29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
jen me tak napadlo tohle tema..
leze mi na nervy jeden soused tak premyslim jestli je prastenej, nebo jestli ma jen malej byt
taky mam malej byt ale zatim mam jen psa, tak taky premyslim kdyby nas bylo vic, jak dlouho by se to dalo vydrzet nez by byl cas na zmenu..vim ze je to asi individualni, jak to mate vy?
Není tady
76 m3+kk-- 2dospělí,2děti , pes,žijemesi normálně ale k bytu neni sklep což ukrutně chybí,ale zas máme garážové seč jen stání ale alespoň něco..předsíň je staršně malá takže když vycházíme z bytu nebo naopak je to prostě čekání ve frontě do toho pes a kočár parádička,ale už jsme si zvykli, barák bych nikdy nechtěla,ale 4+1 s o trochu větší předsíní by bylo super...ale už jsme si zvykli a žijeme si dobře..
jinak známí měli celej život 1+1,dva kluky a nepřišlo jim to divný že spí všichni na palandácj atak....a ještě jeden příklad...3+1 předělaný na 4+1,2 dopělí a pozor teď to přijde 5 dětí 4 klucí od 20 do 14 let a jedna 6 letá holčička..normální klidná uspořádaná rodina...dobrý ne?toje pro mě prostě raritka;)
Není tady
2+1, 50m2 - 2 dospělý a pes - na úklid mi to přijde ještě až moc velký
Není tady
65m2 půdní vestavba, 2 dospělí, pes a brzy přírustek. Do budoucna téměř nemyslitelné, je to celé otevřený prostor, jediné dveře máme do koupelny
Není tady
1+1 70 m2 2 dospělí+2 kluci a pes. Koupelna 12m2 + o něco menší chodba. Když byli malí, šlo to. A teď jsou velcí, tak už to jde taky, protože se doma moc nevyskytují.
Není tady
Muj 1+kk 48 m a balkon, pro jednoho IDEALNI.
S muzem 3+1 prizemni domek, bez sklepa, bez pudy, bez komory a vlastne bez nejake dispozice pro ulozne prostory. Na architekta nadavam dvakrat do tydne. Je to kolem 80 m, DVE koupelny, kuchyn 9 m... fakt nevim, co ten architekt pil Pro dva je to az moc velke, pro 3 - 4 to bude akorat.
Není tady
Tak my jsme v 60m (3+kk) zatím 2 dospělí. S jedním dítětem úplně v pohodě...
Tchýně, když se jí narodil manžel, tak bydleli v baráku takto:
-její rodiče:spali v obýváku
-její bratr:spal v kuchyni na válendě
-její babička:malý pokojíček, tzv.vejminek.
-ona, její manžel a dítě:spali v dětském pokoji.
Ale vzpomínají na to hezky. Vždycky říká, že "byl plnej barák".
Upravil(a) Mihule (14. 10. 2009 12:09)
Není tady
Daniela S. napsal(a):
Muj 1+kk 48 m a balkon, pro jednoho IDEALNI.
S muzem 3+1 prizemni domek, bez sklepa, bez pudy, bez komory a vlastne bez nejake dispozice pro ulozne prostory. Na architekta nadavam dvakrat do tydne. Je to kolem 80 m, DVE koupelny, kuchyn 9 m... fakt nevim, co ten architekt pilPro dva je to az moc velke, pro 3 - 4 to bude akorat.
A Vy ste u toho jaksi nebyli,když to architekt plánoval?Ve vašem případě bych teda asi jednu ze dvou koupelen používala jako tu komoru,protože ta je opravdu nezbytná,zvláště v případě 3 a více lidí.
Jinak my jsme dnes už 4 dospělí a plně využíváme RD 5+KK (menší komora a 2 děcáky,ložnice,obývák spoj.s kuchyní).Sklep ani půdu nepotřebujem.Máme trochu větší garáž.To vše na pozemku 600m2,což je tak akorát,větší ani náhodou.
Upravil(a) Kuty (14. 10. 2009 12:31)
Není tady
Tak schválně, za jak dlouho se tohle téma strhne v řádnou hádku o to kdo je větší zbohatlík a hamoun (výrazivo jsem si s dovolením vypůjčil od jednoho zdejšího pisálka)?
tak ať taky přileju benzin do ohně....... 3+1 110m2 + 2x balkon....... dva dospělí a jeden minimuž, celkem nám to vyhovuje akorát ten výhled na Prahu bych občas vyměnil za šumavské hvozdy.
P.S. Kuty to je dobrej dotaz s tim architektem.
Upravil(a) Jeňýk (14. 10. 2009 16:04)
Není tady
68 m2, 3+1, v paneláku, po rekonstrukci, jsme tady 3 dospělí a malej pes. Celkem to jde.
Jo a máme k tomu komoru, sklepní kóji a taky verandu, což je zasklená lodžie, navíc k bytu 4,2 m2. To je super.
A já nejsem zbohatlík, nýbrž zchudlík
Upravil(a) Modroočka (14. 10. 2009 16:13)
Není tady
Jeňýk napsal(a):
Tak schválně, za jak dlouho se tohle téma strhne v řádnou hádku o to kdo je větší zbohatlík a hamoun (výrazivo jsem si s dovolením vypůjčil od jednoho zdejšího pisálka)?
tak ať taky přileju benzin do ohně....... 3+1 110m2 + 2x balkon....... dva dospělí a jeden minimuž, celkem nám to vyhovuje akorát ten výhled na Prahu bych občas vyměnil za šumavské hvozdy.
P.S. Kuty to je dobrej dotaz s tim architektem.
jeniku nevytahuj se, nikdo ti nebrani aby ses do tech suumavskejch hvozdu vrhnul, a byt s vyhledem na prahu bys mi mohl prenechat za symbolickou cenu, jestli uz te to tam neba
Není tady
keny napsal(a):
76 m3+kk-- 2dospělí,2děti , pes,žijemesi normálně ale k bytu neni sklep což ukrutně chybí,ale zas máme garážové seč jen stání ale alespoň něco..předsíň je staršně malá takže když vycházíme z bytu nebo naopak je to prostě čekání ve frontě do toho pes a kočár parádička,ale už jsme si zvykli, barák bych nikdy nechtěla,ale 4+1 s o trochu větší předsíní by bylo super...ale už jsme si zvykli a žijeme si dobře..
jinak známí měli celej život 1+1,dva kluky a nepřišlo jim to divný že spí všichni na palandácj atak....a ještě jeden příklad...3+1 předělaný na 4+1,2 dopělí a pozor teď to přijde 5 dětí 4 klucí od 20 do 14 let a jedna 6 letá holčička..normální klidná uspořádaná rodina...dobrý ne?toje pro mě prostě raritka;)
keny to co pises v hornim odstavci mi pripada celkem normalka, i to co tu pisou ostatni,
akorat ten dolni odstavec me trochu vydesil...
ted je doma celkem klid, ale vzdy kdyz soused dostane zachvat a lita po chodbe a se vsim triska tak mam chut odpocitavat dny, jak dlouho to tam jeste muzou vydrzet..a modlim se aby ne moc dlouho pak si zas reknu no co, kdo vi kdo se by se nastehoval po nich, ono vzdycky muze byt i hur ze..
Není tady
78m2 2pokoje, koupelma, komora,wc samozřejmě a obývák spojený s jídelnou a kuchyní...
zatím 2 dospělí..
Není tady
konstance napsal(a):
jeniku nevytahuj se, nikdo ti nebrani aby ses do tech suumavskejch hvozdu vrhnul, a byt s vyhledem na prahu bys mi mohl prenechat za symbolickou cenu, jestli uz te to tam neba
![]()
Já se vytahuju? Kde prosimtě?
Ty jsi tady založila nějaký vlákno a já jelikož jsem slušně vychovaný, jsem ti odpověděl......... to je vytahování?
Není tady
Kuty napsal(a):
A Vy ste u toho jaksi nebyli,když to architekt plánoval? Ve vašem případě bych teda asi jednu ze dvou koupelen používala jako tu komoru, protože ta je opravdu nezbytná, zvláště v případě 3 a více lidí.
Ne, nebyli. To neni dum staveny pro nas. Koupil ho muj muz uz hotovy a jako stary mladenec se ohlizel po docela jinych parametrech nez jsou nejake komory. A ja do toho prisla az po letech. K hotovemu. Zatim je jako komora cely jeden pokoj.
Upravil(a) Daniela S. (15. 10. 2009 10:12)
Není tady
Daniela S. napsal(a):
Kuty napsal(a):
A Vy ste u toho jaksi nebyli,když to architekt plánoval? Ve vašem případě bych teda asi jednu ze dvou koupelen používala jako tu komoru, protože ta je opravdu nezbytná, zvláště v případě 3 a více lidí.
Ne, nebyli. To neni dum staveny pro nas. Koupil ho muj muz uz hotovy a jako stary mladenec se ohlizel po docela jinych parametrech nez jsou nejake komory. A ja do toho prisla az po letech. K hotovemu. Zatim je jako komora cely jeden pokoj.
No tak to bych nenadávala už vůbec,to máš supr ulovit šikovného chlapa hned i s ucházejícím bytečkem,ale chápu,že si řikáš,že mohl vybrat ještě lépe,nakonec tohle se dá vždy nějak pořešit až bude nutně třeba.
Není tady
Jeňýk napsal(a):
konstance napsal(a):
![]()
Ty jsi tady založila nějaký vlákno a já jelikož jsem slušně vychovaný, jsem ti odpověděl......... to je vytahování?
By mě Konstance ani ve snu nepřišlo,že když někdo dnes bydlí ve trojko v 3+1 v paneláku či v nečem podobným,tak že se vytahuje.Já jsem spíš alergická na lidi,co by vše chtěli jen tak za symbol.cenu či nejlépe zadara.
Dnes může každý bydlet dle svých představ,což je určitě i Tvůj případ nebo ne?Pokud ne,tak se zkus zamyslet nad sebou co děláš pro to,abys mezi takové lidi patřila.
Není tady
tak my jsme zatím 4 lidi "našlapaný" ve 2+1 v RD (12x8m), ale vůbec nám to neva. Máme k době blíž.Akorát už třetím rokem spíme s mužem v obýváku, protože naši ložnici obývají děti.Tak už nás trochu bolí záda.Příští rok se snad už dodělá patro, kde budou mít děti svoje ložnice a velký společný pokoj.Jinak máme sklep,komoru a šatnu, což je fajn, při ukládání sezoních věcí a úklidových prostředků.A ještě s námi vlastně bydlí pes- berňák.
Není tady
Kuty napsal(a):
Jeňýk napsal(a):
konstance napsal(a):
![]()
Ty jsi tady založila nějaký vlákno a já jelikož jsem slušně vychovaný, jsem ti odpověděl......... to je vytahování?By mě Konstance ani ve snu nepřišlo,že když někdo dnes bydlí ve trojko v 3+1 v paneláku či v nečem podobným,tak že se vytahuje.Já jsem spíš alergická na lidi,co by vše chtěli jen tak za symbol.cenu či nejlépe zadara.
Dnes může každý bydlet dle svých představ,což je určitě i Tvůj případ nebo ne?Pokud ne,tak se zkus zamyslet nad sebou co děláš pro to,abys mezi takové lidi patřila.
Nojo tak z pohledu Konstance je asi větší 3+1 s výhledem na Prahu zhmotnělej sen a já to celkem i chápu. Pro tebe když žiješ v pěkným baráku je to zase sociální bydlení o který by jsi příliš nestála, což je taky pochopitelný.
No a pro mě je to naprosto vyhovující, neboť menší byt v paneláku by mi byl opravdu malej a navíc jsem už klasickejm panelákům odvyknul.
Barák by pro mě, naprosto línýho člověka, taky nebyl. Sám než bych si něco opravil tak by nám dřív spadnul na hlavu a než se dohadovat s dnešníma "řemeslníkama", to si radši vlezu na ten balkon a něco si přečtu.
Není tady
Bydlím sama v 50m2 a zdá se mi to malé. Když jsme bydleli v malém bytě jak sardinky, tak mi to nevadilo, dnes si to nedovedu představit.
Není tady
Barák by pro mě, naprosto línýho člověka, taky nebyl. Sám než bych si něco opravil tak by nám dřív spadnul na hlavu a než se dohadovat s dnešníma "řemeslníkama", to si radši vlezu na ten balkon a něco si přečtu.
- no já jsem v paneláku vyrostla,sousedi byli fajn a tak na tohle bydlení nemám vůbec špatný vzpomínky.Je fakt,že dnes je to o něčm jiným,že se v panelácích dost krade a lidi co alespoň trochu můžou jdou bydlet radši do svého a tak tam zůstávají bydlet dost často soc.případy,ale taky ne vždy.
Kdybych měla být sama,nechci z toho samého důvodu co ty bydlet v RD.Na balkoně bylo fakt taky prima:)
Není taky RD jako RD - 17 let jsem od mala vychovávala děti ve starém RD a to byl teda záhul,pár let ze začátku jsme neměli ani vlastní zdroj vody,o plynu nemluvě,topení,atd.Fuj,to radši na ubytovně.V novém je to o něčem jiném,samozřejmě.
Konstance se může jevit co chce a jak chce,ale nemám ráda lidi s takovýma myšlenkama (vše zadara či co nejlacinějši)-mám s nimi totiž špatné zkušenosti.
Není tady
Kuty napsal(a):
Jeňýk napsal(a):
konstance napsal(a):
![]()
Ty jsi tady založila nějaký vlákno a já jelikož jsem slušně vychovaný, jsem ti odpověděl......... to je vytahování?By mě Konstance ani ve snu nepřišlo,že když někdo dnes bydlí ve trojko v 3+1 v paneláku či v nečem podobným,tak že se vytahuje.Já jsem spíš alergická na lidi,co by vše chtěli jen tak za symbol.cenu či nejlépe zadara.
no z my strany to byl pokus o vtip, tak to asi nevyslo, zamysli se spis ty proc te to rozciluje,
ja jsem teda zadara rozhodne nic nemela, takze to fakt neni muj problem
Není tady
lepista napsal(a):
Bydlím sama v 50m2 a zdá se mi to malé. Když jsme bydleli v malém bytě jak sardinky, tak mi to nevadilo, dnes si to nedovedu představit.
Já teda sama za sebe můžu říct, že mně ten můj sedmdsátimetrovej byt taky bude vyhovovat, až kluci vyletí do světa, pro mě, jako pro jednu osobu, to bude úplně akorát.
Není tady
Mám 3+1, 73 m2. Bydlím v něm se synem a je to akorát, bych řekla.
Btw taky jsem zchudlík, jak psala Modroočka. Když jsem byla vdaná, bydleli jsme v domě 7+1. Děti tam měly své pokoje, bylo to moc fajn. Ale teď nám dvěma tenhle byt vyhovuje, moc hezky se nám v něm bydlí.
Upravil(a) majkafa (18. 10. 2009 22:13)
Já mám se synem byt v hezké části na kraji města ve zděném baráku, 76m2 + lodžie + sklep. Je to 3+1 předělaný na 4+1 a menší si nedokážu přestavit, i když byly doby, kdy nás tu žilo daleko víc a taky to bylo v pohodě. Na lepší se holt lépe zvyká.
Není tady