29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dita.L napsal(a):
Jeňýk napsal(a):
Tak a soutěž o "Nepřítele měsíce" vyhrála Dita.L
![]()
![]()
to byl ucel
Tady někdo bez té závisti nemůže být
Navíc, jak píše Yellow. 170 m2 není pro tolik lidí zas tak moc. Souhlasím s tím, jak zde někdo napsal, že ani tak nezáleží na m2 jako na tom, jak je bydlení disp. vyřešeno a v jaké lokalitě se nachází. Každému taky vyhovuje něco jiného. Přeji každému, aby se cítil doma dobře, aspoň pro mě je to velice důležité místo, asi to nejdůležitější. Možná, až se syn odstěhuje, budu taky uvažovat o menším, ale pokud to půjde, budu se držet svého jako klíště, jelikož si stěhování jinam nedokážu představit. Jsem s tím, jak bydlím, velice spokojená a raději se uskromním jinde, pokud to bude potřeba.
Není tady
javena napsal(a):
Já bych to taky nechtěla, ale jestli to někdo chce, tak mu to přeju. Proč si myslíte, že vám to někdo nepřeje, nebo závidí? Nemáte vy trochu předsudky...
Ne ... jen zkušenosti
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
Taky přemýšlím o slečně na úklid a to žiju v ČR ... když přijedu v 6 večer dom, tak už su úplně odvařená ... a trávit po většinou náročném týdnu víkendy gruntováním mě pomalu ale jistě přestává bavit
Ještě než jsem šla na mateřskou, tak jsem paní na úklid měla a jestli ti to nepoleze nějak do rozpočtu a nevadí ti, že ti doma bude uklízet a žehlit někdo jiný (mně to nevadilo ani trochu), tak doporučuju. Je to příjemný pocit se vrátit do hotového. Já jsem klidně ten prach 3 dny nechala, já uklízecí typ moc nejsem, takže jsem to velmi ráda přenechala. Ale mám třeba dvě kamarádky, které to taky nechápaly, holt jsme každý jiný. Už se těším, že až půjdu zase do práce, že se k tomuhle systému vrátím.
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
Taky přemýšlím o slečně na úklid a to žiju v ČR ...
Ty zase riskuješ Míšo........ říkal sem HLAVNĚ NENÁPADNĚ!
Míša Kulička napsal(a):
javena napsal(a):
Já bych to taky nechtěla, ale jestli to někdo chce, tak mu to přeju. Proč si myslíte, že vám to někdo nepřeje, nebo závidí? Nemáte vy trochu předsudky...
Ne ... jen zkušenosti
no prááávě......... bohužel
Upravil(a) Jeňýk (20. 10. 2009 15:23)
Není tady
Daniela S. napsal(a):
Kuty napsal(a):
No tak to bych nenadávala už vůbec,to máš supr ulovit šikovného chlapa hned i s ucházejícím bytečkem,ale chápu,že si řikáš,že mohl vybrat ještě lépe,nakonec tohle se dá vždy nějak pořešit až bude nutně třeba.
Ja ani tak nenadavam, jak jsem konsternovana, jak nekdo muze vyprojektovat dum se dvema koupelnama a ZADNYM uloznym prosotrem. Vzdyt to by nefungovalo ani jako verejne lazne, i tam by se nekam musely davat rucniky
Hlavne ze jsou k tomu dve pole a les
To asi proto,abys fyzickou lopotou na polích a v lese zahnala chmurné myšlenky na 2 koupelny v bytě
Není tady
Vlaďka napsal(a):
Vím, že Dita žije ve Francii. Taky vím, že řešila, jestli se synem za nějakou dobu odjet do Čech na rok školy. Tak k čemu takový mega dům. Paní na úklid bych asi doma nesnesla. Ale jak jsem psala. Každý podle svého a nakonec je to diskuse, že jo? Neumím si totiž ten úklid představit. Jak to funguje? Já prostě uklízím tak nějak průběžně. Přece když si všimnu prachu na nábytku, tak to setřu hned a nebudu čekat tři dny na slečnu. No fakt nevím. Docela by mě zajímalo, pokud to někdo praktikuje, kdyby napsal jak to skutečně vypadá, když k vám chodí paní na úklid. A nemyslím to zle, fakt si to jen neumím představit.
Veľmi zamestnaná kamoška v Luxemburgu si našla spoľahlivú ženu, čo príde raz za týždeň a DOKLADNE im uprace 4+1 s 2 kúpeľňami a veľkou terasou. Menšie práce si robia sami priebežne, ale víkendy nehceli tráviť upratovaním. Radšej si navaria alebo idú na výlet. Raz za mesiac robí mimoriadnejšie práce - umývanie okien, terasy, apod. A žehlí im úplne všetko.
Není tady
Inak, ja mám 1 +kk 38m2 plus balkónik, plus pivnica plus parkovacie miesto(kde nemám čo parkovať ). Kým som sama, je to ideálne, pre dvoch tak-tak, pre viacerých už nie. Ale pri upratovaní práve ocením, že to je ľahko udržiavateľné a NOVÉ!!! To sa udržiava skoro samo.
Není tady
Dita.L napsal(a):
Jinak roztaziti jsme. Neco na zpusob "...... prosim vas, kam az sahaji Hujerovi?"
![]()
Mame v planu jeste jedno mimi behem pristiho roku, roku a pul, takze to pro nas nebude zas tak velke. Navic mame velkou rodinu, 10 deti a 12 dospelych + k tomu jeste vzdycky nejaka ta teta ci kmotra a kdyz se to na vanoce nebo na narozeniny sejde, ocenim prave velkou jidelnu nebo venkovni terasu. Do 4+1 to proste pozvat nemuzu. Ptala jsem se na jinem vlakne, jak zmaknout rozdeleni, takze to bude tak ze Pavca svoje, Luc svoje, rodice svoje, Kolombo prozatim svoje a pak se sourozencem a pracovna. No jeste mi bude chybet herna, posilka, zehlirna......
A az deti odrostou, tak pujdem zas do mensiho, vsak nez bude Kolombo a sourozenecek na studiich, tak to je nejmin 18 let.
Pani na uklid nemam, ja si o svoji domacnost pecuju sama ale jeden cas jsem pani na uklid delala, kdyz jsem prisla do Francie, nez jsem se chytla a je to celkem jednoduche, da se to zorganizovat. Chodila jsem ke 4 zenskym a mela jsem v podstate dva systemy. U jedne to bylo vyluxovat 3 patra, vytrit, vyzehlit 2x tydne a zbytek si delala sama, u druhe byl sesit a 2x tydne kdyz jsem prisla, tak jsem mela napsano kde a co mam udelat. Me by asi vyhovoval ten prvni zpusob.
Já si neumím představit a ani nechci,že by se mi v mém domě promenádovalo tolik lidí,te´d věčné použ.toalet,ten binec vzniknuvší kolem toho - to jako obskakuješ všechny ty a vaříš taky jenom Ty?My se při tak velkých rod.oslavách scházíme na neutrál místě někde ve společenském domě či si pronajmem místnost v restauraci.A na vánoce se scházíme jen s rodiči.
Není tady
2 lidi v 68m v Praze, snesla bych i víc.. dobudoucna, pokud to situace dovolí plánuju něco jako 120m a 100m terasu, do dalekého budoucna možná ještě víc, něco jako dvougenerační domek - byt. Upozorňuji, že ne v čr :-) Hospodyni mám už slíbenou a to ještě uvidíme :-)))
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
javena napsal(a):
Ne ... jen zkušenosti
No, jo, tak já jsem fakt divná.
Když mi kamarád - leta jsme se neviděli - vyprávěl, jak se má, že má přítelkyni, ale že nechtějí děti, mají paní na úklid a poměrně časově náročné ale velmi dobře zaplacené zaměstnání a já mu na to řekla, že je fajn, že jim to už sedm let klape (předtím měl dost smůlu na vztahy), tak na mě koukal a byl překvapenej, že nic z toho nekomentuju, jako většina lidí se kterými o tom mluví.
Asi jo, někdo vám to může závidět.
Není tady
Mám kamarádku lékařku. Má náročné směny a rodinný domek. Mockrát jsem jí říkala, proč si někoho nenajme na úklid, já bych to na jejím místě udělala, protože volného času má opravdu málo. Ale ona nechce. Vaří a uklízí sama.
Není tady
Javeno, ty nejsi divná. Myslím, že sem závïst neprosákla. To nám ji jenom chce Jeňýk a asi i Míša vnutit.
Není tady
Kuty napsal(a):
Dita.L napsal(a):
Jinak roztaziti jsme. Neco na zpusob "...... prosim vas, kam az sahaji Hujerovi?"
![]()
Mame v planu jeste jedno mimi behem pristiho roku, roku a pul, takze to pro nas nebude zas tak velke. Navic mame velkou rodinu, 10 deti a 12 dospelych + k tomu jeste vzdycky nejaka ta teta ci kmotra a kdyz se to na vanoce nebo na narozeniny sejde, ocenim prave velkou jidelnu nebo venkovni terasu. Do 4+1 to proste pozvat nemuzu. Ptala jsem se na jinem vlakne, jak zmaknout rozdeleni, takze to bude tak ze Pavca svoje, Luc svoje, rodice svoje, Kolombo prozatim svoje a pak se sourozencem a pracovna. No jeste mi bude chybet herna, posilka, zehlirna......
A az deti odrostou, tak pujdem zas do mensiho, vsak nez bude Kolombo a sourozenecek na studiich, tak to je nejmin 18 let.
Pani na uklid nemam, ja si o svoji domacnost pecuju sama ale jeden cas jsem pani na uklid delala, kdyz jsem prisla do Francie, nez jsem se chytla a je to celkem jednoduche, da se to zorganizovat. Chodila jsem ke 4 zenskym a mela jsem v podstate dva systemy. U jedne to bylo vyluxovat 3 patra, vytrit, vyzehlit 2x tydne a zbytek si delala sama, u druhe byl sesit a 2x tydne kdyz jsem prisla, tak jsem mela napsano kde a co mam udelat. Me by asi vyhovoval ten prvni zpusob.Já si neumím představit a ani nechci,že by se mi v mém domě promenádovalo tolik lidí,te´d věčné použ.toalet,ten binec vzniknuvší kolem toho - to jako obskakuješ všechny ty a vaříš taky jenom Ty?My se při tak velkých rod.oslavách scházíme na neutrál místě někde ve společenském domě či si pronajmem místnost v restauraci.A na vánoce se scházíme jen s rodiči.
Varim a obsluhuju sama, ale vubec mi to nevadi. Slavime u nas v rodine narozeniny vsech deti, takze 3x ja ale pak 7x nekdo jiny. A to si zas uzivam
Ted v nedeli bude mit Chris oslavu u babicky v dome, ale varim taky ja, obsluhovat budeme asi s babi, ale uz se tesim, az bude slavit Pavca svoje sestnactiny u nas ve vlastnim.
Prisla jsem temhle oslavam na chut od te doby co jsem s manzelem, delali to tak v rodine uz kdyz byl manzel dite a je to hezky, berem to taky jako "dat darek" to vsechno okolo, upect dort, uvarit, sfouknout svicky pred celou rodinou a pak rozbalit hafoooooooooo darku najednou.
V ty restauraci bych se citila jak u cizejch. Pravda, nemusis nic delat a to je taky
ale me by bylo divny
Není tady
Judyna napsal(a):
Javeno, ty nejsi divná. Myslím, že sem závïst neprosákla. To nám ji jenom chce Jeňýk a asi i Míša vnutit.
Judyno neber všechno tak smrtelně vážně......... koneckonců co ty víš jestli si někdo doma kvůli Ditinu baráku ve Francii, neokousal vzteky klávesnici?
Není tady
Jeňýk napsal(a):
Judyna napsal(a):
Judyno neber všechno tak smrtelně vážně.........
koneckonců co ty víš jestli si někdo doma kvůli Ditinu baráku ve Francii, neokousal vzteky klávesnici?
Není tady
Jeňýk napsal(a):
Judyna napsal(a):
Judyno neber všechno tak smrtelně vážně.........
koneckonců co ty víš jestli si někdo doma kvůli Ditinu baráku ve Francii, neokousal vzteky klávesnici?
No to by si moc nepomohl a soudím podle toho, co se tady píše. Už jsem na ty poznámky o závisti asi alergická
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
Taky přemýšlím o slečně na úklid a to žiju v ČR ... když přijedu v 6 večer dom, tak už su úplně odvařená ... a trávit po většinou náročném týdnu víkendy gruntováním mě pomalu ale jistě přestává bavit
v určitej dobe som mala "slečnu na úklid" aj som ich vymenila, mne to nesedelo
dôvod bol, že zle znášam prítomnosť cudzieho človeka v mojom obydlí, aj keď som ich vlastne nevidela
cítila som, že tam boli a mne to vadilo
a k téme, veľké miestnosti, vysoký strop nad 3,3m ( nepíšem presne- infarkt je infarkt až ma tu nebijú )
veľa svetla, pramálo nábytku, štvorcov dosť, a jasné , že by som kľudne zniesla väčšie
on ten priestor na žitie sa lepšie určuje, keď je ho dostatok, a aj udržuje
Není tady
javena napsal(a):
Míša Kulička napsal(a):
javena napsal(a):
Ne ... jen zkušenosti
Když mi kamarád - leta jsme se neviděli - vyprávěl, jak se má, že má přítelkyni, ale že nechtějí děti, mají paní na úklid a poměrně časově náročné ale velmi dobře zaplacené zaměstnání a já mu na to řekla, že je fajn, že jim to už sedm let klape (předtím měl dost smůlu na vztahy), tak na mě koukal a byl překvapenej, že nic z toho nekomentuju, jako většina lidí se kterými o tom mluví.
Asi jo, někdo vám to může závidět.
No právě, proto je lepší o tom nemluvit, jak už jsme se tu shodli s Jeňýkem ...
Není tady
Já bych obrovský byt nebo barák nechtěla. Nemám ráda velký místnosti, připadala bych si jako v letištní hale. Mám ráda menší pokoje, přijdou mi takovýn útulnější. No a o nákladech na vytápení nemluvě. Taky se to líp uklízí. Mně by vadilo, kdyby mi po bytě šomtala cizí ženská a vrtala se mi ve věcch. Taky bych měla blbý pocit, že o mně řekne, že jsem bordělář a šůrovala bych to, než by přišla. Ale je teda fakt, že na mytí oken jsem uvažovala o někom, kdo mi je umyje, to není až tak drahý. Akorát bych se to bála říct, před rodinou, nadávali by mi, že jsem líná. A měli by pravdu, jsem.
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
javena napsal(a):
Míša Kulička napsal(a):
Ne ... jen zkušenosti
Asi jo, někdo vám to může závidět.No právě, proto je lepší o tom nemluvit, jak už jsme se tu shodli s Jeňýkem ...
Ale nejde o tom nemluvit. Jestli jemu vyhovuje, že nebude mít děti, potkají se v osm večer s partnerkou ve svém luxusním bytě, tak jo, já mu nemám co závidět, takhle bych žít nechtěla. Proč to komentovat. Přesně bych si řekla o takovou reakci. Když mi o tom vyprávěl, byl pořád taknějak připravenej, kdy s tím začnu. Třeba se těšil, jak mně řekne, že mu závidím.
Upravil(a) javena (21. 10. 2009 7:08)
Není tady
Modroočka napsal(a):
Já bych obrovský byt nebo barák nechtěla. Nemám ráda velký místnosti, připadala bych si jako v letištní hale. Mám ráda menší pokoje, přijdou mi takovýn útulnější. No a o nákladech na vytápení nemluvě. Taky se to líp uklízí. Mně by vadilo, kdyby mi po bytě šomtala cizí ženská a vrtala se mi ve věcch. Taky bych měla blbý pocit, že o mně řekne, že jsem bordělář a šůrovala bych to, než by přišla. Ale je teda fakt, že na mytí oken jsem uvažovala o někom, kdo mi je umyje, to není až tak drahý. Akorát bych se to bála říct, před rodinou, nadávali by mi, že jsem líná. A měli by pravdu, jsem.
Modroočko, teď jsem se od srdce zasmála - jseš na tom úplně stejně jako já! Mě přijít do bytu někdo cizí, tak před tím taky dělám generální úklid
. Jinak souhlasím se vším, co jsi napsala, mám to stejně.
Není tady
Barborka napsal(a):
Modroočka napsal(a):
Modroočko, teď jsem se od srdce zasmála
- jseš na tom úplně stejně jako já! Mě přijít do bytu někdo cizí, tak před tím taky dělám generální úklid
No jo, ale ve chvíli, kdy "padáš na hubu" jsi ráda, že ti někdo utře prach, vyluxuje a vytře .... případně vyžehlí. Já sním o tom, že jednou přijdu a koš s nevyžehleným prádlem bude konečně prázdný
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
No jo, ale ve chvíli, kdy "padáš na hubu" jsi ráda, že ti někdo utře prach, vyluxuje a vytře
.... případně vyžehlí.
Míšo a to víš že v Sovětském svazu ženy pracovaly na poli a pak ještě zvládaly domácnost?
Není tady
Ale zato mali a majú najvyššiu spotrebu vodky na svete, a prispievajú k tomu práve aj ženy.
Upravil(a) Selima (21. 10. 2009 14:46)
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
Barborka napsal(a):
Modroočka napsal(a):
Modroočko, teď jsem se od srdce zasmála
- jseš na tom úplně stejně jako já! Mě přijít do bytu někdo cizí, tak před tím taky dělám generální úklid
No jo, ale ve chvíli, kdy "padáš na hubu" jsi ráda, že ti někdo utře prach, vyluxuje a vytře
.... případně vyžehlí. Já sním o tom, že jednou přijdu a koš s nevyžehleným prádlem bude konečně prázdný
No, nevím nevím... asi jsem nejspíš nikdy ještě nepadala na hubu . Ale taky mám období, kdy jsem v práci 12-14 hodin, tudíž doma nemám na nic čas, tak v tomto období to tam stojí občas za to (jako prasáků
), ale prostě to obzvlášť bych si tam nikoho nepustila... fakt bych si předtím musela vzít volno a vyšůrovat... blázen no
Není tady