29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
85m2, 2 dospělí, jeden kojenec, jedno "malé modré koťátko" (- 8kilový kocour).
Víc než na metráži záleží na dispozici, uspořádání. 50metrový byt v Dejvicích bude stopro o něčem jiném, než 77m2 v paneláku.
Tím ale panelák neshazuju, vyrostla jsem v něm naprosto šťastně a osobně si myslím, že je lepší bydlet v paneláku v nějaké klidné zelené časti města, než v nějakém věčně rozdělaném a dispozičně nešťastném RD někde za městem.
Není tady
2+kk, 42m, 2 dospělí, batole a na cestě přírůstek, ale na jaře už snad stěhování do většího. Ale i tak to docela vyhovuje, nicméně ty metry navíc budou příjemný
Není tady
pecule napsal(a):
2+kk, 42m, 2 dospělí, batole a na cestě přírůstek, ale na jaře už snad stěhování do většího. Ale i tak to docela vyhovuje, nicméně ty metry navíc budou příjemný
- a po několika málo letech i nutný.Vy to máte načasovaný ovšem skvěle.
Není tady
Kuty napsal(a):
pecule napsal(a):
- a po několika málo letech i nutný.Vy to máte načasovaný ovšem skvěle.
stávající byteček je sice malej, ale moc pěknej, takže se nám ho ani opouštět nechce, ale místnost navíc bude fajn a jak píšeš hlavně to stejně bude nutný
Není tady
Kuty napsal(a):
No tak to bych nenadávala už vůbec,to máš supr ulovit šikovného chlapa hned i s ucházejícím bytečkem,ale chápu,že si řikáš,že mohl vybrat ještě lépe,nakonec tohle se dá vždy nějak pořešit až bude nutně třeba.
Ja ani tak nenadavam, jak jsem konsternovana, jak nekdo muze vyprojektovat dum se dvema koupelnama a ZADNYM uloznym prosotrem. Vzdyt to by nefungovalo ani jako verejne lazne, i tam by se nekam musely davat rucniky
Hlavne ze jsou k tomu dve pole a les
Není tady
Garsonka 1KK. 32 m2 i s minibalkonem.Bydlím tam sama, občas pes. Ideální, vyhovuje. Je to zděný barák v centru města,ale velice klidný, velké balkonové dveře do dvora.
Není tam koupelna,je to atypický byt. Mám sprcháč vestavěný v kuchyni, zuby si čistím ve dřezu.
Je tam komora, ze které by se časem dala udělat koupelna,ale nemám tolik peněz na přestavbu. Musela by se tahat voda, odpady.
Jsem spokojena, stejně tam chodím jen přespat.
Není tady
Klubko napsal(a):
Garsonka 1KK. 32 m2 i s minibalkonem.Bydlím tam sama, občas pes. Ideální, vyhovuje. Je to zděný barák v centru města,ale velice klidný, velké balkonové dveře do dvora.
Není tam koupelna,je to atypický byt. Mám sprcháč vestavěný v kuchyni, zuby si čistím ve dřezu.
Je tam komora, ze které by se časem dala udělat koupelna,ale nemám tolik peněz na přestavbu. Musela by se tahat voda, odpady.
Jsem spokojena, stejně tam chodím jen přespat.
Hele, Klubko, a... otazka se vnucuje... zachod mas kde? Jako bylo by to prakticke, sedet na mise v obyvaku a cucet u toho na televizi... nebo michat veceri na plotne...
Není tady
Toaleta tam samozřejmě je:) Samostatná, oddělená v chodbě)
I ten sprchový kout je oddělen. Je to dům, kde jsou byty jen 1kk nebo 1+1. Byla to bývalá ubytovna v centru městav 60tých letech. Která se změnila na byty.
Je to zděné, v centru. Kdyby to byla novostavba, tak zaplatím za garsonku v tomto městě na tomto místě 1,800 000,-
Není tady
Tak to jo, jsem se snazila si to predstavit...
Ja zas videla byt, ktery nemel kuchyn. Tam se zas nadobi mylo ve vane.
Není tady
Za mesic jdeme do 170 m ctverecnich, dum 6+1 se zahradou, dve terasy a balkon. Uz ted mi to pripada male a nevim, kam ty nase kramy nastehuju. Jsme 4 a pul a pes, ale ten bude mit boudu na zahrade. Potrebovala bych jeste tak o 3 pokoje vic
Není tady
Tak a soutěž o "Nepřítele měsíce" vyhrála Dita.L
Není tady
Dita.L napsal(a):
Za mesic jdeme do 170 m ctverecnich, dum 6+1 se zahradou, dve terasy a balkon. Uz ted mi to pripada male a nevim, kam ty nase kramy nastehuju. Jsme 4 a pul a pes, ale ten bude mit boudu na zahrade. Potrebovala bych jeste tak o 3 pokoje vic
tedy, ta vaše rodina je nějaká roztažitá , my jsme zatím ve spodním patře taky 4 a pes a až doděláme patro říkám si, kdo bude tu plochu uklízet. A to budeme mít na metry +- stejně.
Není tady
No, je potřeba si vždycky představit ty účty za takové bydlení. Já mám 50 m, to v pohodě zaplatím, uklidím, žádnej stres. Jsem spokojená a v pohodě se s dětmi vlezem. Dřív tu byl i manžel a taky v poho. Máme obytnou kuchyň, pokojíček pro děti a ložnici. Naprosto vyhovuje.
Záleží i na tom, jak je byt disposičně řešený. Známá má 3+1. Když to srovnám metrově, tak mají zhruba o deset metrů víc, než já. Dva pokoje průchozí, neprůchozí pokoj je vlastně nudle, kuchyň je prakticky součástí předsíně a když ke mně přijde, tak se rozplývá, jak to máme bezva zařízený. Navíc jsou u majitele, takže síla.
Není tady
Jeňýk napsal(a):
Raději ani nedutám
Ale snad mi pomůže, že jsem s dcerou bydlela vcelku dlouho v malinké garsonečce (29 m2), takže si to teď tím prostorem v podstatě kompenzujeme
Upravil(a) Míša Kulička (19. 10. 2009 22:05)
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
Jeňýk napsal(a):
Raději ani nedutám
a dobře děláš..... já to říkám furt, hlavně nenápadně!
Není tady
Co budeš Dito dělat na 170m2 až děti odejdou? Za chvíli je ani neuvidíš, protože budou každý schovaný ve svém. A uklízet to bude kdo? Je to na pohled lákavé, ale asi bych to nechtěla. Sice ruku na srdce, kdyby mi to nějak "spadlo do klína" tak asi jo, ale jinak bych si to nepořizovala.
My máme štěstí, že bydlíme na okraji města, u domu je veliká zahrada, děti tam v pohodě odrostly, navíc zahrada není naše, takže údržbu nevyžaduje , můžeme ji užívat i s pergolou a grilem. No pohoda. Proč si přidělávat práci a starosti když nemusím. Ale každý podle svého gusta, že jo?
Upravil(a) Vlaďka (20. 10. 2009 7:47)
Není tady
Dita bydlí ve Francii, asi má paní na úklid. A proč taky ne? Já kdybych měla barák a měla na paní na úklid, tak proč raději nestrávit den s dětmi.
Moje kamarádka má malé dítě, čeká další. Má baráček 3+1, přizemní. Malý, ale hodně oken. Taky si najala studentku na úklid. 2x týdně příjde, ona jí zadá práci. Za dvě hodiny má uklizeno a kamarádka je spokojená. Ještě si dodělává druhou VŠ a ve volné chvíli raději pracuje na zahradě s věnuje se malé. Přeju jí to.
Není tady
Taky přemýšlím o slečně na úklid a to žiju v ČR ... když přijedu v 6 večer dom, tak už su úplně odvařená ... a trávit po většinou náročném týdnu víkendy gruntováním mě pomalu ale jistě přestává bavit
Není tady
Vím, že Dita žije ve Francii. Taky vím, že řešila, jestli se synem za nějakou dobu odjet do Čech na rok školy. Tak k čemu takový mega dům. Paní na úklid bych asi doma nesnesla. Ale jak jsem psala. Každý podle svého a nakonec je to diskuse, že jo? Neumím si totiž ten úklid představit. Jak to funguje? Já prostě uklízím tak nějak průběžně. Přece když si všimnu prachu na nábytku, tak to setřu hned a nebudu čekat tři dny na slečnu. No fakt nevím. Docela by mě zajímalo, pokud to někdo praktikuje, kdyby napsal jak to skutečně vypadá, když k vám chodí paní na úklid. A nemyslím to zle, fakt si to jen neumím představit.
Není tady
Nám chodí slečna uklízet kanceláře. Ve smlouvě má dáno:
Práce prováděné 1x týdně
- vynášení košů na odpadky a popelníků
- stírání prachu z přístupných pracovních ploch psacích stolů, nábytku, vnitřních parapetů a vypnuté kancelářské techniky
- odstranění pavučin
- vyčištění omaků z prosklených dveří, zrcadel, obkladů a omyvatelných povrchů
- vytírání podlah na mokro
- vysátí koberce
- vyleštění baterií, omytí umyvadel, dřezu a odkapávací plochy, omytí WC
Práce prováděné 1x za měsíc
- omytí přístupných pracovních ploch psacích stolů, skříněk
- mytí košů a popelníků
- otírání nebo odsátí prachu z topných těles
- omytí křížů kolečkových židlí
- desinfekce - běžná
Práce prováděné 1x za pololetí
- omytí celých dveří, zárubní, umytí oken a dalších skel, obkladů a omyvatelných povrchů
Pokud se jedná o úklid doma, patrně se tomu smlouva přizpůsobí.
Slečna bere 150 Kč/hod a pokud nepočítám okna, zvládá to za 3-4 hodiny v týdnu.
Upravil(a) Míša Kulička (20. 10. 2009 10:22)
Není tady
170 m2 mi pro 6 osob (výhledově) nepřijde jako něco extra velkého.
A co bude dělat, až děti vyletí z hnízda? To je ještě daleko, třeba se přestěhují jinam, myslím, že tohle Dita neřeší.
My máme 3+1, 78 m2, + zateplená lodžie + 1/4 větší místnosti ve sklepě Průchozí pokoj je jen obývák, dispozičně myslím dobře řešené. Jsme 1 dospělý a 1 dítě, co se prostoru týče, tak je to ideální.
Jeňýk napsal(a):
to byl ucel
Není tady
Jinak roztaziti jsme. Neco na zpusob "...... prosim vas, kam az sahaji Hujerovi?"
Mame v planu jeste jedno mimi behem pristiho roku, roku a pul, takze to pro nas nebude zas tak velke. Navic mame velkou rodinu, 10 deti a 12 dospelych + k tomu jeste vzdycky nejaka ta teta ci kmotra a kdyz se to na vanoce nebo na narozeniny sejde, ocenim prave velkou jidelnu nebo venkovni terasu. Do 4+1 to proste pozvat nemuzu. Ptala jsem se na jinem vlakne, jak zmaknout rozdeleni, takze to bude tak ze Pavca svoje, Luc svoje, rodice svoje, Kolombo prozatim svoje a pak se sourozencem a pracovna. No jeste mi bude chybet herna, posilka, zehlirna......
A az deti odrostou, tak pujdem zas do mensiho, vsak nez bude Kolombo a sourozenecek na studiich, tak to je nejmin 18 let.
Pani na uklid nemam, ja si o svoji domacnost pecuju sama ale jeden cas jsem pani na uklid delala, kdyz jsem prisla do Francie, nez jsem se chytla a je to celkem jednoduche, da se to zorganizovat. Chodila jsem ke 4 zenskym a mela jsem v podstate dva systemy. U jedne to bylo vyluxovat 3 patra, vytrit, vyzehlit 2x tydne a zbytek si delala sama, u druhe byl sesit a 2x tydne kdyz jsem prisla, tak jsem mela napsano kde a co mam udelat. Me by asi vyhovoval ten prvni zpusob.
Není tady
Já bych to taky nechtěla, ale jestli to někdo chce, tak mu to přeju. Proč si myslíte, že vám to někdo nepřeje, nebo závidí? Nemáte vy trochu předsudky...
Není tady
Sice ruku na srdce, kdyby mi to nějak "spadlo do klína" tak asi jo, ale jinak bych si to nepořizovala.
Já bych to prodala... Jsem divná.
Není tady