|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Tak babysense jsem pouzivala jen prvni mesic, pak zacal Filda spinkat se mnou v posteli a tam uz to nainstalovat nejde.
A holky teda cucim na to pocasi v CR, sem se divala na seznam a vidim 0/2°C a snih, tak mi prejel mraz po zadech. Tady se taky ochladilo, ale tech 17°C se snasi podstatne lip. Prave aspon muzu Fildu krasne venku nosit. Taky sem si objednala tu vestu Peekaru na noseni, tchanovci nas pojedou v listopadu navstivit, tak by se jeste hodila. A v zime jsou taky nosici bundy, mam jednu vyhlidnutou, ale dovazi se, tak nevim, jestli ji sezenu.
Luli-to je dobre, ze mala to ockovani zvladla. Filda po 1.ockovani taky nemel reakci, az po tom druhem mel zvysenou teplotu.
Monasku-dobre ponoseni s satkem preju, chce to hodne trpelivosti a vydrz. Mimca v satku vyzaduji akci, takze kdyz si ho tam das, naplanuj si nejakou praci, utirani prachu, veseni pradla a pod...prcek bude pozorovat, az ho to unavi a usne.
Není tady
ahoj holky tak hlásim na vysočině tolik sněhu že mám zapadlí auto a bez vyhrnutí se dostaneme od baráku
já si teda ráno myslela že mi auto někdo ukradl když sem ho neviděla
Teda lu že to takhle blbne a děsí vi´d?
Pavli prej se na plavání učí i potápět jo?My máme plavaní pro kojence daleko tak nejezdíme
teda Keksi to je super že se malej tak hezky rozjedl
my jdeme zítra na druhou hexu a vážení a měření na to jsem teda zvědavá kolik má ve 4.měsících myslím si že 100% už má přes 7kg
a to měla Nellynka v roce 8.25kg nás asi Táďa brzo přepere 
Není tady
Ahoj holky, díky za příspěvky o plavání... tak holt až v únoru no..tady v Chomutově sněží, vítr jak na Sněžce a kláááda, Štěpán si vzal malýho do zimního fusaku a mazali ven...
Včera byl v Manduce - chvilku, přeběhli sme ke známejm a zdá se že to bude OK, jen řve když ho tam dáváme...pak ale hned usne 
Jinak máme pupečí kýlu a jdem v úterý na dětskou chýru do Mostu..asi dostaneme pás a uvidíme co dál 
Moje koza se nějak nelepší, tedy přijde mi to furt stejný...mno tak uvidíme.
Zítra půjdu koupit lahvičku MAM malinkou na čajdu, má ten samej tvar jako jeho dudan..a uvidíme...jinak dnes je to 3tí den co malej nekajdil...tak nevim
a přitom je plně kojenej. Včera mu byli 2 měsíce a má 60cm a 5680g 
Jdu papaa zatim a držte seeeeee
Není tady
Zdar ženy,
tak jsme dnes byly na té AJ a pak na hexe a Synflorixu. Chudáček myšáček tak strašně brečel a já s ní
... jinak jsme ok, paní doktorka nás pochválila jak krásně paseme koníčky. Herečka se u Mudr. ukazuje a doma ani za nic
. Máme 5,7 kg, 59,5 cm, je prý drobnější, ale nechápu po kom
, já slon, manžel slon .... 
Na zácpu jsme dostaly doporučení na laktulózu, tak jsem zvědavá jak to zabere.....
Není tady
Ahoj holky
hurá ... jsme se vysr.... a že to byla nálož 
tak jsem byla ráno u toho dr. poslechl ho ..to je dobrý, červený pindík může být od kvasinek .. na moučnivku taky nic nového neřekl ..ale když jsem mu řekla že sem na promodrává okolo pusinky a nosu, tak nás poslal na rengen kvůli zápalu plic .... ale po konzultac na rengenu (mám tam známý) jsme nešli, páč k zápalu plic by musel být ještě nějakej příznak jako teplota nebo tak .. a to promodrání není nijak jakoby velký, někdy mám pocit že to vidím jen já ... tak to ted bubu zkoumat a uvidíme... 
Není tady
Ahojky mamky!! 
Azi, jakou radost může udělat hov...
No, po pravdě, Joník měl včera po třech dnech pouze menší ústřel, tak čekám, kdy bude ta pořádná nálož...
Lul, s tou Nanny tě úplně chápu...nám se to stalo pár dnů od příchodu z porodnice...
já dodnes z toho mám hrůzu, aby se to neopakovalo, vím, jaký to byly nervy...a to měl tu desku přímo pod sebou, zkulit se nikam takhle malý nemohl...pak se nám to stalo ještě jednou, když jsme koupili novou matračku, ale to byla chyba té matrace, protože to houkalo třeba třikrát během hodiny...tak jsme vrátili tu původní matračku a na té to funguje dobře...Jinak Jonášek v noci spí ve své postýlce, právě kvůli tomuhle...až někdy kolem 4-5 ráno, když se začíná budit kvůli prdíkům, přesouvám k nám do postele...
Katjo, Jonášek se u Dr. taky s koníkama předvádí a doma je lenoch...
Všimla jsem si, že ho paní doktorka vždy tak nějak poskládá, že mu dá pěkně ručky pod tělíčko a hned to jde...
Co se týče té angličtiny, nechci se dotknout, ale já bych takhle malé mimčo asi zatím na to nedávala...je to můj názor, takže doufám, že nikdo nenaštve..máme známého, kdy jeho dcera má muže jihoafričana (který neumí česky), žijou tady v ČR a mluví na děti česky a anglicky. Jejich 2-letá dcerka bohužel blbě mluvila a vyjadřovala se, tak byli u psycholožky a ta zjistila, že právě má špatnou slovní zásobu kvůli tomu, že část slov převzala jakoby v češtině a část v angličtině...takhle malé dítě si ještě neumí spojit to, že třeba kočka je česky kočka a anglicky cat...buď jedno, nebo druhé...Nevím, jestli jsem to dobře napsala, ale prostě hlavně kvůli té slovní zásobě bych se bála...proto bych začla až později, třeba ve 3 letech...
Málem bych zapomněla...máme úspěch...
Jonášek včera poznal, co to je přitahování do sedu...teda musím ho vytáhnout za ručky, ale pěkně se drží s hlavičkou a furt by to zkoušel
....když ho vezmu za ručičky, zatne se a schoulí se jakoby do poloklubíčka a čeká, až ho vytáhnu...hrozně moc se mu to líbí...
To jsem se rozepsala...tak už mlčím, mlčím...
Není tady
Azi, Anička taky promodrávala kolem pusinky a navíc jí modraly ručičky, když je zaťala v pěst. Byla s tím na kardiologii, má neuzavřenou chlopeň nebo tak něco, prý se to snad do půlroku spraví.
Není tady
Keksi no vidíš, takže s přtahováním do sedu jsme po zadu jen my
já čekám na nálož doufám, že už dnes, je to 4 den
azi mě doporučila dr na pindíka imazol pastu tak mažu a uvidíme
Monasko já dávám tak jak si Tobi řekne, většinou to vychází cca po 3 hodinách přes den po 120-130 ml, v noci 4- 5 hodin, ale když sní míň tak třeba i po hodině a půl dokrmujeme
k angličtině -bavila jsem se s bráchou , žijou od r. 1990 v USA , neteři byly skoro 2 roky, synovci 1 rok, ikdyž už trochu česky uměli a doma se bavili jen česky tak Kuba česky úplně přestal mluvit i na české věty odpovídal anglicky, Kačka sice trochu česky mlluvila ale sanglickým slovosledem
lépe česky se naučili až kolem 15 let, když už sami chtěli
Není tady
Jani, Anička se taky nepřitahuje
...
Ještě s tou AJ, říkali nám, že dítě samo začne rozlišovat jazyky až kolem 3. roku. Naštěstí jí do té doby žádná státní instituce nebude šikanovat, když se splete a doma jí za to nikdo hlavu neutrhne. Navíc ji bude hlídat paní, která mluví jen německy.
Možná se tu někdo bude klepat na hlavu, ale já si myslím, že na tom není nic špatného. Kolik dětí vyrůstá v multilinguálních rodinách a jsou psychicky úplně v pořádku. Navíc ji nikdo k ničemu nenutí, je to formou her a zpívání a je jí jedno jestli je to anglicky, česky nebo třeba rómsky. Takto malé děti mají mozek jako houbu absorbují absolutně všechno.
Já jsem vyrůstala v česko-slovenské rodině, oba jazyky považuji za rodné, možná si řeknete co na tom, ale vemte si, že dnešní puberťáci (děti narozené po rozdělení republik) slovenštině vůbec nerozumí. My jako děti jsme poslouchali slovenštinu normálně v TV a neřekla bych, že je někdo z toho psychicky mimo, navíc slovenštině rozumíme, i když jsme se ji nikdy cíleně neučili. Tak asi tak k tomuto tématu. Co člověk to názor......
Není tady
Jo ještě k těm jazykům. Když jsem byla jako au-pair v Belgii, tak jsem hlídala 5ti letého kluka - jeho máma česko-švýcarka, otec lucemburčan, on ve svých 5ti letech mluvil česky, lucembursky a francouzsky, ve školce se učil vlámsky a rozuměl matce když mluvila švýcarsky.........a byl úplně v pořádku.....
... já jsem se od něj učila francouzštinu a on se se mnou zdokonaloval v češtině.......
Upravil(a) KatjaCat (15. 10. 2009 15:37)
Není tady
Tak já mám spoustu známých, kde rodinu tvoří matka jiného jazyka než otec a tam kde striktně dodržují pravidlo, že jeden rodič mluví výhradně jednou řečí a druhý druhou, to funguje úplně normálně, děti skvěle ovládají od malička obě řeči a nejsou ani zmatené ani psychicky narušené
Je to pro ně úplně přirozený.. Tam kde tohle pravidlo nedodržují sice taky nejsou bůhvíjak zmatené ani nic jinýho, ale buď umějí jenom jednu řeč výborně a druhou nic moc nebo pokulhávají v obou řečech. Tolik moje zkušenost 
Není tady
já myslím, že víc jazyků neublíží, já předala jen zkušenostod bráchy, ale oni taky děti nijak neopravovali a děcka mají jako rodný jazyk angličtinu a češtinu jako vedlejší , trochu rozumí maďarsky- tak na ně mluví druhá babička
já bydlím kousek od polska, všichni v okolí mluvili polsky nebo po našimu a já rozumím, ale mluvit neumím
se slovenštinou nemám roblém vůbec a to u nás nikdo slovensky nemluvil
Není tady
Angel napsal(a):
Ahoj holky, díky za příspěvky o plavání... tak holt až v únoru no..tady v Chomutově sněží, vítr jak na Sněžce a kláááda, Štěpán si vzal malýho do zimního fusaku a mazali ven...
Včera byl v Manduce - chvilku, přeběhli sme ke známejm a zdá se že to bude OK, jen řve když ho tam dáváme...pak ale hned usne
Jinak máme pupečí kýlu a jdem v úterý na dětskou chýru do Mostu..asi dostaneme pás a uvidíme co dál
Moje koza se nějak nelepší, tedy přijde mi to furt stejný...mno tak uvidíme.
Zítra půjdu koupit lahvičku MAM malinkou na čajdu, má ten samej tvar jako jeho dudan..a uvidíme...jinak dnes je to 3tí den co malej nekajdil...tak nevima přitom je plně kojenej. Včera mu byli 2 měsíce a má 60cm a 5680g
Jdu papaa zatim a držte seeeeee
Pupeční kýlu měla Nellynka zjistili jí to když jí bylo 6.měsíců na operaci s tím byla ve 3 letech.nejdřív dr.radila abych jí ho vázala prostě dát smotek gázy zamáčknout pupík do vnitř a přelepit to.dělala jsem to takhle rok jen na koupání sem jí to sundávala ale nepomohlo to.Ve 3 letech jí to operovali pud k tomu budeš chtít vědět víc a nebo poslat fotky jak to měla tak mi do sz písni mail a já ti pošlu fotečky.
Není tady
co se týče jazyků tak tady kamarádka z vesnice žije v anglii má angličana a jezdějí sem tak 3x do roka má 4letého Dennyho a 6měsíčního Olivera.Denny neumí ani slovo česky i když ona na něj česky mluví pořád ale za to rozumí česky každý slovíčko akorád vám na to odpoví anglicky.prostě se ho třeba zeptáte v češtině jak se má a co celej den dělal a jak ve školce prostě různě a on vám odpovídá ale jen anglicky zvláštní 
Není tady
co se týče kakání malej srandí tak 3x denně asi jen jednou se mi stalo že kakal jen jednou denně.příjde mi že co s ní to vykaká 
Není tady
Katji, právě že vím, že jste byly
tak jak jsem jela od toho dr. tak jsem nad tím přemýšlela, proč rengen ? no a pak mi došlo že to spojil s tou rýmou a tak .... tak jsem mu volala... no on řekl že když je to tak že to nechá jak myslím, že on by to udělal...
no nevím, ale na druhou stranu tady fakt na ten rengen není žádnej jakoby vážnej důvod .... koukam malýmu do krku a poslouchal a nic .. ani tu teplotu už nemáme ...
Jani co ty jako dr. na to ?
jak jsem psala .. , když jsem se zeptala příti jeslti vidí jak je promodralej .. tak mi řekl že nic nevidí ... je fakt že jsem to viděla tak 4x a myslím že zrovna u koupání a s brekem ....
no budu to sledovat a měřit teplotu ...
baštíme hezky .. teda doufám máme za 14 dní nahoře tak 270, snad je to dostačující
spí hezky usmívá se 
Není tady
Azi nejsem pediatr, ale jako internista jsem dělala rtg plic pokud byl poslechový nález, dušnost,dlouhotrvající kašel, vykašlávání hlenů event s nitkami krve a jestli byl v těle zánět a nevědělo se odkud
ne u všech zápalů plic musí být horečka, někdy je jen lehce zvýšená teplota
já bych asi vyšetřila krev- krevní obraz a cp - jestli tam nějaký zánět je, když by to bylo negativní a pořád by ti občas modral tak určitě echokardiografii -ultrazvuk srdíčka- můžete mít to samé co my a Katja - akorát Tobi, žádné příznaky nemá nemodrá
pokud by ale dle krve zánět těle byl a nebylo by to z cest močových - po jdnoduchém vyšetření moče- tak bychten rtg udělalaho , toho záření není moc, toho bych se nebála
akorát hodně vyšetření radiologických se dělá u malých dětí v uspání- CT a magnet rezonance, tam se nesmí dítě hýbat, aby z toho vyšetření něco bylo u prostého rtg nevím trvá to jen chvilku zas tak rozhýbané by to nemuselo být
takže pokud nemá příznaky ani poslechový nález na zápal plic kvůli tomu promodrávání bych udělala to echo , pro klid duše 
Upravil(a) janabas (15. 10. 2009 17:14)
Není tady
Azi,
já si toho taky všimla u koupání. Kardioložka mě uklidňovala, že to není nic neobvyklého, že to má dost dětí, u některých se na to ani nepřijde a samo se to do půl roku od porodu upraví. Anička nemá vůbec žádné omezení a navíc čím je starší, tím se to zmírňuje, přijde mi, že tak cca 3 týdny nezmodrala ani jednou...
Není tady
K tem jazykum..potkala jsem tady jednu rodinu, matka nemka a otec spanel a ditko krasne mluvilo obema jazyky. Taky bysme radi, aby se Filik prirozene naucil spanelsky, my na nej budeme mluvit samozrejme cesky.
Není tady
Dobrý večer!!
Jejda, já nechtěla kolem těch jazyků takhle rozvířit vody...
Samozřejmě si nemyslím, že by na tom, že se bude Annička učit anglicka takhle brzy, bylo něco špatného...Určo jí to neublíží a ani nijak nepoznamená...a pokud je někdo o tom přesvědčený, že je to správné, tak proč ne...jen jsem napsala svůj názor, co znám z okolí...já osobně bych dala dítko na jazyk až od těch 3 let, ale je to opravdu jen a jen můj názor...a někdo má prostě jiný...
Jani, s tím sedem určo nejste pozadu, vždyť jste mladší než my. A Jonáška to začlo bavit ze dne na den..
Úspěch, hov..bylo dnes po 3 dnech i u nás !! Ta dávka, měl to i na zádech...
a teď před spaním snědl 180 ml...
Já ho fakt nepoznávám....a celý den dnes nešel pod 110...
Není tady
u nás taky včera večer úspěšný den ohledně kadění , s jídlem je to horší, má hlad, po cca 80 ale už nemůže jíst, nemůže si odříhnout a pláče, v 9 mi vyhodil skoro celé pití a ted ve 3 vypilzas jen 80 a dál by chtěl, ale nemůže 
Není tady
Jani je to ale trápení .... 
Není tady
Ahoj děvčata..dnes taky vykajdíno
po 4 dnech.. to byl mazec..sem mu musel pomáhat - tlačit nožičky na bříško...dnes ima zase..ven nemůžu..ach jooo večer mi de chlap na pivko a já as nic
asi sibudu číst nebo se naučim plést nebo tak
))
Není tady
Angel nad pletením jsem taky uvažovala
ale zatím vyhrává knížka
ted jsem přemýšlela že začnu cvičit tak uvidíme 
Není tady
Ahoj, tak jsem si na webík po několika měsících dodala fotky, tak když budete mít chut, se jukněte 
Mě Vaneska kajdí deně, někdy obden, ale že by nekajdila dýl, to neznam. Musim na to zaklepat, už přestáváme mít i bolení.
Jinak včera jsme poprvý dávali příkrm. Dala jsem jí mrkvičku, no ta se ksichtila
vracemi mi to zpátky, jsem zvědavá dneska jak nám krmení dopadne.
Není tady