6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Barborka napsal(a):
Mía Kulička napsal(a):
Barborka napsal(a):
Modroočko, teď jsem se od srdce zasmála - jse na tom úplně stejně jako já! Mě přijít do bytu někdo cizí, tak před tím taky dělám generální úklid . Jinak souhlasím se vím, co jsi napsala, mám to stejně.No jo, ale ve chvíli, kdy "padá na hubu" jsi ráda, e ti někdo utře prach, vyluxuje a vytře .... případně vyehlí. Já sním o tom, e jednou přijdu a ko s nevyehleným prádlem bude konečně prázdný
No, nevím nevím... asi jsem nejspí nikdy jetě nepadala na hubu . Ale taky mám období, kdy jsem v práci 12-14 hodin, tudí doma nemám na nic čas, tak v tomto období to tam stojí občas za to (jako prasáků ), ale prostě to obzvlá bych si tam nikoho nepustila... fakt bych si předtím musela vzít volno a vyůrovat... blázen no
Právěe mám představu, e kdy tam někdo přijde pravidelně utřít prach, luxovat a umývat podlahu, tak tam i při mém návratu v 8 večer bude relativně pořádek a nebudu se muset stydět někoho pozvat
Není tady
Jeňýk napsal(a):
Judyna napsal(a):
Javeno, ty nejsi divná. Myslím, e sem závïst neprosákla. To nám ji jenom chce Jeňýk a asi i Mía vnutit.
Judyno neber vechno tak smrtelně váně......... koneckonců co ty ví jestli si někdo doma kvůli Ditinu baráku ve Francii, neokousal vzteky klávesnici?
A proč? No má pravdu někteří zdejí závistivci moná teď kopou jetě tunel aby dosáhli aspoň 100 m2 nebo pokud jsou astnějí kupují půdy a přidělávají si půdní bydlení .
To ví Jéňo, bude se divit, ale těch cca 170 m2 mám taky a uívám si to ve dvou. I kdy je pravda, e mi stačí k ivotu jen ta 18 m2 koupelna
Není tady
Tak a ted by jetě mohla přijít diskuze, kdo je zdatnějí uklízečka, co vechno za den stihne:P
Není tady
Klubko napsal(a):
Tak a ted by jetě mohla přijít diskuze, kdo je zdatnějí uklízečka, co vechno za den stihne:P
Co dělá dnes večer
Není tady
Klubko napsal(a):
Dobrovolně se přiznávám, e já teda určitě tuhle soutě nevyhraju..
Není tady
Ja jsem i slecnu na uklid delala a je fakt, ze kdyz je to pravidelne 1x tydne, tak se majitel stydet nemusi, to se zase tak zaprasit nestihne ani s detma.
Není tady
Mě by taková slečna na úklid, ehlení, praní a dalí otravné domácí práce vůbec nevadila. Ale vůbec. Umím si vymyslet lepí zábavu ne uklízet...vlastně cokoliv je lepí, i zírání do zdi :-).
Není tady
Tiino, souhlas. Byt udruji v provozní čistotě, abych nedala anci nějakým potvůrkám. Ale fakt mě netěí smejčit prach na lustru. Taky to nedělám. Moná tak před dvěma lety. Ale i to si nejsem jistá.
Blíí se Vánoce a u nás v práci u enský plánují dovolenou na domácí úklid. Dovolenou na úklid a pečení!!??? To nikdy nepochopím.
Není tady
Jo tak to si jeste pamatuju. Obrovska prosklena stena jako nejvetsi monstrum moderniho obyvaku. 3x do roka jsem musela vyndat vsechny talirky, hrnky, sklenicky a pi.....ky, umyt jarem ooplachnout a vylestit. Mama zatim celou stenu vydrhla saponatem, nalestila smradlavou lestenkou a pak se praly koberce rucne na kolenou. Tak mesic pred vanocemi jsem musela vyndat pradlo ze vsech skrini a jeden kousek podruhem prerovnat a naskladat spatky, umyly se okna vcetne ramu se sroubovalo, praly se zaclony, zavesy.... kdeco se odtahlo od steny aby se za tim vysal a vytrel prach
No reknu vam, ze my dneska mame nastesti mycky na nadobi, susicky na pradlo a parni zehlicky jinak bych se asi picla a pani na uklid bych si poridila rovnou 3
Není tady
Klubko napsal(a):
Tiino, souhlas. Byt udruji v provozní čistotě, abych nedala anci nějakým potvůrkám. Ale fakt mě netěí smejčit prach na lustru. Taky to nedělám. Moná tak před dvěma lety. Ale i to si nejsem jistá.
Blíí se Vánoce a u nás v práci u enský plánují dovolenou na domácí úklid. Dovolenou na úklid a pečení!!??? To nikdy nepochopím.
Klubko, to jsou asi jetě ty "starý koly" nebo jsou mezi nima i mladé? Tohle já taky nepochopím.
Není tady
My mame 56 m2.Bydlime tam 4 a pes.
Není tady
Klubko napsal(a):
Já znal paní která si takhle brala dovolenou několikrát do roka a říkala "Kam bych se trmácela? Mě udělá největí radost kdy SI hezky uklidím, vyperu, navařím a upeču. Pak si sednu, pustim televizi a vechno to se starým seerem"
Váila asi půl tuny a měla chlupatý ui........
Není tady
Dita.L napsal(a):
Jo tak to si jeste pamatuju. Obrovska prosklena stena jako nejvetsi monstrum moderniho obyvaku. 3x do roka jsem musela vyndat vsechny talirky, hrnky, sklenicky a pi.....ky, umyt jarem ooplachnout a vylestit. Mama zatim celou stenu vydrhla saponatem, nalestila smradlavou lestenkou a pak se praly koberce rucne na kolenou. Tak mesic pred vanocemi jsem musela vyndat pradlo ze vsech skrini a jeden kousek podruhem prerovnat a naskladat spatky, umyly se okna vcetne ramu se sroubovalo, praly se zaclony, zavesy.... kdeco se odtahlo od steny aby se za tim vysal a vytrel prach
No reknu vam, ze my dneska mame nastesti mycky na nadobi, susicky na pradlo a parni zehlicky jinak bych se asi picla a pani na uklid bych si poridila rovnou 3
Jo, moje vánoční noční můra. Jen co se zarovnalo sklo, tepovaly se koberce... Máti byla taky takhle střelená, ale postupně jí to přestalo bavit. Nebo si myslela, e kdy jeíek přijde do neuklizenýho bytu, nenechá tam dárky a ve čtyřiceti jí někdo řekl, e ádnej jeíek není. Moje děti ani netuí, jakou mají kliku, e jsem normální. A není to těma vymoenostma, protoe myčku a suičku nemám a ehlení nenávidím nezávisle na kvalitě ehličky. Mám to nějak od přírody. Provozní bordel není nepořádek.
Není tady
Tak to já před Vánocema neuklízím vůbec, jenom tak normálně, jako vdy. Natěstí ani moje dětství tím nebylo poznamenané. Větí úklid dělám a na jaře nebo v létě. Jak kdy.
Není tady
U nás byl pořádek vdy,ale mamka byla normální. Uklízelo se spíe na jaře. Razila heslo, e se stejně drobky zadupou do koberce, a proč by se stresovala. A halvně mýt okny, kdy je hnusně? To pak odnesu nachlazením.
Myslím, e je to o tom, jaký si to udělám takový to mám. Hned mě enské v práci trumfují, e mě se to kecá, kdy jsem svobodná. Myslím, e je jedno, jestli mám děti nebo jsme sama. Co si budou ty děti pamatovat? Sedřenou mámu, která ječí na ostatní členy rodiny,aby si dali pozor, e práve vyluxovala. To byla matka bývalého. Vánoce, oslavy = stres. Vechno nastrojený, dávat pozor,aby nezbylo po skleničce kolečko na skleněné desce stolu, umělé úsměvy. Brrrr.
Není tady
Jooo to si taky pamatuju, to sroubovani oken, ted ten stary tmel se drolil, zima byla, ruce se machaly v kbeliku a skla se musely lestit NOVINAMA, to v zivote nepochopim, novinama!!! Co jsem zacala rozum brat, podvratne jsem pouzivala vyrazene ponozky a jen pri kontrolnim pruchodu mamky to smudlala zmuchlanyma novinama. Tak jsem byla zkritizovana jen za neporadnost a nepeclivost, ze tam mam nejake smouhy, ne za totalni nepruhlednost okna.
Není tady
Tedy vzít si dovolenou na úklid to povauju za maximální zvrhlost. Takhle dovolenou na válení se, to jo :-).
Vánoční úklid mě taky celkem nechává klidnou, mám kontinuálně bordel celý rok, tak proč by se vánoce měly nějak liit.
Kromě toho, udrovat sterilní pořádek v domě, který se tak nějak pořád opravuje, kde lítá pes 10x denně ven a dovnitř, poutí chlupy vude moně ( a vám někdo bude tvrdit, e z krátkosrstých psů není tolik chlupů, nevěřte mu ) ani není technicky moný. A nebo je, ale je 24/7 job.
Není tady
Holky, já si tu mezi vama připadám tááááááááák normálně
Není tady
Ja uz paty rok resim Vanoce tak, ze zamknu dum a jdu na svatky k nekomu na navstevu. A je to.
Není tady
Jeníku ty mi teda dává - napřed jsem se pobavila vzteky okusovanou klávesnici, a pak jetě chlupatý ui
Podle mě bydlení musí hlavně odpovídat stylu ivota, který vedu, a ten se nutně v úrůběhu času mění. Nechápu, co je za problém být ve velkém baráku, kdy mám čtyři děti, a pak, kdy zůstanu sama, najít si něco meního. S manelem ijeme "na lontě" s mými rodiči. Takhle ve 4 společně obýváme u lesa stojící samostatný barák 5+2 (přízemí 3+1+koupelna, podkroví 2+koupelna), celkem to má snad 150 metrů čtverečních...v současnosti to vyhovuje, ale časem nebude. Za prvé táta přestává chodit, za druhé chceme děti a v podkroví s nimi budeme narvaní. Take přestavujeme stodolu, která je hned za barákem, na bezbariérový 2+1, kam půjdou nai, budou tak mít soukromí a já je přitom mám po ruce, abych se postarala, bude-li třeba. Ten velkej barák zůstaně nám a dětem, budou-li kdy jaké. Uklízím celkem laxně, neobtěuje mě to, ani tím nejsem posedlá. Co bych nedala je údrba zahrady, o to se starají výhradně nai a manel, já radi uvařím nebo upeču. Zahrada má asi 1 200 metrů čtverečních a dalích asi 300 dvorek. Kdyby to bylo na mě, rozhodím tam edesát kilo osiva Alpská louka a budu doufat, e zaprí...
Upravil(a) Ronja (26. 10. 2009 16:45)
Není tady
U mě to vypadá takto: 72m , 3+1 a bydlím si sama a konečně mám dost místa.
Jakmile dojede někdo na noc nebo na dýl ,je nás tam moc. Překračuji taky, obcházím idle obloené oblečením, v koupelce musím uhnout , nemám ňůry, take i ručníky se suí a vude, nejlépe vak na balkoně. Jsem ráda, e je tam mám (Ne ty ručníky, myslím lidi v bytě ), jen bych přivítala větí ohledy v tomto smyslu. Vdycky vyklidím dost místa, aby mohlo být uklizeno. Bordel (provozní nepořádek) vyrobený druhou osobou mě vyhazuje z kolejí, jene mě nikdo nebere váně banda jedna. Fakt z toho bývám rozladěná . Nebývalo to se mnou tak zlé, ale asi jsou to ty roky, co iju sama .
Taky u vůbec nechápu, jak se nás tam mohlo vejít pět.
Kamarádka mé dcery ije v Anglii a má paní na úklid. Začínala tak , jak píe Modroočka, ne paní přila, tak pouklízela, aby si paní nemyslela, e je bordelář U si zvykla.
Já bych nějakého domácího otka na úklid taky přivítala, ale slečna na úklid je moc skutečná a je cizí a zase tolik nenakrámuju...
Jeňo, zajistil jsi mi dnení dávku smíchu, díky
Není tady
U nás 2+1 45m, dva dospělí a dvě děti plus pes. Jsou tu vysoký stropy, take máme patra na spaní. Zatím pohoda :-D.
Není tady
Razila heslo, e se stejně drobky zadupou do koberce, a proč by se stresovala.
Tak to je síla
Taky asi uklízím jen "průměrně", ale mám ráda i věci načinčané, ovem uklidím si sama, zbytek rodiny do toho nenutím. Zboňuji právě umytou podlahu, vyprané vonící záclony a prázdno na kuchyňské lince. Ne, e by to u nás byl častý jev. Tak asi právě proto mám úasný pocit, kdy je občas OPRAVDU naklizeno - lépe řečeno, vygruntováno. Pro mě to teda důleité je, ale nikdy jsem nela "přes mrtvoly". Ale ty drobky, to by neexistovalo. To u beru jako "organický" binec, co je horí, ne kdy leí nějaké noviny nebo kníky tam, kde být nemají Pes na koberec nesměl a u vůbec ne se válet po peřinách v postelích. Čistotu mám dost ráda, i kdy nepochopím lidi, kteří se kvůli "chvilkovému" nepořádku vyloeně vytáčejí.
Prostě uklízím jen pro svůj dobrý pocit.
Rozhodně je velký rozdíl, kdy děti jsou a kdy nejsou. Ale to pozná nejlíp kadý sám u sebe.
Jak píe Ronja:
" Nechápu, co je za problém být ve velkém baráku, kdy mám čtyři děti, a pak, kdy zůstanu sama, najít si něco meního."
To můe platit tehdy, kdy má člověk (obzvlá bezdětný) plány na "lepí - jiné - chtěné" bydlení. Ale jakmile jednou mám svůj byt, s kterým jsem spokojená, pak se z různých důvodů opoutí velice těko. Nejde přece jen o metry, jde třeba o bezva sousedy, o přístupnost k MHD, nákupům, výhledu, o polohu lodie (květinářky pochopí), atd...
Jsme dva, občas tři , na asi 73 m2 a je to tak akorát, větí bydlení bych nechtěla, spí jen větí koupelnu a nějakou místnost na ití, ehlení, ukládání různých "domácích pomocníků" . Nikdy jsme neprahli po nějaké chatě či chalupě, a přestoe máme několik aut, ani po garái .
S manelem jsme se shodli, e cizího člověka v naí domácnosti (na úklid) bychom nechtěli.
Jinak Jeňýku, já tu paní ale chápu . Je to toti úplně stejný případ, jako kdy se na milovníka jiních moří dívá člověk s vysokým tlakem a strachem z rakoviny jako na blázna .
Není tady
Tercila napsal(a):
To můe platit tehdy, kdy má člověk (obzvlá bezdětný) plány na "lepí - jiné - chtěné" bydlení. Ale jakmile jednou mám svůj byt, s kterým jsem spokojená, pak se z různých důvodů opoutí velice těko. Nejde přece jen o metry, jde třeba o bezva sousedy, o přístupnost k MHD, nákupům, výhledu, o polohu lodie (květinářky pochopí), atd...
JJ, Terci. Na tohle myslím, kdy se bavíme s přítelem o tom, e bych jednou, a mladí syn dospěje, la eventuelně bydlet k němu. Přítel bydlí 30 km ode mě. Jiné město (teda mětečko), jiní lidi, MHD jinde, obchod jinde, vechno jinak. A neumím si představit, e bych se nemohla kdykoliv sednou ke kafču s kamarádkou Jarkou, která bydlí v protějím bytě. To je dilema. Mně se z toho mého 3+1 nikam nechce a chtít nebude. I kdy kluci odekdou. Je to taková moje základna, maják, myslím, e těch cca 70 m8 je pro mě tak akorát.
Není tady
Vidí Terci, mě zase vadila bývalá skorotchýně, kde bylo ve naehleno, načinčáno, e jsem se tam bála i dýchat. Hnus, upjato, skleničku jsem se bála odloit na konferenční stolek, aby tam nebylo kolečko. Jediny upadlý drobek byla hrůza. Ona se asi celý ivot prouklízela. Hrozný ivot.
Nevím,myslím, e lidé a tolik upjatí na pořádek jsou upjatí i uvnitř. Chybí jim to uvolnění.
Já tedy mít psa a nesmět na koberec . Takoví lidi by si měli pořídit raději rybyčky, nebo ani to ne.
Se mnou pes spí v posteli a je mi to moc příjemné.
Jetěe kadý má takový domov, který si přizpůsobí k obrazu svému.A o tom to je.
Není tady