1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Lulu, já pomalu přestávám kojit (od 6m budu kojit pouze v noci do ztracena MM) a kromě UM má A. čaj, a pak jetě na noc kai od uk. 4m. A někdy mu nabídnu kukuřičné křupky (bezlepkové). Teď jdu v pondělí s A. na dalí hexu a to bude mít uk. 5 měsíc a uvidíme, co řekne dr. podle jeho váhy. No, spí si to udělám podle svého a během prosince najdeme na příkrmy maso-zeleninové. A během ledna ovoce, jogurty (activia bílá je super)..
Není tady
Zzan, měla 2x epileptický záchvat, jak píe Lulan. Bylo to straný nepřeju nikomu tohle zaít s dítětem. Stalo se jí to v roce a půl. Nejdřív měla po kadym očkování hodně vysoký horečky a pak kdy jsme jí dávali jetě očkování navíc, loutenku a meningokoka, tak to organizmus u nezvládl a chudinka si vytrpěla. Prý to bylo právě tim, e byla očkovaná najednou hexou a prevenarem. Ted malá bere léky na epilepsii, ale za půl roku nám je u asi vysadí, protoe je natom dobře.
Není tady
Tiffi, to je skvělý, e je u Týnka v pořádku a bude bez léků, muselo to bejt straný
Peti, já si to právě taky vechno dělám, jak mi mateřský instinkt veli a myslim, e je to tak nejlepi
Není tady
Tiffi napsal(a):
Zzan, měla 2x epileptický záchvat, jak píe Lulan. Bylo to straný nepřeju nikomu tohle zaít s dítětem. Stalo se jí to v roce a půl. Nejdřív měla po kadym očkování hodně vysoký horečky a pak kdy jsme jí dávali jetě očkování navíc, loutenku a meningokoka, tak to organizmus u nezvládl a chudinka si vytrpěla. Prý to bylo právě tim, e byla očkovaná najednou hexou a prevenarem. Ted malá bere léky na epilepsii, ale za půl roku nám je u asi vysadí, protoe je natom dobře.
to je hrozný
snad u to bude mít dobrý
myslí e to můe udělat i synflorix+hexa?
Není tady
Holky nenarazila jste nektera na netu na knizky pro prcky, jak jsou tam obrazky zviratek a k tomu zvuk toho zviratka?
Jani-s tema satkama..manza ma 1 Manducu a ja v tento moment uz 3 satky a 1 RS...tak asi lepsi s tim nezacinat. Kdyz se me manza pta, co bych chtela na Vanoce, tak hadej co mu reknu, satek...je to pro me vlastne takova moda, ze muzu menit satky k trickum.
K ockovani-Filik mel 1.hexu + Prevenar bez reakce, 2. s teplotou na druhy den dopoledne, tak uvidime, jak dopadne ta 3.davka. Nadsena z toho nejsem, ze dostava tak zabrat na jednou, ale jinak to u nas bohuzel nejde, spanelske zdravotnictvi se mi moc studovat nechce, kdyz neumim katalansky...
Není tady
Ahojky, přeji krásný slunný den vem maminkám!!
anet, snad to dopadne s malou dobře
Tak jsem Jonákovi začla dávat příkrmy, začla jsem mrkvičkou, jak se doporučuje. moc to nelo, neuměl otevřít pusinku a jídlo spolknout, straně se u toho rozzuřil, asi mu to nechutnalo...dala jsem jablíčko (i kdy vím, e by se mělo později ) i banánek, u toho se pěkně naučil otvírat pusinku a přijal ličku a u mi jí i tu mrkvičku. Teda papká, jak je naladěný...kdy má dobrou náladu, jí moc dobře, kdy je podráděný, tak mi to plive a můe to být i ovoce. Zatím dávám jen jednou denně, aby si zvykl a jsem ráda, kdy sní aspoň pár liček. Večer jsem zkusila rýovou mléčnou kaičku Moje první kae , ta mu taky chutná, ale nemá to ádný efekt na spánek...budí se stále v noci na to jedno krmení....jinak se mě poslední týden začal budit ráno mezi 5,30 - 6:00 s u nechce spát - take nic moc pro maminku...
Stále se nepřevrací na bok, a to můu těrchat hračkama jak chci, ale kdy ho na ten bok dám, tak tam vydrí a dokáe se z něj sám převalit vihem na bříko...asi to jetě nepochopil, e musí nejdřív na ten bok, kdy se chce celý přetočit...truhlíček..
My jsme měli reakci jen po druhém očkování hexa + Synflorix - lehce zvýená teplota druhý den...při prvním očkováním nic....
Není tady
Ahojky,my jsme dneska byli na noičkách a vechno máme OK.:supr:Pak jsem la se těpánkem na oční,protoe mu pořád teče z pravýho očička.Dostali jsme kapky a za týden na kontrolu a k tomu mám masírovat.li jsme i na plicní na kontrolu s očkováním po TBC a to je taky vpořádku.
A kdy u jsem měla tak rozlítáno,tak jsem se stavila za holkama v práci.Jednak jsem se dozvěděla,e u dorazila prasečí chřipka i k nám a potom dalí jobovka.Dolítl primář a prý mají jít nějaké paní píchnout injekci na uklidnění,e jí zrovna zemřelo asi 2 měsíční dítě.Tak jsem čekala,a se kolegyně vrátí,abych se dozvěděla víc.Paní musela být hospitalozovaná a miminko jí dali na dětský.A prý aby nic nechytlo,tak je pro jistotu dali do dětského centra.A tam,nevím jak se to mohlo stát,jim to miminko spadlo a při převozu do nemocnice zemřelo.V ten moment se mi udělalo a zle.
Nedovedu si představit,e by se tohlo mohlo stát mě.Asi bych v ten moment skočila z okna.
Upravil(a) libunda (19. 11. 2009 14:07)
Není tady
Libu, to je hrozné... toto by se nemělo stávat, i kdy se to prostě děje.....úplně zdravé miminko....
Není tady
Jo úplně zdravé.Paní měla v těhotenství problémy s ledvinovými kameny a ted' taky.Miminko bylo dá se říct vymodlené,i kdy u 2 děti měla.A pak se jí neopatrností někoho jiného zhroutí celý svět.
Ona prý nechtěla,aby ho odvezli do toho dětskýho centra,jako by něco tuila.
Není tady
To je příerný,chudák enská. V 5 letech mi umřel nevlastní bráka a vim jak je to těký kdy někdo přijde o dítě.
S Valentýnkou jsem si uila, ale na těstí má mozeček vpořádku a EEG je v pohodě, tak je snad najaře vysadíme.
Zzan, Týnka měla po očkování hodně vysoký horečky a tim se to vyprovokovalo. Ted musí brát diazepan u kdy má 37,2.
Není tady
Ahoj kecky,
nae doktorka píchá zaráz Synflorix/Prevenar s hexou. Musím to zaklepat, ale zatím ani jednou bez reakce (byly jsme u 2x).
Lu ten pikot, to bude asi nějaká kravina, ne? Takový ty kukuřičný křupky, my tomu říkáme "husí krky" dávala vagrová holkám ulat někdy v 6ti měsících.
Nae doktorka razí teorii příkrmy u nekojených pokud dobře prospívají od uk.5. měsíce, plně kojený od uk.6. měsíce. Pokud má nekojený problémy s vyprazdňováním (ná případ), tak je moné začít od uk. 4. měsíce. Ale já snad jetě počkám.
any, co je to ta 6. nemoc? Vím, e jsou horečky, osypání, ale z čeho to je? Jak se to léčí? Drím palce a je brzy Simča v pohodě.
Ty jo to je mazec s tím spadeným miminkem. Mě tuhne krev v ilách, kdy se dívám na zprávy a někdo někam dítě odloí, příp. dá v igelitce do kontiu , nebo při té reklamě "nemyslí-zaplatí". To vdycky toho mýho malýho myáčka obejmu a skoro samou láskou umačkám
a jsem asná, e je relativně zdravá a moje.....
Není tady
Holky!!!!! Koukejte mazat do novýho
Není tady
Paulina napsal(a):
3 satky a 1 RS...tak asi lepsi s tim nezacinat. ...
Jaké átky má? A co je to RS? Tuhle jsem viděla paní s átkem a měla moc hezký átek, ale nemůu se dopátrat co to bylo. Byl tmavě/světle modrý. Neví, o co se můe jednat?
Není tady