29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Lulu, já pomalu přestávám kojit (od 6m budu kojit pouze v noci do ztracena MM) a kromě UM má A. čaj, a pak ještě na noc kaši od uk. 4m. A někdy mu nabídnu kukuřičné křupky (bezlepkové). Teď jdu v pondělí s A. na další hexu a to bude mít uk. 5 měsíc a uvidíme, co řekne dr. podle jeho váhy. No, spíš si to udělám podle svého a během prosince najdeme na příkrmy maso-zeleninové. A během ledna ovoce, jogurty (activia bílá je super)..
Není tady
Zzan, měla 2x epileptický záchvat, jak píše Lulan. Bylo to strašný nepřeju nikomu tohle zažít s dítětem. Stalo se jí to v roce a půl. Nejdřív měla po každym očkování hodně vysoký horečky a pak když jsme jí dávali ještě očkování navíc, žloutenku a meningokoka, tak to organizmus už nezvládl a chudinka si vytrpěla. Prý to bylo právě tim, že byla očkovaná najednou hexou a prevenarem. Ted malá bere léky na epilepsii, ale za půl roku nám je už asi vysadí, protože je natom dobře.
Není tady
Tiffi, to je skvělý, že je už Týnka v pořádku a bude bez léků, muselo to bejt strašný
Peti, já si to právě taky všechno dělám, jak mi mateřský instinkt veli a myslim, že je to tak nejlepši
Není tady
Tiffi napsal(a):
Zzan, měla 2x epileptický záchvat, jak píše Lulan. Bylo to strašný nepřeju nikomu tohle zažít s dítětem. Stalo se jí to v roce a půl. Nejdřív měla po každym očkování hodně vysoký horečky a pak když jsme jí dávali ještě očkování navíc, žloutenku a meningokoka, tak to organizmus už nezvládl a chudinka si vytrpěla. Prý to bylo právě tim, že byla očkovaná najednou hexou a prevenarem. Ted malá bere léky na epilepsii, ale za půl roku nám je už asi vysadí, protože je natom dobře.
to je hrozný
snad už to bude mít dobrý
myslíš že to může udělat i synflorix+hexa?
Není tady
Holky nenarazila jste nektera na netu na knizky pro prcky, jak jsou tam obrazky zviratek a k tomu zvuk toho zviratka?
Jani-s tema satkama..manza ma 1 Manducu a ja v tento moment uz 3 satky a 1 RS...tak asi lepsi s tim nezacinat. Kdyz se me manza pta, co bych chtela na Vanoce, tak hadej co mu reknu, satek...je to pro me vlastne takova moda, ze muzu menit satky k trickum.
K ockovani-Filik mel 1.hexu + Prevenar bez reakce, 2. s teplotou na druhy den dopoledne, tak uvidime, jak dopadne ta 3.davka. Nadsena z toho nejsem, ze dostava tak zabrat na jednou, ale jinak to u nas bohuzel nejde, spanelske zdravotnictvi se mi moc studovat nechce, kdyz neumim katalansky...
Není tady
Ahojky, přeji krásný slunný den všem maminkám!!
Žanet, snad to dopadne s malou dobře
Tak jsem Jonáškovi začla dávat příkrmy, začla jsem mrkvičkou, jak se doporučuje. moc to nešlo, neuměl otevřít pusinku a jídlo spolknout, strašně se u toho rozzuřil, asi mu to nechutnalo...dala jsem jablíčko (i když vím, že by se mělo později ) i banánek, u toho se pěkně naučil otvírat pusinku a přijal lžičku a už mi jí i tu mrkvičku. Teda papká, jak je naladěný...když má dobrou náladu, jí moc dobře, když je podrážděný, tak mi to plive a může to být i ovoce. Zatím dávám jen jednou denně, aby si zvykl a jsem ráda, když sní aspoň pár lžiček. Večer jsem zkusila rýžovou mléčnou kašičku Moje první kaše , ta mu taky chutná, ale nemá to žádný efekt na spánek...budí se stále v noci na to jedno krmení....jinak se mě poslední týden začal budit ráno mezi 5,30 - 6:00 s už nechce spát - takže nic moc pro maminku...
Stále se nepřevrací na bok, a to můžu štěrchat hračkama jak chci, ale když ho na ten bok dám, tak tam vydrží a dokáže se z něj sám převalit švihem na bříško...asi to ještě nepochopil, že musí nejdřív na ten bok, když se chce celý přetočit...truhlíček..
My jsme měli reakci jen po druhém očkování hexa + Synflorix - lehce zvýšená teplota druhý den...při prvním očkováním nic....
Není tady
Ahojky,my jsme dneska byli na nožičkách a všechno máme OK.:supr:Pak jsem šla se Štěpánkem na oční,protože mu pořád teče z pravýho očička.Dostali jsme kapky a za týden na kontrolu a k tomu mám masírovat.Šli jsme i na plicní na kontrolu s očkováním po TBC a to je taky vpořádku.
A když už jsem měla tak rozlítáno,tak jsem se stavila za holkama v práci.Jednak jsem se dozvěděla,že už dorazila prasečí chřipka i k nám a potom další jobovka.Dolítl primář a prý mají jít nějaké paní píchnout injekci na uklidnění,že jí zrovna zemřelo asi 2 měsíční dítě.Tak jsem čekala,až se kolegyně vrátí,abych se dozvěděla víc.Paní musela být hospitalozovaná a miminko jí dali na dětský.A prý aby nic nechytlo,tak je pro jistotu dali do dětského centra.A tam,nevím jak se to mohlo stát,jim to miminko spadlo a při převozu do nemocnice zemřelo.V ten moment se mi udělalo až zle.
Nedovedu si představit,že by se tohlo mohlo stát mě.Asi bych v ten moment skočila z okna.
Upravil(a) libunda (19. 11. 2009 14:07)
Není tady
Libu, to je hrozné... toto by se nemělo stávat, i když se to prostě děje.....úplně zdravé miminko....
Není tady
Jo úplně zdravé.Paní měla v těhotenství problémy s ledvinovými kameny a ted' taky.Miminko bylo dá se říct vymodlené,i když už 2 děti měla.A pak se jí neopatrností někoho jiného zhroutí celý svět.
Ona prý nechtěla,aby ho odvezli do toho dětskýho centra,jako by něco tušila.
Není tady
To je příšerný,chudák ženská. V 5 letech mi umřel nevlastní bráška a vim jak je to těžký když někdo přijde o dítě.
S Valentýnkou jsem si užila, ale na štěstí má mozeček vpořádku a EEG je v pohodě, tak je snad najaře vysadíme.
Zzan, Týnka měla po očkování hodně vysoký horečky a tim se to vyprovokovalo. Ted musí brát diazepan už když má 37,2.
Není tady
Ahoj kecky,
naše doktorka píchá zaráz Synflorix/Prevenar s hexou. Musím to zaklepat, ale zatím ani jednou bez reakce (byly jsme už 2x).
Lu ten piškot, to bude asi nějaká kravina, ne? Takový ty kukuřičný křupky, my tomu říkáme "husí krky" dávala švagrová holkám žužlat někdy v 6ti měsících.
Naše doktorka razí teorii příkrmy u nekojených pokud dobře prospívají od uk.5. měsíce, plně kojený od uk.6. měsíce. Pokud má nekojený problémy s vyprazdňováním (náš případ), tak je možné začít od uk. 4. měsíce. Ale já snad ještě počkám.
Žany, co je to ta 6. nemoc? Vím, že jsou horečky, osypání, ale z čeho to je? Jak se to léčí? Držím palce ať je brzy Simča v pohodě.
Ty jo to je mazec s tím spadeným miminkem. Mě tuhne krev v žilách, když se dívám na zprávy a někdo někam dítě odloží, příp. dá v igelitce do kontišu , nebo při té reklamě "nemyslíš-zaplatíš". To vždycky toho mýho malýho myšáčka obejmu a skoro samou láskou umačkám
a jsem šťasná, že je relativně zdravá a moje.....
Není tady
Holky!!!!! Koukejte mazat do novýho
Není tady
Paulina napsal(a):
3 satky a 1 RS...tak asi lepsi s tim nezacinat. ...
Jaké šátky máš? A co je to RS? Tuhle jsem viděla paní s šátkem a měla moc hezký šátek, ale nemůžu se dopátrat co to bylo. Byl tmavě/světle modrý. Nevíš, o co se může jednat?
Není tady