29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tak dobré ráno,
úleva přišla až někdy v půl 3 kdy jsem si narvala polštářek pod pyžámko a nekompromisně lehla na tu bolavou stranu břicha.Takže jsem zase nic moc nespala.Nicméně teď mám klid,jen malej děsně řádí v břiše,dělá snad kotrmelce
Fufíku tak to je opravdu trápení posílám ti hodně sil
Upravil(a) Leninka41 (14. 10. 2009 7:58)
Není tady
Ty jo Fufí ..... tak to je fakt hustý
Kdybys byla někde z okolí, tak ti klidně nabídnu azyl.
Vůbec nevím, co na to napsat. To je fakt příšerná situace. Asi už jste zkusili všechno, jak to vyřešit. Určitě už ti holky nějak radily. Mě napadá snad jen domahat se na tom staviteli náhrady. Ať Vám najde náhradní bydlení na jeho náklady.
Asi je to ale marný.
Jen držím palce, abys to zvládla
Není tady
Leni ahoj. Jsem ráda, že se ti ulevilo. Už jsem se bála, že budeš muset fakt do nemocnice
Není tady
Já jdu zkusit ještě usnout. Ta naše psí potvora mě dneska vzbudila moc brzo a jsem taková "nezralá " ještě
Není tady
Taky to ještě zkusím zalomit,no v noci jsem se bála že budu muset opravdu do nemocnice,ale nějak jsem to zvládla a je mi dobře
Není tady
Leni, tak to je fajn, že to přešlo..... i mě v noci hodně kopal a bolelo mě z toho celé bříško, tak to je asi tou změnou počasí... Fuj, u nás pršosněží...
Fufíku, to je nezávidihodný situaci...tak se holka drž
Daji, co to předělání obýváku příteli zarazit...a udělat to třeba na jaro...já bych na to 2 měs. před porodem teda taky neměla.....
Držím pěsti, ať to tedy zvládne rychle, když už se do toho pustil
Jinak holky, zas mám dotaz - kupujete peřinky do kočárku - resp. plymo do kočárku... ? Já jsem na tyhle věci fakt tele.... rozhodně bych to koupila, když bych měla mimi na jaro či léto.... ale teď nevím, co všechno pod ten fusak, jestli stačí dětská deka, na to fusak, znovu deka a tradá, nebo je potřeba toho plyma ?
To jsou otázky co ?
Upravil(a) Račice dračice (14. 10. 2009 10:58)
Není tady
Račice jak píšeš na jaro nebo na léto peřinku ano,ale na zimu stačí fusak a deka,stejně prcky do mrazu brát moc nemůžeš.
Není tady
Leni, díky, jsem si to myslela, ale jsem už z té výbavičky nějak nervózní, tak se raděj ptám...
A holky, co máte už koupené autosedačky, jakou doporučujete, dejte nějaký typ sím.... je jich taková spousta a já fakt nevím... Někde jsem četla, že závisí i na tom, v jakém autě ji vozíte. Tak nevím, máme Octavii combi, (a ve své staré rachotince ho vozit určitě nebudu, to bych měla strach) (jinak vepředu nám airbag vypnout nejde...prý na tomhle taky záleží...) a já jsem z toho úplně mimo, jakou...
Peti, ty jsi teď nějakou koupila... ?
Není tady
Brý ránko..jsme hore oba..malý kopká... Moc jsem toho nenaspala a ráno šla hned číst tu zprávu z utz..no vše je psané ok....
A prdím na to.
Rači, já nevím taky niiic Máma mi poradí prd, ta se diví, co vždy koupím nového že to neviděla
Není tady
Holky dobré ranko, já před chvíli zase vstávala....
Leni, jsem ráda, že je ti líp, aspoň že to přešlo...sledovala jsem tvé trápení, tak snad už budeš mít na chvíli od bolestí zase klid...
Fufí, to musí být fakt na palici s tím bydlením....my si tu s Dajou stěžujeme, ale máme aspon kde dočasně být....přeji ti, abyste nějak vaši situaci také dočasně co nejlépe vyřešili a aby vám ten domeček co nejdříve už dostavěli.....ach jo...to jsou situace....v klidu a pomalu si začni hledat věci pro prcka a dej si je aspon na jednu hromadu at vís co máš a co nemás... posílám hodně síly
Není tady
Sissi, ty ještě vědět moc nemusíš, jsi 20tt, já o 10 týdnu dále ....V 20.tt jsem taky nevěděla nic, to jsem se teprve začala hrabat z postele a přestávala zvracet
Ale teď to na mě začíná nějak doléhat - se stalo, co se přehoupl ten 3. trimestr
- se mění nějak hormóny a světe div se, i já začínám hnízdit
A upřímně, já jsem z takových věcí úplně mimo a navíc jsem trapně úzkostlivá, aby to bylo pro mimi bezpečné, pohodlné a pro mě dobře udržitelné - myslím údržbu... a v nějakém testu v telce radili, vyzkoušet v autě, kterým budete vozit, do té doby jsem si myslela, že to je fuk....
Kočárek naštěstí kupovat nemusíme, ten dědíme po kámošce, zvlášť, když každý píše, že na tu zimu to na procházky venku moc nebude. Pak koupíme něco v létě...
Jsem byla přesvědčena, že koupíme sedačku od Chicca, ale prý že nic moc...tak prostě nevím... na netu se píše jednou to, podruhé to....každý něco jiného
Není tady
je vidíš to, brusinko, ty taky máš domov rozkopán, tak ať to dotáhnete do zdárného konce, nebo aspoň v rámci možností....
Není tady
Račí díky, já ale vím, že manžel dělá maximum pro to, abychom měli byt co nejdříve hotový a po novém roce se snad už nastěhujeme a nechci pak o rekonstrukci bytu slyšet nejmín 20 let :-) a vím, že u mamčí můžeme dočasně s prckem i mužem bydlet, tak to nějak zvládneme, ale Fufí to má horší, bobišek...
jinak s autosedačkou neporadím, my koupili trojkombinaci kočárku a tam už autosedačka byla...
Není tady
Brusinko, já vždycky obdivuji lidi, co rekonstruují sami a hlavně to umí
My jsme v našem bytě teď před necelým rokem udělali koupelnu, teda nechali si ji udělat a i tak mě brali z toho úplně mrákoty .
Chceme tento byt pronajímat a do roka se odstěhovat do většího, už sháníme (máme teď 2+1), ale je to takový fakt menší 2+1,pro dva super, ale s prckem - to by neměl asi vůbec místo na hraní - třeba v naší malé chodbičce se musíme pouštět navzájem, protože se tu dva lidi neminou, ale do sebe narazí
Takže nás celková rekonstrukce bytu čeká příští rok Naštěstí v prázdném, a určitě ne svépomocí, do rekonstrukce budeme bydlet v tom stávajícím a až se to pěkně všechno udělá, tak tenhle opustíme....Taková je momentální představa...
Ale já vím, že pro mě bude i to vymýšlení a následné stěhování, navíc i s prckem, pořádnej záhul
Takže holky, v takových zapeklitých bytových situací, máte můj obdiv Já už bych byla bez nervů
Není tady
ahoj
tak nevím na co jsem chtěla reagovat.......joooooo na račici-no to máš pravdu s těma peřinkama do kočárku....ano-pořizovala jsem to ádovi do kočárku-je na konci srpna......ale stejně hele..... "polšářek"respektive tu placku -neměl stejně pod hlavou,ale jakoby postevený za hlavou.....-jen na parádu
-šila jsem si povlaky sama......na ty krajzličky nejsem........
,no a ted na zimu?..no asi fusak a na to tu španělku-co jsem tu furt řešila...
Není tady
Tak já mám byt také 2+1,ale asi ne tak malý,docela se tu v pohodě vejdeme,malej bude stejně nějakou dobu u mě v obýváku a děti mají svůj pokoj,kuchyň je taky obstojná a v chodbě můžu mít sušák na prádlo a v pohodě projdeme
Není tady
Leninko, jo, tak s takovým 2+1 se to dá...my však máme hoodně malý byteček - kuchyň je spíš jak kuch. kout - ikdyž oficko je to 2+1. Ale i s kuchyňskou linkou je to místnůstka cca 2,5m na 1,8m. takže volný prostor je tam v průměru tak metr, když vezmeš, že tam mám ledničku a kromě stolu poličky, tak už se tam jen otočíš a druhý ti tam nesmí zavazet V takových bytech nemůže být ani plyn, kvůli odvětrávání . A ten sušák, ten by nám zabral přesně tu předsíň
. A ložnice je menší, cca 3,5 na 3,5 m - ataky se tam vejde jen postel (my máme nadstandardně velkou - to já rada
) a teď postýlka, skříňka a pak už jen skříňky nástěnné - ty jsme udělali pro prcka. Obyvák máme o trošku větší ca 3,5 na 4,5 a když tam není hodně věcí, tak se to dá. No a naštěstí máme ale šatnu a tu jako šatnu i používáme a máme tak uzpůsobenou. S miminem to půjde, ale jak začne chodit, tak by to byla hrůza. Jsem tu měla na návštěvu kámošku s malou a to jsem viděla, jak jí byl ten prostor malý.
Pro nás dva to byl ideál - i co se týče uklízení (si vždycky vzpomenu, když uklízím na Petru, jak musí šůrovat 2 patra ), ale rodinně žít - si to představit moc nedovedu.
Není tady
Sudi , já spíš myslela peřinky do chladnějšího období, jako něco takového
http://www.mimishop.cz/juliana/detail.p … i=183439#x
a taky to plymo pod fusak....
ale je to asi zbytečnost... Možná tak na to jaro..
Upravil(a) Račice dračice (14. 10. 2009 16:23)
Není tady
Ahoj Rači, tk mi máme nakonec autosedačku Pikolo. A je úplně do všech typů auto, bo je to klasika na pásy. Taky jsme hladali a vyšetřovali, která je nejlepší a nakonec jsme jí došli koupit k nám do obchůdku pro děti. Záleží, jak moc chcete investovat a pravda je, že se platí značka. My jsme napřed chtěli tu isofixovou, jenže ta je kvalitní asi jen od Maxi Cosi. Ostatním bych tolik nevěřila. A nakonec jsme zvolili to pásovou v protisměru jízdy. Přítel totiž nemá pro isofix ready auto. To se začalo v autech dělat až od roku 2001 a ještě ne ve všech.
Hlavně ta sedačka musí mít éčkovej certifikát a certifikát o nezávadnosti a crash testech. A to ti ukážou na prodejně a nebo je tu většinou napsané na netu u každé značky. Ale stejně je to všechno vyrobený buď v Čině a nebo v Polsku
Jinak na zimu mám zimní fusak od Emitexu - ňuňanej a teploučkej, pak teplej fusak do autosedačky a kdyby nejhůř bylo, tak španělku . Ale myslím, že teple oblečený mimčo ve fusaku a zavřeným kočáru ....... stejně s nima do mrazu nesmíš. A pod zádíčka je v kočáře matračka a můžeš tam dát pod fusak ještě deku, abys měla čistý svědomí.
Plymo sice jedno mám, ale pochybuju, že ho využiju
Není tady
Sudi,no já asi taky tedy ne
Ale objednala jsem si od nich právě termopeřinku s polštářkem do kočárku nebo koše - já to použiuju právě do toho proutěného koše, protože klasikpeřinku z postýlky asi do koše nenarvu a já musím mít mimi i v obyváku
A stálo to 240.- Kč, což se podle mě dá...
Upravil(a) Račice dračice (14. 10. 2009 16:57)
Není tady
Jinak já byla dneska na interně, protože jsem měla včera na gyndě vyšší tlak, a doktor mě usadil, že s takovýmhle tlakem bych měla jít ležet do špitálu. Tak jsem na něj zůstala koukat jak blbka Měla jsem 140/80.
Tak zase musím brát prášky a co nejvíc ležet. A na příští kontrolu jdu na gyndu a tam se uvidí, jestli mě můj doktor fakt pošle do nemocnice a až pěkně do porodu hajat
Není tady