čtyřiceti jí někdo řekl, že žádnej ježíšek není. lol lol Moje děti ani netuší, jakou mají kliku, že jsem normální. A není to těma vymoženostma, protože myčku a sušičku nemám a žehlení nenávidím nezávisle na kvalitě žehličky. Mám to nějak od přírody. Provozní bordel není nepořádek. big_smile

Není tady

#89 22. 10. 2009 22:51

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Tak to já před Vánocema neuklízím vůbec, jenom tak normálně, jako vždy. Naštěstí ani moje dětství tím nebylo poznamenané. Větší úklid dělám až na jaře nebo v létě. Jak kdy.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#90 23. 10. 2009 8:46

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

U nás byl pořádek vždy,ale mamka byla normální. Uklízelo se spíše na jaře. Razila heslo, že se stejně drobky zadupou do koberce, a proč by se stresovala. A halvně mýt okny, když je hnusně? To pak odnesu nachlazením.
Myslím, že je to o tom, jaký si to udělám takový to mám. Hned mě ženské v práci trumfují, že mě se to kecá, když jsem svobodná. Myslím, že je jedno, jestli mám děti nebo jsme sama. Co si budou ty děti pamatovat? Sedřenou mámu, která ječí na ostatní členy rodiny,aby si dali pozor, že práve vyluxovala. To byla matka bývalého. Vánoce, oslavy = stres. Všechno nastrojený, dávat pozor,aby nezbylo po skleničce kolečko na skleněné desce stolu, umělé úsměvy. Brrrr. usch

Není tady

#91 23. 10. 2009 14:34

Daniela S.
♥♥♥♥♥--

Jooo to si taky pamatuju, to sroubovani oken, ted ten stary tmel se drolil, zima byla, ruce se machaly v kbeliku a skla se musely lestit NOVINAMA, to v zivote nepochopim, novinama!!! va Co jsem zacala rozum brat, podvratne jsem pouzivala vyrazene ponozky a jen pri kontrolnim pruchodu mamky to smudlala zmuchlanyma novinama. Tak jsem byla zkritizovana jen za neporadnost a nepeclivost, ze tam mam nejake smouhy, ne za totalni nepruhlednost okna.

Není tady

#92 23. 10. 2009 15:37

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Tedy vzít si dovolenou na úklid to považuju za maximální zvrhlost. Takhle dovolenou na válení se, to jo :-).
Vánoční úklid mě taky celkem nechává klidnou, mám kontinuálně bordel celý rok, tak proč by se vánoce měly nějak lišit.

Kromě toho, udržovat sterilní pořádek v domě, který se tak nějak pořád opravuje, kde lítá pes 10x denně ven a dovnitř, pouští chlupy všude možně ( až vám někdo bude tvrdit, že z krátkosrstých psů není tolik chlupů, nevěřte mu ) ani není technicky možný. A nebo je, ale je 24/7 job.

Není tady

#93 23. 10. 2009 15:41

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Holky, já si tu mezi vama připadám tááááááááák normálně smile

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#94 23. 10. 2009 16:03

Daniela S.
♥♥♥♥♥--

Ja uz paty rok resim Vanoce tak, ze zamknu dum a jdu na svatky k nekomu na navstevu. A je to. reta

Není tady

#95 23. 10. 2009 16:10

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

Jeníku ty mi teda dávᚠ- napřed jsem se pobavila vzteky okusovanou klávesnici, a pak ještě chlupatý uši lol

Podle mě bydlení musí hlavně odpovídat stylu života, který vedu, a ten se nutně v úrůběhu času mění. Nechápu, co je za problém být ve velkém baráku, když mám čtyři děti, a pak, když zůstanu sama, najít si něco menšího. S manželem žijeme "na lontě" s mými rodiči. Takhle ve 4 společně obýváme u lesa stojící samostatný barák 5+2 (přízemí 3+1+koupelna, podkroví 2+koupelna), celkem to má snad 150 metrů čtverečních...v současnosti to vyhovuje, ale časem nebude. Za prvé táta přestává chodit, za druhé chceme děti a v podkroví s nimi budeme narvaní. Takže přestavujeme stodolu, která je hned za barákem, na bezbariérový 2+1, kam půjdou naši, budou tak mít soukromí a já je přitom mám po ruce, abych se postarala, bude-li třeba. Ten velkej barák zůstaně nám a dětem, budou-li kdy jaké. Uklízím celkem laxně, neobtěžuje mě to, ani tím nejsem posedlá. Co bych nedala je údržba zahrady, o to se starají výhradně naši a manžel, já radši uvařím nebo upeču. Zahrada má asi 1 200 metrů čtverečních a dalších asi 300 dvorek. Kdyby to bylo na mě, rozhodím tam šedesát kilo osiva Alpská louka a budu doufat, že zaprší...

Upravil(a) Ronja (26. 10. 2009 16:45)

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#96 24. 10. 2009 22:42

Heluška
♥♥♥♥♥♥-

U mě to vypadá takto:  72m , 3+1 a bydlím si sama a konečně mám dost místa.
Jakmile dojede někdo na noc nebo na dýl ,je nás tam moc. Překračuji tašky, obcházím židle obložené oblečením, v koupelce musím uhnout , nemám šňůry, takže i ručníky se suší a všude, nejlépe však na balkoně. Jsem ráda, že je tam mám (Ne ty ručníky, myslím lidi v bytě  big_smile ), jen bych přivítala větší ohledy v tomto smyslu. Vždycky vyklidím dost místa, aby mohlo být uklizeno.  usch Bordel  (provozní nepořádek)  vyrobený druhou osobou  mě vyhazuje z kolejí, jenže mě nikdo nebere vážně lol dumbom banda jedna. Fakt z toho bývám rozladěná  . Nebývalo to se mnou tak zlé, ale asi jsou to ty roky, co žiju sama .
Taky už vůbec nechápu, jak se nás tam mohlo vejít pět.
Kamarádka mé dcery žije v Anglii a má paní na úklid. Začínala tak , jak píše Modroočka, než paní přišla, tak pouklízela, aby si paní nemyslela, že je bordelář lol dumbom Už si zvykla.
Já bych nějakého domácího šotka na úklid  taky přivítala, ale slečna na úklid je moc skutečná a je cizí a zase tolik nenakrámuju...
Jeňo, zajistil jsi mi dnešní dávku smíchu, díky tummenupp

Není tady

#97 26. 10. 2009 23:07

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

U nás 2+1 45m, dva dospělí a dvě děti plus pes. Jsou tu vysoký stropy, takže máme patra na spaní. Zatím pohoda :-D.

Není tady

#98 27. 10. 2009 0:24

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Razila heslo, že se stejně drobky zadupou do koberce, a proč by se stresovala.

Tak to je síla big_smile big_smile
Taky asi uklízím jen "průměrně", ale mám ráda i věci načinčané, ovšem uklidím si sama, zbytek rodiny do toho nenutím. Zbožňuji právě umytou podlahu, vyprané vonící záclony a prázdno na kuchyňské lince. Ne, že by to u nás byl častý jev. big_smile Tak asi právě proto mám úžasný pocit, když je občas OPRAVDU naklizeno - lépe řečeno, vygruntováno. big_smile Pro mě to teda důležité je, ale nikdy jsem nešla "přes mrtvoly". Ale ty drobky, to by neexistovalo. To už beru jako "organický" binec, což je horší, než když leží nějaké noviny nebo knížky tam, kde být nemají smile Pes na koberec nesměl a už vůbec ne se válet po peřinách v postelích. Čistotu mám dost ráda, i když nepochopím lidi, kteří se kvůli "chvilkovému" nepořádku vyloženě vytáčejí.
Prostě uklízím jen pro svůj dobrý pocit.
Rozhodně je velký rozdíl, když děti jsou a když nejsou. Ale to pozná nejlíp každý sám u sebe.

Jak píše Ronja:
" Nechápu, co je za problém být ve velkém baráku, když mám čtyři děti, a pak, když zůstanu sama, najít si něco menšího."

To může platit tehdy, když má člověk (obzvl᚝ bezdětný) plány na "lepší - jiné - chtěné" bydlení. Ale jakmile jednou mám svůj byt, s kterým jsem spokojená, pak se z různých důvodů opouští velice  těžko. Nejde přece jen o metry, jde třeba o bezva sousedy, o přístupnost k MHD, nákupům, výhledu, o polohu lodžie (květinářky pochopí), atd... smile

Jsme dva, občas tři smile, na asi 73 m2 a je to tak akorát, větší bydlení bych nechtěla, spíš jen větší koupelnu a nějakou místnost na šití, žehlení, ukládání různých "domácích pomocníků" smile. Nikdy jsme neprahli po nějaké chatě či chalupě, a přestože máme několik aut, ani po garáži big_smile.
S manželem jsme se shodli, že cizího člověka v naší domácnosti (na úklid) bychom nechtěli.

Jinak Jeňýku, já tu paní ale chápu big_smilebig_smilebig_smile.  Je to totiž úplně stejný případ, jako když se na milovníka jižních moří dívá člověk s vysokým tlakem a strachem z rakoviny jako na blázna big_smile.

Není tady

#99 27. 10. 2009 4:45

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Tercila napsal(a):

To může platit tehdy, když má člověk (obzvl᚝ bezdětný) plány na "lepší - jiné - chtěné" bydlení. Ale jakmile jednou mám svůj byt, s kterým jsem spokojená, pak se z různých důvodů opouští velice  těžko. Nejde přece jen o metry, jde třeba o bezva sousedy, o přístupnost k MHD, nákupům, výhledu, o polohu lodžie (květinářky pochopí), atd... smile

JJ, Terci. Na tohle myslím, když se bavíme s přítelem o tom, že bych jednou, až mladší syn dospěje, šla eventuelně bydlet k němu. Přítel bydlí 30 km ode mě. Jiné město (teda mětečko), jiní lidi, MHD jinde, obchod jinde, všechno jinak. A neumím si představit, že bych se nemohla kdykoliv sednou ke kafču s kamarádkou Jarkou, která bydlí v protějším bytě. To je dilema. Mně se z toho mého 3+1 nikam nechce a chtít nebude. I když kluci odekdou. Je to taková moje základna, maják, myslím, že těch cca 70 m8 je pro mě tak akorát. wink

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#100 27. 10. 2009 7:58

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Vidíš Terci, mě zase vadila bývalá skorotchýně, kde bylo vše nažehleno, načinčáno, že jsem se tam bála i dýchat. Hnus, upjato, skleničku jsem se bála odložit na konferenční stolek, aby tam nebylo kolečko. Jediny upadlý drobek byla hrůza. Ona se asi celý život prouklízela. Hrozný život.
Nevím,myslím, že lidé až tolik upjatí na pořádek jsou upjatí i uvnitř. Chybí jim to uvolnění.
Já tedy mít psa a nesmět na koberec sad . Takoví lidi by si měli pořídit raději rybyčky, nebo ani to ne.
Se mnou pes spí v posteli a je mi to moc příjemné.
Ještěže každý má takový domov, který si přizpůsobí k obrazu svému.A o tom to je.

Není tady

• Diskuse
  •  » Pavlač
  •  » kolik vas bydli na kolika metrech ctverecnich a jak vam to vyhovuje..?
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí