29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Kdysi mi vyprávěla maminka, že čáp létá po světě a rozdává miminka.
Někdy kluk, jindy zas holčička.
Dočkaly jsme se toho největšího štěstí na světě, není nic hezčího, než úsměv dítěte.
Naše maminky a jejich miminka
Adule
31 let, doma mam Martina je to Davídek
narozen: 17.5.2009 v 11:29 hod. / 3240g a 52cm
Aluska
28 let, doma už mám syna Mathiáska. je to holčičla Ellen
narozena: 4.6.2009 v 10:10 hod. / 2990g a 47 cm
Amriana
36 let, doma kluk 11 let je to Martínek
Narozen: 25.5.2009 v 11:39 hod. / 3500g a 50 cm
Angel
25 let, přítel Štěpán je to Štěpánek
Narozen: 14.8.2009 v 9:30hod. / 3850g a 52 cm
Ostatní: najdete mě i na facebooku
anisek0
21 let, 1 dítko je to Anetka
Narozena: 24.6.2009 / 3050g a 50 cm
Azalka
29 let, první miminko je to Mikolášek
Narozen: 28.7.2009 v 8:55 hod. / 2500g a 47 cm
Bubuku
první miminko je to Davídek
Narozen: 6.8.2009 v 20:05 hod. / 3530g a 53 cm
můj web: http://bubuku.rajce.idnes.cz/
Darina
29let, doma je dcera Michaela je to holčička Karolínka
Narozena: 14.7.2009 v 17:50 hod. / 3790g a 51 cm
můj web: http://www.michaelka1.estranky.cz/
Dey
22 let, první miminko je to Dianka
Narozena: 10.8.2009 / ???
můj web: fotoalba.cz/krysatka
Enn
26 let, 1. dítě je to Eliška
Narozena: 25.6.2009 / 2070g a 44cm
Ivka75
33 let, doma jedno dítko
je to Jonášek
Narozen: 4.6.2009 ve 3 hod. / 3190g a 49cm
můj web: http://ivka75.rajce.idnes.cz/
Janabas
28 let, první miminko je to Tobiášek
Narozen: 21.7.2009 v 14:05 hod. / 2900g a 47 cm
můj web: http://janabas.rajce.idnes.cz/
KatjaCat
31 let, první miminko je to Anička
Narozena: 18.7.2009 v 5:35 hod. / 3700g a 51 cm
můj web: http://katerina1977.rajce.idnes.cz/
Katkad
25, doma Terezka
: je to Kryštůfek
Narozen: 15.6.2009 v 5:58hod. / 4340g a 52cm
Keks
30 let je to Jonášek
Narozen: 6.7.2009 v 7:45hod. / 2790g a 48cm
Klea
28 let, doma Terezka
je to Jakoubek
Narozen: 26.7.2009 v 12:05 hod. / 3090g a 51 cm
Kukusa
27 let, místo Belgie, prvni dite holcicka Myriam (15.12.2006)
: Je to Adámek
Narozen: 14.5.2009 ?
Libunda
je to Štěpánek
Narozen: 21.8.2009 v 10:03 hod. / 3810g a 49 cm
Lulana
29 let, 1. dítě
: je to Terezka
Narozena: 11.7.2009
můj web: http://lulana.rajce.idnes.cz/
Lusinka
22 let, první miminko
: je to Kristýnka
Narozena: 27.6.2009 v 15:52 / 3700g a 51cm
Mirka755
23 let, doma už máme slečinku Anetku
je to Ondřej
Narozen: 2.7.2009 v 9:12 hod. / 3760g a 50cm
Monaska81
28 let, jsme z Kolína je to Robin František
Narozen: 28.5.2009 / 3450g a 50cm
Můj web: http://monaska81.rajce.idnes.cz/
Nona
28 let, doma chlepeček 1,5 roku
: je to Vendulka
Narozena: 9.6.2009 v 19:54 hod. / 2900g a 50cm
Paulina
27 let, první miminko
: je to Filip
narozen: 8.6.2009 / 4410g a 51cm
můj web: http://paulina81.rajce.idnes.cz/
Pavlik2697
32 let, doma 10letá holčička
: je to Julie
Narozena: 25.6.2009 v 13.49 hod. / 3800g a 52 cm
můj web: http://pavlik2697.rajce.idnes.cz/
PetaZ
28let, první dítě Nela je to Adam
Narozen: 22.6.2009 v 21:20 hod. / 3420g a 49cm
Tiffi
28 let, doma holčička
: je to Vanesska
narozena: 8.5.2009 ve 21:55 hod. / 2800g a 49cm
můj web: http://hoffmannovi.rajce.idnes.cz/
Tinuška
30 let, doma kluk Honzík
: je to Štěpánek
Narozen: 6.8.2009 v 13:59 hod. / 3960g a 51 cm
můj web: http://fotoalba.centrum.cz/unewest.php?nick=mikajdove
Verunka a Vaneska
24 let, doma mám dceru Vanessku
Je to Samuel
Narozen: 28.6.2009 v 8:52 / 3320g a 50cm
Zzann
24let,doma 4letá Nelly je to Tadeáš
Narozen: 14.6.2008 v 13:15 hod. / 2890g
můj web: http://zzann.rajce.idnes.cz/
Žanet
28 let, doma už jedna holčička
: je to Simonka
narozena: 22.5.2009 v 0:37 / 3740g a 48cm
můj web: www.zany.rajce.net 22.5.-21.6.
Lidé narození ve znamení Blíženců jsou mnohostranně nadaní a své schopnosti umí využít jak v teorii, tak v praxi. Jsou to velmi inteligentní a bystří lidí, kteří mají zájem o všechno dění, a velmi rychle se orientují v každé situaci. Jsou přístupní všem novinkám, které se na světě objeví, a protože rychle rozpoznají jejich výhody, snaží se je uvádět do života ve prospěch všech. Velmi často ale narážejí na nepochopení konzervativnějších spoluobčanů. Jsou to společenští lidé a reprezentativní osobnosti, které svým vrozeným šarmem a elánem dovedou ostatní nadchnout a ovlivnit. 23.6.-22.7.
Znamení Raka je ovládáno Měsícem, který dává lidem narozeným v tomto znamení, zvláštní, výrazně citové založení, a tím i značnou zdrženlivost až nesmělost. Jejich rozum, myšlení i chování je velmi závislé na náladách, a proto se rádi upínají na silnější osobnosti a volí si i partnery, kteří jim poskytnou oporu. Lidé narození ve znamení Raka bývají velmi umělecky založení a mnozí z nich umějí své bohaté citové vjemy sdělovat štětcem, slovem i zpěvem a i když se o nich říká, že jsou ovlivnitelní, tak ovlivňují vlastně oni své okolí a obohacují ho o kouzlo své emocí plné osobno sti. 23.7.-22.8.
Znamení Lva dává lidem, kteří se v něm narodili, zdravé sebevědomí a přirozenou autoritu. Mají vůli vládnout a ovládat druhé, ale jejich chování je velkorysé a přátelské. Tito lidé o sobě zpravidla nemají žádné pochybnosti, protože věří svým pracovním i morálním kvalitám a důvěřivě posuzují i své protějšky. Jsou to lidé hrdí a mají v úctě i hrdost svých spoluobčanů, u kterých jsou oblíbeni pro svou přímost a otevřenost. V jejich povaze je rytířskost a vrozený takt. V přítomnosti těchto lidí se každý cítí dobře a nikomu nevadí, podřídit se jejich vedení a rozhodování, protože tito lidé vyzařuj& iacute; klidnou převahu a nikdy se neuchylují k malichernostem.
Upravil(a) Pavlík2697 (14. 11. 2009 12:24)
Není tady
keks napsal(a):
Ahoj mamky!!
Ach jo...tak já snad sem ani chodit nebudu...Když se na vás koukám....Joník není ani z půlky tak šikovný jako Lusinčina Krystýnka a i ostatní děti, které jsou třeba mladší, s jídlem v poslední době zápasíme, však to tu teď furt řeším, a o spánku ani nemluvím...Jonášek by sice krásně spal, ale jsou tu furt prdíky, takže se v noci nevyspíme a ráno vstáváme mezi 6-7...
Keksi bud v klidu. Naše malá potvůrka se taky nepřetáčí a ani nepase koníčky. Prostě se jí ještě nechce. Myslím že má nato ještě právo, nebudu naní tlačit. Ale pohybu má teda dost, pořád hází rukama a nohama a strašně povídá a směje se nahlas ... ani nevíme čemu.
Není tady
byla jsem celý víkend pryč bez netu, tak se vám omlouvám za spožděný chlíveček
nástěnku dodělám snad zítra, dneska mi to nějak nemyslí
jinak s jídlem taky bojujeme trošičku. Jůlinka teda papá dobře, pořád těch 150ml, někdy 180ml. Ale tak 5 minut jí trvá než se rozmyslí že čapne savičku a bude baštit, jen to tak cumlá... a já mám nějaké pocuchané nervy z toho a chytá mě u toho pěkný nerv, ale ovládám se .... nevím co se děje, jinak vše OK. akorát to jídlo mě drásá.
Jo a pribináka už papáme pravidelně každé odpolední jídlo, protože vtu dobu už mlíko nechce ... na smetánek otvírá pusu jak kapřík, moc jí chutná a stolice v pohodě a bříško nebolí. Tak dobrý.
Není tady
Ahoj holky, tak jsem asi po měsíci prohrála boj s kojením.
Když už jsem si myslela, že to zvládneme, byla jsem nemocná a téměř jsem přišla o mlíčko . Musela jsem dokrmovat z láhve a malej už teď z prsa moc netahá
. Přikládám ho často, nechám ho i delší dobu, ale stejně jen tak pocucává
.
Mám ho nechávat dál nebo ho mám odstavit úplně?
Keksi,náš se taky nepřetočí, jen do stran, je to lenoch.
Dneska jsem se byla učit šátkovat a docela mi to i šlo
, teď už jen vybrat šátek a zkoušet to doma. Snad mi to půjde i samotné bez dozoru
Není tady
Monasko ahojky, pokud se ti mlíčko pořád tvoří tak malého klidně pořád přikládej, ikdyž už ho není tolik. Stejně ho musíš dostat ven aby ti tam nezatvrdlo. Já sem taky malou přikládala a bylo už jen trochu za dva dny, vždycky to vytáhla.
Není tady
pěkný večer,
Pavlíku děkujeme za nový chlívek
Keksi, to sem nechtěla, aby ses cítila nějak špatně , každý mimčo je opravdu jiný, Joník už taky umí spoustu věcí. Nechci se tu chlubit, jen tak vám říct, co ta malá šibalka už umí, mám vás jediný i když virtuální kamarádky se kterýma se můžu bavit o dětech a vím, že mi budete rozumnět. Popravdě sem na Kristýnku pyšná, ale někdy mám pocit, že chvátá až moc. Nebuď smutná, on nám to JOnášek ještě ukáže.
Azalko, já kojím z 99% v leže, tudíž malá je na boku, dávám za ní malý polštářek, dřív zavinku a když tak usne (večer a v noci) tak jí tak nechám spát, nebo pomalu polštářek odsunu a hajá na zádíčkách.
Není tady
jinak očičko už má beruška dobrý.
Dneska pro změnu zase prdíky - kolika. Po tak dlouhej době to zase přišlo. Usnula po koupání při kojení a za půl hodinky strašnej pláč, snažila sem se jí pomoct a masírovat Pupíkem a cvičit nožkama, ale jak sem jí položila, tak opravdu řvala. Nevěděla sem zda dřív masírovat nebo odstávat nudle, který se jí tvořili tím jak plakala až se na nich jakoby dusila. Bylo to hrozný řvala sem taky. Nosila sem jí hodinku, pak dala prso a usnula znovu na půl hodky a znovu pláč, tak ted mi leží na hrudníku a je spokojená.
Já ty prdíky tak nenávidím!!!!!!!!!!
Není tady
uf holky tak dneska byl den, malej byl nějakej mrzutej .. ted konečně spí .. uvidíme jak dlouho mu to vydrží, když mi dá pauzu 3h tak jsem ráda
Keks mám pocit že Mikolášek taky ještě nic nedělá ale je to v poho mají čas
tak to je fajn, já měla pocit že jsem někde četla že se nemají ničím jakoby podkládat, ale snad to bylo myšleno na zádech dnes odpoledne usnul na bříšku to není vůbec často páč se mu tam fakt nelíbí.. ale zato spal dlouho
na tom bříšku je takovej uzemněnej
Není tady
Azalka napsal(a):
tak to je fajn, já měla pocit že jsem někde četla že se nemají ničím jakoby podkládat, ale snad to bylo myšleno na zádech
dnes odpoledne usnul na bříšku to není vůbec často páč se mu tam fakt nelíbí.. ale zato spal dlouho
na tom bříšku je takovej uzemněnej
to mě by Kristýnka na bříšku nespala ani za nic, když na něm je, tak se rozhlíží nebo dělá toho parašutistu, spát to vůbec.
Není tady
Ahoj holky,
tak jsem se vrátila ze cvičení a jsem grogy. Jedinej problém mám s kozama, sice mám sportovní ¨šprndu", ale i tak mě při skákání kozy dost bolí.... tak neskáču ... doma andílek spinkal, taťka zvládá na jedničku
Anička občas vydrží na bříšku tak 2 minuty a pak se začne vztekat, a taky se nepřetáčíme a ani bůhví jak nekopeme nožičkama, jenom když jí vybalím z tý desky a to má chudák tak roztáhlý nožičky .... aby jí to nezůstalo a neprojevilo se to v pubertě
S tím spaním, to mi hlava nebere, ale jsem za to ráda. Nejspíš je po mě, já jsem taky hodně spavá....
Jinak jsem dneska měla dostat MS a zatím nic , a to u mě není normální
Upravil(a) KatjaCat (12. 10. 2009 22:18)
Není tady
Keksíku neblbni, Jonášek je šikovnej, počítej u něj ten korigovaný věk
a i tak vždyť vidíš jak je každé mimčo jiné
Katji a bereš tu Azalii ? já MS neměla a začala ji brát, tak uvidíme ...
musím Tobíka pochválit, dneska baštil jedna radost, kéž by to vydrželo
Monasko je mi to líto, ale pokud aspo%n trochu mlíčka máš , tak bych dál kojila, koukni na mě , já si to užívám i těch pár chvil, kdy je u prsu a zbytek je nutrilon
Není tady
Mám na vás dotaz:
Od jakýho počasí respektive kolika stupňů budete dávat už fusak?
KOukala sem na předpověď a celý týden má být max.6°C, tak mi došlo, že vůbec nevím kdy ho dát. Až bude mráz?
Zzan, koukám na to s otevřenou pusou co je dneska možný, snad se problém brzy vyřeší.
Dneska sem si taky chtěla pořídit antiko - ale jaksi mi to u dr. nikdo nebral. Stejně je mi záhadou od kdy se bere, když normální antiko se bere od 1.dne MS, ale já teď jaksi žádnou MS nemám.
no jdu do hajan, leze na mě asi angína a taky tak trochu depka...
Není tady
Lusi s tou antikoncepcí - tahle Azalia nebo cerazette - je to stejná úč. látka desogestrelum- nečekáš na MS, ale začneš užívat kdykoli, akorát ze začátku se musí ještě k tomu užívat kondom - píší prvních 7 dní
a nedepkařte, ne nadarmo jsme letní sluníčka, stačí kouknout do postýlky na ty naše andílky a depka musí zmizet pryč
já to s kočárkem asi vyřeším tak, že do sporťáku - naležato samozřejmě- dám vložnou tašku ana to nánožník- vlastně 2- od tašky a od sporťáku a to je celkem dost teplé a neprofouknutelné a uvidím, když to nebude stačit tak vytáhnu už i fusak, u nás fouká jak na větrné hůrce právě
Není tady
Dobré ráno,
tak na mne do rána hupnul nějakej bacil .. doufám, že nebudu mít horečku:)
tak holky já hlásím u nás první sněžení...
já mám fusaky dva, jeden teplejší a jeden takovej slabší .. ten slabší dávám už ted
Není tady
Ahoj holky!!!
Tak už máme druhý chlíveček - Pavli díky. Tak ty už dáváš pribiňáka??? Jůůůů, tak to koukám To my jsme pořád na mlíčku a večerní kašičce. Včera jsem jí zkusila dát přesnidávku od Hippu a světe div se, zblajzla půlku. Pak se vztekala, že nestíhám dávat do pusiny. Tak aspoň nějaká maličká změna. Jinak takové ty smetanové výrobky mám v plánu dávat až od roka. Myslím, že to jsu docela těžká jídla a zatěžují dost ledviny. Ale nic ve zlém
Jinak já ještě fusak ani nevytáhla - abych ho vyprala. No na rovinu, zimě mě dost překvapila, když ještě minulý týden bylo odpoledne kolem 25 st. No dnes budu muset aspoň vytáhnout nánožník, ať je Simča v teple. Ale je to fakt děs, ja chci zpátky teploučko!!!!! Vždyť teprve dnes jsem schovávala letní boty. A už abych vytahovala zimní
Není tady
Ahojky,
tak já ho budu přikládat on si něco vytáhne.
Fusak jsem objednala dneska, doufám, že brzy přijde. Musím už dávat do kombinézky, je fakt zima . Ve čtvrtek jdeme na 2 očkování. Při prvním jsem s ním musela druhý den jezdit pořád venku, chtěl spát a nemohl, byl protivnej . Jsem zvědavá, jak bude v pátek.
Zkoušela jsem dávat kašičku, ale plakal, myslím, že mu vadilo, že to neteče. Přesnídávky nechce.
Není tady
Monasko, já tu kaši dělám taky do láhve, ale řídší, ať to dobře teče Simča vypije tak 130ml. No a teď jsem jí ve 12 dala další přesnidávku od Hippu a tentokrát jí snědla skoro celou, zapila čajem - odříhla si, položila jsem jí do postýlky a usla. Tak snad dá aspoň hodinu a půl. Jinak je to ranní ptáče, dnes už vstávala po páté ráno, mručela, čaj ani dudlík nepomáhal, tak jsem jí musela vytáhnout z postýlky do kuchyně - ať nevzbudí Míšu. Pak dala hodinový spánek od osmi do devíti a pak spala půl hodinky od desíti. No tak snad teď pospí trošku déle...
Jinak my po té druhé hexe měli jen mírně zvýšenou teplotu (na rozdíl od té první - kdy měla po odečtu 38,5). Tak možná budete mít teď taky lepší průběh.
Azalko, tak držím palečky, ať bacil honem odhupne pryč!!!
Není tady
Ahoj v novém.
tak ja jsem kryštofkovi zkusila dát taky kašičku na oběd,ale plival mi to a nechtěl,taky mi připadalo že se mu nelíbi že neteče. Žanet ty to děláš tak že dáš víc vody a dáš z flašky???
Taky uvažuju o nějaké přesnídávce,protože máme pořad problém s kakáním,pořád je ucpaný a nejde mu to,kaká tak co 3 dny a více,a to mu ještě musím držet nožičky ,tak by možná jina strava mohla pomoct,ale zase se bojím at to není ještě horší.
kojení už vzdávám,zase mám bradavky do krve,tak kojím minimálně a po pravdě,malému to mlíko ode mě ted nějak nejede,když vipil mojeho mlíka 150ml,tak už z hodinu brečel hlady a ted když má moje se jen vzteká,tak ted dávám více um.
Není tady
Kati, jsme na tom stejně - kojím minimálně a to hlavně v noci, ráno a pak odpol. svačinka. Kolem šestého měsíce to mám v plánu ukončit úplně. Protože mlíčko je hladné - po hodině se už hlásí o další dávku. Proto i víc asi kojím i v noci. Jinak máš pravdu, tu kaši dělám v poměru tak, aby se dala pít. Takže dám cca 120ml vody a asi tři lžíce kaše. Je to takové tekutější a Simča mi to v pohodě večer celé vypije. Savičku používám s otvorem M - na mlíko. Jinak je ještě s otvorem L - na kaši, ale ta je myslím až od 6. měsíce.
Není tady
tak my jsme byli dnes venku v body s krátkým rukávem, bavlněném tričku s dlouhým rukávkem, štramplíkama a v chlupatkové kombinézce, ve vložné tašce a s nánožníkem a v těch 6 st to stačilo
já s přesnídávkama počkám až po půl roce, kakáme co 2-3 dny, moje mlíko a UM má zhruba půl napůl
možná od 5 měsíce na večer kaši, a od 6 příkrm ale zanču zeleninovým
Není tady
ahoj mamky
Já vím, že jsem praštěná, že malého srovnávám, ale mě přišlo líto, že se nemůžu pochlubit ani nějakýma extra úspěchama ve vývoji, ani nějakým dobrým chuťovým apetitem a ani dobrým spánkem díky prdům...ale už si nechci stěžovat,mohlo by to být horší.. a nakonec dnes Joník už od noci jí docela dobře, vždy dal tak 100-130 ml, což je rozhodně víc, než ty jeho 70 ml...doufám, že se to konečně po 14 dnech prolomilo...tak ťuk ťuk ťuk...
Dnes jsem byla na druhém kurzu vázání šátků a zas to bylo fajn...ale já jsem prostě na to trochu jelito, musím doma trénovat...
Já tedy zimní fusak taky ještě nevytáhla...mám takový jakože fusak s nožičkama do autosedačky, tak ho v tom vozím i v kočárku...není to ale tak teplé, jak zimní...mám jeden zimní fusak ještě po manželovi, když byl malý, je s kožešinkou , ale chci pořídit ještě jeden nový od Emitexu, ty mě hodně zaujaly....přece jen se doba změnila...
Já už se nemůžu dočkat, až za těch pár týdnů budu Jonáška dokrmovat i jinou stravou než mlíkem..ale když vás čtu, jak to vaše miminka vyplivujou, tak se mám na co těšit
Není tady
Ahoj holky moje, dnes teda v Chomuttově kosa, déšť, vííítr seem tam zledovatělej déšť..malej měl body s dlouhym rukávem a ponožky, byl v telpejším overálku, v korbě, deku a ten vršek a byl ok a teploučkej.
Keksííí nebooj malej vše dožene.....muj taky nic neumí ))))) je línějšší. Bojkotuje mi levou kozu a vzteká se, nervy mam v kýbli ale snažím se nezbláznit, nenasadit UM a vydržet...aspoň do 6m...pak pokračovat jako Janča.
Zítra jdem na 2měsíční prohlídku, pak do práce a do Loun...taky pracovně.
Monásku - nevzdávej to, koukni na Janču, bojovnice naše!
Jinak malej chce jíst když sme doma ci hidinu a půl - dvě, venku vydrží i 3 bez..myslíte že můžu zkusit nasadit čajík aby ho to trochu zasitilo a mě se aspoń stihli nalejt??? Co když pak nebude chtít prso???
Jinak beru antibiotika na tu bouli v prsu
Není tady
tak jsem malýho chtěla dát ven do kočárku.. jenže po chvíli jsme museli domů.. by chudák zapadal sněhem
Není tady
Tak hodně radosti a žádný starosti s miminkama v novým chlívečku přeju
Na jihu taky sibiř jak vyšitá, vichr chumelenice, no masakr, malá je ale stejně venku ve stodole a krásně si tam spinká v závětří
Tak my pořád jenom kojíme a chtěla bych to plně vydržet do půl roka, pokud bude mlíčko, pak začneme se zeleninovými příkrmy, nejdřív mrkvička atd.. no zkrátka klasika
Vůbec nevím, kdy mám třeba ale začínat s nějakým čajíkem.. Pořád žiju v tom, že plně kojený dítě nic jinýho nepotřebuje.. No zítra se zeptám doktorky, jedeme na první hexu, tak doufám, že nebude moc plakat nebo je tam všechny zbiju
Jinak jsem dala na rajče 3.měsíc naší kukajdy, tak můžete kouknout
Keksi, fakt nesrovnávej, naše malá se třeba nesměje vůbec nahlas, i když normálně jinak povídá fest, ale ta pravá hlasitá řehtanda prostě ještě nebyla
Není tady